نویسنده: رقیه شفیعی: کتابدار بخش نابینایان نهاد کتابخانه های عمومی کشور
کتاب های این ماه را با معرفی کتاب شعری از یک شاعر نابینا شروع می کنیم.
*«کتاب آیینه های ذوالجلال» مجموعه اشعار آیینی محمدجواد بوستانی است که نشر نو آوران دانش سال 1399 در 73 صفحه روانه بازار کرده و محتوای کتاب را 66 شعر در مدح و مصیبت ائمه علیهم السلام و 3 شعر متفرقه در موضوع نابینایی، پدر و مادر تشکیل داده است. بوستانی شاعری را از اربعین سال 93 آغاز کرده و تا سال 95 آیینی سروده است. پس از آن به سرایش شعر عاشقانه روی آورده و غیر از این کتاب دومجموعه شعر غزل و رباعی با نام «یلداتر از یلدا» از وی به چاپ رسیده است. بوستانی درخواست دارد که دوست داران اشعارش مجموعه شعر او را که به زیور صوت آراسته شده اند از خود شاعر خریداری نمایند نه از سایت ها و فروشگاه های اینترنتی.
*حضرت سید الشهدا در بدو ورود به کربلا با اشاره به لشکر ابن زیاد فرمود: مردم بنده ی دنیایند و دین لقلقه زبان شان، حمایت آنها از دین تا زمانی است که زندگی شان در رفاه باشد و آنگاه که در بوته امتحان قرار گرفتند دین داران واقعی کم می شوند. اکنون قطره ای از اقیانوس بیکران معارف عاشورایی در محضر مطالعه ی شما قرار دارد و امید است چراغ راهی برای خوب زندگی کردن مان باشد.
«باغ های بهشت فضائل و آداب زیارت امام حسین علیه السلام» نوشته ی سید علی بنی لوحی را نشر راه بهشت سال 1397 در 108 صفحه تقدیم دوست داران اهل بیت عصمت و طهارت کرده است.
*این کتاب درباره ی بسیاری از دروغ های دردناک و یک حقیقت مهم است. این حقیقت که تو و فقط خود تو مسئول آدمی هستی که می شوی! و همچنین مسئول میزان شادی و رضایتی که از زندگی داری. این مفهوم اصلی کتاب ریچل هالیس است. اما اشتباه نکنید قرار است او صدها داستان خنده دار، عجیب، خجالت آور، غم انگیز یا مسخره تعریف کند که تمام شان به یک حقیقت ختم می شوند، آن هم این است که زندگی تو به خودت بستگی دارد اما تا زمانی که دروغ هایی را که بر سر راه رسیدن به این حقیقت وجود دارند نشناسید این حقیقت قابل باور نخواهد بود.
«خودت باش دختر، از باور کردن دروغ هایی که درباره تان گفته می شود دست بردارید تا تبدیل به همان کسی شوید که هستید» اثر ریچل هالیس از پر فروش ترین های نیویورک تایمز و آمازون در سال 2018 است که نشر کوله پشتی چاپ 158 آن را با ترجمه هدیه جامعی سال 1400 در 230 صفحه روانه بازار کرده است.
*کتاب مشتمل بر نامه هایی در موضوعات مبارزه با محمدعلیشاه، نشر صور اسرافیل در اروپا، انتخابات مجلس دوم و راه سازی شوسه خراسان با تجدید نظر و اضافات به کوشش ایرج افشار است. همچنین در این کتاب زندگی نامه جامعی از علامه دهخدا که کار تألیفی دفتر پژوهش نشر روزبهان است آورده شده و شامل همه آن چیزی است که از زندگی سیاسی و ادبی علامه فقید ضرورت ابراز داشته و در بعضی مواضع نقلی مستقیم از خودش چنان چه در دسترس بوده ذکر گردیده است.
«نامه های سیاسی دهخدا» به کوشش ایرج افشار را نشر روزبهان سال 1399 در 158 صفحه به چاپ رسانده است.
*کیت اغلب رؤیای آن شب را در ذهن مرور می کرد حتی با این که رؤیا نبود و واقعاً اتفاق افتاده بود. او 3 ساله بود و روی تختخواب دراز کشیده بود و به مادرش که لباس می پوشید نگاه می کرد. مادرش شبیه یک شاهزاده خانم شده بود. بعد پدرش وارد اتاق خواب شد و کیت را بغل کرد و او را در حالی که روی هوا می چرخاند او و مادرش را به بالکن برد. اگرچه بارش برف شروع شده بود کیت به خاطر آورد که از پدرش خواسته بود شعر مورد علاقه اش را بخواند و او این کار را کرده بود. –خدا نگهدار کودک ملوسم. پدر به شکار رفته. تا یک تکه ابر گلگون بگیره. و کودک ملوسش رو توی اون بپیچه. و شب بعد مادرش در یک سانحه مرد و پدرش دیگر هرگز آن شعر را نخواند.
«پدر به شکار رفته» نوشته ی مری هیگینز کلارک است که نشر لیوسا با ترجمه ی الگا کیایی سال 1394 در 399 صفحه تقدیم رمان دوستان کرده است.
مری هیگینز کلارک در آخرین رمان اش از یک راز خانوادگی پرده بر می دارد که جان دو خانواده را تهدید می کند. هنگامی که کارگاه باز ساخت عتیقه پس از انفجاری مهیب در آتش می سوزد و با خاک یکسان می شود موجبات کشف تکان دهنده در مورد دختری جوان را که سال ها پیش ناپدید شده بود فراهم می آورد و سؤالات زیادی را مطرح می کند، آیا حریق عمدی بوده است؟
*احمد قوام مشهور به قوام السلطنه، یکی از سیاست مداران مهم ایرانی مربوط به پایان دوران قاجار و سلسله پهلوی است. او متولد سال 1252 و درگذشته به سال 1334 است. لقب قوام السلطنه، در زمان قاجاریان به قوام اعطا شد و یکی از مردان مهم عصر پهلوی بود که در مجموع 5 بار به عنوان نخست وزیر ایران منصوب شد.
«خاطرات سیاسی قوام السلطنه» گرد آوری غلامحسین میرزاصالح است که نشر معین سال 1399 چاپ پنجم آن را در 348 صفحه تقدیم تاریخ دوستان کرده است.
کافتارادزه در تهران، شوروی و تجزیه آذربایجان، تشکیل حکومت های خودمختار آذربایجان، نخست وزیری صدرالاشراف، مذاکرات وزرای خارجه دولت های آمریکا، طرح تجزیه ایران، شکایت ایران علیه شوروی، ملاقات با سفیر شوروی، مظفر فیروز معاون سیاسی، اسرار مذاکرات مسکو، پایان دوره چهاردهم مجلس شورای ملی، مواد موافقتنامه قوام-سادچیکف، ورود پیشه وری به تهران، نخست وزیر شدن پیشه وری، شرکت رهبران حزب توده در کابینه، حوادث فارس، انتخابات دوره پانزدهم مجلس و اعلام جرم بر ضد قوام عناوین خاطراتی هستند که در کتاب ذکر شده اند.
*گاهی ما به دنبال راهی برای آرامش بخشی هستیم. این بدان معناست که تلاش می کنیم تا صبوری به خرج دهیم و تمام جسم و ذهن خود را به دنیایی از آرامش ملحق سازیم. هر چند باتوجه به حوادث و رویدادهای استرس زایی که روزانه با آنها مواجه می شویم، کار آسانی نیست ولی غیر ممکن هم نخواهد بود. آرامش بخشی تجربه لذت بخشی است که با تمرین و ممارست در تکالیف این کتاب می توانیم آن را بدست آوریم. این کتاب ، يک کتاب مقدماتي براي دست يابي به سطحي از آرام سازي عضلاني است. بنابراين بسياري از نکات و عناوين مورد نياز در اين زمينه در آن گنجانده شده تا مخاطب بتواند نکات مفيدي را از مطالعه اين کتاب ياد بگيرد.
«راهبردهای کاربردی آرامشبخشی» نوشته ی ریچارد کریز با ترجمه سودابه بساک نژاد، خدیجه سعادتمند و مریم جباری را انتشارات اختر سال 1397 در 192 صفحه به چاپ رسانده است.
*بشر در عرصه ارتباطات فراز و نشیب داشته است. از افروختن آتش و تولید دود، تا تکثیر گسترده ی پیام، اختراع رادیو و تلویزیون و آمدن اینترنت و … ارتباطات در طول تاریخ از منازل بسیاری عبور کرده است. بشر در طول حیات خود از ابزار های زیادی برای ارتباط و رسانیدن پیام خود یا به عبارت بهتر به عنوان رسانه استفاده کرده است. با نگاهی به رسانه های گسترده ی بشر متوجه می شویم که هیچ گاه بشر به رسانه ی متداول در زمان خود راضی نبوده است و به دنبال آن بوده که پیام خود را به حد اکثر افراد با بالاترین میزان انتقال مفهوم دست یابد. با نگاهی به تاریخ می توان گفت که در هیچ دوره تاریخ فاصله زمانی میان معرفی و توسعه تکنولوژی های جدید به اندازه ی زمان حاضر نبوده است. در واقع سرعت خلق تکنولوژی های جدید به قدری زیاد است که آدمیان هنوز به درکی متناسب نسبت به یک تکنولوژی دست نیافته، با تکنولوژی جدیدی مواجه می شوند. رسانه ها زندگی انسان عصر حاضر را در بر گرفته اند و هر کدام از فعالیت های زندگی را به اصطلاح رسانه ای کرده اند. با این تفاصیل اکنون وقت آن رسیده است که جایگاه دانش آینده پژوهی در مورد رسانه ها مشخص شود.
«آینده پژوهی رسانه» نوشته ی هادی البرزی دعوتی و احمد کوهی اصفهانی است که نشر آثار فکر سال 1395 در 172 صفحه منتشر کرده است.
*آیا عمل حسین بن علی فرار از بیعت بود یا اجابت دعوت کوفیان و یا قیام و نهضت و به قول امروزی ها توده و انقلاب؟ و آیا می دانست کشته می شود یا نه؟ آیا از روی نقشه عمل می کرد یا این که در پیشامد ها هر یک جداگانه تصمیم خاصی می گرفت؟ چرا در بین راه کوفه پس از دریافت خبر شهادت مسلم بن عقیل به همراهان خود پیشنهاد کرد بروید و مرا تنها بگذارید؟ و چرا بعداً از این و آن تقاضای یاری می کرد؟ چرا شب عاشورا از همگی درخواست نمود که بروید و چرا حبیب بن مظاهر را برای یاری خواستن به قبیله ی بنی اسد فرستاد؟
«بررسی تاریخ عاشورا، سخنرانی های دکتر محمد آیتی در رادیو ایران» را با مقدمه علی اکبر غفاری نشر صدوق سال 1396 در 312 صفحه تقدیم علاقه مندان تاریخ اسلام کرده است.
کتاب حاوی 17 سخنرانی است که دکتر محمد آیتی در رادیو ایران در سال های 1342 و 1343 ایراد فرموده اند. 15 شماره ی اول در محرم به عنوان بررسی تاریخ عاشورا و دو شماره ی آخر را هم در اربعین همان سال ها ایراد کرده اند.
*حداقل کاری که این کتاب برای شما انجام می دهد حل مشکلات مالی شماست و حداکثر کار آن نیز ثروتمندی شماست! تصور کنید… این کتاب بتواند همان حداقل کار را برای تان انجام دهد یعنی بخشی از مشکلات تان را حل کند. پس معطل نکنید و این ریسک بزرگ را بپذیرید! ریسکی که قیمتش شاید از یک پیتزا هم کمتر باشد!
«شکستن مرز های ثروت، نوشته هایی در مورد پول و زندگی مالی» اثر حسین شیرمحمدی است که نشر نوآوران سینا سال 1393 در 160 صفحه روانه بازار کرده است.
همه ما در مورد ماهیت و مفهوم پول در مدرسه آموزش ندیده ایم در صورتی که همه ما بدون استثنا با پول سر و کار داریم. پس لازم است که درباره این کاغذ جادویی بیشتر بدانیم. در این کتاب سعی شده تجربیات افراد ثروتمند فوق موفق و همچنین دستور العمل های جامع برای یک زندگی مالی بهتر، به زبان ساده بیان شود.
*کتابی هیجان انگیز، راز آلود، عاشقانه، جنایی، درام و برای بزرگسال.
«خاطرات نیمه شب» نوشته ی سیدنی شلدون را با ترجمه ی کاوه رحیمیان نشر درسا سال 1374 در 468 صفحه تقدیم دوست داران کتاب های پلیسی کرده است.
این کتاب دنباله کتابی از همین نویسنده با عنوان: «آن سوی نیمه شب» است. در کتاب «آنسوی نیمه شب» آنها بازی دلنشین عشق و مرگ را به پایان رساندند و اکنون در «خاطرات نیمه شب» نجات یافتگان بار دیگر از یکدیگر دیدار می کنند تا برای آخرین بار به بازی مرگبار ادامه دهند… در زیر سایه فشار غم از ناشناخته ها زنی زیبا با نا امیدی تلاش می کند تا از فراموشی بازگردد. این زن «کاترین داگلاس» است که بار دیگر دست سرنوشت او را به مبارزه با «کنستانتین دیمیرس» خونخوار و بیرحم برمی گزیند. «کنستانتین دیمیرس» یک یونانی از تبار کشتیرانهاست که همسر «کاترین» را به قتل رسانده و اکنون قصد جان وی را دارد. او که در اروپای رها شده از جنگ می چرخد علائمی مرگ بار به سوی کاترین می فرستد چون تنها کسی که از راز خیانت های او آگاهی دارد کاترین است و…
*«کور سرخی روایت هایی است از جان و جنگ. قصه هایی که عالیه عطایی از سال 1365 زمانی که دختربچه ای کم سن و سال بوده و در دنیای کودکانه ، اما به مثابه زنی شجاع می نموده روایت می کند. تا به سال 1395 می رسد، زمانی که عالیه زنی بالغ است.
در این کتاب کور سرخی عالیه نُه روایت برای ما دارد. روایت هایی درمورد افغانستان، مردمان مهاجر و مردمان مرز نشینی که وقایعی دردناک ، جان و روحشان را آزرد. روایت هایی تلخ از پدری که صرع حمله به وجودش انداخت. روایت مادری که سر نداشت اما پا داشت و دویده بود که کمک بطلبد اما کینه جنگی در خاک دیگر به تنش امان نداده بود.
روایت عاشقی که جنگ تن معشوقش را روانه ی خاک می کند و گلوله ای که تا ابد به قلب عاشقان شلیک می شود. انار لب شکری که زندگی اش به مانند اسمش انار ، ترش و شیرین و ملس بود. اناری که خاموشش کردند و باز هم چشمانش می خندید. چشمان انار تا ابد خواهد خندید. اما این روایت ها فقط قصه نیست. مشاهداتی است تلخ از جنس جنگ، از جنس دشمنی، از جنس خون، از جنس درد و از جنس واقعیت! مشاهداتی که عالیه در کنار و آغوش این مردمان لحظه به لحظه را درد کشیده و سر انجام در «کور سرخی» به زبان آورده است.
«کور سرخی روایت هایی از جان و جنگ» نوشته ی عالیه عطایی، نشر چشمه چاپ چهارم آن را سال 1400 در 131 صفحه روانه بازار کرده است.
منبع: ماهنامه ی مانا.