دهمین شماره ماهنامه الکترونیکی نابینایان ایران جمعه سی ام مهرماه بر روی
وبسایت انجمن نابینایان ایران منتشر شد.
در ادامه، به مطالب این ماه نگاهی می اندازیم.
امیر سرمدی مدیر مسئول مانا، طی یادداشتی به تحلیل شعار روز جهانی نابینایان در سال جاری پرداخته و دیدار مدیران انجمن های نابینایی و فعالان جامعه ی نابینایان با مسئولان ارشد کشور به مناسبت روز جهانی ایمنی عصای سفید را مورد نقد قرار داده است.
امید هاشمی سردبیر مانا طبق روال شماره های پیشین، وبسایت ها، پادکست ها و نشریات انگلیسی زبان ویژه نابینایان در خارج از کشور را رصد کرده است. در این شماره از سرویس پیشخوان، یکی از پادکست های مدرسه هدلی به مناسبت 15 اکتبر که در خصوص عصای سفید و حواشی آن است مورد بررسی قرار گرفته و به یادداشت مفصلی که استیو کِلی در آخرین شماره نشریه اکْسِس وُرْلْد از بنیاد نابینایان آمریکا در خصوص دستیار صوتی لویی نوشته، پرداخته شده است. معرفی یک صفحه کلید برای کاربران نابینای گوشی های هوشمند و مصاحبه پادکست بْلایْنْدَبیلیتیز با یک نویسنده نابینای آمریکایی، از دیگر بخش های سرویس پیشخوان است.
منصور شادکام قائم مقام انجمن نابینایان ایران طی گزارشی به اقدامات این انجمن در ارتباط با روز جهانی ایمنی عصای سفید پرداخته و فاطمه جوادیان کارشناس آموزش و پرورش استثنایی در سرویس زندگی، شرایط تحصیلی دانشجویان و دانش آموزان نابینا در دوران کرونا و آموزش های مجازی را زیر ذره بین برده است.
زهرا همت آموزگار آموزش و پرورش استثنایی در سرویس روانشناسی، به بخش دوم و پایانی مقاله ی نگرش به آسیب بینایی پرداخته که نوشته ی برایان دابل یو است.
مجتبی خادمی مترجم و از کنشگران جامعه ی نابینایان در سرویس پزشکی و سلامت، به عقاید غیر علمی و واقعیت ها درباره چشم مصنوعی اشاره کرده و مسعود طاهریان کارشناسی ارشد روانشناسی کودکان استثنایی طی یادداشتی که در اختیار مانا قرار داده، به راه های رفع نیاز مطالعاتی افراد نابینا و کم بینا پرداخته است.
هادی نائینی زاده در سرویس بگو چیست کار که نگاهی به مشاغل کاربردی برای نابینایان دارد، با امید صالحی مترجم نابینای شاغل در اتاق بازرگانی مصاحبه کرده و شغل مترجمی برای نابینایان را واکاوی کرده است.
علیرضا نصرتی در سرویس بازی باز مجله ی مانا، یک بازی در ژانر رانندگی را معرفی کرده و به سراغ یک بازی هیجان انگیز به نام «سایکِلپَس رفته است.
رقیه شفیعی کتابدار بخش نابینایان در نهاد کتابخانه های عمومی کشور در سرویس تازه های ضبط، کتاب هایی در موضوعات خانواده، تاریخ، رمان، خاطرات، حقوق و روان شناسی را با اهل مطالعه به اشتراک گذاشته است. کسانی که به دنبال راه و روش شروع یک زندگی عاشقانه و یا حتی فارغ شدن از یک زندگی سخت هستند، مطالعه این سرویس را از دست ندهند.
یخ نکنی نمکدون در سرویس طنز، عملکرد نهاد های مرتبط با نابینایان در سال های اخیر را بررسی کرده است. انجمن نابینایان ایران، برنامه رادیویی شش نقطه، روزنامه ی ایران سپید، سازمان بهزیستی، شبکه ملی تشکل های نابینایان چاووش، شرکت پکتوس و فدراسیون نابینایان و کم بینایان از جمله موارد بررسی شده توسط طنز نویس ماهنامه ی مانا است.
زهرا همت در یک یادداشت دیگر، به موضوع پر سر و صدای این روز های جامعهی نابینایان اشاره کرده و طی یادداشتی با عنوان مجازات به جرم یک رؤیا، به مصاحبه خبرگزاری فارس با دانش آموز 11 ساله مشهدی واکنش نشان داده و صلاح الدین محمدی معلم آموزش و پرورش استثنایی، طی گزارشی به تردد در کوچه های نا ایمن شهر پرداخته است.
سمیه رضوی نیا یکی دیگر از معلمان آموزش و پرورش در ستون به قلم شما، یک غزل ناب را تقدیم مخاطبان مانا کرده و متن مصاحبه ی اختصاصی مجله مانا با دکتر اشرف کریمی استاد دانشگاه با موضوع جهتیابی و حرکت و واکاوی آن، یکی دیگر از بخش های شماره ی دهم مانا است.
در پایان هم برندگان مسابقه ی ویژه برنامه ی مانا به مناسبت روز جهانی ایمنی عصای سفید تحت عنوان چالش 23 کلمه معرفی شده اند که به نفرات اول تا سوم، جوایزی از طرف انجمن نابینایان ایران اهدا خواهد شد.
دهمین شماره ی مجله الکترونیکی نابینایان ایران مانا را از طریق این لینک دنبال کنید.
مانا را به دوستان خود معرفی کنید.