با انواع هدفون آشنا شوید

با توجه به دغدغه و حساسیتی که افراد نابینا و کم بینا معمولاً نسبت به کیفیت صدای هدفون ها و هندزفری هایشان دارند، بد ندیدیم در مطلبی به صورت مبسوط به معرفی انواع این گروه از ابزار ها بپردازیم تا شاید بتوانیم اندکی فرایند خرید را برای مخاطبانمان تسهیل کنیم. پس با ما  همراه شوید تا قدم در دنیای شیرین و گوش نواز هدفون ها بگذاریم. در گام نخست، هدفون ها را از نظر شیوه اتصال بررسی می کنیم:

هدفون ها از نظر روش اتصال به سه گروه با سیم، بی سیم و کاملاً بی سیم تقسیم می شوند. هدفون های بی سیم قدیمی نیاز به یک دانگل جداگانه برای ارسال صدا از دستگاه پخش کننده داشتند. با رونق هدفون های بلوتوث در سال های اخیر، دیگر کمتر شرکتی مدل های بی سیم قدیمی را تولید می کند. هدفون های بلوتوث کنونی در مقایسه با مدل های چند سال قبل، صدای با کیفیت تری را منتقل می کنند و به دلیل فقدان سیم، آزادی عمل بیشتری به همراه دارند.

اما اگر قصد خرید هدفونی با کیفیت صدای عالی را دارید بهتر است به دنبال مدل های باسیم باشید. هدفون های با سیم معمولاً از طریق انواع جک به دستگاه پخش کننده وصل می شوند. برخی از هدفون ها هم به درگاه USB-C یا لایتنینگ مجهز شده اند و به کار آن دسته از افرادی می آیند که موبایل شان فاقد درگاه ۳.۵ میلی متری هدفون است. البته در انتخاب هدفون های USB-C باید حواستان باشد که از سازگاری آن با گوشی موبایل خود اطمینان پیدا کنید. برای این منظور می توانید به وبسایت سازنده هدفون مراجعه کنید.

هدفون های بلوتوث پیشرفته تر که به نام هدفون کاملاً بیسیم (True Wireless) معروف هستند به صورت دو گوشی ظریف و بدون هر گونه سیم طراحی شده اند. نحوه اتصال این مدل ها به موبایل معمولاً به این صورت است که یک گوشی، از طریق بلوتوث به موبایل متصل می شود و سیگنال های صوتی را به گوشی دیگر می فرستند. به همین دلیل برخی از این هدفون های کاملاً بی سیم (به ویژه مدل های ارزان قیمت) از مشکلاتی از جمله تأخیر صدا بین دو گوشی یا قطعی گاه و بی گاه صدا یا اتصال رنج می برند. البته برخی از مدل های کاملاً بی سیم هم امکان اتصال جداگانه هر گوشی به موبایل را دارند اما در این صورت، گوشی موبایل هم باید از این قابلیت پشتیبانی کند. همچنین باید اشاره کنیم که تقریباً تمامی گوشی های کاملاً بیسیم، به همراه باکس جداگانه ای عرضه می شوند که امکان شارژ چندین باره گوشی ها را فراهم می کند.

هدفون ها را می توان از نظر نحوه قرارگیری در گوش به دو  دسته داخل یا روی گوش تقسیم بندی کرد. برخی هدفون ها در بخش داخلی لاله و بیرون مجرای گوش می نشینند؛ البته در برخی از مدل ها، بخش کوچکی از هدفون وارد مجرا می شود و می تواند از نفوذ نویز بیرون به داخل گوش بکاهد. بسیاری از این هدفون ها همراه با سر گوشی های متنوع در سایزهای مختلف ارائه می شوند تا بسته به اندازه گوش، مدل مورد نیاز خود را استفاده کنید. از مزایای این هدفون ها، وزن کم، اندازه جمع و جور و راحتی در حمل و نقل است.

هدفون های تو گوشی بلوتوث در انواع متنوعی تولید می شوند. مدل های ساده با یک سیم به هم متصل شده اند و معمولاً باتری، در یک بخش کوچک بین دو هدفون قرار دارد. مدل های دور گردنی دارای یک بخش نعلی شکل هستند که باتری و سایر بخش ها را در خود جای داده و در عین حال سیم های دو گوشی از دو طرف آنها خارج می شوند.

از نظر تفاوت نحوه قرار گیری در گوش هم دو مدل وجود دارند: ایرباد (earbud) و ایرفون  (Earphone). ایربادها فاقد بخش سیلیکونی داخل گوش هستند. به همین دلیل ممکن است در گوش برخی از کاربران به محکمی قرار نگیرند. اما از آنجایی که وارد حفره گوش نمی شوند امکان ورود صدای محیط به داخل گوش را می دهند که بسته به نیاز کاربر می تواند مفید یا بی فایده باشد. اما این هدفون ها معمولا صدای بیس ضعیف تری دارند.

ایرفون ها اما به داخل حفره گوش وارد می شوند و با لاستیک های سیلیکونی، محکم تر در حفره قرار می گیرند. به همین دلیل زمانی که از آنها استفاده می کنید صدای محیطی کمتری را می شنوید و در عین حال احتمال افتادن آنها از گوش هم کمتر است. علاوه بر این حتی با ولوم پایین تر هم صدای شفاف تری به گوش تان می رسد. البته فراموش نکنید که گاه به هدفون  های بلوتوث توگوشی، صرف نظر از این که داخل لاله گوش یا داخل حفره قرار بگیرند، «ایربادز» یا گاهی «بادز» هم می گویند.

این هدفون ها نسبت به مدل های دور گوشی سبک تر هستند و اندازه جمع و جور تری دارند. برخی از کاربران معتقدند این هدفون ها راحت تر روی سر قرار می گیرند و در عین حال مشکل عرق کردن دور گوش در استفاده طولانی مدت را هم ایجاد نمی کنند. هدفون های رو گوشی هم مشابه با مدل های دور گوشی در مدل های پشت باز و پشت بسته عرضه می شوند و معمولاً صدای بیرون را بیشتر از مدل های دور گوشی به گوش می رسانند. برخی هدفون های رو گوشی قابلیت جمع شدن دارند تا در زمانی که استفاده نمی شوند فضای کمتری اشغال کنند. هدفون های رو گوشی بی سیم از باتری های بزرگی بهره می برند و به همین دلیل معمولاً شارژدهی بالاتری نسبت به مدل های داخل گوشی بی سیم دارند. توصیه می شود در هنگام خرید درباره مزایا و معایب هر کدام از این مدل ها تحقیق کنید و بر اساس نیاز و سلیقه تان تصمیم بگیرید.

منبع: ایران سپید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

16 − پانزده =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *