دکه ی خبر دنیای موبایل و کامپیوتر/تاریخ انتشار، شنبه 27 مرداد ۹۷

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در نود و نهمین شمارگان دکه ی خبر دنياي موبایل و کامپیوتر، 15 خبر مهم در طول هفته ی گذشته در دنیای تلفن همراه و رایانه تقديم شما گراميان مي شود.

نقشه نما رونمایی شد

نقشه و مسیریاب رایگان ایرانی نما در یک نشست خبری در مرکز تجاری چارسو رونمایی شد.

به گزارش زومیت، محمد رضا فیروزآبادی، مدیر تیم طراحی نقشه و مسیریاب بومی ضمن رونمایی از نقشه و مسیریاب ایرانی رایگان نما اعلام کرد که این نقشه به دلیل منطبق بودن بر نیازهای بومی، سرعت، دقت و کارایی از رقبای خارجی عملکرد بهتری دارد.

به گفته ی وی، در حالی که نمونه های خارجی تنها در شهرهای بزرگ کشور دقت دارند در نقشه بومی تا سطح پلاک و حتی تمامی مکان ها در شهرهای کوچک تحت پوشش قرار گرفته است.

وی گفت: از آنجا که تحریم ایران توسط گوگل مپ که بسیاری مجوزها از جمله ثبت مالکیت در نقشه را به ایرانی ها نمی دهد، تلاش کردیم که امکان ثبت و تایید مالکیت مکان ها که از نیازهای اساسی محلی است در نقشه بومی در اختیار کاربران قرار گیرد. از سوی دیگر پس از اینکه اخیرا گوگل قیمت خدمات خود به شرکت ها را به ۱۰ برابر افزایش داده و همزمان نرخ دلار در ایران جهش چشمگیری را تجربه کرده، دیگر علاوه بر اینکه استفاده از خدمات گوگل برای شرکت های ایرانی پایدار نیست بلکه برای بسیاری از شرکت های ایرانی مقرون به صرفه هم نیست، داشتن نقشه و مسیریاب بومی پیش نیاز اساسی برای ارایه تمامی خدمات مکان محور به کاربر و سازمان ها در کشور است.

وی با اشاره به مشکلات امنیتی استفاده از نقشه های خارجی در خدمات مکان محور بومی، گفت که برای مثال مشکل استفاده تاکسی های اینترنتی از نرم افزار مسیریاب ویز در نحوه فعالیت ویز بود. مشکل امنیتی ویز، لوکیشن لایو بود به این معنی که ویز داده های طول و عرض جغرافیایی کاربر را در هر لحظه ذخیره و به سرور ارسال می کند؛ علاوه بر اینکه شماره سریال گوشی کاربر را نیز ذخیره می کند؛ با در اختیار داشتن شماره سریال گوشی، رسیدن به شماره موبایل و ایمیل از طریق اطلاعات دیتا بیس های دیگر امکان پذیر می شود. ویز سپس از این اطلاعات برای دیتا ماینینگ (داده کاوی) استفاده می کند. با این روش در واقع برای ویز قابل تشخیص بود که یک کاربر با شماره سریال گوشی و شماره موبایل مشخص در چه طول و عرض جغرافیایی حرکت می کند و این امکان از نظر نهادهای امنیتی مشکل دار بود. اما در نرم افزار بومی این تدابیر امنیتی لحاظ شده و شماره سریال گوشی کاربر ذخیره نمی شود و مسیر کاربر نیز پس از مسیریابی پاک خواهد شد. علاوه بر اینکه، دیگر ملاحظات امنیتی شامل مکان های حساس نیز رعایت شده و هیچ ارگان نظامی و انتظامی در این نقشه وجود ندارد و برخلاف نقشه های خارجی روی این بخش ها امکان نمایش ماهواره ای نیز حذف شده است.

به گفته ی وی، داده های ترافیکی این نقشه بومی مطابق جدیدترین روش مرسوم در اپلیکیشن های جهانی، از سنجش سرعت حرکت کاربران به دست می آید؛ زیرا روش سنتی که براساس نصب دوربین های ترافیکی در سطح شهر بود امروز دیگر امکان پذیر نیست.

بر اساس گزارش فیروزآبادی، در این پروژه ۱۵ میلیارد تومان طی ۶ سال هزینه شده و موفقیت تمامی نقشه ها به استفاده کاربران و مشارکت مردم در به روز کردن محتوا است و مهم ترین کار در ۲ سال آینده تشویق کاربران ایرانی به استفاده از این مسیریاب با ارایه مداوم سرویس های جدید و بهبود کیفیت خواهد بود.

وی همچنین اعلام کرد که نسخه عرضه شده نسخه آزمایشی است و در نسخه رسمی دستیار صوتی، امکان گزارش دهی ترافیکی توسط کاربر به همراه نسخه IOS عرضه خواهد شد.

تعطیلی اسنپ و تپسی در صورت تصویب لایحه محدودیت فعالیت تاکسی های اینترنتی

مدیران اسنپ و تپسی در نشست خبری اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی اعلام کردند که در صورت تصویب لایحه ی محدودیت فعالیت تاکسی های اینترنتی، تعطیل خواهند شد!

به گزارش زومیت، نشست خبری اتحادیه ی کشوری کسب و کارهای اینترنتی با موضوع پیامدهای لایحه ی محدودیت فعالیت تاکسی های اینترنتی برگزار شد و اتحادیه مخالفت خود را با این لایحه ابراز کرد. اتحادیه مهم ترین دلایل مخالفت صریح خود با لایحه ی پیشنهادی وزارت کشور را این چنین خلاصه کرد:

  • ابهام در توانایی نهادهایی مانند شهرداری با رویکرد سنتی برای نظارت بر کسب وکارهای مانند تاکسی های آنلاین
  • وجود شائبه رقابت به دلیل وجود تاکسی رانی به عنوان زیر مجموعه ی شهرداری
  • از بین بردن مزیت رقابتی تاکسی های اینترنتی با دخالت در فرایند قیمت گذاری
  • مغایرت با فرایند تسهیل صدور مجوز و بهبود محیط کسب و کار کشور

رضا الفت  نسب، دبیر انجمن کسب و کارهای مجازی در توضیح موارد لیست شده بیان کرد که خدماتی که تاکسی های اینترنتی ارائه می کنند با تاکسی  رانی متفاوت است و آن ها در واقع پلتفرم تسریع و تسهیل حمل و نقل است و عموما با ماشین های غیرتاکسی ارتباط دارند. وی همچنین اعلام کرد که تاکسی رانی با دیدگاه سنتی توان و دانش لازم برای نظارت بر کسب و کارهای مدرن مانند تاکسی های آنلاین را ندارد. وی در ادامه به وجود تاکسی رانی که زیر مجموعه ی شهرداری است و رقیب پلتفرم های تاکسی  اینترنتی محسوب می شود اشاره کرد و گفت ممکن است اصرار شهرداری برای زیر سلطه بردن تاکسی های اینترنتی، از میان بردن و تضعیف کردن رقبای تاکسی رانی باشد.

در ادامه دبیر انجمن کسب و کارهای مجازی به بحث قیمت گذاری هوشمند در تاکسی های اینترنتی اشاره کرد و گفت اگر شهرداری بخواهد روی قیمت گذاری این سرویس ها دخالت کند نهایتا کارآمدی خود را از دست خواهند داد.

شهرداری اعتقاد دارد که باید در نرخ گذاری تاکسی های اینترنتی نقش داشته باشد و یک سری عوارض را در سفر آن ها اعمال کند که با این کار یکی از مهم ترین جذابیت های تاکسی های اینترنتی که قیمت گذاری هوشمند است، را از بین خواهد برد.

مورد آخر و البته بسیار مهم دیگر این است که تلاش دولت طی سال های اخیر همواره تسهیل صدور مجوز و کاهش و ترکیب مجوزهای فعلی بوده است و اضافه کردن یک مجوز دیگر از جانب شهرداری مخالف اصل بهبود بستر کسب و کارها است.

ما اعتقاد داریم صرفا باید یک مجوز صادر شود. ما نیز اعتقاد داریم که باید نظارت وجود داشته باشد تا دغدغه های شهرداری نیز مد نظر قرار داده شود، اما برای این کار نیازی به ایجاد مجوز جدید نیست. خوشبختانه تعداد شکایت از شرکت های اینترنتی بسیار کم است چرا که خود این شرکت ها توجه ویژه ای به شکایت کاربران خود دارند.

میلاد منشی پور، مدیرعامل تپسی نیز در ادامه اظهارنظرهای صریح و بی پرده ای کرد و از دشواری کسب و کار خود در ایران و موانع بسیاری پیش رو گفت:

از روز اولی که این کسب و کار را راه اندازی کردیم تقریبا به جز تهران هیچ شهری نبوده وارد شده باشیم و پلمب مان نکرده باشند یا در آستانه پلمپ قرار نگرفته باشیم. همواره یک ارگان یا نهادی پیدا شده است که مانع فعالیت ما شود.

وی در ادامه گفت: «دلیلی که شهرداری ها مانع فعالیت ما می شوند این است که ماشین های عادی را در مقابل تاکسی های زرد قرار داده ایم. شهرداری باور دارد که ما با پایین آوردن قیمت ها باعث شده ایم که مردم تاکسی های زرد را استفاده نکنند.»

مدیرعامل تپسی همچنین به اظهار نظر جالب شهرداری یکی از شهرها نیز اشاره کرد: «رشد شما سریع است و باعث می شود سهم بازار تاکسی های زرد به سرعت تحت تاثیر قرار گیرد.» یعنی رشد سریع استارتاپ هایی که قرار است مهم ترین مسائل شهرداری را حل کنند، کار بدی است؟ از جمله مسائلی که تاکسی های اینترنتی آن ها را حل کرده اند یا به راحتی می توانند در حل آن ها کمک کنند می توان به کنترل ترافیک، بهبود فرایند سفر، کاهش هزینه ی سفر شهروندان، افزایش امنیت سفرها، کاهش ترافیک و کسب اطلاعات دقیق و آنی از میزان سفرها اشاره کرد که شهرداری طی این سال ها ثابت کرده که تقریبا در تمام موارد با مشکل جدی مواجه بوده است.

و در نهایت اعلام کرد که شهرداری به دنبال تغییر مدل کسب و کار آن ها است تا نتوانند درست کار کنند و در مقابل تاکسی های اینترنتی ناکارآمد شوند.

ما با نظارت هیچ مشکلی نداریم اما اگر سرویس دهی درست نداشته باشیم، اگر قیمت گذاری منصفانه نداشته باشیم و اگر سفر امن ایجاد نکنیم، کسب و کار خودمان به نتیجه نمی رسد. مشکل ما با کسب مجوز از شهرداری و زیر نظر آن ها رفتن است.

ژوبین علاقبند، نایب رییس هیئت مدیره اسنپ نیز بار دیگر اعلام کرد که شهرداری می تواند به جای اینکه خود را در نقطه ی مقابل تاکسی های اینترنتی قرار دهد، از پتانسیل  آن ها برای بهبود کار تاکسی های تاکسی رانی بهره ببرد و با تعامل با این سرویس ها مشکلات ترافیک و غیره را حل کند.

ما به کمک فناوری و نرم افزارهای روز موفق شدیم تا بهره وری ناوگان خود را افزایش داده و هزینه سفر را کاهش داده و همزمان درآمد راننده ها را نیز افزایش دهیم. این کار را می توانیم با تاکسی های تاکسی رانی نیز انجام دهیم.

در تکمیل صحبت های علاقبند، منشی پور اطلاعات جالبی درباره ی میزان بهره وری تاکسی های زرد در مقابل تاکسی های اینترنتی ارائه کرد و گفت: «تاکسی های زرد در هر ساعت، به طور میانگین ۰.۶ سفر انجام می دهند اما در تپ سی هر راننده متوسط ۱.۴ سفر را تجربه می کند.»

علاقبند همچنین اعلام آمادگی کرد تا تاکسی های اینترنتی به شهرداری در حل مشکل ترافیک کمک کنند: «پلتفرم ما تمام وقایع سفر را ثبت می کند و ما می توانیم با ارائه ی این گزارش ها به شهرداری برای برنامه ریزی بهتر برای حل مشکل ترافیک کمک کنیم.»

در ادامه می توانید متن بیانیه رسمی اتحادیه ی کسب و کارهای مجازی را مطالعه کنید:

کمتر از یک سال است که اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی فعالیت خود را با هدف ساماندهی و رفع مشکلات کسب و کارهای اینترنتی آغاز کرده است. در طول این یک سال فراز و نشیب های فراوانی گریبان گیر این تشکل نوپا بوده است. از سویی اصناف سنتی که به زعم خود کسب و کارهای آنلاین را دشمنان خود می دانند و از سوی دیگر برخی نهادهای دولتی و حکومتی که روزانه به دنبال تصویب طرح یا لایحه ای برای محدود ساختن آنان هستند.

برای کارآفرینان اینترنتی جای تعجب است که این همه هیاهو بر سر چیست؟

هر روز مانع جدید و هر روز تلاش برای رفع آن. فکر می کنید با این حساب جانی برایمان مانده است که بتوانیم به فکر توسعه کسب و کار خود باشیم. مگر نه اینکه تمام مجوزهای لازم را گرفته ایم؟ مگر نه اینکه باعث اشتغال شده ایم؟ مگر نه اینکه آسایش و رفاه برای مردم آورده ایم؟

بلاشک راه اندازی کسب و کارهای ارائه دهنده خدمات جابه جایی هوشمند قدم بسیار بزرگ و سازنده ای در راستای رفاه مردم، ایجاد اشتغال و افزایش درآمد قشر زحمتکش رانندگان عزیز بوده است. امروز بیش از یک میلیون و پانصد هزار سفر به وسیله این پلتفرم ها ثبت و انجام می شود. بر اساس مستندات موجود در اتحادیه، شکایات از این کسب و کارها بسیار ناچیز بوده و این نشان از نظارت بی شائبه و منظم شرکت ها، اتحادیه و سازمان های نظارتی بر فعالیت آنان بوده است. اتفاقی که کمتر شاهد آن بوده ایم.

در شرایطی که فروشگاه های خارجی نرم افزار (اپ استور)، نرم افزارهای این کسب و کارها را تحریم و حذف کرده اند، جای بسی تاسف و تامل است که سازمان های دولتی نیز به دنبال محدودسازی فعالیت آن ها هستند. در اقدامی جدید و دور از ذهن وزارت کشور با ارائه ی لایحه ای به دولت محترم، به دنبال محدودسازی فعالیت کسب و کارهای ارائه دهنده خدمات جابه جایی هوشمند (تاکسی آنلاین) است. این لایحه که هم اکنون در کمیسیون امور زیر بنایی دولت در حال بررسی است، تاکسی های آنلاین را مکلف به دریافت مجوز از شهرداری ها می کند.

خلق مجوز جدید با روح قانون بهبود محیط کسب و کار و رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مغایر است. از سوی دیگر، مجموعه شهرداری ها که خود با داشتن تاکسیرانی و در برخی شهرها تاکسی آنلاین یک رقیب برای کسب و کارهای خدمات جابه جایی هوشمند محسوب می شوند، با این قانون به عنوان مرجع صادرکننده مجوز، مدیریت و نظارت بر سایر پلتفرم های آنلاین خدمات جابه جایی را بر عهده خواهند داشت. در کجای دنیا سراغ دارید که به یک رقیب اجازه دخالت در سایر امور بازار را بدهند؟

خوب است همگان بدانند که بر اساس قانون توسعه حمل و نقل عمومی، مجموعه شهرداری ها باید در راستای توسعه حمل و نقل عمومی، اصلاح قوانین آن و افزایش سطح رضایت مردم و رانندگان تاکسی ها اقدام کنند، در حالی که پلتفرم های آنلاین صرفاً برای خودروهای شخصی و مطابق با قوانین نظام صنفی فعالیت می کنند.

کارآفرینان تصور می کنند بخش هایی از دولت، صرفا به دنبال ایجاد موانع برای این کسب و کارهاست در حالی که باید حامی آن باشد. بر اساس بخشنامه ابلاغی شماره ۱۳۸۸۸۱/۵۲۲۰۷ مورخ ۱۳۹۵/۱۱/۰۹ معاون اول رئیس جمهور مبنی بر “لزوم بهره گیری از نظرات تشکل های غیر دولتی اقتصادی نظیر اتحادیه های صنفی”، تمامی دستگاه های اجرایی مکلفند در تدوین یا اصلاح بخشنامه ها و رویه های اجرایی و در ارائه پیشنهاد برای تصویب مقررات دولتی، نظر تشکل های ذی ربط را اخذ و مورد توجه قرار دهند. این در صورتی است که هیچگونه دعوت و یا درخواست ارائه نظر از اتحادیه در رابطه با این موضوع نشده و متاسفانه همچنان پشت درهای بسته دولتی برای کسب و کارها تصمیم گرفته می شود.

اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی ضمن مخالفت با لایحه وزارت کشور مبنی بر محدودسازی فعالیت کسب و کارهای ارائه دهنده خدمات جابه جایی هوشمند، خواستار رد این پیشنهاد و برگزاری جلسات مشترک جهت رفع دغدغه های نظارتی است.

ما زنده به آنیم که آرام نگیریم،

موجیم که آسودگی ما عدم ماست.

آنتی ویروس ایرانی: ضد ویروس شید ۳ به بازار آمد!

نسخه ی سوم از آنتی ویروس ایرانی شید با رابط کاربری جدید و قابلیت جدید «ضد سرقت» در اختیار کاربران قرار گرفت.

به گزارش زومیت، شاید نام آنتی ویروس شید را نشنیده باشید. شاید هم به گوشتان خورده باشد؛ اما اگر در هفت سال گذشته از کاربران این آنتی ویروس بوده اید، مسلما نقطه ضعف بزرگ این محصول را در طراحی قدیمی و ناکارآمد آن می دانستید.

حال که نسخه ی سوم ضد ویروس شید منتشر شده، نه تنها محیط کاربری آن دیگر یک نقطه ضعف نیست؛ بلکه ظاهر و تجربه ی کاربری خود را به یک نقطه ی قوت تبدیل کرده است، شاید این برداشت برای فردی باشد که برای مدتی کوتاه با ضد  ویروس شید کار کرده است؛ اما تجربه راحتی و احساس خودمانی  نسخه ی جدید Sheed را نمی توان نادیده گرفت؛ به خصوص با وجود تمام عکس های زیبایی از ایران که در قسمت هایی از برنامه قرار داده شده است، اگرچه این عکس ها، ظاهری نامتعارف برای یک آنتی ویروس (که معمولا خشن و جدی است) ایجاد می کند؛ اما حس خوبی در ذهن کاربر متبادر می سازد. ضمنا طراحی نسخه ی جدید شید با توجه به وجود پس زمینه، طراحی فلت و استفاده از فونت ایران یکان، ظاهری مدرن را می سازد که بی شباهت به صفحه لاگین ویندوز ۱۰ نیست.

اگر بخواهیم کمی هم درباره ویژگی های فنی شید ۳ بگوییم، در ابتدا باید اشاره کرد که این آنتی ویروس «ایرانی»، همزمان از دو موتور آنتی ویروس «خارجی» استفاده می کند، بدین صورت که شرکت تولیدکننده، اصلا موتور شناسایی طراحی نکرده است و حتی آزمایشگاه شناسایی ویروسی نیز ندارد! در عین حال شاید برای کاربر خانگی (که به گفته ی شرکت سازنده) بازار هدف این محصول است تفاوت چندانی نکند که شناسایی بدافزارها توسط یک موتور داخلی انجام می شود یا دو موتور خارجی چنین وضعیتی را برعهده دارند. حتی دور از ذهن نیست که برخی کاربران ترجیح دهند شناسایی توسط موتورهای آزمایش شده و دارای سابقه ای مثل نود ۳۲ و آویرا (که در ضد ویروس شید استفاده می شوند) انجام شود.

قابلیت جدیدی هم که در نسخه ی جدید اضافه شده، قابلیت «ضد سرقت» است که در واقع پنلی به کاربر ارائه می دهد که موقعیت لپ تاپ را به او نشان می دهد، نکته ی جالب توجه در مورد قابلیت «ضد سرقت»، بی نیازی آن به GPS است، چون ظاهرا با استفاده از WiFi-های اطراف موقعیت مکانی را استخراج می کند که خود ابتکار جالبی برای حل مشکل نداشتن GPS بسیاری از لپ تاپ ها به حساب می آید.

اگر فعلا آنتی ویروس ندارید یا می خواهید یک آنتی ویروس جدید را امتحان کنید، پیشنهاد میکنیم یک نسخه ی Trial سی روزه از این نرم افزار را از سایت آنتی ویروس شید دریافت کنید. با توجه به حجم نسبتا پایین و فعالسازی بدون دردسرش به امتحانش می ارزد.

محصولی جدید نیز به محصولات این شرکت اضافه شده است که سایت آگهی رایگان شیدو نام دارد، این سایت کاربری مشترکی با برنامه ضد ویروس دارد؛ بدین صورت که ثبت نام در یکی به منزله ی ثبت نام در دیگری هم است و با یک حساب کاربری می توان از هر دو استفاده کرد.

سرایار؛ سرویس اجاره ویلا و اقامتگاه ارزان در تمام ایران

سرایار، بزرگ ترین مرجع اجاره آنلاین ویلا و اقامتگاه در ایران است. در این سامانه به صورت هوشمند امکان اجاره ویلا در شمال و سایر نقاط ایران فراهم شده است.

به گزارش زومیت، سرایار سرویس هوشمند اجاره ویلا در سراسر ایران است. سرایار کمک می کند تا علاقه مندان بتوانند ویلا یا اقامتگاه مورد نظر را از بین صدها مورد به آسانی، با امنیت بالا و قیمت ارزان اجاره کنند.

برنامه ریزی برای سفری تفریحی، کاری یا حتی یک برنامه ی جامع ایران گردی، چندان کار راحتی نیست. به طور معمول هر شخص برای پیدا کردن محل اقامت مناسب مثل یک ویلا در شمال مجبور می شود از اشخاص محلی کمک بگیرد یا تلفن را برداشته و با دوست یا آشنای خود تماس بگیرد؛ در اکثر مواقع هم، بیشتر ویلاها و اقامتگاه ها پُر شده است و آن هایی هم که خالی هستند، با بودجه ی شخص هم خوانی ندارند. این موضوع به خصوص در روزهای آخر هفته و تعطیلات رسمی وخیم تر می شود؛ به علاوه هیچ اطلاعاتی هم از ویلاها در اختیار شخص قرار ندارد تا بتواند، انتخاب هوشمندانه ای با توجه به شرایط و نیازهایش داشته باشد. این مشکلات را می توان یکی از ایده های اصلی تولد سرایار دانست.

سرایار بزرگ ترین مرجع اجاره آنلاین ویلا و اقامتگاه است. در سامانه ی سرایار امکان دسترسی به چند هزار ویلا و اقامتگاه در بیشتر نقاط ایران فراهم شده است تا برای برنامه ریزی سفر یا ایران گردی، خیال مسافر از بابت محل اقامت راحت باشد. کافی است گردشگران شهر مورد نظر را انتخاب کنند تا دریایی از انتخاب های مختلف پیش روی شان قرار بگیرد؛ بدین صورت فرآیندی بسیار ساده برای اجاره ویلا شمال، رامسر، گیلان، تهران، شیراز، یزد، کیش، قشم و سایر نقاط ایران خواهند داشت.

علاقه مندان برای استفاده از خدمات سرایار می توانند به وب سایت Sarayar.com مراجعه یا اپلیکیشن موبایل آن را روی گوشی هوشمند خود نصب کنند. اپلیکیشن سرایار به صورت رایگان برای هر دو سیستم عامل اندروید و iOS طراحی شده است. سرایار در آخرین به روزرسانی اپلیکیشن خود، امکانات انگیزشی جالبی را در اختیار کاربران قرار داده است. «دعوت از دوستان» یکی از ویژگی هایی است که می توان از آن به بهترین نحو استفاده کرد و از تخفیف های شگفت انگیزی بهره مند شد. این مجموعه در نسخه ی جدید، علاوه بر بهبود رابط کاربری، فرآیندی را برنامه ریزی می کند تا بتوانید صندوق امتیاز تشکیل بدهید و به ازای امتیازات خود از سرایار درصد تخفیف بگیرید. با دانلود نسخه ی جدید اپلیکیشن یا مراجعه به وب سایت، از دوستان خود در سراسر ایران دعوت کنید تا در سرایار ثبت نام کنند و علاوه بر قابلیت های متنوع و خدمات مفید، از تخفیف های جشنواره و مناسبتی این مجموعه هم برخوردار شوند.

تیم باتجربه  و متخصص سرایار، تمام امکانات لازم را برای کاربران فراهم کرده است تا در کمترین زمان، با کمترین هزینه، به راحت ترین شکل ممکن و بدون سر و کله زدن با افراد مختلف، ویلایی دنج و جذاب را در شهر مورد نظر پیدا و اجاره کنند؛ به علاوه تمام ویلاها و اقامتگاه ها در کمترین سطح ممکن قیمت گذاری شده است تا مطمئن شوند که بهترین انتخاب را با توجه به بودجه ی مورد نظر دارند. تمام مراحل اجاره ویلا و اقامتگاه، از انتخاب محل تا رزرو و حتی پرداخت هزینه، به صورت آنلاین انجام می شود؛ بنابراین نه تنها امنیت کل فرآیند تضمین شده، بلکه خیال کاربر از بابت رزرو صحیح و سیستمی هم مطمئن است.

اطلاعات کامل تمام ویلاها و اقامتگاه ها به همراه آلبوم تصاویرشان در سرایار قرار دارد. این اطلاعات برای هزاران ویلا و اقامتگاه طرف قرارداد سرایار در بیشتر شهرهای توریستی و تفریحی کشور ثبت شده است؛ به این صورت می توان ویلاهای مختلف را از نظر مکان جغرافیایی، امکانات رفاهی و قیمت با هم مقایسه کرده و هوشمندانه ترین انتخاب را برای ایران گردی خود داشت؛ حتی اگر باز هم کاربر نتواند ویلا یا اقامتگاه مورد نظر را پیدا کند، مشاوران سرایار در صفر تا صد مسیر، از انتخاب تا پایان اقامت، در کنار او خواهند بود.

علاوه بر تمام این ها، سرایار به صورت منظم، تخفیف های ویژه و شگفت انگیزی را ارائه می دهد؛ این تخفیف ها به قدری هیجان انگیز است که حتی اگر برنامه ای برای سفر نداشته باشند، ترغیب می شوند که چمدان ها را بسته و سفر کنند. برای اینکه از جدیدترین تخفیف ها و مسابقات هیجان انگیز سرایار باخبر شوید، به وب سایت مراجعه کرده یا سرایار را در شبکه های اجتماعی اینستاگرام، تلگرام و توییتر دنبال کنید.

اما این تمام ماجرا نیست؛ اگر ویلا یا اقامتگاهی برای اجاره  دادن دارید، می توانید با ثبت اطلاعات و تصاویر ملکتان در وب سایت سرایار، به دریایی از گردشگران و ایران گردان دسترسی پیدا کنید. پس فرقی نمی کند که دنبال اجاره ویلا در شمال و سایر نقاط ایران باشید یا بخواهید ویلایتان را اجاره دهید؛ سرایار بهترین مشاور و دوستتان است.

همین حالا اپلیکیشن سرایار را نصب کنید تا تنها با چند بار لمس نمایشگر گوشی هوشمندتان، ویلای مورد نظرتان را پیدا و اجاره کنید.

دستیارهای صوتی الکسا و کورتانا از این پس قادر به تعامل با یکدیگر خواهند بود

مایکروسافت اعلام کرد که تعامل دستیارهای صوتی الکسا و کورتانا بالاخره محقق شده است و کاربران می توانند آن را به صورت پیش نمایش تجربه کنند.

به گزارش زومیت، طبق اعلام مایکروسافت، از این پس کاربران دستیار صوتی الکسا می توانند برای انجام برخی کارها از کورتانا کمک بگیرند؛ این در حالی است که کاربران کورتانا نیز می توانند در هنگام نیاز الکسا را فراخوانی کنند.

تعامل بین این دو دستیار صوتی محبوب مدت ها پیش اطلاع رسانی شده بود و در کنفرانس توسعه دهندگان مایکروسافت موسوم به بیلد ۲۰۱۸ نیز دمویی از آن را مشاهده کرده بودیم؛ اما تاکنون از زمان انتشار دقیق این قابلیت برای کاربران هیچ جزئیاتی در دست نبود.

حال دو شرکت آمازون و مایکروسافت، نخستین  قدم برای رسیدن به این هدف را برداشته اند و ویژگی یادشده  را در قالب پیش نمایش برای عموم کاربران در دسترس قرار داده اند.

طبق گفته ی اهالی مایکروسافت، کاربران از این پس می توانند برای آزمایش این ویژگی اقدام کنند. اعمال این تغییرات در روزهای آینده ادامه خواهد داشت؛ بنابراین ممکن است فوراً به این ویژگی دسترسی پیدا نکنید.

در قدم ابتدایی، کاربران ویندوز می توانند دستیار Alexa را از طریق کورتانا فراخوانی کنند؛ همچنین کاربران الکسا نیز می توانند از کورتانا برای انجام کارهایشان استفاده کنند. طبق گفته ی مسئولان، این ویژگی بعداً به پلتفرم های موبایل اندروید و iOS راه خواهد یافت.

به عنوان نمونه، با بیان دستورات زیر، Cortana در بلندگوهای اکوی آمازون فراخوانی می شود:

  • چه ایمیل های جدیدی برام آمده؟ (What new emails do I have)
  • امروز تو تقویمم چی دارم؟ (What is on my calendar today)
  • «سفارش گل» رو به لیست وظایفم اضافه کن. (Add ‘order flowers’ to my to-do list)

همچنین کاربران ویندوز می توانند با بیان دستور «Hey Cortana, open Alexa»، از الکسا درخواست های زیر را داشته باشند:

  • پیشنهادات ویژه خرید برای امروز چیه؟ (What are today’s shopping deals)
  • دما رو روی ۷۲ درجه فارنهایت تنظیم کن. (Set the temperature to 72 degrees)
  • Jeopardy رو اجرا کن. (Open Jeopardy)

این دو شرکت، اضافه شدن ویژگی ها و مهارت های بیشتر را در آینده وعده  داده اند.

سخنگوی Microsoft در همین رابطه می گوید: با پیش نمایش عمومی، ما خواهان این هستیم که کاربران مشغول به تجربه ی این ویژگی شوند و به ما بازخورد ارائه کنند؛ بنابراین تیم ما نیز به بهبود تجربه ی کاربری ادامه خواهد داد. هدف ما، ایجاد تعاملی یکپارچه است و این تازه نخستین قدم برای رسیدن به آن هدف است.

وقتی که Amazon و مایکروسافت از همکاری خود برای تعامل دستیارهای صوتیشان خبر دادند، برخی از افراد درباره ی غیرضروری بودنِ آن صحبت کردند؛ با این حال، هنگامی که دموی اولیه در کنفرانس بیلد امسال به نمایش در آمد، مشخص شد که این دو شرکت هدفی جز ارتقاء تجربه ی کاربری افراد در سر ندارند.

پیش تر مدیرعامل مایکروسافت، ساتیا نادلا نیز در این باره اظهارنظر کرده بود:

ما می خواهیم امکانی را فراهم کنیم تا مشتریانمان به حداکثر کارایی از طریق دستیارهای شخصی دیجیتالی دست یابند؛ نه اینکه آن ها را در پشت دیوار محصور کنیم.

با این حال، همکاری مایکروسافت و آمازون تنها به تعامل این دو دستیار خلاصه نمی شود و در ماه های گذشته، برخی از محصولات مایکروسافت با دستیار الکسا عرضه شده اند. انتظار می رود که در آینده ی نزدیک، اخبار بیشتری را در این رابطه بشنویم.

نسخه Go اندروید 9 پای معرفی شد

گوگل، نسخه ی Go سیستم عامل اندروید ۹ پای را معرفی کرد؛ این نسخه، حجم بسیار کمتری نسبت به نسخه ی عادی اندروید ۹ اشغال می کند.

به گزارش زومیت، اوایل سال ۲۰۱۸ بود که گوگل نسخه ی Go سیستم عامل اندروید ۸.۱ اوریو را به منظور رفع کردن تمامی مشکلات نسخه ی عادی در زمینه ی عملکرد، منتشر کرد؛ نسخه ی Go در ظاهر تفاوتی با نسخه ی معمولی نداشت، اما میزان حافظه ای که اشغال می کرد، تقریبا نصف نسخه ی عادی اندروید اوریو بود.

حال گوگل پس از انتشار رسمی اندروید ۹ پای، از نسخه ی سبک تر این سیستم عامل به نام اندروید ۹ پای گو ادیشن رونمایی کرده است. این نسخه ی جدید به طور کامل بر اساس نسخه ی معمولی Android 9 Pie ساخته شده و بخش های مهمی را با بهبود رو به رو کرده است. گوگل ادعا کرده که نسخه ی Go اندروید ۹ نسبت به نسخه ی Go اندروید ۸، به میزان ۵۰۰ مگابایت حجم کمتری را اشغال می کند. برای اینکه به اهمیت این موضوع پی ببرید، بهتر است مثالی بزنیم؛ طبق این گفته ی گوگل، اندروید ۹ پای گو ادیشن روی گوشی هوشمندی با هشت گیگابایت حافظه ی داخلی، ۵.۵ گیگابایت حافظه ی خالی به جای می گذارد. این درحالی است که پس از مقایسه ای کوتاه متوجه می شویم نسخه ی عادی این سیستم عامل، تنها ۲.۵ گیگابایت از این حافظه را در اختیار کاربر قرار می دهد.

در کنار همه ی این ها، Android 9 Pie Go Edition سرعت بوت را افزایش می دهد و البته، امنیت کاربرانش را بیش از پیش بالا می برد. گفتنی است که در این نسخه برای پوشش نیازهای کلیدی کاربران، داشبوردی مخصوص برای نظارت بر مصرف داده ها قرار داده شده است.

اندروید ۹ پای گو ادیشن همچون نسخه ی پیشین، از نسخه ی Go اپلیکیشن های مخصوص خود استفاده می کند؛ اپلیکیشن هایی که Google به طور مداوم در حال بهبود دادن آن ها است. جالب است بدانید که حجم اپلیکیشن پیام رسانی مخصوص گوگل در نسخه ی گو تقریبا نصف شده است؛ یا از طرفی دیگر، دستیار Google Assistant به روزرسانی شده و اکنون شاهد اضافه شدن زبا ن های اسپانیایی و پرتغالی به آن هستیم. به علاوه، اپلیکیشن Maps هم بهبودهایی به خود دیده است.

گوگل فعلا تاریخ انتشار دقیقی را برای اندروید ۹ گو ادیشن مشخص نکرده، اما گفته است که این سیستم عامل پاییز امسال در دسترس قرار خواهد گرفت. این شرکت همچنین گفته است که هم اکنون بیش از ۱۰۰ سازنده در تلاش اند تا گوشی های جدید مبتنی بر این سیستم عامل را روانه ی بازار کنند؛ این در حالی است که اکنون بیش از ۲۰۰ دستگاه مبتنی بر اندروید گو در بازار وجود دارد.

اکسینوس 5100 به عنوان نخستین مودم 5G موبایلی دنیا معرفی شد

سامسونگ اکسینوس 5100 را به عنوان نخستین مودم 5G موبایلی دنیا معرفی کرد.

به گزارش زومیت، سامسونگ مدت ها است که با ساخت محصولات و سرویس های جدید قصد دارد مقدمات ورود به دنیای 5G را فراهم کند و ظاهرا پس از مدت ها این اتفاق مهم به وقوع پیوسته است؛ این شرکت کره ای به صورت رسمی از مودم اکسینوس ۵۱۰۰ رونمایی کرد. طبق ادعای کره ای ها، اکسینوس ۵۱۰۰ نخستین مودم 5G صنعت گوشی های هوشمند است که سازگاری کاملی با استانداردهای 3GPP دارد.

این مودم جدید سینگل چیپ، طبق ادعای سامسونگ، از چندین حالت ارتباطی پشتیبانی می کند و کارایی بسیار بالایی از خود در امر انتقال داده نشان می دهد. سامسونگ می گوید که مودم اکسینوس ۵۱۰۰ به طور کامل با استانداردهای نسخه ۱۵ پروژه مشارکتی نسل سوم شبکه تلفن همراه (3GPP Release 15) سازگار است.

سامسونگ، اکسینوس ۵۱۰۰ را با لیتوگرافی ۱۰ نانومتری ساخته است و صراحتا گفته است که نمی توان آن را صرفا یک مودم 5G نامید. این تراشه ی جدید ضمن پشتیبانی از 5G، شبکه های ارتباطی نسل پیشین از جمله HSPA ،TD-SCDMA ،3G WCDMA ،2G GSM/CDMA و 4G LTE را نیز به طور کامل پشتیبانی می کند.

سامسونگ گفته است که می خواهد با همکاری تعداد زیادی از شرکایش در سراسر دنیا، هرچه زودتر شبکه های 5G را به دنیای گوشی های موبایل وارد کند.

طبق ادعای سامسونگ، Exynos Modem 5100 می تواند در حالت «زیر ۶ گیگاهرتز» شبکه ی 5G، سرعت داون لینک (Downlink) تا سقف ۲ گیگابیت بر ثانیه و در حالت mmWave سرعت داون لینک ۶ گیگابیت بر ثانیه را ارائه دهد. این مودم همچنین می تواند در شبکه های 4G، سرعت داون لینک ۱.۶ گیگابیت بر ثانیه را ارائه دهد.

از آنجا که سامسونگ قصد دارد اواخر سال جاری میلادی اکسینوس ۵۱۰۰ را به دست مشتریانش برساند، می توان گفت که برای اولین بار، گوشی هایی در سال ۲۰۱۹ قرار است به این مودم تجهیز شوند. سامسونگ احتمالا اولین شرکتی خواهد بود که از اکسینوس ۵۱۰۰ در گوشی های هوشمندش استفاده می کند.

گفتنی است که Samsung اخیرا اعلام کرده، گلکسی اس ۱۰ قرار نیست نخستین گوشی 5G این شرکت باشد؛ همین موضوع گمانه زنی هایی را در رابطه با گوشی رده بالای سامسونگ که قاعدتا تاریخ عرضه اش باید برای اوایل ۲۰۱۹ تنظیم شده باشد، آغاز کرده است.

گلکسی نوت 9 سامسونگ معرفی شد؛ باتری ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعتی، نمایشگر ۶.۴ اینچی و قلم مجهز به بلوتوث

گلکسی نوت ۹ با باتری حجیم ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعتی، دوربین بهبودیافته و قلم اس پن مجهز به بلوتوث معرفی شد.

به گزارش زومیت، سامسونگ با رونمایی از گلکسی نوت 9 در رویداد Unpacked، به یک سال انتشار شایعات بی وقفه در مورد این فبلت مورد انتظار پایان داد. همان طور که پیش بینی می  شد، پرچم دار سری Note امسال در حقیقت نمونه ی تکامل یافته ای از گلکسی نوت ۸ به حساب می آید و خبری از نوآوری های انقلابی و خیره کننده در آن نیست.

گلکسی نوت ۹ از نمایشگری ۶.۴ اینچی با رزولوشن ۱۴۴۰ × ۲۹۶۰ پیکسل بهره می برد که بزرگترین نمایشگر در بین تمامی گوشی های سری نوت محسوب می شود. نمایشگر بزرگ گلکسی نوت جدید، به همراه حاشیه های باریک آن، تجربه ای فراگیر حین تماشای ویدیو به ارمغان می آورد؛ به گونه ای که یوتیوب، گلکسی نوت ۹ را به عنوان Signature Device خود برگزیده است.

فبلت پرچم دار سامسونگ همانند گذشته، در دل بدنه ای از جنس فلز و شیشه قرار دارد؛ با این تفاوت که اکنون، فریم فلزی گوشی با لبه های تراش خورده ی خود، حس بهتری را به کاربر القاء خواهد کرد. دوربین دوگانه ی گلکسی نوت ۹ مانند نسل پیشین خود، چینشی دوگانه دارد؛ با این تفاوت که اکنون حسگر اثر انگشت پایین دوربین قرار دارد و دسترسی به آن ساده تر از گذشته است. گلکسی نوت ۹ در چهار رنگ مشکی، مسی، صورتی و آبی روانه ی بازار خواهد شد.

گلکسی نوت ۹ درست مانند گلکسی اس ۹ از اسپیکر های استریویی بهره می برد که توسط AKG تنظیم شده اند و با پشتیبانی از Dolby Atmos، تجربه ی صوتی فراگیری را برای کاربر به ارمغان می آورند. پرچم دار جدید سامسونگ، بدنه ای مستحکم و مقاوم دارد؛ به طوری که کره ای ها موفق به دریافت گواهی IP68 برای آن شده اند.

یکی از مشکلات اصلی گلکسی نوت ۸، شارژدهی پایین تر از حد انتظار باتری آن بود؛ حال به نظر می رسد که کره ای ها با آگاهی از این مشکل، راهکاری برای آن در نظر گرفته اند. انرژی مورد نیاز فبلت پرچم دار سامسونگ را یک باتری حجیم با ظرفیت ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعتی تأمین می کند و براساس ادعای این شرکت، چنین ظرفیتی می تواند شارژدهی تا یک روز کامل را برای کاربر به ارمغان آورد.

کمبود حافظه ی ذخیره سازی برای کاربرانی که علاقه ی بسیاری به ثبت عکس و فیلم با گوشی هوشمند خود دارند، امری اجتناب ناپذیر به نظر می رسد؛ اما ظاهرا برای چنین کاربرانی نیز راهکاری در نظر گرفته است؛ مدل پایه ی گلکسی نوت ۹ با ۱۲۸ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی عرضه خواهد شد، ضمن اینکه مدلی با حافظه ی ۵۱۲ گیگابایتی نیز در دسترس خواهد بود که به همراه کارت حافظه ای ۵۱۲ گیگابایتی، فضای فوق العاده ی یک ترابایتی را در اختیار کاربر قرار خواهد داد.

توان پردازشی گلکسی نوت ۹ را یکی از دو پردازنده ی اسنپدراگون ۸۴۵ (در چین و ایالات متحده) یا اکسینوس ۹۸۱۰ (در سایر نقاط جهان) تأمین می کند و این پردازنده را حافظه ی رم ۶ گیگابایتی در نسخه ی ۱۲۸ گیگابایتی Galaxy Note 9 ماژول رم ۸ گیگابایتی در نسخه ی ۵۱۲ گیگابایتی آن همراهی می کند. سامسونگ برای حصول اطمینان از عملکرد مناسب گوشی، سیستم خنک سازی Water Carbon Coolin را توسعه داده است، ضمن اینکه الگوریتمی مبتنی بر هوش مصنوعی، عملکرد و پایداری دستگاه را حفظ می کند. فبلت پرچم دار سامسونگ به صورت پیش فرض با اندروید اوریو ۸.۱ روانه ی بازار خواهد شد.

گلکسی نوت ۹ از همان  مجموعه ی دوربین دوگانه ی گلکسی اس ۹ پلاس بهره می برد؛ بنابراین پرچم دار جدید کره ای ها از دو سنسور ۱۲ مگاپیکسلی برای ثبت تصاویر استفاده می کند که در پسِ لنز هایی با دیافراگم متغیر f1.5/f2.4 و دیافراگم ثابت f2.4 قرار دارند و امکان زوم اپتیکال دو برابری را برای کاربران فراهم می کنند؛ البته سامسونگ راهکار های نرم افزاری گوناگونی را توسعه  داده است تا کاربر نهایت استفاده را از پتانسیل های دوربین نوت ۹ داشته باشد.

قابلیت Scene Optimizer با بهره گیری از هوش مصنوعی، المان های مختلف عکس، نظیر صحنه و سوژه را شناسایی می کند و سپس عکس را در یکی از ۲۰ دسته  ی از پیش تعریف شده قرار می دهد و سپس تنظیمات را برای ثبت بهترین عکس ممکن، تغییر می دهد. قابلیت Flaw Detection با شناسایی محو بودن عکس یا بسته بودن چشمان سوژه، به کاربر هشدار می دهد. در نهایت وظیفه ی ثبت تصاویر سلفی برعهده ی سنسوری ۸ مگاپیکسلی و لنز f1.7 آن قرار دارد.

یکی از مهم ترین تغییرات ایجاد شده در گلکسی نوت جدید سامسونگ به قلم اس پن آن بازمی  گردد، این قلم اکنون یک ماژول بلوتوث کم مصرف (Bluetooth LE) در بطن خود دارد و از آن می توان به عنوان یک ریموت کنترل برای ثبت سلفی و عکس های گروهی، جابه جا شدن بین اسلاید ها یا پخش و مکث ویدیو استفاده کرد. سامسونگ به توسعه دهندگان نیز امکان استفاده از این قابلیت را در اپلیکیشن هایشان خواهد داد.

کره ای ها قابلیت DeX را نیز ارتقاء داده اند؛ به طوری که اکنون نیاز به داک برای اتصال به نمایشگر اکسترنال از بین رفته است و اکنون می توان با یک دانگل HDMI، تجربه ای مشابه با دسکتاپ را با Galaxy Note 9 داشت، ضمن اینکه حین اتصال نیز می توان به صورت همزمان و مستقل از گوشی استفاده کرد یا از نمایشگر نوت به عنوان ترک پد بهره برد.

موتورولا پی 30 با اسنپدراگون 636 و رابط کاربری ZUI 4.0 معرفی شد

گوشی هوشمند موتورولا پی ۳۰ به همراه تراشه ی اسنپدراگون ۶۳۶ کوالکام و رابط کاربری ZUI ۴.۰ به صورت رسمی رونمایی شد.

به گزارش زومیت، همان طور که پیش از این موتورولا وعده داده بود، گوشی هوشمند موتورولا پی ۳۰ خود را روز ۱۵ آگوست برابر با ۲۴ مردادماه، به صورت رسمی رونمایی کرد. یک روز پیش از رونمایی، گوشی هوشمند جدید موتورولا در وب سایت رسمی موتو فهرست شد و ساعاتی پس از رونمایی، امکان پیش سفارش گوشی از طریق سایت برای علاقه مندان امکان پذیر شد.

Motorola P30 با تراشه ی اسنپدراگون ۶۳۶ کوالکام، ماژول دوربین دوگانه برای تصاویربرداری بوکه بهره می برد و با برچسب قیمت حدود ۳۰۰ دلاری رونمایی شده است. همچنین دارای نمایشگر ۶.۲ اینچی IPS LCD، رزولوشن Full HD+ و بریدگی بالای نمایشگر است. پی 30 دارای نمایشگر بلند با نسبت تصویر ۱۹:۹ است و از CPU، هشت  هسته ای ۱.۸ گیگاهرتزی و GPU آدرنو ۵۰۹، حافظه ی رم ۶ گیگابایتی و حافظه ی داخلی ۶۴ گیگابایتی یا ۱۲۸ گیگابایتی با قابلیت ارتقاء از طریق microSD، بهره می برد.

تنظیمات دوربین دوگانه ی موتورولا پی ۳۰ از آیفون ۱۰ اپل کپی برداری شده  است؛ ولی سنسورهای آن ۱۶ مگاپیکسلی با دیافراگم f/۱.۸ و ۵ مگاپیکسلی با دیافراگم f/۲.۲ است؛ که هر دو لنز توسط شرکت OmniVision توسعه یافته اند. همچنین از سیستم فوکوس خودکار تشخیص فاز (PDAF) ‍ پشتیبانی می کند و قدرت تصویربرداری ویدئویی با کیفیت ۱۰۸۰ پیکسل و امکان بلوری کردن پس زمینه را دارد. فلاش LED، بین لنزهای دوربین  دوگانه قرار گرفته است. دوربین سلفی گوشی جدید موتورولا، ۱۲ مگاپیکسلی معمولی با دیافراگم f/۲.۰ و اندازه ی پیکسل ۱.۲۵ میکرومتری است. از آنجایی که موتورولا یکی از شرکت های تابعه ی لنوو است؛ شرکت مادر تصمیم گرفت تا گوشی جدید با رابط کاربری ZUI ۴.۰ و سیستم عامل اندروید ۸.۰ اوریو رونمایی شود. این نسخه ی رابط کاربری برای اولین بار در گوشی های هوشمند ZUK معرفی شد که البته در حال حاضر خط تولید این گوشی های هوشمند متوقف شده است. بعدها رابط کاربری ZUI ۴.۰ مجددا با معرفی لنوو زد ۵ احیا شد. از آنجا که گوشی هوشمند در حال حاضر در چین عرضه می شود؛ بنابراین به طور پیش فرض از خدمات و سرویس های گوگل بهره نمی برد؛ ولی احتمالا بعد از نمایشگاه ایفا برلین، در بازار جهانی عرضه خواهد شد.

پورت USB-C در قسمت پایین گوشی و بین دو اسپیکر قرار دارد. جک صوتی ۳.۵ میلی متری نیز در قسمت بالای گوشی قرار گرفته است. اسکنر اثر انگشت، وسط پنل پشتی، به همراه لوگو موتورولا قابل مشاهده است. موتورولا پی ۳۰ با باتری ۳۰۰۰ میلی آمپر  ساعتی و فناوری شارژ سریع ۱۸ وات همراه است.

با توجه به اینکه موتورولا پی ۳۰ در دو نسخه  ی مختلف با ظرفیت حافظه ی داخلی متفاوت رونمایی شده  است؛ لذا دو برچسب قیمت برای آن تعیین شده است. پی ۳۰، در سه رنگ متنوع سفید، مشکی و آبی شفقی به بازار عرضه می شود که رنگ های آن کاربران را به یاد پی ۲۰ هواوی می اندازد. قیمت نسخه ی ۶۴ گیگابایتی، ۲۸۹ دلار و قیمت نسخه ی ۱۲۸ گیگابایتی، ۳۰۳ دلار تعیین شده است؛ و قیمتی بالاتر از لنوو زد ۵ دارد.

شیائومی تبلت می پد 4 پلاس را با نمایشگر ۱۰ اینچی و ظرفیت باتری بالا معرفی کرد

شیائومی، نمونه ی بزرگتر می پد ۴ را با نام می پد ۴ پلاس و با نمایشگر ۱۰ اینچی و باتری ۸۶۲۰ میلی آمپر ساعتی معرفی کرد.

به گزارش زومیت، هفته ی گذشته شاهد انتشار شایعاتی در مورد تبلت جدیدی از شیائومی به نام می پد ۴ پلاس (Mi Pad 4 Plus) بودیم. اکنون، شیائومی دست به معرفی این تبلت زده است.

محصول جدید شیائومی، نسخه ی بزرگتری از تبلت ۸ اینچی می پد ۴ این شرکت است و استفاده از پسوند «پلاس» (Plus) نیز گویای همین مسئله است. این تبلت دارای نمایشگری ۱۰.۱ اینچی با رزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۲۰۰ پیکسل است. نسبت طول و عرض این نمایشگر ۱۶ به ۱۰ است و گوشه های آن نیز به صورت گرد درآمده اند. طراحی بدنه ی می پد ۴ تا حد زیادی شبیه به برادر کوچکتر آن است؛ اما وزن نمونه ی بزرگتر به ۴۸۵ گرم می رسد که نشان دهنده ی اختلاف ۱۴۳ گرمی با مدل ۸ اینچی است.

قلب تپنده ی تبلت جدید شیائومی، پردازنده ی اسنپدراگون ۶۶۰ است و در آن از ۴ گیگابایت حافظه ی رم از نوع LPDDR4X استفاده شده است. در زمینه ی حافظه ی ذخیره سازی نیز مشتریان می توانند از میان دو گزینه ی ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایتی، یکی را انتخاب کنند. برای این تبلت از یک باتری با ظرفیت ۸۶۲۰ میلی آمپرساعت استفاده شده است؛ ظرفیت بالای این باتری می تواند متضمن مدت زمان بالای شارژدهی آن باشد. از طرفی، شارژر ۵ ولتی عرضه شده با این محصول جریانی ۲ آمپری را از خود عبور می دهد؛ در نتیجه، توان خروجی این شارژر تنها ۱۰ وات است که باعث می شود برای شارژ مجدد باتری این دستگاه به زمان زیادی نیاز داشته باشید.

مانند بسیاری دیگر از مشخصه ها، می پد ۴ پلاس، دوربین های خود را نیز از می پد ۴ به ارث برده است. دوربین اصلی این دستگاه ۱۳ مگاپیکسلی با گشادگی دیافراگم f/2.0 است. در جلوی گوشی نیز از دوربین ۵ مگاپیکسلی با گشادگی دیافراگم f/2.0 برای تماس های ویدئویی و ثبت تصاویر سلفی استفاده شده است.

این تبلت تنها در یک گونه و با پشتیبانی همزمان از دو استاندارد وای فای و 4G LTE عرضه می شود. پس اگر نمی خواهید از ارتباط همراه نسل چهارم (4G) استفاده کنید، باید به مدل کوچکتر، یعنی می پد ۴ بسنده کنید.

Mi pad 4 Plus در رنگ های مشکی و طلایی عرضه می شود. قیمت درنظرگرفته شده برای مدل ۶۴ گیگابایتی ۲۷۶ دلار است و برای نمونه ی ۱۲۸ گیگابایتی هم باید مبلغ ۳۰۵ دلار پرداخت کنید. کاربران می توانند هم اکنون این محصول را سفارش دهند؛ هرچند که زمان تحویل آن ها هنوز مشخص نیست.

اوپو F9 با نمایشگر ۶.۳ اینچی، دوربین سلفی ۲۵ مگاپیکسلی و باتری ۳۵۰۰ میلی آمپر ساعتی معرفی شد

اوپو F9 نام گوشی جدید Oppo است که ضمن داشتن نمایشگر ۶.۳ اینچ، از اندروید ۸.۱ اوریو بهره می برد.

به گزارش زومیت، گوشی هوشمند اوپو F9 به صورت رسمی توسط شرکت اوپو معرفی شد. این گوشی دارای نمایشگری ۶.۳ اینچ با نسبت ۹۰.۸ درصدی نسبت به بدنه است؛ نمایشگر اوپو F9 که از نسبت تصویر ۱۹.۵ به ۹ پشتیبانی می کند، بخش اعظم جلوی گوشی را پوشانده است و در قسمت بالایی آن، بریدگی ای به شکل V دیده می شود. دوربین سلفی ۲۵ مگاپیکسلی این گوشی، در قسمت بریدگی نمایشگر جای گرفته و از سخت افزار مخصوصی برای نمایش تصاویر به صورت HDR استفاده می کند.

دوربین اصلی اوپو F9، دوربینی دوگانه (با سنسورهای ۱۶ و ۲ مگاپیکسلی) است؛ دوربین ۱۶ مگاپیکسلی دارای گشودگی دیافراگم f/1.8 است و کار اصلی را برای ثبت تصاویر انجام می دهد و دوربین ۲ مگاپیکسلی برای افت بوکه به کار می رود.

اوپو در F9 از پردازنده ی هلیو P60 استفاده کرده است؛ پردازنده ای که توان بالایی برای انجام کارهای مربوط به هوش مصنوعی دارد و با استفاده از AI Beautification 2.1 تاثیر مستقیمی روی کیفیت عکس برداری می گذارد. گفتنی است که اوپو F9 قرار است در دو نسخه ی جداگانه با رم های ۴ و ۶ گیگابایت در کنار حافظه ی داخلی ۶۴ گیگابایت عرضه شود. میان رده ی جدید اوپو، از سیستم عامل ColorOS مبتنی بر اندروید ۸.۱ اوریو استفاده می کند.

نمایشگر این گوشی ۶.۳ اینچ اندازه دارد و رزولوشن ۲۳۴۰ در ۱۰۸۰ پیکسل را به نمایش می گذارد. این نمایشگر ۶.۳ اینچی، در حقیقت یک پنل LTPS TFT است که روشنایی اش تا ۴۵۰ نیت می رسد. نمایشگر Oppo F9 –به همراه نمایشگر گوشی اوپو F17- جزو اولین نمایشگرهایی هستند که به گوریلا گلس ۶ مجهز می شوند.

اوپو F9 از باتری ۳۵۰۰ میلی آمپرساعتی استفاده می کند؛ در ضمن گفتنی است که این اسمارت فون به ویژگی شارژ سریع مخصوص Oppo که با نام VOOC شناخته می شود نیز مجهز شده است. میان رده ی جدید اوپو برای شارژ از درگاه میکرو USB استفاده می کند و از جک ۳.۵ میلی متری هدفون نیز بهره می برد.

این گوشی در سه رنگ قرمز (Sunrise Red)، آبی (Twilight Blue) و صورتی (Starry Purple) در دسترس علاقه مندان قرار خواهد گرفت. گفتنی است که در رنگ های قرمز و آبی، در قسمت پشتی گوشی از پترنی به شکل موزاییک های چهارگوش استفاده شده است؛ درحالی که مدل صورتی رنگ، به ستاره هایی طلایی مزین شده است.

اوپو F9 هم اکنون برای پیش خرید در دسترس است و روز ۲۴ آگوست (۲ شهریور) عرضه خواهد شد؛ قیمت مدلی که ۴ گیگ رم دارد، حدودا ۳۳۰ دلار است.

فایرفاکس به جدیدترین پروتکل امنیتی اینترنت تجهیز شد

مرورگر فایرفاکس از این پس قرار است با بهره گیری از پروتکل جدید TLS 1.3، امنیت کاربرانش را در فضای وب بیش از پیش بالا ببرد.

به گزارش زومیت، کارگروه مهندسی اینترنت (IETF) نسخه ی نهایی پروتکل امنیتی TLS 1.3 را عرضه کرد؛ این پروتکل، در حقیقت نسخه ی به روزشده ی TLS 1.2 (پروتکلی امنیتی که با بررسی تمامی اتصالات HTTPS، بخش اعظم فضای وب را امن می کند) به شمار می رود.

IETF ادعا کرده است که پروتکل TLS 1.3 ضمن برخورداری از امنیت بیشتر، سرعت وب گردی را نیز اندکی بهبود می بخشد. خبر خوب این است که از همین امروز می توانید پروتکل یادشده را استفاده کنید تا خیال تان از بابت امنیت داشتن در فضای وب، راحت تر از قبل شود. گفتنی است که مرورگر گوگل کروم از نسخه ی ۶۵ به بعد، به پروتکل امنیتی TLS 1.3 تجهیز شده است.

سازندگان TLS 1.3 سال ها است که روی آن کار می کنند؛ نسخه ی قبلی این پروتکل، ۱۰ سال پیش منتشر شده بود. بر کسی پوشیده نیست که TLS 1.2 با مشکلاتی دست و پنجه نرم می کرد (مشکلاتی که اکثر آن ها به علت نحوه ی پیاده سازی پروتکل ایجاد شده بودند)؛ همین مشکلات، پروتکل یادشده را به طعمه ای آسان برای هکرها تبدیل کرده بود و از آنجا که تقریبا در همه جای وب از TLS 1.2 استفاده می شد، بسیاری از سایت ها آسیب پذیر شده بودند. از میان شناخته شده ترین آسیب پذیری های این پروتکل، می توان به باگ خون ریزی قلبی (Heartbleed) اشاره کرد. به همین دلیل است که پروتکل TLS 1.3 بیشتر روی ارائه ی دسترسی به روش های رمزنگاری مدرن تمرکز دارد.

استفاده ی مرورگرهای محبوبی مثل فایرفاکس و کروم از این پروتکل، به این معنا است که کاربران می توانند فضای اینترنتیِ امن تر و اندکی سریع تر را تجربه کنند؛ چرا که گفته شده است که این پروتکل به مرورگر و سرور اجازه می دهد که در زمانی سریع، بهترین رمزنگاری ممکن را بدون تبادل بیش از حد اطلاعات، انتخاب کنند.

برخی شرکت های بزرگ نظیر فیسبوک، گوگل و کلاودفلیر مدت ها است که از این پروتکل امنیتی استفاده می کنند.

انویدیا از پردازنده های گرافیکی خانواده Quadro RTX با معماری تورینگ رونمایی کرد

انویدیا پس از معرفی معماری جدید ساخت پردازنده ی گرافیکی با نام تورینگ، پردازنده های ساخته شده با این معماری را با نام Quadro RTX معرفی کرد.

به گزارش زومیت، انویدیا در مراسمی به طور کامل از جزئیات معماری جدید ساخت پردازنده ی گرافیکی یعنی تورینگ رونمایی کرد. علاوه بر آن، این شرکت ۳ محصول جدید که بر مبنای این معماری ساخته شده اند را نیز معرفی کرد. آنها در مراسم رونمایی برخلاف رویدادهای گذشته ابتدا از سری فوق حرفه ای و ورک استیشن کوادرو رونمایی کردند. این محصولات، بخشی از خانواده ی جدید Quadro RTX هستند. محصولات جدید با نام های Quadro RTX 8000, RTX 6000، و RTX 5000، سریع ترین کارت های گرافیکی ورک استیشن خواهند بود و در سه ماهه ی آخر سال جاری میلادی به بازار عرضه می شوند.

معماری Turing نسخه ی بهبودیافته ی معماری Volta در ساخت پردازنده ی گرافیکی است. در این معماری از تمام ویژگی هایی که باعث شد محصولی همچون GV100 سریع باشد، استفاده شده و تمام آن ویژگی ها بهبود یافته اند. برای کاربرانی که در تصویرسازی پیشرفته (ProViz) فعال هستند، خبر بزرگ بهبود Ray Tracing یا رهگیری پرتوی در این معماری است. این بهبودها با ترکیب هسته های جدید شرکت انویدیا با نام سری RT و هسته های تنسور از معماری قبلی یعنی ولتا امکان پذیر شده است. با ترکیب این هسته ها، هسته های جدید توانایی عملکرد سریع تر در رهگیری پرتوی را خواهند داشت و در نتیجه، فعالیت مورد نیاز برای ساخت تصاویر نزدیک به واقعیت کاهش می یابد.

پردازنده های گرافیکی جدید و کارت های کوادرو ساخته شده با آنها، اولین محصولات انویدیا هستند که از حافظه ی نوع GDDR6 بهره می برند. در نتیجه این کارت ها پهنای باند بیشتری را (تا ۴۸ گیگابایت) به کاربر عرضه می کنند. پیشرفت بعدی که در ساختار محصولات جدید ایجاد شده، پشتیبانی از NVLink است. ان وی لینک، ارتباط منسجم کش اختصاصی انویدیا است که قابلیت ترکیب کارت های گرافیک کوادرو آر تی ایکس را به کاربر می دهد. در نتیجه ی این ترکیب می توان حافظه ی بافر کارت ها را با هم به اشتراک گذاشت. با وجود اینکه حافظه های محلی عملکرد بهتری در این مورد خواهند داشت اما با پهنای باند ۱۰۰ گیگابایت بر ثانیه که برای کارت های جدید گزارش شده، ترکیب آنها نیز گزینه ای قابل توجه است.

در نتیجه ی این ویژگی های جدید، انویدیا با تمرکز بالا روی صنعت جلوه های ویژه و تولید فیلم و سریال در حال کار کردن است. کاربران این صنعت، بیشترین نیاز را به کارایی و بازدهی بالا داشته و البته از لحاظ تامین مالی نیز مشکل چندانی ندارند. البته Nvidia برای این بخش از کاربران غریبه نیست اما محصولات و فعالیت های اخیر، بزرگترین حضور آنها در این بازار بوده است. آنها قصد دارند تا کاربران را از رهگیری پرتوی بر اساس سی پی یو دور کرده و آنها را با ترکیب GPU برای این منظور، آشنا کنند.

انویدیا علاوه بر بخش سخت افزاری، در بخش نرم افزار نیز تلاش های زیادی کرده تا محصولات برای کارت های جدید و عملکرد رهگیری پرتوی سری آر تی ایکس آماده باشند. با این که هنوز در روزهای ابتدایی معرفی این محصولات هستیم و هنوز خبری از عرضه  ی آنها در بازار نیست، غول کارت های گرافیکی با شرکت های نرم افزاری همچون Autodesk، Adobe، Chaos Group، Dassault Systemes و Epic Games و تعدادی شرکت دیگر مذاکره کرده تا این فناوری جدید را به روش های مختلف در بازی ها و نرم افزارهای خود پشتیبانی کنند.

همان طور که گفته شد، سه کارت گرافیکی از خانواده ی کوادرو آر تی ایکس عرضه خواهند شد. مدل های آرتی ایکس ۸۰۰۰ و ۶۰۰۰ نمونه هایی مشابه یکدیگر هستند. هر دوی آنها از لحاظ کارایی پردازنده ی گرافیکی، حافظه و پهنای باند ، آماری مشابه دارند. در این کارت ها از ترکیب هسته های 4608 cuda و 576 Tensor و حافظه ی GDDR6 استفاده شده است. مدل RTX 8000 دارای ۴۸ گیگابایت حافظه ی وی رم بوده که به صورت ۲۴ تراشه با ساختار کشویی طراحی شده است. در مقابل مدل RTX 6000 تنها ۲۴ گیگابایت حافظه دارد. مدل دیگر این خانواده، نسخه ای با عملکرد پایین تر و حافظه ی کمتر است. مدل RTX 5000 از هسته های 3072 CUDA و 384 Tensor بهره می برد و حافظه ی ۱۶ گیگابایتی از نوع GDDR6 دارد.

هنوز اطلاعات کاملی از مصرف انرژی این کارت ها منتشر نشده است. البته تصاویر منتشرشده از انویدیا نشان می دهد که این کارت ها از ساختار مرسوم این شرکت برای تامین انرژی استفاده کرده و مصرف بیش از ۲۵۰ وات نخواهند داشت.

علاوه بر موارد گفته شده، شرکت سازنده خبر از وجود ۴ پورت DisplayPort 1.4 در این کارت ها داده است. به علاوه، تمامی کارت ها دارای یک پورت اختصاصی USB نوع C نیز هستند که ارتباط VirtualLink آنها را تامین می کند. این نوع ارتباط به تازگی معرفی شده و قابلیت انتقال ویدیو، داده و برق یک هدست واقعیت مجازی را تنها توسط یک کابل ارائه می دهد. در نتیجه می توان هدست را به صورت مستقیم به کارت گرافیک متصل کرده و از کابل های اضافی پرهیز کرد. البته در حال حاضر هیچ هدستی از این ارتباط پشتیبانی نمی کند اما شرکت هایی همچون اکولوس، والو و مایکروسافت از استاندارد جدید پشتیبانی کرده و به زودی محصولاتی بر اساس آن عرضه خواهند کرد.

کارت های گرافیکی جدید انویدیا در خانواده ی کوادرو آر تی ایکس در سه ماهه ی چهارم سال جاری میلادی عرضه خواهند شد. قیمت آنها از ۲۳۰۰ دلار برای مدل ۵۰۰۰ شروع می شود. مدل ۶۰۰۰ با قیمت ۶۳۰۰ دلار و مدل ۸۰۰۰ نیز با قیمت ۱۰۰۰۰ دلار به بازار عرضه خواهند شد.

هوش مصنوعی دیپ مایند توانایی تشخیص بیماریهای چشمی را دارد

هوش مصنوعی دیپ مایند با اسکن سه بعدی شبکیه ی چشم، قابلیت تشخیص بیش از ۵۰ بیماری را با دقتی نزدیک به پزشکان دارد.

به گزارش زومیت، سیستم های هوش مصنوعی، به مرور و قدم به قدم در حال یادگیری تشخیص انواع بیماری ها هستند. دقت آنها تقریبا به پزشکان نزدیک شده و در آینده ی نزدیک در بیمارستان ها به کار گرفته می شوند. آخرین مثال از این پیشرفت ها، در لندن و توسط زیرمجموعه ی UCL بخش هوش مصنوعی گوگل یعنی دیپ مایند و با همکاری بیمارستان چشم پزشکی مورفیلدز معرفی شده است. آنها نرم افزاری بر اساس یادگیری ماشین توسعه داده اند که می تواند چندین بیماری چشمی را با استفاده از اسکن های سه بعدی تشخیص داده و درمان مرتبط را نیز به بیمار پیشنهاد دهد.

محصول جدید، حاصل همکاری چندساله ی ۳ موسسه ی علمی است. البته هوش مصنوعی ساخته شده هنوز قابل استفاده در بیمارستان ها نیست اما تا چند سال آینده می توان شاهد حضور آن بود. مصطفی سلیمان، مدیر بخش سلامت دیپ مایند در این مورد می گوید: این پروژه بسیار هیجان انگیز است و به زودی می تواند تشخیص، درمان و مدیریت بیماران چشمی را در سرتاسر جهان بهبود دهد.

این نرم افزار که جزئیات آن در ژورنال علمی Nature Medicine منتشر شده، بر اساس سیستم یادگیری عمیق طراحی شده و از الگوریتم های خاص برای تشخیص الگوهای مشابه در داده استفاده می کند. در این مورد، داده همان اسکن سه بعدی چشم بیمار است که با تکنیک مقطع نگاری همدوسی اپتیکی یا OCT انجام می شود. تولید این اسکن ها حدود ۱۰ دقیقه زمان می برد. در خلال این فرآیند نور نزدیک به فرو سرخ به سطح چشم تابانده می شود. سپس یک تصویر سه بعدی از بافت چشم ایجاد می شود. این فرآیند برای تشخیص سلامت چشم، فرآیندی مرسوم است. در واقع اسکن های OCT ابزارهای پزشکی حیاتی هستند؛ چرا که تشخیص زودهنگام بیماری چشمی عموما بینایی بیمار را حفظ می کند.

در آموزش این نرم افزار از ۱۵ هزار اسکن OCT از چشم ۷۵۰۰ بیمار استفاده شد. تمامی این بیمارها در مراکز درمانی زیرمجموعه ی مورفیلدز درمان شده بودند. این مجموعه بیمارستانی، بزرگترین بیمارستان چشم در اروپا و شمال آمریکا است. تمامی اسکن ها به همراه اسناد تشخیص بیماری توسط پزشکان، به سیستم داده شدند. نرم افزار با استفاده از این داده ها، ابتدا توانایی تشخیص المان های آناتومی چشم را پیدا کرد. این فرآیند عموما با نام بخش بندی شناخته می شود. سپس هوش مصنوعی عملیات درمانی لازم را بر اساس نشانه های بیماری موجود در اسکن ها پیشنهاد داد.

در آزمایشی که برای دقت این سیستم انجام شد، نرم افزار در مقایسه با تیمی ۸ نفره از پزشکان، با دقت بیش از ۹۴ درصد بیماری ها را تشخیص داد.

همکاری در کنار پزشک

نتایج پیشرفت های هوش منصوعی مانند این مورد، بسیار امیدوارکننده هستند؛ اما متخصصان اکوسیستم پزشکی هنوز نگران چگونگی استفاده از هوش مصنوعی در بخش های مراقبت و درمان هستند. لوک اوکدن راینر، رادیولوژیستی است که مقالات گسترده ای در این مورد نوشته است. او اعتقاد دارد هوش مصنوعی با سرعت به سمتی حرکت می کند که از یک ابزار برای پزشکان، در حال تبدیل شدن به تصمیم گیرنده به جای او است.

این سیستم بیشتر در بخش تریاژ و برای تشخیص اولیه استفاده می شود

در واقع اولین خبرها از چنین تغییر حالتی، چندی پیش منتشر شد. در ماه آوریل، سازمان FDA اولین سیستم هوش مصنوعی با قابلیت تشخیص بیماری بدون نظارت انسان را تایید کرد. یکی از سازندگان آن برنامه معتقد است سیستم به صورت مستقل تصمیم گیری می کند. سیستم مذکور مانند نرم افزار دیپ مایند است؛ با این تفاوت که اسکن ها را تنها برای تشخیص بیماری رتینوپاتی دیابتی بررسی می کند.

نکته ی قابل توجه این که ریسک هوش مصنوعی در پزشکی در حال افزایش است. در اسناد مختلف، ناتوانی انسان در تشخیص چگونگی عملکرد هوش مصنوعی برای تصمیم گیری، اثبات شده است. به علاوه، همان طور که در مثال ماشین های خودران دیده ایم، وقتی کنترل به طور کامل از دست انسان خارج شود، احتمال وقوع خطاهای مرگ بار در تصمیم گیری بیشتر می شود.

در مورد این سیستم، به جای استفاده از یک الگوریتم برای تصمیم گیری، از چندین الگوریتم استفاده می شود. هریک از این الگوریتم ها با روشی منحصر به فرد آماده شده اند. در نتیجه اگر خطایی واضح از یکی از آنها سر بزند، تصمیمات اکثریت الگوریتم ها، آن را اصلاح می کند. به علاوه این سیستم فقط یک پاسخ را برای تشخیص بیماری ارائه نمی کند. در عوض چندین نتیجه را علاوه بر درجه ی اطمینانش به آنها، ارائه می کند. همچنین، سیستم چگونگی تشخیص دادن بخش های مختلف چشم بیمار را توضیح می دهد که در کمک به پزشکان برای تشخیص آنالیزهای اشتباه مفید خواهد بود.

نکته ی مهم این است که این نرم افزار یک ابزار تشخیصی کامل نخواهد بود. در عوض، این هوش مصنوعی برای مرحله ی تریاژ طراحی شده تا تشخیص دهد کدام بیمار، زودتر از بقیه به بررسی و مراقبت نیاز دارد. بنابراین، هوش مصنوعی نه تنها شرایط احتمالی بیمار را تشخیص می دهد بلکه پیشنهاداتی در مورد اورژانسی بودن وضعیت او و نیاز به درمان سریع را نیز ارائه خواهد داد.

استفاده از چندین الگوریتم، احتمال خطا در تشخیص را به حداقل رسانده است

قابلیت های گفته شده به صورت ضمنی در سیستم نهفته شده و هرکدام به عنوان سرعت گیری برای سیستم عمل می کنند. این عوامل کاهش سرعت، به انسان ها شانس دخالت کردن در فرآیند را می دهند. در نهایت، آزمایش قابل توجه سیستم زمانی به پایان می رسد که آن را در یک محیط واقعی بیمارستانی به کار بگیریم. زمان دقیق این اتفاق مشخص نشده اما DeepMind اعلام کرده  که به زودی اولین آزمایش های بیمارستانی انجام خواهد شد.

طلا در مَعدَن داده

علاوه بر قابلیت های درمانی این نرم افزار، نتایج این تحقیق مثالی از مزایای دسترسی شرکت های هوش مصنوعی به دیتا سنتر های ارزشمند است. دیپ مایند پیش از این به خاطر دسترسی به داده ی بیماران تحت درمان سیستم سلامت ملی انگلستان (NHS) مورد انتقاد قرار گرفته بود. حتی در سال ۲۰۱۷، سیستم های نظارت بر داده ی انگلستان اعلام کردند که دسترسی این شرکت به داده ی بیماران در سال ۲۰۱۵ غیرقانونی بوده است؛ چرا که آنها نتوانسته اند به خوبی، استفاده از داده را به اطلاع بیماران برسانند.

به هرحال تحقیقات حاضر بدون دسترسی به چنین داده هایی امکان پذیر نبود. به علاوه چون اطلاعات استفاده شده در این تحقیقات، ناشناس بوده و بیماران توانایی خارج شدن از آن را داشته اند، نرم افزار حاصل کاملا در مالکیت دیپ مایند خواهد بود.

این شرکت اعلام کرده که اگر نرم افزار برای استفاده در سیستم های بیمارستانی تاییدیه های اولیه را دریافت کند، برای مدت ۵ سال به صورت رایگان در اختیار بیمارستان های زیرمجموعه ی مورفیلدز قرار خواهد گرفت. البته دیپ مایند نرم افزار را به دیگر بیمارستان های انگلستان و دیگر کشورهای جهان خواهد فروخت. شرکت اعلام کرده که این روش در صنعت پزشکی مرسوم است و آنها سرمایه گذاری مناسبی را در بخش تحقیق وتوسعه انجام داده اند. به علاوه، داده ی جمع آوری شده در این تحقیق نیز برای استفاده ی عموم قابل دستیابی بوده و محصول تجاری محسوب نمی شود.

منبع داده ی قوی، پیش نیاز دستیابی به این موفقیت بوده است

به هرحال باوجود این اتفاقات و تحقیقات، شک و تردیدها در مورد این شرکت هنوز وجود دارد. پنل مستقلی که اخیرا توسط خود دیپ مایند برای نظارت بهتر بر روش های کاری ایجاد شده، پیشنهاد می دهد که شرکت، مدل کسب وکار خود را شفاف تر بیان کند. به علاوه آنها باید ارتباط خود را با گوگل، شرکتی که در سال ۲۰۱۴ مالکشان شد، به روشنی بیان کنند. به هرحال هرچه دیپ مایند با استفاده از داده های دریافت شده از سیستم عمومی NHS به ساخت محصولی تجاری نزدیک تر شود، نیاز به چنین برنامه های نظارتی و شفاف سازی عملکرد بیشتر خواهد شد.

نگاهی به آینده

صرف نظر از مشکلات اعلام شده، مفید بودن چنین الگوریتم هایی کاملا روشن است. حدود ۲۸۵ میلیون نفر در سرتاسر جهان با نوعی عدم بینایی دست وپنجه نرم می کنند. بیماری های اولیه ی چشمی، دلیل اصلی اکثر این مشکلات هستند.

اسکن های OCT ابزارهایی عالی برای تشخیص مشکلات بینایی هستند. طبق آمار تنها در سال ۲۰۱۴ حدود ۵.۳۵ میلیون اسکن از این نوع انجام شده است. نکته ی قابل توجه این که تفسیر این داده ها زمان بر است و نوعی مانع بر سر فرآیند تشخیص بیماری محسوب می شود. اگر الگوریتم ها بتوانند با راهنمایی پزشکان به سمت بیماران با نیازهای فوری تر، به آنها کمک کنند، مزایای این سیستم های هوش مصنوعی دوچندان می شود.

دکتر پیرس کین، مشاور چشم پزشکی بیمارستان مورفیلدز که در این تحقیقات حاضر بود، در یک کنفرانس خبری گفت:

تعداد اسکن های چشمی که ما انجام می دهیم، با سرعتی بسیار زیاد در حال افزایش است و متخصصان زمان کافی برای تفسیر آنها را ندارند. در نتیجه این ریسک وجود دارد که در تشخیص بیماری های خطرناک برای بینایی دچار تاخیر شویم.

اگر بتوانیم مشکلات اولیه ی چشمی را به سرعت تشخیص داده و درمان کنیم، بهترین شانس را برای حفظ بینایی افراد خواهیم داشت. با تحقیقات بیشتر، این روند در آینده به پایداری و کیفیت بهتر درمان برای بیماران چشمی منجر خواهد شد.

بنیان گذار اتریوم، الگوریتم امنیتی قوی تری برای شبکه ی بلاک چین معرفی کرد

یکی از بنیان گذاران اتریوم، الگوریتم جامع امنیتی برای شبکه ی بلاک چین ارائه کرده که برای نفوذ به آن باید ۹۹ درصد از نودهای شبکه آسیب ببینند.

به گزارش زومیت، ویتالیک بوترین، یکی از بنیان گذاران اتریوم، الگوریتم جامعی (Consensus) را در یک مقاله ی پیچیده ی امنیتی معرفی کرده است. با استفاده از این الگوریتم، در صورت صحت عملکرد تنها یک درصد از نودهای شبکه، نفوذ به آن غیر ممکن خواهد بود.

برای درک این الگوریتم ابتدا باید با روند نفوذ به شبکه ی بلاک چین آشنا باشید. در تعریف ساده، برای ایجاد تغییر در شبکه ی بلاک چین باید کنترل حداقل ۵۱ درصد از نقاط درگیر در این شبکه (نود) در اختیار فرد نفوذکننده باشد. از آنجا که بلاک چین نوعی شبکه با کارکردی نزدیک به دموکراسی است، دسترسی به بیش از ۵۰ درصد نودها یا همان رای دهندگان، ایجاد تغییر در نتایج را ممکن می کند.

حال، بوترین در مقاله ی خود توضیح داده که با الگوریتم جدید برای نفوذ به این شبکه باید کنترل ۹۹ درصد از نودها را در اختیار داشت. او در بخشی از مقاله می گوید:

جالب است بدانید تنها با اضافه کردن چند فرضیه  ی جدید در قوانین شبکه می توان تلرانس خطا را تا ۹۹ درصد افزایش داد. به طور مشخص بهتر است از ناظران شبکه بخواهید به صورت فعال، الگوریتم جامع را زیر نظر داشته و تنها به دانلود آن اکتفا نکنند.

البته الگوریتم جدید ابتدا در سال ۱۹۸۲ توسط لزلی لمپرت اختراع شد. این دانشمند علوم کامپیوتر به خاطر فعالیت هایش در سیستم های توزیع شده موفق به دریافت جایزه ی تورینگ شده است. ویتالیک از الگوریتم لزلی در شبکه ی بلاک چین استفاده کرده است.

نحوه کار الگوریتم

الگوریتم جدید نوعی جدید از نودهای تاییدکننده را معرفی می کند که با نام «نودهای مستقل ناظر» شناخته می شوند. این نودها زنجیره ی اطلاعاتی را به صورت زنده مشاهده کرده و در صورت ایجاد ناهماهنگی در پیام های ارسالی و دریافتی، آنها را تشخیص می دهند. این سیستم جدید کارایی خود را نشان خواهد داد چرا که حمله های موسوم به Double Attack در شبکه ی بلاک چین، عموما سرعتی بیشتر یا کمتر از تراکنش های عادی داشته و با این سیستم قابل شناسایی هستند.

کانراد بارسکی یکی دیگر از بنیان گذاران اتریوم در بخشی دیگر به توضیح بیشتر این الگوریتم می پردازد:

عموم الگوریتم های جامع شبکه های بلاک چین روی فعالیت های ناظران شبکه (یا معدن کاوان) تمرکز می کنند. مقاله ی ویتالیک به این نکته اشاره می کند که اگر یک ناظر مستقل روی ترافیک شبکه (به عنوان مثال تنها یک کلاینت بلاک چین که معدن کاو یا ناظر نیست) به صورت زنده اتفاقات در حال رخ دادن را مشاهده و نظارت کند، امکان شناسایی حملات ۵۱ درصدی ایجاد خواهد شد.

با شناسایی این سبک از حمله ها می توان امنیت اضافه را برای شبکه تامین کرد و قدرت حداکثری را از مجرمان گرفت. چنین رویکردی در حال حاضر نیز توسط فعالان بارز بلاک چین انجام شده و حملات ۵۱ درصدی، رصد می شوند. البته راهکار ویتالیک در ابعاد بزرگتر و به صورت پیچیده تر عمل خواهد کرد.

آینده اتریوم

اتریوم یکی از بزرگترین جامعه  های توسعه دهندگان را در اکوسیستم بلاک چین دارد. در حال حاضر تیم آنها در حال تغییر حالت از وضعیت اثبات کار (POW) به اثبات مالکیت (POS) است. البته زمان بندی دقیق این تغییر حالت هنوز اعلام نشده است. نکته ی قابل توجه این که وقتی سیستم جدید در شبکه ی اتریوم پیاده شود، پاداش معدن کاوی آن به ازای هر بلوک، از ۳ اتر به ۰.۶ اتر کاهش خواهد داشت.

در صورت پیاده سازی الگوریتم پیشنهاد شده، اتریوم امن ترین شبکه ی بلاک چین در جهان خواهد شد. در این مورد نیز هنوز جدول زمانی مشخصی منتشر نشده است اما قطعا این الگوریتم پس از جابه جایی به حالت POS پیاده سازی خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

16 − دو =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *