راهنمای جامع ویدئو مارکتینگ و راه های افزایش نصب اپلیکیشن در هفتمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر صفحه ی آموزش

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در هفتمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی آموزش، پنج آموزش در زمینه ی موبایل و کامپیوتر تقدیم شما گرامیان میگردد.

راهنمای جامع ویدئو مارکتینگ

بازاریابی ویدئویی، یکی از محبوب ترین و پر بازده ترین روندهای بازاریابی امروزی است که بیش از هر کمپین دیگری، نرخ تعاملات کاربران را افزایش می دهد.

به نقل از زومیت، زمانی که می خواهید برای بودجه و تلاش های بازاریابی شرکت، برنامه ریزی کنید، با انتخاب های متعددی رو به رو می شوید. بسته به بودجه، اهداف، جدول زمانی و متغیرهای دیگر، احتمالاً روی استراتژی هایی مانند پرداخت بابت هر کلیک (PPC)، بهینه سازی موتور جست وجو (SEO)، رسانه های اجتماعی و شاید بازاریابی ایمیلی متمرکز می شوید. با این حال اگر به دنبال راهی برای افزایش آگاهی از برند خود هستید، باید راه جذاب تری برای ارتباط با مشتریان پیدا کنید. شما باید داستانی را برای مخاطبان خود تعریف کنید که مأموریت و هدف برند را به طور دقیق به تصویر بکشد. بهترین راهکاری که در سال ۲۰۱۹ شما را به این مقصد می رساند، سرمایه گذاری روی بازاریابی ویدئویی یا Video Marketing است. اگر تابه حال در مورد بهره گیری از ویدئو به عنوان ابزاری که شما را به اهداف شرکت نزدیک تر می کند فکر نکرده اید، حالا زمان مناسبی است:

  • مردم به کمک ویدئو و ابزارهای بصری، ۶۵ درصد اطلاعات را به مدت سه روز یا بیشتر در ذهن نگه می دارند.
  • تمایل مصرف کنندگان به مشاهده ی ویدئوهای بازاریابی، چهار برابر تمایل آن ها به مطالعه ی اطلاعات متنی است.
  • زمانی که پست های شبکه های اجتماعی حاوی ویدئو هستند، تعامل ارگانیک کاربران را به شدت افزایش می دهند.
  • بازدهی مالی محتوای ویدئویی، تقریباً ۱۲ برابر ترکیب متن و تصویر است.
  • در حال حاضر ۸۷ درصد از بازاریابان آنلاین، در استراتژی های خود از ویدئو مارکتینگ استفاده می کنند.

همچنین شرکت هایی که در بازاریابی خود  از محتوای ویدئویی استفاده می کنند ۲۷ درصد نرخ کلیک (CTR) و ۳۴ درصد نرخ تبدیل بیشتری دارند و درآمد سالانه ی آن ها نیز تا ۴۹ درصد رشد سریع تری را تجربه می کند.

ویدئو مارکتینگ چیست؟

شاید در نگاه اول، ویدئو مارکتینگ فرایند ی مبهم، گران و پیچیده ای به نظر برسد، ولی واقعاً این طور نیست. ویدئو مارکتینگ می تواند به سادگی تصویربرداری ازطریق تلفن همراه و اضافه کردن موسیقی مناسب و لوگوی شرکت باشد. بهتر است در این زمینه از تعابیر غیرضروری اجتناب کنیم: بازاریابی ویدئویی یعنی ویدئو را به شیوه ای به استراتژی بازاریابی خود اضافه کنید که نرخ شناخت و آگاهی از برند شما افزایش پیدا کند. همه ی ویدئوهای دارای اسپانسر که در شبکه های اجتماعی به صورت پاپ آپ (Pop Up) مشاهده می کنید، خبرنامه های ایمیلی که در آن ها فیلمی به نمایش درمی آید، ویدئوهایی که در صفحات اصلی وب سایت ها و وبلاگ ها تعبیه می شود، انواعی از بازاریابی ایمیلی هستند.

مزایای ویدئو مارکتینگ

۱- افزایش نرخ تبدیل

تاکنون تحقیقات متعددی به رابطه ی مثبت ویدئو و افزایش نرخ تبدیل اشاره  کرده اند. یک ویدیوی قانع کننده، کاملاً رفتار مشتریان بالقوه را تحت تأثیر قرار می دهد و حتی یک بازدیدکننده ی ساده را به یک لید (مخاطب بالقوه) تبدیل می کند. اگر تیم بازاریابی بتواند ازطریق یک فیلم تأثیرگذار، احساسات و هیجانات درستی را در بینندگان به وجود آورد، به ابزار بازاریابی قدرتمندی دست  یافته است. از طرف دیگر ویدئو می تواند نکات آموزشی محصول و گواهینامه های مرتبط را بهتر به تصویر بکشد، که به نوبه ی خود نرخ تبدیل را با شتاب فزاینده ای بالا می برد.

۲- ویدئو تأثیر فوق العاده ای روی کمپین های ایمیل مارکتینگ دارد

حجم بالای ایمیل های اسپم، بازاریابی ایمیلی را با چالشی جدی مواجه کرده است و برندها به سختی تلاش می کنند فهرست مخاطبان را به باز کردن ایمیل های خود تشویق کنند. طبق آمار، اگر از واژه ی «ویدئو» در عنوان ایمیل های شرکت استفاده کنید، احتمال باز شدن ایمیل های شما به شدت افزایش پیدا می کند. شاید عجیب به نظر برسد ولی ایمیل هایی که حاوی ویدئو هستند، بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ درصد بیشتر از سایر ایمیل ها باز می شوند. در اغلب موارد،  نمی توانیم منکر شویم که تماشای یک ویدئو ساده تر از مطالعه ی محتوای متنی است؛ مخصوصاً اگر در ویدیوها، روش استفاده از محصول یا نکاتی را نمایش دهید که ازطریق توصیفات متنی، به سادگی قابل درک نیستند، بازدهی ویدئو را بیشتر می کنید.

ویدئوهایی که نحوه ی انجام کاری را توضیح می دهند، نام برند را در صنعت مربوطه ماندگار می کنند

۳- موتورهای جست وجو عاشق ویدئو هستند

موتورهای جست وجو به دنبال محتوایی هستند که تعامل بیشتری با مخاطبان برقرار می کند. هیچ چیز به اندازه ی ویدئو، کاربران را به مدت بیشتری در صفحات وب سایت نگه نمی دارد. همچنین نباید یوتیوب را به عنوان دومین موتور جستجوی بزرگ بعد از گوگل، فراموش کنیم. اگر ویدیوهای بازاریابی را علاوه بر وب سایت، در یوتیوب نیز آپلود کنید، به احتمال بیشتری در نتایج موتورهای جست وجو دیده می شوید. به علاوه اگر ویدئو خود را در شبکه های اجتماعی نیز پروموت کنید، شانس دیده شدن شما از این سقف نیز بیشتر می شود.

4- افزایش اعتمادسازی و اعتبار برند

ویدئو راهی عالی برای ساخت «شخصیت برند» است و به شما امکان می دهد با بینندگان ارتباط برقرار کرده و اعتماد آن ها را جلب کنید. ۹۰ درصد از کاربران معتقدند که ویدیوهای محصول، در فرایند ی تصمیم گیری آن ها مفید واقع می شوند. هرچه ویدیوهای بیشتری در زمینه ی آموزش و اطلاع رسانی به مشتریان تولید کنید، پایه های اعتماد به برند را تقویت می کنید. همان طور که می دانید، افزایش اعتماد مخاطبان در صنعت بازاریابی معادل است با افزایش فروش.

5- ویدئو احتمال به اشتراک گذاری محتوا را بالا می برد

باید این واقعیت را بپذیریم که در عصر ویدیوهای ویروسی زندگی می کنیم (بازاریابی ویروسی). ۹۲ در صد از مصرف کنندگان ویدیوهای موبایل، فیلم هایی را که می بینند، با دیگران به اشتراک می گذارند. پس شما فرصت خوبی در اختیاردارید تا با ویدیوهای جالب و سرگرم کننده، همه چیز را در مورد شرکت خود نشان دهید.

6- ویدئو از ROI بالایی برخوردار است

۸۳ درصد از کسب وکارها معتقدند که ویدئو، نرخ بازگشت سرمایه ی فوق العاده ای دارد. گرچه ویدئو ساده ترین و ارزان ترین راه تولید محتوا نیست، ولی در طول زمان ارزش و بازدهی عالی خود را نشان می دهد. از طرف دیگر، ابزارهای آنلاین ویرایش ویدئو، دائماً در حال بهبود هستند و استفاده از آن ها هرروز مقرون به صرفه تر می شود. شما در حال حاضر با گوشی هوشمند خود نیز می توانید ویدیوهای زیبایی بسازید.

نکته ی مهم: نیازی نیست که حتماً ویدیوی بی نقصی بسازید. محتوای سناریو بیش از هر چیز دیگری اهمیت دارد.

ویدئو مارکتینگ برای چه کسب وکارهایی مناسب است؟

پاسخ این سؤال سخت نیست: همه ی کسب وکارها. صرف نظر از اینکه چه محصولی تولید می کنید و در چه صنعت یا بازاری در حال رقابت هستید، ویدیوها برای بازاریابی وب سایت یا وبلاگ شما ابزاری ضروری به شما می روند. اگر تاکنون نتیجه ی مثبتی از بازاریابی ویدیویی نگرفته اید، احتمالاً روی گزینه ی اشتباهی دست گذاشته اید. همان طور که در ادامه ی این مطلب خواهید دید، بازاریابی ویدیویی از جنبه های مختلف، به دسته های کاملاً متنوعی تقسیم می شود.

انواع بازاریابی ویدیویی

پیش از آنکه فیلم برداری را شروع کنید، باید نوع ویدیوی مورد نظر خود را مشخص کنید. فهرست زیر در مرحله ی اول به شما کمک می کند تا انتخاب مناسبی داشته باشید:

۱- دمو

ویدیوهای دمو (Demo Videos) نشان می دهند که محصول شما چگونه کار می کند. در ویدئو دمو، شما بینندگان را در یک تور نرم افزاری همراهی می کنید و نحوه ی استفاده از محصول را توضیح می دهید. یا محصول فیزیکی را جعبه گشایی و آزمایش می کنید.

۲- ویدیوهای برند

ویدیوهای برند معمولاً به عنوان بخشی از یک کمپین تبلیغاتی بزرگ تر ساخته می شوند و دیدگاه، مأموریت یا محصولات و خدمات سطح بالای شرکت را نمایش می دهند. هدف از فیلم های برند، ایجاد آگاهی در مورد شرکت و جذب مخاطبان هدف است.

۳- فیلم رویدادها

اگر کسب وکار شما میزبان یک کنفرانس، میزگرد، حامی مالی یا هر نوع رویداد دیگری است، می توانید مصاحبه های جالبی ترتیب دهید و از آن ها، یا از سخنرانی های باکیفیت تصویربرداری کنید.

۴- مصاحبه با کارشناسان

مصاحبه با کارشناسان داخلی یا رهبران فکری صنعت، یک  راه عالی برای اعتمادسازی و نشان دادن اعتبار برند به مخاطبان هدف است. اینفلوئنسرهای صنعت خود را شناسایی کنید و صرف نظر از اینکه دیدگاه مورد نظر شما را به اشتراک می گذارند یا خیر، نظرات و مباحثات آن ها را به مخاطبان نشان دهید.

۵- فیلم های آموزشی

ویدیوهای آموزشی می توانند نکات جدیدی به مخاطبان شما یاد بدهند، یا برای ارائه ی اطلاعات بیشتر در مورد کسب وکار و راه حل های شما ساخته شوند. به علاوه تیم های فروش و خدمات نیز در زمان کار با مشتریان، از این فیلم ها استفاده می کنند. به یاد داشته باشید که ویدئوهایی که نحوه ی انجام کاری را توضیح می دهند، نام برند را در صنعت مربوطه ماندگار می کنند.

۶- ویدیوهای توضیحاتی

این ویدیوها باید به مخاطبان نشان دهند که چرا به محصولات یا خدمات شما نیاز دارند. بسیاری از فیلم های توضیحی، روی یک سفر تخیلی پرسونای خریدار تمرکز می کنند که پی یافتن راه حلی برای یک مشکل است. این شخص با خرید محصولات یا خدمات شرکت، مسئله را برطرف می کند.

۷- فیلم مطالعات موردی و تصدیق مشتریان

مخاطبان بالقوه، می خواهند اطمینان پیدا کنند که محصول شما می تواند مشکل آن ها را حل کند. یکی از بهترین راه های اثبات این موضوع، ساخت ویدیوهای مطالعات موردی است که مشتریان وفادار و خشنود شما را به تصویر می کشد. این افراد بهترین پشتیبانان و مدافعان شما هستند. این مشتریان جلوی دوربین، چالش های خود را یادآوری می کنند و توضیح می دهند که شرکت شما چگونه به آن ها کمک کرده است.

۸- فیلم های زنده

ویدیوهای زنده یا لایو، پشت صحنه و چشم انداز خاص شرکت را به مخاطبان نشان می دهند. فیلم های زنده، نرخ و مدت تعاملات را به شدت افزایش می دهند. مدت زمانی که کاربران برای تماشای ویدیوهای زنده صرف می کنند، ۸.۱ برابر ویدیوهای عادی است. فیلم زنده ی مصاحبه ها، سخنرانی ها و رویدادها، مخاطبان را تشویق می کند که نظرات خود را ارسال کنند و سؤالات بیشتری بپرسند.

۹- پیام های شخصی

ویدئو می تواند به راه بسیار خلاقانه ای برای ادامه ی مکالمه یا پاسخ دادن به افراد (ازطریق ایمیل یا سایر کانال ها) تبدیل شود. شما می توانید به کمک نرم افزارها یا ابزارهای آنلاین، توصیه های شخصی سازی شده را در قالب ویدئو آماده کنید. این فیلم ها تجربه ای دلپذیر و منحصر به فرد به مخاطبان شما ارائه می دهند و آن ها را به سمت سفر خریدار هدایت می کنند.

همه ی تصمیم هایی که در طول فرایند تولید ویدئو اتخاذ می شود، به هدف ویدئو بازمی گردد، یعنی اقداماتی که می خواهید بینندگان پس از تماشای ویدئو انجام دهند

فرایند تولید ویدئو

قبل از برنامه ریزی، ضبط یا ویرایش، باید هدف تولید ویدئو را مشخص کنید. زیرا همه ی تصمیم هایی که در طول فرایند تولید ویدئو اتخاذ می شود، به هدف ویدئو و اقداماتی بازمی گردد که می خواهید بینندگان پس از تماشای ویدئو انجام دهند. اگر با تیم بازاریابی روی یک هدف واحد به توافق نرسید، در دام فیلم برداری و بازنویسی مجدد و ویرایش های متعدد گرفتار می شوید و زمان زیادی را از دست می دهید.

  • مخاطبان هدف چه کسانی هستند؟ پرسونای خریدار موردنظر شما چیست؟ شاید پاسخ این سؤال، پرسونای خریداران معمول شرکت شما باشد.
  • هدف پروژه چیست؟ آیا می خواهید میزان آگاهی از برند را افزایش دهید، یا برای یک رویداد بلیت بیشتری بفروشید، یا محصول جدیدی عرضه کنید؟ درنهایت از مخاطبانی که ویدئو را دیده اند، چه انتظاری دارید؟
  • ویدئو در کجا به نمایش درمی آید؟ در یک شبکه ی اجتماعی، یا پشت صفحه ی فرود؟ شما باید از آغاز کار، یک مکان هدف را برای این امر تعیین کنید. بعدها می توانید ویدئو را در کانال های دیگر نیز بازنشر دهید. مکان هدف، جایی است که به احتمال بیشتری مخاطبان ویدئو را کشف و مشاهده می کنند.
  • زمان مورد انتظار برای تکمیل پروژه: همیشه کار خود را با یک جدول زمانی شروع کنید. ویدیویی که آماده سازی آن چند ماه طول می کشد، به بودجه و محدوده ی خلاقیت متفاوتی نسبت به یک ویدیوی چندروزه نیاز دارد.
  • چقدر بودجه در اختیاردارید؟ تولید ویدئو می تواند بسیار پر هزینه باشد، ولی لزوماً این طور نیست. بودجه ی کار را تنظیم کنید، تحقیقات لازم را انجام دهید و پارامترهای واقع بینانه ای را مشخص کنید، مخصوصاً پیش از آنکه به سؤال بعدی پاسخ بدهید.
  • الزامات خلاقانه ی ویدیوی هدف چیست؟ باتوجه به بودجه، مهارت ها و منابعی که در اختیاردارید، در مورد موانع خلاقانه ی محتمل، فکر کنید. آیا برای گرافیک Lower Third به یک طراح نیاز دارید؟ آیا قصد دارید یک ویدئو انیمیشن یا یک فیلم زنده بسازید؟

مرحله ۱: اسکریپت یا متن فیلم نامه

نباید بیننده را منتظر نگه دارید تا در لحظات پایانی به منظور ویدئو پی ببرد

اکثر ویدیوهای تجاری به یک اسکریپت نیاز دارند. برای نوشتن فیلم نامه، کار را به همان شیوه ای آغاز کنید که گویی یک پست وبلاگ را می نویسید. به این ترتیب ابتدا طرح کلی داستان را مشخص می کنید. سپس نکات کلیدی را فهرست کرده و به صورت منطقی مرتب کنید.

نکته ۱: نباید بیننده را منتظر نگه دارید تا در لحظات پایانی به منظور ویدئو پی ببرد.

نکته ۲: لحن ویدئو باید محاوره ای باشد. جملات پیچیده، اصطلاحات تخصصی و عبارات رسمی را به حداقل برسانید.

مرحله ی ۲: شناخت دوربین ها

بسیاری از کسب وکارها به علت عدم اطمینان از تجهیزات خود، تجربیات ویدیویی را کنار می گذارند. اما یادگیری فیلم برداری لزوماً خسته کننده نیست، مخصوصاً که شما به احتمال زیاد، یک دوربین مناسب به همراه دارید: دوربین موبایل.

پیش از اینکه فیلم برداری با دوربین موبایل را شروع کنید، اطمینان حاصل کنید که فضای ذخیره سازی کافی در اختیار دارید. در بخش تنظیمات، دریافت اعلان های مختلف در طول فیلم برداری را غیرفعال کنید. گوشی را به صورت افقی تنظیم کنید و به اندازه ی کافی به سوژه ی مورد نظر نزدیک شوید. هدف این است که از ویژگی زوم استفاده نکنید، زیرا کیفیت ویدئو کاهش پیدا می کند. برای اینکه فیلم برداری بهتری داشته باشید، ابتدا انگشت خود را روی سوژه بگذارید تا کلمات AE/AF Lock را مشاهده کنید. در این حالت وقتی دوربین را به حالت تصویربرداری تغییر می دهید، دوربین به صورت خودکار روی صحنه تطبیق می یابد.

همچنین تا حد ممکن از فلش گوشی استفاده نکنید. سعی کنید نور محیط را به شیوه ای تنظیم کنید که همه چیز طبیعی به نظر برسد.اگر منابع روشنایی شما کم است، روی نورپردازی های ارزان قیمت سرمایه گذاری کنید.

دوربین های Prosumer: این دوربین ها درواقع پل بین دوربین های کامپکت و دوربین های پیشرفته تر هستند. دوربین های Prosumer برای افرادی مناسب اند که ویدیوهای بیشتری بسازند، اما درعین حال گزینه ی ضبط فوری را هم ضروری می دانند. اغلب این دوربین ها لنز ثابتی دارند که کار با آن ها را ساده تر می کند.

دوربین های حرفه ای مانند DSLRها: این دوربین ها امکان تنظیمات شخصی در سطحی دقیق را فراهم می کنند. هنگامی که با دوربین حرفه ای کار می کنید، می توانید از لنز متناسب با فاصله ی کانونی مطلوب استفاده کنید. دوربین های DSLR در اصل برای عکاسی طراحی  شده اند، بسیار کوچک هستند و با طیف گسترده ای از لنزها سازگاری دارند. اگر درنهایت DSLR را انتخاب کنید، قبل از شروع فیلم برداری باید با برخی از تنظیمات نظیر نرخ فریم، سرعت شاتر، ISO، دیافراگم و تعادل رنگ آشنا شوید. زمانی که در مورد تنظیمات دوربین مطالعه می کنید، حتماً دوربین را نزدیک خود داشته باشید زیرا تنظیمات دستی بدون تست کردن، کاملاً انتزاعی است.

مرحله ی ۳: استودیو

زمانی که می خواهید استودیو داخلی شرکت را آماده کنید، هزینه ها به سرعت افزایش می یابند. شما خیلی زود متوجه می شوید که نه تنها به دوربین، بلکه به سه پایه یا تریپاد، نور، میکروفن و لوازم دیگری نیاز دارید. عجله نکنید. اگر دانش فنی بیشتری کسب کنید، متوجه می شوید که واقعاً نیازی به امکانات پر هزینه ندارید. گزینه های مقرون به صرفه و همچنین ساخت شخصی لوازم جایگزین به شما کمک می کند فیلم های بسیار باکیفیتی تولید کنید.

تجهیزات پایه ای: صرف نظر از اینکه با دوربین موبایل فیلم برداری می کنید یا دوربین حرفه ای، همیشه از یک تریپاد استفاده کنید تا تصویربرداری یکنواخت و باثباتی داشته باشید. باتری ها و حافظه ی SD کارت دوربین را فراموش نکنید. زیرا ضبط تصویر، باعث می شود هر دو آیتم سریع تر از عکاسی به پایان برسند. هرگز به میکروفون داخلی دوربین اکتفا نکنید. میکروفون داخلی به اندازه کافی قدرتمند نیست که بتواند صدای مطلوبی ضبط کند. در عوض شما باید چندین قطعه تجهیزات صوتی باکیفیت را فراهم کنید. یکی دیگر از عناصر ضروری تصویربرداری، نور است. روش سنتی تنظیم نور که به ویژه برای مصاحبه ها مورد استفاده قرار می گیرد، نورپردازی سه نقطه ای نام دارد. در این روش نور اصلی را در زاویه ی ۴۵ درجه نسبت به سوژه تنظیم می کنید و نور پرکننده یا Fill Light را نیز با زاویه ی ۴۵ درجه مخالف نور اصلی قرار می دهید تا از ایجاد سایه جلوگیری کند. نور سوم، نوری است که از بالا و پشت به سوژه می تابد و باعث می شود او از پس زمینه جدا به نظر برسد.

اطمینان حاصل کنید که اتاق فیلم برداری، زیاد خالی نیست. در صورت نیاز لوازم دیگری مانند مبل ها و صندلی های بیشتر و یک کتابخانه را به اتاق استودیو اضافه کنید تا اکو کاهش پیدا کند.

مرحله ی ۴: آماده کردن سوژه

قرار گرفتن جلوی دوربین، همیشه به کمی آمادگی نیاز دارد. بهتر است سناریوی ویدئو را در همان آغاز کار به سوژه ی مورد نظر تحویل دهید، اما به او بگویید که نیازی نیست همه چیز را حفظ کند. در عوض یک لپ تاپ را زیرخط چشم دوربین قرار دهید و متن را به پاراگراف های واضح تقسیم کنید. هر قسمت را در یک نوبت فیلم برداری کنید. در طول تصویربرداری، انتقادات سازنده ی خود را به سوژه ارائه دهید اما درعین حال هربار او را تشویق کنید و استرس یا فشاری به او وارد نکنید. بهتر است بازخورد را زمانی ارائه دهید که دوربین در حال فیلم برداری نیست.

مرحله ی ۵: ویرایش و موسیقی

این روزها بسته به سطح مهارت،  بودجه و سیستم عامل، نرم افزارهای مختلفی برای ویرایش ویدئو وجود دارد. این نرم افزارها به شما اجازه می دهند کلیپ های خود را برش بزنید، برای آن ها عناوین، موسیقی، جلوه های ویژه و فیلتر مناسبی انتخاب کنید و رنگ های پایه ای را تصحیح کنید. توصیه می کنیم خودتان را با ابزارهای پیشرفته سردرگم نکنید. نرم افزارهای در دسترس، همه ی نیاز شما را برای ویرایش یک ویدیوی بازاریابی برآورده می کنند. مرحله ی انتخاب موسیقی را نیز دست کم نگیرید، زیرا موسیقی مستقیماً احساس و اشتیاق بیننده را تحت تأثیر قرار می دهد و تفاوت یک پروژه ی آماتور و یک کار حرفه ای را مشخص می کند.

تجزیه وتحلیل نتایج

هنگامی که می خواهید ویدئو را در بهترین کانال ها منتشر کنید، باید عناوین، توصیفات و متاداده ی ویدئو را بهینه سازی کنید. به طور کلی، ویدئو نیز مانند هر محتوای دیگری، مستلزم رعایت کردن قوانین سئو است. به علاوه بسته به اینکه ویدئو را صرفاً برای صفحه نمایش موبایل آماده می کنید یا می خواهید آن را در صفحه ی فرود وب سایت منتشر کنید، به ویرایش و تنظیمات متفاوتی نیاز دارید.

همان طور که در توضیحات تجزیه وتحلیل کمپین های بازاریابی آنلاین گفتیم، در ویدئو مارکتینگ هم باید نتایج محتوای خود را اندازه گیری کنید. با استفاده از ابزارهایی مانند Google Analytics متوجه می شوید که گوگل وب سایت شما را چگونه رتبه بندی می کند. همچنین می توانید تعداد بازدیدهای ویدیوی مورد نظر را پیگیری کنید.

اگر یک صفحه فرود خاص برای محتوای ویدئویی ایجاد کرده باشید، به راحتی متوجه می شوید که این محتوا تا چه اندازه در فعالیت های سایت مؤثر است. باتوجه به اینکه صفحات فرود حاوی ویدئو، نرخ تعاملات را حدوداً چهار تا هفت برابر افزایش می دهند، باید بازدهی قابل توجهی را شاهد باشید.

در مرحله ی بعد حساب های رسانه های اجتماعی شرکت را بررسی کنید و ببینید کدام ویدئو، چندین بار به اشتراک گذاشته  شده، ریتوییت شده یا در یوتیوب دیده  شده است. روند نتایج را در یک ساعت خاص از روز و یک روز از هفته زیر نظر بگیرید. این داده ها به شما نشان می دهند که چگونه می توانید هنگام ارسال و به اشتراک گذاری ویدئو، بهتر عمل کنید.

سوابق و داده های همه ی ویدیوها را نگه داری کنید. در طول زمان با مقایسه ی این پرونده ها متوجه می شوید که کدام نوع ویدئو، بازخورد بهتری از مخاطبان هدف شما دریافت می کند و بازدهی بیشتری برای برند دارد.

توصیه هایی برای پیشگیری از آلوده شدن گوشی های هوشمند به بد افزار

برخلاف اندروید که پلتفرم بازی است و با تناوب کمتری به روزرسانی های نرم افزاری را دریافت می کند، iOS پیرو سیاست خاصی به نام «باغ محصور» است که به موجب آن، هر اپلیکیشن پیش از عرضه در اپ استور به دقت بررسی می شود تا مبادا بد افزاری ازطریق آن به گوشی کاربران راه پیدا کند.

به نقل از زومیت، iOS اپل کاملا دربرابر نفوذ ایمن نیست. دلیل این مدعا را می توان حمله ی وسیع XCodeGhost دانست که در سال ۲۰۱۵ علیه برخی کاربران چینی صورت گرفت و بیش از ۳۹ اپلیکیشن اپ استور ازجمله نسخه های قدیمی تر وی چت را آلوده کرد.

علائم حمله بد افزاری به آیفون چیست؟

نفوذ ویروس به کامپیوترها به راحتی تشخیص دادنی است. در این مواقع، معمولا صدها پنجره پاپ آپ آزاردهنده را روی صفحه ی مانیتور می بینید یا متوجه هنگ کردن تصادفی و متناوب آن خواهید شد. با این حال، شناسایی ویروس روی گوشی هوشمند شاید دشوارتر از این باشد. درواقع، ممکن است بد افزاری در پس زمینه ی گوشی مشغول فعالیت باشد که عملکرد آن را مختل کند و شما متوجه نشوید.

ازجمله نشانه های مهم آلوده شدن گوشی هوشمند می توان به کُندشدن فعالیت آن یا خالی شدن یک باره ی باتری یا افت ناگهانی و درخور توجه عملکرد گوشی اشاره کرد. یکی دیگر از نشانه هایی که می تواند دال بر وجود ویروس در گوشی هوشمند شما باشد، افزایش میزان مصرف دیتاست. این نشانه می تواند به دلیل فعالیت ویروس در پس زمینه اتفاق بیفتد که البته از آن آگاه نیستید و همچنین تلاش گوشی شما برای اتصال به اینترنت و ارسال اطلاعات حساس شما برای هکرها.

بنابراین، افزایش عجیب هزینه های ماهانه ی شما می تواند نشانه ای دال بر وجود ویروس باشد؛ چراکه برخی بدافزارها می توانند با ارسال پیامک های انبوه از گوشی شما آن هم بدون اطلاعتان درآمدزایی کنند.

چطور ویروس را از آیفون خود پاک کنیم؟

همان طور که توضیح دادیم، بد افزارهای iOS کمیاب تر از بد افزارهای اندرویدی هستند؛ اما همچنان احتمال نفوذ آن ها به آیفون وجود دارد. درواقع، هکرها با اضافه کردن کدهای مخرب به اپلیکیشن های مد نظرشان، آن ها را آلوده می کنند. کاربرانی که گوشی های خود را جیلبریک کرده اند، ممکن است ناخواسته آن اپ آلوده را دانلود کنند.

خبر خوشحال کننده این است که ساختار سندباکس شده ی iOS که دسترسی هر اپلیکیشن را محدود می کند، از گسترش بدافزارها در دستگاه های موبایل و آلوده سازی اپ های دیگر یا سیستم عامل جلوگیری می کند. این، یعنی در iOS به راحتی می توان متوجه شد اپ آلوده ای که باعث اختلال در عملکرد گوشی شده، کدام است و تنها در مواقعی که اپلیکیشن باز باشد، دچار مشکل می شوید.

برای پاک سازی آن اپ نخست باید در اپ استور به دنبال نسخه ی جدیدی از آن بگردید؛ چراکه این احتمال می رود که اپل برنامه ی مخرب را شناسایی و مشکل را در به روزرسانی جدید رفع کند. اگر نسخه ی جدید را پیدا نکردید، باید اپ مدنظر را مستقیما Uninstall و پاک کنید. اگر ویروس مدنظر با هدایت شما به صفحه ی وب مملو از اسپم خود را آشکار کرد، ممکن است لازم باشد تاریخچه ی سافاری و دیتای خود را پاک کنید.

نکاتی برای ایمن نگه داشتن گوشی های هوشمند

مؤثرترین راه برای حفاظت از گوشی های هوشمند دربرابر بدافزار، برداشتن گام های پیشگیرانه به منظور کاهش احتمال آلودگی است. این نکات شما را برای این منظور راهنمایی می کنند:

  • از هات اسپات های وای فای عمومی دوری کنید

برای دسترسی به اطلاعات حساس خود از وای فای های عمومی استفاده نکنید؛ چراکه هکر ممکن است بتواند ارتباطات شما را ازطریق حمله ی مرد میانی رهگیری کند.

  • خودداری از جیلبریک یا روت گوشی

در نظر داشته باشید با این کار مکانیسم حفاظتی اپل یا گوگل را از بین می برید و خود را دربرابر اپ های مخرب آسیب پذیر می کنید.

  • دانلود اپلیکیشن های مورد نیاز فقط از اپ استورهای رسمی

اگر فقط از اپ استورهای رسمی استفاده کنید، احتمال دانلود برنامه های مخرب بسیار کم می شود.

  • به روزرسانی مستمر سیستم عامل

مطمئن شوید به روزرسانی های نرم افزاری را به صورت مستمر روی گوشی خود نصب می کنید. این کار خطر نفوذ هکرها را به حداقل می رساند.

  • رمزگذاری دستگاه ها

رمزگذاری گوشی ها فایل های شما را به گونه ای باهم ادغام می کند که تنها شخص شما امکان دسترسی به آن ها را داشته باشد. بدین ترتیب، هرزمان که بخواهید از گوشی خود استفاده کنید، باید رمزعبور را وارد کنید تا فایل ها را رمزگشایی کنید.

  • بررسی مجوزهای دسترسی

مجوزهای دسترسی اپلیکیشن ها خود را در تنظیمات حریم خصوصی بررسی و هر مجوز غیرضروری را لغو کنید.

راه های افزایش نصب اپلیکیشن

اگر در حال خواندن این مطلب هستید، احتمالا قصد دارید اپلیکیشنی جدید روانه ی اپ استورها کنید.

به نقل از زومیت، شاید ایده ی جذابی برای ساخت اپلیکیشن دارید و می خواهید بدانید برای موفقیت آن، به چقدر تلاش نیاز دارید. شاید هم در حال حاضر اپلیکیشنی را منتشر کرده اید و به فکر افزایش نصب آن هستید. فرقی نمی کند چه هدفی دارید، استراتژی هایی که در ادامه مطرح می کنیم، روش هایی هستند که از آن ها می توانید برای افزایش نصب اپلیکیشن خود استفاده کنید. این به معنای جذب مخاطب بیشتر است.

با وجود میلیون ها اپلیکیشن در اپ استورهای اپل و گوگل، راضی کردن مخاطب به دانلود و نصب یک اپلیکیشن، کار بسیار سختی است و به تلاش فراوانی نیاز دارد. جذب کاربر یکی از چالش برانگیزترین مراحل برای بازاریابی اپلیکیشن ها است. از ژوئن سال ۲۰۱۶، اپ استورهای گوگل پلی و اپل درمجموع چهارمیلیون اپلیکیشن را فروخته اند. با وجود اپلیکیشن هایی که هر روز در اپ استورها عرضه می شوند، جلب نظر مخاطبان، اصلا کار ساده ای نیست.

خوشبختانه روش های زیادی وجود دارد که کاربران را برای دانلود یک اپلیکیشن تشویق می کند. بسیاری از روش هایی که عنوان می شوند، در عین سادگی، بسیار تأثیرگذار هستند. در ادامه به چند مورد از آن ها اشاره می کنیم. اگر به طورهم زمان چند مورد از این روش ها را امتحان کنید، نتایج چشمگیری مشاهده خواهید کرد.

۱. اولویت قراردادن بهینه سازی اپ استور یا ASO

بهینه سازی اپ استور یا ASO یکی از متدهای ساده و حیاتی برای تأثیرگذاری در آمار دانلود اپلیکیشن ها است. فراموش نکنید که این متد در نگاه اول ساده به نظر می رسد؛ ولی نیازمند تلاش مداوم و برنامه ریزی شده تا به نتیجه برسد و موفقیت آمیز باشد. رتبه بندی اپ استور به متا دیتا، یعنی کلمات کلیدی، توضیحات اپلیکیشن، رتبه بندی و امتیازدهی و نقد و نظر کاربران بستگی دارد؛ اما بهینه سازی اپ استور به این موارد محدود نمی شود.

علاوه بر این موارد، باید بررسی کنید که کلمات کلیدی چطور در هر دسته بندی اپلیکیشن، رتبه بندی می شوند؛ مثلا دسته بندی بازی های نامرتب (Casual Games) یکی از رقابتی ترین دسته بندی ها برای کلمات کلیدی است؛ درحالی که رتبه بندی در دسته بندی موسیقی راحت تر است. می توانید از آزمون های A/B کمک بگیرید تا متوجه شوید کدام ویژگی اپ استور، باعث جلب توجه بیشتر مخاطبان به اپلیکیشن شما می شود. سپس، روی ارتقای همان بخش از صفحه اپ استور خود تمرکز کنید.

بهینه سازی اپ استور بدون شک مهم ترین قدمی است که باید برای افزایش نصب اپلیکیشن بردارید. بهینه سازی اپ استور فرایندی است که قابلیت دیده شدن اپلیکیشن در اپ استورها را افزایش می دهد. این کار ازطریق بهینه سازی متادیتا مثل عنوان اپ، توضیحات، کلمات کلیدی، اسکرین شات ها و… انجام می شود.

با بهینه سازی اپ استور، اپلیکیشن شما بیشتر دیده می شود و احتمال نصب آن افزایش می یابد. با وجود اینکه تکنیک ASO روز به روز محبوب تر می شود، هنوز بسیاری از توسعه دهندگان و بازاریابان دیجیتال به آن توجه نمی کنند. اکنون بیشتر از هر زمان دیگری، وقت سودبردن از مزایای این تکنیک است. با این تکنیک، با صرف کمترین هزینه نصب اپلیکیشن را افزایش می دهید. درست مثل سئو، این ترفند هم آموزش داده می شود و ابزارهای خاصی برای پیداکردن کلمات کلیدی دارد. برای نمونه، کی ورد پلنر گوگل (Keyword Planner) یا Apple Search Ads ابزارهایی هستند که کلمه های کلیدی مرتبط و کلمه های کلیدی توصیه شده را پیشنهاد می کنند.

۲. تشویق مخاطبان به نظردادن و رتبه بندی

بیشتر دیده شدن اپلیکیشن در اپ استور یکی از مهم ترین قدم هایی است که برای افزایش نصب اپلیکیشن باید بردارید. وقتی کاربران اپلیکیشن شما را پیدا می کنند، باید بتوانید آن ها را متقاعد کنید که نرم افزار مربوطه ارزشمند و قابل اعتماد است که آن را دانلود کنند. در همین مرحله است که نقد و نظر دیگر کاربران، مفید واقع می شود. کاربران معمولا ارزش زیادی برای توصیه های دهان به دهان قائل اند. درواقع نقد و نظر، کاربران را به سایر روش های تبلیغاتی ترجیح می دهند.

ازطریق پیام های درون برنامه ای می توانید کاربران را به نظردادن تشویق کنید. البته دقت کنید که از فرستادن تعداد زیادی نوتیفیکیشن برای کاربران خودداری کنید. این کار درنهایت ممکن است به آزرده کردن مخاطب بینجامد. نظرات کاربران نه تنها کیفیت و ارزش اپلیکیشن  را به دانلودکننده های احتمالی ثابت می کند؛ بلکه فرصتی عالی برایتان فراهم می کند که با کاربران و مشتریان خود تعامل داشته باشید.

اگر کاربران، شکایت یا پیشنهادی دارند، می توانید به آن ها پاسخ و به کاربران احتمالی نشان دهید که برای بازخورد مشتریان و کاربران خود ارزش قائل اید. با انجام این کار به طور مرتب، نوعی اطمینان و اعتماد در کاربران ایجاد می کنید که به افزایش تعداد نصب اپلیکیشن منجر می شود. داشتن نقد و نظر مثبت در اپ استور نه تنها باتوجه به الگوریتم اپ استورها، رتبه بندی اپلیکیشن را ارتقا می دهد؛ بلکه باعث شهرت بیشتر اپلیکیشن و دانلود و نصب بیشتر آن می شود؛ چون اعتماد مخاطب را جلب می کند.

معمولا کاربران اپلیکیشن ها به نظرات کاربران دیگر قبل از دانلود، توجه و اطمینان می کنند. اگر نظرات منفی دریافت کرده باشید یا تعداد نظرات و رتبه بندی اپلیکیشن کم باشد، نرخ تبدیل اپلیکیشن شما بسیار کم خواهد شد. علاوه بر این، الگوریتم های اپ استور و پلی استور برای نقدها و نظرات و امتیازدهی کاربران برای  رتبه بندی اپلیکیشن اهمیت زیادی قائل است. اگر تعداد امتیازدهی ها و نظرات منفی اپلیکیشن زیاد باشد، اپ استور اپلیکیشن مربوطه را جریمه می کند. درمقابل، اگر تعداد نظرات و امتیازهای بالا و مثبت بیشتر باشد، اپ استور اپلیکیشن را در نتایج جست و جو در رده بندی بالاتر قرار می دهد.

برای پیشگیری از دریافت نظرات و امتیازهای منفی، باید بهترین تجربه ی ممکن را از کارکردن با اپلیکیشن برای مخاطبان خود رقم بزنید. با اصلاح باگ ها شروع کنید و مشکلات را در اسرع وقت حل کنید. همچنین، روشی برای برقراری ارتباط با کاربران در نظر بگیرید تا به راحتی بتوانند شکایات و انتقادات خود را مطرح کنند و مشکلاتشان را به گوش شما برسانند.

۳. اطمینان از سالم بودن اپلیکیشن

اگر کاربران هر نوع مشکلی در اپلیکیشن ببینند، معمولا شکایت خود را در فضای آنلاین منتقل می کنند و به راحتی ازطریق این پیام ها می توانید مشکلات اپلیکیشن را پیدا کنید. بعد از اینکه به شکایات آن ها پاسخ دادید، توسعه دهندگان باید به سرعت این مشکل را حل کنند تا برای بار دوم دچار چنین مشکلی نشود. البته بهترین و موثرترین راه این است که اقدامات پیشگیرانه انجام دهید. اپلیکیشن شما قبل از انتشار باید مراحل مختلف تست و بازبینی را توسط توسعه دهندگان طی کند. هر باگ و مشکل احتمالی باید حل شود و اپلیکیشنی آماده و بدون مشکل را روانه اپ استور کنید.

۴. تشویق کاربران به معرفی اپلیکیشن

معرفی اپلیکیشن توسط افراد دیگر، یکی دیگر از راه های جلب نظر مخاطب و افزایش نصب اپلیکیشن است. این روش قابل اطمینان و باکیفیت بودن اپلیکیشن شما را نشان می دهد و برای کاربران جدید، اطمینان و اعتماد ایجاد می کند. می توانید کاربران فعلی اپلیکیشن خود را به سفیران تبلیغاتی خود تبدیل کنید. به این کاربران انگیزه کافی بدهید تا اپلیکیشن را به دوستان و آشنایان خود معرفی کنند. به عنوان مثال، اگر یک اپلیکیشن مبتنی بر فضای نگه داری ابری دارید، می توانید درقبال معرفی اپلیکیشن، به کاربران خود فضای رایگان بیشتری بدهید. همچنین، برای معرفی اپلیکیشن درخواست تاکسی، می توانید سفر رایگان را به مخاطبان خود در قبال معرفی اپ پیشنهاد کنید.

۵. سرمایه گذاری روی محتوا

تهیه ی محتوای جذاب و مفید و مرتبط، یکی از روش های عالی برای افزایش تعداد نصب اپلیکیشن است. محتوای خوب باعث می شود کاربران بیشتری برای نصب آن ترغیب شوند. این محتوا ممکن است در قالب مقاله های آنلاین، رپورتاژ، مقاله های دارای اسپانسر، ویدئو، اینفوگرافیک و… باشد. نوع محتوایی که انتخاب می کنید، به عادات و علایق مخاطبان هدف شما بستگی دارد. به عنوان مثال، برای اپلیکیشن بازی می توانید ویدئویی تهیه کنید که زیبایی های بصری بازی را نشان دهد و از این طریق، مخاطب را تحت تأثیر قرار دهید. سپس، از تبلیغات ویدئویی می توانید برای انتشار هرچه بیشتر این ویدئو و معرفی آن به کاربران هدف استفاده کنید. همچنین، می توانید محتواهای مخاطبان را منتشر کنید که نشانی از اعتماد کاربر به اپلیکیشن است.

۶. حضور فعال در شبکه های اجتماعی و فضای آنلاین

محتوا به شبکه های اجتماعی قدرت می دهد. حضور قوی و مؤثر در فضای آنلاین، روشی بسیار مؤثر برای دستیابی به مخاطبان بیشتر، معرفی اپلیکیشن به مشتریان جدید و به دنبال آن افزایش نصب اپلیکیشن است. دلایل زیادی باعث می شود کاربر زمان بیشتری در پلتفرم بگذراند و اپلیکیشنی را به دیگری ترجیح دهد. بنابراین قبل از فعالیت در شبکه های اجتماعی، باید اطلاعات کافی درباره ی مخاطبان خود و علایق و سلیقه آن ها داشته باشید. برای اینکه توجه مخاطب را جلب کنید، باید فعالیتی فراتر از اطلاع رسانی درباره ی تخفیف ها انجام دهید. دربرابر دنبال کنندگان خود پاسخ گو باشید. توجه به سؤالات و نظرات و انتقادات آن ها در فضای مجازی، نشان می دهد برای نظر مخاطبان احترام قائل اید.

حتما در شبکه های اجتماعی مختلفی حضور پیدا کنید که فکر می کنید مخاطبان هدف شما در آن ها عضویت و فعالیت دارند. این شبکه های اجتماعی رایگان هستند و می توانید به بهترین شکل ممکن از امکانات و ویژگی های هر کدام بهره ببرید. برای هر شبکه ی اجتماعی باید استراتژی و محتوای متفاوتی داشته باشید. همچنین، باید تلاش کنید محتوای شما از رقبا متمایز باشد. برای اینکه تعداد دانلود و نصب اپلیکیشن خود را افزایش دهید، ابتدا باید آگاهی از برند را ارتقا ببخشید. هر جایی از وب که می توانید اپلیکیشن خود را معرفی کنید.

برای حضور در فضای آنلاین، علاوه بر شبکه های اجتماعی، ابتدا وب سایت یا لندینگ پیج برای اپلیکیشنتان طراحی کنید. نگران نباشید چون برای این کار نیاز نیست توسعه دهنده ی وب و طراح سایت باشید. حتی با سرویس های رایگان مثل وردپرس می توانید برای خودتان لندینگ پیج ایجاد کنید. فقط باید برای ثبت دامنه و هاست هزینه کنید. ایجاد وب سایت یا لندینگ پیج فرصت خوبی برایتان فراهم می کند که محتوای مفید درباره ی اپلیکیشن خود منتشر کنید. داشتن نقطه ی مرکزی برای یادگیری بیشتر درباره ی اپلیکیشن، یکی از نکات مهم در جلب نظر مخاطب است.

طراحی وب سایت شما باید خلاقانه و جذاب باشد و ویژگی های اپلیکیشن را در این صفحه به نمایش بگذارید. برای نمونه، می توانید از پالت رنگی مشابه اپلیکیشن در طراحی آن استفاده کنید. هویت بصری اپلیکیشن خود را در وب سایت تکرار کنید و اگر هویت بصری ندارید، حتما فکری برای طراحی آن بکنید. هر جایی که می توانید آدرس لندینگ پیج یا وب سایت خود را قرار دهید. در وب سایت، بخشی به عنوان بلاگ داشته باشید و اخبار و اطلاعات مربوط به اپلیکیشن را منتشر کنید. همچنین می توانید محتوای جذاب و مفید برای معرفی اپلیکیشن خود تولید کنید. برای مثال، اگر اپلیکیشن مرتبط با سفر و گردشگری دارید، می توانید محتوای جذاب مربوط به مقصدهای سفر تهیه کنید؛ مثلا راهنمای کامل انتخاب کوله پشتی کوهنوردی. این محتوا اطلاعات مورد نیاز مخاطبانتان را در اختیار آن ها می گذارد؛ محتوایی که ممکن است آن ها به اشتراک بگذارند و درنتیجه، روشی برای معرفی بیشتر اپلیکیشن شما باشد.

۷. معرفی ازطریق اینفلوئنسرها

اینفلوئنسرها می توانند روی الگوی خرید مخاطبان هدف شما تأثیرگذار باشند. نقد و بررسی اپلیکیشن شما به وسیله ی متخصص یا اینفلوئنسر فعال در این زمینه، نه تنها اپلیکیشن را به تعداد زیادی از مخاطبان هدف معرفی می کند؛ بلکه باعث می شود اپلیکیشن شما قابل اعتمادتر به نظر برسد. برای این کار ابتدا باید درباره ی بهترین اینفلوئنسر که در بین مخاطبان هدف شما تأثیر فراوانی دارد، تحقیق کنید. با این کار، علاوه بر ارتقای برند، تعداد نصب و دانلود اپلیکیشن را افزایش می دهید.

۸. بررسی و تجزیه و تحلیل و بهینه سازی

برای اینکه مطمئن شوید کاربران اپلیکیشن از آن استفاده می کنند، باید به طور مرتب آن را تحلیل و بررسی کنید. باید دقیقا رفتار کاربران را زیرنظر بگیرید. آیا آن ها همان طور که باید از این اپلیکیشن به نحو احسن استفاده می کنند؟ آیا مانعی وجود دارد که از درآمدزایی اپلیکیشن جلوگیری می کند؟ می توانید با آمارهای به دست آمده از مخاطبان کمپین های آتی خود را بهینه سازی کنید. ممکن است متوجه شوید بعضی از کاربران بعد از یکی دو روز، دیگر از اپلیکیشن شما استفاده نمی کنند. شاید این کاربران، کاربران هدف شما نبوده باشند. درنتیجه باید کمپین های بعدی خود را با درنظرگرفتن مخاطبان هدف دوباره برنامه ریزی کنید.

۹. توجه به جنبه های دیگر بازاریابی

اپ استورها روز به روز بیشتر از قبل اشباع می شوند. برای اینکه در این صنعت رو به رشد و شلوغ بتوانید جایگاه خوبی داشته باشید، نباید بازاریابی خود را به اپلیکیشن محدود کنید. تمرکزتان را روی بخش های مختلف بگذارید و بازاریابی ازطریق کانال های متعدد را پی بگیرید. نه تنها باید از طرق مختلف بازاریابی کنید؛ بلکه باید تأثیرگذاری کمپین ها و متدهای بازریابی را تحلیل و بررسی کنید.

۱۰. رایگان کردن اپلیکیشن در روزهای خاص

می توانید اپلیکیشن خود را در دوره های زمانی مختلف برای چند روز به رایگان در اختیار کاربران قرار دهید یا اینکه بخشی از خدمات و ویژگی های آن را رایگان کنید. این کار، ساده به نظر می رسد؛ ولی تأثیر زیادی در افزایش تعداد دانلود دارد. اگر اپلیکیشنی مفید و کارآمد و عالی داشته باشید، کاربران بعد از امتحان کردن آن به صورت رایگان، از کارکردن با آن لذت می برند. درنتیجه، اگر خدمات و محصولات غیررایگان داشته باشید یا پرداخت های درون برنامه ای برای برخی ویژگی های آن در نظر بگیرید، مخاطبان شما با کمال میل این هزینه ها را می پردازند. می توانید در ابتدای انتشار اپلیکیشن، آن را رایگان کنید. اگر قبلا آن را با پرداخت هزینه ارائه کرده اید، می توانید برای چند روز نصب اپلیکیشن یا بخشی از آن را رایگان کنید.

۱۱. طراحی آیکون جذاب برای اپلیکیشن

آیکون اپلیکیشن اولین چیزی است که درمقابل چشم کاربر به نمایش درمی آید و اولین برخورد کاربر با اپلیکیشن است. همیشه اولین برخورد مهم ترین برخورد است. آیکونی طراحی کنید که در نگاه اول، نظر مخاطب را جلب کند. طراحی آیکون باید آینه ی تمام نمای اپلیکیشن باشد. در نگاه اول، باید تاحدودی هدف و محتوای اپلیکیشن را نشان دهد و تا حد ممکن واضح باشد. این نکته را فراموش نکنید که زیبایی در سادگی است. دنبال طرح های عجیب وغریب نباشید. یک آیکون ساده و خلاقانه، بهترین گزینه برای جلب توجه مخاطبان است.

۱۲. دقت در انتخاب نام و نوشتن توضیحات مناسب

نام خوب و متمایز بسیار اهمیت دارد؛ چون مخاطبان اپلیکیشن را با نامش می شناسند و با نام به دیگران معرفی می کنند. اگر می خواهید اپلیکیشن شما در ذهن مخاطبان باقی بماند، در انتخاب اسم خوش آهنگ و خلاقانه دقت کنید. پیشنهاد می کنیم در انتخاب اسم به این نکات توجه کنید:

  • از اسم های تکراری استفاده نکنید. قبل از انتشار اپلیکیشن خود، در اپ استورها جست وجو کنید تا اسم تکراری و مشابه انتخاب نکنید.
  • اسم هایی کوتاه و خلاقانه انتخاب کنید که تلفظ آن راحت و به یادماندنی باشد.
  • اسمی انتخاب کنید که محتوا و هدف کلی اپلیکیشن شما را نشان دهد. با شنیدن اسم، باید تاحدودی به هدف اپلیکیشن پی برد.

بخش توضیحات بهترین جایی است که می توانید از آن برای بهینه سازی اپ استور استفاده کنید. این قسمت درست مثل تگ متادیسکریپشن برای وب سایت عمل می کند؛ ولی در اپ استور جست وجوکردنی نیست. لازم نیست این قسمت را با کلمات کلیدی پر کنید؛ ولی برای نوشتن متن آن باید استراتژیک عمل کنید. در این قسمت، اطلاعات مهم و مزایا و ویژگی های اپلیکیشن خود را دقیق و کامل بنویسید.

۱۳. بازاریابی آگاهانه اپلیکیشن

اگر بتوانید بودجه و زمان کافی برای بازاریابی اپلیکیشن خود در نظر بگیرید، می توانید به میزان درخور توجهی نصب اپلیکیشن را افزایش دهید. همه ی ابزارها و استراتژی های بازاریابی خود را معطوف اپلیکیشن کنید. برای داشتن استراتژی عالی و کمپین های موفق بازاریابی تلاش کنید و وقت بگذارید. از ابزارهای زیر برای بازاریابی مؤثر بهره ببرید:

  • بازاریابی شبکه های اجتماعی
  • ایمیل مارکتینگ
  • اس ام اس مارکتینگ
  • بازاریابی محتوایی
  • بلاگ مرتبط با اپلیکیشن
  • تبلیغات در گوگل

۱۴. تمرکز بر مخاطب

تعداد دانلودها مهم است؛ ولی موضوع مهم تر این است که اپلیکیشن شما چطور و از کدام منبع و به وسیله ی چه  کسانی دانلود می شود. تجزیه و تحلیل آمار مربوط به کاربران، بسیار مهم است. ازطریق این آمار متوجه می شوید بیشتر از همه چه کسانی از اپلیکیشن شما استفاده می کنند. درنتیجه می توانید بهتر و با آگاهی کامل نظرشان را جلب کنید.

درمجموع، با به کاربستن همه ی این نکات و توجه به نیاز و درخواست مخاطب، می توانید تعداد نصب و دانلود اپلیکیشن را افزایش دهید. همیشه آمارهای خود را به روز نگه دارید و آن ها را تجزیه و تحلیل کنید. هر زمان که نیاز بود، تغییرات لازم را ایجاد و مشکلات را برطرف کنید. بدین ترتیب می توانید همواره در صدر فهرست اپلیکیشن های اپ استور قرار بگیرید.

جاوا، پی اچ پی یا دات نت: کدام زبان برنامه نویسی درآمد بیشتری دارد؟

در سه سال اخیر برنامه نویسان جاوا بیش ترین میزان افزایش دستمزد را تجربه کرده اند. این درحالی  است که دستمزد متخصصان آی تی در همین دوره کاهش یافته است.

به نقل از زومیت، حقوق پرداختی برای مهارت های مورد نیاز برنامه نویسی نظیر جاوا (Java) و پی اچ پی (PHP) به شدت در حال افزایش است. حقوق و دستمزد اعلام شده در حوزه ی فناوری برای سومین سال متوالی در سال ۲۰۱۸ تا ۱/۷ درصد افزایش داشته است. همچنین با ادامه ی افزایش تقاضا برای توسعه دهندگان جاوا، پی اچ پی و دات نت (NET.)، پرداختی ها به متخصصان حوزه ی فناوری با افزایش قابل توجهی همراه بوده است.

در این دوره ی سه ساله ، دستمزد توسعه دهندگان جاوا با افزایش ۴۱ درصدی، بیش ترین جهش را تجربه کرده است؛ همچنین، دستمزد آن ها از ابتدای سال جاری تاکنون به طور متوسط، ۶ درصد افزایش داشته است. متوسط دریافتی یک برنامه نویس جاوا ۶۳٬۷۰۰ پوند است که با توجه  به داده های مربوط به استخدام منتشر شده در Reed، تا ۷۰٬۷۰۰ پوند نیز قابل افزایش است.

دومین شغل برنامه نویسی با درآمد بالا  full-stack developer (این عنوان در حوزه ی برنامه نویسی و توسعه نرم افزار، به برنامه نویسی که در یک زمینه خاص و ابزارهای   آن اشراف کامل داشته باشد اطلاق می شود) است. پرداختی برای این شغل به طور متوسط ۵۳٬۵۰۰ تا ۶۰٬۳۰۰ پوند است. میزان رشد دستمزد این برنامه نویسان در سال گذشته و سال ۲۰۱۶ به ترتیب برابر ۵/۶ و ۱۸/۸ درصد بوده است.

برنامه نویسان PHP بیش ترین میزان افزایش دستمزد را در سال گذشته تجربه کردند. متوسط افزایش دستمزد آنان در سه سال گذشته حدود ۲۰/۶ درصد بوده است. توسعه دهندگان دات نت نیزدر این دوره افزایش دستمزد زیادی را تجربه کرده اند. دستمزد این برنامه نویسان از ۳۹٬۹۰۰ پوند در سال ۲۰۱۶ با افزایش ۱۸/۸ درصدی به ۴۷٬۴۰۰ پوند در سال جاری رسیده است.

در بیشتر فهرست ها، زبان های برنامه نویسی جاوا اسکریپت (JavaScript)، جاوا و پایتون (Python)، به ترتیب محبوب ترین زبان های برنامه نویسی محسوب می شوند.

همچنین دانشمندان داده (Data scientist)، تحلیل گران داده، معماران صنعتی (technical architect در حوزه دیجیتال) و مهندسین شبکه و DBA، در سه سال اخیر افزایشی دو رقمی در دستمزدشان تجربه کرده اند.

پرداختی برای شغل های مرتبط با کسب وکار مانند تحلیل کسب وکار و مدیریت پروژه نیز افزایش یافته است؛ اما این افزایش نسبت به شغل های توسعه دهندگان کم تر بوده است.

درواقع، براساس داده های منتشر شده در Reed، متخصص آی تی (IT)، از معدود شغل هایی است که در سه سال اخیر با کاهش دستمزد رو به رو شده است. به طور متوسط دستمزد متخصصان آی تی در این دوره از ۸۹٬۲۰۰ به ۸۳٬۶۰۰ پوند کاهش یافته است.

این داده ها، از شغل ها و دستمزدهای آگهی شده، بین سال های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۷، در سایت Reed استخراج شده اند.

براساس داده های وب سایت Reed، این افزایش حقوق ها با افزایش تقاضا برای کارمندان مسلط به مهارت های یاد شده، ارتباط دارد. در حالی که به طور کلی آگهی های تقاضا برای شغل های مربوط به حوزه ی فناری در سال ۲۰۱۸ حدود ۱۰ درصد افزایش یافته است؛ تقاضا برای دانشمند آماری، ۲۰ درصد، توسعه دهنده ی دات نت، ۱۳ درصد و توسعه دهنده ی بی آی (Business Intelligence) نیز ۱۳ درصد افزایش داشته که بسیار بیشتر از مقدار متوسط این حوزه است. تقاضا برای برنامه نویس full-stack نیز با توجه  به مهارت های زیادی که این برنامه نویسان باید داشته باشند، حدود ۴۱ درصد از ابتدای سال ۲۰۱۸ افزایش یافته است.

اندرو گاردنر (Andrew Gardner)، مدیر Reed Technology می گوید: «آن بیرون شغل های زیادی برای متقاضیان با تجربه در زمینه ی موبایل و توسعه ی  front-end وجود دارد، علاوه بر این، شرکت ها به افراد با تجربه در زمینه ی بستر های ابری و مهارت های مرتبط با ذخیره سازی نیاز دارند. در نتیجه ی قوانینی مانند GDPR (قانون حفظ حریم خصوصی اتحادیه اروپا )، تقاضاهای زیادی خلق می شود؛ برای مثال شغل های مرتبط با داده رشد پیدا می کنند؛ البته به شرطی که شرکت ها نیز مطمئن شوند که از مهارت ها، سیستم ها و فرآیندهای صحیحی برخوردار هستند.»

هفت کاربرد واقعیت مجازی که کمتر شناخته شده اند

امروزه، واقعیت مجازی کاربرد گسترده ای در برقراری ارتباط و صنعت سرگرمی پیدا کرده است؛ اما برخی از کاربردهای آن هنوز رواج پیدا نکرده اند.

به نقل از زومیت، با توسعه ی فناوری، روزانه گجت های جدیدی تولید می شوند تا سهولت و رفاه زندگی انسان را افزایش دهند. یکی از شگفت انگیزترین اختراعات فناوری در سال های اخیر، واقعیت مجازی بوده است. فناوری واقعیت مجازی می تواند به شکل گجت بی نقصی باشد که مردم در محیط مصنوعی آن  می توانند به رؤیاهای خود برسند.

مزایای فناوری VR

ظهور واقعیت مجازی، فرایند خرید آنلاین را کاملا متحول کرده است. برای مثال، با این فناوری می توان بدون رفتن به فروشگاه، لباس ها را امتحان کرد. علاوه بر این، از واقعیت مجازی می توان برای آموزش وظایف خطرناک و تهدیدکننده  مثل آتش نشانی و خلبانی و موارد دیگر استفاده کرد. کارمندان می توانند بدون خطر به یادگیری بپردازند و بدین ترتیب، احتمال بروز اشتباه در تجربه های واقعی از بین می رود. بهترین مثال، جراحی قلب روی بیمار است. پزشکان می توانند به راحتی جراحی را تمرین کنند و هنگام جراحی واقعی عملکرد بهتری داشته باشند.

علاوه بر این، از واقعیت مجازی می توان برای برقراری ارتباط هم استفاده کرد. بسیاری از کسب وکارها از این فناوری برای برگزاری کنفرانس ها استفاده می کنند و به راحتی می توانند با کارمندان ارتباط برقرار و وظایف لازم را به آن ها محول کنند. ظهور اینترنت امکان برقراری ارتباط با دوستان و همکاران ازطریق واقعیت مجازی را فراهم کرده است. به لطف فناوری، احساس می کنید شخص مقابل نزدیک شما است و می توانید تجربه ی تعامل جالبی داشته باشید.

فرصت های VR در سال ۲۰۱۹

امروزه، میلیون ها نفر در سراسر جهان از واقعیت  مجازی و مزایای آن استفاده می کنند. شرکت ها این فناوری را برای ارائه ی تجربه ی کاربری منحصر به فرد به مشتریان اجرا می کنند. واقعیت مجازی درهایی به سمت فرصت های جدید باز کرده است. در ادامه، هفت کاربرد کمتر شناخته شده ی واقعیت مجازی معرفی شده اند.

۱. درمان پزشکی

شناخت اغلب افراد از واقعیت مجازی به کاربردهای سرگرمی آن مثل بازی و تماشای فیلم محدود می شود؛ اما این فناوری فقط در چنین زمینه هایی کاربرد ندارد. براساس پژوهش های اخیر توسعه دهندگان واقعیت مجازی، می توان از این فناوری برای رویه های درمانی پزشکی استفاده کرد. کارشناسان واقعیت مجازی در حال  طراحی راه حلی برای کمک به بیماران و قربانیان PTSD (اختلال استرس پس از حادثه) هستند. براساس این راه حل، بیمارها در موقعیت های مرتبط با بیماری خود قرار می گیرند و بدین ترتیب، با ترس خود رو به رو می شوند.

۲. آموزش دندان پزشکی

آموزش دندان پزشکان کاری دشوار است و به زمان و تمرین زیادی نیاز دارد؛ اما امروزه به لطف پیشرفت فناوری، دندان پزشکان با فناوری واقعیت مجازی آشنا شده اند که سهولت فرایند آموزش را بیش از گذشته افزایش داده است. دانشجویان دندان پزشکی با واقعیت مجازی می توانند در محیطی کنترل شده تمرین کنند و بازدهی خود را افزایش دهند. علاوه بر این، واقعیت مجازی فرصت مشاهده و آزمودن روال های دندان پزشکی را افزایش می دهد و ریسک خطا را هنگام عمل های جراحی واقعی از بین می برد.

۳. رانندگی

واقعیت مجازی امکان امتحان خودرو قبل از خرید را به عموم مردم می دهد. شرکت های تولیدی می توانند خودروهای خود را در محیط های مختلف بیازمایند و درصورت نیاز، آن ها را ارتقا دهند. واقعیت مجازی می تواند به شکل چشمگیری آمار تصادف را کاهش دهد و جان هزاران راننده را نجات دهد.

در فرایند خرید واقعیت مجازی می توان محصول مد نظر را امتحان کرد

۴. تحول خرده فروشی

واقعیت مجازی مسیر خرید آنلاین را متحول خواهد کرد. در گذشته، مردم فقط می توانستند لباس ها را به صورت آنلاین ببینند و بدون امتحان آن ناچار به خریدش بودند. با این حال با پیشرفت فناوری، مشتریان امروزه می توانند لباس ها را امتحان کنند و لباس های متناسب با خود را بخرند. در حال حاضر، سنگاپور به دنبال اجرای این فناوری در تمام ابعاد خرید آنلاین است.

۵. معماری و طراحی داخلی

معماران می توانند به لطف واقعیت مجازی طرح پیش ساخته ی خود را قبل از ساخت وساز واقعی ببینند و درنتیجه، آن را به مشتری نشان دهند. واقعیت مجازی سرمایه گذاری های ساخت وساز را بهبود خواهد داد. امکان مشاهده ی طرح پیش ساخته ی داخلی هم وجود دارد و درصورت نیاز، می توان تغییرات مدنظر را اعمال کرد. پیمان کاران هم می توانند طرح ساختمان کامل شده را به مشتریانشان نمایش دهند.

۶. خدمات آرایشگاهی

اغلب اوقات مردم، به ویژه خانم ها، در انتخاب مدل موی دلخواهشان گیج می شوند. اینجا است که واقعیت مجازی به کمک مشتری می آید. مشتری با این فناوری می تواند مدل  موهای مختلف را ببیند و مدل متناسب با خود را انتخاب کند.

۷. کاربرد نظامی واقعیت مجازی

بخش نظامی کشور هم از این فناوری استفاده می کند. معمولا سربازان باید کلاس های آموزشی مفصلی را برای مبارزه بگذرانند. ارتش با واقعیت مجازی به راحتی می تواند استراتژی های نبرد را شبیه سازی کند و عملیات در شرایط سخت مثل میدان نبرد را به سربازان آموزش دهد.

نتیجه گیری

بسیاری از ظرفیت های واقعیت مجازی هنوز آشکار نشده اند. مردم این فناوری را در وظایف روزمره ی خود اجرا نکرده اند؛ زیرا هنوز در مرحله ی یادگیری هستند و مزایای استفاده از واقعیت مجازی هنوز کاملا شناخته نشده اند. توسعه دهندگان ازطریق شبکه های اجتماعی و وب سایت ها به دنبال افزایش آگاهی عمومی از این فناوری هستند؛ اما برای اینکه مردم به واقعیت مجازی عادت کنند، زمان لازم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

17 − 12 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *