میلان بودیمیر، بزرگترین کتابخانه ویژه نابینایان در حوزه بالکان

کتابخانه «دکتر میلان بودیمیر» ویژه نابینایان در شهر بلگراد، پایتخت صربستان با داشتن نزدیک به 80 هزار کتاب بزرگترین کتابخانه ویژه نابینایان در منطقه بالکان است.
این کتابخانه سال 1971 توسط اتحادیه نابینایان صربستان تاسیس و به نام دکتر میلان بودیمیر که یک استاد دانشگاه نابینا است نامگذاری شده و علاوه بر مردم صربستان به اهالی کشورهای مجاور نیز به ارائه خدمات می پردازد. بدین ترتیب هم در آموزش و هم در انطباق نابینایان با زندگی اجتماعی نقش دارد.
کتابخانه دکتر میلان بودیمیر نزدیک به 80 هزار کتاب نوشته شده با خط بریل ویژه نابینایان دارد که برای هرکدام از آنان، کتاب صوتی نیز تهیه شده است.
میلان استوسیج، رئیس اتحادیه نابینایان صربستان در گفتگو با خبرنگار آناتولی ضمن ارائه معلومات در خصوص امکانات این کتابخانه اظهار داشت: «به تمام نابینایان در اقصی نقاط کشور کتاب ارسال می‌کنیم. آنان پس از خواندن می توانند آن را به صورت رایگان با پست به کتابخانه ارسال کنند.»
– “این کتابخانه یک کتابخانه معمولی نیست”
استوسیج با اشاره به وجود 12 هزار نابینا در صربستان تصریح کرد که به تمام نابینایان منطقه خدمات ارائه می شود.
وی به ارسال کتاب به نابینایان صرب ساکن در کشورهای دوردست از جمله آمریکا و استرالیا نیز اشاره و خاطرنشان کرد که علاوه بر کتاب ویژه کودکان و آموزشی، انواع مجلات و کتاب‌های دیگر در شاخه‌های مختلف در این کتابخانه وجود دارد.
رئیس اتحادیه نابینایان به وجود بخشهای مختلف برای کتابهای علمی-تخیلی، آموزشی، فلسفی و دینی اشاره کرده و افزود: این کتابخانه برای نابینایان بسیار اهمیت دارد. این کتاب‌ها فقط جنبه آموزشی ندارند، بلکه آنان را درمان می کنند. نابینایان تلاش می کنند با خواندن کتاب محرومیتشان از حس بینایی را تا حدی هم که شده تلافی کنند. بدین شکل با زندگی اجتماعی نیز آسان تر وفق پیدا می کنند. اینجا یک کتابخانه معمولی نیست.
– سالانه 200 کتاب اضافه می‌شود
رئیس اتحادیه نابینایان صربستان با اشاره به اینکه سالانه 200 کتاب به خط بریل نوشته و کتاب صوتی آن نیز تهیه شده و به کتابخانه آورده می‌شود گفت: «طی روزهای اخیر تهیه فرم دیجیتال این کتابها را نیز آغاز کردیم. این روند طی 2 سال تمام خواهد شد. بدین ترتیب زمینه راه اندازی کتابخانه اینترنتی را نیز فراهم خواهیم کرد.
با کتابخانه‌های ویژه نابینایان در بوسنی و هرزگوین، کرواسی و مونته نگرو در ارتباط نزدیک هستیم. به عنوان مثال اگر بیش از یک نسخه از یک کتاب در دست داشته باشیم برای آنان می فرستیم یا آنان برای ما می فرستند.
منبع: خبرگزاري آناتولی. مترجم: زهرا شریفی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پانزده + 1 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *