با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در نخستین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار کامپیوتر، پنج خبر از دنیای کامپیوتر تقدیم شما گرامیان میگردد.
ایسر چند کامپیوتر شخصی، لپ تاپ و نمایشگر جدید به بازار عرضه می کند
ایسر محصولات مورد نظر خود را برای سال ۲۰۱۹ معرفی کرد که در شاخه های متنوع از لپ تاپ تا کروم بوک، کامپیوترهای دسکتاپ و نمایشگر عرضه می شوند.
به گزارش زومیت، ایسر طی رویدادی، تعداد زیادی محصول معرفی کرد که در ادامه ی سال ۲۰۱۹، به بازار عرضه خواهند شد. محصولاتی که در شاخه های متنوع، از کامپیوترهای دسکتاپ گیمینگ تا کروم بوک، نمایشگر و گجت های متفرقه را شامل می شدند.
محصولاتی که توسط ایسر معرفی شدند، در خانواده های متعدد از Acer تا CobceptD، Predator و NITRO قرار داشتند. در مجموع، ۲۲ محصول جدید معرفی شد. برخی از موارد معرفی شده، برای دانش آموزان و دانشجویان عالی هستند که از میان آن ها می توان به Acer Chromebook 715 اشاره کرد. دسته ای دیگر نیز مخصوص گیمرها هستند که نمایشگر Predator CG437P UHD، از بهترین نمونه های آن ها محسوب می شود.
هر یک از لپ تاپ ها و کامپیوترهای شخصی جدید ایسر، با مشخصات قابل انتخاب متعددی عرضه می شوند. به عنوان مثال، کروم بوک ها گستره ی وسیعی از پردازنده های نسل هشتم اینتل Core i30813OU تا Pentium Gold 4417U را برای انتخاب به کاربر عرضه می کنند. حافظه ی رم این محصولات نیز تا ۱۶ گیگابایت و حافظه ی داخلی تا ۱۲۸ گیگابایت به کاربران عرضه می شود.
محصولات حرفه ای تر همچون لپ تاپ های سری نیترو، با نسل نهم یا هشتم پردازنده های اینتل کور عرضه می شوند که ۳۲ گیگابایت حافظه ی رم و تا دو ترابایت حافظه ی داخلی دارند. البته، دسته ی کروم بوک ها بیشتر مورد تمرکز این شرکت تایوانی بوده اند. آن ها قصد دارند تا مشتریان تجاری بیشتری را با عرضه ی امکانات بهتر در کروم بوک ها، به سمت محصولات خود جذب کنند.
اطلاعات جزئی از تاریخ عرضه ی محصولات مورد نظر ایسر منتشر نشده و بسته به خانواده و نوع آن ها، هرکدام در تاریخی متفاوت به بازار خواهند آمد. به علاوه، اطلاعات قیمتی محصولات نیز در دست نیست. به هرحال، در ادامه به بررسی کلی محصولات آتی این شرکت می پردازیم.
Acer ConceptD
خانواده ی جدید ایسر، شامل کامپیوترهای دسکتاپ مجهز به ویندوز ۱۰، لپ تاپ و نمایشگرهایی هستند در دسته ی محصولات حرفه ای ایسر قرار می گیرند. جامعه ی هدف آن ها، طراحان، فیلم سازها، مهندسان، معمارها، توسعه دهنده ها و به طور کلی افراد تولیدکننده هستند. زبان طراحی خاص، پردازش بدون صدا و نمایشگرهای با کیفیت رنگ بسیار بالا، کامپیوترهای شخصی و نمایشگرهای این خانواده را به خوبی از رقبا متمایز می کنند.
لپ تاپ های گیمینگ
لپ تاپ کاملا جدید ایسر به نام Helios 700، مجهز به صفحه کلیدی حرفه ای با برند HyperDrift خواهد بود که با طراحی خاص خود، سیستم خنک کننده را نیز تقویت می کند. بدین ترتیب، گیمرها می توانند از حداکثر امکانات پردازشی و قدرتی قطعات لپ تاپ خود استفاده کنند.
محصول دیگر خانواده ی لپتاپ های گیمینگ، Predator Helios 300 نام دارد که به نوعی بازطراحی محصولی با همین نام محسوب می شود. طراحی جدید، ظاهری مدرن تر و خاص تر به محصول ایسر داده است. شرکت تایوانی این لپ تاپ را با کارت گرافیک NVIDIA GeForce RTX 2070 و فناوری Max-Q Design یا آخرین نسخه از GeForce GTX موجود در زمان عرضه، با بازار معرفی خواهند کرد. البته، حفظ قیمت دستگاه در محدوده ای قابل قبول و به صرفه هم در دستور کار ایسر قرار دارد.
بازه ی گسترده ای از کروم بوک تا لپ تاپ های گیمینگ معرفی شدند
لپ تاپ جدید ایسر به نام Nitro 7، مخصوص گیمرهای عادی است که علاوه بر بهبود مشخصات و توانایی های اختصاصی برای بازی ها، بازی آنلاین را نیز در نظر دارند. به علاوه، لپ تاپ نیترو ۵ هم با طراحی جدید و استفاده از آخرین نسخه ی کارت گرافیک GeForce GTX عرضه خواهد شد. همچنین نمایشگر جدید با نرخ بازسازی تصویر ۱۴۴ هرتز و زمان پاسخگویی ۳ میلی ثانیه، در نیترو ۵ استفاده می شود.
لپ تاپ های عادی و کروم بوک
همان طور که گفته شد، ایسر تمرکز زیادی روی کروم بوک ها دارد و با عرضه ی Chromebook 714 و 715، جامعه ی مخاطبان تجاری را هدف گرفته است. محصولات جدید، کاربران امروزی خدمات ابری را با محصولی ساخته شده از آلومینیم با استانداردهای بالای نظامی، قطعا راضی خواهند کرد. به علاوه، حسگر اثر انگشت و مدرک تأییدیه ی Citrix هم در کروم بوک های جدید وجود دارند. نسخه ی ۷۱۵ از محصولات جدید ایسر هم، مجهز به صفحه کلید اختصاصی اعداد خواهد بود.
سری دیگر لپ تاپ های ایسر، با نام آشنای Aspire عرضه می شوند که بازه ی وسیعی از نیازهای مصرف کننده ها را تأمین می کنند. Aspire 7، لپتاپی مخصوص کاربران حرفه ای است که به حداکثر امکانات سخت افزاری نیاز دارند. محصول دیگر، Aspire 5، قدرت پردازشی میان رده را به کاربر عرضه می کند و Aspire 3، با تمرکز بر بازار پایین رده ها عرضه خواهد شد.
مشتریان تجاری که سفرهای کاری زیادی در برنامه ی خود دارند، می توانند از لپ تاپ TravelMate P6 ایسر استفاده کنند. محصولی بسیار نازک که ضخامت ۱.۵ سانتی متری، وزن حدود یک کیلوگرم و تا ۲۰ ساعت عمر باتری را به کاربر ارائه می کند. درواقع، با یک بار شارژ سروی تراول میت می توان پروازهای طولانی مسافرتی یا جلسه های متعدد در طول سفر را پشتیبانی کرد.
لپ تاپ چندکاره ی Spin 3، محصول دیگری است که توسط ایسر در خانواده ی لپ تاپ ها عرضه خواهد شد. تایوانی ها در این لپ تاپ از آخرین فناوری موجود همچون کارت گرافیک GeForce MX230 استفاده می کنند. به علاوه، عمر باتری اسپین نیز حدود ۱۲ ساعت عنوان شد.
کامپیوترهای دسکتاپ، نمایشگر و گجت های متفرقه ی گیمینگ
ایسر در خانواده ی کامپیوترهای دسکتاپ مخصوص بازی، Predator Orion 5000 را معرفی کرد که از نسل نهم پردازنده ی Core i9-9900K اینتل با تراشه ی Z390 بهره می برد. به علاوه، کارت گرافیک GeForce 2080 به همراه ارتباط اترنت Dragon 2.5 و طراحی باریک تر، از خصوصیات دیگر کامپیوتر دسکتاپ جدید برند تایوانی هستند.
ایسر، در بخش نمایشگرهای گیمینگ، Predator CG437K P را معرفی کرد که مخصوص کاربران فوق حرفه ای طراحی شده است. رزولوشن فوق العاده عالی ۲۱۶۰*۳۸۴۰ در ابعاد ۴۳ اینچی به همراه فناوری LFGD، کیفیت 4K را به کاربر ارائه می کند. نمایشگر جدید ایسر، نرخ بازسازی تصویر 144Hz دارد که تصویری نرم و باکیفیت را به کاربر ارائه می کند. ایسر، برای محصول جدید خود، تأییدیه ی Vesa-Certified Display HDR را هم دریافت کرد که نوید کنتراست بالاتر و دقت رنگ بیشتر را به خریداران می دهد.
از گجت های گیمینگ متفرقه ای که توسط برند تایوانی معرفی شدند، می توان به ماوس Predator Cestus 330 اشاره کرد که مجهز به حسگر جدید Pixart 3335 است. هدست گیمینگ Galea 311، محصول دیگر ایسر در این خانواده خواهد بود که از درایورهای ۵۰ میلی متری با کیفیت بالا بهره می برد. صفحه کلید Predator Aethon 300 و کوله پشتی مخصوص لپ تاپ Predator M-Utility، محصولات دیگر ایسر هستند که خانواده ی تجهیزات گیمینگ تایوانی ها را تکمیل خواهند کرد.
هارد درایو ضد ضربه اپیسر با ظاهری زیبا به بازار جهانی عرضه شد
اپیسر یکی از جدیدترین هارد درایو های ضد ضربه ی خود را که از وجود درجه نظامی برای مقاومت بیشتر بهره برده و از ظاهری زیبا برخوردار است، راهی بازار های جهانی کرد.
به گزارش زومیت، اپیسر هارد درایو جدید خود AC731 USB 3.1 Gen 1 را که از استاندارد نظامی برای مقاومت دربرابر ضربه بهره می برد، راهی بازار های جهانی می کند. این هارد درایو موفق شده تا جایزه ی 2019 Excellence Award را از میان بیش از هزار محصول به خود اختصاص دهد.
طراحی زیبا با پوشش سیاه رنگ و پنل طلائی آن، AC731 را به هارد درایوی لوکس برای حرفه ای های امروزی تبدیل کرده است. این شاهکار اپیسر علاوه بر اسپرت و ضد ضربه بودن با پوشش چرمی مات و با کیفیت خود گزینه ای مناسب برای افرادی است که جلوه ی ظاهری هارد از اهمیت زیادی برای آن ها برخوردار است. از سویی، این بافت چرمی علاوه بر انتقال حس نرمی و لطافت، از لیز خوردن محصول در دست جلوگیری می کند.
برای حفاظت از اطلاعات با ارزش کاربر، این محصول در رده ی هارد درایوهای ضد ضربه با درجه نظامی ساخته شده و تست MIL-STD-810G-516.6-IV که مربوط به افتادن از ارتفاع ۱.۲ متری است را با موفقیت پشت سرگذاشته است؛ از این رو هارد درایو جدید اپیسر به لطف استاندارد نظامی در مقابل ضربات در حین حرکت و نیز افتادن از ارتفاع مقاوم است. دومین نوع حفاظت این محصول مربوط به استاندارد IP68 برای مقاومت دربرابر نفوذ آب و گرد و غبار است، به طوری که کاملا ضد غبار بوده و توانایی غوطه ور ماندن در آب بدون آسیب به اطلاعات کاربر به مدت ۶۰ دقیقه در عمق یک متری را دارد. سومین روش حفاظتی هارد درایو اپیسر، ساختار تعلیق داخلی منحصر به فرد آن است که می تواند میزان لرزش را کاهش داده و تاثیرات ناشی از برخوردهای اتفاقی را به حداقل برساند. به طور کلی AC731 دارای هر دو محافظ داخلی و خارجی است و امکان محافظت کامل برای خاطرات با ارزش شما را فراهم می کند.
شرکت متین به عنوان نماینده انحصاری اپیسر در ایران کلیه محصولات این شرکت را عرضه کرده و خدمات پس از فروش آن را طبق استانداردهای بین المللی به مشتریان گرامی ارایه می کند.
نگاهی به محصولات جدید اینتل در رویداد سانفرانسیسکو 2019
اینتل در رویدادی در شهر سانفرانسیسکو، محصولات جدید سازمانی و مرکز داده ی خود را رونمایی کرد. در این مقاله به بررسی اجمالی محصولات معرفی شده توسط اینتل خواهیم پرداخت.
به گزارش زومیت، شرکت اینتل در رویدادی به تاریخ ۱۳ فروردین در شهر سانفرانسیسکو به معرفی آخرین محصولات اینترپرایز (سازمانی) خود اعم از پردازنده های سرور و ماژول های حافظه و محصولات شبکه ی مرتبط با مراکز داده اش پرداخت. در این مقاله قصد داریم آشنایی مختصری با محصولات فناورانه ی جدید اینتل داشته باشیم.
پردازنده های سرور Cascade Lake
محصول اصلی معرفی شده در این رویداد، نسل دوم پردازنده های سرور Xeon scalable با نام Cascade Lake است. این همان پردازنده ای است که شرکت اینتل در سبد محصولات سازمانی خود روی آن مانور زیادی داد؛ به ویژه آنکه قطعه سازهای بزرگی مثل دل، HP، لنوو، سوپرمیکرو، QCT و دیگران، همگی محصولات خود را با پردازنده های جدید به روزرسانی خواهند کرد.
درحالی که این پردازنده ها در مقایسه با نسل اول پردازنده های Xeon scalable مبتنی بر Skylake از ریزمعماری جدیدی استفاده نمی کنند، اینتل توانست رسانه ها را در Tech Day با میزان بالای بهبودهای صورت گرفته در بخش های دیگر معماری Cascade Lake شگفت زده کند. در پردازنده های جدید اینتل نه تنها کارهای زیادی برای غلبه بر ایرادات Spectre و Meltdown نسبت به آنچه که انتظار می رفت، انجام شده است، بلکه شاهد پشتیبانی از حافظه های پایای مرکز داده ی Optane نیز هستیم.
پردازنده های حجیم اینتل با بهره گیری از ۲۵ درصد تعداد هسته ی بیشتر، سطح عملکرد بالاتری داشته و از سویی هر پردازنده از حافظه ای دوبرابر (و نیز سریع تر) پشتیبانی می کند. با به کارگیری آخرین فناوری های ساخت، امکان تقویتِ فرکانس در این پردازنده ها ایجاد شده و این موضوع در ترکیب با حالت های جدید AVX-512 سبب افزایش حیرت انگیز قابلیت یادگیری ماشین برای افراد خواستار چنین قابلیتی شده است.
عضو جدید خانواده ی Xeon Scalable، پردازنده های سری AP است. اطلاعاتی جزئی از این پردازنده ها در اواخر سال گذشته ارائه شده بود؛ اما اکنون جزئیات بیشتری در این باره در دسترس رسانه ها قرار گرفته است. در خانواده ی جدید پردازنده های Xeon Platinum 9200، دو قطعه ی سیلیکون هر یک با ۲۸ هسته در یک پکیج واحد به روش BGA ترکیب شده، پردازنده ای با ۵۶ هسته و ۱۱۲ رشته ی پردازشی با پشتیبانی از ۱۲ کانال حافظه ساخته شده که توان طراحی حرارتی تا ۴۰۰ وات دارد. این چینش درواقع یک پیکربندی 2P است که در یک تراشه ی واحد محقق شده و در سرورهایی با آرایش بسیار فشرده کارایی دارد. پردازنده های جدید Xeon Platinum 9200 همراه با یک پلتفرم مونتاژ که توسط اینتل طراحی شده، به طور مستقیم به قطعه سازان اصلی فروخته خواهد شد و لذا قیمت پیشنهادی سرراستی برای مصرف کننده ی ندارد. بدین ترتیب اینتل به جای فروختن محصول، راهکار خود را در معرض فروش قرار می دهد.
هر پردازنده ی خانواده ی Platinum 9200 از ۴۰ مسیر ارتباطی PCIe و ۱۲ کانال حافظه ی DDR4-2933 پشتیبانی می کند. این پردازنده ها برخلاف دیگر محصولات Cascade Lake از ماژول های حافظه ی Optane که محصول معرفی شده ی دیگر این رویداد است، پشتیبانی نمی کند.
در میان پردازنده های Cascade Lake اینتل خانواده ی پردازنده های Platinum 8200 و مدل های Gold و Silver و مدل Bronze نیز دیده می شود که امکانات و قابلیت های متفاوتی با سری Cascade Lake-AP دارد. برای مثال فرکانس کاری این پردازنده ها تا ۴ گیگاهرتز و توان طراحی حرارتی آن ها حداکثر ۲۰۵ وات است. همچنین اینتل در نام گذاری برخی از این پردازنده ها از پسوندهایی استفاده کرده است که از این میان، پردازند ه ای با پسوند M از ۲ ترابایت حافظه پشتیبانی می کند و همچنین مدل هایی با پسوند L با پشتیبانی از ۴.۵ ترابایت حافظه و با تمرکز بر بازار های Optane در میان این محصولات قرار گرفته است.
گذشته از آنچه گفته شد، مدل های Y جزو جذاب ترین مدل های موجود محسوب می شود. در این نمونه پردازنده ها تجهیزات اضافی پایش توان در نظر گرفته شده که به اپلیکیشن ها، اجازه ی الحاق به برخی هسته ها با امکان تقویت را می دهد؛ بدین ترتیب توان در دسترس میان هسته ها و براساس بار پردازشی تحمیل شده به هر هسته توزیع می شود. از سوی دیگر، در این پردازنده ها امکان سه حالت تنظیم فرکانس پایه و توربو وجود دارد و بدین ترتیب هر سیستم می تواند بر بارهای کاری مختلفی متمرکز شود.
ماژول های حافظه ی پایای مرکز داده (Optane DCPMM)
اصطلاح Optane شاید کمی گیج کننده باشد، اینتل دو نوع Optane متفاوت شامل تجهیزات ذخیره سازی Optane و ماژول های حافظه ی Optane دارد. تجهیزات ذخیره سازی Optane در دو نوع مصرفی و سازمانی مدت ها است در بازار وجود دارد. تأخیر مثال زدنی حافظه های Optane در دسترسی تصادفی به داده ها بسیار بهتر از انواع حافظه های NAND بوده و البته قیمت بالاتری نیز دارند. برای کاربرانی که می توانند از گرانی قیمت این محصول چشم بپوشند، بی شک Optane یکی از بهترین انتخاب ها در بازار است.
ماژول های حافظه Optane عملاً با استاندارد DDR4-T کار می کند. این محصول متمرکز بر بازار های اینترپرایز یا سازمانی بوده و با اینکه اینتل مدتی است در مورد این ماژول های حافظه صحبت می کند، عرضه ی رسمی آن ها در این رویداد محقق شده است. برخی از مشتریان گزینشی در این رویداد امکان آزمایش و استفاده از این محصول را یافتند، اما عرضه ی عمومی این محصولات به چند ماه آینده موکول شده است.
همان طور که گفته شد، حافظه های پایای مرکز داده با فرم فاکتور DDR4 عرضه می شوند و با همراهی پردازنده های Cascade Lake کار می کنند و بدین ترتیب میزان زیادی از حافظه در یک سیستم واحد (حداکثر ۶ ترابایت در یک پیکربندی با دو سوکت پردازنده) قابل پشتیبانی است. حافظه های مرکز داده Optane اگرچه کمی کندتر از DRAMهای رایج هستند، اما امکان استفاده از حجم بسیار بیشتری از حافظه به ازای هر سوکت پردازنده را فراهم می کنند. اینتل سه نوع از این ماژول های حافظه را با ظرفیت های ۱۲۸، ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایت تولید و عرضه خواهد کرد. گفتنی است که این حافظه ها به طور کامل جایگزین استاندارد DDR4 در سیستم نشده، بلکه همراه با ماژول های دیگری از این نوع به اجرای وظایف سیستمی می پردازند؛ به عبارت دیگر کاربران می توانند ۱۲۸ گیگابایت حافظه ی DDR4 را با ۵۱۲ گیگابایت حافظه ی Optane تلفیق کنند و در مجموع ۷۶۸ گیگابایت حافظه در هر سیستم مرکز داده خود داشته باشند.
برای این محصول اینتل نیز به مانند پردازنده های Cascade Lake بهای مصرف کننده خاصی تعیین نشده و احتمالاً هزینه خرید این حافظه ها به همراه پلتفرم نهایی محاسبه خواهد شد. درضمن پارامترهایی مانند نحوه ی پشتیبانی اینتل از محصولات خود و تعامل با مشتریان برای بهینه سازی مجموعه ی نصب شده در قیمت نهایی تأثیرگذار است.
محصول Agilex اینتل، نسل جدید FPGA
اینتل چند سال قبل با تصاحب شرکت Alterra گام بزرگی برداشت. ایده ی چنین حرکتی از سوی اینتل معرفی آرایه های گیت قابل برنامه ریزی (FPGA) در سبد محصولات این شرکت بود که با هدف یکپارچه سازی مجموع دارایی ها، بهره گیری از تمامی توان تولید کارخانجات متعلقه و متعاقباً تلفیق کانال های فروش صورت پذیرفت. باوجود تصاحب این شرکت در سال ۲۰۱۵، تولید و عرضه ی هر محصولی از این شرکت به پیش از مالکیت اینتل و یکی شدن دو شرکت صاحب نام باز می گردد. اما اینک خانواده ی محصولات جدید Agilex به تمامی تحت برند اینتل توسعه یافته و تولید شده است.
اگرچه آرایه ی گیت قابل برنامه ریزی محلی Agilex در این رویداد معرفی شده، اما عرضه ی اولین نمونه های ۱۰ نانومتری این محصول به سه ماهه ی سوم سال میلادی جاری موکول شده است. اخیراً FPGAها در حال تغییر هستند و به جای عرضه ی سخت افزار محاسبات Spatial چندمنظوره به ارائه ی شتاب دهنده های سخت و امکان پذیر کردن فناوری های جدید می پردازند. آرایه ی گیت قابل برنامه ریزی Agilex ترکیبی از شتاب دهی و پیکربندی را نه تنها با آرایه ی تقویت شده ای از گیت ها، بلکه ازطریق ظرفیت چیپلت های الحاقی به کاررفته با فناوری Intel’s Embedded Multi-Die Interconnect Bridge یا EMIB ممکن می سازد. چیپلت هایی مانند کنترلرهای سفارشی IP ،PCIe 5.0 ،HBM و 112G ساخت شرکت های ثالث یا حتی معماری جدید کش منسجم Compute eXpress Link شرکت اینتل در این محصول قابل تعبیه و بهره برداری هستند. اینتل سطح عملکرد DSP را در این محصول به ۴۰ ترافلاپس رسانده و آن را برای استفاده در فرآیندهای دقیق یادگیری ماشین همراه با پشتیبانی سخت افزاری از محاسبات bfloat16 و INT2 تا INT8 ارتقاء داده است.
کارت شبکه ی اترنت Columbiavile
اینتل در حال حاضر کارت های شبکه ی Ethernet با سرعت های ۱۰ و ۲۵ گیگابیتی را برای مراکز داده ارائه می کند. این شرکت محصول 100G Omnipath را چند سال قبل به عنوان یک نمونه ی اولیه معرفی کرد و به دنبال افزایش دو برابری سرعت شبکه در نسل دوم این محصول بود. در روند دستیابی به این هدف، اینتل محصول شبکه ی Columbiaville را طراحی کرده است و به زودی قصد عرضه ی آن را دارد، این کنترلر شبکه برای بازار 100G Ethernet و با عنوان سری ۸۰۰ عرضه خواهد شد. رونمایی از این ارتباط شبکه ای سریع تر برای زیرساخت مرکز داده قطعاً گامی مثبت در کارنامه ی اینتل به شمار می رود.
این کارت شبکه ی دو پورت، E810-CQDA2 نامیده خواهد شد؛ اما کماکان اطلاعاتی در مورد تراشه ی این کارت اعم از اندازه ی Die، قیمت، فناوری ساخت و موارد دیگر منتشر نشده است. اینتل می گوید کارت شبکه ی جدید 100GbE در سه ماهه ی سوم سال جاری میلادی در دسترس قرار خواهد گرفت.
پردازنده ی Xeon D-1600
یکی از حوزه های کاری کلیدی شرکت اینتل هم از نظر محاسباتی و هم از نظر شبکه، حوزه ی محاسبات مرزی یا اج است. یکی از محصولاتی که اینتل در این حوزه بر آن متمرکز شده، تراشه های Xeon d است که یا به اجرای محاسبات با بازدهی بالا و برقراری ارتباط سریع با شبکه و رمزنگاری (در نمونه ی D-1500) پرداخته یا محاسبات را با حداکثر ظرفیت همراه با اتصال سریع به شبکه و رمزنگاری (در نمونه ی D-2100) به اجرا در می آورد.
نمونه ی اول مبتنی بر معماری Broadwell و دومی بر پایه ی معماری Skylake طراحی و تولید شده است. تراشه ی جدید Xeon D-1600 جانشین تراشه ی D-1500 بوده و راهکاری شامل Die واحد با بهره گیری از فرکانس کاری بیشتر و بهبود بازدهی در فرایند ساخت است. این محصول همچنان بر پایه ی فناوری ساخت برادر بزرگ تر خود تولید می شود که به شرکای اینتل اجازه می دهد به آسانی از نسخه ی جدید این تراشه بدون تغییرات عملیاتی زیاد استفاده کنند.
گوگل، ابزارهای تحلیل گر جدید مبتنی بر هوش مصنوعی رونمایی کرد
گوگل در رویداد اختصاصی خدمات ابری خود، سرویس های جدیدی را مبتنی بر هوش مصنوعی معرفی کرد که با هدف حل چالش های عمومی کسب وکارها توسعه یافته اند.
به گزارش زومیت، گوگل کنفرانسی به نام Google Cloud Next برگزار کرده که ابزارها و سرویس های جدید خود در حوزه ی خدمات ابری و صنایع وابسته را در آن معرفی می کند. بخشی از مراسم، به معرفی ابزارهای تحلیلی مبتنی بر هوش مصنوعی اختصاص دارد. ابزارهایی که با هدف به کارگیری هوش مصنوعی در چالش های عمومی کسب وکارها همچون ساختاردهی به داده ها ازطریق اسناد یا پیش بینی انبارداری و موارد مشابه به کار گرفته می شوند.
اولین سرویس معرفی شده، AI Platform نام داشت که در نسخه ی بتا معرفی شد. سرویس جدید، پلتفرم مخصوص توسعه دهندگان است که به تیم ها امکان می دهد در پروژه های یادگیری ماشین با هم همکاری کنند. جامعه ی مخاطبان پلتفرم جدید، توسعه دهنده ها، دانشمندان علوم داده و مهندسان داده هستند. آن ها می توانند در سرویس گوگل، مدل ها را به اشتراک بگذارند و همچنین آموزش و مقیاس دهی به روندهای کاری را نیز در همان داشبورد موجود در Cloud Console انجام دهند.
سرویس بعدی غول موتور جست وجو، Cloud AutoML نام دارد که نرم افزاری با هدف خودکارسازی تولید مدل های یادگیری ماشین است. گوگل، سال گذشته این سرویس را معرفی کرد. آن ها ابتدا AutoML Vision را معرفی کردند که سرویس Cloud Vision API را به نحوی بهبود داده تا دسته بندی های کاملا جدید و شخصی سازی شده از تصاویر را به خوبی شناسایی کند.
در رویداد امسال، AutoML Tables معرفی شد که به کاربران امکان می دهد یادگیری ماشین را در دیتاست های ساختاردهی شده و جدولی، پیاده سازی کنند. آن ها می توانند داده را از سرویس هایی همچون BiqGuery و دیگر ابزارهای ذخیره سازی مبتنی بر GCP، به سرویس جدید گوگل تزریق کنند.
سرویس دیگر گوگل، به نام AutoML Video هم به صورت بتا معرفی شد که به توسعه دهنده ها امکان می دهد مدل هایی برای دسته بندی محتوای ویدئوها طراحی کنند. برخی از کاربردهای مهم سرویس جدید، در صنعت سرگرمی مشاهده می شود. در آن بازار، کسب وکارها می توانند با استفاده از ابزار گوگل، کارهای خود را با مواردی همچون خودکار کردن حذف تبلیغات از ویدئو ها یا ساخت گلچینی از آن ها آسان تر کنند.
ارسال و تحلیل داده در فضای ابری، با خدمات جدید آسان تر می شود
گوگل، علاوه بر موارد فوق، AutoML Vision Edge را نیز معرفی کرد که آموزش و توسعه ی مدل های شخصی سازی یادگیری ماشین برای دستگاه های رایانش لبه ای را بر عهده خواهد داشت. مدل های توسعه یافته توسط ابزار جدید گوگل، دقت بالا و تأخیر پایین تری نسبت به مدل های موجود خواهند داشت.
کنفرانس گوگل در حوزه ی خدمات ابری، میزبان سرویس دیگری نیز بود که Document Understanding AI نام داشت و باز هم در حالت بتا معرفی شد. همان طور که از نام سرویس بر می آید، گوگل با استفاده از این پلتفرم بدون سرور، دسته بندی، استخراج و شکل دهی بهینه ی داده از اسناد دیجیتالی یا اسکن شده را به کاربران عرضه می کند. به علاوه، این سرویس با فناوری های همکاران گوگل همچون Iron Mountain، Box، DocuSign، Egnyte، Taulia، UiPatch و Accenture هم هماهنگ می شود.
هوش مصنوعی مخصوص مراکز تماس، ابزار دیگری بود که توسط گوگل معرفی شد. سرویسی به نام Contact Center AI که آن هم در حالت بتا قرار دارد. از مشتریان جدید سرویس مرکز تماس گوگل نیز می توان به 8×8، Avaya، Salesforce و Accenture اشاره کرد.
گوگل در بخش تحلیل داده، راهکارهای جدیدی را برای انتقال داده به سرویس ابری خود یعنی Google Cloud معرفی کرد. به علاوه، روش های جدید برای پاکسازی، دسته بندی و تفسیر داده نیز رونمایی شدند.
یکی از سرویس های مهم گوگل در دسته بندی و ترکیب داده ها، به نام Cloud Data Fusion معرفی شد که سرویسی با مدیریت کامل برای هماهنگ کردن داده ها از منابع متفاوت و اتصال آن ها با منابع دیگر است. سرویس جدید، به سازمان ها امکان می دهد تا داده های انبارشده را دریافت کرده و برای تحلیل در BigQuery آماده کنند.
سرویس BigQuery هم در برنامه های جدید توسعه ای به نام BigQuery Data Transfer دریافت کرد که امکان ارسال داده های بیشتر را به کاربران می دهد. به علاوه، با استفاده از این سرویس توسعه یافته می توان جابه جایی داده ها از اپلیکیشن های SaaS به BigQuery را به صورت اتوماتیک و طبق زمان بندی مشخص انجام داد. این سرویس علاوه بر اپلیکیشن های خود گوگل، از بیش از ۱۰۰ اپلیکیشن مشهور SaaS پشتیبانی می کند که از میان آن ها می توان به Salesforce، Marketo، Workday و Stripe اشاره کرد.
انبار داده ی بزرگ و بی سرور گوگل، BigQuery، با سرعت زیادی درحال رشد است. در همین دوران، شرکت نیز تلاش می کند تا با سرویس های جدید، انتقال داده به آن را آسان کند. غول موتور جست و جو ادعا می کند حجم داده های تحلیل شده در سرویس مذکور، تنها در یک سال گذشته ۳۰۰ برابر رشد را تجربه کرد.
تحلیل گران داده می توانند با استفاده از ابزار جدید گوگل به نام Cloud Dataflow SQL، مسیر انتقال داده ی اختصاصی خود را بسازند؛ سرویسی که به زودی در فاز آلفا و به صورت عمومی عرضه خواهد شد. آن ها می توانند با استفاده از SQL، مسیرهای داده ای DataFlow را بسازند که به صورت خودکار، نیاز به پردازش داده ی دسته ای یا جریانی را تشخیص دهد. Dataflow SQL از همان سبک SQL استفاده می کند که در BigQuery هم دیده می شود. درنتیجه، تحلیل گران داده می توانند از آن در رابط کاربری بیگ کوئری هم استفاده کنند.
BigQuery از ابزارهای مهم گوگل در خدمات ابری محسوب می شود
در بحث تحلیل داده، ابزار جدیدی به نام BigQuery BI Engine در نسخه ی بتا از سوی گوگل معرفی شد. سرویس جدید، به کاربران بیگ کوئری امکان می دهد تا دیتاست های پیچیده تر را با نرخ پاسخگویی بسیار سریع و دقت بالا تحلیل کنند. ابزار مذکور، اکنون ازطریق Google Data Studio در دسترس قرار دارد. در ماه های پیش رو، کسب وکارهای ارائه دهنده ی ابزارهای هوشمندسازی تجاری مانند Looker و Tableau نیز می توانند از BI Engine استفاده کنند.
باتوجه به وابستگی بالای کسب وکارها به فایل های صفحات گسترده (مانند اکسل) برای آنالیز، گوگل ابزاری به صورت صفحات متصل به هم نیز ارائه خواهد کرد. این نوع از صفحات گسترده، به صورت کامل با دیتاست ها در بیگ کوئری ارتباط برقرار می کنند.
درنهایت، باید توسعه ی BigQuery ML را نیز به برنامه های آتی گوگل در حوزه ی خدمات ابری و هوش مصنوعی اضافه کنیم. این ابزار، به تحلیل گران داده امکان می دهد تا مدل های یادگیری ماشین را روی دیتاست های عظیم و به صورت مستقیم از داخل بیگ کوئری، بسازند. ارتباط آن ها با استفاده از SQL انجام خواهد شد. اکنون، BigQuery ML شامل مدل های جدیدی همچون K-Means Clustering و Matrix Factorization می شود که به ترتیب در فازهای بتا و آلفا ارائه شده اند. با استفاده از این مدل ها، می توان دسته بندی مشتریان و پیشنهاد محصولات را به کمک یادگیری ماشین انجام داد. به علاوه، کاربران اکنون می توانند مدل های یادگیری عمیق شبکه ی عصبی TensorFlow را نیز با استفاده از BigQuery ML بسازند یا به پروژه ی مورد نظر خود وارد کنند.
مایکروسافت، پاورشل 7 را برای تمامی پلتفرم ها معرفی کرد
مایکروسافت پاورشل 7 را با بهبودهایی نسبتا درخور توجه در مقایسه با نسل قبل معرفی کرد.
به گزارش زومیت، مایکروسافت تنها یک هفته پس از انتشار گسترده ی پاورشل ۶.۲، نسخه ی ارتقا یافته ی آن را برای تمامی پلتفرم ها معرفی کرده است. به روزرسانی جدید پاورشل این زبان برنامه نویسی را مستقیما به نسخه ی ۷ ارتقا می دهد.
ردموندی ها در اطلاعیه ای رسمی ضمن معرفی پاورشل 7، توضیحات مفیدی درباره ی آن داده اند. درواقع در اطلاعیه ی رسمی مایکروسافت، دلیل ارتقای پاورشل از نسخه ی ۶.۲ به نسخه ی ۷ به وضوح ذکر شده است. مایکروسافت در اطلاعیه اش می گوید:
میزان استفاده از پاورشل کُر (PowerShell Core) در دو سال اخیر به طور درخور توجهی افزایش یافته است؛ بخش اصلی این پیشرفت ازطریق کاربران لینوکس به دست آمده و این نشان می دهد سرمایه گذاری ما روی این سیستم عامل جواب داده است. با این حال، بررسی هایمان نشان می دهد میزان استفاده ی کاربران ویندوز از پاورشل برخلاف لینوکس، با پیشرفت زیادی مواجه نشده است. این موضوع برایمان شگفت آور است؛ چراکه پاورشل محبوبیتش را ازطریق سیستم عامل ویندوز به دست آورد.
انتشار نسخه ی جدید پاورشل با عنوان نسخه ی ۷، به مایکروسافت امکان می دهد سازگاری بهتری بین نسخه های مختلف پاورشل در سیستم عامل های مقصد به وجود آورد.
مایکروسافت می گوید قصد دارد پاورشل 7 را در مِی ۲۰۱۹ (برابر با اردیبهشت و خرداد۱۳۹۸) دردسترس کاربران قرار دهد.