دکتر آساکاوا، زنی که هوش مصنوعی را به خدمت نابینایان در میآورد

درباره چیکو آساکاوا قبلاً هم زیاد نوشته ایم. زن نابینای ژاپنی که در ۱۴ سالگی و در پی یک حادثه در استخر بیناییش را از دست داده و حالا با تلاش و پشتکار فراوان، دکترای هوش مصنوعی را اخذ کرده و در IBM, یکی از قدیمیترین و مهمترین کمپانیهای حوزه فناوری مشغول به کار است. او که تا به حال افتخارات زیادی را به دست آورده، همچنان با طرحهای خلاقانه اش، نوید آینده ای روشن و زندگی آسان را به نابینایان میدهد.
مسیریابی همیشه یکی از جذابترین حوزه ها برای آساکاوا بوده است. در مورد اپلیکیشن Navcog پیشتر چیزهایی نوشته بودیم. اپلیکیشنی که مسیریابی را در محیطهای بسته نظیر هتل یا مرکز خرید، امکانپذیر میکند. احساس نیازی که در آساکاوا برای کسب استقلال در رفت و آمد وجود دارد، منجر به آن میشود که او سعی در ارائه و پرورش ایده هایی در این زمینه خاص داشته باشد. یک ربات مسیریاب سبک، از جمله جدیدترین ایده هایی است که خانم آساکاوا مشغول کار بر روی آن است. این ربات به شکل یک چمدان طراحی شده و به خصوص در زمان مسافرت کمک حال نابینایان میشود. این چمدان نابینا را در مکانهای پیچیدهای مثل فرودگاه هدایت میکند و علاوه بر آن اطلاعات مفیدی مثل تاخیر یا تغییر گیت پرواز را به شخص نابینا میدهد.
این چمدان موتور دارد بنابر این خودش حرکت میکند، دوربین شناسایی تصویری برای شناسایی محیط اطراف و لیدار (Light Detection And Ranging) برای اندازهگیری فاصله با اشیا دارد. این فناوری، درست همان چیزی است که در اتومبیلهای بیراننده یا به اصطلاح خودران به کار گرفته میشود.
اگر نابینا به پله برسد، چمدان به او میگوید که حالا باید آن را بلند کند.
دکتر آساکاوا  اذعان دارد که چمدان رباتی کنونی خیلی سنگین است: “اگر بیشتر کار کنیم میتوانیم چمدان رباتی سبکتر و ارزانتری بسازیم.”
آی بی ام قصد دارد انواع سبکتری را تولید کند که حداقل دارای یک لپ تاپ باشند. این شرکت چمدان را در سال ۲۰۲۰ در توکیو  آزمایش میکند.
دکتر آساکاوا میگوید: “میخواهم لذت تنها سفرکردن را تجربه کنم. برای همین تمام فکر و ذکرم متوجه ساختن این چمدان است هرچند ممکن است زمان زیادی ببرد.”
هوش مصنوعی، حوزه ای است که مردم هنوز اعتماد چندانی به آن ندارند و معتقدند با پیشرفته تر شدنش ممکن است بسیاری از آدمها شغل خود را از دست بدهند. جایگزینی ربات با انسان، این نگرانی را در آدمها به وجود آورده است. شرکتهای بزرگ این حوزه نظیر Google, Microsoft و IBM، برای این که به مردم اثبات کنند این فناوری در خدمت راحتی بشر خواهد بود، ایده هایی را برای تسهیل زندگی معلولین و نابینایان، توسعه میدهند. Lookout از سوی Google و Microsoft Seeing AI، دو نمونه از همین تکنولوژیها هستند. دو دوربین سخنگو که محیط را برای نابینایان توصیف میکنند.
منبع: ایران سپید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پانزده + یک =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *