آخرین اخبار از دستاوردهای مایکروسافت درکنفرانس توسعه دهندگان بیلد و عرضه ی دیتاست آموزش هوش مصنوعی با ۵ میلیون عکس منظره توسط گوگل در ششمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر صفحه ی اخبار کامپیوتر

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در ششمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار کامپیوتر، پنج خبر از دنیای سخت افزار و نرم افزار کامپیوتر یا رایانه تقدیم شما گرامیان میگردد.

مایکروسافت ورد به کمک هوش مصنوعی نوشته هایتان را بی عیب و نقص می کند

اگر نوشتن کسب و کار شما است و سروکارتان با نرم افزار ورد است، این نرم افزار به کمک هوش مصنوعی خبر خوشی برای بهبود نوشته های شما دارد.

به گزارش زومیت، اگر از کاربران نسخه آنلاین ورد هستید، به زودی ویرایشگر جدیدی به این نسخه اضافه می شود که با هوش مصنوعی به شما در ویراستاری نوشته هایتان کمک می کند. مایکروسافت در کنفرانس خود، قابلیتی به نام «ایده ها» (Ideas) را رونمایی کرد که قرار است به نویسندگان و مترجمان و محققانی کمک کند که سروکارشان با نوشتن و نرم افزار ورد است تا با صرف کمترین زمان، نوشته هایی بی نقص داشته باشند.

قابلیت «ایده ها» در نسخه ی آنلاین ورد به نویسندگان کمک می کند نوشته ای کوتاه و خوانا بنویسند؛ بدین صورت که اگر جمله ای سخت و پیچیده در متن باشد، هوش مصنوعی ورد جمله ای خواناتر و ساده تر را به صورت خودکار پیشنهاد می دهد. یکی دیگر از قابلیت های این هوش مصنوعی بررسی دستور زبان است؛ یعنی ویرایشگر حرفه ای دستور زبان متن نوشته شده را چک می کند و درصورت وجود غلط های دستور زبانی، آن ها را اصلاح می کند.

این ها تمام توانایی های این ویرایشگر نیست. یکی از ویژگی های جذاب  قابلیت «ایده ها» و هوش مصنوعی ویرایشگر نسخه آنلاین ورد، استخراج کلمات کلیدی هر مقاله و مطلب است. این ویژگی می تواند برای نوشتن چکیده ی مقاله، سئو مطلب برای وب سایت ها و… کارایی بسیاری داشته باشد.

همچنین، مایکروسافت بخش جدیدی به نام «طراحی ورد» (Word Designe) نیز به این نرم افزار اضافه کرده تا به کمک آن بتوان جدول های موجود در متن را به صورت دلخواه و با سلیقه خود طراحی کرد. مایکروسافت اعلام کرده این قابلیت های جذاب و جدید ژوئن (خرداد) برای استفاده توسعه دهندگان و پاییز امسال برای استفاده ی تمام کاربران عرضه خواهد شد.

ویژوال استودیو آنلاین رونمایی شد

مایکروسافت از پیش نمایش ویرایشگر کد آنلاین خبر داده است. این ویرایشگر Visual Studio Online نام دارد.

به گزارش زومیت، مایکروسافت از پیش نمایش خصوصی «ویژوال استودیو آنلاین» (Visual Studio Online) خبر داد. ویژوال استودیو آنلاین ویرایشگری کد آنلاین است و ردموندی ها آن را به عنوان مکمل «ویژوال استودیو (Visual Studio) و «ویژوال استودیو کد» (Visual Studio Code) توسعه داده اند.

نسخه ی برپایه ی ویژوال استودیو کد، ویرایشگر کد دسکتاپ رایگان و متن باز مایکروسافت است؛ بنابراین، ویژوال استودیو آنلاین نیز از تمام افزونه های موجود برای ویژوال استودیو کد و ویژگی هایی چون محیط های کاری (Workspaces) محبوب آن پشتیبانی خواهد کرد. علاوه بر این، پشتیبانی از IntelliCode، ابزار هوش مصنوعی مایکروسافت، برای کمک به کدنویسی توسعه دهندگان که امروزه دردسترس است، پیش بینی شده است.

ویژوال استودیو آنلاین محیط نرم افزاری مکمل است؛ بنابراین، محیط پیش فرض توسعه دهندگان نیست؛ بلکه قرار است راهی آسان برای ویرایش سریع و مرور Pull Request یا پیوستن به گروه Live Share فراهم کند.

اگر اسم ویژوال استودیو آنلاین برای شما نیز آشنا است، به این دلیل است که درواقع، مایکروسافت این اسم را قبلا نیز استفاده و اکنون بازیابی کرده است. در زمانی نه چندان دور، قبل از آنکه DevOps (اجرا و توسعه) کلمه ای بی معنا شود، ویژوال استودیو آنلاین مرکز فعالیت مایکروسافت برای همه ی چیزهای مرتبط با DevOps بود. این شرکت سال گذشته با تغییرنام ویژوال استودیو آنلاین به Azure DevOps، امکان استفاده از این اسم در جاهای دیگر را فراهم کرد. استفاده از این نام باعث شد بسیاری از مردم به اشتباه فکر کنند ویژوال استودیو آنلاین نسخه ی تحت وب محیط یکپارچه  ی توسعه است و زمانی که متوجه شدند چنین نیست، کمی ناامید شدند.

اگر نمی خواهید منتظر ارائه ی عمومی تر برنامه ی جدید مایکروسافت باشید، می توانید از استارتاپ هایی نظیر کودر (Coder) استفاده کنید که محیط ویژوال استودیو کد را تا حدی شبیه سازی می کنند.

مایکروسافت اپلیکیشن جدید خط فرمان ویندوز ترمینال را معرفی کرد

در کنفرانس توسعه دهندگان بیلد، ویندوزترمینال، اپلیکیشن جدید خط فرمان مایکروسافت، معرفی شد.

به گزارش زومیت، مایکروسافت اپلیکیشن خط فرمان جدید ویندوزترمینال (Windows Terminal) را معرفی کرد. این اپلیکیشن مرکزیت دسترسی به محیط هایی مانند PowerShell و Cmd و زیرسیستم لینوکس برای ویندوز (WSL) را فراهم می کند. مایکروسافت درحال توسعه ی پشتیبانی چندزبانه و قابلیت های سفارشی سازی است تا توسعه دهندگان بتوانند از این اپلیکیشن به خوبی استفاده کنند.

اپلیکیشن ویندوزترمینال از ایموجی و رندرگیری متنی مبتنی بر GPU پشتیبانی می کند. این اپلیکیشن جدید در کنفرانس توسعه دهندگان بیلد معرفی شد و انتظار می رود اواسط ژوئن دردسترس قرار گیرد. اپلیکیشن جدید خط فرمان مایکروسافت آخرین تلاش های مایکروسافت برای توسعه ی محیط ویندوز ۱۰ را نشان می دهد.

پیش تر نیز مایکروسافت خط فرمان لینوکس را به ویندوز ۱۰ اضافه کرده بود. همچنین، OpenSSH بومی را به سیستم عامل اضافه کرده و حتی فهرست اوبونتو را نیز در ویندوز استور قرار داده بود.

مایکروسافت از ابزار یادگیری ماشین مبتنی بر کشیدن و رها کردن رونمایی کرد

مایکروسافت پس از موفقیت در ارائه ی ابزارهای مبتنی بر خدمات ابری، ابزارهایی برای بهینه سازی فرایندهای یادگیری ماشین ارائه می کند.

به گزارش زومیت، مایکروسافت از ۳ سرویس جدید رونمایی کرد که همگی روی بهینه سازی فرایندهای یادگیری ماشین متمرکز هستند. سرویس های جدید شامل رابط کاربری جدید ابزاری برای خودکارسازی ساختن مدل ها، رابط کاربری بدون نیاز به کدنویسی برای ساختن، آموزش و پیاده سازی مدل ها و نوت بوک های Jupyter برای کاربران حرفه ای می شوند. نوت بوک های ژوپیتر درواقع اپلیکیشن های تحت وب هستند که برای پیاده سازی فرایندهای مختلف در فضای ابری استفاده می شوند.

شروع کار در حوزه ی یادگیری ماشین دشواری های خاص خود را دارد. حتی پیاده سازی پایه  ای ترین فرایندها هم نیاز به مهارت های بالایی دارد. تمامی ابزارهای جدید ردموندی ها با هدف ساده سازی همین فرایندها عرضه شدند. ساده سازی نیز به صورت مخفی کردن کدهای پایه ای فرایندها یا ساختن پلتفرمی بهینه برای کدنویسی انجام می شود.

رابط کاربری جدید که به صورت ابزار یادگیری ماشین خودکار در آژور عرضه می شود، مدل سازی را به قدری ساده می کند که تنها کافی است دیتاست مورد نظر را به رابط کاربری اضافه کنیم و به سرویس بگوییم چه مقداری را پیش بینی کند. کاربران دیگر نیاز به نوشتن حتی یک خط کد هم نخواهند داشت. البته در پشت صحنه ی ابزار جدید انواع کدها پیاده سازی می شود که الگوریتم های بهینه سازی مدرن تر برای حصول نتایج دقیق تر در آن گنجانده شده اند.

با وجود آنکه ابزارهای جدید اکثر فرایندها را به صورت خودکار انجام می دهند، مایکروسافت تأکید می کند که سرویس مورد نظر امکاناتی همچون شفافیت حداکثری در الگوریتم ارائه خواهد کرد. درنتیجه توسعه دهنده ها و دانشمندان علوم داده خواهند توانست فرایند را تغییر داده و کاملا تحت کنترل بگیرند.

برای آن دسته از افرادی که کنترل بیشتری روی فرایندها نیاز دارند، مایکروسافت پیش نمایشی از رابط کاربری تصویری جدیدی برای سیستم یادگیری ماشین آژور ارائه کرد. رابط کاربری جدید به توسعه دهنده ها امکان می دهد تا مدل های یادگیری ماشین را بدون نیاز به تغییر کدها بسازند و آموزش دهند.

رابط کاربری جدید، نیاز به کدنویسی را کاهش می دهد

ابزار جدید که به عنوان رابط بصری برای Azure Machine Learning ارائه می شود، شباهت زیادی به ابزار کنونی یعنی Azure ML Studio دارد. استودیو به عنوان اولین تلاش ردموندی ها برای عرضه ی ابزار یادگیری ماشین شناخته می شود. البته سرویس های مذکور تقریبا یکسان هستند. شرکت قبلا تمرکز زیادی روی معرفی سرویس خود نکرده و حتی به نوعی آن را فراموش کرده بود؛ درحالی که ML Studio یکی از بهترین ابزارها برای شروع فعالیت در حوزه ی یادگیری ماشین محسوب می شود.

مایکروسافت ادعا می کند که ابزار جدید، بهترین قابلیت های ML Studio را با Azure Machine Learning ترکیب می کند. درنتیجه با وجود اینکه رابط کاربری شباهت زیادی به قبل دارد، رابط بصری Azure Machine Learning، قابلیت های ML Studio را توسعه خواهد داد. توسعه نیز به کمک اجرا در سرویس یادگیری ماشین جدید و بهره برداری از امنیت، سادگی پیاده سازی و مدیریت چرخه ی عمر صورت می گیرد که در ابزارهای قبلی ارائه شده بود.

سرویس جدید رابط کاربری آسانی را برای پاک سازی داده ها و آموزش مدل ها ارائه می کند. بهبودهای مورد نظر به کمک الگوریتم های متنوع، ارزیابی بهینه ی آن ها و استخراج کاربردهای عملی صورت می گیرد.

سرویس های بالا که توسط مایکروسافت معرفی شدند، متمرکز بر افراد تازه کار در صنعت یادگیری ماشین بودند. علاوه بر آن ها، نوت بوک های وب اپلیکیشن با تمرکز روی کاربران حرفه ای یادگیری ماشین معرفی شد. اپلیکیشن های مورد نظر با پکیج های آماده ی Azure Machine Learning Python SDK عرضه می شوند و طبق ادعای ردموندی ها، محیطی کاملا امن و حرفه ای برای فعالیت در حوزه ی یادگیری ماشین دارند.

اگرچه ابزارهای اپلیکیشنی مایکروسافت را نمی توان ابزارهایی بدیهی برای فعالان حوزه ی یادگیری ماشین نامید، اما قابلیت های جدید آن ها به توسعه دهنده ها کمک می کند تا بدون نیاز به فرایندهای جانبی آماده کردن محیط کار، تجربه ی یادگیری ماشین را شروع کنند. درواقع اپلیکیشن های نوت بوک تمامی منابع ابری مورد نیاز را برای شروع کار در اختیار توسعه دهنده ها قرار می دهند.

گوگل دیتاست آموزش هوش مصنوعی با ۵ میلیون عکس منظره عرضه کرد

گوگل علاوه بر تحقیقات در حوزه ی هوش مصنوعی، ابزارهای مورد نیاز این صنعت همچون دیتاست  ها را نیز برای علاقه مندان آماده سازی و ارائه می کند.

به گزارش زومیت، طراحی سیستم های هوش مصنوعی که توانایی تشخیص دقیق منظره ها از یکدیگر و شناسایی منظره ی مشابه در عکس های متعدد را داشته باشند، همیشه موضوع مهمی در زیرمجموعه ی تحقیقات هوش مصنوعی گوگل بوده است. چنین سیستم هایی به عنوان مثال می توانند آبشار نیاگارا را از آبشارهای عادی دیگر تشخیص دهند یا با دیدن عکس یک منظره در تصویری دیگر، یکسان بودن آن ها را بیان کنند.

غول موتور جست وجو سال گذشته Google-Landmarks را ارائه کرد؛ مجموعه ای از داده  ی منظره ها که گوگل ادعای بزرگ ترین مجموعه ی جهان را روی آن داشت. به علاوه آن ها ۲ مسابقه به نام های Landmark Recognition 2018 و Landmark Retrieval 2018 هم برگزار کردند که بیش از ۵۰۰ محقق یادگیری ماشین در آن ها حضور یافتند.

گوگل اکنون در مسیر توسعه ی مدل های پیچیده تر بینایی کامپیوتری در حوزه ی تشخیص منظره ها، نسخه ی جدیدی از دیتاست مناظر را عرضه کرد. نسخه ی جدید که به نام Google-Landmarks-v2 عرضه شد، دوبرابر تصاویر بیشتر و هفت برابر مناظر بیشتر را در خود جای داده است. به علاوه، مسابقات یادگیری ماشین نیز در جامعه ی مجازی Kaggle گوگل اجرا شدند. درکنار این موارد، کد منبع و مدل فریمورک Detect-to-Retrieve هم ارائه شد که برای شناسایی منطقه ای تصاویر کاربرد دارد.

بینجی کائو و توبیاس ویاند، مهندسان نرم افزار هوش مصنوعی گوگل درباره ی ابزارهای جدید گفتند:

هر دو فرایند شناسایی تصویر و تشخیص شباهت ها نیازمند دیتاستی بسیار عظیم خواهد بود که هم تعداد عکس ها و هم تنوع منظره ها در آن ها بالا باشد. ما امیدوار هستیم که این دیتاست به پیشرفت فناوری های موجود در شناسایی تصاویر و تشخیص شباهت ها منجر شود.

پراکندگی جغرافیایی مناظر موجود در دیتاست Landmark-V2

دیتاست های عظیم به توسعه ی بهتر یادگیری ماشین کمک می کنند

طبق ادعاهای مهندسان گوگل، Google Landmark V2 بیش از ۵ میلیون عکس از ۲۰۰ هزار منظره ی گوناگون دارد که از عکاسان سرتاسر جهان گردآوری شده است. عکاس های مورد نظر، عکس های خود را برچسب گذاری کرده اند. درنتیجه عکس ها شامل برچسب هایی همچون برج الخلیفه، پل گلدن گیت، برج پیزا و دیگر مناظر مشهور جهان بودند. محققان گوگل پس از دریافت عکس های برچسب گذاری شده، آن ها را با عکس های تاریخی و کمترشناخته شده از Wikimedia Commons تکمیل کردند. مخزن مذکور به بنیاد ویکی مدیا تعلق دارد و به عنوان مخزنی آنلاین برای عکس، صوت و هر نوع محتوای رسانه ای رایگان محسوب می شود.

مهندسان گوگل درباره ی فریمورک Detect-to-Retrieve هم توضیحاتی ارائه کردند. مدل منتشرشده که با استفاده از مجموعه ای ۸۰ هزار عددی از دیتاست اصلی آموزش داده شد، قابلیت ترسیم جعبه هایی پیرامون مناظر و موضوعات مورد نظر را ارائه می کند. چنین ابزاری، اهمیت مناطق چارچوب بندی شده را در بررسی یادگیری ماشین افزایش می دهد که منجر به افزایش دقت می شود.

شرکت در هر دو رقابت گوگل در حوزه ی یادگیری ماشین برای عموم آزاد است. مسابقه ی Landmark Recognition 2019 با هدف طراحی مدل های هوش مصنوعی تشخیص دهنده ی مناظر اجرا می شود. هدف مسابقه ی Landmark Retrieval 2019 نیز استفاده از سیستم هوش مصنوی برای پیدا کردن تصاویر یک منظره ی خاص بیان شد. مجموع جوایز مسابقات به ۵۰ هزار دلار می رسد. به علاوه برنده ها برای ارائه ی روش های خود به کارگاه Second Landmark Recognition Workshop دعوت می شوند که در حاشیه ی کنفرانس بینایی کامپیوتری و تشخیص الگوی ۲۰۱۹ در لانگ بیچ کالیفرنیا برگزار خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پنج + 11 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *