گوگل در رویداد معرفی پیکسل ۷ خود، راه جدیدی را برای کمک به افراد نابینا و کم بینا ارائه کرد تا امکان ثبت عکس های سلفی برای آنان نیز فراهم شود.
برای افراد کم بینا، گرفتن سلفی کار ساده ای نیست. حداقل در اکثر دستگاه ها نیست. گوگل به تازگی جدیدترین گوشی های خود یعنی Pixel ۷ و Pixel ۷ pro را معرفی کرده است که شامل ویژگی های دسترسی بهبودیافته، مانند Guided Frame یا همان قاب هدایت شده هستند. ابزاری که به کاربران آموزش می دهد چگونه یک «سلفی هوشمند» عالی ثبت کنند.
به گفته مولی برک، سازنده محتوا و سخنران انگیزشی که در نوجوانی به طور کامل بینایی خود را از دست داد، این یکی از «امکانات اساسی و روزمره» است که می تواند به افراد معلول احساس استقلال بدهد.
علاوه بر این، او تاکید می کند که نکته حائز اهمیت این است که این امکان، نه تنها بر توانایی عملکردی افراد نابینا دسترسی دارد؛ بلکه می تواند آن ها را توانمند کند تا دوباره سرگرم زندگی شوند.
قاب هدایت شده به کاربران کمک می کند از طریق نشانه های صوتی و نرم افزار تشخیص حرکت مجهز به هوش مصنوعی، خود را در دوربین گوشی قاب بندی کنند.
صدا به کاربران کمک می کند دوربین را به هر سویی که تمایل دارند، حرکت دهند و وقتی چهره ای در کادر قرار گرفت شروع به شمارش معکوس می کند. در پایان شمارش معکوس، Pixel به صورت خودکار عکس می گیرد. علاوه بر نشانه های شنیداری، این ویژگی از بازخورد لمسی که به عنوان لمس سه بعدی شناخته می شود و انیمیشن های با کنتراست بالا برای کمک به کاربران در گرفتن عکس سلفی استفاده می کند.
شناز زک، مسئول مدیریت محصول در گوگل، این ویژگی را در رویداد Made by Google ‘۲۲ با تشویق مردم اعلام کرد. Guided Frame بخشی از ماموریت اعلام شده گوگل برای ایجاد تجربه عادلانه تر در دوربین است.
بر اساس این اعلامیه، Real Tone، ابزاری که گوگل سال گذشته برای نمایش دقیق تر رنگ های پوست تیره تر منتشر کرد نیز به روزرسانی شده است. اکنون پیکسل ۷ می تواند برای رنگ های پوست تیره در موقعیت های عکس کم نور تنظیم شود. اعلامیه گوگل تحسین اینترنت را برانگیخته است و کاربران توئیتر این شرکت را به دلیل برداشتن گام هایی در جهت تجربه های فناوری عادلانه تحسین می کنند.
گوگل اولین شرکت فناوری نیست (و امیدواریم آخرین نباشد) که دسترسی به دوربین را برای افراد کم بینا بررسی می کند. در سال ۲۰۱۵، اپل جایزه دستاورد هلن کلر را برای ویژگی «VoiceOver» دریافت کرد. برای سال ها، این ویژگی صفحه خوان، کاربران را در هنگام عکس گرفتن از خود و دیگران، تشخیص و اعلام تعداد چهره ها در قاب یا زمانی که یک سلفی در مرکز قرار می گیرد، راهنمایی می کند، البته بدون دستورالعمل ها یا عکس های فوری خودکار که Guided Frame به کاربران خود ارائه می دهد.
این اولین قدم گوگل برای دسترسی افراد کم بینا نیست. Guided Frame جدیدترین برنامه افزوده شده به برنامه های گوگل برای دسترسی افراد دارای اختلال بینایی است. برنامه Lookout، که اولین بار در سال ۲۰۱۹ به دستگاه های اندرویدی اضافه شده است، می تواند آنچه را در قاب دوربین است شناسایی کرده و آن را توصیف کند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان.