انتشار ماهنامه ی جدید نسل مانا از پایان دیماه برای نابینایان

قائم مقام انجمن نابینایان ایران گفت: نخستین شماره ماهنامه تخصصی «نسل مانا» پایان دی ماه منتشر می شود.

مهندس منصور شادکام در گفت وگو با خبرگزاری آتیه آنلاین در بیان چرایی ضرورت انتشار نشریه «نسل مانا» گفت: امروزه با توسعه دنیای دیجیتال و رواج پادکست ها در زندگی روزمره انسان ها، تولید یک ماهنامه تخصصی، با فرمت های صوتی، الکترونیک و بریل می تواند نقش بزرگی در راستای آگاهی بخشی به اعضای جامعه هدف و آشنایی سایر مردم جامعه نسبت به نابینایان ایفا کند. با توجه به اینکه نشریات تخصصی برای نابینایان در انجمن های خارج از کشور نیز مدت ها است که منتشر می شوند، انجمن نابینایان ایران از دی ماه سال ۱۳۹۹ با بهره گیری از نابینایان دست به قلم کشور، انتشار مجله الکترونیکی نابینایان ایران «مانا» در حوزه نابینایان را آغاز کرد.

وی با تأکید بر اینکه این ماهنامه در نوع خود، نخستین نشریه تخصصی ویژه نابینایان در کشور محسوب می شود که  با قلم نابینایان نخبه تولید می شود، افزود: از آذرماه ۱۴۰۰، این ماهنامه با دریافت پروانه انتشار به شماره ثبت 89184 از معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با نام «نسل مانا» در پایان دی ماه منتشر خواهد شد.

مهندس شادکام با ابراز خرسندی از همکاری حدود ۲۰ نفر از نابینایان متخصص در تیم تحریریه گفت: امیر سرمدی فعال رسانه ای نابینایان در صداوسیما و روزنامه «ایران سپید» به عنوان مدیر مسوول ماهنامه «نسل مانا»، به فراخور مناسبت های مختلف برای نسل مانا یادداشت و سرمقاله خواهد نوشت. ضمن اینکه مدیریت این تیم متخصص بر عهده ی ایشان است.

وی افزود: امید هاشمی که از سال ۱۳۹۲ نویسنده ستون فناوری های ویژه نابینایان در «ایران سپید» و بیش از ۱۵ سال فعال حوزه دسترسی پذیری برای نابینایان است، علاوه بر سردبیری این نشریه، خبرنگار سرویس پیشخوان است. در این سرویس، هاشمی هرماه به اهم مطالب ماهنامه ها و نشریات منتشر شده در خارج از کشور نگاهی می اندازد، وب سایت های ویژه نابینایان درآن سوی مرز را رصد می کند و مطالب مفیدی که در پادکست های ویژه نابینایان تولید شده را مورد واکاوی قرار می دهد. سرویس پیشخوان به همراه یک پادکست منتشر خواهد شد.

قائم مقام انجمن نابینایان افزود: در سرویس گزارش، به اقدامات انجمن نابینایان ایران در طول ماه اشاره می شود و اینجانب و علی اکبر جمالی رییس انجمن نابینایان ایران و یا مدیران نمایندگی انجمن نابینایان ایران در استان ها اهم اقدامات انجمن در طی ماه را تشریح خواهند کرد و این بخش همراه با یک پادکست ارائه می شود.

وی با معرفی «زهرا همت» کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی و از دبیران آموزش و پرورش استثنایی به عنوان دبیر سرویس آموزش و توانبخشی بیان کرد: در هر شماره ماهنامه در این صفحه خلاصه ای از آخرین پژوهش های روانشناسی و توانبخشی مرتبط با نابینایان در نشریات معتبر علمی دنیا مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: در سرویس یادداشت، «ابوذر سمیعی»  دکتری سیاست گذاری فرهنگی، یک موضوع مبتلابه جامعه نابینایان را مورد تحلیل و آسیب شناسی قرار می دهد.

شادکام «فاطمه جوادیان» را دبیر سرویس زندگی افراد نابینا معرفی کرد و افزود: ایشان کارشناسی ارشد علوم ارتباطات اجتماعی دارد و از دبیران آموزش و پرورش استثنایی است و در هر شماره نابینایان  را با یکی از مهارت های زندگی آشنا می کند. تجارب ایشان به واسطه تعامل با دانش آموزان و والدین نابینا می تواند برای خانواده های نابینا و آنان که فرزند نابینا دارند، ارزشمند و راهگشا باشد.

وی عنوان کرد: «رقیه شفیعی» کارشناسی ارشد فلسفه و کلام اسلامی و کتابدار بخش نابینایان نهاد کتابخانه های عمومی کشور، در سرویس تازه های ضبط، آخرین کتاب های ضبط شده را برای علاقمندان به کتاب به اختصار معرفی می کند و چندین کتاب نیز به تفصیل تشریح می شوند.

شادکام ستون طنز را یکی دیگر از سرویس های این ماهنامه خواند و افزود: در این ستون در هر شماره «طنز نویس ماهنامه نسل مانا» یکی از مسائل جامعه نابینایان یا سازمان های مرتبط با این قشر را با زبان طنز به نقد خواهد کشید.

وی «میر هادی نائینی زاده» را دبیر سرویس اشتغال نسل مانا معرفی کرد و گفت: ایشان دانشجوی دکتری پژوهش های قرآنی است و در هر شماره، مشاغل کاربردی برای نابینایان را معرفی می کند. نائینیزاده ضمن مصاحبه با یک نابینای موفق در آن شغل، افراد نابینا را با چالش های موجود شغل مربوطه و فراز و نشیب های آن آشنا خواهد کرد.

قائم مقام انجمن نابینایان ایران ادامه داد: «فاطمه رضایی» سردبیر مجله رشد آموزش و پرورش استثنایی و از معلمان با سابقه آموزش و پرورش، ستون نویس سرویس کودک ماهنامه نسل مانا است. رضایی در هر ماه مطالب گوناگونی را مختص کودکان نابینا و کم بینا می نویسد و آنها را بیشتر با چالش های دنیای پیرامون خود آشنا می کند.

شادکام بیان کرد: «میثم امینی» که از جمله افراد نابینا-کم شنوای موفق ایران است، مترجم سرویس مهارت های روزمره است. امینی در هر شماره مقالات مفید و کاربردی با رویکرد تکنولوژی و ابزارهای تسهیل کننده زندگی نابینایان را ترجمه می کند و در اختیار این قشر قرار می دهد.

وی «مسعود طاهریان» را دبیر سرویس محک تجربه معرفی کرد و گفت: طاهریان کارشناسی ارشد روانشناسی دارد و هر ماه یک چالش زندگی نابینایان را طرح می کند تا آسیب دیدگان بینایی تجربه های خود را مرتبط با آن چالش برایش ارسال کنند. تجارب نابینایان در باب هر موضوع دست مایه یک یادداشت و یک پادکست شنیدنی می شود و به این شکل نابینایان از سراسر کشور تجربه های خود را باهم به اشتراک خواهند گذاشت.

شادکام افزود: «امین عرب» کارشناسی ارشد روانشناسی دانشگاه تهران و از دبیران آموزش و پرورش استثنایی، یکی دیگر از اعضای تیم تحریریه نسل مانا است که در هر شماره، مقالات با رویکرد مهارت های زندگی برای نابینایان را ترجمه می کند.

شادکام بیان کرد: در اینجا جا دارد از آقایان علیرضا نصرتی و مجتبی خادمی نیز تشکر کنم که در یک سال اخیر، در کنار تیم تحریریه مجله ی مانا بودند. نصرتی بازی های نابینایی را معرفی می کرد. ایشان در میان گیمرهای نابینا فردی نام آشنا است و نابینایان را با یکی از بازی های دسترس پذیر در حوزه اندروید یا ویندوز آشنا می کرد.

«مجتبی خادمی »کارشناسی مترجمی زبان انگلیسی، یکی دیگر از همراهان مجله ی مانا بود که نابینایان را با آخرین اخبار، مقالات و دستآوردهای حوزه چشم پزشکی آشنا می کرد که امیدواریم باز هم با این افراد بتوانیم همکاری کنیم.

قائم مقام انجمن نابینایان ایران در ادامه معرفی تیم تحریریه ماهنامه نسل مانا اظهار کرد: «روح الله رنجبر» به عنوان ویراستار بریل و مسئول چاپ بریل این ماهنامه، «زهرا همت» گوینده نسخه صوتی مجله، «سعید درفشیان»  پشتیبان فنی وب سایت نسل مانا، «ترانه میلادی»  به عنوان طراح لوگو و رو جلدی نسل مانا، «اشکان آذر ماسوله» تدوینگر پادکست های صوتی و «امیر سپهری» مدیر شبکه های اجتماعی نسل مانا از جمله نفراتی هستند که با این ماهنامه همکاری خواهند کرد.

مهندس شادکام در پایان با ابراز خرسندی از تحقق این رویداد مهم فرهنگی در جامعه ی نابینایان گفت: امیدواریم ثمره انتشار این ماهنامه به اطلاع رسانی های  اثربخش و مفید در حوزه ی آسیب دیدگان بینایی کشور بیانجامد. همچنین به موازی طرح مطالبات و انعکاس چالش های پیش روی نابینایان، سطح رضایت مندی این قشر نیز ارتقاء یابد.

منبع: آتیه آنلاین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

بیست − 19 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *