در بیست و چهارمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار موبایل، با جدیدترین گوشیهای سامسونگ، ال جی، ردمی، اوپو و موتورولا آشنا شوید

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در بیست و چهارمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار موبایل، پانزده خبر از دنیای سخت افزار و نرم افزار در زمینه ی موبایل یا گوشیهای تلفن همراه تقدیم شما گرامیان میگردد.

قابلیت جستجو در گوگل فوتوز با کمک متن

یک کاربر، ویژگی جدیدی در گوگل فوتوز کشف کرده که نشان می دهد از این پس، امکان کپی کردن آسان متون موجود در عکس  ها فراهم شده است.

به گزارش زومیت، وقتی در میان عکس ها به دنبال تصویری خاص می گردید، شاید مجبور شوید ۳هزار عکس موجود در گالری را جست وجو کنید تا تصویر مورد نظر خود را بیابید. گاهی اوقات، یافتن یک عکس در گالری به کابوس بدل می شود. اکنون به لطف قابلیتی جدید در گوگل فوتوز، کاربران قادر خواهند بود تا تصاویر حاوی متن را به راحتی پیدا کرده و فرمت نوشتاری آن ها را به سرعت دریافت کنند. حتی می توان هنگام یافتن عکس، متن مورد نظر را کپی و جایگذاری کرد.

به گزارش 9To5Google، گوگل درمورد این قابلیت جدید اطلاع رسانی زیادی نکرده است؛ بلکه تنها در پاسخ به کاربری که متوجه وجود این قابلیت شد، تأیید کرده که اکنون می توان متن را در اپلیکیشن گوگل فوتوز جست وجو کرد.

You spotted it! Starting this month, we’re rolling out the ability to search your photos by the text in them.

Once you find the photo you’re looking for, click the Lens button to easily copy and paste text. Take that, impossible wifi passwords 😏

— Google Photos (@googlephotos) August 22, 2019

توانایی تشخیص متن به لطف گوگل  لنز و قابلیت تشخیص شخصیت ممکن شده است. فناوری گوگل لنز براساس فناوری تشخیص چهره ی متکی بر شبکه عصبی  شکل گرفته است. گوگل پیش از ادغام قابلیت یادشده با برنامه های اندرویدی دوربین و قرار دادن قابلیت تشخیص اشیا در اختیار میلیون ها نفر، ابتدا در سال ۲۰۱۷ آن را به عنوان برنامه ای مستقل عرضه کرد. حال با اتفاقات جدید، کاربران تحت وب گوگل فوتوز و همینطور iOS  از شنیدن این خبر خوشحال خواهند شد.

امکان جستجوی متن در تصاویر، کارایی اپلیکیشن دوربین و گوگل فوتوز را نسبت به گذشته بیشتر خواهد کرد. تاکنون چندبار برای شما پیش آمده که رمز عبور وای فای را اشتباه وارد کرده و مجبور شده باشید تا کار خود را دوباره تکرار کنید؟ اکنون کافی است از آن عکس بگیرید، متن درون عکس را کپی کرده و آن را در بخش رمز عبور جایگزین کنید.

به عنوان مثال، در کلاس درس یا هنگام ارائه ی یکی از دوستانتان از تخته عکس بگیرید، متن درون عکس را کپی و هرجا که نیاز دارید، جایگذاری و ویرایش کنید. این قابلیت، به زودی کاربردهای مفید خود را ثابت خواهد کرد.

در پایان به چگونگی استفاده از قابلیت جدید گوگل فوتوز اشاره می کنیم:

۱- اپلیکیشن گوگل فوتوز را باز کنید. روی نوار جست وجو ضربه بزنید و عنوان مد نظر خود را تایپ کنید. به عنوان مثال اگر از روی گوگل مپ  یا Yelp اسکرین شاتی از یک کافه گرفته اید، کافی است تنها عنوان قهوه یا نام آن کسب وکار را وارد کنید.

۲- هنگامی که گوگل تصویر مورد نظر را پیدا کرد، روی آن ضربه بزنید.

۳- روی دکمه گوگل لنز در پایین صفحه ضربه بزنید. این گزینه به شکل مربعی است که یک نقطه در مرکز آن وجود دارد.

۴- گوگل تمام متن های موجود در عکس را برجسته می کند. قسمتی که می خواهید کپی کنید را انتخاب کنید.

۵- متن را کپی کنید.

۶- اکنون می توانید متن مورد نظر را هر کجا که نیاز دارید، مانند برنامه ی پیام ها یا در مرورگر خود، جایگذاری کنید.

گلکسی A90 5G اولین گوشی میان رده 5G سامسونگ معرفی شد

پس از ماه ها انتظار، گوشی هوشمند میان رده ی گلکسی A90 5G با مشخصاتی مشابه گوشی های پرچم دار فردا در بازار کره  جنوبی عرضه می شود.

به گزارش زومیت، شرکت های بزرگ سازنده ی تلفن همراه امسال چندین گوشی هوشمند با قابلیت اتصال به شبکه ی پرسرعت نسل پنجم ازجمله نسخه ی 5G گلکسی نوت ۱۰ پلاس و نسخه ی 5G وان پلاس ۷ پرو را معرفی کرده اند؛ گوشی هایی که تقریبا همه پرچم دار هستند. درکنار گوشی های هوشمند پرچم داری همچون گلکسی اس ۱۰ و گلکسی نوت ۱۰، این بار کره ای ها قصد دارند گلکسی ای ۹۰ را که دستگاهی میان رده است، با قابلیت پشتیبانی از شبکه ی 5G معرفی و به بازار عرضه کنند.

سامسونگ  برای آنکه بتواند با تولیدکنندگان چینی گوشی های هوشمند رقابت کند، گوشی های هوشمند جدید گلکسی A را با تمرکز بر ویژگی های دستگاه های پرچم دار بازار همچون سیستم دوربین چهارگانه و مکانیزم دوربین فلیپ آپ به بازار معرفی کرده است. از ابتدای سال جاری که اخبار مختلفی درباره ی گلکسی ای ۹۰ نسخه ی 5G مطرح و مشخصات آن به اشتراک گذاشته شد، مشخص بود کره ای ها قصد دارند دستگاهی میان رده با مشخصات دستگاه های پرچم دار به بازار عرضه کنند. قابلیت پشتیبانی از شبکه  ی 5G و سامسونگ DeX، مشخصات این دستگاه را به پرچم دارها نزدیک تر می کند.

گلکسی A90 5G از تراشه ی اسنپدراگون ۸۵۵ کوالکام  به همراه حافظه ی رم ۶ یا ۸ گیگابایتی و حافظه ی داخلی ۱۲۸ گیگابایتی بهره می برد. گوشی هوشمند میان رده ی کره ای ها با نمایشگر ۶.۷ اینچی OLED  به همراه رزولوشن ۱۰۸۰ پیکسل و بریدگی بالای نمایشگر Infinity-U (بریدگی U شکل) به علاوه ی حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر به بازار عرضه خواهد شد.

دوربین سه گانه ی گلکسی ای ۹۰ شامل دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی (احتمالا حسگر سامسونگ)، دوربین ۸ مگاپیکسلی عریض و حسگر تشخیص عمق ۵ مگاپیکسلی است. گوشی هوشمند میان رده ی جدید از دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی و باتری  ۴,۵۰۰ میلی آمپرساعتی و فناوری شارژ حداکثر ۲۵ واتی بهره می برد.

مطمئنا قابلیت اتصال به شبکه ی 5G برای برخی از کاربران بسیار اهمیت دارد؛ اما مشخصات گلکسی A90 5G روی کاغذ نشان می دهد دستگاه جدید می تواند با گوشی های هوشمندی با قیمت مناسب همچون شیائومی می ۹ تی پرو رقابت کند که در بازار هند با نام ردمی K20  پرو شناخته می شود. البته تا وقتی دستگاه به صورت رسمی معرفی نشود و مشخصات آن به علاوه ی بازارهایی که قرار است در آن ها عرضه شود، معلوم نشود، نمی توان درباره ی این رقابت به صورت قطعی اظهارنظر کرد.

آنچه تا این لحظه درباره ی گوشی هوشمند میان رده ی جدید می دانیم، آن است که گلکسی A90 5G در کره  جنوبی و به زودی در سایر بازارها عرضه خواهد شد؛ البته کره ای ها هنوز قیمت این گوشی هوشمند را اعلام نکرده اند.

سامسونگ اکسینوس 980 مجهز به مودم 5G رونمایی شد

سامسونگ اولین پردازنده ی موبایلی اختصاصی خود را با تراشه ی مودم 5G معرفی کرد. اکسینوس 980 احتمالا در پرچمدارهای آتی کره ای ها استفاده خواهد شد.

به گزارش زومیت، سامسونگ از اولین پردازنده ی موبایلی مجهز به مودم 5G خود رونمایی کرد. Exynos 980 تراشه ی مودم 5G و پردازنده ی اپلیکیشن های موبایلی را در یک تراشه جمع آوری کرده است.

اتصال 5G با ادعای افزایش سرعت، پوشش و پاسخ دهی شبکه های بی سیم به کاربران عرضه خواهد شد. این شبکه سرعت اتصال ۱۰ تا ۱۰۰ برابر اتصال کنونی شبکه های مخابراتی دارد. به علاوه 5G از همه ی اتصال های سیمی و فیبر نوری کنونی سریع تر خواهد بود. از قابلیت های دیگر شبکه ی مخابراتی جدید می توان به سرعت بالا در اتصال اولیه ی دستگاه اشاره کرد.

اکسینوس 980 به عنوان اولین پردازنده ی اختصاصی 5G سامسونگ از شبکه های 2G تا 5G پشتیبانی می کند. نرخ تبادل داده در اتصال 5G نیز در طیف زیر ۶ گیگاهرتز به ۲/۵۵ گیگابیت برثانیه می رسد. پردازنده ی کره ای ها مبتنی بر فناوری تولید هشت نانومتری ساخته شده و مجهز به دو هسته ی Cortex-A77 و ۶ هسته ی Cortex-A55 است. به علاوه پردازنده ی گرافیکی Mali-G76 نیز در پردازنده ی اختصاصی سامسونگ عرضه می شود.

سامسونگ در پردازنده ی موبایلی جدید از واحد پردازش عصبی (NPU) هم استفاده می کند که وظایف مربوط به پردازش هوش مصنوعی  را در داخل دستگاه انجام خواهد داد. به  بیان دیگر برای وظایف مذکور دیگر نیازی به ارسال و دریافت اطلاعات از سرور آنلاین نخواهد بود. درنهایت حریم خصوصی داده ای افراد و امنیت  اطلاعات آن  ها افزایش می یابد. ازجمله کاربردهایی که از مزایای NPU بهره مند می شوند، می توان به تأیید هویت، فیلتر محتوا، واقعیت ترکیبی و موارد مشابه اشاره کرد.

اکسینوس 980 برای عکاس ها نیز مزایایی را به همراه دارد. در پردازنده ی جدید یک واحد پردازش سیگنال تصویر وجود دارد که عکس های تا ۱۰۸ میلیون پیکسل را پردازش می کند. به علاوه این بخش از پنج حسگر تصویر پشتیبانی می کند. از دیگر قابلیت های تصویری هم می توان به انکودینک و دیکودینگ ویدئو تا کیفیت 4K UHD و نرخ بازسازی ۱۲۰ فریم بر ثانیه اشاره کرد. آخرین جزئیات خبری درباره ی اکسینوس 980، زمان شروع تولید انبوه آن را پایان سال جاری اعلام می کند.

سامسونگ گلکسی A50s و A30s با ویژگی های جدید رونمایی شدند

سامسونگ به طور رسمی گلکسی A30s و A50s را رونمایی کرد. این گوشی های جدید از طراحی و دوربین جدیدی بهره می برند.

به گزارش زومیت، سامسونگ اوایل سال جاری با ایجاد تغییراتی در سری گلکسی A خود، سعی کرد سهم خود از بازار را بازپس گیرد؛ سهمی که شرکت های چینی آن را تصاحب کرده بودند. به لطف ترکیب سخت افزار  و طراحی درخور توجه، جدیدترین سری گلکسی A به سامسونگ کمک کرده است سهم خود را در بازارهای مختلف جهانی افزایش دهد.

این غول فناوری کره ای پنل پشتی A50s را با الگوی جدید هندسی هولوگرافیک بازطراحی و در چهار رنگ مختلف مشکی (Prism Crush Black)، سفید (Prism Crush White)، سبز (Prism Crush Green) و بنفش (Prism Crush Violet) به بازار عرضه کرده است. علاوه بر این، دوربین نیز دستخوش تغییر شده است. گوشی A50s به دوربین ۴۸ مگاپیکسلی با f/2.0 مجهز شده است که حسگر ۵ مگاپیکسلی عمق سنج و حسگر ۸ مگاپیکسلی عریض با زاویه ی لنز ۱۲۳ درجه ای آن را همراهی می کنند. دوربین سلفی نیز از ۲۵ مگاپیکسل به ۳۲ مگاپیکسل با f/2.0 ارتقا پیدا کرده است.

گلکسی A50s در سایر قسمت ها تفاوت چندانی با A50 ندارد. این گوشی در جلو از صفحه نمایش ۶.۴ اینچی سوپرامولد Infinity-U با وضوح ۲۳۴۰ در ۱۰۸۰ بهره مند است. گلکسی A50s از تراشه ۱۰ نانومتری هشت هسته ای اگزینوس ۹۶۱۰، ۴ یا ۶ گیگابایت رم، باتری چهارهزار میلی آمپرساعتی و شارژ سریع ۱۵ واتی برخوردار است. همچنین، گفتنی است این گوشی از اسکنر انگشت زیر صفحه نمایش بهره مند است.

از دیگر ویژگی های این گوشی می توان به قابلیت Super Steady اشاره کرد که حتی هنگام لحظات پرتحرک، به کاربران اجازه می دهد ویدئوهایی با ثبات تهیه کنند. افزون بر این، گوشی اشاره شده امکان ضبط ویدئوهای Full HD  با دوربین زاویه عریض را می دهد. سامسونگ برای اطمینان از عملکرد موفق گوشی هنگام بازی، ویژگی Game Booster که مبتنی بر هوش مصنوعی  است، از نوت ۱۰ به هر دو گوشی A50s و A30s آورده است.

گلکسی A30s در همان چهار رنگ گفته شده عرضه خواهد شد. دوربین عقب ۱۶ مگاپیکسلی جای خود را به حسگر ۲۵ مگاپیکسلی با f/1.7 داده و حسگر ۸ مگاپیکسلی با زاویه ی عریض و حسگر ۵ مگاپیکسلی عمق سنج نیز آن را همراهی می کنند. دوربین سلفی نیز بدون تغییر باقی مانده و ۱۶ مگاپیکسلی با f/2.0 است.

یکی دیگر از تغییرات گوشی A30s، حسگر اثر انگشت قدیمی است که جای خود را به نمونه ی جدید داده که در زیر صفحه نمایش جا خوش کرده است. گوشی A30s از صفحه نمایش ۶.۴ اینچی سوپرامولد Infinity-V با وضوح ۱۵۶۰ در ۷۲۰ برخوردار است. در مقایسه با نسل قبلی که نمایشگر 1080p داشت، این نوعی عقب گرد محسوب می شود. قدرت بخش این گوشی تراشه ۱۴ نانومتری هشت هسته ای اگزینوس ۷۹۰۴ است که سه یا چهار گیگابایت رم و باتری چهارهزار میلی آمپرساعتی درکنار شارژ ۱۵ واتی آن را همراهی می کنند.

ال جی گوشی های میان رده ی K50S و K40S را رونمایی کرد

ال جی دو گوشی میان رده ی جدید از سری K، یعنی K40S و K50S را رونمایی کرد. این گوشی ها ضمن برخورداری از دوربین و صفحه نمایش باکیفیت، قیمت مقرون به صرفه ای دارند.

به گزارش زومیت، ال جی چند هفته مانده به رویداد IFA سال ۲۰۱۹، دو گوشی میان رده ی جدید رونمایی کرد. این شرکت کره ای طبق معمول جزئیات کمی از مشخصات گوشی های جدید منتشر کرده است. اکنون می دانیم این دستگاه ها نسخه های ارتقا یافته ی گوشی های K40 و K50 هستند که چند ماه قبل رونمایی شده بودند.

گوشی های جدید K40S و K50S از روی نسل پیشین خود ساخته شده اند و شاهد ارتقای صفحه نمایش و دوربین و بهره مندی از باتری های بزرگ تر هستند. این دو گوشی بعضی از مشخصات اصلی مدل های قبلی را حفظ کرده اند؛ از جمله  دکمه ی دستیار صوتی گوگل، حسگر اثر انگشت در پشت گوشی، دوربین با قابلیت هوش مصنوعی، صدای سه بعدی DTS:X و استاندارد دوام پذیری MIL-STD-810G. به نظر می رسد K40S و K50S از پردازنده های هشت هسته ای دوگیگاهرتزی مشابهی با نسل قبلی برخوردار هستند که همان تراشه ی Helio P22 مدیاتک یا MT6762 است.

گوشی K40S ال جی

از بین این دو گوشی، مدل K40S ارزان تر است. دوربین پشتی K40S دوگانه  است که یکی از آن ها ۱۳ مگاپیکسلی و دیگری ۵ مگاپیکسلی با لنز فوق عریض است. این گوشی از صفحه نمایش ۶.۱ اینچی با بریدگی ساده ای در بالای صفحه برای جای گذاری دوربین سلفی ۱۳ مگاپیکسلی بهره می برد. متأسفانه K40S ال جی حاشیه هایی بزرگ، به ویژه در بخش پایینی صفحه دارد که باعث می شود از گنجانده شدن دوربین سلفی در بریدگی بالای صفحه تعجب کنیم.

این گوشی در مقایسه با K40، از باتری کوچک تری با ظرفیت ۳,۵۰۰ میلی آمپرساعتی برخوردار است. از دیگر مشخصات K40S می توان به حافظه ی داخلی ۳۲ گیگابایتی آن اشاره کرد که به لطف پشتیبانی از کارت حافظه ی میکرو SD قابل افزایش است. همچنین، این گوشی بسته به منطقه ی عرضه شده از دو یا سه گیگابایت حافظه ی رم بهره می برد.

K50S

مدل K50S اندکی گران قیمت تر از K40S است و امکانات بهتری نیز دارد. گوشی K50S ال جی از دوربین عمق سنج ۲ مگاپیکسلی اضافه در قسمت پشتی و صفحه نمایش ۶.۵ اینجی FHD پلاس و باتری چهارهزار میلی آمپرساعتی بهره مند است. دوربین ۲ مگاپیکسلی ذکرشده برای ثبت تصاویر پرتره و جداکردن پس زمینه از شیء به کار گرفته می شود و تصاویری با عمق واقعی تر به ارمغان می آورد. همچنین، این گوشی صرف نظر از منطقه ای که آن را می خرید، با رم سه گیگابایتی عرضه می شود. سایر مشخصات این دستگاه با K40S یکسان است؛ از جمله حاشیه های بزرگ در کناره ها، به ویژه در قسمت پایینی صفحه.

موریس لی، معاون شرکت ال جی، درباره ی گوشی های K40S و K50S می گوید: گوشی های جدید سری K تجربه ی چندرسانه ای بهبودیافته ای به همراه دارند که می توانند به خوبی با گوشی های هم رده و با قیمت مشابه رقابت کنند. گوشی های K40S و K50S با صفحه نمایش های ارتقا یافته و دوربین های متنوع نشان دهنده ی ارزش بی همتایی هستند که ال جی برای مشتریان و در اولویت  قراردادن نیازهای آن ها قائل است.

هر دو دستگاه از ماه مهر در اروپا و آمریکای لاتین و آسیا در رنگ های آبی و مشکی عرضه خواهند شد. متأسفانه ال جی هنوز قیمت این گوشی ها را اعلام نکرده است.

ردمی نوت 8 پرو و ردمی نوت 8 شیائومی معرفی شدند

ردمی نوت 8 و ردمی نوت 8 پرو با مشخصات فنی درخور توجه، طراحی دوست داشتنی و ویژگی های جالب، رونمایی شدند. نوت ۸ پرو نخستین گوشی دنیا است که از دوربین مجهز به حسگر ۶۴ مگاپیکسلی استفاده می کند.

به گزارش زومیت، ردمی نوت ۸ و ردمی نوت ۸ پرو (Redmi Note 8 Pro) سر انجام به عنوان نسل جدید گوشی های تحسین بر انگیز خانواده ی ردمی نوت ۷ رونمایی شدند. درحالی که نوت ۸ به عنوان یک گوشی مقرون به صرفه می تواند انتخابی منطقی برای شمار زیادی از کاربران باشد، گوشی دوم یک ویژگی منحصر به فرد و مهم دارد؛ ردمی نوت ۸ پرو به صورت رسمی نخستین گوشی دنیا است که از دوربین مجهز به حسگر ۶۴ مگاپیکسلی بهره می گیرد و از این حیث موبایل مهمی به شمار می آید.

ردمی نوت ۸ از تراشه ی اسنپدراگون ۶۶۵ کوالکام  (مبتنی بر لیتوگرافی ۱۱ نانومتری) به عنوان قلب تپنده اش بهره می گیرد. تراشه ی یادشده از هشت هسته ی کرایو ۲۶۰ استفاده می کند که چهار مورد از این هسته ها دارای فرکانس پردازشی ۲.۲ گیگاهرتز هستند و چهار هسته ی دیگر با فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز فعالیت می کنند.

پنل پشتی ردمی نوت ۸، میزبان چهار دوربین مجزا است. دوربین اصلی، به حسگر ۴۸ مگاپیکسلی ایزوسل (ISOCELL GM2) سامسونگ  مجهز شده است، دوربین دوم حسگر ۸ مگاپیکسلی با لنز فوق عریض (اُلترا واید) دارد، دوربین سوم دارای حسگر ۲ مگاپیکسلی و لنز ماکرو است و نهایتا دوربین چهارم حسگری ۲ مگاپیکسلی دارد و برای تشخیص عمق به منظور ثبت جلوه بوکه به کار می رود. از طرفی در پنل جلویی دستگاه شاهد یک بریدگی کوچک هستیم؛ در این بریدگی یک دوربین سلفی مجهز به حسگر ۱۳ مگاپیکسلی گنجانده شده است.

افزون بر این موارد، ردمی نوت ۸ از نمایشگر ۶.۳ اینچ LCD با وضوح فول HD پلاس بهره می گیرد؛ گفتنی است دو گوشی جدید مورد بحث نمایشگر OLED  ندارند (که البته با نظر گرفتن قیمت آن ها امری منطقی به نظر می رسد) و به همین دلیل از حسگر اثر انگشت یکپارچه با نمایشگر پشتیبانی نمی کنند. در واقع گوشی های جدید ردمی، همچنان دارای حسگر اثر انگشت در پنل پشتی شان هستند.

از بین دیگر مشخصات گوشی ردمی نوت ۸ می توان به باتری ۴۰۰۰ میلی آمپرساعتی مجهز به شارژ سریع ۱۸ واتی و درگاه USB-C اشاره کرد. به علاوه، در کنار درگاه USB-C این گوشی، جک ۳.۵ میلی متری هدفون هم به چشم می خورد.

ردمی نوت ۸ قرار است در رنگ های مشکی، سفید و آبی با قیمت ۱۴۰ دلار (برای نسخه ی مجهز به ۴ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت حافظه ی داخلی) عرضه شود. در ضمن دو نسخه ی قدرتمندتر نیز از این گوشی نیز به فروش می رسند؛ مدل مجهز به ۶ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت حافظه ی داخلی با قیمت ۱۶۷ دلار و مدل مجهز به ۶ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه ی داخلی با قیمت ۱۹۵ دلار در دسترس علاقه مندان قرار خواهند گرفت.

گوشی دوم، ردمی نوت ۸ پرو است که تمرکز ویژه ای روی دوربین دارد و از این حیث، گوشی با اهمیتی به شمار می آید. ردمی نوت ۸ پرو نخستین گوشی دنیا است که از حسگر دوربین ۶۴ مگاپیکسلی بهره می گیرد. حسگر این گوشی از نوع ISOCELL Bright GW1 ساخت شرکت سامسونگ است و به همراه حسگر به کار رفته در دوربین اصلی ردمی نوت ۸ (حسگر GM2) معرفی شده؛ گفتنی است حسگر دوربین ردمی نوت ۸ پرو، مجهز به فناوری ترکیب کردن پیکسل ها به صورت چهارگانه (Quad-Binning) است. به این معنا که ISOCELL Bright GW1 می تواند اطلاعات ۴ پیکسل مجاور هم را ادغام و آن ها را به یک سوپرپیکسل تبدیل کند.

ردمی نوت ۸ پرو از نمایشگری با اندازه ی ۶.۵۳ اینچ با پنل LCD بهره می گیرد؛ این نمایشگر محتوای بصری را با وضوح فول HD پلاس به نمایش می گذارد و در اطرافش حاشیه های بسیار کمی دارد. حاشیه ی پایینی این نمایشگر، ضخامتی معادل ۴.۲ میلی متر دارد که در نوع خود بسیار درخور توجه است.

با نگاهی به پنل پشتی دو گوشی ردمی نوت ۸ و ردمی نوت ۸ پرو، تفاوت این دو گوشی به راحتی از یکدیگر قابل تشخیص است. هردوی آن ها دوربین چهارگانه با چینش عمودی دارند، با این حال دوربین ردمی نوت ۸ پرو برخلاف ردمی نوت ۸، در بخش مرکزی پنل پشتی جای گرفته است. گفتنی است که در پنل پشتی ردمی نوت ۸ پرو شاهد یک دوربین اصلی ۶۴ مگاپیکسلی به همراه یک دوربین ۸ مگاپیکسلی (با لنز فوق عریض) و دو دوربین ۲ مگاپیکسلی هستیم که یکی از آن ها لنز ماکرو دارد و دیگری برای تشخیص عمق به کار می رود.

افزون بر این موارد، دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسلی ردمی نوت ۸ پرو، در داخل بریدگی بالای نمایشگر آن جای گرفته است و به لطف پشتیبانی از هوش مصنوعی، قابلیت های بسیار جذابی را برای عکاسی  در اختیار کاربر قرار می دهد. ردمی نوت ۸ پرو همچنین نخستین گوشی دنیا است که برای پردازش وظایف مختلف، از تراشه ی هلیو G90T ساخت مدیاتک  بهره می گیرد.

گوشی جدید ردمی ۶ یا ۸ گیگابایت حافظه ی رم دارد، از ۶۴ یا ۱۲۸ گیگابایت حافظه ی داخلی بهره می گیرد و به لطف باتری ۴۵۰۰ میلی آمپرساعتی می تواند با یک بار شارژ، تا مدت زمانی درخور توجهی کار کند. نکته ی مهم تر اینکه باتری ردمی نوت ۸ پرو از فناوری شارژ سریع ۱۸ واتی هم پشتیبانی می کند.

نوت ۸ پرو نخستین گوشی ساخت ردمی (از زیربرندهای شیائومی) است که به سیستم خنک کننده ی مایع مجهز شده است تا از طریق آن بتواند گرمای زیاد ناشی از فعالیت تراشه ی گیمینگش را کنترل کند. این گوشی همچنین برای ارائه ی یک تجربه ی گیمینگ کم نظیر، امکان اتصال هم زمان به وای فای  و شبکه ی 4G  را هم دارد که در نوع خود بسیار جالب است.

ردمی نوت ۸ پرو در رنگ های مشکی، سفید و سبز در ماه سپتامبر سال ۲۰۱۹ (شهریور – مهر ۱۳۹۸) با قیمت ۱۹۵ دلار برای نسخه ی مجهز به ۶ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت حافظه ی داخلی و ۲۵۰ دلار برای نسخه ی مجهز به ۸ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه ی داخلی عرضه خواهد شد.

ریل می 5 و ریل می 5 پرو با دوربین چهارگانه و قیمت مقرون به صرفه معرفی شدند

گوشی های هوشمند و اقتصادی ریل می ۵ و ریل می ۵ پرو با دوربین چهارگانه و دوربین سلفی قطره ای شکل معرفی شدند.

به گزارش زومیت، اوپو در ماه مارس ۲۰۱۹ گوشی هوشمند اقتصادی ریل می ۳ را معرفی و به بازار عرضه کرد. به تازگی اوپو دو گوشی هوشمند ریل می ۵ و ریل می ۵ پرو را با دوربین چهارگانه و البته طبق روال همیشگی خود با تمرکز بر عرضه ی دستگاه هایی با قیمت پایین و اقتصادی رونمایی کرده است.

باوجود بهره مندی دو گوشی هوشمند جدید اوپو از تعداد دوربین بیشتر، این بدان معنی نیست که قیمت آن ها بالا است؛ بلکه هر دو گوشی  هوشمند جزو دستگاه های اقتصادی محسوب می شوند.

گوشی هوشمند ریل می ۵ پرو از تراشه ی اسنپدراگون ۷۱۲ کوالکام، باتری ۴۰۳۵ میلی آمپرساعتی، نمایشگر ۶.۳  اینچی با رزولوشن ۱۰۸۰ پیکسل LCD و بریدگی بالای نمایشگر قطره ای شکل به علاوه ی ظرفیت حافظه ی رم ۸ گیگابایتی و ظرفیت حافظه ی داخلی ۲۵۶ گیگابایتی بهره می برد. ریل می ۵ پرو دارای جک هدفون ۳.۵ میلی متری و اسلات microSD بوده و از فناوری شارژ سریع VOOC 3.0 ازطریق پورت USB-C پشتیبانی می کند.

دوربین چهارگانه ی پنل پشتی دستگاه شامل دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی سونی  IMX586 با لنز f/1.8، دوربین ۸ مگاپیکسلی عریض، حسگر تشخیص عمق ۲ مگاپیکسلی برای تصویربرداری در حالت پرتره و دوربین ۲ مگاپیکسلی اختصاصی ماکرو است. گوشی هوشمند جدید از دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی بهره می برد.

نسخه ی معمولی ریل می ۵ از نمایشگر ۶.۵ اینچی با رزولوشن ۷۲۰ پیکسل، باتری با ظرفیت ۵۰۰۰ میلی آمپرساعت که از طریق پورت Micro USB شارژ می شود، به بازار عرضه خواهد شد. ریل می ۵ اوپو با تراشه ی اسنپدراگون ۶۶۵ کوالکام، ظرفیت حافظه ی رم ۴ گیگابایتی و ظرفیت حافظه ی داخلی ۱۲۸ گیگابایتی بهره می برد. نسخه ی معمولی ریل می ۵ نیز همانند نسخه ی پرو دارای اسلات microSD و جک هدفون است. مشخصات دوربین چهارگانه ی هر دو دستگاه نیز شبیه به یکدیگر است با این تفاوت که نسخه ی معمولی ریل می ۵ از دوربین اصلی ۱۲ مگاپیکسلی و دوربین سلفی ۱۳ مگاپیکسلی بهره می برد.

دو گوشی هوشمند اقتصادی جدید اوپو نیز همانند بسیاری از دستگاه های ریل می در رنگ های متنوع و طرح های الماسی هولوگرافیک در پنل پشتی به بازار عرضه خواهند شد. ریل می ۵ در رنگ های آبی و بنفش و ریل می ۵ پرو در رنگ های آبی و سبز در دسترس کاربران قرار خواهند گرفت. اوپو برای نخستین بار ادعا کرده که هر دو دستگاه در مقابل پاشش آب مقاوم هستند.

انتظار می رود ریل می ۵ و ریل می ۵ پرو در بازار هند عرضه شوند؛ ولی جزئیاتی در خصوص قیمت آن ها هنوز مشخص نشده است. خبرگزاری The Verge ادعا می کند که قیمت فروش محلی ریل می ۵ برابر با ۱۴۰ دلار و ریل می ۵ پرو برابر با ۲۰۰ دلار خواهد بود. این بدان معنی است که ریل می X با وجود بهره مندی از تراشه ی با سرعت پایین تر با قیمت ۲۲۰ دلار، گران قیمت ترین دستگاه از سری ریل می است؛ در حالیکه ریل می ۵ پرو از مشخصات بهتری بهره می برد.

موتورولا وان اکشن با دوربین فوق عریض رونمایی شد

موتورولا از گوشی هوشمند جدید خود با دوربین و صفحه ی فوق عریض رونمایی کرد. این گوشی از یک دوربین اکشن برخوردار است.

به گزارش زومیت، دوربین های اکشن یکی از انواع دوربین های دیجیتالی است که توانسته محبوبیت خود را در عصر گوشی های هوشمند حفظ کند. این دوربین ها از لنزهایی با زوایه ی گسترده و فیلم برداری ۶۰ فریم بر ثانیه ای بهره مند هستند و برای فیلم برداری از صحنه های ورزشی و اکشن طراحی شده اند. اکنون موتورولا از گوشی هوشمندی رونمایی کرده است که به دوربین اکشن مجهز است، اقدامی که می تواند این دوربین ها را نیز به پسرعموهای دیجیتال خود ملحق کرده و آن ها را از دور خارج کند.

گوشی هوشمند وان اکشن موتورولا نام خود را از دوربین اکشنی می گیرد که در پشت آن گنجانده شده است. این دوربین دارای لنز ۱۱۷ درجه ی فوق عریض است و می تواند فیلم های 1080p را با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه ضبط کند. حسگر ۱۶ مگاپیکسلی این دوربین از فناوری ادغام چهار پیکسل در یک پیکسل بهره می برد که کیفیت تصاویر را در نور کم بهبود می بخشد. همچنین حسگر ذکر شده از لرزشگیر تصویر الکترونیکی برخوردار است.

قابلیت جالبی که در این حسگر وجود دارد آن است که حتی با نگه داشتن گوشی به صورت عمودی، دوربین به ضبط فیلم به صورت منظره یا landscape می پردازد. این کار نصب گوشی برای فیلم برداری را آسان تر می کند؛ چراکه برای مثال بسیاری از دوچرخه سواران مجبورند گوشی را به صورت عمودی نصب کنند.

باید توجه داشت که این دوربین قادر به ضبط تصاویر ثابت نیست. برای ضبط فیلم های معمولی یا تصویربرداری باید از دوربین اصلی ۱۲ مگاپیکسلی گوشی استفاده کنید. این دوربین از فیلم برداری 4K با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه پشتیبانی می کند. این دو دوربین را یک دوربین ۵ مگاپیکسلی دیگر همراهی کرده و گوشی وان اکشن را به دستگاهی با دوربین سه گانه تبدیل می کند. این دوربین برای عمق بخشی به تصویر و ثبت تصاویر بوکه استفاده می شود. افزون بر این، حسگر اثر انگشت گوشی نیز که لوگوی موتورولا روی آن درج شده در پشت گوشی قرار گرفته است.

گوشی وان اکشن موتورولا دارای صفحه نمایش ۶.۳ اینچی IPS LCD با اندازه ی Full HD پلاس با مقیاس ۲۱:۹  است که آن را به گزینه ای عالی برای تماشای فیلم تبدیل می کند.. همچنین دوربین سلفی ۱۲ مگاپیکسلی این گوشی در بریدگی گرد کوچکی در سمت چپ صفحه قرار گرفته است.

وان اکشن برخلاف نام و روح ماجراجویانه اش گوشی مقاومی به حساب نمی آید. این گوشی فقط از ویژگی ضد آب بودن اولیه بهره مند است و از استاندارد IPX2 پیروی می کند که به معنی مقاوم بودن گوشی در برابر قطره های آب با زاویه ی ۱۵ درجه است.

گوشی هوشمند وان اکشن موتورولا از اندروید پای ۹.۰ بهره می برد و بخشی از برنامه ی اندروید وان است. در حقیقت، با توجه به بازار هدف، بخشی از گوشی های عرضه شده با اندروید پای و بخشی دیگر  با اندروید وان عرضه می شوند. این دستگاه قدرت خود را از تراشه ی اکسینوس ۹۶۰۶ با ۴ گیگابایت رم می گیرد که ۱۲۸ گیگابایت حافظه ی داخلی آن را همراهی می کند. امکان افزایش این حافظه با کارت میکرو SD وجود دارد. لازم به ذکر است که مدل دو سیم کارته دارای اسلات هیبریدی است.

انرژی این گوشی توسط یک باتری ۳۵۰۰ میلی آمپر ساعتی از طریق درگاه USB-C تأمین می شود و شارژری ۱۰ واتی با آن همراه است. جک هدفون ۳.۵ میلی متری در بالا و اسپیکر با قابلیت صدای دالبی در پایین دستگاه قرار گرفته است. نسخه ی خرده فروشی این گوشی در کشورهای منتخب با یک هدست عرضه می شود.

گوشی وان اکشن از ۲۵ مرداد در کشورهای اروپایی، برزیل و مکزیک با قیمت ۲۶۰ یورو عرضه شد و در ماه های آتی به کشورهای اروپایی و آمریکای لاتین بیشتری راه پیدا خواهد کرد. زمان عرضه ی این گوشی به کشور آمریکا و کانادا اندکی دیرتر بوده و در مهر ماه انجام خواهد شد. این گوشی در دو رنگ سفید مرواریدی و آبی تیره عرضه می شود.

لنوو تبلت های اقتصادی لنوو تب M7 و لنوو تب M8 را معرفی کرد

لنوو تبلت های اقتصادی جدید لنوو تب M7 و لنوو تب M8 را رونمایی کرد.

به گزارش زومیت، لنوو تبلت های اقتصادی لنوو تب M8 و لنوو تب M7 را معرفی کرد. هر دو دستگاه با هدف استفاده برای کاربردهای رسانه ای طراحی شده اند و به حالت مخصوص استفاده برای کودکان یا Kid’s Mode لنوو مجهز هستند که از رابط کاربری مخصوص کودکان پشتیبانی می کنند.

تبلت های جدید لنوو از حاشیه ی باریک تری در مقایسه با دستگاه های نسل قبلی خود برخوردار هستند و از اتصال به شبکه ی LTE پشتیبانی می کنند. هر دو دستگاه اکتبر (مهر) به بازار عرضه خواهند شد.

لنوو تب M8

تب M8 از نمایشگر بزرگ تر ۸ اینچی IPS بهره می برد و در دو نسخه با نمایشگر HD و FHD قرار است به بازار عرضه شود. در قلب تپنده ی تبلت  جدید، تراشه ی هلیو A22 به همراه دو یا سه گیگابیت ظرفیت حافظه ی رم و ۱۶ یا ۳۲ گیگابایت ظرفیت حافظه ی داخلی قرار گرفته است. دوربین سلفی دستگاه دو مگاپیکسلی و دوربین اصلی آن پنج مگاپیکسلی است.

لنوو تب M8 با بهره مندی از سیستم عامل اندروید ۹ پای و باتری پنج هزار میلی آمپرساعتی به بازار عرضه خواهد شد. لنوو وعده داده باتری دستگاه می تواند حداکثر تا ۱۲ ساعت برای تماشای تصاویر ویدئویی یا ۱۸ ساعت برای مرور صفحات وب پاسخ گو باشد. تبلت ازطریق میکرو USB شارژ می شود و مجهز به جک هدفون ۳.۵ میلی متری است. نسخه ی HD لنوو تب M8 با قیمت ۱۵۴ دلار (۱۳۹ یورو) و نسخه ی FHD با قیمت ۱۷۵ دلار (۱۵۹ یورو) دردسترس کاربران قرار خواهد گرفت.

لنوو تب M7

لنوو تب M7 از لنوو تب M8 کوچک تر است و با نمایشگر ۷ اینچی IPS و رزولوشن ۱۰۲۴ در ۶۰۰ و طراحی مشابه برادر بزرگ تر خود به بازار عرضه خواهد شد. دوربین سلفی و دوربین اصلی پنل پشتی دستگاه دو مگاپیکسلی هستند. نسخه ی با قابلیت پشتیبانی از شبکه ی Wi-Fi تبلت جدید از تراشه ی مدیاتک  MT8321 بهره می برد؛ درحالی که نسخه ی با قابلیت پشتیبانی از شبکه ی LTE مجهز به تراشه ی مدیاتک MT8765B است. هر دو نسخه از ظرفیت حافظه ی رم یک یا دو گیگابایتی به علاوه ی ظرفیت حافظه ی داخلی ۱۶ یا ۳۲ گیگابایتی برخوردار هستند.

لنوو تب M7 با سیستم عامل اندروید ۹ پی (نسخه ی گو ادیشن) و باتری با ظرفیت ۳,۴۵۰ میلی آمپر ساعت با پایه ی قیمت ۱۰۹ دلار (۹۹ یورو) در رنگ های طوسی آهنی (Iron Grey) و طوسی پلاتینیومی (Platinum Grey) و مشکی اونیکس (Onyx Black) به بازار عرضه خواهد شد.

YouTube Originals از ۲ مهر برای تمام کاربران رایگان خواهد شد

طبق گفته ی گوگل، برنامه های اختصاصی یوتیوب که تحت عنوان YouTube Originals تولید می شدند، از ۲۴ سپتامبر برای تماشای تمام کاربران رایگان خواهند شد.

به گزارش زومیت، اوایل سال جاری میلادی، یوتیوب از رایگان سازی برنامه های YouTube Originals برای تمام کاربران خبر داد. برنامه های تولیدشده در این قالب که پیش تر فقط دردسترس کاربران پریمیوم یوتیوب قرار داشت، حال از ابتدای پائیز برای استفاده ی عموم کاربران دردسترس قرار خواهد گرفت؛ البته پیش تر، کاربران رایگان نیز می توانستند به برنامه های تولیدشده در قالب YouTube Originals دسترسی پیدا کنند؛ اما فقط تماشای گزیده ای از برنامه ها برای شان میسر بود.

اکنون یوتیوب خبر داده که از ۲ مهرماه، تمام کاربران قادر به مشاهده محتوای تولید شده  YouTube Originals خواهند بود؛ با  این  حال، برتری کاربران پریمیوم نسبت به دیگران، امکان مشاهده ی بدون  تبلیغ محتواهای این بخش خواهد بود؛ موضوعی که کاربران عادی از آن بی بهره هستند. افزون بر مورد یادشده، اعضای نسخه ی پریمیوم دسترسی سریع تر به قسمت های جدید هر فصل پیدا خواهند کرد و علاوه بر محتوای اصلی، می توانند ویدئو های پشت صحنه را درصورت وجود مشاهده کنند.

به علاوه ی مواردی که بالاتر به آن ها اشاره کردیم، یوتیوب قابلیت های هیجان انگیز و جذاب دیگری را برای کاربران پریمیوم درنظر گرفته است. به لطف اضافه شدن بخش جدید با  نام Recommended Downloads، افراد راه هموارتری برای پیداکردن محتوایی متناسب با سلیقه شان در پیش دارند؛ همچنین، امکان تغییر وضعیت آنی بین نسخه ی صوتی و ویدئو یی آهنگ ها توسط یک دکمه فراهم شده است.

درنهایت باید اشاره کنیم، کاربران اندرویدی از  این  پس می توانند به صورت خودکار تا ۵۰۰ ترانه را از فهرست موسیقی های موردپسندشان یا پلی لیست های ساخته شده دانلود کنند.

اندروید استودیو 3.5 با پشتیبانی از Chrome OS و بهبودهای فراوان منتشر شد

پس از مدت ها انتظار، گوگل بالاخره اندروید استودیو ۳.۵ را با پشتیبانی از سیستم عامل کروم و بهبود های عملکردی متعدد دردسترس عموم کاربران قرار داد.

به گزارش زومیت، با معرفی اندروید استودیو توسط گوگل، این محیط توسعه به اصلی ترین راه برای ساخت اپلیکیشن های اندرویدی بدل شده است؛ با  این  حال، اصلی ترین راه لزوما به معنای بهترین ، سریع ترین یا بهینه ترین راه نیست.

اگر تاکنون تجربه ی کار با اندروید استودیو را داشته باشید، قطعا از مشکلات این نرم افزار آگاه هستید. عملکرد غیرپایدار و مشکلات بعضا عجیب و غریب همواره دست به گریبان توسعه دهندگان اندرویدی بوده است. گوگل نیز با علم به این موضوع، تصمیم گرفت برای توسعه ی اندروید استودیو ۳.۵، فرصت ۸ ماهه به تیم سازنده بدهد تا اصلی ترین و دردسر آفرین ترین مشکلات این برنامه را برطرف سازند. اکنون پس  از مدت ها انتظار، زمان انتشار نهایی این نسخه فرا رسیده است تا توسعه دهندگان اندرویدی علاوه بر دریافت بهبود های عملکردی فراوان، بتوانند از  این  پس اپلیکیشن های خود را روی سیستم عامل کروم نیز توسعه دهند.

در حالی  که نسخه های اخیر اندروید استودیو روی انتشار ویژگی ها و قابلیت های جدید تمرکز داشتند، نسخه ۳.۵ اندروید استودیو برای نخستین بار راه متفاوتی را در پیش گرفته است. طبق گفته ی گوگل در مطلب وبلاگی اش، تیم توسعه ی اندروید استودیو طی ۸ماه گذشته روی پروژه ی جدیدی تحت نام ماربل (Marble) کار می کرده؛ پروژه ای که در آن به جای تمرکز روی قابلیت های جدید، روی بهبود کیفیت محصول تمرکز شده است. هر آنچه که در پروژه ی ماربل تحت الشعاع قرار گرفته، همگی حاصل بازخورد ها و اطلاعاتی بوده که توسعه دهندگان اندرویدی گزارششان کرده بودند. براساس گفته ی خالق دنیای اندروید، بیش  از ۶۰۰ باگ، ۵۰ روزنه ی حافظه و ۲۰ حالت تعلیق (هنگ) رفع  شده اند.

تغییرات حاصل از نوشتن کدهای XML و کاتلین از  این  نسخه به  بعد، آنی اتفاق می افتد.

در لایه ی ظاهری، از  این  پس شاهد اندروید استودیویی  خواهید بود که مشکلات رایج کامپیوترتان را که موجب کاهش سرعت توسعه می شوند، گزارش می کند؛ مواردی مانند تنظیمات رم یا پیکربندی ضعیف آنتی ویروس. همچنین توسعه دهندگان باید خوشحال باشند؛ زیرا تغییرات حاصل از نوشتن کدهای XML و کاتلین از  این  نسخه به  بعد سریع تر یا بهتر است بگوییم، آنی اتفاق می افتد. برای قسمت شبیه ساز اندروید (Android Emulator) نیز از تأثیر اجرای شبیه ساز روی پردازنده و حافظه ی اصلی کاسته شده است. از دیگر تغییرات می توان به زمان کمتر برای ساخته شدن بیلد های جدید اپلیکیشن ها اشاره کرد.

تیم سازنده ی اندروید استودیو به روند توسعه ی برنامه های اندرویدی نیز توجه کرده و قابلیت Instant Run را با Apply Changes جایگزین کرده است تا ویژگی  مورد بحث برای توسعه دهندگان تازه وارد خوانایی بهتری داشته باشد. با  این  حال، تغییرات بخش یادشده فقط به نام خلاصه نمی شود؛ بلکه از  این  پس به جای تغییرات آنی روی فایل APK در  زمان کدنویسی، با ابزارهای جدید ران تایم (Runtime) کلاس های تازه ساخته شده را هنگام کلیک روی گزینه ی Apply Changes از نو تعریف می کند.

افزون بر موارد بالا، بهبود های حاصل شده در زمینه ی مدیریت حافظه نه تنها کاربران پلتفرم های ویندوز، مک و لینوکس  را خوشحال تر می سازد؛ بلکه باعث شده تا سیستم عامل کروم نیز به صف پلتفرم های پشتیبانی کننده از اندروید استودیو اضافه شود. اگر رویداد Google I/O امسال را مشاهده کرده باشید، قطعا درجریان انتشار اندروید استودیو برای کروم او اس هستید؛ اما گوگل به واسطه ی پشتیبانی از برنامه های لینوکسی توانسته بود این امکان را میسر سازد. حال به لطف تغییرات جدید، اقدامات گوگل در  این  زمینه یک گام دیگر رو به جلو حرکت کرده است.

از دیگر تغییرات اندروید استودیو ۳.۵ می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پیشنهاد خودکار تنظیمات حافظه ی اصلی: اندروید استودیو اکنون قادر به تشخیص زمان هایی است که یک اپلیکیشن به مقدار بیشتری از حافظه ی رم روی کامپیوتر های بالارده نیاز دارد؛ از این  رو، این موضوع را ازطریق یک اعلانیه به اطلاعتان خواهد رساند؛ همچنین شما می توانید این تغییرات را به صورت دستی از طریق بخش Appearance & Behavior => Memory Settings انجام دهید.
  • ثابت ماندن رابط کاربری: نوشتن کدهای XML بهینه سازی شده است. به واسطه ی تغییرات انجام شده، تأخیر در اعمال تأخیرات به حداقل رسیده است.
  • سرعت بیلد : پشتیبانی از بیلد های افزایش به پردازنده های مفسر نظیر گلاید، AndroidX، Dagger، Realm و کاتلین (KAPT) اضافه شده است. بیلد های افزایشی نقش محسوسی در افزایش سرعتِ ساخت بیلد ها ایفا خواهد کرد.
  • سرعت دسترسی به فایل های ورودی/خروجی دیسک: برای کاربران ویندوزی، تنظیمات پیش فرض آنتی ویروس ها از پوشه ی مربوط به خروجی بیلد ها صرف نظر نمی کند. اکنون اندروید استودیو این موضوع را شناسایی می کند و شما را در جهت رفع مشکل یادشده یاری می رساند.
  • Apply Changes: قابلیت جدید Apply Changes بازنویسی ویژگی پیشین Instant Run در اندروید استودیو است که اکنون به توسعه دهندگان اجازه می دهد تا به سرعت تغییرات حاصل شده از کد های خود را بدون اجرای دوباره شبیه ساز یا اپلیکیشن به صورت آنی مشاهده کنند. برخلاف Instant Run، قابلیت Apply Changes فایل APK شما را تغییر نمی دهد؛ بدین مفهوم که قابل اطمینان است و رفتار قابل پیش بینی از خود نشان می دهد. برای پشتیبانی از این تغییرات، کلیت روند پیاده سازی از نو معماری شده تا شاهد افزایش سرعت باشیم.

اندروید 10 نام رسمی Android Q شد؛ خداحافظی با نام گذاری آب نباتی گوگل

نخستین بار در تاریخچه ی اندروید، گوگل نام گذاری مبتنی بر شیرینی جات را برای نسخه ی جدید اندروید کنار گذاشت؛ بنابراین، Android Q با نام اندروید ۱۰ منتشر خواهد شد.

به گزارش زومیت، گوگل به صورت رسمی نام نسخه ی بعدی اندروید را مشخص کرد. این نسخه احتمالا در پاییز سال جاری برای عموم دردسترس قرار می گیرد. طبق اعلام گوگل، نسخه ی آتی اندروید که تاکنون با نام Android Q شناخته می شد، از این پس با عنوان اندروید ۱۰ شناخته خواهد شد.

با این کار، گوگل برای نخستین بار سنت ۱۰  ساله ی خود در نام گذاری نسخه های مختلف اندروید مبتنی بر شیرینی جات را کنار گذاشت؛ بنابراین، همان طور که اندروید امسال شماره ی ۱۰ را با خود به یدک خواهد کشید، سال آینده با شماره ی ۱۱ روانه ی بازار خواهد شد. با وجود این، تغییرات تنها به  نوع نام گذاری خلاصه نمی شود و اهالی مانتین ویو لوگو سنتی اندروید را نیز مدرن سازی کرده اند. آود گاندون، مدیر برند جهانی اندروید، در  باره ی این تغییر می گوید: ربات شاخصه ای است که اندروید را خاص جلوه می دهد. وجود لوگو  ربات درکنار نام اندروید این برند را انسانی و سرگرم کننده و قابل دستیابی می سازد.

گوگل با تغییرنام قصد داشته است برگ جدیدی در تاریخچه ی اندروید ورق بزند تا فصل جدیدی آغاز کند. نام گذاری پیشین اندروید برای بسیاری از کشور ها با فرهنگ های مختلف نامأنوس و درک ناپذیر بود؛ اما روی آوردن اهالی مانتین ویو به نام گذاری مبتنی بر شماره، این موضوع را تا حدودی تسهیل کرده است.

سمیر سمات، نایب رئیس بخش مدیریت محصول می گوید دلیل اصلی این تغییرنام سخت بودن تلفظ Q نبوده؛ بلکه موضوع ارتباط دادن آن با دسر ها بوده است:

ما با دیده ی شک و تردید به موضوع نام گذاری نگریستیم. نام های خوبی داریم؛ اما انتخاب هرکدام از آن ها در هر حالتی، اجبارا بخشی از جهان را از دست می داد.

طبق باور سمات، جهانی بودن برند اندروید مانع از ادامه ی روند پیشین می شد. از آنجاکه اندروید در برزیل و هند بیشتر از ایالات  متحده ی آمریکا استفاده می شود، انتخاب نامی انگلیسی به معنای نادیده گرفتن دیگر کاربران بود.

سمات در ادامه می گوید: پای همیشه دسر نیست و تلفظ لالی پاپ برای بسیاری از مناطق سخت است و مارشمالو در خیلی از نقاط هیچ معنایی ندارد؛ اما اعداد در تمام جهان یکسان هستند.

شاید برایتان درباره ی وجود ایستر اگ نسخه های مختلف اندروید در تنظیمات این سیستم عامل سؤال پیش آید. طبق گفته ی مدیران گوگل، همچنان قابلیت یادشده باقی خواهد ماند؛ اما به جای نمایش حروف، از این پس شاهد خودنمایی اعداد هستیم.

افزون بر تمامی این موارد، تغییر برندنویسی اندروید نیز یکی  از موضوعات مهم بوده است. پیش تر نام اندروید با فونتی متفاوت، تنها به رنگ سبز نوشته می شد که این امر خوانایی برند مذکور را در برخی پس زمینه ها سخت  و بعضا ناممکن می ساخت. حال با تغییر رنگ نوشته ی اندروید به مشکی، شاهد افزایش خوانایی و امکان قرارگیری این برند در پس زمینه های بیشتری هستیم. موضوع یادشده به ویژه خود را در دستگاه هایی با صفحات نمایش کوچک بیشتر نشان می دهد.

نکته ی دیگر، تغییرات کوچک در ظاهر رباتِ نمادین اندروید است که طبق گفته ی گاندون، اندکی در موقعیت  چشم ها و زاویه ی شاخک ها تغییرات اعمال شده است. درنهایت، اضافه شدن مقدار کمی از رنگ زرد به رنگ سبزِ مخصوص اندروید، ظاهر این ربات را مدرن تر از گذشته کرده است. بنابراین، در ادامه برند اندروید فراتر از برند سبز و خاکستری خواهد بود؛ زیرا برخی  از پالت های رنگ گوگل نیز به دنیای اندروید راه پیدا کرده اند.

برخلاف سال های گذشته، دیگر درباره ی نام پنهان شده پشتِ حرف Q اطلاع رسانی رسمی نخواهد شد؛ اگرچه طبق گفته ی سمات، بین کلمات گفته شده در جلسات، انتخاب نام Quince بیش  از همه محتمل بود. در حالی که نسخه های آتی اندروید همگی با اعداد شناخته خواهند شد، همچنان روند تیم مهندسان اندروید مانند سابق روی انتخاب نام رمز داخلی مبتنی بر حروف متمرکز است، تا آنجا که هم اکنون کلمه ی مربوط  به حرف R برای نسخه ی بعدی انتخاب شده است.

اپلیکیشن کم حجم جستجوی گوگل Go اکنون در سراسر جهان در دسترس است

اپلیکیشن جستجوی گوگل گو (Google Go) که برای دستگاه های ارزان قیمت طراحی شده، اکنون به صورت جهانی در پلی استور دردسترس است.

به گزارش زومیت، گوگل  یک ونیم سال پس از اینکه اپلیکیشن جستجوی Google Go را در هند و اندونزی به صورت محدود عرضه کرد، اکنون آن را در سراسر جهان دردسترس قرار داده است. این اپلیکیشن تنها ۷ مگابایت حجم دارد و با هدف یافتن اطلاعات آنلاین در دستگاه های کم قدرت طراحی شده است؛ به علاوه Go نتایج جستجوی کاربر را ذخیره می کند تا درصورت قطع اتصال اینترنت  آن ها را بازگرداند. گوگل گو اکنون در پلی استور دردسترس است و روی تمام دستگاه های اندروید  نسخه لالی پاپ (۵) و بالاتر اجرا می شود.

گوگل گو علاوه بر اینکه برای دستگاه های کم قدرت طراحی شده است، قابلیت های دیگری نیز برای نیازهای بازارهای نوظهور به همراه دارد.

گوگل امسال قابلیت Lenz را به اپلیکیشن یادشده اضافه کرد. این قابلیت به اپلیکیشن امکان می دهد که با استفاده از دوربین، متن های موجود در محیط را بخواند. علاوه بر این، گوگل گو از جستجوی صوتی نیز پشتیبانی می کند، همچنین از سال گذشته امکان خواندن صفحات وب در آن فراهم شده است. دوری گوگل از تایپ کردن و خواندن اتفاقی نیست؛ زیرا وال استریت ژورنال در سال ۲۰۱۷ مقاله را منتشر کرد که در آن ذکر شده بود، کاربران پروژه Next Billion Users گوگل برای تعامل با دستگاه های خود بیشتر بر صوت و تصویر تکیه دارند.

گوگل گو تنها یکی از چندین اپلیکیشنی است که غول موتور جست و جو، پسوند گو (Go) را به  آن اضافه کرده است. از سایر اپلیکیشن های مشابه می توان به جی میل گو (Gmail  Go) که تجربه ی سبک تری از ایمیل را ارائه می دهد و گالری گو (Gallery Go) که برای سازماندهی تصاویر به کار می رود، گوگل مپس گو (Google Maps  Go) و یوتیوب  گو (YouTube  Go) اشاره کرد. درکنار اپلیکیشن های مذکور، گوگل، اندروید گو (Android  Go) را نیز توسعه داده که نسخه سبک تری از سیستم عامل  اندروید بوده و برای دستگاه های کم قدرت طراحی شده است. این نرم افزارها به دلیل عملکرد مناسب در گوشی های ارزان قیمت و عاری بودن از هرگونه ویژگی اضافی و غیرضروری، علاوه بر بازارهای نوظهور، در بازارهای دیگر نیز طرفداران بسیاری پیدا کرده است.

سامسونگ همزمان با عرضه رسمی گلکسی نوت ۱۰ پلاس اپلیکیشن اسکنر ۳ بعدی را نیز منتشر کرد

غول فناوری کره ای بعد از عرضه رسمی نوت ۱۰ و نوت ۱۰ پلاس، با عرضه یک اپلیکیشن در گلکسی استور خود این رویداد را جشن گرفت.

به گزارش زومیت، گلکسی نوت 10 و نوت 10 پلاس به طور رسمی در بیش از ۷۰ کشور جهان عرضه شدند و سامسونگ برای بزرگداشت این اتفاق مهم اپلیکیشن جدیدی را منتشر کرد.

اپلیکیشن یادشده، نوعی اسکنر سه بعدی است. از آنجا که نوت ۱۰ پلاس از حسگر ToF در پشت گوشی بهره مند است، به کمک آن می  توانید اشیاء واقعی را اسکن کنید و مدل های سه بعدی از آن ها ایجاد کنید. گوشی های گلکسی اس ۱۰ نسخه  5G و گلکسی A80 نیز از این حسگر استفاده می کنند و به نظر می رسد آن ها نیز از این اپلیکیشن پشتیبانی کنند.

اپلیکیشن جدید که اسکنر سه بعدی نام دارد (3D Scanner)، از طریق گلکسی استور (Galaxy Store) در دسترس است. با جست و جو در این فروشگاه به راحتی می توانید آن را روی گوشی خود نصب کنید. بعد از نصب می توانید از درون برنامه یا از طریق بیکسبی ویژن به آن دسترسی داشته باشید. برنامه دوربین را باز کنید و روی بیکسبی ویژن ضربه بزنید و سپس به پنل برنامه بروید؛ آنجا اسکنر سه بعدی را مشاهده خواهید کرد.

برای ایجاد یک مدل سه بعدی از اشیاء واقعی در دنیای اطراف خود، باید آن را از تمام جهات اسکن کنید و مطمئن شوید که هیچ چیزی اطراف شی مورد نظر وجود نداشته باشد؛ در غیر اینصورت آن شی نیز بخشی از اسکن را تشکیل خواهد داد.

سامسونگ توصیه می کند، از این ابزار برای اسکن اشیاء با ابعادی بین ۲۰ تا ۸۰ سانتی متر مکعب استفاده شود. وقتی مدل سه بعدی را تهیه کردید، می توانید یک گیف از آن بسازید و مستقیما با دیگران به اشتراک بگذارید یا آن را به عنوان مدل به عکس ها و فیلم هایی که با گوشی گرفته اید، اضافه کنید.

با تبلت نارتب مدل NT821 New مخصوص کودک و نوجوان آشنا شوید

تبلت نارتب، تبلتی با قابلیت های منحصر به فرد است که مخصوص کودکان و نوجوانان طراحی  شده تا بتواند نیاز این گروه سنی را به صورت خاص پوشش دهد.

به گزارش زومیت، «فرزندان را محدود نکنید! تبلت  را مدیریت  کنید» شعار نارتب با تبلت هایی مخصوص کودک و نوجوان است که به تازگی پا به بازار گذاشته است. ارائه ی محصولاتی با قابلیت های منحصر به فرد برای گروه کاربران خاص، فضای مناسبی را شکل می دهد که مزایای بسیاری در پیش دارد. قطع دسترسی کودکان به فضای مجازی در حال حاضر امکان پذیر نیست. بهترین راهکار، ایجاد چارچوب هایی است تا خود کودک بتواند در آن فضا  رشد و نمو پیدا کند. تبلت نارتب برای کاربران عمومی عرضه نشده و با هدف جلب رضایت کودک و نوجوان معرفی و عرضه  شده است. این تبلت از نسخه سفارشی شده ی اندروید  مناسب گروه سنی کودک استفاده می کند تا والدین بتوانند مدیریت بهتری بر محتوای ارائه شده در فضای مجازی داشته باشند.

فارغ از مشخصات سخت افزاری این تبلت، نرم افزار نقطه ی ایجاد تفاوت با سایر تبلت های بازار به شمار می آید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پنج × 3 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *