آشنایی با ایجاد فروشگاه اینترنتی، بخش مقدماتی

با سلام و احترام خدمت همراهان وبسایت پکتوس و افرادی که این نوشته بنده را مطالعه میکنند.

در این آموزش، قصد دارم راجع به فروشگاه سازها و ابزار ایجاد یک فروشگاه اینترنتی برای شما خوبان صحبت کنم.

 

مقدمه

این که اشتغال برای توان خواهان امری مهم است، بر هیچ کس پوشیده نیست و میدانید که اغلب افراد شانسی برای استخدام در ادارات و دستگاه ها ندارند و برخی هم از چنین روحیه ای برخوردار نیستند.
اگر بخواهیم بسته پیشنهادیی برای معلولان داشته باشیم نکات زیادی برای ارائه هست اما یکی از کارآمد ترین مباحث تجارت الکترونیک و فروش از طریق اینترنت و فضای گسترده وب است،اگر یک وبسایت داشته باشید و آن را فروشگاهی نمایید میتوانید هر کاری را اعم از فروش فایل،محصولات دانلودی،محصولات و آموزشهای مجازی، مشاوره و هر نوع کالای فیزیکی را در معرض دید علاقه مندان آن حوزه قرار دهید.

 

انتخاب یک فروشگاه ساز

از مقدمه و فواید کار که کوتاه بیان شد گذر کنیم و به بحث انتخاب یک فروشگاه ساز بپردازیم،وقتی ما بخواهیم یک وبسایت ایجاد کنیم چند راه پیش رو داریم:
1: سفارش به یک برنامه نویس و طراح سایت که وب سایتمان را ایجاد کند.

2: یادگیری html و php برای ساخت وبسایت به وسیله خودمان.

3: استفاده از غالبهای آماده که برای این منضور وجود دارند
قطعا راه اول پر هزینه و راه دوم زمان زیادی را از ما خواهد گرفت پس برای راحتی و سرعت بیشتر به سراغ cms های موجود میرویم،اگر قصد ما ایجاد فروشگاه باشد که هست نزدیک به 5 مورد وجود دارد که همگی از محبوبیت برخوردارند،البته من با سه تای آنها کار کردم و مزایا و معایب هر یک را از نظر دسترس پذیری و غیره برایتان شرح میدهم.

 

معرفی، شرح معایب و مزایای سه فروشگاه ساز اینترنتی

وو کامرس:وب سایت اصلی
https://woocommerce.com/

وبسایت فارسی
http://woocommerce.ir/ وو کامرس به لاتین woocommerce در واقع یک افزونه است که سایت ساز وردپرس را به یک فروشگاه تبدیل میکند،شما میتوانید به راحتی از مخزن افزونه های وردپرس woocommerce را نصب نموده و با فعال کردن افزونه وو کامرس فارسی زبان شیرین فارسی را نیز بدان بیفزایید، امکانات اولیه افزونه وو کامرس به نسبت فروشگاه سازهای دیگر قدری کم است اما راحتی کار با آن و فراوانی افزونه های رایگان و پشتیبانی قوی وو کامرس فارسی و افزونه های پولی ارزانتر از مزایای کار با woocommerce است
در زمینه دسترس پذیری نیز من تا الان که این نوشته را مینویسم به مشکلی بر نخورده ام.

پرستا شاپ:وبسایت اصلی https://www.prestashop.com/en وبسایت فارسی https://ipresta.ir/ پرستاشاپ به لاتین prestashop یک فروشگاه ساز رایگان دیگر است که بر خلاف woocommerce افزونه نیست و مانند وردپرس که خود یک سایتساز است به تنهایی یک فروشگاه ساز کامل و جامع میباشد،نماینده رسمی پرستا شاپ آی پرستا در ایران است که مبادرت به فارسی سازی فروشگاه ساز مذکور کرده است،کار با پرستا شاپ نسبت به woocommerce قدری سخت تر است و باید کمی باهاش کار کنید تا بدان مسلط شوید اما مشکلی که دارد این است که بسیاری از لینکها فاقد برچسب هستند و زمانی که با nvda بر روی آنها قرار میگیرید تنها کلمه لینک را میشنوید،برخی از تنظیمات پیشرفته پرستا شاپ نیز برای من قابل دسترسی نبود اما این فروشگاه ساز قسمتی دارد بنام دسترسی سریع که میتوان لینکهایی که بدانها نیاز بیشتری داریم یا موارد بدون برچسب یا غیر قابل دسترس را به آن از یک فرد بینا خواهش کنیم که اضافه نماید و نام مناسبی برایش انتخاب کند تا در مراجعات بعدی بتوانیم به تمامیه امکانات آن دسترسی داشته باشیم،امکانات پایه پرستا شاپ از وو کامرس بیشتر است و کمتر به افزونه یا به قول پرستاشاپیها ماژول نیازی پیدا میکنید،البته اگر هم نیاز شود باید به نسبت woocommerce مبلغ بیشتری را بپردازید.
اوپن کارت: سایت رسمی https://www.opencart.com/
سایت فارسی: https://opencart.ir/
یک فروشگاه ساز رایگان دیگر است که دسترس پذیری خوبی نسبت به پرستا شاپ دارد و امکانات بیشماری را با نصب اولیه را برایتان به ارمغان می آورد،لینکهایی که در پیشخوان اوپن کار وجود دارد بدون برچسب است اما پس از کیلیک بر روی آنها چندین زیر شاخه در زیر لینک اصلی برای شما باز میشود که متوجه خواهید شد لینک مادر که بدون برچسب بود چه لینکیست و چون تعداد آنها به دهتا نمیرسد میتوان به راحتی آنها را حفظ نمود.
افزونه و غالبهای اپنکارت نسبت به پرستا شاپ به نظر قدری ارزانتر است و از لحاظ دسترس پذیری نیز از فروشگاهساز شماره دو بسیار بهتر است،البته یکی از علتهای گرانی افزونه ها و غالبهای پرستاشاپ و اوپن کارت به گفته خود نمایندگی ها ارائه نسخه اورجینال از جانب خود کمپانی مادر بوده که این مهم در وو کامرس کمتر به چشم میخورد.

 

نکات تکمیلی و تجربه من از چند وبسایت فروشگاهی

نیکا مارکت اولین هایپر مارکت اینترنتی تلفنی در نیشابور یکی از فروشگاه هایی است که بنده با وو کامرس راه اندازی کرده ام و شما میتوانید برای بررسی به آن سری بزنید
<a href=http://nika-market.com>نیکا مارکت اولین هایپر مارکت اینترنتی تلفنی در نیشابور</a>
در این سوپر مارکت انواع کالا اعم از دانلودی و فیزیکی به فروش میرسد و و فعلاً تنها در شهر نیشابور و بخشهای اطراف آن در دسترس است
در رابطه با دو فروشگاه ساز دیگر نمونه هایی موجود هست اما به دلیل اینکه روی لُکال هاست است قابل ارائه به شما خوبان نیست.

برخی از دوستان متخصص به من گفته اند که اگر محصولات زیادی دارید به سراغ وو کامرس نروید چرا که هزینه هاستینگ وردپرس با این حجم زیادی از محصول برای مثال 10000 تا سنگین میشود اما در پرستا و  اوپن کارت چنین نیست که خود من هنوز به این تعداد محصول نرسیده ام که بسنجم.
دلیل آنها، اشغال کردن بخش زیادی از منابع سرور توسط وردپرس عنوان شده است.

 

سخن آخر و نظرخواهی از شما

در آخر باید عرض کنم که قصد آموزش فروشگاه ساز وو کامرس و یا اوپن کارت را دارم.
بسته به نظر شما، یکی را انجام خواهم داد.

برای ایجاد کار مناسب و فعالیت در زمینه تجارت الکترونیک، نیاز به صرف زمان فراوان دارید و فکر نکنید که یک فروشگاه که ایجاد کردید و محصول درون آن قرار دادید و قدری هم بازاریابی نمودید، کار تمام است.
اصلاً اینچنین نیست و شما باید زمان حداقل 4 ساعت را در شبانه روز برای کار خود و ایجاد یک سیستم منسجم در نظر بگیرید.
در پایان بفرمایید در این زمینه، آموزش متنی را میپسندید یا صوتی؟

امیدوارم این آموزش مقدماتی برای افرادی که به شغل نیاز دارند و سوالاتی در این زمینه ذهنشان را مشغول ساخته است، کارگشا بوده باشد.

بدرود.

5 دیدگاه دربارهٔ «آشنایی با ایجاد فروشگاه اینترنتی، بخش مقدماتی»

  1. سلام جناب هندآبادی ممنون بخاطر اطلاعات مفیدتون. اگه ممکنه هرکدام رو صلاح میدونید آموزش بدید و در مورد بازاریابی هم اگه ممکنه زحمت آموزش رو بکشید. من شدیدا به این آموزشها نیاز دارم. واقعا ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

5 + 9 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *