وقتی مسلمانان نابینای انگلیسی پشت هم می ایستند:

زندگی در لباس و جایگاه اقلیت، درد سر های خاص خودش را دارد. مهاجرت از آن دسته روند هایی است که خودبه خود آدم را به یک گروه اقلیت در کشور میزبان پیوند می زند. نابینا که باشی یک درجه به سختی های اقلیت بودنت اضافه می شود. نابینایی خود به معنای تعلق داشتن به یک گروه اقلیت است؛ حالا این اقلیت در اقلیت، ممکن است یک پله هم بالا تر برود و آن وقتی است که دین و مذهبی غیر از دین رسمی یک کشور داشته باشی. گروهی که قرار است درباره شان بدانیم در انگلستان زندگی می کنند. آن ها علاوه بر ویژگی مهاجر بودن، نابینا و مسلمان هم هستند. اقلیتی بسیار کوچک که سعی کرده اند یار و همراه هم باشند تا مسیر زندگی را برای هر کدام از اعضای این گروه اقلیت سه لایه ای هموار کنند.

گروه یا انجمن «کتابت» را عده ای از مسلمانان نابینای ساکن انگلستان تشکیل داده اند. یک حدیث نبوی با این مضمون که دست بندگان خدا  را بگیر تا خداوند هم دست تو را بگیرد، انگیزه شان برای تشکیل این انجمن شده است. آن ها سعی می کنند با ارائه خدمات گوناگون فرصت زندگی برابر را برای نابینایان مسلمان انگلستان فراهم کنند.

بنگاه اجتماعی متون اسلامی برای نابینایان موسوم به کتابت، مأموریتی مشخص برای خود قائل است: تقویت آگاهی ها و ارتقا بهزیستی افراد نابینا با فراهم کردن دسترسی آن ها به متون اسلامی و آموزشی و در نتیجه تسهیل دسترسی به جامعه و دستیابی به جامعه ای آگاه تر.

متصدیان کتابت در توضیح خدماتشان می گویند: «ما می دانیم که مسلمانان نابینا با مشکلات عدیده ای مواجه اند. اولویت ما تأمین منابع مطالعاتی آگاهی بخش و دانش افزا و به طور خاص متون اسلامی برای آن ها است. ما همچنین از خانواده های نابینایان مسلمان و معلمانی که قرار است به آن ها آموزش دهند، حمایت می کنیم.» «کتابت» مرکزی غیر انتفاعی است که بودجه اش را با ضبط یا تبدیل متون اسلامی به بریل و فروش آن ها فراهم می کند. «چهل حدیث از قرآن»، «زندگی به عنوان یک نابینا» و «راهنمای سفر به مکه و مدینه» از جمله کتاب هایی است که تا به حال به شکل بریل و صوتی از طریق این مرکز در اختیار مسلمانان انگلستان قرار گرفته است. آن ها علاوه بر کتاب های بریل و صوتی، یکی دو کتاب هم به صورت درشت خط برای کم بینا ها تولید کرده اند. آموزش خواندن قرآن به بریل هم از دیگر فعالیت هایی است که «کتابت» آن را به عهده دارد. معلمانی از سر تا سر انگلستان این مهم را انجام می دهند. ارائه خدمات مشاوره ای از دیگر فعالیت های این مرکز است؛ تا به حال جلسات مشاوره و گفتگوی گروهی توسط این مرکز در بسیاری پایتخت های اروپایی برگزار شده است.

فعالیت های «کتابت» از سوی رسانه ها هم مورد توجه قرار گرفته است؛ رادیوی ملی مالزی، رادیو (RNIB) و یکی دو روزنامه در سنگاپور و امارات مطالبی در جهت معرفی «کتابت» ارائه کرده اند. ساندی تایمز هم مقاله ای در باره آن ها چاپ کرده است. این مرکز در طول سال های فعالیت خود با سایر مراکز مسلمانان در سر تا سر اروپا همکاری داشته است؛ از آن جمله مرکزی به نام «دراسة» در حوزه کشور های اسکاندیناوی است که «کتابت» با همکاری آن مرکز، امکان اعزام نابینایان و معلولان را به سفر حج عمره مهیا می کند.

منبع: ایران سپید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هجده − 9 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *