محققان نوعی چشم ابتدایی را در آزمایشگاه توسعه دادند

محققان ارگانوییدهای مغزی در آزمایشگاه پرورش دادند که دارای نوعی چشم ابتدایی هستند که می توانند نور را ردیابی کنند.

به نقل از دیلی میل، محققان توانسته‌اند مغزهای آزمایشگاهی با ساختار ابتدایی چشم توسعه دهند که قادر به حس کردن نور و برقراری ارتباط با بخش‌های دیگر مغز است.

این توده‌های کروی شکل به ارگانویید مغز مشهور هستند و با استفاده از سلول‌های بنیادی در ظرف‌های آزمایشگاهی توسعه می‌یابند.

در همین راستا محققان دانشگاه هاینریش هاین دوسلدورف در آلمان با استفاده از سلول‌های بنیادی ارگانوئید هایی با دو چشم ابتدایی توسعه داده‌اند. این ساختار در حدود ۵ هفتگی در جنین به وجود می‌آید.

ارگانوئیدها فقط ۳ میلی متر عرض دارند و چشم‌های ابتدایی بسیار ریز و هرکدام حدود ۰.۲ میلی متر هستند.

طبق تحقیق منتشر شده در نشریه Cell Stem Cell، هنگامیکه محققان ساختار چشم ابتدایی را در معرض نور قرار دادند، آنها سیگنال‌های الکتریکی ردیابی کردند که در مسیرهای عصبی حرکت می‌کردند. به عبارت دیگر این روند نشان می‌داد نوعی از اطلاعات بصری در ساختار منتقل می‌شود.

جی گوپالاکریشنان محقق ارشد پژوهش در این باره می‌نویسد: در مغز پستانداران فیبرهای عصبی سلول‌های گانگلیونی شبکیه به بخش‌های خاصی از مغز متصل می‌شوند. این وجهه قبلاً هیچ گاه در آزمایشگاه نشان داده نشده بود.

در آینده با کمک پیشرفت‌های پزشکی می‌توان شبکه‌هایی را در آزمایشگاه پرورش داد تا به افراد نابینا کمک کند.

در بخش دیگری از بیانیه گوپالاکریشنان آمده است: تحقیق ما نشان دهنده قابلیت خارق العاده ارگانویید های مغز برای تولید ساختار حسگری ابتدایی است که به نور حساس است و سلول‌هایی مشابه بدن انسان دارد.

در حدود دو سوم از ۳۱۴ ارگانوئید این تحقیق، پس از ۶۰ روز چشم‌های ابتدایی شکل گرفت.

منبع: مهر.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

2 × 5 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *