درمان نابینایی با ایجاد دید حرارتی توسط نورالینک

نورالینک این امکان را فراهم می کند تا انسان از دید حرارتی و دیدی مانند عقاب برخوردار شود و این فناوری حتی می تواند افراد نابینا را بینا کند. ایلان ماسک همچنین گفته دستگاه های نورالینک می توانند چندین بیماری را درمان کنند و برخی اختلالات عصبی را از میان ببرند.

ایلان ماسک اعلام کرده دومین مرحله از آزمایشات بالینی رابط مغز و کامپیوتر شرکتش موسوم به نورالینک آغاز شده است. به گفته این میلیاردر، فناوری یادشده می تواند زندگی انسان را متحول کند.

استارتاپ رابط مغز و کامپیوتر ایلان ماسک موسوم به نورالینک، دومین مرحله از آزمایشات بالینی خود را آغاز کرده است. ایلان ماسک در یکی از قسمت های پادکست لِکس فریدمن اعلام کرد دومین مرحله آزمایشات بالینی، موفقیت آمیز بوده است و گفت: «تا اینجای کار همه چیز خوب بوده.»

رابط های مغز و کامپیوتر نورالینک

به نوشته کوین تلگراف، ماسک اعلام کرده دومین کاشت دستگاه مخصوص شرکت نورالینک در مغز انسان که دارای حدود 400 الکترود است و وظیفه ایجاد سیگنال را بر عهده دارد، به خوبی عمل می کند.

رابط های مغز و کامپیوتر دستگاه های الکتریکی هستند که به انسان اجازه می دهد با استفاده از افکار با کامپیوتر ارتباط برقرار کند. در حالیکه این فناوری مانند فیلم های علمی تخیلی به نظر می رسد، چند دهه از اختراع این دستگاه ها می گذرد.

نحوه عملکرد این دستگاه ساده است: فعالیت های مغزی باعث ایجاد سیگنال الکتریکی می شود و این سیگنال توسط یک ماشین مورد بررسی قرار می گیرد. درست مانند رادیو که می توان آن را در موج های مختلفی تنظیم کرد، کامپیوتر نیز می تواند سیگنال های متفاوت را به عنوان دستورات مختلف درک کند.

رابط مغز و کامپیوتر دستگاهی است که سیگنال ها را بررسی و منتقل می کند. برخی از این دستگاه ها در خارج از بدن قرار می گیرند و برخی دیگر مانند محصولات نورالینک با جراحی به مغز متصل می شوند.

نولاند آرباف به عنوان نخستین بیمار نورالینک، چندین مرتبه مدعی شده که این دستگاه زندگی او را تغییر داده است. او در یک حادثه مربوط به شیرجه زدن، فلج شد. از زمانی که دستگاه مخصوص شرکت نورالینک به مغز نولاند متصل شده، او می تواند ماوس کامپیوتر را کنترل کند و بازی های ویدئویی انجام دهد، پیام بفرستد و تنها از طریق افکارش به وب گردی بپردازد.

ابَر انسان؟

ماسک همچنین به فریدمن گفت نورالینک علاوه بر فراهم کردن ارتباطات ساده میان انسان و کامپیوتر، به آن ها قابلیت های منحصر به فردی اعطا می کند.

این میلیارد اعلام کرد: «وقت آن رسیده است که مردم قدرت فرا انسانی داشته باشند.»

طبق اظهار نظر ماسک، نورالینک این امکان را فراهم می کند تا انسان از دید حرارتی و دیدی مانند عقاب برخوردار شود و این فناوری حتی می تواند افراد نابینا را بینا کند. ایلان ماسک همچنین گفته دستگاه های نورالینک می توانند چندین بیماری را درمان کنند و برخی اختلالات عصبی را از میان ببرند.

ماسک این موضوع را مطرح کرده که پس از استفاده از رابط های مغز و کامپیوتر که شرایط را برای برقراری ارتباط بسیار سریع تر به نسبت تایپ کردن یا صحبت کردن فراهم می کند، روش های سنتی ارتباط میان انسان ها و انسان با کامپیوتر از دید مردم «به شکل عذاب آوری آهسته» تلقی خواهد شد.

با این حال، این نظر ماسک از لحاظ علمی ممکن است نادرست باشد. برای مثال، فیل ها ظاهرا از حدود 70 صدای شیپور مختلف و حدود 140 علامت و حرکات بصری و لمسی برای برقراری ارتباط با یکدیگر استفاده می کنند. در مقابل، انسان به طور متوسط حدود 27 هزار مشتقات کلمه و سیگنال های غیرکلامی بیشماری می داند.

علاوه بر این، ارتباطات انسانی فراتر از کلمات و تصاویر است. تحقیقات نشان می دهد که مغز انسان به طور متوسط زبان بدن و عبارات را سریع تر از ارتباطات نوشتاری یا کلامی پردازش می کند. در نهایت، انسان نمی تواند سریع تر از سرعت تفکر به برقراری ارتباط بپردازد.

ماسک در طول پادکست این ایده را مطرح کرد که در آینده، انسان ها به نوعی می توانند با استفاده از نورالینک با سیستم های هوش مصنوعی ترکیب شوند تا قابلیت های مغز خود را گسترش دهند.

مقاله ای که در سال 2019 منتشر شد، فرضیه یک فناوری آینده  به نام «نورالنانوروباتیک» را ارائه می کند که به نظر می رسد قادر به نظارت مستقیم بر نورون ها و سیناپس های مغز است. اما شاید قرن ها طول بکشد تا این فناوری از یک نظریه به واقعیت تبدیل شود.

منبع: اکو ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

13 + نوزده =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *