رونمایی از نسخه ی مبتنی بر وب دوپلکس توسط گوگل و تشخیص زودهنگام سرطان سینه توسط هوش مصنوعی در هفتمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر صفحه ی اخبار کامپیوتر

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در هفتمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار کامپیوتر، پنج خبر از دنیای سخت افزار و نرم افزار کامپیوتر یا رایانه تقدیم شما گرامیان میگردد.

گوگل نسخه ی مبتنی بر وب دوپلکس را رونمایی کرد

گوگل از گسترش توانایی های دوپلکس خبر داد. اجاره ی خودرو و تهیه ی بلیط سینما از توانایی های جدید این دستیار هوشمند خواهند بود.

به گزارش زومیت، پس از گذشت یک سال از اولین رونمایی گوگل از دوپلکس، این شرکت اعلام کرد که قصد دارد پشتیبانی از گفتگوهای مبتنی بر وب جهت درخواست خودرو یا خرید بلیط سینما را نیز به آن اضافه کند. دوپلکس سرویس مجهز به هوش مصنوعی گوگل است که از صدایی مشابه انسان برخوردار بوده و قادر است مکالمه های واقع گرایانه ای جهت رزرو هتل یا گرفتن نوبت آرایشگاه ترتیب دهد.

بر اساس نمونه ای که گوگل در کنفرانس خود موسوم به Google i/o 2019 نمایش داد، دستیار صوتی می تواند اطلاعات سفر کاربر را براساس سابقه ی رزروهای وی جمع آوری کند و بر این اساس زمانی که کاربر از آن می خواهد تا یک خودرو درخواست کند، فرم درخواست به صورت خودکار توسط سیستم پر شده و اطلاعات شامل نام، نشانی، زمان سوار و پیاده شدن درج می شوند.

گوگل، دوپلکس را سال گذشته معرفی کرد. این دستیار صوتی می تواند جهت رزرو رستوران تماس برقرار کند و به شما اطلاع دهد که آیا عملیات رزرو موفقیت آمیز بود یا خیر. درصورتی که سیستم موفق به رزرو نشود، تلاش می کند دلیل آن را به شما ارائه دهد؛ دلایلی از قبیل عدم دسترسی، عدم امکان رزرو تلفنی، محدودبودن امکان رزرو به مهمانی ها و گروه های بالای ۶ نفر. هیچ اطلاعات دیگری درخصوص اینکه روند مکالمه به چه شکل پیش رفت و چه گفتگویی صورت گرفت، در اختیار شما قرار نمی گیرد.

گوگل با پیش نمایش خواندن دمویی که از نسخه ی وب نشان داد، درخصوص زمان ارائه ی آن صحبتی نکرد؛ اما وعده داد که در این نسخه بتوانید گام به گام فعالیت های دوپلکس را رصد  و سپس تأیید کنید.

ساندار پیچای در این خصوص گفت:

ما درنظر داریم که با گرفتن بازخورد از کاربران و صاحبان کسب و کار، هوشمندانه عمل کنیم و در ادامه ی سال جاری جزئیات بیشتری در این رابطه ارائه خواهیم کرد.

اینتل پروژه ی Athena Open Labs را با هدف ساخت لپ تاپ‌ سبک نسل بعد رونمایی کرد

اینتل پروژه ای رونمایی کرده که با ادعای فراهم کردن اولترابوک های سبک تر و باریک تر و حرفه ای تر برای همه ی افراد جامعه فعالیت می کند.

به گزارش زومیت، اینتل در جریان CES 2019 برنامه هایش برای ساخت نسل بعدی اولترابوک ها را معرفی کرد و نام Project Athena را برای آن برگزید. این غول سازنده ی پردازنده اکنون پروژه ای به نام Project Athena Open Labs را رونمایی کرده که با هدف تحقق بخشیدن به ایده های قبلی اجرا خواهد شد.

بنابر اعلام اینتل تا چند هفته ی آینده، برنامه های متعدد پروژه ی اوپن لبز در دفاتر این شرکت در تایپه و شانگهای و فولسوم کالیفرنیا اجرا خواهد شد. هدف برنامه ها کمک به شرکای احتمالی و توسعه دهنده ها در مسیر ساخت لپ تاپ های آتنا است. توزیع کننده های قطعات می توانند محصولات خود را برای مقایسه با پیش نیازهای اینتل در لپ تاپ های آتنا ارسال کنند.

اینتل در حال حاضر قطعات اختصاصی خود را در داخل شرکت طراحی می کند. به علاوه آن ها با شرکا و مشتریان متعدد نیز در طراحی محصولات همکاری می کنند. برنامه های اینتل برای مشتریان رده بالا شامل Innovation Excellence Program می شود که در آن، تیمی از مهندسان با مشتریان اختصاصی در تولید محصول همکاری می کنند. به عنوان مثالی از کاربرد این برنامه می توان همکاری با HP در تولید HP Spectre Folio را نام برد.

شرکت بزرگی همچون HP به راحتی می تواند تیم های مهندسی در داخل شرکت خود داشته باشد تا محصولات جدید را طراحی کنند. البته آن ها هم از همکاری با اینتل بهره برده اند. به علاوه شرکت های کوچک توانایی های این چنینی ندارند و به احتمال  زیاد برای عرضه ی محصول جدید باید با تیم های بزرگ تر مشاوره کنند. همین شرکت های کوچک از فهرست قطعات تأییدشده ی اینتل بهره ی بیشتری می برند. فهرست مذکور شامل طراحی های مرجع نیز بوده که شبیه به الگوی ساخت کامپیوترهای کامل عمل می کند.

لپ تاپ های آتنا برای عرضه در نیمه ی دوم سال جاری میلادی آماده می شوند و شرکت هایی همچون ایسر، ایسوس، دل، HP، لنوو، مایکروسافت، سامسونگ، شارپ و حتی گوگل به عنوان پشتیبان های پروژه آمادگی خود را اعلام کرده اند. اینتل در همایش اختصاصی خود برای اکوسیستم پروژه ی آتنا در تایوان حدود ۵۰۰ میهمان خواهد داشت. این غول پردازنده طراحان جدید را برای تولید لپ تاپ های آتنا به وسیله ی مشتریان رده بالای خود آماده می کند.

اینتل می خواهد لپ تاپ های سبک تر با تجربه ای شبیه به اولترابوک ها عرضه شوند

برنامه ی اینتل برای همکاری بیشتر با طراحان و سازنده ها در مسیر تولید لپ تاپ های آتنا، برای کاربران عادی هم نتایج درخور توجهی دارد. آن ها قصد دارند لپ تاپ های آتنا را به انتخاب هایی دردسترس همه ی کاربران جامعه در دسته ی اولترابوک ها تبدیل کنند.

کمک به تولید لپ تاپ های آتنا

پروژه ی آتنا اوپن لبز به عنوان منبعی برای عرضه کننده های رده دوم کامپیوترهای شخصی عمل خواهد کرد که قصد دارند لپ تاپ های حرفه ای آتنا طراحی کنند. آن ها تولیدکننده های کوچکی هستند که عموما محصولات خود را با نام برندهای مشهورتر به بازار عرضه می کنند. همین تولیدکننده های بی نام می توانند تعیین کننده ی نفوذ کردن یا نکردن لپ تاپ های آتنا به کل بازار باشند؛ نفوذی که می تواند اثری چشمگیر روی کل بازار کامپیوترهای شخصی داشته باشد.

مدیران اجرایی اینتل سال گذشته همین موضوع افزایش نفوذ به بازار را مطرح کردند. جاش نیومن، مدیرکل بخش نوآوری های موبایلی اینتل، در ژانویه گفته بود:

انتظار داریم پس از گذشت زمانی مشخص، نه تنها به اهداف اولیه در طراحی های پروژه  ی آتنا دست پیدا کنیم؛ بلکه تجربه ی کاربری همه ی لپ تاپ های موجود در بازار را نیز بهبود دهیم؛ تجربه ای که نزدیک به تجربه ی استفاده از اولترابوک ها خواهد بود.

اینتل هم اکنون برخی از اصول و قواعد طراحی و ساخت لپ تاپ های آتنا را منتشر کرده است. در دستورالعمل شرکت می خوانیم لپ تاپ ها باید پاسخ گویی سریع و بازدهی بیشتر باتری و اتصال دائمی به اینترنت داشته باشند. به علاوه، باید به گونه ای بهینه سازی شده باشند که برخی از نیازهای کاربران را پیش بینی کنند. لپ تاپ های مذکور با استفاده از پردازنده های کم مصرف سری U و Y اینتل ساخته خواهند شد و وزنی کمتر از ۱.۵ کیلوگرم دارند. کمترین ویژگی های سخت افزاری برای کاربری بهینه نیز برای صفحه نمایش و باتری لپ تاپ های آتنا در نظر گرفته می شود. مدیران اینتل قصد ندارند لپ تاپ های Athena محصولاتی بسیار عالی تر از لپ تاپ های کنونی بازار باشند؛ بلکه فقط بهبود طراحی مد نظر آن ها است.

تولیدکننده های قطعات در اوپن لبز این امکان را دارند که سخت افزارهای خود را برای بررسی و بهینه سازی و مقایسه با استانداردهای آتنا ارائه کنند. عرضه کننده های کامپیوترهای شخصی نیز می توانند تأمین کننده های خود را برای کسب تأییدیه به اوپن لبز معرفی کنند. قطعات درجه های قبول یا رد دریافت می کنند و اینتل با تولیدکننده های علاقه مند همکاری می کند تا هرگونه مشکل مهندسی برای بهبود قطعات را حل کنند. ایده ی برنامه آن است که مشکلات مهندسی پیش از عرضه ی محصولات و در همین مراحل اولیه حل شوند.

اینتل در بیانیه ای درباره ی اوپن لبز که از این به بعد در طول سال برگزار خواهد شد، نوشت:

هر برنامه ی اوپن لب را تیم هایی از مهندسان باتجربه پشتیبانی می کنند تا قدرت و کارایی قطعات گوناگون لپ تاپ ها بررسی و بهینه سازی شوند. قطعات در دسته بندی های متعدد اعم از صدا، تصویر، کنترلرهای داخلی، SSD، اتصالات وایرلس و موارد دیگر بررسی و بهینه سازی می شوند.

مایکروسافت فرم ورک Fluid را به منظور یکپارچه سازی اسناد آفیس معرفی کرد

مایکروسافت فرم ورک Fluid را رونمایی کرد. این فرم ورک می تواند ارتباطی بهتر بین اپلیکیشن های مختلف ازجمله نرم افزارهای آفیس ایجاد کند.

به گزارش زومیت، فرم ورک Fluid مایکروسافت احتمالا آینده آفیس خواهد بود و به زودی دیوار بین اپلیکیشن های مختلف را از میان برخواهد داشت و ارتباط بین اپ ها را به امری عادی تبدیل خواهد کرد. این احتمال وجود دارد که فرم ورک یادشده آینده ی مجموعه ی آفیس نیز باشد. اگر این موضوع برایتان آشنا به نظر می رسد، به این دلیل است که در سال ۲۰۰۴، مایکروسافت نسخه ی تحت وب اپلیکیشن هایی را که با عنوان Sway با یکدیگر در ارتباط بودند، برای ترکیب کردن انتشار وب و نرم افزار واژه پرداز ورد و نرم افزار ساخت اسلاید شو آزمایش کرده بود.

مایکروسافت انتظار دارد تا اواخر سال جاری، اولین تجربه ی کاربری مایکروسافت ۳۶۵ را منتشر کند که از قابلیت های فرم ورک Fluid بهره گرفته است. افزون بر این، کیت توسعه ی نرم افزاری (SDK) مذکور نیز تا پایان امسال دردسترس توسعه دهندگان قرار می گیرد.

مایکروسافت فرم ورک مذکور را این گونه توصیف کرده است: این شرکت و توسعه دهندگان می توانند از فرم ورک Fluid به عنوان راهی برای ساخت اپلیکیشن های تحت وب با قابلیت انعطاف پذیری فراوان بهره ببرند. ظاهرا مایکروسافت درصدد است طرح اسناد را به عنوان شیئی گسسته از میان بردارد و بومِ کاری آزادی دراختیار کاربران قرار دهد که در این بوم، چندین کاربر می توانند به طور آنلاین و  به صورت هم زمان روی یک سند کار کنند و درعین حال، هوش مصنوعی و دستیارهای شخصی نیز در پشت صحنه به افراد کمک خواهند کرد. بنا بر اعلام فرانک شاو، رئیس بخش ارتباطات مایکروسافت، این دستیارهای شخصی وظیفه های از پیش  تعیین شده مثل تنظیم محتوا، ارائه پیشنهاد تصویر، ترجمه داده ها و مواردی از این قبلی را انجام خواهند داد.

شاو در بخش دیگر توضیحات خود گفته بود:

در این بوم، دید متفاوتی روی هوش مصنوعی داریم. آیا بومِ یادشده سند است یا اسلایدشو یا صفحه ی گسترده؟ پاسخ سؤالات مطرح شده، بله است و نیاز نیست به عنوان کاربر نگران آن باشد. تمامی این اقدامات در پس زمینه ی کار انجام خواهد شد.

مایک مورتون، یکی از مدیربرنامه های گروه آفیس، در کنفرانس بیلد با جزئیات بیشتر درباره ی فرم ورک Fluid توضیحاتی داده بود. به گفته ی وی، اسناد Fluid تحت وب  خواهند بود. به عنوان مثال، شما قادر خواهید بود در یک سند، متنی را تایپ کنید و آفیس به طور خودکار آن متن را برای سایر کاربرانی ترجمه خواهد کرد که به صورت هم زمان درحال کار روی همان سند هستند.

طبق گفته ی شاو، یکی از مثال هایی که اپلیکیشن  تحت فرم ورک Fluid می تواند کارایی داشته باشد، بخش ایجاد راهنمای استفاده است که همیشه به چندین زبان نوشته می شود. شاو دراین باره می گوید:

فرم ورک Fluid امکان ترجمه ی لحظه ای برای تیم هایی فراهم می آورد که بخش های راهنما را تدوین می کنند. مدیر تدارکات می تواند سندی ایجاد کند که در آن، کلمات درکنار محاسبات در همان سند قرار داده شده است. همچنین، امکان به روزرسانی آن محاسبات به وسیله ی شخص دیگر حاضر در تیم تدارکات فراهم خواهد بود.

اینکه فرم ورک Fluid درنهایت به Sway شباهت داشته باشد، هنوز مشخص نیست. در وب سایت Sway، امکان استفاده از کنترل های مختلف برای طرحی اسناد در اختیار کاربر قرار دارد.

به عنوان مثال، شما می توانید به راحتی یک عکس را با حالت دلخواه به سند مد نظر اضافه کنید و سپس، Sway باتوجه به شمایل کلی سند تصمیم می گیرد تصویر یادشده در کجا قرار داده شود. اگر کاربر از نتیجه ی کار راضی نباشد، امکان سازمان دهی مجدد تصویر برای دستیابی به نتیجه ی دلخواه نیز وجود دارد. اگر فرم ورک Fluid خود برپایه ی Sway ایجاد شده باشد، موضوع کمی پیچیده تر خواهد شد.

مایکروسافت، کیت توسعه ی ویژوال استودیو را برای اتریوم منتشر کرد

مایکروسافت، کیت توسعه ی بلاک چین آژور مبتنی بر اتریوم را به صورت یک افزونه برای ویژوال استودیو منتشر کرد.

به گزارش زومیت، مایکروسافت (Microsoft) با راه اندازی کیت توسعه ی ویژوال استودیوی خود برای اتریوم (Ethereum) و آژور (Azure)، همچنان مشغول تلاش برای توسعه بخشیدن به مجموعه ابزارهای سازمانی بلاک چین اش است.

کیت توسعه ی مذکور که آغازبه کار آن به صورت رسمی در سایت مایکروسافت اعلام شد، محیطی برای برنامه نویسان فراهم خواهد کرد تا بتوانند اپلیکیشن هایی غیرمتمرکز برای بلاک چین (Blockchain) عمومی اتریوم و سرویس بلاک چین آژور طراحی کنند. این کیت به همراه چند ابزار بلاک چین متن باز مانند سولیدیتی (Solidity) و تروفل (Truffle) ارائه شده است که نشان می دهد می توان قراردادهای هوشمند را به صورت مستقیم در یک اپلیکیشن ایجاد کرد.

برنامه نویسان خبره احتمالا خوشحال خواهند شد که بدانند کیت توسعه ی بلاک چین آژور به عنوان یک افزونه برای مایکروسافت ویژوال استودیو (Visual Studio) ارائه می شود و با سیستم های عامل ویندوز و مکینتاش سازگار است.

ویژوال استودیو، برنامه ای برای نوشتن و کامپایل کدها در زمان توسعه ی یک نرم افزار، اپلیکیشن و حتی وب سایت است. سولیدیتی نیز یک زبان برنامه نویسی برای نوشتن قراردادهای هوشمند اتریوم است و تروفل نیز مانند ویژوال استودیو، یک محیط توسعه ی اختصاص یافته به اپلیکیشن های اتریوم است و کارکردی شبیه ویژوال استودیو برای اپلیکیشن های غیرمتمرکز دارد.

معرفی ابزار بلاک چین دیگری از طرف مایکروسافت

انتشار خبر حاضر چندان هم موجب شگفتی نشد. مایکروسافت در سال های اخیر طی روندی آرام اما مطمئن، مشغول طراحی و توسعه ی سیستم بلاک چین خود بوده است. سال گذشته، ردموندی ها یک کیت توسعه دهنده ی مبتنی بر کلاد (Cloud) برای بلاک چین آژور خود راه اندازی کردند که برای توسعه ی آفلاین در نظر گرفته شده است.

اخیراً نیز مایکروسافت خبر شراکت خود با JP Morgan را اعلام کرد تا بر پیش گامی خود برای پذیرش بلاک چین شرکتی مبتنی بر اتریوم این شرکت موسوم به Quorum صحه گذاشته باشد.

هوش مصنوعی موفق به تشخیص زودهنگام سرطان سینه شد

پژوهشگران دانشگاه MIT نوعی هوش مصنوعی  توسعه  داده اند که با دریافت اطلاعات ماموگرافی، پنج سال پیش از وقوع سرطان سینه را می تواند تشخیص دهد.

به گزارش زومیت، پژوهشگران دانشگاه MIT موفق شده اند نوعی هوش مصنوعی برای تشخیص سرطان سینه در زنان بسازند. هوش مصنوعی جدید پنج سال زودتر سرطان سینه را در زنان شناسایی می کند. این اختراع حاصل تلاش جمعی از محققان علوم کامپیوتر دانشگاه MIT و آزمایشگاه هوش مصنوعی CSAIL و بیمارستان جنرال ماساچوست است. در مدل های قدیمی تر، الگوریتم های شناسایی نمی توانستند این داده ها را در بیماران سیاه پوست تشخیص دهند؛ اما نگرانی ها درباره ی این مسئله برطرف شده است. پژوهشگران توانستند با به کارگیری از مدل جدید یادگیری ژرف ماشینی، یعنی یادگیری عمیق، بدون درنظرگرفتن تفاوت های نژادی، سرطان سینه را در بین زنان سیاه پوست و سفیدپوست تشخیص دهند.

برای دستیابی به چنین نتایجی، دانشمندان اطلاعات تصاویر ماموگرافی ۶۰ هزار بیمار مبتلا به سرطان سینه را بررسی کردند که در بیمارستان جنرال ماساچوست درحال درمان بودند. آن ها با استفاده از این اطلاعات، الگوهای عمیق تر در بافت سینه برای شناسایی سرطان سینه را تشخیص دادند. این الگوها نشانه های اولیه سرطان سینه هستند. یافته های این پژوهش، در قالب مقاله ای در مجله ی علمی رادیولوژی (Radiology) منتشر شده است.

هوش مصنوعی با استفاده از مدل یادگیری عمیق توانسته به نابرابری نژادی در بین زنان در حوزه سلامت کمک کند. آزمایش ها و نتیجه های قبلی در پژوهش های سرطان سینه، به جامعه آماری زنان سفید پوست مختص بود که به تشخیص ندادن زودهنگام این بیماری در بین زنان سیاه پوست منجر می شد. گزارش های متعددی از تأخیر شناسایی سرطان سینه در بین زنان رنگین پوست در ماهنامه ی پزشکی JAMA Surgery در سال ۲۰۱۸ ثبت شده است. احتمال مرگ زنان سیاه پوست در اثر سرطان سینه، ۴۳ درصد بیشتر از زنان سفید پوست گزارش شده است. به طور میانگین، زنان سیاه پوست و آسیایی و دورگه زودتر از همتایان سفید پوست خود به سرطان سینه مبتلا می شوند.

دانشمندان بر این باورند دلیل موفقیت هوش مصنوعی در شناسایی و تشخیص زودهنگام سرطان سینه، آزمایش کردن هم زمان اطلاعات زنان سیاه پوست و سفید پوست در این جامعه آماری بوده است. دکتر آلیسون کوریان، دانشیار تحقیقات و سیاست گذاری سلامت و پزشکی دانشگاه استنفورد در MIT، اظهار امیدواری کرده چنانچه اعتبارات لازم برای استفاده از تحقیقات هوش مصنوعی به حوزه ی سلامت اختصاص داده شود، می توان کاهش ریسک خطر مرگ سرطان سینه در بین زنان سیاه پوست و سفید پوست را شاهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پانزده − پنج =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *