آموزش اضافه کردن فونت فارسی به گوگل داکس

اگر از فونت های یکنواخت و تکراری Google Docs خسته شده اید، با کمک این آموزش می توانید فونت های جدید فارسی و انگلیسی را به اسناد خود اضافه کنید.

سرویس «داکس» پاسخ کوبنده ی گوگل به آفیس مایکروسافت است. این سرویس برخلاف مایکروسافت آفیس که در ابتدا به عنوان یک محصول به  بازار عرضه شد، فعالیتش را از نسخه ی وب آغاز کرد و مایکروسافت در پاسخ نسخه ی تحت وب آفیس را نیز معرفی کرد تا از قافله عقب نماند. با وجود محبوبیت آفیس، تعداد کاربران گوگل داکس در حال افزایش است. دلیل این موضوع شاید این است که پاسخ بهتری برای کاربرانی دارد که کارهای جمعی و مشارکت در ویرایش اسناد برایشان در اولویت قرار دارد.

گوگل داکس به کاربران امکان می دهد که اسناد خود را با هر تعداد کاربر یا حتی به صورت عمومی به اشتراک بگذارند و این امکان وجود دارد که همه ی کاربران در لحظه هم امکان ویرایش داشته باشند و هم تغییرات را مشاهده کنند. یکپارچگی این سرویس با سایر سرویس های گوگل مانند درایو و جیمیل نیز که بیشترین تعداد کاربر را درمقایسه با رقبا دارد، فرایند اشتراک گذاری را بسیار ساده تر می کند. درضمن، بدون نیاز به نصب نرم افزار در هر پلتفرمی حتی به صورت آفلاین نیز می توانید اسناد را ویرایش کنید.

امکانات گوگل داکس بدون شک با نسخه ی نصبی نرم افزارهای آفیس مقایسه کردنی نیست؛ اما برای برآورده کردن نیاز کاربران در قالب برنامه ای تحت وب عالی است و از همه مهم تر تجربه ی همکاری تیمی که شعار اصلی سرویس داکس گوگل نیز محسوب می شود، به مراتب در سطوح کیفی بهتری از رقبایش قرار دارد.

در این میان، یکی از کمبودهایی که در استفاده از این سرویس ممکن است با آن رو به رو شوید، پشتیبانی نکردن از فونت های دلخواه است؛ یعنی نمی توانید مانند آفیس فونت دلخواه خود با فرمت TTF را در گوگل داکس آپلود و از آن استفاده کنید.

به غیر از فونت های محدودی که در خودِ گوگل داکس دردسترس است، روش های مختلفی وجود دارد تا بتوانید فونت های فارسی یا انگلیسی مختلفی را اضافه و از آن ها در اسناد خود استفاده کنید. در این مقاله، دو روش اضافه کردن فونت به Google Docs را به شما آموزش خواهیم داد.

نحوه ی افزودن فونت فارسی به Google Docs ازطریق Google Fonts

گوگل سرویسی به نام Google Fonts دارد که با هدف بهبود وضعیت صفحات وب ازنظر تایپوگرافی و زیبایی شناسی راه اندازی شده است و فونت های متن باز را به  رایگان در اختیار کاربران قرار می دهد. کاربران نیز می توانند با خلق یا ارائه فونت های خودشان در این پروژه سهیم باشند. بنابراین، می توان به تعداد زیادی از فونت های متنوع دسترسی داشت که به تعداد آن ها نیز افزوده می شود. ناگفته نماند به تازگی فونت محبوب وزیرمتن (Vazirmatn) نیز به آن افزوده شده است.

خوشبختانه ازطریق گوگل داکس می توان به گوگل فونت دسترسی داشت و فونت های دلخواه را به فهرست فونت های گوگل داکس اضافه کرد. برای این کار سند مدنظر را در گوگل داکس باز و در نوار ابزار روی منو فونت و سپس گزینه ی More fonts کلیک کنید.

در پنجره ی بازشده، فهرست فونت های موجود در گوگل فونت به شما نمایش داده می شود که نام هر فونت با سبک خودش نوشته شده است. اگر نام فونت مدنظرتان را می دانید، آن را جستجو کنید.

برای اضافه کردن فونت های فارسی یا عربی، روی گزینه Scripts: All scripts کلیک و Arabic را انتخاب کنید. سپس، فونت های مدنظر را انتخاب و روی OK کلیک کنید تا به فهرست فونت ها افزوده شوند.

نحوه ی افزودن فونت فارسی به Google Docs ازطریق افزونه Extensis

روش دیگر برای اضافه کردن فونت به اسناد در گوگل داکس، استفاده از افزونه Extensis است. این افزونه از همان فونت های گوگل فونت استفاده می کند؛ بنابراین، ازنظر تنوع فونت تفاوتی با روش اول ندارد؛ اما مزیت آن در مقایسه با روش اول آن است که به اضافه کردن فونت به صورت دستی نیاز ندارید و با استفاده از آن، می توانید همه ی فونت ها را یک جا داشته باشید. برای افزودن فونت مراحل زیر را دنبال کنید:

در نوار ابزار روی Extensions کلیک کنید و به قسمت Add-ons > Get add-ons بروید.

در پنجره ی بازشده، Extensis fonts را جستجو و روی نتیجه ی نمایش داده شده کلیک کنید.

در ادامه، روی Install و سپس Continue کلیک کنید.

در پنجره ی باز شده، اکانت خود را انتخاب و روی Allow کلیک کنید.

سپس، روی Next و Done کلیک کنید.

مجدد از نوار ابزار Extensions را باز کنید و به بخش Extensis fonts بروید و روی Start کلیک کنید.

در کادر بازشده در قسمت راست صفحه، می توانید به تمامی فونت های Google Fonts دسترسی داشته باشید و با انتخاب متن و سپس فونت، سبک آن را در نوشته اعمال کنید.

درحال حاضر، فونت های فارسی و عربی موجود در گوگل فونت موارد زیر را شامل می شود که از افزونه مذکور می توانید آن ها را انتخاب کنید:

Qahiri    Lemonade          El Messiri             Almari

Rakkas  Mada    Harmattan          Amiri

Readex pro         Markazi Text      IBM Plex Sans Arabic      Aref Ruqaa

Reem Kufi           Mirza     Jomhuria             Baloo Bhaijaan 2

Scheherazade New         Noto Kufi Arabic               Katibeh Blaka

Tajawal Noto Naskh Arabi            Kufam   Blaka Hollow

Vazirmatn           Noto Nastaliq urdu          Lalezar  Cairo

Vibes     Noto Sans Arabic              Lateef   Changa

منبع: زومیت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

بیست − هفده =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *