اپلیکیشن Voxmate استفاده از گوشی های اندروید را برای نابینایان ساده تر می کند

با وجود گذشت حدود یک دهه از ورود گوشی های مجهز به صفحه لمسی و سیستم عامل اندروید به سبد فناوری های نابینایان ایرانی، هنوز هستند کسانی که به دلایل گوناگون از توانایی و تسلط کافی برای کار با این گوشی ها برخوردار نیستند و با توجه به اینکه این روز ها تقریباً دیگر کمتر خدماتی را می توان یافت که بر بستر اندروید ارائه نشده باشد، این عدم توانایی در کار کردن با گوشی لمسی، بعضاً موجبات بازماندگی برخی از نابینایان از قطار خدمات روزمره را فراهم آورده است. البته این حکایت فقط نابینایان ایرانی را شامل نمی شود و در بسیاری دیگر از کشور ها هم نابینایان با چنین مشکلاتی دست به گریبان هستند. گواه این مدعا هم گوشی ها یا آسان ساز هایی است که برای استفاده نابینایان تولید و طراحی می شود. از جمله این ابزار های آسان ساز، یکی هم اپلیکیشن یا کار افزاری به نام واکسمیت (Voxmate) است که چند وقتی می شود منتشر شده و مورد توجه کاربران نابینا قرار گرفته است. اما این اپ دقیقاً چیست و چه جور خدماتی را در اختیار کاربران قرار می دهد؟

واکسمیت را می توان جزو اپلیکیشن های همه کاره (All in one) طبقه بندی کرد. هدف از طراحی این اپلیکیشن، آسان کردن کار کاربرانی است که به هر دلیل نمی خواهند از تاکبک استفاده کنند. برنامه خود به خود گویا است و مبتنی بر کشیدن انگشت بر روی صفحه طراحی شده است. بیشتر کار هایی که یک کاربر در طول روز با تلفنش انجام می دهد، در واکسمیت قابل انجام است. گوش کردن به رادیو های اینترنتی یا پادکست های مورد علاقه، جستجو در یوتیوب، خواندن پست های رِدیت، شرکت در چت های تلگرامی با دوستان و خانواده، انجام انواع بازی های فکری و سایر انواع بازی ها، مطالعه کتاب صوتی چه آنها که در حافظه گوشی ذخیره می شوند و چه کتاب های آنلاین و همینطور استفاده از نویسه خوان نوری برای تبدیل عکس به متن؛ همه اینها و بسیار بیشتر از اینها در واکسمیت به سادگی کشیدن چند انگشت بر روی صفحه لمسی قابل دسترس است.

البته برای آنها که از تاکبک استفاده می کنند هم امکانی در نظر گرفته شده که بتوانند اپلیکیشن را از حالت پیشفرض خارج کنند تا با همان ترفند های تاکبک از آن استفاده کنند. قابلیت جالب دیگری که در واکسمیت لحاظ شده این است که هر کاربر یک پنل کاربری دارد و می تواند برای شخصی سازی واکسمیتش به آن مراجعه کند. در این پنل که به شکل یک صفحه وب طراحی شده، خودِ کاربر یا اطرافیانش می توانند شبکه های رادیویی مورد علاقه، پادکست های محبوب یا سایر موارد را تنظیم کنند. این اپلیکیشن رایگان نیست و نسخه رایگان آن تنها تعداد ساعات محدودی در طول هفته کار می کند. هزینه ثبت نام سالانه آن ۳۴ دلار است اما این رقم برای کاربران آمریکایی در نظر گرفته شده و صاحبان نرم افزار برای چانه زنی اعلام آمادگی کرده اند و چنانچه تیم داوری واکسمیت تشخیص دهد که پرداخت این هزینه برای کاربر غیر آمریکایی زیاد است، برای او تخفیفی را در نظر می گیرد.

منبع: ایران سپید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

شش + 2 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *