دولت و مجلس فریاد بلند معلولان را نمی شنوند

قائم مقام انجمن نابینایان ایران در واکنش به حذف ردیف بودجه قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت گفت: معلولان کمترین لابیی در دولت و مجلس ندارند حتی وقتی با شرایط جسمانی سخت مقابل مجلس دست به تجمع می زنند، باز هم کسی صدای آنها را نمی شنود.

منصور شادکام در گفت وگو با آتیه آنلاین با تاکید بر اینکه «جامعه معلولان بدون هرگونه لابیگری در قانون که از سوی دولت به مجلس ارائه شده است، تنهای تنها رها شده اند»، افزود: بسیاری از معلولان نابینا هستند، گروهی توانایی شنیدن و گفتن ندارند، مغز و شبکه عصبی شماری از آنها دچار نابسامانی شده، شماری کودک که به همراه پدر و مادر و خانواده در رنج اند، گروهی بدون آنکه از زندگی بهره ای برده باشند در آسایشگاه ها یا کنج خانه ها مظلومانه به پیری رسیده اند. بخشی نیز کودک و نوجوان هستند و هنوز دست مهر مادری یا پدری را بر چهره خود احساس نکرده اند. با حذف ردیف بودجه قانون معلولان، عملا تمام این گروه ها به دست فراموشی سپرده می شوند.

شادکام اضافه کرد: چندی پیش یکی از مشاوران رئیس  دولت پیشین گفته ای به این معنی داشت که در پشت هر بند و تبصره از لایحه بودجه یک لابی نیرومند است. ایشان یادآور شد که گاهی همه لایحه بودجه برای تصویب یک بند و تبصره به گروگان یک لابی درمی آید، به نظر می رسد که حذف ردیف بودجه قانون معلولان مصداقی بر این گفته ایشان است.

او در مرور تاریخچه لایحه قانون حمایت از معلولان افزود: در آغاز این قانون در پیکر یک لایحه از سوی دولت به مجلس پیشنهاد شد و شورای نگهبان آن را گواهی و برای اجرا به دولت ابلاغ و در نهایت در مجلس به تصویب رسید.

شادکام افزود: این قانون چند سالی با همه کاستی ها به اجرا درآمد تا زخم بندی کوچکی بر زخم های بی پایان جامعه معلولان کشور باشد اما ناباورانه در لایحه پیشنهادی دولت حاضر، ردیف بودجه قانون حمایت از معلولان حذف شده است.

قائم مقام انجمن نابینایان ایران ادامه داد: مجلس و دولت درباره حذف ردیف بودجه ای می گویند بودجه اجرای این قانون را به سازمان بهزیستی داده اند. آنها به خوبی می دانند که با این نرخ تورم بودجه سازمان بهزیستی نیز کمتر از سال گذشته است.

او گفت: در لایحه تقدیمی نه تنها بودجه قانون حمایت از معلولان را به صورت غیرقانونی از بنیان حذف کرده اند بلکه در سنجش با تورم، بودجه سازمان بهزیستی را نیز کاهش داده اند.

شادکام با انتقاد از رویکرد نادرست عملکرد دولت و مجلس در نحوه بودجه ریزی گفت: آیا پایمال شدن قانون حمایت از معلولان بخشی از برنامه هفت  هزار صفحه ای آقای رئیسی بود که پیش از ریاست جمهوری آن را یادآوری می کرد؟ آیا معلولانی که لابیگری نمی دانند، صداوسیما و دستگاه های تبلیغاتی ندارند و نمی توانند بده بستان کنند، باید به این آسانی حقوق خود را پایمال شده بدانند؟

او گفت: در بسیاری از کشورهای جهان که دستگاه دیوانی آنها پنداری از وابستگی به خدا و دین ندارد، احترام به معلولان و تأمین نیازهای آنها از بدیهی ترین حقوق اولیه و انسانی آنها محسوب می شود.

شادکام ادامه داد: آن کشورها که توانسته اند کمی به انسانیت بیندیشند، دریافته اند که خوشبخت سازی و خوشحال کردن معلولان نماد انسان بودن و اخلاق مداری آنهاست. هرچه معلولان در آسایش و خجستگی بیشتر باشند، پرچم انسانیت را شکوهمندتر می بینند. آنها دانسته یا ندانسته، شعر بنی آدم اعضای یکدیگرند سعدی را در مجلس و دولت خود با خجستگی به نمایش درآورده اند.

او گفت: از هیات رئیسه مجلس و تمام نمایندگان می خواهیم بدون هرگونه چون وچرایی ردیف بودجه مستقل قانون حمایت از حقوق معلولان را در لایحه بودجه ۱۴۰۲ بگنجانند و اجازه ندهند آه معلولان به خاطر این ظلم روا داشته دامنگیر آنان شود.

شادکام با بیان اینکه «اگر توانایی بزرگ کردن سفره معلولان را که از آسیب پذیرترین اقشار جامعه هستند، ندارید، لااقل سفره آنها را کوچک تر نکنید»، افزود: با افزایش بودجه حمایت از معلولان کاری کنید تا جامعه هدف بهزیستی بتواند برای سال آینده در برابر ابربحران های اقتصادی پیش بینی شده پیش رو قامت راست کند.

مهین داوری

منبع: آتیه آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

15 − یازده =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *