همه چیز در باره شبکه ی اجتماعی دیسکورد

دیسکورد پلتفرم چت گروهی رایگان است که به قابلیت استریم و ارسال پیام متنی یا صوتی یا تصویری مجهز است و نحوه ی تعامل کاربران، به خصوص گیمرها را ارتقا می بخشد.

امروزه، پلتفرم های پیام رسان  و چت گروهی زیادی با قابلیت ها و امکانات مختلف برای برقراری ارتباط گیمر ها وجود دارند. در میان این پلتفرم ها، دیسکورد (Discord) را می توان پیام رسان محبوب گیمر ها دانست. البته کاربران این پلتفرم به گیمرها محدود نمی شوند و به دلیل رایگان بودن و داشتن امکانات گسترده  ، کاربران دیگر نیز از این پلتفرم استفاده می کنند.

برای مثال، کسب و کارها برای برقراری ارتباط با اعضای شرکت یا مشتریان خود از دیسکورد به عنوان بستر ارتباطی اصلی استفاده می کنند و تولیدکنندگان بازی ها نیز علاوه بر انتشار اخبار مربوط به محصولات خود، از این پلتفرم برای پشتیبانی و ارتباط با گیمرها برای مشاهده ی بازخورد ها و اطلاع از باگ های موجود در بازی هایشان استفاده می کنند.

دیسکورد علاوه بر نسخه ی تحت وب، هم روی کامپیوتر اجرا می شود و هم روی گوشی های هوشمند و برای هر سه سیستم عامل ویندوز و iOS و اندروید توسعه داده شده است. این پلتفرم در مقایسه با دیگر پلتفرم ها به پهنای باند کمی نیاز دارد و زمان پاسخ گویی در آن اندک است و امکان برقراری ارتباط با نرم افزارهای دیگر مانند توییچ و یوتیوب و اسپاتیفای را فراهم می کند. در این مقاله درباره ی پلتفرم دیسکورد، تاریخچه ، نحوه ی استفاده و قابلیت های آن بیشتر توضیح می دهیم.

دیسکورد چیست؟

دیسکورد (Discord) پلتفرمی رایگان برای برقراری ارتباط کاربران، به خصوص گیمر ها و سازمان دهی این ارتباط برای بهبود تعامل آن ها است. این پلتفرم برپایه ی فناوری صدا روی پروتکل اینترنت یا VoIP (مخفف Voice over Internet Protocol) ایجاد شده است و برای برقراری تماس های تصویری و صوتی و ارسال پیام استفاده می شود.

درواقع، دیسکورد را می توان اپلیکیشنی برای چت معرفی کرد که شباهت هایی با «اسکایپ» (Skype) و تیم اسپیک (TeamSpeak) و اسلک (Slack) دارد. این پلتفرم در ابتدا به  طور خاص برای ایجاد هماهنگی بین گیمرها و تسهیل برقراری ارتباط بین آن ها توسعه داده شد؛ اما امروزه استفاده از آن برای عموم آزاد است و همه می توانند از قابلیت های این پلتفرم استفاده کنند. هنگام استفاده از دیسکورد با مفاهیم زیر برخورد خواهید کرد:

سرور: فضاهای موجود در دیسکورد که گروه های مختلف با تمرکز بر موضوعی خاص می سازند. سرورهای بزرگ اکثراً عمومی هستند؛ اما عضویت در برخی سرورها با دریافت دعوت نامه از ایجاد کننده ی آن فضا یا دیگر اعضا انجام می شود. هر کاربر می تواند یک سرور عمومی یا خصوصی ایجاد کند و برخی حتی با ایجاد سرورهایی خاص، از دیسکورد کسب  درآمد می کنند.

کانال: بخش هایی در سرورهای دیسکورد که بسته به موضوع و متن و صوت مربوط به همان موضوع سازمان دهی می شوند.

DM یا GM: پیام مستقیم به صورت متنی یا صوتی یا ویدئویی (DM) یا پیامی با همین فرمت که برای گروهی (GM) در پلتفرم دیسکورد ارسال می شود.

تاریخچه ی دیسکورد

سال ۲۰۱۵، جیسون سیترون پلتفرم دیسکورد را برای اولین بار راه اندازی کرد. او ابتدا آدرس عضویت در دیسکورد را داخل وب سایت ردیت (Reddit) منتشر کرد و کاربران این وب سایت هم به تدریج و از روی کنجکاوی دیسکورد را نصب کردند و با قابلیت های آن آشنا شدند. دیسکورد  کم کم در میان استریمرهای توییچ و گیمرهای حرفه ای محبوب شد و افراد زیادی از آن  حمایت و شرکت های بزرگ هم برای همکاری با پلتفرم دیسکورد اعلام آمادگی کردند.

در زمان راه اندازی دیسکورد، جیسون سیترون شعار «Chat for Gamers» را برای نشان دادن تمرکز این پلتفرم روی گیمرها انتخاب کرد؛ اما با گذشت زمان، این شعار به «Chat for Communities and Friends» تغییر کرد و دیسکورد برای دیگر کاربران نیز دردسترس قرار گرفت.

براساس گزارش های منتشر شده، نسخه ی نرم افزاری دیسکورد در سال ۲۰۱۹ به تنهایی بیش از ۲۵۰ میلیون کاربر فعال داشت. همان طور که گفتیم، استفاده از پلتفرم دیسکورد برای کاربران رایگان است؛ با این حال برای بهره مندی از برخی قابلیت های آن مانند Discord Nitro، به خرید اکانت و پرداخت دلاری نیاز خواهید داشت.

برتری دیسکورد بر دیگر پلتفرم های مشابه

رابط کاربری پلتفرم دیسکورد (Discord) به اپلیکیشن هایی مانند اسلک (Slack) یا اسکایپ (Skype) شباهت زیادی دارد. این پلتفرم به شکلی ساده امکان برقراری تعامل بین گیمر ها و سازمان دهی آن ها را فراهم می کند و به عنوان ابزاری اجتماعی برای چت گروهی متنی و صوتی و ویدئویی به کار می رود و درکنار همه  ی این ها به قابلیت جستجوی کاربران و کانال ها و سرور ها نیز مجهز است.

در واقع، می توان گفت که ترکیب قابلیت های متعدد دیسکورد با بهترین امکانات اپلیکیشن های مشابه مانند اسکایپ و اسلک رابط کاربری ساده ای در اختیار کاربران قرار می دهد و آن را به بستری ایدئال برای تعامل کاربران با علایق مشابه تبدیل می کند.

کاربران می توانند هنگام ایجاد سرورها در دیسکورد اختیارات مختلفی را برای کاربران مشخص و اشکال مختلفی را برای پیکربندی این سرورها مشخص کنند. این اختیارات و شخصی سازی ها شامل تسهیل مدیریت سرور و امکان اعطای پاداش به کاربران فعال و تعریف مجوزهای دسترسی مختلف است.

رایگان بودن استفاده از دیسکورد و داشتن امکان دسترسی به آن از مرورگر یا اپلیکیشن در سیستم عامل های مختلف و در پلتفرم های متفاوت از دیگر مزایای آن درمقایسه با اسکایپ یا اسلک هستند. ربات های زیادی هم در دیسکورد وجود دارند که هرکدام برای انجام کاری ایجاد شده اند. برخی برای مدیریت سرور و برخی برای پخش موسیقی و درکل این ربات ها برای کمک به تعامل یا جلوگیری از بروز برخی اتفاقات استفاده می شوند.

آموزش نصب دیسکورد

دیسکورد هم تحت وب اجرا می شود و هم در قالب نرم افزار هایی برای دسکتاپ یا موبایل توسعه داده شده است. برای ساخت حساب کاربری در دیسکورد، می توانید ازطریق مرورگر و نرم افزارِ تحت ویندوز یا موبایل این کار را انجام دهید. در ادامه، نحوه ی دانلود و نصب اپلیکیشن دیسکورد را در محیط ویندوز و روی گوشی توضیح می دهیم.

نصب دیسکورد در ویندوز

بعد از ورود به وب سایت discord.com، روی گزینه ی «Download for Windows» کلیک کنید. پس از دانلود فایل نصب، این فایل را اجرا و بعد از نصب اپلیکیشن، برای ورود به پلتفرم دیسکورد، روی آیکون آن در محیط دسکتاپ کلیک کنید.

با اجراکردن برنامه ی دیسکورد پس از نصب، صفحه ی ورود به حساب کاربری را مشاهده خواهید کرد. اگر در گذشته در این پلتفرم ثبت نام کرده  و حسابی ساخته اید، مشخصات اکانت خود را وارد و روی «Log In» کلیک کنید؛ در غیر این صورت گزینه ی «Register» را انتخاب کنید تا به صفحه ی ساخت حساب کاربری وارد شوید.

در صفحه ی ساخت حساب کاربری، مشخصات مربوط به آدرس ایمیل، نام کاربری، رمز عبور (حداقل ۸ کاراکتر) و تاریخ تولد خود را وارد کنید. دقت کنید که تاریخ تولدتان را دقیق وارد کنید و آن را به یاد بسپارید؛ چراکه درصورت دزدیده شدن حساب کاربری شما یا فراموش کردن مشخصات آن، تنها با اعلام تاریخ تولد درست می توانید ثابت کنید که صاحب اصلی اکانت هستید.

پس از ساخت حساب و تأیید این فرایند ازطریق ایمیلی که وارد کردید، دیسکورد از شما می خواهد تا از میان بحث های مختلف سرور عمومی دلخواهتان را انتخاب کنید و وارد شوید؛ البته می توانید انجام این کار را به زمانی دیگر موکول کنید و به فضای اصلی برنامه وارد شوید.

نصب دیسکورد روی موبایل

نرم افزار دیسکورد را نمی توان ازطریق فروشگاه های اپلیکیشن ایرانی مانند بازار یا مایکت دانلود کرد و برای استفاده از این پلتفرم در گوشی، بسته به نوع سیستم عامل می توانید از پلی استور اندروید یا اپ استور iOS استفاده کنید. پس از دانلود نرم افزار دیسکورد، برای ورود و استفاده از قابلیت های رایگان این اپلیکیشن باید حساب کاربری بسازید.

دیسکورد داخل ایران دچار محدودیت  شده است؛ بنابراین، قبل از شروع فرایند ثبت نام، از نرم افزار تغییر آی پی مناسب استفاده کنید. در مرحله ی بعد، می توانید یا ازطریق شماره  تلفن همراه یا ایمیل برای خود اکانت بسازید. دقت کنید که به دلیل محدودیت های اعمال شده در ایران، امکان دارد اس ام اس تأیید شماره برایتان ارسال نشود؛ پس بهتر است برای انجام فرایند ثبت نام، ازطریق ایمیل اقدام کنید.

پس از انتخاب ایمیل و نام کاربری و رمز عبور دلخواه (حداقل ۸ کاراکتر)، در نهایت با پر کردن فیلد مربوط به تاریخ تولد، گزینه ی پذیرش «قوانین را خوانده ام» را انتخاب و سپس با تأیید ایمیلی، ثبت نام خود را قطعی کنید. پس از ساخت اکانت، نام کاربری و رمز عبور خود را در اولین مرتبه ی ورود به دیسکورد، درون فیلدهای مشخص شده تایپ کنید و به حساب کاربری خود وارد شوید.

ساخت سرور در دیسکورد

با ورود به حساب کاربری خود، دیسکورد از شما می خواهد تا سرور بسازید یا به سروری (عمومی یا ازطریق دعوت نامه) وارد شوید. راه اندازی سرور دیسکورد به کاربران اجازه می دهد تا محصول و محتوای خود را تبلیغ کنند و با ارائه چنل های مختلف در سرور خود، فضای برای تعامل اعضای جامعه کاربری خود به وجود آورند. مراحل ساخت سرور در دیسکورد سخت نیست. به عبارت دیگر، اگر حساب کاربری داشته باشید، تنها در چند مرحله می توانید به رایگان سرور دیسکورد بسازید:

روی علامت + در منو سمت چپ نرم افزار دیسکورد کلیک کنید. علاوه بر امکان ساخت تمپلیت های آماده ای مانند گیمینگ و فعالیت های آکادمیک و دوستان، می توانید با انتخاب «Create My Own»، سرور شخصی خود را بسازید. در این قسمت، باید انتخاب کنید که سرور مدنظرتان مخصوص خود و دوستانتان (For me and my friends) باشد یا آن را برای گروهی خاص (For a club or a community) راه اندازی می کنید. البته امکان رد شدن از این قسمت نیز وجود دارد. در مرحله ی بعد، در قسمت «Server Name»، نامی دلخواه برای سرور خود و سپس برای پروفایل گروه خود عکس انتخاب کنید. در انتها روی گزینه ی Create کلیک کنید تا سرور شخصی شما ساخته شود.

بعد از ساخت سرور، دیسکورد از شما درخواست می  کند تا موضوعی را برای فعالیت در سرور خود انتخاب کنید و پس از انتخاب موضوع، امکان انتخاب افراد برای دعوت به سرور خود را خواهید داشت. همچنان می توانید آدرس این سرور را با (بازه ی هفت روزه برای انقضا) برای دیگران ارسال کنید. مانند برخی مراحل، انجام این مرحله را نیز می توانید به زمانی دیگر موکول کنید. بعد از ساخت سرور، می توانید کانال های متنی (Text Channels) یا صوتی (Voice Channels) برای آن ایجاد کنید تا اعضا و کاربران سرور با هم از این طریق تعامل داشته باشند.

چت متنی در دیسکورد

دیسکورد مانند سایر شبکه های اجتماعی و اپلیکیشن های پیام رسان، به قابلیت چت متنی مجهز است و از اضافه کردن فایل گیف یا افزودن تصویر به آن متن به کمک گزینه ی آپلود در سمت چپ کادر متن نیز پشتیبانی می کند. در این پلتفرم، امکان ویرایش یا حذف پیام متنی ارسال شده هم فراهم است. برای ویرایش متن کافی است روی آیکون مداد روی متن کلیک و برای حذف آن نیز، گزینه حذف (Delete) را از سه نقطه ی گوشه ی کادر متن انتخاب کنید. یکی از قابلیت های جالب چت متنی دیسکورد «Markdown» است که امکان بولد (درشت) کردن، ایتالیک کردن، خط کشیدن روی بخش هایی از متن و علامت گذاری برای هشدار در مورد اسپوبل اطلاعات (مانند داستان بازی) را فراهم می کند.

در پلتفرم دیسکورد، کاربران می توانند با ایموجی های مختلف به پیام های متنی دریافتی از دیگر کاربران یا ارسالی خود واکنش نشان دهند. برای استفاده از ایموجی ها، ابتدا آیکون «+» در کنار پیام ها و سپس ایموجی مدنظرتان را انتخاب کنید.

چت صوتی در دیسکورد

پلتفرم دیسکورد به قابلیت ارسال و دریافت چت صوتی نیز مجهز است. در این پلتفرم به محض ورود به کانالی صوتی، میکروفون کامپیوتر به صورت خودکار روشن می شود و در صورت تمایل برای مکالمه ی صوتی گروهی نیز، کافی است تا در فهرست کاربران روی آیکون تلفن کلیک کنید.

فرستادن درخواست دوستی در دیسکورد

شما با ورود به حساب کاربری، می توانید فهرست دوستان آنلاین خود را مشاهده کنید یا ازطریق گزینه ی Add Friend، برای دوستان خود درخواست دوستی بفرستید و آن ها را به فهرست دوستانتان در دیسکورد اضافه کنید. آیکون آدمک ها در سمت راست، بخشی به نام Activity دارد که نشان می دهد دوستان شما در لحظه در حال انجام چه فعالیتی در این پلتفرم هستند.

نحوه ی اضافه کردن سایر کاربران به فهرست دوستان خود یا ارسال درخواست با فرستان آی دی خود (نام کاربری و شماره کنار آن) برای آن ها یا اضافه کردن نام کاربری آن ها از بالا و در بخش Add Friend است. پس از ایجاد فهرست دوستانتان، می توانید برای آن ها پیام خصوصی متنی یا صوتی و تصویری ارسال کنید.

تعریف نقش (Role) در دیسکورد

کاربران می توانند در سروری بسته به فعالیتشان دسته بندی شوند. این یعنی صاحب سرور می تواند به  کمک بات ها و انتخاب سطح هایی در سرور خود، این امکان را فراهم کند که اعضای سرور با رسیدن به سطوح  مختلف، نقش (Role) دریافت کنند.

با اینکه نقش های دیسکورد جنبه ی تزیینی دارند، وجودشان می تواند برای اعضا انگیزه ایجاد کند و فعالیت آن ها را در سرورها افزایش دهد. برای ساخت و تعریف نقش هایی مانند Moderator و Guest برای دیگر اعضای سرور، باید از بخش تنظیمات سرور و قسمت Role، مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

مرحله ی اول: در سمت چپ و بالای نرم افزار، از منو همبرگری روی اسم سرور کلیک کنید و به قسمت تنظیمات سرور (Server Settings) وارد شوید.

مرحله ی دوم: در بخش مدیریت کاربر ها (User Management) -> اجازه های دسترسی (Permissions)، گزینه ی «Roles» را انتخاب کنید. در این قسمت، به صورت پیش فرض everyone@ نوشته شده است و شما می توانید با کلیک روی «+» نقشی جدید تعریف و اضافه کنید.

مرحله ی سوم: در ادامه می توانید از قسمت تنظیمات نقش (Role Settings) دسترسی های مختلفی برای نقش ها فعال یا غیرفعال کنید. برای دادن دسترسی ادمین و سرپرست سرور به اعضا، باید گزینه ی «Administrator» را فعال کنید.

مرحله ی چهارم: پس از تعریف نقش ها و تنظیمات دلخواه، گزینه ی «Save Changes» را برای ذخیره انتخاب کنید. از این پس برای تعیین نقش اعضای سرور، کافی است از مسیر تنظیمات سرور (Server Settings) -> اعضا (Members)، کاربر مدنظرتان را پیدا و با انتخاب «+» روی اسم او کلیک کنید.

دستورها و بات های دیسکورد

ربات های مختلفی در دیسکورد وجود دارند که به صورت رسمی و غیررسمی ساخته شده اند. هرکدام از این ربات ها کاربرد های متنوعی دارند و می توان آن ها را با تنظیمات مختلفی در سرور ها به کار گرفت. اگر صاحب سروری باشید، بات های پلتفرم دیسکورد به شما کمک می کنند این سرور را بهتر مدیریت کنید. انواع مختلفی بات در پلتفرم دیسکورد وجود دارند که در ادامه برخی از آن ها و معروف ترین های هرکدام را معرفی می کنیم:

بات های مدیریت اعضا: برای مدیریت رفتار اعضا در کانال های سرور ها و جلوگیری از خطاهای احتمالی آن ها این ربات ها از اسپم، ارسال لینک، ارسال پیام تکراری، و فحاشی و… جلوگیری می کنند. برخی از بات های مدیریتی معروف عبارت اند از: Groom ،QuaBot ، EasyThreads ،EasyThreads ،Scam.

بات پخش آهنگ: ربات های پخش موسیقی معروف ترین و پرکاربردترین و قدیمی ترین بات های پلتفرم دیسکورد هستند که به تازگی به دلیل بیانیه ها و اخطارهای یوتیوب، کارکرد برخی از آن ها با مشکلاتی همراه شده است. برخی از بهترین بات های پخش موسیقی در پلتفرم دیسکورد عبارت اند از: Karuta ،ProBot ،Nekotina ،Bongo ،ZeroTwo.

بات های سطح بندی اعضا: بات های سطح بندی (Leveling) در دیسکورد می توانند برای کاربران و اعضای سرور سطوح مختلف تعریف کنند و بسته به فعالیت و حضورشان، سطح آن ها را افزایش دهند. این ربات ها فضای رقابتی در سرور ایجاد می کنند و انگیزه ی اعضا برای فعالیت در سرور را افزایش می دهند. Frogmore ،Pepe Manager ،AdviceBot ،QuaBot ،MimiBot برخی از بهترین بات های سطح بندی پلتفرم دیسکورد هستند.

بات های بی شمار با کاربرد های متنوعی در دنیای دیسکورد ایجاد شده اند و انواع معرفی شده در این مقاله، تنها بخشی از آن ها هستند. یکی دیگر از امکانات موجود در پلتفرم دیسکورد، دستورهای متنوع و کاربردی در سرور دیسکورد است که با تایپ «/» در قسمت نوشتن متن ظاهر می شوند. برخی از محبوب ترین دستورهای دیسکورد عبارت اند از:

username@: منشن کردن کاربری در سرور با استفاده از نام کاربری

here@ یا everyone@: منشن کردن همه کاربرهای سرور

giphy/: جست وجوی فایل Gif

nick/: تغییر دادن نیک نیم (نام اختصاری)

TTS message/: استفاده از قابلیت text-to-speech برای خواندن متن به صورت صوتی

spoiler message/: گذاشتن علامت اسپویلر برای پنهان کردن قسمتی از متن

me/: ایتالیک کردن متن بعدی

اتصال دیسکورد به برنامه های دیگر

کاربران می توانند در پلتفرم دیسکورد حساب کاربری خود را به برخی نرم افزار ها مانند گیت هاب، اپیک گیمز، اسپاتیفای، یوتیوب، توییتر و توییچ متصل کنند. برای انجام این کار، از تنظیمات پایین صفحه ی اپلیکیشن دیسکورد و قسمت اتصالات (Connections)، آی دی خود در هرکدام از حساب های نمایش داده شده را وارد کنید.

متصل کردن حساب های کاربری سایر شبکه های اجتماعی به دیسکورد این پلتفرم را به فضایی فراتر از شبکه ی اجتماعی تبدیل می کند. این قابلیت به شما اجازه می دهد گیمرهایی با علایق مشترک شبیه به خود را راحت تر پیدا کنید.

نیترو دیسکورد چیست

نیترو (Nitro) سرویس غیررایگان پلتفرم دیسکورد است که برای آن به خرید اشتراک دلاری ماهانه (۱۰ دلار) یا سالانه (۱۰۰ دلار) نیاز دارید. مشترکان نیترو می توانند سرورهای دلخواه خود را تقویت کنند، پروفایل های متعدد برای خود بسازند و آن ها را شخصی سازی کنند، پیام های طولانی تر یا فایل های حجیم تری را ارسال و دریافت کنند و در کل از قابلیت های بیشتری برای حساب کاربری خود بهره مند شوند.

کاربران با خرید اشتراک پایه ی نیترو می توانند از دو تقویت کننده یا بوست (Boosts) برای ارتقای سرورهای خود استفاده کنند؛ البته تعداد این تقویت کننده ها را می توان با پرداخت پول بیشتر افزایش داد. صاحبان سرورها نیز می توانند با استفاده از بوست ها، امکان استفاده از قابلیت ها را برای تمام کاربران فراهم کنند.

برخی امکاناتی که بوست ها در اختیار کاربران قرار می دهند، عبارت اند از: دسترسی به ایموجی های بیشتر، کیفیت صدای بهتر برای چت صوتی، سفارشی سازی ظاهر سرورها با آیکون های متحرک و گرافیک های دیگر، ایجاد URL اختصاصی سفارشی  برای معرفی بهتر سرور.

حساب کاربری نیترو سه سطح با دسترسی و قابلیت های مختلف دارد:

امکانات حساب کاربری سطح یک: بیش از ۵۰ ایموجی بیشتر از حساب کاربری رایگان، ۱۵ ایموجی با امکان سفارشی سازی، آیکون متحرک برای سرور، کیفیت صدای ۱۲۸ کیلوبیت برثانیه برای مکالمه ی صوتی، قابلیت استریم ویدئو (Go Live)، رزولوشن 720p و نرخ فریم ۳۰ فریم برثانیه و امکان دسترسی به آرشیو سه روزه ی موضوعات بحث شده

امکانات حساب کاربری سطح دو: بیش از ۵۰ ایموجی بیشتر از حساب کاربری سطح یک، ۱۵ ایموجی با امکان سفارشی سازی، آیکون متحرک برای سرور، کیفیت صدای ۲۵۶ کیلوبیت برثانیه برای مکالمه ی صوتی، قابلیت استریم ویدئو (Go Live)، رزولوشن 1080p و نرخ فریم ۶۰ فریم برثانیه، امکان دسترسی به آرشیو سه روزه ی موضوعات بحث شده و ۵۰ مگابایت فضای آپلود برای تمام اعضای سرور

امکانات حساب کاربری سطح سه: بیش از ۱۰۰ ایموجی بیشتر از حساب کاربری سطح دو، ۳۰ ایموجی با امکان سفارشی سازی، آیکون متحرک برای سرور، کیفیت صدای ۳۸۴ کیلوبیت برثانیه برای مکالمه ی صوتی، قابلیت استریم ویدئو (Go Live)، رزولوشن 1080p و نرخ فریم ۶۰ فریم برثانیه و ۱۰۰ مگابایت فضای آپلود برای تمام اعضای سرور

برای دسترسی به حساب کاربری سطح یک به دو بوست، حساب کاربری سطح دو به هفت بوست و حساب کاربری سطح سه به چهارده بوست نیاز دارید.

استریم در دیسکورد (قابلیت Go Live)

دیسکورد به قابلیت جذابی به نام «Go Live» مجهز است که برای صاحبان سرورها امکان به اشتراک گذاری گیم پلی به صورت زنده را برای اعضای سرور فراهم کنند. برای استفاده از این قابلیت کافی است هم زمان در مکالمه ی صوتی (Voice Channel)، روی عبارت «Go Live» در سمت چپ نمایشگر کلیک و بعد از انتخاب بازی و اجرای آن، گیم پلی خود را استریم کنید. قابلیت Go Live تنها برای استریم بازی به  کار نمی رود و می توان به کمک آن، هر رسانه ی در حال پخش یا اپلیکیشن در حال اجرا روی سیستم خود را نیز با دیگر اعضای سرور به اشتراک بگذارید.

در کانال صوتی فردی که در حال استریم محتوای ویدئویی باشد، با نمایش علامتی کنار نامش مشخص می شود.

مصرف اینترنت دیسکورد

هرکدام از امکاناتی که دیسکورد در اختیار کاربران قرار می دهد، مانند چت های متنی، صوتی، تصویری یا استریم، از اینترنت استفاده می کند. میزان مصرف داده برای هرکدام از این امکانات را نمی توان دقیق مشخص کرد. درمجموع، نسخه ی دسکتاپ دیسکورد از نسخه ی موبایلی آن داده ی بیشتری مصرف می کند؛ چراکه در این پلتفرم محدودیت خاصی برای محتوای به اشتراک گذاشته اعمال نمی شود و کیفیت تصاویر دریافتی و ویدئوها و نوشته ها نیز بهتر از نسخه موبایل است. مصرف داده ی دیسکورد در هر پلتفرم به عوامل مختلفی مانند برنامه های اجرایی در پس زمینه و پهنای باند اینترنت کاربر و نوع کاربری اعضا بستگی دارد.

برای مثال استریم مداوم و تماس ویدئویی و صوتی داده ی بیشتری از گفت وگوی متنی و ارسال عکس استفاده می کند. البته تماس های صوتی دیسکورد کمترین میزان داده را در بین پلتفرم های مشابه مانند اسکایپ (تقریباً ۲۵ مگابایت به ازای یک ساعت) مصرف می کند.

تماس های تصویری تقریباً ۲۷۰ مگابایت و پیام های متنی نیز بین ۲۸۰ کیلوبایت تا ۲۸ مگابایت (بسته به تعداد عکس های ارسال یا دریافت شده در مکالمه) در پلتفرم دیسکورد داده مصرف می کنند. درمجموع، می توان گفت که دیسکورد در مقایسه با دیگر پلتفرم های مشابه، علاوه بر کیفیت بهتر حجم کمتری از اینترنت شما را مصرف می کند.

پرسش های متداول

دیسکورد چیست؟

دیسکورد پلتفرمی رایگان برای برقراری ارتباط متنی و صوتی و تصویری است که کاربران و به خصوص گیمر ها می توانند با استفاده از آن به راحتی با هم ارتباط برقرار کنند و برای انجام بازی های چند نفره هماهنگ شوند و گیم پلی خود را با دیگر کاربر ها به اشتراک بگذارند.

آیا استفاده از دیسکورد رایگان است؟

بله، دیسکورد پلتفرمی رایگان است که تنها برای دسترسی به برخی قابلیت های بیشتر در این پلتفرم مانند استریم گیم پلی با رزولوشن 1080 و 4K و شنیدن صدای باکیفیت در چت های صوتی و بهره مندی از امکانات شخصی سازی، به خرید اشتراک دلاری نیترو نیاز است.

دیسکورد چقدر اینترنت مصرف می کند؟

میزان مصرف اینترنت دیسکورد بسته به نوع استفاده  ی کاربر و پلتفرم اجرایی آن متفاوت است. درمجموع، نسخه ی کامپیوتری دیسکورد از نسخه ی موبایلی آن داده ی بیشتری مصرف می کند. ناگفته نماند این پلتفرم در مقایسه  با پلتفرم های مشابه مانند اسکایپ بهینه تر عمل می کند.

منبع: زومیت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

یک × سه =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *