از معرفی لپ تاپ های جدید HP با پردازنده اینتل و نمایشگر پرنور تا انتشار اولین کتاب معتبر نوشته شده توسط هوش مصنوعی در دومین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر: صفحه ی اخبار کامپیوتر

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در دومین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار کامپیوتر، پنج خبر از دنیای کامپیوتر تقدیم شما گرامیان میگردد.

لپ تاپ های جدید HP با پردازنده اینتل و نمایشگر پرنور معرفی شدند

اچ پی به صورت رسمی از سری جدید لپ تاپ های رده حرفه ای خود رونمایی کرد؛ این لپ تاپ ها ضمن بهره گیری از تراشه های جدید اینتل، به نمایشگر پرنور مجهز شده اند.

به گزارش زومیت، اینتل به رونمایی نسل جدید پردازنده های حرفه ای سری Core برای لپ تاپ ها پرداخت و اچ پی ساعاتی بعد از نخستین دستگاه های مجهز به این پردازنده های توانمند، پرده برداری کرد.

اچ پی که سابقه ی طولانی مدتی در بازار لپ تاپ ها دارد، به تازگی چندین لپ تاپ جدید معرفی کرده است که همه ی آن ها به پردازنده های جدید اینتل مجهز شده اند. حضور تراشه های جدید اینتل، مزیت های مهمی نظیر بالا رفتن سرعت محاسباتی و اتصال سریع تر وای فای ۶ برای لپ تاپ های اچ پی به  ارمغان آورده است.

بدون شک مهم ترین محصول جدید اچ پی، محصول تازه ی سری زدبوک (ZBook) به شمار می آید؛ زدبوک ۱۴ یو (ZBook 14u) و زدبوک ۱۵ یو (ZBook 15u) به ترتیب لپ تاپ ۱۴ اینچی و ۱۵ اینچی جدید اچ پی هستند که هردو برای پردازش وظایفی که به آن ها محول می شود، از پردازنده ی چهار هسته ای Core i7 اینتل با فرکانس پردازشی ۱.۸ گیگاهرتز، ۳۲ گیگابایت حافظه ی رم و گرافیک Radeon Pro WX 3200 شرکت AMD بهره می گیرند. حضور این پردازنده ی گرافیکی باعث می شود انجام کارهایی نظیر مدل سازی سه بعدی در این لپ تاپ ها، تا ۵۰ درصد سریع تر از قبل صورت پذیرد.

زدبوک ۱۴ یو

اچ پی از لپ تاپ زدبوک ۱۴ یو به عنوان باریک ترین ورک استیشن موبایلی دنیا یاد می کند؛ براساس ادعای این شرکت، لپ تاپ مورد بحث تنها ۱.۸ سانتی متر قطر دارد که درنوع خود بسیار جالب توجه است. گرچه زدبوک ۱۴ یو، باریک ترین لپ تاپ دنیا به شمار نمی آید؛ اما به راحتی در داخل کیف جای می گیرد و به آسانی قابل حمل است.

لپ تاپ های جدید اچ پی از نمایشگرهای بسیار پرنوری بهره می گیرند. براساس ادعای اچ پی،  نمایشگر 4K زدبوک ۱۴ یو می تواند روشنایی ۶۰۰ نیت را ارائه دهد. مدل دیگری از همین لپ تاپ با نمایشگر 1080p دارای روشنایی ۹۶۰ نیت نیز روانه ی بازار خواهد شد. از طرفی نمایشگر 1080p لپ تاپ زدبوک ۱۵ یو، توانایی نمایش روشنایی ۷۰۰ نیت را دارد که گرچه  کمتر از مدل قبلی است، اما باز هم بسیار پرنور به شمار می آید.

سایر لپ تاپ های جدید اچ پی، بیشتر به درد کاربرانی می خورند که به صورت روزمره از دستگاه شان برای امور کاری، استفاده می کنند. نسخه های جدید لپ تاپ ۱۳ اینچی الیت بوک ۸۳۰ (EliteBook 830)، لپ تاپ ۱۴ اینچی الیت بوک ۸۴۰ (EliteBook 840) و لپ تاپ ۱۵ اینچی الیت بوک ۸۵۰ (EliteBook 850) به پردازنده های تقریبا مشابه دو لپ تاپ دیگر مجهز شده اند. درضمن مدل های ۱۴ و ۱۵ اینچی دارای پردازنده ی گرافیکی Radeon RX 550 هستند.

نمایشگر این لپ تاپ ها، روشنایی هزار نیت را ارائه می دهد که در نوع خود بسیار درخورتوجه است. درضمن مدلی از این دستگاه ها با نمایشگر LCD می تواند تا ۱۸ ساعت عمر باتری را ارائه دهد. به علاوه مدل دیگری نیز با پشتیبانی از LTE گیگابیتی روانه ی بازار خواهد شد. افزون بر این موارد، اچ پی برای عاشقان لپ تاپ های تبدیل پذیر، مدل جدید لپ تاپ ۱۳.۳ اینچی الیت بوک ۸۳۰ ایکس ۳۶۰ (EliteBook 830 x360) را عرضه می کند.

اچ پی اعلام کرده است که به زودی مشخصات کامل و دقیق تمامی این لپ تاپ ها را منتشر خواهد کرد. لپ تاپ های جدید سری زدبوک در تاریخ ۲۷ می ۲۰۱۹ (۶ خرداد ۱۳۹۸) با قیمتی نامشخص، در دسترس قرار خواهند گرفت. از طرفی تاریخ عرضه ی لپ تاپ های الیت بوک ۸۳۰، الیت بوک ۸۴۰ و الیت بوک ۸۵۰ برای روزی نامشخص در ماه می (اردیبهشت – خرداد ۱۳۹۸) تعیین شده است.

ظاهرا اچ پی قصد ندارد لپ تاپ الیت بوک ۸۳۰ ایکس ۳۶۰ را تا ماه ژوئن (خرداد – تیر ۱۳۹۸)  روانه ی بازار کند. اچ پی گفته است که می خواهد این لپ تاپ را به همراه مانیتور ۴۲۹ دلاری الیت دیسپلی ای ۳۲۴ کیو (EliteDisplay E324q) عرضه کند؛ مانیتور ۳۱.۵ اینچی مورد بحث، وضوح ۲۵۶۰x۱۴۴۰ پیکسل را ارائه می دهد و از درگاه های USB-C ،HDMI و دیسپلی پورت پشتیبانی می کند.

قبل از خارج‌کردن درایو USB در ویندوز 10، دیگر لازم نیست آن را Eject کنید

مایکروسافت به طور رسمی تأیید کرده کاربران ویندوز ۱۰ مجبور نیستند برای جلوگیری از آسیب های احتمالی به درایو USB، الزاما آن را قبل از خارج کردن Eject کنند.

به گزارش زومیت، تقریبا تمام افراد فعال در دنیای فناوری به اطرافیانشان تأکید می کنند حتما قبل از خارج کردن درایو USB، آن را در ویندوز اجکت کنند تا از این طریق، درایو USBشان آسیب نبیند. با این حال مایکروسافت اخیرا به صورت رسمی تأیید کرده کاربران ویندوز ۱۰ دیگر به انجام این کار نیازی ندارند. طبق ادعای ردموندی ها، ویندوز ۱۰ قابلیتی به نام «حذف سریع» دارد که به واسطه ی آن به شما اجازه می دهد هروقت خواستید، درایو USB خود را از رایانه خارج کنید، بدون آنکه مشکلی برایش پیش بیاید. البته این قضیه تا زمانی صدق می کند که درحال انتقال فایل به آن USB درایو نباشید.

از این پس در نسخه ی ۱۸۰۹ ویندوز ۱۰، قابلیت یادشده به طور پیش فرض برای تمامی درایوهای USB متصل به رایانه فعال می شود. قابلیت حذف سریع اساسا نمی گذارد ویندوز به طور مداوم در حال خواندن اطلاعات روی درایو USB باشد تا بتوانید در زمان دلخواه آن را از رایانه جدا کنید.

بد نیست بدانید این قابلیت پیش تر در اکتبر و با به روزرسانی ویندوز ۱۰ در آن زمان، به این سیستم عامل اضافه شده بود؛ بنابراین، شاید بسیاری از کاربران خودشان از این موضوع مطلع باشند. افزون بر این، شاید اقدام اخیر مایکروسافت برای رسانه ای کردن این موضوع به گسترده تر شدن میزان نصب نسخه ی ۱۸۰۹ ربط داشته باشد.

افزون بر این موضوع، یکی از متخصصان مایکروسافت در گفت و گو با وب سایت ورج گفته است که این شرکت از سال ها پیش با ویندوز ۷، قابلیت های مشابهی روی سیستم عامل هایش امتحان کرده تا از سوختن درایوهای USB به دلیل خارج کردن ناگهانی  جلوگیری کند.

مایکروسافت چند ماه است که به طور ضمنی به قابلیت حذف سریع ویندوز ۱۰ اشاره می کند. این شرکت همواره اعلام کرده کاربران الزاما مجبور نیستند درایوهایشان را قبل از جداسازی، اجکت کنند. البته، فراموش نکنید گزینه ی Safely Remove Hardware and Eject Media همچنان در ویندوز ۱۰ موجود است و مایکروسافت حداقل فعلا نمی خواهد آن را حذف کند. این، یعنی فرایند حذف درایوهای USB با اجکت کردن، می تواند به یکی از آن داستان هایی تبدیل شود که سال ها بعد، برای فرزندانتان تعریف می کنید.

با توافق اپل و کوالکام، اینتل از بازار تراشه‌ 5G خارج می شود

پس از توافق اپل و کوالکام، اینتل اعلام کرد که از بازار تراشه های مودم 5G برای گوشی های هوشمند خارج شده و تمرکز خود را روی توسعه ی تراشه های 4G و 5G برای پی سی متمرکز می کند.

به گزارش زومیت، اینتل اعلام کرد که از بازار تراشه های 5G مورد استفاده در گوشی های هوشمند کنار کشیده و تمرکز اصلی خود را روی توسعه ی تراشه های 4G و 5G برای پی سی درکنار بهبود زیرساخت های 5G قرار خواهد داد. اینتل در حالی چنین تصمیمی گرفت که چند ساعت پیش از اعلام رسمی موضع اینتل، اپل و کوالکام پس از چندین ماه به توافق رسیدند. اپل و کوالکام در حالی به توافق رسیدند که هر دو شرکت بر سر مسائلی نظیر استفاده از پتنت های کوالکام و پرداخت حق پتنت ها در حال مجادله بودند.

بدون شک می توان به این نکته اشاره کرد که توافق اپل و کوالکام تاثیر مستقیمی در تصمیم اینتل داشته است. توافق شگفت انگیز اپل و کوالکام در حالی به دست آمده که وکلای این دو شرکت در آخرین جلسه ی دادگاه تصمیم گرفتند مذاکراتی با یکدیگر داشته باشند. هنوز مشخص نیست که اینتل چه زمانی به این نتیجه رسیده یا اپل را از تصمیم خود آگاه کرده که منجر به توافق اپل و کوالکام شده است. اینتل در این خصوص اظهارنظری نکرده است.

باب سوان، مدیرعامل اینتل در این خصوص چنین اظهارنظر کرد: ما در خصوص موقعیت ها و ظرفیت موجود در شبکه ی 5G بسیار هیجان زده هستیم، البته کسب و کار مودم گوشی های هوشمند آینده ی روشنی نداشته و سوددهی و موفقیت در این حوزه آنچنان روشن نیست. فناوری 5G یک استراتژی با اولویت برای اینتل است و تیم ما سبد فناوری و محصولات متنوعی را در این خصوص توسعه داده است. ما در حال ارزیابی برای بهبود و بهینه سازی فناوری هایی هستیم که ایجاد کرده ایم.

اپل و کوالکام بیانیه ای در خصوص اینکه چرا به ناگاه به توافق رسیده اند، منتشر نکردند؛ حال آنکه خبرگزاری نیکِی به این نکته اشاره کرده که اپل به دلیل نگرانی از توانایی اینتل برای تأمین نیاز  اپل به مودم های 5G تصمیم گرفته تا دوباره به سراغ کوالکام برود.

شنیده ها نشان از این دارد که براساس توافق صورت گرفته، اپل مبلغی که میزان آن مشخص نشده را در قالب حق پتنت به کوالکام پرداخت خواهد کرد. توافق اپل و کوالکام ۶ ساله بوده و امکان تمدید آن برای آینده نیز برای دو سال وجود دارد.

استفاده از تکنیک کریسپر برای ساخت کامپیوترهای دو هسته ای درون سلول های انسانی

پژوهشگران به کمک شکل اصلاح شده ای از تکنیک ویرایش ژن کریسپر موفقیتی تازه در ساخت کامپیوترهای زیستی به دست آورده اند.

به گزارش زومیت، سیستم ویرایش ژن کریسپر معمولا ازنظر کمک به درمان بیماری های ژنتیکی معروف است؛ ولی این تکنولوژی کاربردهای وسیعی در شاخه ی زیست شناسی مصنوعی نیز دارد. به تازگی، پژوهشگرانی از دانشگاه ETH زوریخ از تکنیک کریسپر برای ساخت کامپیوترهای زیستی عملکردی درون سلول های انسانی استفاده کرده اند.

همان قدر که کامپیوترهای مدرن قدرتمند هستند، طبیعت نیز ما را به بهترین نحو مهندسی کرده است. موجودات زنده را نیز می توان هم چون کامپیوتر در نظر گرفت. سلول های آن ها مانند دروازه های منطقی عمل می کنند، ورودی ها را از جهان خارج می گیرند، آن ها را پردازش می کنند و با فرایندهای متابولیکی خاصی دربرابر آن ها پاسخ می دهند. مارتین فوسنگر، یکی از پژوهشگران این مطالعه می گوید: بدن انسان کامپیوتر بزرگی است که از زمان های بسیار قدیم، متابولیسم آن متکی به قدرت محاسباتی تریلیون ها سلول بوده است. برخلاف ابرکامپیوتر فنی، این کامپیوتر بزرگ برای تأمین انرژی اش فقط به تکه ای نان نیاز دارد.

از تکنیک کریسپر برای واردکردن پردازنده های کامپیوتری زیستی درون سلول های انسانی استفاده شد

بهره برداری از این فرایندهای طبیعی برای ساخت مدارهای منطقی یکی از اهداف مهم زیست شناسی مصنوعی است. برای رسیدن به این هدف، پژوهشگران با استفاده از فرم اصلاح شده ای از ابزار کریسپر، راهی برای جاسازی پردازنده های دوهسته ای درون سلول های انسانی پیدا کردند.

معمولا این سیستم از توالی های راهنمایی از نوع RNA برای هدف قراردادن قطعات خاصی از DNA در ژنوم استفاده و سپس، ژنوم را به دقت ویرایش می کند. با وجود این برای این پروژه، پژوهشگران نسخه ی خاصی از آنزیم Cas9 را ایجاد کردند که می تواند به عنوان پردازنده عمل کند. این Cas9 خاص RNA راهنما را به عنوان اطلاعات ورودی می خواند و در پاسخ موجب بیان ژن های خاصی می شود. این کار باعث تولید پروتئین های خاصی به عنوان خروجی می شود. این پردازنده ها مانند نیم جمع کننده های دیجیتال عمل می کنند. آن ها می توانند دو ورودی را مقایسه یا دو عدد دودویی را جمع کنند و دو خروجی تحویل دهند.

پژوهشگران برای افزایش قدرت محاسباتی سعی کردند دو هسته ی پردازنده را در یک سلول بگنجانند. در بلندمدت، این کامپیوترهای سلولی دوهسته ای می توانند ارتقا یابند و برای تشخیص و درمان بیماری ها، کامپیوترهای زیستی قدرتمندی ساخته شود. برای مثال، پژوهشگران می گویند می توانند به دنبال نشانگرهای زیستی بگردند و بسته به اینکه کدام نشانگر موجود باشد، با تولید ملکول های درمانی مختلفی واکنش نشان دهند. فوسنگر می گوید: بافت زیری را تصور کنید که حاوی میلیاردها سلول باشد که هرکدام از آن ها به پردازنده های دوهسته ای مخصوص خود مجهز باشند. ازلحاظ تئوری، این چنین اعضای محاسباتی می توانند چنان قدرت محاسباتی به دست آورند که بسیار فراتر از قدرت اَبَر کامپیوتر دیجیتال باشد و در عین حال، مقدار کمی انرژی مصرف خواهند کرد.

گفتنی است نتایج این پژوهش در مجله ی PNAS منتشر شده است.

اولین کتاب معتبر نوشته شده توسط هوش مصنوعی، کیفیت مناسبی دارد؟

یک انتشارات معروف، کتابی کاملا نگارش شده توسط هوش مصنوعی منتشر کرد که شاید از نمونه های متفرقه ی پیشین، کیفیت بهتری داشته باشد.

به گزارش زومیت، فروشگاه آنلاین کتاب آمازون، مملو از هزاران عنوان کتاب الکترونیکی است که به صورت خودکار و با جمع آوری و ترکیب محتوای منابع دیگر نوشته شده اند. مولفان و ناشران آن کتاب ها، عموما افرادی هستند که با هدف کسب درآمد سریع، چنین کتاب هایی را به فروش می رسانند. اگر کتاب های این دسته حتی قابل خواندن هم نباشند، اما برخی اوقات، اتفاقات قابل توجهی در انتشار چنین کتاب هایی می افتد.

انتشارات Springer Nature، مرکزی با حوزه ی فعالیت تحقیق و مطالعه، اخیرا اولین کتاب خود را منتشر کرد که توسط الگوریتمی با بهره گیری از یادگیری ماشین نوشته شد. قطعا کتاب نوشته شده، ارزش های ادبی فراوان ندارد، اما هدف از نوشتن آن نیز چنین ارزش هایی نبود.

الگوریتم مورد استفاده برای نوشتن کتاب، توسط محققان هوش مصنوعی در آزمایشگاه Applied Computational Linguistics توسعه داده شد که در دانشگاه Goethe فرانکفورت آلمان فعالیت می کنند. قطعا هدف از توسعه ی این الگوریتم، جایگزین کردن نویسندگان مشهور تاریخ همچون جان گریشام یا جی کی رولینگ نبود.

کتاب به نام Lithium-Ion Batteries: A Machine-Generated Summary of Current Research منتشر شد. همان طور که از نام کتاب بر می آید، در محتوای آن خبری از شخصیت های خاص، گره های داستانی یا دیالوگ های ماندگار نخواهد بود. قطعا، استودیوهای هالیوودی هم دنبال چنین کتابی برای ساختن اثر بزرگ بعدی خود نیستند. تنها هدف از انتشار چنین کتابی، جمع آوری و خلاصه سازی حجم بالای تحقیقات انجام شده پیرامون باتری های لیتیم یونی بوده است.

تنها در ۳ سال گذشته، بیش از ۵۳ هزار مقاله با موضوع تحقیقات پیرامون باتری های لیتیم-یونی منتشر شده است. گوشی های هوشمند، ساعت ها و حتی خودروهای برقی امروزی، از باتری های لیتیوم یونی استفاده می کنند. درنتیجه، می توان مطالعه پیرامون آن ها را موضوعی جذاب و عمومی دانست. اگر دستاوردهای انقلابی در این باتری ها رخ دهد، شاید همه ی دستگاه های مورد استفاده ی ما، تغییرات بسیار مثبتی را تجربه کنند. به علاوه، شاید دستاورد بعدی موجب ثروتمند شدن سازندگان آن نیز بشود.

باتوجه به حجم بالای تحقیقات انجام شده، اطلاع و بهره برداری از همه ی آن ها، امری تقریبا غیرممکن به نظر می رسد. به همین دلیل، انتشارات اسپرینگر نیچر با عرضه ی کتاب جدید، ابزاری نسبتا مفید و کاربردی (ساخته ی ماشین) را با جمع آوری تحقیقات انجام شده در دسترس عموم قرار داد.

انتخاب منایع و کنترل کیفی اولیه، توسط هوش انسانی انجام شد

الگوریتم مورد استفاده، پس از مشخص شدن موضوع کتاب، از یادگیری ماشین بهره برد تا هزاران مقاله را تحلیل کرده و از میان آن ها، تنها موارد مرتبط با کتاب را انتخاب کند. سپس، مقالات انتخاب شده تجزیه، ترکیب و سازمان دهی شدند. در مرحله ی بعدی، با استفاده از اطلاعات سازمان دهی شده، فصل ها و بخش هایی از کتاب نوشته شد که هر کدام به بخشی مستقل از تحقیقات پیرامون باتری ها می پردازند.

در نتیجه ی استفاده از الگوریتم هوش مصنوعی، تهیه ی خلاصه از مقاله های هر فصل کتاب، به صورت خودکار انجام شد. در این خلاصه ها، نقل قول هایی وجود دارند که به صورت لینک، به مقاله ی اصلی هدایت می شوند.

از نگاه محققان و دانشمندان، کتاب منتشرشده را  می توان به مجله ی ریدرز دایجست تشبیه کرد. این کتاب مشتمل بر ۱۸۰ صفحه است که خواندن و تحلیل آن، بسیار آسان تر از مطالعه ی صدها هزار مقاله ی منتشرشده پیرامون تحقیقات قبلی خواهد بود. البته، اثر حاضر را نمی توان کاملا ماشینی و خودکار توصیف کرد؛ چرا که تأیید اعتبار منابع اولیه و همچنین، کنترل کیفی کلی نوشته ها، توسط نیروی انسانی انجام شد. البته، چنین سطحی از دخالت انسان طبیعی به نظر می رسد و قطعا کسی نمی خواهد کل صنعت نشر و چاپ توسط هوش مصنوعی و ماشین ها تصاحب شود.

الگوریتم هوش مصنوعی موجود، محدود به تحقیقات پیرامون باتری ها نیست. درواقع، می توان آن را برای هرنوع از تحقیقات علمی بهینه سازی کرد و کتاب های این چنینی برای انواع موضوعات نوشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

4 + 11 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *