با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در نود و چهارمین شمارگان دکه ی خبر دنياي موبایل و کامپیوتر، 15 خبر مهم در طول هفته ی گذشته در دنیای تلفن همراه و رایانه تقديم شما گراميان مي شود.
نسل جدید کارتخوان و سامانه هوشمند پرداخت سوخت، بهره برداری شد
نسل جدید سامانه هوشمند و کارتخوان با هدف افزایش ۲۵۰ برابری سرعت تراکنش اجرایی شد و تا پایان سال آینده، در همه جایگاه های سوخت کشور، نصب می شود.
به گزارش زومیت، تا پیش از سال ۱۳۸۵ به سبب قیمت پایین بنزین، زمینه مصرف بالا و قاچاق سوخت به کشورهای همسایه فراهم شده بود؛ امری که دولت را به سوی بنزین دونرخی و سهمیه بندی آن رهنمون کرد. سوم خرداد ۱۳۹۴ بنزین تک نرخی و در عمل استفاده از کارت های سوخت متوقف شد. از سوی دیگر، در روزهای پایانی اردیبهشت سال ۱۳۹۵ با اصلاح ماده یک قانون توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت در مجلس شورای اسلامی، استفاده از کارت سوخت برای بنزین و گازوییل الزامی شد.
در روزهای گذشته بازسازی برخی جایگاه های سوخت برای اجرای طرح برندینگ صورت گرفت؛ امری که از سوی برخی منتقدان به منزله آغاز حذف کارت سوخت برداشت شد. در همین پیوند، مدیرعامل شرکت ملی پخش فر آورده های نفتی هفتم خردادماه یادآوری کرد:
از سال ۱۳۹۴ روی ۱۰۲ نازل و حدود ۴۶ جایگاه عرضه سوخت در اصفهان، قم و تهران، تجهیزات جدید به صورت آزمایشی نصب شد که این مرحله تکمیل شده است و از پایان خردادماه این جایگاه ها به سیستم جدید کارت سوخت مجهز می شود. در سامانه جدید، در زمان سوخت گیری به پیاده شدن راننده از خودرو نیازی نیست و همه فرآیند سوخت گیری و پرداخت، از طریق گوشی های موبایل قابل انجام است.
سالیانه ۲۰ میلیارد تومان صرف نگهداری و تامین تجهیزات سامانه قدیمی می شود.
محمدرضا موسوی خواه، سرانجام عصر سه شنبه، آغاز عملیات اجرایی نصب نسل جدید سامانه هوشمند و کارتخوان در جایگاه های سوخت را کلید زد. مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در این آیین گفت: این سامانه با هدف تسهیل فرایند سوخت گیری و پرداخت هزینه ها از امروز اجرایی می شود. ارتقای امنیت، افزایش سرعت سوخت گیری در جایگاه ها، بهبود ۲۵۰ برابری سرعت تراکنش در زمان سوخت گیری، کاهش سالیانه ۲۰ میلیارد تومان هزینه استهلاک و نگاهداری سامانه سوخت و استفاده از بستر بانکی، مهمترین ویژگی های سامانه جدید سوخت گیری است.
بزرگ ترین سامانه تراکنش در خاورمیانه
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی گفت: ۲۱ میلیون کارت بنزین برای خودروهای سراسر کشور صادر شده است. ایران به سبب بهره مندی از سامانه هوشمند سوخت، بزرگ ترین سامانه تراکنش در خاورمیانه را دارد. روزانه بیش از یکصد میلیارد تومان پول در جایگاه های عرضه سوخت جابجا می شود، بنابراین تامین امنیت آن اهمیت زیادی دارد. تا پایان امسال، بخش زیادی از پمپ های بنزین کشور و همه آنها تا پایان سال ۱۳۹۸ به سامانه جدید تجهیز می شوند.
این طرح، هزینه های اضافی بر دوش دولت تحمیل نمی کند و تامین هزینه های طرح، با استفاده از خدمات بانکی صورت پذیرفته است؛ به گونه ای که اکنون همه بانک های کشور وارد اجرای این طرح شده اند.
مردم از کارت های سوخت خود در پمپ بنزین ها استفاده کنند
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با بیان اینکه کارت های سوخت جایگاه داران همچنان فعال است از مردم خواست از کارت های سوخت خود استفاده کنند. محمدرضا موسوی خواه افزود: برای همه خودروها از جمله خودروهای وارداتی و خودروهای بالای هزار و ۸۰۰ سی.سی از سال ۸۶ تاکنون کارت سوخت صادر شده است اما در زمان سهمیه بندی بنزین به خودروهای بالای هزار و ۸۰۰ سی.سی سهمیه سوخت تعلق نمی گرفت. از سال گذشته تلاش کردیم کارت خوان های جایگاه های سوخت به روز شوند و امروز این طرح به بهره برداری رسید.
۶۰ سال بود که نظام کارمزدی در جایگاه های سوخت اعمال می شد اما این نظام را به حق العمل کاری تغییر دادیم و جایگاه داران زمانی که از نازل جایگاه سوخت را تحویل مشتری می دهند کارمزد خود را به صورت نقدی دریافت می کنند.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با بیان اینکه اجرای این طرح به هیچ وجه در پرداختی مردم تغییری ایجاد نمی کند گفت:
به عنوان نمونه فرآورده ای را که پیش از این هزار تومان به جایگاه دار می فروختیم پس از یک ماه کارمزد آن را به وی پرداخت می کردیم اما اکنون این فرآورده را با قیمت ۹۶۰ تومان به جایگاه دار می دهیم و ۴۰ تومان الباقی را جایگاه دار به صورت نقدی از مشتری می گیرد.
این موضوع موجب افزایش چشمگیر نقدینگی جایگاه داران می شود و مشکلاتی که برای دولت در تأمین یکصد و ۴۰ میلیارد تومان کارمزد آخر ماه جایگاه داران ایجاد می شد رفع می کند.
ربات چیتا 3 دانشگاه MIT بدون سنسور بینایی از پله ها بالا می رود
ربات چیتا ۳ دانشگاه MIT بدون داشتن هیچ گونه سنسور بینایی به راحتی می تواند از پله هایی با سطوح ناهموار بالا برود.
به گزارش زومیت، سال گذشته در بوستون شاهد اولین هنرنمایی ربات دونده ی چیتا از دانشگاه MIT در رویداد TC Sessions Robotics بودیم. محققان دانشگاه MIT در ادامه ی کار خود، در حال آماده سازی چیتا ۳ با قابلیت ها و توانمندی های جدیدی برای رونمایی در کنفرانس بین المللی ربات های هوشمند مادرید هستند. چیتا ۳ در اصل نسل سوم ربات چیتا محسوب می شود که می تواند بدون بهره گیری از سنسور بینایی یا دوربین از پله ها بالا برود و روی سطوح ناهموار حرکت کند.
سانگبی کیم، استادیار دانشگاه MIT قرار است توانمندی های جدید چیتا ۳ را در کنفرانس بین المللی ربات های هوشمند مادرید به نمایش بگذارد؛ اما پیش از نمایش رسمی این قابلیت ها، در ویدیویی آزمایشی برخی حرکات جدید چیتا ۳ زودتر از موعد به نمایش گذاشته شده است.
چیتا 3 در بخش آزمایش بالا رفتن از پله ها یا همان صعود کور، توانست در زمان ۱:۴۸ دقیقه این فرآیند را با موفقیت به انجام برساند. اگرچه این زمان، رکورد چندان خوبی به حساب نمی آید؛ اما برای رباتی با چشمان بسته و بدون داشتن هیچ گونه سنسور بصری، صعود موفقی محسوب می شود.
در بخش آزمایش های پیچیده تر، قطعه های کوچکی از چوب روی هم قرار داده شد که حالت پلکان داشت. معمولا ربات های طراحی شده برای عملیات نجات و امداد ممکن است با چنین شرایطی رو به رو شوند. چیتا ۳ نیز برای حرکت کردن در چنین شرایطی طراحی شده است تا بتواند روی سطوح ناهموار و پلکانی راه برود و مسیر خود را پیدا کند. چیتا ۳ در این آزمایش هم موفق بود و توانست از پله های چوبی بالا برود. Cheetah بدون اینکه مجهز به هیچ گونه دوربین یا حسگر بصری باشد، به صورتی کاملا نابینا می تواند روی سطوح ناهموار حرکت کند و حتی از پله ها بالا برود.
سانگبی کیم در مورد ربات هایی هم چون چیتا معتقد است:
شرایط غیرمنتظره ای وجود دارد که ربات های امداد و نجات باید بتوانند از پس آن ها برآیند. ربات ها باید بدون تکیه بر توانایی بصری، قادر به انجام ماموریت های محوله باشند. سنسورهای بینایی علاوه بر اینکه مسایل فنی خاص خود را دارد، گاهی اوقات، عملکرد چندان دقیقی ندارند. در برخی شرایط، امکان استفاده از سنسورهای بینایی وجود ندارد و به همین دلیل نمی توانیم در طراحی ربات های امداد و نجات، به سنسورهای بصری متکی باشیم. ما رباتی می خواهیم که با توجه به شرایط و موقعیت پیرامونی و با کمک اطلاعاتی که از طریق لمس محیط پیرامون خود کسب می کند، بسیار دقیق حرکت کند و وارد عمل شود. چنین رباتی می تواند از موانع غیرمنتظره عبور کند و با سرعت به هدف مطلوب خود برسد.
دانشگاه MIT برای طراحی چیتا ۳ از دو نوع الگوریتم جدید، یک الگوریتم تشخیص تماس و دیگری الگوریتم کنترل مدل پیش بینی استفاده کرده اند. چیتا ۳ با کمک این دو الگوریتم تعادل خود را حفظ می کند و بدون لغزش و کمترین خطا از پله ها بالا می رود. با کمک الگوریتم های جدید، چیتا ۳ می تواند به خوبی تشخیص دهد در هر لحظه کدام پا باید روی زمین باشد و کدام پای خود را باید از روی زمین بلند کرده و حرکت کند. همین مکانیزم به چیتا ۳ در بالا رفتن از پله ها و حرکت روی مسیرهای ناهموار کمک می کند.
از آنجایی که Cheetah 3 توانایی بالا رفتن از پله ها، حرکت روی سطوح ناهموار، پریدن و جهیدن از روی اشیاء با سرعت ۱۴ مایل برساعت را دارد؛ لذا برای استفاده در عملیات امداد و نجات گزینه ی بسیار مناسبی است. در مأموریت های جستجو چیتا ۳ به خوبی می تواند از موانع مختلف عبور کند و وقتی حرکت در این مسیرها برای انسان ها مقدور نیست، این ربات هوشمند نابینا می تواند به خوبی مأموریت خود را به انجام برساند.
واتساپ به زودی قادر به تشخیص لینک های مشکوک می شود
طبق خبرها پیام رسان محبوب واتساپ به زودی قابلیت تشخیص لینک های مشکوک و هشدار دادن به کاربران را خواهد داشت.
به گزارش زومیت، به تازگی خبر رسیده است که واتساپ در حال آزمایش ویژگی جدیدی است که به موجب آن، پیام رسان محبوب واتساپ قادر به تشخیص و هشدار به کاربران در هنگام دریافت یا باز کردن لینک های ناشناخته و مشکوک خواهد بود. با توجه به افزایش بی سابقه ی اخبار جعلی و هرزنامه ها در فضای مجازی، اضافه شدن این ویژگی به پیام رسان ها امری ضروری به نظر می رسد.
خاطرنشان می کنیم که ویژگی مذکور قادر است تا لینک های ناشناخته و مشکوک را تشخیص داده و به کاربران در مورد این لینک ها هشدار دهد. در حال حاضر قابلیت یادشده در مراحل آزمایشی به سر می برد و کاربران برای دسترسی به آن باید نسخه ی بتای پیام رسان واتساپ را در دستگاه خود نصب کنند.
طبق ادعای واتساپ این قابلیت به طور پیوسته، ارسال و دریافت هرگونه پیام، لینک و کاراکترهای ناشناخته را به صورت محلی مورد بررسی قرار می دهد و هیچ اطلاعاتی را به سرورهای واتساپ ارسال نمی کند. ناگفته نماند این قابلیت هم اکنون در نسخه ی ۲.۱۸.۲۰۶ این پیام رسان برای کاربران اندروید قابل دسترس است.
توییتر فعالیت ۷۰ میلیون اکانت را در عرض ۲ ماه به تعلیق در آورد
توییتر در راستای جلوگیری از نشر و پخش اخبار کذب در پلتفرم خود، فعالیت بیش از ۷۰ میلیون حساب کاربری را به تعلیق در آورد.
به گزارش زومیت، توییتر و دیگر پلتفرم های اجتماعی مانند فیس بوک تحت نظارت سنگینِ قانون گذاران ایالات متحده ی آمریکا و بنیادهای بین المللی هستند تا از انتشار اخبار کذب جلوگیری به عمل آورند، این شرکت ها برای دستیابی به این مهم، تاکنون دست به دامن راه های مختلفی شده اند که از جمله ی آن ها می توان به حذف حساب های کاربری، به روزرسانی سیستم و نظارتِ فعال بر محتوا اشاره کرد.
حال توییتر به عنوان یکی از بازیگران بزرگ در حوزه ی شبکه های اجتماعی در ماه های مه و ژوئن، نسبت به تعلیقِ بیش از ۷۰ میلیون حساب کاربری فعال اقدام کرده است؛ با این وجود، روند فوق همچنان ادامه دارد و این شرکت کماکان در حال حذف کردن و تعلیق اکانت های مشکوک از پلتفرمِ خود است. مایکل پکتر، تحلیلگر مؤسسه ی وِدباش در این رابطه می گوید: باور این امر که توییتر با وجود داشتنِ ۳۳۶ میلیون کاربر فعال ماهانه، اقدام به اعمال تغییرات در ۷۰ میلیون از آن ها کرده، دشوار است.
براساس گمانه زنی ها، به نظر می رسد که تعداد کاربران فعالِ ماهانه ی توییتر در سه ماهه ی دوم سال جاری میلادی، با رشدی ۰.۳ درصدی همراه بوده و کاربران این پلتفرم را به تعداد ۳۳۷.۰۶ میلیون رسانده است. پکتر در گفتگو با رویترز گفته است: حدس می زنم بخش عمده ای از اکانت های تعلیق شده، غیرفعال بوده اند؛ این موضوع احتمالا تأثیر اندکی روی توییتر خواهد گذاشت.
پکتر اعتقاد دارد اگر این اتفاق برای حساب های فعال رخ داده بود، باید تاکنون شاهد فریادهای این افراد در شبکه های اجتماعی بودیم. با این وجود، منبعی که واشینگتن پست از قول او این خبر را نقل کرده از کاهش شدید تعداد کاربرانِ ماهانه ی توییتر در گزارش سه ماهه ی دوم سال جاری خبر داده است. ماه گذشته، توییتر در مطلبی که توسط تیم وبلاگ این شرکت نوشته شده بود، عنوان کرد:
به لطف تکنولوژی و بهبودهای پردازشی در طول سال گذشته، اکنون ما ۲۱۴ درصد بیشتر از سال گذشته به حذف حساب هایی که قوانین هرزنامه ی ما را نقض می کنند، می پردازیم.
فیسبوک اجازه دسترسی به اطلاعات خصوصی کاربران را به شرکت های مطرح داده است
فیسبوک اجازه ی دسترسی به اطلاعات مسدودشده ی کاربران را در اختیار ۶۱ شرکت قرار داده است.
به گزارش زومیت، فیسبوک دسترسی های ویژه ای برای استفاده از داده های کاربران را در اختیار ۶۱ شرکت و کسب وکار از جمله نایکی، اسپاتیفای، UPS و همچنین برنامه ی آشنایی و ملاقاتی موسوم به Hinge قرار داده است. این دسترسی ها در زمانی داده شده که کاربر، داشتن چنین دسترسی هایی را مسدود کرده بود.
غول دنیای شبکه های اجتماعی، در پاسخ های کتبی خود به کنگره ی ایالات متحده در مورد فرایندهای کاری خودشان، اعلام کرد آنها به افزونه های پرشماری، اجازه ی استفاده از داده های عمومی یا پابلیک کاربران و همچنین برخی داده های مرتبط با دوستان آنها را داده اند. شرکت فیسبوک در ماه آوریل سال ۲۰۱۴ دستورالعمل های سختگیرانه ای را برای برنامه های شخص ثالث معرفی کرد و یک سال نیز به کسب وکارهای مرتبط برای تغییر و تطبیق خودشان با قوانین جدید فرصت داد. در این میان ۶۱ شرکتی که نامشان در آن زمان در مستندات آورده شده بود، مستثنی شده بودند و ۶۰ مورد از آنها زمان اضافه ای به مدت ۶ ماه دریافت کردند. یک برنامه ی کاربردی فعال در زمینه ی دسترسی ها با نام Serotek هم مدت زمان تمدید هشت ماهه ای دریافت کرد.
در میان اسامی سایر شرکت هایی که از این فرجه استفاده کرده بودند، نام شرکت های آشنایی همچون AOL، اسنپ چت، پاناسونیک، اوراکل و نیسان به چشم می خورد.
این اظهارات جدید که به تازگی افشا شده اند، با اظهارات قبلی غول رسانه های اجتماعی در تضاد هستند. آنها قبل از این اظهار کرده بودند که برپایه ی عملکرد جدیدشان در آن سال، اجازه ی چنین دسترسی دقیقی را در سال ۲۰۱۴ قطع کرده اند.
فیسبوک پس از رسوایی کمبریج آنالیتیکا تحت نظارت شدیدی بوده است. این شرکت تحت فشار قرار گرفته است تا جزئیات بیشتری درمورد شیوه های کسب و کارش را منتشر کند.
سیاست به روزرسانی شده پیرامون برنامه های کاربردی در زمینه ی دسترسی به داده ها، توسعه دهندگان را مجبور می ساخت تا دلایل و توجیهاتی را درمورد جمع آوری برخی اطلاعات کاربری خاص و مشخص ارائه دهند و همچنین درباره ی موارد استفاده از این داده ها توضیحاتی ارائه کنند.
فیسبوک اعلام کرد که از ماه آوریل ۲۰۱۴ تا آوریل سال جاری میلادی، بیش از نیمی از برنامه های ارائه شده برای بررسی را تحت سیاست جدید خود رد کرده است.
در یک افشای جداگانه، این شبکه ی اجتماعی اعلام کرد که امتیازات ویژه ای را به ۵۲ شرکت دیگر سخت افزاری و نرم افزاری برای ادغام فیسبوک و ویژگی های فیسبوک در دستگاه ها و خدمات آن شرکت ها فراهم کرده است و این امتیازات ویژه، دسترسی به برخی از اطلاعات اولیه ی کاربر را نیز شامل می شود.
اپل، آمازون و هواوی در میان شرکت های برخوردار از آن امتیازات ویژه قرار داشتند؛ شرکت هایی که مجوز ساخت نسخه هایی از فیسبوک در دستگاه ها و محصولاتشان صادر شده است.
با این حال، فیسبوک اعلام کرد که این کار به طور طبیعی شرکت ها را فقط برای ایجاد محصولات مورد تایید فیسبوک محدود کرده است و این همکاری ها توسط تیم مهندسی فیسبوک مورد تایید قرار می گرفته است و ۳۸ مورد از آن ۵۲ مورد اولیه نیز در ادامه ی مسیر متوقف شده اند. سخنگوی فیسبوک در یک نشست مطبوعاتی گفت: هدف از این مشارکت ها، ایجاد فیسبوک و قابلیت های فیسبوک در دستگاه های شریک ها و سایر محصولات بود.
افراد فقط قادر به دسترسی به این تجربه ها و اطلاعات مورد نیاز برای پشتیبانی از آنها بودند. این اتفاق هنگامی رخ می داد که آنها حساب کاربری فیسبوک خود را وارد کرده و یا با حساب های دیگر خودشان همگام سازی می کردند.
ما در ماه آوریل، به طور عمومی اعلام کردیم که قصد متوقف ساختن این رابط های برنامه نویسی یا APIها را داریم. ما همچنان به ایجاد تغییرات دیگری می پردازیم که اطلاعات در دسترس برای به اشتراک گذاشته شدن متعلق به کاربران را برای محافظت بهتر از حریم خصوصی آنها محدود کند.
آیم آرکیباگ، نایب رئیس بخش شراکت محصول در نوشته ای در بلاگ خود اشاره کرد که فیسبوک همواره نگاه سختگیرانه ای به اطلاعاتی داشته است که برنامه های کاربردی در حین اتصال فیسبوک کاربران به آنها، می توانند استفاده کنند. وی همچنین اظهار کرد که فیسبوک محدودیت هایی را برای حفاظت بهتر از اطلاعات کاربران اعمال کرده است.
اخبار جدید پس از آن منتشر می شود که نمایندگان پارلمان انگلیس، در رابطه با تحقیقات مجلس عوام، اتهاماتی را درمورد اخبار جعلی (fake news) به فیسبوک وارد کردند؛ مبنی بر اینکه فیسبوک تلاش می کند تا دقت نظر و ریزبینی عموم مردم را از بین ببرد.
دیمین کالینز، رئیس کمیسیون دیجیتال، فرهنگ، رسانه ها و ورزش مجلس عوام، پس از انجام آخرین نامه نگاری ها با شرکت فیسبوک در هفته ی گذشته، آنها را به داشتن الگوی رفتاری انحرافی متهم کرد.
مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیسبوک، تا به حال از ارائه ی شواهد مرتبط به این کمیته خودداری کرده است. او به جای این کار، کارکن ارشد امور فنی کمپانی، یعنی مایک شروپفر را به عنوان نماینده ی خود به پارلمان بریتانیا فرستاده بود.
موزیلا در حال توسعه ی مرورگر جدید Fenix برای اندروید است
موزیلا در حال توسعه ی مرورگر جدید اندرویدی به نام فنیکس است و به زودی آن را معرفی خواهد کرد.
به گزارش زومیت، موزیلا، طراح و توسعه دهنده ی مرورگر فایرفاکس، در تلاش است تا مرورگر جدیدی را برای سیستم عامل اندروید توسعه دهد. براساس جدیدترین مخزن موزیلا در GitHub که ابتدا در شبکه ی اجتماعی Reddit منتشر شد، نام پیشنهادی این مرورگر جدید اندرویدی، فنیکس (Fenix) خواهد بود.
فنیکس مراحل اولیه ی طراحی و توسعه ی خود را طی می کند و تا به این لحظه گیت هاب اطلاعات زیادی در مورد آن منتشر نکرده، حتی ممکن است نام فنیکس هم، کدنام مرورگر جدید موزیلا باشد و بعد از توسعه، به نام اصلی فایرفاکس تغییر نام دهد. با اینکه اطلاعاتی زیادی در مورد فنیکس در اختیار نداریم؛ اما ظاهرا این مرورگر اندرویدی به منظور جذب مخاطبان جوان و افرادی که در حوزه ی فناوری فعالیت بیشتری دارند طراحی می شود و شاید همه ی کاربران از آن استقبال خوبی نکنند. پروژه ی فنیکس حدود چهار ماه قبل به صورت رسمی کار خود را آغاز کرد؛ اما براساس تاریخچه ی نسخه ها در گیت هاب تا حدود اواخر ماه ژوئن (خردادماه)، توسعه دهندگان موزیلا به صورتی فعال وارد مشارکت در پروژه نشدند. در حال حاضر تنها سه شرکت در این پروژه سرمایه گذاری کرده اند؛ ولی در حال حاضر تأمین کننده ی اصلی منابع مالی پروژه فنیکس کماکان خود شرکت موزیلا است.
موزیلا در سال ۱۹۹۸ توسط چند تن از اعضای Netscape تأسیس شد و تاکنون موفق به طراحی و توسعه ی نرم افزاری سه مرورگر متن باز مختلف اندرویدی به نام های مرورگر فایرفاکس، Firefox Focus با امنیت بالا و Firefox Nightly شده است. در حال حاضر نسخه ی آلفای مرورگر اندرویدی برای گوشی های هوشمند که متفاوت با نسخه ی فایرفاکس بتا است به عنوان چهارمین نسخه ی مرورگر موزیلا از طریق گوگل پلی استور در دسترس کاربران قرار دارد و می توانند آن را دانلود کنند.
موزیلا کماکان در مورد فنیکس اظهار نظری نکرده و مشخص نکرده است که آیا قصد تجاری سازی مرورگر را در آینده ی نزدیک دارد یا خیر. از آنجایی که مرورگر اصلی فایرفاکس هم چنان یکی از محبوب ترین مرورگرهای بازار محسوب می شود و تاکنون ۱۰۰ میلیون بار از طریق گوگل پلی استور دانلود شده است، دلایل توسعه ی مرورگر جدید اندرویدی از سوی موزیلا هنوز نامشخص و مبهم است.
مایکروسافت احتمالا توسعه اندرومدا را برای همیشه متوقف می کند
پروژه ی اندرومدا، پلتفرم خبرساز مایکروسافت ممکن است به دلیل نداشتن پشتیبانی نرم افزاری، هرگز عملیاتی نشود.
به گزارش زومیت، چند روز پیش، ماری جو فولی، خبرنگار آشنا به امور مایکروسافت، اعلام کرد که با وجود گزارش های متعددی که از عرضه ی سرفیس فون تا پایان سال خبر می دهند، عرضه ی این گوشی به تعویق می افتد یا ممکن است هرگز راهی بازار نشود؛ چرا که شرکت سازنده هیچ مورد استفاده ی مشخصی برای آن متصور نیست.
در زمان انتشار این گزارش بسیاری از خوانندگان، آن را جدی نگرفتند؛ اما حالا روزنامه نگار معتبرتری این گزارش را تأیید کرده است.
تام وارن از خبرگزاری ورج در صفحه ی توییتر خود نوشته است که دستگاه مورد بحث مسلما تا پایان سال جاری عرضه نخواهد شد و کل پروژه (یعنی اندرومدا) در حال بررسی است؛ زیرا هیچ اکوسیستم اپلیکیشنی برای پشتیبانی آن وجود ندارد
بخش آخر صحبت های وارن به موضوع مهمی اشاره دارد. این احتمال وجود دارد که مایکروسافت از این تصمیم که مجددا با سیستم عاملی جدید وارد بازار شود تجدید نظر کند و در عوض دستگاهی را با اندروید روانه ی بازار کند تا از اکوسیستم غنی اپلیکیشن این پلتفرم بهره مند شود.
پس از قوت گرفتن شایعات مختلف در رابطه با اندرومدا که شامل بخش سخت افزاری در کنار سیستم عامل اندرومدا است، حال در چند روز اخیر گمانه هایی در رابطه با تعویق یا توقف کامل این پروژه منتشر شده است.
مایکروسافت سرفیس گو معرفی شد: کوچک تر و ارزان تر
مایکروسافت تبلت اقتصادی ۱۰ اینچی خود را با نام Surface Go معرفی کرد.
به گزارش زومیت، پس از گذشت حدود سه سال از عرضه ی سرفیس ۳، سر انجام مایکروسافت این دسته از محصولات خانواده ی سرفیس را با دستگاهی جدید موسوم به Surface Go به روز کرد. سری سرفیس پرو، برای ردموندی ها موفقیت بزرگی به ارمغان آورد؛ بنابراین سران مایکروسافت تصمیم گرفتند تا این موفقیت را در کلاس محصولات اقتصادی نیز تجربه کنند. مایکروسافت مدت ها است که سعی دارد تا باری دیگر به حکمران بازار آموزش بدل شود؛ بنابراین عرضه ی سرفیسی ارزان تر، سبک تر و کوچک تر، منطقی به نظر می رسد.
سرفیس گو باریک ترین و سبک ترین محصول از خانواده ی سرفیس محسوب می شود. ضخامت ۸.۳ میلی متری سرفیس گو، آن را به محصولی باریک تر نسبت به سرفیس ۳ با ضخامت ۸.۷ میلی متری و سرفیس پروی ۸.۵ میلی متری بدل می کند؛ اما وزن این محصول به میزان قابل توجهی از نسخه ی پرو پایین تر است، سرفیس گو با وزن ۵۲۱ گرمی خود، حدود ۳۱ درصد از سبک تر از سرفیس پرو محسوب می شود.
تبلت اقتصادی مایکروسافت از نمایشگری ۱۰ اینچی با نسبت تصویر ۳:۲ بهره می برد؛ چنین نسبت تصویری، سرفیس گو را به محصولی ایده آل برای استفاده به صورت در حالت عمودی بدل می کند. نمایشگر پیکسل سنس Surface Go با رزولوشن ۱۲۰۰ × ۱۸۰۰ پیکسل، از لمس ۱۰ انگشت به صورت هم زمان و قلم سرفیس پن پشتیبانی می کند. تراکم ۲۱۶ پیکسل بر اینچ، سرفیس گو را در ردیف سرفیس ۳ با تراکم ۲۱۳ پیکسل بر اینچ قرار می دهد. اگرچه وضوح نمایشگر Surface Go در حد سرفیس پرو یا آیپد پرو نیست؛ اما کماکان برای یک تبلت، معقول به نظر می رسد.
یکی از مهم ترین پیشرفت های حاصل شده با سرفیس گو نسبت به سرفیس ۳، گذار از پردازنده ی ۴ هسته ای اتم به پردازنده ی پنتیوم گلد 4415Y اینتل است، این پردازنده ی دو هسته ای از خانواده ی کبی لیک اینتل با چهار ترد، فرکانس پایه ی ۱.۶ گیگا هرتزی و توان طراحی گرمایی ۶ واتی خود، تراشه ی قدرتمندی محسوب نمی شود؛ اما به نسبت ابعاد دستگاه، عملکرد مطلوبی را در اختیار کاربر قرار می دهد. توان طراحی گرمایی پایین پردازنده باعث شده است تا سیستم خنک کننده ی سرفیس گو به فن نیازی نداشته باشد. پردازنده ی مرکزی را واحد پردازش گرافیکی Intel HD Graphics 615 با ۲۴ واحد عملیاتی (EU) و فرکانس بیشینه ی ۸۵۰ مگاهرتز همراهی می کند؛ بنابراین در این بخش نیز شاهد بهبودهایی نسبت به سرفیس ۳ هستیم.
مدل پایه ی سرفیس گو با ۴ گیگابایت حافظه ی رم LPDDR3-1866 و ۶۴ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی eMMC روانه ی بازار خواهد شد؛ اما مدل های دیگری نیز با ۸ گیگابایت حافظه ی رم و ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی SSD در دسترس خواهند بود که بی شک عملکرد بهتری را نسبت به مدل پایه ارائه خواهند داد. سرفیس ۳ از طریق پورت microUSB شارژ می شد؛ اما سرفیس گو مانند سایر اعضای خانواده ی سرفیس با پورت انحصاری ۲۴ واتی و مغناطیسی سرفیس کانکت شارژ خواهد شد، ضمن اینکه یک پورت USB 3.1 Gen 1 با رابط Type-C در اختیار کاربر خواهد بود. ردموندی ها امکان ارتقاء حافظه از طریق درگاه MicroSD را نیز برای سرفیس گو در نظر گرفته اند.
مشخصات فنی مایکروسافت سرفیس گو
CPU اینتل پنتیوم گلد 4415Y (Kaby Lake-Y)
دو هسته، چهار ترد، فرکانس پایه ی ۱.۶ گیگاهرتز
GPU Intel HD 615
۲۴ واحد عملیاتی با فرکانس بیشینه ی ۸۵۰ مگاهرتز
ابعاد ۸.۳ × ۱۷۵ × ۲۴۵ میلی متر
رم ۴ یا ۸ گیگابایت LPDDR3-1866
حافظه ۶۴ گیگابایت eMMC
۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت SSD
اتصال بی سیم 802.11ac با بلوتوث ۴.۱
امکان سفارش LTE
باتری ۹ ساعت پخش فیلم با شارژر ۲۴ واتی
دوربین دوربین IR برای ویندوز هِلو
دوربین ۵ مگاپیکسلی جلو با فیلم برداری فول اچ دی
دوربین ۸ مگاپیکسلی عقب با فیلم برداری فول اچ دی
پورت ها USB Type-C 3.1 Gen 1
سرفیس کانکت
MicroSD
جک ۳.۵ میلی متری هدفون
قیمت ۴/۶۴ گیگابایت ۳۹۹ دلار
۸/۱۲۸ گیگابایت ۵۴۹ دلار
۵۰ دلار اضافه برای ویندوز ۱۰ پرو
سرفیس گو از دوربین IR نیز برای احراز هویت کاربر از طریق Windows Hello در کنار دوربین ۵ مگاپیکسل سلفی و دوربین ۸ مگاپیکسلی اصلی بهره می برد. مایکروسافت در جهت حرکت هرچه بیشتر به سمت کامپیوتر های همیشه متصل، نسخه ای از سرفیس گو را با مودم LTE روانه ی بازار خواهد کرد. ردموندی ها وعده ی عمر باتری ۹ ساعته را با تبلت جدید خود می دهند، این عدد با انجام تست پخش فیلم روی بالارده ترین مدل سرفیس گو به دست آمده است. مایکروسافت برای تبلت کوچک خود، کیبورد سرفیس تایپ کاور جدیدی را نیز عرضه می کند، این کیبورد با یا بدون (در رنگ مشکی) پوشش آلکانترا در دسترس خواهد بود. لولای Surface Go می تواند تا زاویه ی ۱۶۵ درجه باز شود؛ بنابراین از تبلت کوچک مایکروسافت در حالت ها و وضعیت های متنوعی میتوان استفاده کرد.
تبلت اقتصادی سرفیس گو جایگزین مناسبی برای سرفیس ۳ محسوب می شود و به لطف آن، کاربر می تواند با پرداخت هزینه ای معقول، وارد دنیای سرفیس شود. گذار از پردازنده های اتم به خانواده ی کبی لیک نیز می تواند ارتقاء قابل توجهی در عملکرد به ارمغان آورد. مدل پایه ی سرفیس گو با قیمت ۳۹۹ دلار قابل خرید خواهد بود، ضمن اینکه همان مدل با ویندوز ۱۰ پرو و قیمت ۴۴۹ دلار قابل سفارش است. مدل سوم سرفیس گو با ۸ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه ی SSD قیمتی معادل ۵۴۹ دلار خواهد داشت. خاطرنشان می کنیم که دو مدل ۲۵۶ گیگابایتی و LTE سرفیس گو مدتی دیگر عرضه خواهند شد. ثبت پیش سفارش به زودی امکان پذیر خواهد بود.
سامسونگ بزرگ ترین واحد تولید گوشی دنیا را در هند راهاندازی کرد
سامسونگ بزرگ ترین واحد تولید گوشی هوشمند در دنیا را با ظرفیت تولید سالانه ی ۱۲۰ میلیون دستگاه در کشور هند راه اندازی کرد.
به گزارش زومیت، سامسونگ در حضور نارندرا مودی، نخست وزیر هند و مون جائه-این، رئیس جمهور کره ی جنوبی از بزرگ ترین واحد تولید گوشی موبایل در دنیا پرده برداری کرد، این واحد تولید در شهر کوچک نویدا واقع در دهلی، پایتخت هند تأسیس شده است و گفته می شود که ظرفیت تولید سالانه ۱۲۰ میلیون دستگاه گوشی هوشمند را خواهد داشت. به گزارش بلومبرگ، سامسونگ از این واحد برای تولید گوشی های هوشمند اقتصادی با قیمت کمتر از ۱۰۰ دلار و محصولات پرچم داری همچون گلکسی اس ۹ استفاده خواهد کرد.
هند با بیش از ۴۰۰ میلیون کاربر، یکی از بزرگ ترین بازارهای گوشی هوشمند در دنیا به حساب می آید؛ اما جمعیت ۱.۳ میلیارد نفری این کشور نشان می دهد که کماکان پتانسیل کاربران گوشی های هوشمند در آن وجود دارد. براساس گزارش مؤسسه ی تحقیقاتی IDC، میزان عرضه ی گوشی های هوشمند در هند طی سال ۲۰۱۷ بالغ بر ۱۲۴ میلیون دستگاه بوده است؛ بنابراین واحد تولید جدید سامسونگ، می تواند پاسخگوی بخش بزرگی از نیاز بازار هند باشد. مدتی است که کره ای ها عنوان بزرگ ترین عرضه کننده ی گوشی در هند را به شیائومی، رقیب چینی خود واگذار کرده اند؛ با این حال، افزایش ظرفیت تولید در داخل این کشور، نقش به سزایی در رقابت شرکت ها خواهد داشت.
مودی به موجب برنامه ی «تولید در هند»، تعرفه ی واردات محصولات گروه دستگاه های ارتباطی را افزایش داده است؛ بدین ترتیب، واردات گوشی های موبایل، مستلزم پرداخت تعرفه ی ۲۰ درصدی خواهد بود؛ اما در این بین شرکت هایی همچون سامسونگ و شیائومی که محصولات خود برای بازار هند را داخل خاک این کشور تولید می کنند، به اندازه ی سایر شرکت ها متضرر نخواهند شد. حتی شرکتی مانند اپل که به صورت کامل در حوزه ی گوشی های هوشمند پرچم دار فعالیت می کند، تولید گوشی در هند را آغاز کرده است؛ آیفون SE برای مدتی در هند تولید می شد و اخیرا نیز تولید آیفون 6S در هند آغاز شده است.
هند بازاری با فرصت های بی شمار محسوب می شود؛ اما در این بازار، قیمت محصول با حاشیه ی سود پایین، نقش بسیار تعیین کننده ای را ایفا می کند، شاید پی بردن به درستی این حقیقت، جز با توجه به این نکته میسر نباشد که سامسونگ، بزرگ ترین تولیدکننده ی گوشی در دنیا، بزرگ ترین واحد تولید گوشی هوشمند دنیا را در هند راه اندازی کرده است.
آیفون های سال ۲۰۲۰ اپل از مودم 5G اینتل بهره می برند
با وجود انتشار خبرهایی مبنی بر تصمیم جدید اپل درباره ی تأمین مودم 5G، آیفون های نسل بعدی اپل با مودم 5G اینتل روانه ی بازار خواهند شد.
به گزارش زومیت، برخی منابع خبری اعلام کرده بودند که اپل تصمیم گرفته است تا آیفون های نسل بعدی را در سال ۲۰۲۰ با مودم 5G اختصاصی خود عرضه کند؛ اما به نظر می رسد که این شایعه صحت ندارد. روز پنجشنبه ی هفته ی گذشته، یکی از منابع مدعی شد که اپل شرکت اینتل را از تصمیم خود برای استفاده نکردن از تراشه ی مجتمع این شرکت، شامل مودم 5G، وای فای و بلوتوث موسوم به Sunny Peak آگاه ساخته است؛ اما ظاهرا تراشه ی Sunny Peak از اتصال 5G پشتیبانی نمی کند؛ بنابراین اینتل کماکان در انتظار فروش مودم 5G به اپل است.
از آنجایی که اپل تنها مشتری مودم Sunny Peak محسوب می شود؛ بنابراین استفاده نکردن کوپرتینونشین ها از این مودم، به مفهوم متوقف شدن خط تولید آن خواهد بود. منابع آگاه مدعی هستند که مودم Sunny Peak کنار گذاشته شده است و افرادی که مشغول کار روی آن بوده اند، در پروژه های دیگری به کار گمارده شده اند. علاوه بر این اظهارنظرهای اینتل در مورد نقشه ی راه این شرکت برای ماژول های تجاری 5G در سال های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ نشان می دهد که اینتل انتظار دارد تا تراشه های مورد نیاز اپل برای آیفون های ۲۰۲۰ را تولید کند؛ اما مشخص نیست که پس از آن چه اتفاقی خواهد افتاد.
اینتل در این باره اعلام کرد:
نقشه ی راه اینتل برای مودم های 5G تجاری بین سال های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ تغییری نکرده است و ما نیز کماکان به برنامه ها و پروژه های 5G خود متعهد هستیم.
اینتل درصدد بود تا متوجه شود که چرا اپل مودم Sunny Peak را کنار گذاشت. مدیران اینتل حدس می زنند که برخی مشکلات مهندسی در شرکت اینتل باعث بروز چنین وضعیتی شده است. اینتل امیدوار بود که پشتیبانی از فناوری وای فای پرسرعت جدیدی به نام Wi-Fi 802.11ad را به مودم های Sunny Peak اضافه کند؛ ولی برخی مشکلات مهندسی اجازه ی انجام چنین کاری را به اینتل نداد.
کوپرتینونشین ها برای تامین مودم 5G، علاوه بر شرکت اینتل، می توانند به طراحی اختصاصی خود رجوع کنند، با شرکت های دیگری از جمله کوالکام وارد همکاری شوند یا به صورت هم زمان با چند تأمین کننده همکاری کنند. پیش از این خبرهایی مبنی بر تلاش مدیاتک برای تامین مودم آیفون های سال ۲۰۱۸ مطرح شده بود. مدیاتک با تولید مودم 5G برای آیفون اپل از سد اینتل عبور می کند. ظاهرا مدیاتک برای تامین تراشه ی وای فای اسپیکر هوم پاد اپل، به صورت رسمی از کوپرتینونشین ها سفارش گرفته است. شاید تا زمانی که اپل بخواهد تصمیم نهایی خود را در مورد سفارش تراشه ی 5G بگیرد مدت زمانی طول بکشد و در بازه ی زمانی فرصت دارد مدیاتک را محک بزند تا بتواند در نهایت تصمیم درستی بگیرد.
نوا 3 هواوی با تراشه کرین 970 و دوربین های اصلی و سلفی دوگانه معرفی خواهد شد
چند روز مانده به معرفی رسمی نوا ۳ هواوی، مشخصات فنی و تصاویر مرتبط به آن در جریان پیش سفارش این گوشی در VMall منتشر شده است.
به گزارش زومیت، سری نوا از جمله ی محبوب ترین گوشی های هواوی در بازار میان رده ها محسوب می شوند؛ از این رو هواوی به زودی گوشی جدیدی از این سری را معرفی و روانه ی بازار خواهد کرد. حال اطلاعات کاملی از مشخصات فنی و مشخصات ظاهری نوا ۳ در جریان پیش سفارش آن در VMall منتشر شده است که استفاده از تراشه ی کرین ۹۷۰ و ۶ گیگابایت حافظه ی رم در این گوشی هوشمند را تایید می کند. نوا ۳ از نمایشگر ۶.۳ اینچی LCD با رزولوشن فول اچ دی پلاس و نسبت تصویر ۱۹:۹ بهره می برد؛ این گوشی با ابعاد ۱۵۷ × ۷۳.۷ × ۷.۳ میلی متری تنها ۱۶۶ گرم وزن دارد. حسگر اثر انگشت به مانند پی ۲۰ پرو در پشت گوشی جای گرفته است.
تا به امروز تقریبا تمام مشخصات فنی نوا ۳ مشخص شده و علاقه مندان از آن ها آگاه شده اند؛ این گوشی برای انجام وظایف سنگین از چهار هسته ی ۲.۴ گیگاهرتزی Cortex-A73 و برای وظایف دیگر از چهار هسته ی Cortex-A53 با فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز بهره می برد. نوا ۳ با حافظه ی رم ۶ گیگابایتی و حافظه ی ذخیره سازی ۱۲۸ گیگابایتی روانه ی بازار خواهد شد و چینی ها باتری بزرگی با ظرفیت ۳۷۵۰ برای آن درنظر گرفته اند، این باتری توسط فناوری شارژ سریع اختصاصی هواوی موسوم به Super Charge شارژ خواهد شد.
ترکیب دوربین دوگانه ی پشت نوا ۳ مشابه آنر ۱۰ بوده و در آن از دو سنسور رنگی ۱۶ مگاپیکسلی و ۲۴ مگاپیکسلی مونوکروم استفاده شده است، هر دو سنسور به لنزهایی با دیافراگم f/1.8 مجهز شده اند. دوربین های سلفی ۲۴ مگاپیکسلی و ۲ مگاپیکسلی ثبت عمق این گوشی در بریدگی بالای نمایشگر جای گرفته اند و قادر به ثبت تصاویر پرتره هستند.
نوا ۳ به صورت پیش فرض با اندروید ۸.۱ اوریو و نسخه ی ۸.۲ رابط کاربری اختصاصی این شرکت یعنی EMUI وارد بازار خواهد شد. میان رده ی جدید چینی ها به قابلیتی با نام GPU Turbo و 3D Qmoji مجهز شده است؛ به نظر می رسد این قابلیت شبیه به انیموجی اپل، اُموجی اوپو و حتی AR Emoji سامسونگ نخواهد بود. با توجه به قابلیت های هوش مصنوعی تراشه ی کرین ۹۷۰ و رابط کاربری، شاهد ویژگی های فراوان مرتبط با آن مانند تشخیص صحنه و بهینه سازی اپلیکیشن ها نیز خواهیم بود.
اطلاعاتی از قیمت این محصول در VMall در دست نیست؛ با این حال این گوشی حداقل در چهار رنگ طلایی، بنفش، سیاه و آبی وارد بازار خواهد شد. پیش سفارش تا ۱۹ جولای (۲۸ تیر) ادامه خواهد داشت و سپس یک روز بعد برای خرید آنلاین و آفلاین در اختیار علاقه مندان قرار خواهد گرفت.
هوش مصنوعی واتسون با پیش بینی عملکرد آینده، در مورد کارمندان IBM تصمیم گیری می کند
آی بی ام، با برنامه ی مبتنی بر هوش مصنوعی واتسون، آینده شغلی و میزان افزایش حقوق و مزایای کارمندان خود را مشخص می کند.
به گزارش زومیت، یکی از دغدغه های کارفرمایان در حوزه منابع انسانی، علاوه بر استخدام نیروی متخصص، تصمیم گیری برای ادامه ی همکاری با کارمندان فعلی و مشخص نمودن اضافه حقوق و مزایای شغلی است.
کارفرمایان تمایل دارند بدانند واقعا کدام یک از کارمندان شرکت، مستحق دریافت اضافه حقوق است و کدام یک فردی ارزشمند برای شرکت محسوب می شود که ارزش سرمایه گذاری دارد و حضورش برای شرکت مثمر فایده است. کارفرمایان علاقه دارند تا بدانند کدام یک از کارمندان شرکت، عملکرد بهتری در آینده از خود نشان می دهند. پیش بینی وضعیت عملکرد آینده ی کارمندان و مشخص نمودن دورنمای کاری آنها بسیار حائز اهمیت است.
همیشه با بررسی وضعیت و عملکرد گذشته ی فرد، نمی توان در مورد آینده ی او و موفقیت هایی که قرار است به دست بیاورد، پیش بینی کرد. در شرکت IBM، نه تنها عملکرد و دستاوردها یا خطاهای گذشته پرسنل مورد بررسی قرار می گیرند، بلکه در مورد آینده ی آنها نیز پیش بینی هایی انجام می شود و مشخص می شود فردی که اکنون در شرکت مشغول فعالیت است در آینده چه عملکردی خواهد داشت. واقعا شرکت IBM چگونه می تواند آینده ی کارمندان خود را قضاوت کند؟ در اصل IBM چگونه می تواند آینده را پیش بینی کند؟ همه ی آنچه آی بی ام به انجام می رساند در یک کلمه خلاصه شده است: واتسون.
تجزیه و تحلیل واتسون (Watson Analytics) با استفاده از هوش مصنوعی، به تجربیات گذشته ی افراد و پروژه هایی که پیش از این انجام داده اند، توجه نشان داده و در عین حال مهارت های بالقوه و کارهایی که در آینده می تواند به انجام برساند را مد نظر می گیرد. واتسون مشخص می کند هر یک از پرسنل، چه مهارت ها و ویژگی های بالقوه ای برای ارائه به شرکت IBM دارد که در آینده می تواند از آن ها در جهت منافع شرکت بهره برداری کند. همچنین واتسون، سیستم آموزش داخلی IBM را نیز بررسی می کند تا ببیند آیا کارمند مربوطه مهارت های جدیدی را کسب کرده است یا خیر. مدیران IBM پس از ارزیابی امتیازهایی که واتسون به هر فردی می دهد، میزان پاداش یا وضعیت اضافه حقوق وی را مشخص می کنند. میزان افزایش حقوق فرد با توجه به امتیازهایی که واتسون برایش در نظر می گیرد، تعیین می شود.
نیکل لاموراکس، معاون مدیرعامل شرکت IBM در مورد بررسی وضعیت کارمندان از نظر اینکه حضور آنها به نفع شرکت است و منافعی را به دنبال دارد یا به ضرر شرکت تمام می شود، این چنین اظهار نظر کرده است:
در مدل های مدیریت سنتی، اگر فردی در شرایط فعلی، عملکرد بسیار قوی در شرکت داشته باشد، مستحق دریافت اضافه حقوق و پاداش می شود. ما هنوز هم عملکرد فعلی کارمندان مان را مورد توجه قرار می دهیم، ولی علاوه بر فعالیت ها و عملکرد فعلی، عملکرد آینده ی کارمندان در شرکت، برای ما بسیار حائز اهمیت است.
شرکت آی بی ام ادعا می کند که واتسون در مقایسه با بررسی ها و تجزیه و تحلیل های کارشناسان منابع انسانی، از دقت ۹۶ درصدی برخوردار است و با چنین دقتی می تواند امتیاز عملکردی کارمندان را مشخص کند.
در مدل های مدیریت سنتی، عموما کارفرمایان با توجه به محصولات و دستاوردهای گذشته ی پرسنل، برای آنها پاداش و اضافه حقوق مشخص می کنند و سابقه ی افراد تنها معیار ارزیابی برای دریافت حقوق و پاداش است. در این سیستم جدید مبتنی بر هوش مصنوعی، گذشته ی افراد تنها مقدمه ای برای تعیین بقیه موارد است و در اصل همه ی داستان نیست بلکه پیش بینی وضعیت آینده ی فرد نیز در تعیین حقوق و مزایای شغلی فعلی وی موثر هستند. رویکردهای مدیریت سنتی، برای زمان هایی که وظایف و مسئولیت های شغلی نسبتا ثابت هستند و هیچ گونه تغییری در کار و وظایف محول شده به فرد رخ نمی دهد، شاید کاربرد داشته باشد ولی به اعتقاد لاموراکس، با چنین رویکردی نیمه عمر مهارت ها، کوتاه و کوتاه تر می شود. توانمندی ها و کارهایی که کارمندان باید بتوانند در آینده به انجام برسانند، بیشتر از مهارت های گذشته ی آنها، اهمیت دارد.
در سیستم مدیریتی جدید، کارمندان تشویق می شوند مهارت های جدیدی را بیاموزند و از آنجایی که می دانند سیستم امتیازدهی به یادگیری مهارت های جدید آنها امتیاز می دهد، برای یادگیری انگیزه دارند. بر اساس نظرسنجی انجام شده توسط شرکت مشاور Willis Towers Watson از بیش از ۲۰۰۰ سازمان و شرکت مختلف، مشخص شد که بیش از ۴۰ درصد پاسخ دهندگان در حال برنامه ریزی سیستمی هستند که مهارت های بالقوه و مهارت های آینده ی پرسنل شرکت را در ارزیابی کارمندان مورد توجه قرار دهد.
تغییر سبک مدیریتی، از مدل سنتی به مدل مدیریتی بررسی عملکرد نیروی انسانی مبتنی بر مهارت ها، کمک می کند تا کارفرمایان بتوانند شکاف موجود در سیستم خود را از لحاظ مهارت آموزی پرسنل حل و فصل کنند. فدراسیون ملی کسب و کار مستقل، از ماه ژوئن بررسی هایی را به انجام رساند و متوجه شد که در بیش از یک سوم کسب و کارهای کوچک، دارای پست های شغلی هستند که کسی در آن ها مشغول به کار نیست و یکی از مشکلات اصلی شرکت ها کمبود کارگر و نیروی انسانی ثابت و ماهر است. کارفرمایان ادعا می کنند که نمی توانند افراد مناسبی را در پست های شغلی ثابت استخدام کنند و از آنجایی که بیشتر کارگرانی که در چنین پست هایی مشغول کار می شوند تلاش لازم را از خود نشان نمی دهند، کارفرمایان نمی توانند دستمزدشان را اضافه کنند یا پاداشی برای آنها در نظر بگیرند. در نهایت می بینیم که برای چنین مشاغلی نه تنها کارفرمایان با مساله استخدام نیروی کاری ثابت مواجه هستند، بلکه برای انجام کار، نیروی ماهر و متخصص هم در اختیار ندارند.
IBM، معتقد است که برای پر کردن پست های شغلی شرکت، متقاضیان زیادی که دارای مهارت های لازم باشند و بتوانند نقش های مهمی را در بخش فناوری بر عهده بگیرند، ندارد. به همین دلیل، آی بی ام به کارمندان فعلی خود دور نمایی از پست های شغلی مورد نیازش در آینده را نشان می دهد و برای آنها مشخص می کند که اگر بخواهند در آینده در آن پست های شغلی مشغول فعالیت شوند، باید چه مهارت هایی بیاموزند. با چنین رویکردی هم کارمندان به خوبی می دانند که برای ارتقا شغلی و دستیابی به موقعیت بهتر و حقوق و مزایای بالاتر و بیشتر، باید چه مهارت هایی را بیاموزند و هم می دانند چه دورنمای شغلی در انتظار آنها است. آی بی ام ادعا می کند که هر یک از کارمندان شرکت، هر سال به طور متوسط، حدود ۶۰ ساعت آموزش می بینند.
همه شرکت ها از روش تجزیه و تحلیل برای پیش بینی وضعیت آینده کارمندان خود استفاده نمی کنند. شرکت Intern Group که یکی از شرکت های رورش کارآموز برای معرفی نیروی متخصص به شرکت های مختلف است، حدود ۸۰ نفر کارآموز دارد و معتقد است که کارآموزان باید حتما ۱۵ مهارت اصلی را برای موفقیت در کسب و کار ۱۰۰ سال آینده فرا گیرند. مهارت هایی همچون انعطاف پذیری و مهارت های ارتباطی جزو مهارت های اصلی برای موفقیت در بازار کار ۱۰۰ سال آینده است.
دیوید لویید، مدیرعامل این شرکت با استفاده از سیستم امتیازدهی، ۱۰ درصد از بهترین نیروهای شرکت را که به اعتقاد وی، نیروهایی با استعداد هستند، شناسایی می کند و معتقد است که شرکت باید تمام تلاش خود را برای حفظ این ۱۰ درصد نیروی ماهر و ارتقا آنها به کار ببندد. این کارمندان از طریق سیستم خدمات داخلی شرکت، آموزش می بینند و فرصت های جدیدی برای دریافت پاداش و اضافه حقوق پیدا می کنند. در اصل سیستم امتیازدهی می تواند وضعیت آینده ی کارمندان را پیش بینی کند و با توجه به آن فرصت های جدیدی در اختیار آنها قرار بدهد. البته دیوید لویید، فرصت مهارت آموزی را در اختیار تمام کارمندان شرکت قرار می دهد. وی معتقد است:
ما فرصت مهارت آموزی را در اختیار تمام کارمندان خود قرار می دهیم تا همه ی آنها فرصت یادگیری مهارت های ضروری برای ادامه ی کار را داشته باشند. برای ما فرقی نمی کند که فرد در نهایت در شرکت ما همکاری را ادامه بدهد یا ما را ترک کند، ما مهارت های لازم برای اشتغال را در اختیارش قرار می دهیم.
هوش مصنوعی انویدیا، نویز عکس ها را حذف می کند
الگوریتم هوش مصنوعی انویدیا می تواند با استفاده از تصاویر منبع معیوب، نویز عکس مورد نظر کاربر را از بین ببرد.
به گزارش زومیت، تیمی از پژوهشگران انویدیا، دانشگاه MIT و دانشگاه آلتو موفق به یافتن راهکاری برای اصلاح عکس های با رزولوشن بسیار پایین به کمک هوش مصنوعی شده اند، در این روش، الگوریتم هوش مصنوعی بدون دیدن نمونه ی فاقد مشکل از عکس نیز می تواند به کار خود ادامه دهد.
پژوهشگران برای دستیابی به این راهکار از یادگیری عمیق بهره برده اند، یادگیری عمیق نوعی از یادگیری ماشینی است که به کمک آن می توان به هوش مصنوعی آموخت که با کنار هم قرار دادن تصاویر، متون یا ویدیوها، تصویری با نویز بسیار را بازیابی کند. در حالی که تلاش های پیشین، بر بازسازی عکس هایی متمرکز بود که در آن بخش هایی از چهره ی سوژه وجود نداشت، باید خاطرنشان کنیم که راهکار قبلی تنها با نمایش عکس سالم به الگوریتم ، عملکرد صحیحی را از خود به نمایش می گذاشت؛ اما در راهکار کنونی، هوش مصنوعی می تواند با استفاده از داده های معیوب یا دو تصویر لکه دار نیز عکس را بازسازی کند. نکته ی جالب توجه، عملکرد بهتر راهکار جدید در حذف متون و زیباسازی تصویر نسبت به راهکارهای قبلی است.
هوش مصنوعی این فرآیند را با استفاده از شبکه ی عصبی خاصی به انجام می رساند که با استفاده از عکس های معیوب آموزش دیده است، این الگوریتم به تصویری بدون مشکل و واضح نیاز ندارد؛ اما باید دو بار تصویر منبع را مشاهده کند. آزمایش ها نشان می دهند تصاویری که تحت تأثیر نویزهای مصنوعی، نظیر نویز گاوسی افزایشی و نویز پواسون قرار گرفته اند، می توانند به نتایجی منجر شوند که کیفیت آن ها به صورت تقریبی با عکس های بازیابی شده با استفاده از تصاویر بدون مشکل برابری می کند. یکی دیگر از ویژگی های جالب توجه الگوریتم جدید، سرعت بسیار بالای آن نسبت به روش های پیشین است، این الگوریتم برای رندر کردن تصاویر تنها به چند میلی ثانیه زمان نیاز دارد.
گفته می شود که یکی از کاربرد های اصلی الگوریتم جدید بازسازی تصویر در دنیای پزشکی خواهد بود؛ جایی که کیفیت اسکن های MRI به اندازه ی کافی بالا نیست و باید وضوح آن ها را بهبود داد.
اینتل در حال کار روی ساخت رایانه های کوانتومی است، اما به روش خودش
همه ما می دانیم که آینده از آن پردازنده های کوانتومی خواهد بود. اما شاید رویای داشتن پردازنده های کوانتومی مانند خودروهای پرنده هنوز دور از دسترس به نظر برسد.
به گزارش زومیت، داشتن رایانه هایی که می توانند فراتر از طراحی های سنتی مبتنی بر صفر و یک بروند، جهانی تازه از قابلیت ها و پیشرفت ها را برای ما خواهد ساخت؛ اما موانع بسیار جدی فنی در این مسیر وجود دارد که هیچ کس نمی تواند در مورد زمان و چگونگی غلبه بر آن ها نظری قطعی بدهد. اما این موانع باعث نمی شود محققین ناامید شوند. رایانه های کوانتومی طی سال های اخیر پیشرفت های قابل ملاحظه ای داشته اند و توجه بسیاری از شرکت ها را به خود جلب کرده اند. شرکت های شناخته شده ای مانند اینتل که سالانه میلیون ها پردازنده و رایانه به سراسر دنیا صادر می کند.
شروع دوباره ستاره قدیمی
شاید اینتل گزینه مناسبی برای توسعه رایانه های کوانتومی به نظر نرسد. این شرکت حدود چهل سال است که پردازنده های خود را مبتنی بر معماری X86 می سازد، معماری که اولین بار در تراشه 8086 به کار گرفته شد. حتی مدرن ترین و قوی ترین پردازنده های اینتل هم از همین معماری باستانی استفاده می کنند.
جیم کلارک (Jim Clarck)، مدیر بخش توسعه فناوری کوانتومی در اینتل، به کارشناس مجله دیجیتال ترند گفته این شرکت همیشه به تجربیات قبلی اش در زمینه طراحی و ساخت پردازنده ها تکیه خواهد کرد و این امر در مورد رایانش کوانتومی نیز صادق است. در جریان بازدیدی که از پردیس اینتل صورت گرفته، کلارک یک ویفر (صفحه سیلیکونی که در حین روند ساخت، تراشه ها بر روی آن ساخته می شوند) را نشان داده که بسیار شبیه به نمونه های دیگر ویفرهای نشان داده شده در تبلیغات این شرکت است، اما ظاهرا این یکی فرق هایی دارد.
آن چه می بینید یک ویفر ساخته شده با فناوری ۳۰۰ میلی متری (قطر ویفر) ماست که چند مایل پایین تر در پردیس رونلر آرکس ساخته شده است. ما این ویفر را با همان فناوری می سازیم که تراشه های دیگر رده بالایمان ساخته می شوند و آن چه در مقابل شماست یک آرایه کوچک از کیوبیت (qubit) های چرخنده است.
به طور خلاصه این ویفر حاصل تلاش اینتل برای رسیدن به پردازش کوانتومی است. آن ها می خواهند همان فناوری را توسعه دهند که گوگل و آی بی ام و بسیاری از دانشگاه ها در حال توسعه آن هستند؛ اما به روش خودشان، یعنی استفاده از سیلیکون.
ما می خواهیم از روشی مشابه، ابزارهایی مشابه و قوانین طراحی مشابهی برای انجام این کار استفاده کنیم و این برای اینتل یک برتری است.
در مجموع حدود ۵۰ هزار کیوبیت بر روی این ویفر قرار دارد. آن ها به یکدیگر اتصال داده نشده اند بنابراین نمی توان به طور همزمان از آن ها استفاده کرد؛ اما قدرت فناوری پیشرفته اینتل در این ویفر نمایان است. اگر اینتل بتواند این فناوری را به سرانجام برساند، میتواند تراشه هایی بسازد که از ویفرهای مشابه استفاده می کنند در حالی که تعداد بسیار زیادی آرایه های کیوبیت بر روی هریک از آن ها قرار دارد.
کلارک در این جا فقط درباره ساخت صحبت نمی کند، منظور او تولید انبوه پردازنده های کوانتومی است. البته درک این که چرا اینتل از هم اکنون به تولید انبوه تراشه های کوانتومی فکر می کند کار سختی نیست. اینتل در بین رقبایش تنها شرکتی است که بخش زیادی از درآمدش را مستقیما از فروش پردازنده به دست می آورد. اینتل می خواهد مطمئن باشد می تواند این روند را درمورد پردازنده های کوانتومی نیز حفظ کند.
فهمیدن این که گوگل چرا در تلاش برای رسیدن به فناوری ساخت پردازنده های کوانتومی است دشوار نیست، اما فروش تراشه های کوانتومی کار این شرکت نیست. آی بی ام تراشه می فروشد اما فقط به مشتریان رده بالا و نه کاربران معمولی. در این میان فقط اینتل ممکن است روزی بتواند تراشه های کوانتومی را به مردم بفروشد.
این ایده احمقانه نیست، کلارک در سخنانش خیلی واضح گفته است که با وجود چالش های ویژه آن ها همچنان از همان خط تولید و ابزارهایی برای ساخت ویفرهای کوانتومی استفاده کرده اند که در ساخت سایر پردازنده ها نیز استفاده می کنند
ماجرای کیوبیت چیست؟
اینتل می خواهد از همان روش های سنتی و خط تولیدهای موجودش برای ساخت پردازنده های کوانتومی استفاده کند. آیا این به معنی وجود آینده ای است که ما بتوانیم در خانه و محل کار خودمان رایانه های کوانتومی داشته باشیم؟
شاید بله!
یکی از بزرگترین چالش های پیش روی فناوری مربوط به پردازنده های کوانتومی، آسیب پذیری بسیار بالای کیوبیت هاست. این امر از ذات بسیار نامطلوب کیوبیت ها نشات می گیرد. آسیب رساندن به انسجام و یکپارچگی کیوبیت ها بسیار آسان است و آن طور که کلارک می گوید با کمترین میزان حرارت نیز قابل انجام است.
کلارک می گوید: ما ناچاریم روند ساخت را در دمایی بسیار پایین انجام دهیم. ما یخچال هایی به اندازه ۵۵ بشکه داریم که به آن ها یخچال های رقیق کننده می گوییم. این یخچال ها می توانند دما را تا کسری از یک درجه صفر مطلق پایین بیاورند. این دما ۲۵۰ مرتبه سردتر از اعماق فضای بین سیاره ای است.
کسانی که پردازنده ها را اورکلاک می کنند شاید دماهای خیلی پایین را تجربه کرده باشند، اما جالب است بدانید در دمایی که کلارک می گوید هیچ پردازنده ای نمی تواند کار کند و به راحتی می شکند و از هم می پاشد.
نیاز پردازنده های کوانتومی به این حد از خنک سازی عملا استفاده از آن ها را بسیار محدود می سازد و امکان استفاده از آن ها را در محیط خانگی و کاری و حتی محیط های آزمایشگاهی معمولی نیز غیر ممکن می کند، چراکه تجهیزات مورد نیاز آن بسیار خاص هستند. کوچک سازی این تجهیزات تا حدی ممکن است اما همچنان راه زیادی (شاید بیش از یک دهه) تا تجاری سازی آن وجود دارد.
رایانه های مبتنی بر پردازنده های کوانتومی همان ساختاری را دارند که بقیه رایانه ها دارند. حافظه موقت و طولانی مدت، مدارهای چاپی و سایر قطعات معمولی الکترونیک در کنار این پردازنده (البته نه در داخل یخچال) قرار می گیرند. پردازنده کوانتومی می تواند در کنار یک ابررایانه قرار بگیرد و پردازش و کنترل اطلاعات خروجی و ورودی آن را انجام دهد.
در تئوری روزی خواهد رسید که رایانه های کوانتومی به اندازه رایانه های رومیزی کنونی در بیایند، اما کلارک این ایده را به سادگی نمی پذیرد. او یادآوری می کند رایانه های امروز مسیری ۷۰ ساله را از اولین نسخه ها طی نموده اند تا به اندازه کنونی رسیده اند. اولین نمونه های رایانه های کنونی اندازه ای در ابعاد یک اتاق داشتند که تنها ورودی آن ها کارت های پانچ بود و هریک از ترانزیستورهای سازنده آن ها اندازه یک انگشت بودند. آن چه امروز تحت عنوان رایانه های رومیزی و لپ تاپ می شناسیم در ۲۰ سال اخیر به این شکل درآمده اند.
اگر اولین ابررایانه ها را در اواسط دهه ۷۰ به یادآورید، آن ها اندازه ای در حدود نصف یک اتاق داشتند و در آن زمان قدرتمندترین رایانه جهان به حساب می آمدند. هیچ کس فکر نمی کند ۴۰ سال بعد رایانه ای در ابعاد لپ تاپ های کنونی یا حتی تلفن های همراه در جیبمان داشته باشیم. ما قطعا مسیر کوچک سازی را در نسل های بعدی طی خواهیم نمود، اما فکر نمی کنم امروز مسئله ما بزرگ بودن رایانه های کوانتومی باشد، بخصوص وقتی قرار است این رایانه قوی ترین رایانه جهان باشد.
نگرانی در مورد آینده امنیت
همه چیز در مورد رایانه های کوانتومی خوب نیست. شاید یکی از موضوعاتی که رسیدن رایانه های کوانتومی را نگران کننده می کند بحث امنیت باشد. الگوریتم های رمزگذاری مانند RSA با این تئوری طراحی و استفاده می شوند که رمزگشایی آن ها توسط قوی ترین رایانه ها هم میلیون ها سال به طول خواهد کشید. اما این داستان با ظهور پردازنده های کوانتومی تغییر می کند.
در کلید های RSK ما دو عدد اولیه را می گیریم و یک کد، پیام یا کارت اعتباری را رمزگذاری می کنیم که برای رمزگشایی آن باید هر دو عدد را داشته باشید. این کار برای یک رایانه معمولی بسیار دشوار است. اما برای یک رایانه کوانتومی به خاطر فضای بسیار بالایی که در اختیار دارد شکستن کد RSK زمان بسیار بسیار کمتری می برد، در حد یک دقیقه! این باعث می شود هرکسی در برخورد با رایانه های کوانتومی احساس نگرانی کند. سازمان NSA شروع به برداشتن گام های ابتدایی برای دشوار ساختن شکستن مرزهای امنیتی توسط این رایانه ها کرده است. اینتل به تازگی ضعف های جدی در امنیت پردازنده هایش پیدا کرده که پیش از این امن تلقی می شدند. همین طور آنتی ویروس های مختلفی نوشته شده اند تا لایه ای اضافی برای امنیت پردازنده ها ایجاد کنند. همه این ها اعتبار آن چه پیشتر درباره امنیت سخت افزار تصور می شد را زیر سوال برده است، حالا هم کارشناسان و هم کاربران تردیدهای جدی در مورد امنیت خود دارند. آیا به رستاخیز دنیای دیجیتال نزدیک شده ایم؟ کلارک چنین عقیده ای ندارد:
الگوریتم ها و الزاماتی که یک رایانه کوانتومی برای شکستن رمزنگاری های مرسوم نیاز دارد بسیار زیاد هستند، بنابراین ما علاوه بر بیش از ۱۰ سالی که تا ساختن اولین رایانه کوانتومی مانده، چندین سال دیگر هم وقت داریم تا روش های دیگری برای رمزنگاری پیاده کنیم.
ده سال برای محققین زمان زیادی محسوب می شود تا خود را برای رسیدن رایانه های کوانتومی آماده کنند و همین حالا هم الگوریتم های مناسبی برای آن دوران وجود دارد. نمونه ای از این الگوریتم های مقاوم دربرابر محاسبات کوانتومی، پدهای یک بار مصرفی بود که در طول جنگ جهانی دوم هم مورد استفاده قرار گرفت.
اما پیاده سازی این ایده در دنیای رمزنگاری به این آسانی هم نیست. اینتل محققانی دارد که بر روی این موضوع کار می کنند و امیدوار است تا پیش از آن که رایانه های کوانتومی رمزنگاری مدرن را تهدید کنند به جواب های قابل قبولی رسیده باشد.
نسل بعدی پردازش
ما هنوز در روزهای اول توسعه سخت افزار کوانتومی هستیم اما علاقه و شوق شرکت هایی مانند گوگل، آی بی ام و اینتل گام بزرگی در این مسیر به حساب می آید. کلارک معتقد است که تجربه و مهارت اینتل در ساخت پردازنده های فعلی برگ برنده را به این شرکت می دهد.
ما عمیقا معتقد هستیم اینتل با تجربه ای که در زمینه معماری فعلیش دارد و همچنین تخصص فردی نیروهایش می تواند متخصصین این شرکت را به حوزه کوانتوم آورده و برتری را برای اینتل به همراه آورد.
البته هنوز زمان طولانی را باید منتظر نتایج تلاش های شرکت باشیم. کلارک از افقهای زمانی سخن گفت که ده ها سال را شامل می شود، نه چند ماه و سال. امروز حتی توسعه پردازنده های پیشرو کلاسیک نیز یک کسب و کار طولانی و خسته کننده است چه برسد به توسعه پردازنده ای کوانتومی. بهرحال قطعا مدت زمان بسیار طولانی خواهد کشید تا برچسب Intel Inside را روی یک تراشه کوانتومی ببینیم.
چین تولید پردازنده کامپیوتر با معماری X86 را آغاز کرد
با برنامه ریزی گسترده ی دولت چین، به زودی شاهد ظهور قطب های جدیدی در توسعه ی پردازنده های قدرتمند کامپیوتری خواهیم بود.
به گزارش زومیت، پردازنده های کامپیوتری و موبایل یکی از شاخه های فناوری جهان است که تنها در اختیار برخی کشور های پیشرفته ی جهانی قرار دارد. کشور چین در راستای خودکفایی بیشتر خود در بخش صنایع فوق پیشرفته و طبق بخشی از برنامه ی ۲۰۲۵ این کشور، سرمایه گذاری گسترده ای در تولید پردازنده های کامپیوتری کرده است. در همین راستا شرکت Hygon طی قراردادی با AMD، با استفاده از معماری Zen این شرکت آمریکایی، اقدام به توسعه ی هسته های Dhyana اختصاصی خود و برپایه ی مجموعه ی دستورالعمل های معماری X86 کرده است. این قرارداد همکاری منجر به توسعه ی اولین پردازنده ی X86 در خارج از خاک ایالات متحده می شود؛ جایی که پیش از این تولید آن در انحصار اینتل و AMD بود.
طبق اخبار منتشر شده، AMD نسخه ی نهایی طراحی خود را به شرکت چینی واگذار نکرده و تنها بخشی از دستاورد های خود را برای کمک به هایگون جهت توسعه ی پردازنده های X86 مخصوص سرور در اختیار آن ها قرار داده است. به گفته ی کارشناسان، پردازنده ی نهایی هایگون شباهت زیادی به پردازنده ی EPYC شرکت AMD دارد. شباهت بسیار زیاد این پردازنده ها باعث شده است تا مهندسان به سادگی اقدام به انتقال کد های پشتیبانی EPYC به پردازنده ی چینی Dhyana کنند و از وصله ی نرم افزاری یکسان برای هر دو پردازنده بهره ببرند.
اقدام جدید چین در توسعه ی پردازنده های مخصوص سرور، در راستای مبارزه ی این کشور با جنگ تجاری اخیر با ایالات متحده ی آمریکا است، چین از مدت ها قبل در صدد توسعه ی پردازنده های بومی خود بوده و به اعتقاد دولت مردان این کشور، نبود پردازنده ای بومی می تواند پاشنه ی آشیل توسعه ی کشور چین باشد. پیش از این ایالات متحده در سال ۲۰۱۵ و پس از دستور اوباما، فروش پردازنده های مخصوص سرور زئون اینتل به این کشور را به دلیل استفاده ی احتمالی چین از قدرت پردازشی خود برای بهبود برنامه های هسته ای خود، ممنوع کرد. همچنین ایالات متحده در ادامه برنامه های گسترده ای برای جلوگیری چین از دستیابی به فناوری های توسعه ی پردازنده ی بومی، تدوین کرد. با توجه ممنوعیت های موجود، همکاری AMD با شرکت های چینی در راستای توسعه ی پردازنده جای تعجب بسیاری دارد.
سرمایه گذاری AMD در چین
در سال ۲۰۱۶ غول دنیای پردازنده های کامپیوتری اعلام کرد در صدد سرمایه گذاری مشترک با شرکت های چینی و در این کشور برای تولید پردازنده است که با توجه به سخت گیری های دولت آمریکا به اینتل در راستای فروش پردازنده های کامپیوتری مخصوص سرورها به این کشور، بسیار عجیب بود؛ البته در ادامه ی برنامه های AMD، این شرکت به سرمایه گذاری ۲۹۳ میلیون دلاری در چین نیاز داشت که با توجه به شرایط بد مالی این شرکت و ضرردهی در ۶ فصل مالی پیاپی، AMD را دچار چالش های بسیاری کرد.
در نهایت همکاری AMD و دولت چین منجر به ایجاد شرکت Tianjin Haiguang Advanced Technology Investment شد که AMD و چند شرکت خصوصی و دولتی چینی آن را تشکیل می دادند. نتیجه ی ایجاد شرکت THATIC، ثبت دو شرکت HMC و Hygon در چین بود که دو وظیفه ی جداگانه را برعهده دارند.
در این بین ۵۱ درصد سهام شرکت HMC که از معماری X86 برای توسعه ی پردازنده ها بهره می برد، در اختیار AMD قرار دارد و ۴۹ درصد سهام باقی مانده ی آن نیز متعلق به THATIC است؛ اما در طرف مقابل تنها ۳۰ درصد سهام شرکت تولید کننده ی پردازنده Hygon در اختیار AMD خواهد بود و مابقی متعلق به چینی ها است. بدین ترتیب معماری X86 طبق قوانین ایالات متحده هم چنان در اختیار تنها AMD و اینتل (به دلیل سهام ۵۱ درصدی شرکت HMC) خواهد بود و قوانین معامله ی اولیه ی این دو شرکت آمریکایی تولید کننده ی پردازنده در جهان را نقض نمی کند؛ اما در طرف مقابل چینی ها به لطف سهام ۷۰ درصدی Hygon مالک پردازنده های جدید و بومی ساخت خود خواهند بود. طبق قرارداد بین AMD و دولت چین، محصول نهایی تنها امکان فروش در خاک چین را خواهد داشت. بدین ترتیب این شرکت نام دار آمریکایی در غیاب اینتل فرصت بزرگی برای قبضه ی بازار پردازنده های مخصوص چین را خواهد داشت.
ادامه ی تلاش چین برای سلطه بر دنیای فناوری
هنوز مشخص نیست با همکاری AMD و دولت چین، آیا چینی ها از برنامه های گسترده ی خود برای تسلط بر دنیای پردازنده ها عقب نشینی خواهند کرد یا از این همکاری به عنوان پله ای برای پیشرفت بهره خواهند برد. دولت چین در کنار این همکاری مشترک، سرمایه گذاری گسترده ی دیگری در سایر بخش ها کرده است که می توان به ایجاد شرکت Zhaoxin اشاره کرد که با همکاری شرکت VIA در صدد تولید پردازنده های X86 است. هدف نهایی چین توانایی تولید پردازنده هایی توانمند برای تامین نیاز های خود بدون دخالت و سنگ اندازی ایالات متحده است و شاید در ادامه چینی ها با پیشرفت در این حوزه به یکی از بزرگ ترین عرضه کنندگان پردازنده های کامپیوتری در جهان تبدیل شوند.