بررسی ویژگی های اپلیکیشن های برتر اندرویدی برای تماسهای تصویری

این روزها به تبع پیشرفت روزانه تکنولوژی و بهبود سرعت اینترنت در دنیا، اپلیکیشن‌های ارتباطی هم روز به روز در حال افزایش هستند. این اپلیکیشن‌ها که با هر بار به‌روز رسانی امکانات متفاوت و جدیدتری هم به کاربران خود عرضه می‌کنند دائم در تلاشند تا از سایر رقبا جلو بزنند و کاربران و طرفداران بیشتری برای خود جمع کنند. از طرفی گرایش کاربران هم به این قبیل اپلیکیشن‌ها در حال افزایش است چراکه برقراری ارتباط تصویری به‌ویژه با خارج از کشور بدون این برنامه‌ها بسیار پرهزینه است و می‌توان به کمک اینترنت درصد چشمگیری از این هزینه را کاهش داد. البته پرواضح است که مانند بسیاری از برنامه‌ها و فناوری‌های روز دنیا از این برنامه‌ها هم در کشور ایران نمی‌توان آنطور که باید بهره برد و برخی محدودیت‌ها و پهنای باند کشور در حکم یک ترمز برای کاربران است. با این حال مردم کشورمان نیز با وجود مشکلات عدیده سعی دارند حتی با روش کج دار و مریز، با این وضعیت کنار بیایند و از برنامه‌های این‌چنینی استفاده مطلوب بکنند. در این بین یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که این برنامه‌ها سعی در پوشش آن دارند تماس تصویری است. اغلب برنامه‌های ارتباطی این امکان را در خود جای داده‌اند که در این بین می توان به جرات گفت که نقش اسکایپ بسیار پررنگ‌تر از باقی برنامه‌هاست. در ادامه به برخی از مهمترین برنامه‌ها که از امکان تماس تصویری برخوردار هستند می‌پردازیم و نگاهی می‌کنیم به ویژگی‌ها و امکاناتی که باعث محبوبیت آنها شده است.

Skype

نام این اپلیکیشن را بی‌شک می‌توان در هر فهرست این‌چنینی پیدا کرد. اسکایپ یکی از قدیمی‌ترین نرم‌افزارهای گفت‌وگوی آنلاین، ارسال و دریافت پیامک و انتقال فایل‌های تصویری رایگان از طریق اینترنت است. این اپلیکیشن روی پلتفرم‌های مختلف نظیر ویندوز، اندروید، iOS و در دستگاه‌های گوناگون مانند موبایل، تبلت و تلویزیون هوشمند نصب می‌شود. درواقع به طور کلی می‌توان گفت مهم نیست از چه دستگاهی استفاده می‌کنید. مهم این است که می‌توانید اسکایپ را در همه دستگاه‌ها با هر سیستم‌عاملی نصب کنید. حدود چهار سال پیش مایکروسافت اسکایپ را به مبلغ 8.5 میلیارد دلار خرید و اسکایپ به طور رسمی یکی از زیرمجموعه‌های این شرکت شد. این معامله یکی از بزرگ‌ترین خریدهای شرکت‌های اینترنتی محسوب می‌شود.

اگر شما و دوستتان هردو برنامه اسكايپ را روی دستگاه‌تان نصب کرده‌اید و از آن استفاده مي‌كنيد، مي‌توانيد به طور نامحدود و رايگان با هم صحبت كنيد. اگر هم دوست شما اسكايپ نداشته باشد بازهم شما می توانید از اسکایپ خودتان به موبايل او زنگ بزنيد كه هزينه مكالمه با كشورهاي مختلف متفاوت است ولي براي مثال تماس با ايران ٦ سنت براي هر دقيقه مكالمه است. در يك مكالمه صوتي از طریق این اپلیکیشن ٢٥ نفر مي‌توانند شركت كنند و در تماس‌هاي تصويري هم اسكايپ علاوه بر مكالمه انفرادي، مكالمه تصويري گروهي را نيز رايگان پشتيباني مي‌كند.

یکی از امکانات جالب توجه برنامه اسکایپ این است که اگر كسي كه مي‌خواهيد با او صحبت كنيد جواب نداد مي‌توانيد براي او پيغام تصويري يا صوتي ضبط كنيد و بفرستيد. اسكايپ امكان گفت‌و‌گوي نوشتاري نيز دارد كه این امکان هم مانند مكالمه اگر دستگاه مقصد هم با اسكايپ باشد رايگان است و اگر با شماره مخابراتي تماس گرفته باشید بسته به كشور متفاوت است كه براي ايران هر پيام ٩.٧ سنت هزينه دارد.

علاوه بر اينها با اسكايپ مي‌توانيد هر فايلي را با هر حجمي براي دوستان خود ارسال كنيد. همچنين اگر با كامپيوتر در حال صحبت هستيد مي توانيد صفحه كامپيوتر را به دوست خود نشان دهيد تا اگر مشكلي بود با ديدن صفحه كامپيوتر شما را راهنمايي كند. حتي مي‌توانيد اين كار را گروهي هم انجام دهيد و يك تيم صفحه كامپيوتر شما را ببينند.

اسكايپ يك امكان خيلي جالب ديگر هم دارد؛ مترجم همزمان. اسكايپ مي تواند مكالمات صوتي و تصويري شما را در لحظه به ٦ زبان ترجمه كند و نوشتار شما را به ٥٠ زبان برگرداند. همچنين در اين سيستم از يك هوش مصنوعي استفاده شده كه هرچه بيشتر از آن استفاده كنيد بيشتر ياد مي‌گيرد و در دفعات بعدی نتیجه بهتری می‌دهد.

سال گذشته مایکروسافت با به‌روزرسانی نسخه اندرویدی اسکایپ امکان جدیدی را به کاربران خود داد که بر اساس آن بعد از اتصال یک تماس تصویری، شما می‌توانید اپلیکیشن جدید را باز کنید و در حال کار‌کردن با آن به تماس ویدیویی نیز بپردازید. اسکایپ در حالت مالتی تسکینگ نیز برای شما محدودیت ایجاد نکرده و می‌توانید تصویر مخاطب مقابل را به هر گوشه از صفحه نمایش خود انتقال دهید و در کنار مکالمه، بازی و یا کار کنید.

این نرم‌افزار به طور کلی از کیفیت بالایی در انتقال صدا و تصویر برخوردار است و شکی نیست که ارتباط مستقیمی هم با کیفیت و سرعت اینترنت دارد. البته گاهی هم پیش آمده که این برنامه برای چند ساعت از دسترس خارج شده است. و شاید یکی از دلایلی که باعث شده برخی کاربران به سمت استفاده از برنامه دیگری گرایش پیدا کنند همین باشد.

Facetime

این برنامه برخلاف اسکایپ اپلیکیشنی انحصاری و مخصوص آیدیوایسها است. حتی در ابتدا لپ‌تاپ‌های اپل هم از این قابلیت بی‌بهره بودند که استیو جابز در سال 2010 همزمان با معرفی سیستم عامل Lion اعلام کرد که از این پس دستگاه‌های مک هم مجهز به فیس‌تایم می‌شوند و این قابلیت دیگر منحصر به موبایل نیست. کیفیت تماس ویدئویی با فیس‌تایم بسیار عالی و مطلوب است البته به شرط وجود پهنای باند وسیع و استفاده از حجم زیاد اینترنت. این اپلیکیشن برای مکالمه تصویری بین دو دستگاه اپل بدون شک بهترین گزینه انتخابی خواهد بود.

شرکت اپل سال گذشته با هدف بالا‌بردن میزان امنیت قابلیت ورود دومرحله‌ای را برای برنامه فیس‌تایم ارائه ارائه کرد که در حقیقت دارای یک پروسه تاییدیه دو مرحله ای است. پیش از این اگر کاربری قصد وارد‌شدن به فیس‌تایم را برای اولین بار داشت کافی بود نام کاربری و رمز عبورش را وارد کند اما از سال 2014 اپل قوانین سفت و سخت‌تری در نظر گرفت. به این صورت که پس از وارد‌کردن آی‌دی و پسورد یک کد 4 رقمی برایتان ارسال خواهد شد که باید آن را در مرحله دوم راه‌اندازی وارد کنید. این ویژگی به منظور اضافه‌کردن یک لایه امنیتی بیشتر و مقابله با اقدامات هکری ارائه شده است.

Oovoo

یکی از ویژگی‌های بارز این برنامه و علت مطرح‌شدنش در حوزه برنامه‌های تصویری و حتی کشیدن مخاطبان اسکایپ به سمت خود این است که این برنامه با پایین‌آوردن کیفیت و به تبع آن بالارفتن سرعت، میزان قطع و وصلی تماس‌ها را هم کاهش داد. بسایری از کاربران هستند که ترجیح می‌دهند کیفیت تماس ویدئویی‌شان کمتر از حد مطلوب باشد ولی در عوض تماسشان قطع و وصل نشود. حجم کم و سبک‌بودن نرم‌افزار در حال اجرا، امکان ارسال تصاویر و صوت‌های از قبل ضبط‌شده، ارسال ایمیل‌های صوتی و تصویری به ادد لیست‌های خود از ویژگی‌های این برنامه است. بهترین امکان این اپلیکیشن این است که شما می‌توانید تماس ویدئویی گروهی به طور همزمان با 12 نفر داشته باشید. oovoo با همه دیوایس‌ها و سیستم‌عامل‌ها همخوانی دارد.

Imo

این اپلیکیشن هم یکی دیگر از برنامه‌های مسنجر است با امکان رایگان گفت‌وگوی آنلاین، ارسال و دریافت پیامک، ارسال و دریافت فایل های صوتی و تصویری در اینترنت. هرچند ایمو به اندازه برخی برنامه‌ها مثلا اسکایپ کامل نیست، اما برای آن دسته از کاربرانی که فقط دسترسی سریع برای برقراری تماس تصویری ملاک انتخابشان است، گزینه مناسبی به شمار می‌آید. Imo با بهره‌مندی از رابط کاربری ساده و قابل درک خود امکان برقراری تماس تصویری راحت را برای کاربران خود میسر می‌کند. با این حال این برنامه برای رسیدن به سایر رقبا و اثبات خود در این زمینه و همچنین کسب رضایت کاربران و عنوان بهترین اپلیکیشن در نوع خود، نیازمند افزودن ویژگی‌های بیشتری خواهد بود.

Facebook Messenger

این پیام‌رسان را می‌توان یکی از محبوب‌ترین سرویس‌های ارتباطی دنیا دانست. درست است که بسیاری از کاربران علاقه زیادی به این اپلیکیشن ندارند و فیس‌بوک باید در طراحی آن تلاش بیشتری کند، اما این نکته را هم باید در نظر داشته باشیم که خیل عظیمی از کاربران به شبکه اجتماعی فیس‌بوک علاقه زیادی دارند و بدین ترتیب استفاده از مسنجر این سرویس کاملا عقلانی به نظر می‌رسد.

خوشبختانه تجربه برقراری تماس های تصویری در اندروید با این مسنجر بسیار روان و ساده است. از آنجایی که اکثر کسانی که می‌شناسیم احتمالا در فیس‌بوک عضو هستند، پیدا کردن آنها در این مسنجر و برقراری تماس با آنها کار بسیار ساده‌ای خواهد بود. برقراری مکالمه تصویری در این اپلیکیشن را نمی‌توان بهترین تجربه موجود در بین اپلیکیشن‌های این مقاله در نظر گرفت.اما خوشبختانه این سرویس کاملا رایگان است.

Google Duo

این اپلیکیشن در واقع پاسخ کمپانی گوگل به سرویس فیس‌تایم (FaceTime) است. رابط کاربری این سرویس در سیستم‌عامل اندروید بسیار ساده و روان بوده و کاربران مشکلی در برقراری تماس‌های خود پیدا نخواهند کرد. کافیست وارد حساب کاربری خود شده (احتمالا همه حداقل یک اکانت فعال گوگل دارند)، شماره تلفن خود را تایید کرده و مراحل بعدی را طی کنید. به کمک این برنامه به راحتی می‌توان با سایر کاربران سرویس Google Duo تماس گرفت؛ انگار که یک تماس عادی برقرار کرده‌اید.

علاوه بر این، Google Duo شامل یک قابلیت ویژه به نام «Knock Knock» است که قبل از تماس با هر کاربر به شما اطلاع می‌دهد که وی در حال انجام چه کاری است. این سرویس در پلتفرم iOS نیز حاوی یک اپلیکیشن اختصاصی بوده و قادر هستید تا با دوستان اپلی خود تماس تصویری برقرار کنید. گوگل طبق معمول در این سرویس خود نیز سیاست همیشگی‌اش یعنی سادگی در عین کاربرد را در پیش گرفته است. این برنامه را کاملا رایگان دانلود کنید!

Google Hangouts

در گذشته این سرویس، پرچمدار کمپانی گوگل در زمینه پیام‌رسانی بود. این برنامه متصل به اکانت گوگل شماست (همان اکانتی که با آن در فروشگاه گوگل‌پلی وارد می‌شوید). دوستان خود را می‌توان به وسیله ایمیل به سرویس هنگ اوتز دعوت کرده و با آنها تماس تصویری برقرار کرد. برقراری تماس های تصویری در اندروید با این اپلیکیشن نیز بسیار ساده و روان است.

در این برنامه می‌توانید علاوه بر تماس‌های دو نفره، همزمان با 10 نفر ویدیو کنفرانس برقرار کنید؛ این روزها برخی از آموزش‌ها و کلاس‌های آنلاین نیز در همین فضا برقرار می‌گردد! رابط کاربری متریال دیزاین گوگل، هنگ اوتز را بسیار زیبا کرده و به سادگی می‌توان در منوهای آن جابجا شد.

با این حال در حال حاضر گوگل از کاربران می‌خواهد تا از برنامه Google Duo جهت برقراری تماس های تصویری در اندروید بهره بگیرند. با این حال هنگ اوتز هنوز هم عالی عمل می‌کند و می‌توانید آن را به صورت رایگان دانلود کنید.

JusTalk

یکی دیگر از سرویس‌های کمتر شناخته شده اندروید، جاستاک نام دارد. برخلاف شهرت کم، این اپلیکیشن نیز عملکرد بسیار خوبی در برقراری تماس های تصویری در اندروید دارد. یکی از ویژگی‌های جالب jusTalk امکان نقاشی در حین مکالمات تصویری است تا جنبه سرگرمی نیز به ویژگی‌های این سرویس اضافه شود.

از جمله دیگر ویژگی‌های برنامه می‌توان به چت گروهی، کدگذاری پیام‌ها و پشتیبانی از چند پلتفرم مختلف اشاره کرد. دانلود و استفاده از برنامه کاملا رایگان است. خرید درون‌برنامه‌ای آن نیز مربوط به تم و افکت‌های مختلف فروشگاه JusTalk می‌شود.

Tango

تانگو یکی از قدیمی‌ترین اپلیکیشن‌های برقراری تماس های تصویری در اندروید به شمار می‌رود. سال‌ها قبل این برنامه با ویژگی تماس تصویری خود سر و صدای زیادی به پا کرد. حتی در اتصالات ضعیف اینترنت این برنامه به خوبی تماس‌های تصویری را پیگیری می‌کرد. از آن زمان تاکنون، تانگو به یک پلفرم حرفه‌ای و اجتماعی تبدیل شده است.

به کمک این برنامه به صورت رایگان می‌توانید با فامیل‌ و دوستان خود تماس برقرار کنید. تانگو یک شبکه اجتماعی به شمار می‌رود، چرا که می‌توانید در آن افرادی با ویژگی‌های مشترک را پیدا کرده و با آنها صحبت کنید. این برنامه نیز از چت گروهی، سرگرمی‌های حین تماس تصویری و سایر موارد پشتیبانی می‌کند. تانگو کاملا رایگان بوده و خرید درون‌برنامه‌ای آن برای شخصی‌سازی‌های درون اپلیکیشن است.

Viber

وایبر فعالیت رسمی خود را با تماس‌های صوتی آغاز کرد. در گذشته می‌توانستید در وایبر با دوستان خود یا حتی تلفن‌های معمولی تماس بگیرید. از همان زمان تاکنون این برنامه رشد خوبی داشته و قابلیت‌های متعددی را به مجموعه خود افزوده است. هنوز هم می‌توانید همچون گذشته تماس‌های صوتی رایگان در وایبر برقرار کنید. پیام‌های متنی و تماس ویدیویی نیز در برنامه امکانپذیر هستند.

وایبر قابلیت کدگذاری صدا، متن و تماس‌های تصویری را نیز برای کاربران در دسترس قرار داده است. از جمله دیگر ویژگی‌های وایبر می‌توان به چت‌ها، بازی و سایر موارد مخفی آن اشاره کرد. خوشبختانه تماس‌های متنی، تصویری و صوتی وایبر به وایبر کاملا رایگان است.

WhatsApp

واتس اپ یکی از محبوب‌ترین برنامه‌های پیام‌رسان تاریخ به شمار می‌رود. رقابت تنگاتنگ این سرویس با فیس‌بوک مسنجر همیشه داغ و حساس بوده است. واتس‌اپ شاید از معدود برنامه‌هایی باشد که بیش از یک میلیارد کاربر فعال را در خود جای داده است. این سرویس کار خود را با پیام‌های متنی آغاز کرد. از آن زمان تاکنون قابلیت‌هایی نظیر تماس صوتی، ویدیویی و ده‌ها مورد دیگر به برنامه افزوده شده‌اند. برقراری تماس های تصویری در اندروید و سایر پلتفرم‌ها با واتس‌اپ به سادگی و کاملا روان امکان‌پذیر است.

از آنجایی که مالک اصلی برنامه فیس‌بوک است، برخی کاربران به آن اطمینان ندارند. اما اگر دنبال یک تجربه بی‌نقص و حرفه‌ای هستید، واتس‌اپ را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

تهیه و تنظیم: وبسایت نابینایان پکتوس.

منابع: جام جم آنلاین و روزنامه دنیای اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سه × دو =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *