مکالمه با هوش مصنوعی گوگل از طریق گوگل دوپلکس

گوگل دوپلکس یکی از جدیدترین فعالیت‌های گوگل است که همچنان بسیاری از بخش‌های آن محرمانه باقی مانده و مهندسان گوگل در حال کار روی این سیستم هستند. با این همه این گوگل تعداد محدودی از خبرنگاران تکنولوژی را به مراسمی دعوت کرده و با آنها درباره این سرویس جدید صحبت کرده است.
در گوگل دوپلکس ماشین می‌تواند با شما از پشت تلفن صحبت کند، بدون آنکه متوجه باشید در حال مکالمه با یک دستگاه هستید. به همین خاطر بسیاری از غیراخلاقی بودن این سیستم سخن گفته‌اند. هوش مصنوعی در این سیستم به قدری پیشرفت داشته است که توانسته بسیاری از رفتارهای انسانی را در سخن گفتن شبیه‌سازی کند.
منتقدان می‌گویند این سیستم فریب است؛ چرا که افرادی که با آن سخن می‌گویند فکر می‌کنند در حال مکالمه با یک انسان هستند نه یک ماشین!
دوپلکس و خودروهای خودران یکی از چندین سرویسی هستند که از پروژه هوش مصنوعی گوگل استفاده می‌کنند. برخی منتقدان از این ترس دارند که این هوش مصنوعی در توسعه قابلیت‌های نظامی به کار گرفته شود و در نهایت گوگل کمک کند ماشین‌های هوشمند قاتل تولید شوند.
گوگل برای نشان دادن قابلیت این سیستم این توانایی را به طور عملی به نمایش گذاشته است. در یک تماس تلفنی دستیار گوگل برای گرفتن نوبت به یک آرایشگاه زنگ می‌زند.
سیستم گوگل: برای گرفتن یک وقت، تماس گرفته‌ام ممکن است تاریخ سوم می را برای من چک کنید؟
فرد پشت تلفن: البته لطفا چند لحظه…
سیستم گوگل: هوووم…
فرد پشت خط تلفن: برای چه ساعتی می‌خواهید؟
سیستم گوگل: برای ساعت ۱۲
فرد پشت خط تلفن: برای ساعت ۱۰ خوبه؟
سیستم گوگل: ساعت ۱۰ هم خوبه.
یکی از نکات مهم در این مکالمه، این است که دستگاه حتی سعی می‌کند رفتارهای انسانی را تقلید کند و واقعی به نظر برسد، به زمانی که دستگاه به فرد پشت خط تلفن می‌گوید «هووم» دقت کنید. این نشان می‌دهد که تا کجا گوگل سیستم هوش مصنوعی خود را توسعه داده است.
گوگل دوپلکس طوری عمل می‌کند که طبیعی به نظر برسد و افراد در حال مکالمه با آن گمان کنند در حال صحبت با یک انسان هستند نه یک ماشین.
گوگل برای آنکه نشان دهد این سیستم تا کجا پیش رفته است در یک رستوران تعدادی از خبرنگاران تکنولوژی را گرد هم آورد تا به آنها قابلیت این سیستم را نشان دهد.
در این برنامه خبرنگاری از یکی از مدیران گوگل پرسیده چگونه می‌خواهید مشکل اخلاقی را حل کنید؟ شاید افراد دوست نداشته باشند با یک ماشین صحبت کنند. پاسخ این مقام گوگل به این پرسش این بود «این سیستم در ابتدای مکالمه خود را معرفی می‌کند و می‌گوید دستیار گوگل است.»
آنگونه که برخی از سایت‌های تکنولوژی مانند تک‌کرانچ گزارش داده اند خبرنگاران سعی کرده‌اند که این سیستم را با چالش روبه‌رو کنند. در برخی موارد هوش مصنوعی تماس را با احترام پایان داده و در برخی موارد هم سیستم نتوانسته است جواب مناسبی بدهد. این نشان می‌دهد این سیستم همچنان تا تجاری شدن راه بسیاری دارد. گوگل هم گفته این سیستم همچنان در ابتدای راه خود است.
در یکی از موارد وقتی یکی از خبرنگاران خواست که سیستم، چند عدد پایانی یک شماره را تکرار کند، سیستم کل یک شماره را تکرار کرده است. این آزمایش‌ها نشان می‌دهد هوش مصنوعی همچنان بر خلاف بسیاری از تبلیغات دارای ضعف‌های بسیاری است.
در اردیبهشت امسال زمانی که که گوگل در حال توسعه فناوری خودروهای خودرانش بود، با تصادف یکی از خودروهای خودران گوگل، دوباره این پرسش مطرح شد که چه زمانی این خودروها ایمن خواهند شد و چرا دوباره یکی از آن‌ها تصادف کرده است؟
برخی کارشناسان می‌گویند شاید اگر خودرو گوگل تحت هدایت انسان بود می‌توانست واکنش بهتری انجام دهد، اما هوش مصنوعی نتوانسته به درستی حادثه را تحلیل کند و واکنش نشان دهد.
خودروهای خودران برای آنکه بتوانند در شرایط سخت سریع‌ترین و بهترین تصمیم را بگیرند نیازمند توسعه هوش مصنوعی در کنار توسعه پردازنده‌های بسیار سریع هستند. این مورد برای توسعه دوپلکس هم صادق است.
برای تماس، کاربر با استفاده از گوگل اسیست به گوگل دوپلکس متصل شده و این سیستم بر اساس سخت‌افزار و نرم‌افزار هوش مصنوعی، با فرد مورد نظر تماس می‌گیرد. وقتی این سیستم می‌تواند به درستی کار کند که هوش مصنوعی به بلوغ رسیده باشد. حال آنکه هوش مصنوعی همچنان در دوران نونهالی است.

منبع: رادیو فردا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سه × چهار =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *