با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در دهمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار موبایل، پنج خبر از دنیای سخت افزار و نرم افزار در زمینه ی موبایل یا گوشیهای تلفن همراه تقدیم شما گرامیان میگردد.
دیجیکالا نکست، بازوی نوآوری دیجیکالا با هدف توسعه ی هوش مصنوعی افتتاح شد
دیجی کالا با هدف توسعه هرچه بیشتر هوش مصنوعی و حمایت از استارتاپ های فعال در این زمینه، دیجی کالا نکست را معرفی کرد.
به گزارش زومیت، روز چهارشنبه ۸ خرداد ۹۸، دیجی کالا از دیجی کالا نکست با حضور متخصصان و فعالان حوزه تکنولوژی، اکوسیستم های کارآفرینی و استارتاپی، اهالی رسانه و مسئولان دولتی در محل کارخانه نوآوری رونمایی کرد. نکست، هدف اصلی دیجی کالا نکست برقراری ارتباط دیجی کالا، بزرگ ترین پلتفرم تجارت الکترونیک ایران به استارتاپ هایبرتر کشور است. در سال جاری تمرکز اصلی دیجی کالا نکست، حوزه هوش مصنوعی (AI) خواهد بود.
در ابتدا حمید محمدی و سعید محمدی از دیجی کالا نکست به عنوان مهم ترین اتفاق سرنوشت ساز دیجی کالا نام بردند که می تواند برای کشور اتفاق مهمی باشد. در حال حاضر در کشور ما حلقه های واسط میان شرکت های پژوهشی و صنعت هنوز جایگاه واقعی خود را پیدا نکردند که ایجاد نمونه هایی همچون دیجی کالا نکست می تواند به این افزایش جایگاه این قسمت از بازار کمک بسزایی داشته باشد. همانند بسیاری از شرکت های تکنولوژی محور در دنیا مانند آمازون و علی بابا، ای کامرس تنها یکی از محصولات تکنولوژی محور آن ها است. چنین شرکت هایی باسیاست های تازه در حال شکل دادن نظم جدیدی در جهان هستند. در این مراسم اعلام شد که از این پس دیجی کالا نیز در مسیر مشابه ای قرارگرفته و به عنوان یک برند ملی با کمک ظرفیت های موجود قصد تولید قدرت برای کشور را دارد.
سپس سهیل مقدم، معاون ارشد تکنولوژی دیجی کالا و فواد نصرتی، یکی از مدیران تکنولوژی دیجی کالا، در بخشی از صحبت های خود گفتند:
دیجی کالا به عنوان یک خرده فروشی آنلاین شروع به کار کرد و با خلق تجربه کاربری متفاوت نسبت به همه فروشگاه های آنلاین دیگر، خود را به عنوان مهم ترین بازیگر این حوزه معرفی کرد. در ۱۳ سال گذشته، بهترین مهندسان ایرانی و خارجی در تیم فنی دیجی کالا مشغول به کار شدند و زیرساخت هایی طراحی کردند که امروز به مهم ترین ابزارهای فنی این حوزه در کشور تبدیل شده است.
ارائه داده های دیجی کالا به صورت عمومی یکی از دستاوردهای تیم فنی دیجی کالا و دیجی کالا نکست است تا برای مثال یک گروه استارتاپی بتوانند با استفاده از داده های واقعی، با ابزارهای هوش مصنوعی مصرف سوخت را در کشور بهینه کنند. این موضوع نمونه ای کوچک از امکاناتی است که اکنون دیجی کالا می تواند در اختیار محققان و پژوهشگران حوزه های مرتبط قرار دهد.
روح الله رحمانی، رئیس هیات مدیره و و امیر صالحی مدیرعامل مرکز نوآوری های دیجی کالا در این برنامه فرصت های سرمایه گذاری در حوزه های اینترنت اشیا، رایانش ابری، تجارت الکترونیک، لجستیک و … را معرفی کردند و هدف از راه اندازی دیجی کالا نکست را سرمایه گذاری در فناوری، پژوهش مستقیم ازطریق پروژه دانشگاهی و ایجاد امکان استفاده از داده های باز (Open Data) عنوان کردند. دیجی کالا نکست فرصت هایی به منظور سرمایه گذاری در تکنولوژی های مرتبط با هوش مصنوعی در حوزه هایی مثل تجارت الکترونیک (E-Commerce)، هوش تجاری، ابزارهای تحلیلی نظارت در قیمت گذاری، محتوا و مرکز داده، لجستیک و بازاریابی برای فعالان این حوزه فراهم کرده است.
آیپاد تاچ نسل هفتم اپل رونمایی شد
اپل پس از مدت ها بار دیگر محصول جدیدی از خانواده ی آیپاد تاچ معرفی کرد که از به روزترین پردازنده ی این شرکت بهره خواهد برد.
به گزارش زومیت، اپل خانواده ی محصولات آیپاد تاچ را با محصولی جدید مجهز به پردازنده ی A10 Fusion به روز کرد. محصول جدید به جز پردازنده تفاوت زیادی با نسل قبلی ندارد و از نمایشگر چهار اینچی در آن استفاده شده است. به علاوه دکمه ی همیشگی هوم و رنگ های متعدد نیز از قابلیت های آیپاد تاچ جدید هستند.
تراشه ی A10 Fusion برای اولین بار با آیفون 7 معرفی شد. درنتیجه آیپاد تاچ جدید عملکردی نزدیک به آیفون 7 خواهد داشت. محصول جدید از iOS 12.0 پشتیبانی می کند و از آن مهم تر، قابلیت اجرای اپلیکیشن های ARKit و مکالمه های گروهی فیس تایم را به کاربران می دهد. نسخه های قبلی مجهز به پردازنده ی A8 چنین قابلیت هایی نداشتند.
حرکت کوپرتینویی ها در عرضه ی آیپاد تاچ جدید بسیار جذاب است. خانواده ی پرطرفدار اپل در حوزه ی محتوای رسانه ای از سال ۲۰۱۵ عضو جدیدی نداشت و بسیاری اعتقاد داشتند آن ها تمرکز خود را روی آیفون معطوف کرده اند. به بیان دیگر همه تصور می کردند دیگر هیچ کاربری به یک گوشی هوشمند بدون پشتیبانی از سیم کارت احتیاج پیدا نخواهد کرد. دستگاه جدید اپل از تاچ آی دی یا فیس آی دی پشتیبانی نمی کند و تنها رمزهای عبور سبک سنتی برای حفظ امنیت آن وجود دارند. نکته ی مهم دیگر در آیپاد تاچ جدید، پورت ۳/۵ میلی متری صدا بوده که برخلاف دیگر محصولات جدید کوپرتینویی ها حذف نشده است.
آیپاد تاچ در مقایسه با یک گوشی آیفون قطعا قیمت پایین تری دارد. اپل سه نسخه از محصول جدید عرضه می کند. نسخه ی ۳۲ گیگابایتی با قیمت ۱۹۹ دلار، نسخه ی ۱۲۸ گیگابایتی با قیمت ۲۹۹ دلار و نسخه ی ۲۵۶ گیگابایتی با قیمت ۳۹۹ دلار عرضه خواهد شد. برای مقایسه باید بدانید که آیفون 7 با ظرفیت ۳۲ گیگابایت، برچسب قیمتی ۴۹۹ دلار دارد. آیپاد تاچ جدید در ۶ رنگ عرضه می شود.
هنوز کاربردهای متنوعی برای آیپاد تاچ وجود دارد. می توان از آن به عنوان دستگاهی مخصوص پخش فیلم و موسیقی برای کودکان یا افرادی استفاده کرد که نیازی به گوشی هوشمند ندارند. به علاوه می توان با اتصال آیپاد تاچ به گجت های هوشمند دیگر، کاربردهای بیشتری از آن استخراج کرد.
ردمی K20 پرو با اسنپدراگون 855 و دوربین 48 مگاپیکسلی رونمایی شد
ردمی پس از مدت ها انتظار، از ردمی K20 و دستگاه پرچم دار K20 پرو با دوربین ۴۸ مگاپیکسلی و قیمت رقابتی رونمایی کرد.
به گزارش زومیت، ردمی، برند زیرمجموعه ی شیائومی، از دو گوشی K20 و K20 Pro با قیمت های رقابتی رونمایی کرد. هر دو محصول یادشده دارای دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی بوده و به پنل های OLED، حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر و سلفی بالا جهنده مجهز هستند. پردازنده ی نسخه ی معمولی K20 اسنپدراگون ۷۳۰ و پردازنده ی نسخه ی پرو اسنپدراگون ۸۵۵ است.
گوشی ردمی K20 پرو نمایشگری ۶.۳۹ اینچی با رزولوشن +FHD دارد و نسبت تصویر آن ۱۹.۵ به ۹ است. نمایشگر این گوشی تمامی نمای جلوی آن را در بر گرفته است و به همین دلیل دوربین سلفی در بدنه تعبیه شده و در صورت فعالسازی از قسمت بالای محصول خارج می شود. همان طور که پیش تر نیز معلوم شده بود، پردازنده ی K20 پرو اسنپدراگون ۸۵۵ است؛ اما چیزی که حالا متوجه شده ایم این است که این پردازنده توسط ۶ یا ۸ گیگابایت رم و ۶۴ تا ۲۵۶ گیگابایت حافظه ی داخلی همراهی می شود.
دوربین ۴۸ مگاپیکسلی جدیدترین گوشی ردمی از حسگر سونی IMX586 بهره می برد. این حسگر درکنار یک حسگر ۱۳ مگاپیکسلی فوق عریض و یک حسگر ۸ مگاپیکسلی تله فوتو که در بالای دو حسگر دیگر قرار گرفته است ترکیب دوربین سه گانه ی ردمی K20 پرو را تشکیل داده اند.
همان طور که در تیزرهای منتشر شده مشاهده شده بود، دوربین ردمی K20 پرو می تواند تصاویر اسلوموشن با کیفیت ۹۶۰ فریم بر ثانیه ضبط کند. هر دو نسخه ی پرو و معمولی برای دوربین سلفی از حسگر ۲۰ مگاپیکسلی بهره می برند که همچون تمامی گوشی های جدید شیائومی و زیربرند آن، ردمی، از ویژگی های هوش مصنوعی پشتیبانی می کنند.
ظرفیت باتری ردمی K20 Pro مانند بسیاری از پرچمدارهای موجود، ۴۰۰۰ میلی آمپرساعت بوده و قابلیت شارژ سریع ۲۷ واتی دارد؛ قابلیتی که پیش تر در شیائومی می ۹ و بلک شارک ۲ نیز شاهد بودیم. براساس ادعای مدیرعامل ردمی، باتری محصول مورد بحث در عرض ۳۰ دقیقه ۵۸ درصد شارژ می شود و ۷۴ دقیقه برای شارژ صفر تا صد آن کافی است.
هر دو نسخه ی معمولی و پروی K20 از نسخه ی دوم Game Turbo بهره می برند که می تواند هنگام اجرای بازی منابع از جمه رم را برای عملکرد بهتر دستگاه خالی کند. به علاوه، این قابلیت گزینه ی دیگری دارد که به واسطه ی آن هنگام اجرای بازی، وضعیت اتصال اینترنت به صورت هوشمند از وای فای به 4G تغییر پیدا می کند تا تجربه ی اجرای بازی بدون لگ را فراهم کند.
نسخه ی معمولی K20 دومین محصول معرفی شده با تراشه ی ۸ نانومتری کوالکام است. ردمی K20 با اینکه از همان نمایشگر و ترکیب دوربین به کار رفته در نسخه ی پرو بهره می برد، حسگر ۴۸ مگاپیکسلی آن درواقع سونی IMX582 است. از سوی دیگر باتری این مدل به رغم داشتن ظرفیت برابر، شارژ ۱۸ واتی دارد.
ردمی K20 که در دو رنگ قرمز و آبی روانه ی بازار می شود، در نسخه ی ۶/۶۴ قیمتی برابر با ۲۸۰ دلار دارد و نسخه ی ۱۲۸ گیگابایتی که آن هم با رم ۶ گیگابایتی عرضه می شود برچسب قیمت ۳۰۰ دلاری خواهد داشت.
در سوی دیگر، ردمی K20 پرو چهار نسخه ی معمولی و یک نسخه ی پنجم با عنوان اونجرز ادیشن (Avengers Edition) خواهد داشت که نسبت به سایر نسخه ها لوازم اضافه ای در جعبه دارد. متأسفانه، ویبینگ، مدیرعامل ردمی در مورد قیمت گوشی پنجم چیزی نگفت؛ اما چهار نسخه ی دیگر شامل نسخه های ۶/۶۴، ۶/۱۲۸، ۸/۱۲۸ و ۸/۲۵۶ گیگابایتی به ترتیب با قیمت های ۳۶۱، ۳۷۷، ۴۰۵ و ۴۳۴ دلار به فروش خواهند رسید.
TSMC تولید انبوه تراشه های کرین 985 هواوی و A13 اپل را با فرایند 7+ نانومتری آغاز کرد
با وجود منازعات تجاری چین و آمریکا، شرکت تایوانی TSMC تولید انبوه تراشه های 7+ نانومتری کرین ۹۸۵ و تراشه ی A13 اپل برای آیفون ۲۰۱۹ را آغاز کرد.
به گزارش زومیت، TSMC رسما اعلام کرد تولید انبوه نسل دوم تراشه های 7+ نانومتری را آغاز کرده است. این اولین بار است که شرکت تایوانی TSMC با تولید تراشه ای با لیتوگرافی EUV با شرکت هایی همچون اینتل و سامسونگ رقابت می کند. براساس گزارش های منابع خبری چین، TSMC به تولید تراشه های هواوی ادامه می دهد و فرایند جدیدی در تولید تراشه ی کرین ۹۸۵ در پیش می گیرد. انتظار می رود کرین ۹۸۵ در گوشی هوشمند هواوی میت ۳۰ استفاده شود.
افزون بر این، این شرکت تایوانی برای تأمین نیاز تراشه ی مورد نیاز آیفون ۲۰۱۹، پس از تولید آزمایشی، تولید انبوه تراشه ی A13 اپل را نیز آغاز کرده است. با وجود منازعات تجاری میان هواوی و ایالات متحده، TSMC اعلام کرده قصد دارد تراشه ی مورد نیاز غول فناوری چینی را تولید کند و به همکاری با هواوی ادامه دهد. باتوجه به اینکه TSMC شرکتی تایوانی است و قراردادهای تجاری جداگانه ای با هر دو طرف ابرقدرت اقتصادی دارد، تصمیم گرفته با هر دو طرف همکاری کند و مسائل و منازعات تجاری چین و آمریکا تغییری در قراردادهای این شرکت ایجاد نخواهد کرد.
همچنین، TSMC در یادداشتی به برنامه های آتی شرکت اشاره کرده است. شرکت تایوانی تولید آزمایشی ویفرهای ۵ نانومتری با فناوری EUV را آغاز کرده و انتظار می رود فصل اول ۲۰۲۰ به تولید انبوه برسد.
شایان ذکر است TSMC کارخانه ی جدیدی در پارک علم و فناوری تایوان احداث کرده تا فرایند تولید تراشه های جدید را راه اندازی کند. کارخانه ی قدیمی TSMC نیز تحقیق و تو سعه ی فرایند تولید تراشه ی ۳ نانومتری را آغاز خواهد کرد. علاوه بر برنامه های فعلی، TSMC در فرایند تولید تراشه های ۶ نانومتری تغییراتی ایجاد کرده است. پیش تر گفته شده بود TSMC با به کارگیری پرتوهای فرابنفش EUV، تراشه های ۶ نانومتری تولید می کند.
ARM معماری پردازنده ی مرکزی Cortex-A77 و پردازنده ی گرافیکی Mali-G77 را معرفی کرد
کاربران گوشی های هوشمند همواره از بهبود پردازنده مرکزی و پردازنده گرافیکی آن استقبال کرده اند. شرکت آرم نسل جدیدی از این پردازنده ها را معرفی کرده است.
به گزارش زومیت، شرکت آرم (ARM) که بزرگ ترین طراح و معمار تراشه های گوشی های هوشمند جهان است، رسماً نوع جدیدی از طراحی را برای گوشی های هوشمند معرفی کرد. هر چند مدتی است که چیپ هایی براساس این طراحی جدید در گوشی ها استفاده می شود، اما نسخه ی اصلی آن تا قبل از پایان سال مورد استفاده قرار خواهد گرفت. آنچه در این اعلان معرفی شده است پردازنده مرکزی Cortex-A77 و پردازنده گرافیکی Mali-G77 و یک پردازنده دیگر است که مصرف انرژی بسیار کمتری دارد و از یادگیری ماشین هم بهره می برد.
با شرایط امروز بازار تعجبی ندارد اگر Cortex-A77 غیر از بهبود در عملکرد، ویژگی های متنوع دیگری هم داشته باشد؛ البته شرکت آرم اعلام کرده است که در این نسخه عملکرد IPC نسبت به نسل های قبلی ۲۰ درصد بهبود خواهد داشت، اما این فقط بخشی از ویژگی های این پردازنده است. در Cortex-A77 سخت افزار و نرم افزار به صورت بهینه تری به کار گرفته شده اند و به همین دلیل این نسخه، عملکرد بسیار بهتری یادگیری ماشین دارد.
این در حالی است که شرکت آرم پردازنده های یادگیری ماشین را هم ارائه می کند. در نتیجه این سؤال پیش می آید که در چنین شرایطی چرا باید پردازنده مرکزی وظیفه ی یادگیری ماشین را داشته باشد. شرکت آرم در پاسخ به این سؤال گفته است که امروزه بیشتر گوشی های هوشمند پردازنده ی شبکه عصبی ندارند. درواقع حدود ۸۵ درصد از گوشی های هوشمند با ترکیب پردازنده و پردازنده و واحد گرافیکی پردازش های یادگیری ماشین را انجام می دهند. وقتی در پردازش نیاز به یک شتابدهنده باشد، CPU این وظیفه را به عهده می گیرد، حتی اگر یک پردازنده ی گرافیکی یا چیپ یادگیری ماشین هم در آن تعبیه شده باشد.
Cortex-A77 هم مانند هر کدام از نسخه های جدید پردازنده آرم در استفاده از انرژی و پردازش تصویر عملکرد بهتری نسبت به گذشته خواهد داشت. طبق ادعای آرم عملکرد این پردازنده نسبت به سال ۲۰۱۳، چهار برابر بهتر شده است.
Mali-G77 دیگر معماری معرفی شده توسط آرم که به نوعی واقعیت مجازی و دنیای بازی را هدف قرار داد است. معماری پردازنده ی گرافیکی جدید شرکت آرم Mali-G77 اولین نمونه ای است که براساس پردازنده ی گرافیکی Valhall طراحی شده و گفته شده است که عملکرد آن ۱٫۴ برابر بهتر از نسخه ی G76 خواهد بود. همچنین در مصرف انرژی ۳۰ درصد علکرد بهتر و در اجرای یادگیری ماشین و فعالیت های شبکه ای ۶۰ درصد سریع تر خواهد بود.
شرکت آرم همچنین در زمینه ی یادگیری ماشین پروژه ای برای ارائه دارد؛ این پروژه تریلیوم (Trillium) نام دارد و یک پلتفرم یادگیری ماشین محاسباتی است که همراه با پردازنده ی مرکزی تولیدی این شرکت فعالیت خواهد کرد. از سال گذشته که تریلیوم معرفی شد شرکت آرم تلاش کرده تا میزان مصرف انرژی آن را نصف کند و عملکرد مقیاسی آنرا به هشت هسته و ۳۲ تریلیون پردازش در ثانیه ارتقا دهد.
این شرکت در این رونمایی اعلام کرده است که «تجربه ی دنیای جدید گوشی های هوشمند با قدرت پردازشی بیشتر و در نتیجه کاهش محدودیت های توسعه دهندگان در نوآوری های نرم افزاری آغاز خواهد شد. از نظر توسعه دهندگان نرم افزاری، پردازنده مرکزی مهم ترین نقش را دارد چون باید فعالیت هایی غیر از محاسبات کلی و محاسبات یادگیری ماشین را انجام دهد و در نتیجه باید روزبه روز بهبود یابد. همین نکته در مورد نرم افزارهای مربوط به واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و بازی های مدرن نیز صدق می کند.».