گوشی هایی که اصطلاحاً آنها را «اندرویدی» می خوانیم، تقریباً از همه نظر کار را برای ما نابینایان راحت تر کرده اند. شاید تنها بخشی که قدری برای ما درد سر ساز شده، داستان تایپ کردن با این گوشی ها است.
نوشتن با این گوشی ها، نه این که غیر ممکن باشد، اما به هر حال در مقایسه با گوشی هایی که از صفحه کلید فیزیکی بهره می بردند، به طور محسوسی کند تر انجام می شود. همین مسأله باعث می شود ما تا جایی که امکان داشته باشد، از فرمان های صوتی استفاده کنیم.
«S voice»، یکی از بخش هایی است که تا حدودی این کار را برای ما ممکن می کند. البته این امکان در همه ی مدل های سامسونگ وجود ندارد و تنها تعداد کمی از گوشی ها هستند که از این امکان برخوردار اند.
برای استفاده از این امکان کافی است چند کلمه ای انگلیسی بدانید.
به طور مثال، S-Voice را فعال می کنید و روی دکمه ی میکروفن ضربه می زنید و با گفتن عبارت «turn on Bluetooth»، به گوشی دستور می دهید تا بلوتوث را برایتان روشن کند. یا با گفتن عبارت «Call pactos»، اگر شماره ی شرکت را در دفترچه ی تلفنتان ذخیره داشته باشید، گوشی شماره را برایتان می گیرد.
البته شما استفاده های دیگری هم از این امکان خواهید داشت. مثلاً فرض کنید می خواهید بدانید نزدیک ترین داروخانه به جایی که قرار دارید کجاست. کافی است برنامه را باز کنید و با ضربه زدن روی گزینه ی mike، به انگلیسی همین را از برنامه بخواهید. خواهید دید که صفحه ای باز می شود که نام و مسافت داروخانه های اطرافتان را لیست کرده و حتی امکان زنگ زدن به هر کدام را هم در اختیارتان قرار می دهد.
برنامه ی Google، از دیگر برنامه هایی است که شما را از تایپ کردن بی نیاز کرده است.
مزیت این برنامه به S-voice هم آن است که امکان جست و جوی فارسی را هم در اختیارتان قرار داده است.
اگر منو گوشی شما فارسی باشد که هیچ، اما در غیر این صورت، اگر بخواهید سرچِ فارسی انجام دهید، کافی است به قسمت Search Language رفته و زبان فارسی را انتخاب کنید تا از این به بعد، هر آنچه که در میکروفن می گویید، فارسی در نظر گرفته شود. به این ترتیب به راحتی می توانید کلمات کلیدی مورد جست و جو را به جای نوشتن، به گوگل بگویید و گوگل هم آنها را برایتان سرچ کند. دقت این برنامه در تشخیص کلمات فارسی هم انصافاً قابل ستایش است.
البته این نکته هم قابل توجه است که این امکان در اپلیکیشن Google Play هم وجود دارد و اگر به دنبال برنامه ای می گردید، نیازی به نوشتن نام آن در کادر جست و جوی گوگل پلِی وجود ندارد و فقط باید از قسمت بالای صفحه و در گوشه ی سمت راست، گزینه ی Voice search را انتخاب کرده و نام برنامه را بیان کنید تا گوگل خودش برایتان تایپ و سرچ کند.
درود میخواستم بدانم زمانی که سرچ یا هر کار دیگر گوشی باید به اینترنت وصل باشد.
سلام.
برای استفاده از S Voice و جستجوی گوگل، نیاز به اتصال اینترنت خواهید داشت.