رصد آن سوی مرز. گشت در سایت ها و مجله های خبری ویژه نابینایان در جهان

در میانه ی این همه خبر ناراحت کننده ی کشتار و انتحار که صبح تا شام، بخش های مختلف خبری را به خود اختصاص داده، به سراغ رصد این هفته می رویم که عمدتاً خالی از خبر بد است و هر چه که هست، تلاش های جمعیِ گروهی است که زندگیشان را وقف آن کرده اند که به کمک هم، قدم به قدم نردبان استقلال و پیشرفت را بالا بروند.

رصد این هفته، به خاطر علاقه ی روز افزونی که مخاطبان ایرانی به تکنولوژی دارند، با بررسی شماره ی ماه اوت ماهنامه ی Access world آغاز می شود. Access world را بنیاد نابینایان آمریکا منتشر می کند و تقریباً سیزده سال از انتشار اولین شماره اش می گذرد. مطلب آغازین این شماره، به خوش آمد گویی سردبیر این نشریه به یکی از چهره های شناخته شده ی دنیای تکنولوژی نابینایان در آمریکا، به خاطر پیوستنش به تیم نویسندگان و مشاوران Access world اختصاص یافته است. شاید نام Aaron Preece را شنیده باشید. این نام، به خصوص برای آنهایی که آموزش های ضبط شده برای صفحه خوان NVDA را دنبال می کنند بسیار آشنا است چرا که همین چند وقت پیش بود که با حمایت AFB، آموزش جامعی را برای صفحه خوان محبوب این روز های نابینایان منتشر کرد. او که از تحصیل کرده های حوزه ی دسترس پذیری هم به حساب می آید، حالا به تیم Access world پیوسته و از این به بعد، قرار است نوشته های بیشتری از او در این نشریه ی خواندنی ببینیم. اما شاید مهمترین مطلب این شماره از Access World، به نقد و بررسی محصول تازه ای از کمپانی شناخته شده ی HumanWare اختصاص یافته است. Jamie Pauls، مطلبش را با یادآوری لحظه ی تحویل سال دو هزار میلادی آغاز می کند و شایعاتی را مرور می کند که آن سال ها در این مورد مطرح می شد که به دلیل آن که کامپیوتر ها برای ورود به قرن بیست و یکم آماده نیستند، به محض تغییر تقویم، همه گی از کار خواهند ایستاد. او این طور می گوید که: «بگذریم از این که ورود به قرن ۲۱، نه در آغاز سال ۲۰۰۰ که در حقیقت در آغاز ۲۰۰۱ اتفاق می افتاد و کسی به این نکته توجه نداشت. اما در مورد تکنولوژی های مربوط به خودمان، ملنیوم یا آغاز هزاره ی دوم، با رویدادی بسیار هیجان انگیز مصادف شده بود و آن ها، عرضه ی محصولی بود با نام BrailleNote، از سوی کمپانی humanware که به کمک آن، نابینایان می توانستند بدون نیاز به کامپیوتر، برخی کار های روزمره شان را از طریق یک نمایشگر بریل انجام دهند.» Jamie Pauls از روز هایی یاد می کند که BrailleNote بر اساس سیستم عامل Windows CE طراحی می شد و شرکت تولید کننده اش روز به روز در جهت تقویت آن می کوشید. او حالا خبر می دهد که با توجه به ناکارآمد شدن ویندوز CE و محبوبیت روز افزون AnDroid، این شرکت تصمیم گرفته محصولی را مبتنی بر این سیستم عامل روانه ی بازار کند. این محصول، BrailleNote Touch نام گرفته است و در واقع یک تبلت ۰.۸ در ۹.۵ در ۶.۳ اینچی است با وزنی معادل دو پوند که بسته به سلیقه ی کاربر، از یک نمایشگر ۳۲ یا ۱۸ سلولی بریل هم برخوردار است. کاور این دستگاه هم به گونه ای طراحی شده که یک صفحه کلید تایپ، شبیه به آنچه در ماشین پرکینز است داشته باشد تا کاربر در صورت تمایل بتواند از آن برای تایپ استفاده کند. البته برای کاربر این امکان در نظر گرفته شده که بتواند آن را با یک صفحه کلید معمولی جایگزین کند یا این که بتواند از طریق Braille touch تایپ کند. در این شیوه، کاربر ابتدا هر ده انگشت خود را به شکلی که در ماشین پرکینز تایپ می شود، بر روی صفحه لمسی قرار می دهد و به محض شناسایی مکان قرارگیری انگشتان، کاربر می تواند با استفاده از همان صفحه ی لمسی، اما به شکل شش نقطه ی بریل، تایپ کند. وقتی کاربر، قابلیت بریل را در این دستگاه خاموش می کند، دستگاه به یک تبلت معمولی تبدیل می شود. شرح مبسوطی از قابلیت های این تبلت را در
AFB
بخوانید.

اگر از دسته ی آدم های به اصطلاح امروزی ها «سریال باز» به حساب می آیید، مطلب آخر Movies for the blind را از دست ندهید. اولین قسمت سریال Love Affair را Upload کرده اند.
از طریق این سایت
می توانید دانلودش کنید.

اما در آخرین پادکستی که از سوی Blind Bargains منتشر شده، سعی شده تا در هفتاد و یک دقیقه، نکاتی در مورد شکل استفاده از نمایشگر بریل Hims و Braille sense NoteTaker ارائه شود. از نحوه ی اتصال دستگاه به وایفای گرفته تا چگونگی استفاده از بلوتوث و … را می توانید از طریق این پادکست جذاب دنبال کنید.
فایل صوتی این پادکست را با حجم ۷۵ مگابایت از
اینجا
دانلود کنید.

به رسم شماره های قبلی، این هفته هم با موزیک از شما جدا می شویم. این هفته، Jose Feliciano برایمان ساز می زند و آواز می خواند. گیتاریست، آهنگساز و خواننده ی نابینایی که شاید برای شمردن سیاهه ی افتخاراتش، چندین مطلب و مقاله لازم باشد. اهل کشور پورتوریکو است و در آمریکا زندگی می کند. هفتاد و یک ساله است و بار ها و بار ها، در معتبرترین فستیوال های موسیقی دنیا، به عنوان بهترین گیتاریست، خواننده یا آهنگساز نابینا انتخاب شده است. یکی از معروفترین آهنگ هایش هم در دهه ی اوج شکوفایی موسیقی پاپ در ایران، یعنی دهه ی پنجاه شمسی، توسط یکی از محبوبترین خواننده های پاپ ایرانی بازخوانی شده و از قضا از پر طرفدارترین آهنگهای پاپ دهه ی پنجاه هم به حساب می آید. گشتن و یافتن آن آهنگ معروف را به عهده خودتان می گذاریم اما ما از میان ده ها آهنگ جذابش، قطعه ی «My world is empty without you» یا «جهانم بی تو خالی است» را تقدیمتان می کنیم. این قطعه را با صدای Jose Feliciano و آهنگ و نوازندگی او، با حجم ۳.۷۹ مگابایت
دانلود کنید

چهار شنبه هفته آینده هم با رصد سایت ها و مجلات خبری ویژه نابینایان و کم بینایان، همراه شما عزیزان خواهیم بود.

2 دیدگاه دربارهٔ «رصد آن سوی مرز. گشت در سایت ها و مجله های خبری ویژه نابینایان در جهان»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

2 × 2 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *