بررسی اقدامات ژاپن در حمایت از معلولین

مترجم کتاب «اقتصاد ویژه تنی» می گوید: پذیرش و حمایت از افراد دارای معلولیت در ژاپن به دلیل تغییرات قانونی و تغییرات اجتماعی در حال تحول است و تعهد این کشور به بهبود زندگی افراد دارای معلولیت از طریق تصویب کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت (CRPD) و اصلاحات بعدی در قوانین داخلی برای همسویی با اصول کنوانسیون مشهود است.

تاثیر بحران های اقتصادی بر زندگی معلولان بیش از سایر انسان ها است، این مساله با نادیده گرفته شدن این گروه از جامعه در زمان بحران تشدید می شود. آکیهیکو ماتسویی در کتاب «اقتصاد ویژه تنی» به تاثیر مسائل اقتصادی بر معلولان پرداخته است. نویسنده این کتاب در پژوهش خود کشور ژاپن را انتخاب کرده است،

کتاب «اقتصاد ویژه تنی» نوشته آکیهیکو ماتسویی، ترجمه علی عباسی و داود نجفی با مقدمه محسن رنانی منتشر شده است. در این کتاب درباره تاثیر بحران های اقتصادی و سیاسی، بر وضعیت اقتصادی و راهکار کاهش آسیب ها توضیح داده شده است.

سیستم ژاپن نشان دهنده تعهد به حمایت از افراد دارای معلولیت است

سیستم ژاپن چقدر به کمک مستقیم معلولان اعتقاد دارد؟

سیستم ژاپن نشان دهنده تعهد به حمایت از افراد دارای معلولیت است، همانطور که از پایبندی آن به کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت (CRPD) و قوانین داخلی که با این چارچوب بین المللی هماهنگ است، آشکار است. ژاپن CRPD را در سال ۲۰۱۴ تصویب کرد، که بر تعهد این کشور به اصول عدم تبعیض، برابری فرصت ها، دسترس پذیری و مشارکت کامل در جامعه برای افراد دارای معلولیت تاکید دارد. برای همسویی با استانداردهای CRPD، ژاپن اصلاحات قابل توجهی در قوانین داخلی خود انجام داده است. به عنوان مثال، قانون اساسی برای ارتقای رفاه افراد دارای معلولیت تغییر یافته است، زبان اشاره به عنوان یک زبان رسمی شناخته شده و اقداماتی برای کاهش جرایم علیه افراد دارای معلولیت معرفی شده است. این قانون اصولی مانند احترام به کرامت فردی و حق افراد دارای معلولیت برای شرکت در فعالیت های اجتماعی را در بر می گیرد.

قانون اساسی ژاپن برای ارتقای رفاه افراد دارای معلولیت تغییر یافته، زبان اشاره به عنوان یک زبان رسمی شناخته شده است

در زمینه اشتغال، ژاپن تلاش هایی را برای تضمین فرصت های برابر برای افراد دارای معلولیت از طریق اقدامات قانونی انجام داده است. قانون ترویج اشتغال افراد دارای معلولیت، به عنوان مثال، یک سیستم سهمیه بندی را اجباری می کند که نیاز دارد درصدی از نیروی کار از افراد دارای معلولیت تشکیل شود. کارفرمایان ملزم به ارائه فرصت های برابر در استخدام، دستمزدها، آموزش و رفاه هستند و موظفند تسهیلات لازم برای کمک به نیازهای کارکنان دارای معلولیت را فراهم کنند. علاوه بر این، سیستم رفاه اجتماعی ژاپن انواع مختلفی از کمک ها را برای افراد دارای معلولیت ارائه می دهد، از جمله مزایای مبتنی بر درآمد تا بازنشستگی و برنامه های بازنشستگی ملی که که طیف گسترده ای از افراد از جمله کارفرمایان، افراد بیکار، پاره وقت را پوشش می دهد.

در مجموع، در حالی که ژاپن پیشرفت قابل توجهی در حمایت از افراد دارای معلولیت از طریق اصلاحات قانونی و ابتکارات رفاه اجتماعی داشته است، اثربخشی و دامنه این اقدامات همچنان در حال تکامل است. رویکرد این کشور بر احترام به کرامت و حقوق افراد دارای معلولیت، با هدف کاهش موانع و ترویج فراگیری در جنبه های مختلف زندگی تاکید دارد.

ژاپن گام های قابل توجهی برای حمایت از افراد دارای معلولیت برداشته است

پذیرش معلولان از طرف مردم در ژاپن به چه صورت است؟

پذیرش و حمایت از افراد دارای معلولیت در ژاپن به دلیل تغییرات قانونی و تغییرات اجتماعی در حال تحول بوده است. تعهد این کشور به بهبود زندگی افراد دارای معلولیت از طریق تصویب کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت (CRPD) و اصلاحات بعدی در قوانین داخلی برای همسویی با اصول کنوانسیون مشهود است. این اصول بر احترام به کرامت، عدم تبعیض، مشارکت کامل در جامعه، در دسترس بودن و برابری تاکید دارند.

در حالی که ژاپن در ایجاد محیطی فراگیرتر برای افراد دارای معلولیت پیشرفت هایی داشته است، هنوز فاصله قابل توجهی در نمایندگی شغلی افراد دارای معلولیت در مقایسه با درصد کل جمعیت آن ها وجود دارد

با وجود این تلاش ها، چالش ها در ادغام کامل افراد دارای معلولیت در جامعه باقی مانده است. به عنوان مثال، در حالی که ژاپن در ایجاد محیطی فراگیرتر برای افراد دارای معلولیت پیشرفت هایی داشته است، از جمله توسعه ابتکارات طراحی جهانی و افزایش فرصت های شغلی، هنوز فاصله قابل توجهی در نمایندگی شغلی افراد دارای معلولیت در مقایسه با درصد کل جمعیت آن ها وجود دارد. علاوه بر این، دیدگاه های تاریخی و شیوه های کنونی نشان دهنده آگاهی طولانی مدت از نیازهای افراد دارای معلولیت است، اما پذیرش در طول زمان دچار نوسان شده است.

تلاش ها برای رفع تبعیض علیه افراد دارای معلولیت و فراهم ارائه تسهیلات مناسب ادامه دارد. در حال حاضر قانون، نهادهای دولتی و هم خصوصی را ملزم می کند که برای رفع موانع اجتماعی و تضمین رفتار و فرصت های برابر، اقدامات لازم را انجام دهند. این شامل تنظیمات در محیط های آموزشی، استخدام، و امکانات عمومی می شود.

از نظر عملی، ژاپن گام های قابل توجهی برای بهبود دسترس پذیری و حمایت از افراد دارای معلولیت برداشته است. این کشور به خاطر سیستم های حمل و نقل عمومی بسیار دسترس پذیر شناخته شده است، با ویژگی هایی مانند مسیرهای لمسی برای نابینایان و آسانسورها در ایستگاه های سیستم حمل و نقل. برنامه های کمک مالی ویژه و برنامه های رفاهی نیز برای حمایت از کودکان و بزرگسالان دارای معلولیت وجود دارد.

با این حال، دستیابی به پذیرش و حمایت واقعی از افراد دارای معلولیت مستلزم تلاش های مستمر برای آموزش عمومی، ترویج فراگیری و اجرای قوانینی است که حقوق این افراد را حفظ می کند. در حالی که پیشرفت های قانونی و زیرساختی انجام شده است، تجارب زیسته افراد دارای معلولیت در ژاپن نیاز به آگاهی، درک و اقدام مداوم در راستای شمولیت و برابری کامل را برجسته می کند.

ژاپن سیستم سهمیه بندی استخدامی را برای افراد دارای معلولیت اجرا می کند

سهمیه استخدام معلولان در ژاپن به چه صورت است؟

ژاپن سیستم سهمیه بندی استخدامی را برای افراد دارای معلولیت اجرا می کند، که از کارفرمایان بخش دولتی و خصوصی می خواهد اطمینان حاصل کنند که درصد معینی از نیروی کار آنها را افراد دارای معلولیت تشکیل می دهند. هدف این سیستم بهبود فرصت های شغلی برای افراد دارای معلولیت و تشویق به فراگیری در محل کار است. در ژاپن، سیستم سهمیه بندی استخدامی الزام می کند که شرکت هایی با ۵۶ کارمند یا بیشتر باید شامل درصد معینی از کارگران دارای معلولیت باشند. سهمیه قانونی فعلی برای شرکت های خصوصی ۱.۸ درصد، برای کمیته های آموزشی استانی با ۵۰ کارمند یا بیشتر ۲ درصد و برای سایر ارگان های دولتی و اشخاص حقوقی اداری مستقل ۲.۱ درصد است. این سیستم هر پنج سال یکبار برای تطبیق با تغییرات نرخ اشتغال بازنگری می شود. کارفرمایانی که این سهمیه ها را رعایت نکنند مشمول جریمه های مالی می شوند. سهمیه اشتغال افراد دارای معلولیت در شرکت های خصوصی در ژاپن قرار است به طور تدریجی به ۲.۳ درصد افزایش یابد. این تعدیل نشان دهنده تعهد به افزایش فرصت های شغلی برای افراد دارای معلولیت در بخش خصوصی است.

چه تعداد کتاب در ژاپن در حوزه معلولان منتشر شده است؟ در ایران چقدر کتاب در این حوزه منتشر شده است؟

من اطلاعات دقیق و آمار خاصی از تعداد کتاب های منتشر شده در ژاپن به طور خاص در مورد معلولیت ندارم. در ایران نیز آمار دقیقی ندارم و صرفا می توانم به کتاب هایی اشاره کنم که مطالعه کردم مثل کتاب (درآمدی بر جامعه شناسی قشربندی معلولیت در ایران)، (درآمدی بر مطالعات معلولیت با رویکرد جامعه شناسی) و (سیمای معلولیت در سینما)

در ژاپن، سیستم سهمیه بندی استخدامی الزام می کند که شرکت هایی با ۵۶ کارمند یا بیشتر باید شامل درصد معینی از کارگران دارای معلولیت باشند

البته بنده طی سالیان گذشته چند کتاب در این حوزه منتشر کرده ام که از جمله آنها می توانم اشاره کنم به:

فرهنگنامه بزرگ شهروندی = افراد دارای معلولیت (چگونگی رفتار صحیح با افراد دارای معلولیت در جامعه)

گردشگری در دسترس – سازگاری شهری برای گردشگران دارای معلولیت و سالمندان

کتاب مصور کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت

روایتی از زن، معلولیت و استقلال

چرا در کتاب از واژه، ویژه تنی جای معلول استفاده کردید؟ زیرا معلول به معنای علت برای بیماری است در حالی که در ویژه تنی مساله مثبت به نظر می رسد.

انتخاب این اسم با پیشنهاد محسن رنانی صورت پذیرفت و در مقدمه ای که ایشان برای کتاب نوشتند به تفصیل در این باب توضیح داده اند که پیشنهاد می کنم دوستان علاقه مند این مقدمه را مطالعه کنند.

منبع: ایرنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دو × سه =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *