معرفی نرم‌افزار‌های دسترس‌پذیر: افزونه‌ای برای خلاصی از شر گزینه‌های اضافی وبسایت‌ها

از جمله مرسوم‌ترین مشکلاتی که ما نابینایان در زمان استفاده از صفحات مختلف اینترنتی با آن مواجه می‌شویم، گیر افتادن در میان لینک‌ها و عکس‌ها و گزینه‌های بی ربط و معمولاً تبلیغاتی است. صفحه‌ای را باز می‌کنید و انتظار دارید متنی در آن صفحه باشد و هرچه بیشتر صفحه را به دنبال متن می‌کاوید، کمتر به خواسته تان می‌رسید. به ناگاه متن را در جایی از صفحه می‌یابید که اصلاً انتظارش را هم ندارید. برخی از کاربران برای رهایی از این مشکل، از کلید ناوبری سریع N استفاده می‌کنند که نشانگر را بر روی بخش‌های غیر لینک در صفحه قرار می‌دهد. این کار با وجود اینکه قدری کار را ساده‌تر می‌کند اما به هر حال با سختی‌هایی هم همراه است.چنانچه کاربر NVDA باشید، ما در این پست راه مطمئنتری را به شما پیشنهاد خواهیم کرد.

کاربران NVDA می‌توانند برای حل این مشکل از افزونه TextNav استفاده کنند. امکانی که در TextNav در اختیار کاربران قرار می‌گیرد این است که افزونه به آنها کمک می‌کند پاراگراف‌هایی را که از بیش از یک جمله متن تشکیل شده باشند پیدا کنند. به این ترتیب، شانس این که پاراگرافی که نشانگر در ابتدای آن قرار می‌گیرد، همان متنی باشد که ما به دنبالش می‌گردیم، به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد. بعد از دانلود و نصب افزونه می‌توانید با استفاده از کلید‌های ترکیبی Shift + Alt + Down یا Up, قسمت‌های اضافی یا مزاحم صفحات را رد کنید و فقط بخش‌های متنی Webpage های مختلف را مطالعه کنید. این افزونه بر روی تمامی نسخه‌های صفحه‌خوان NVDA قابل نصب و استفاده است.

4 دیدگاه دربارهٔ «معرفی نرم‌افزار‌های دسترس‌پذیر: افزونه‌ای برای خلاصی از شر گزینه‌های اضافی وبسایت‌ها»

  1. سلام.
    تشکر میکنم بازم مثل همیشه از مطالب ارزشمندتون.
    البته این قابلیت بطور پیشفرض از فایرفاکس 38 به بعد وجود داره با نام reader mode
    که کلید میانبر هم از فایرفاکس 50 به بعد بهش اختصاص داده شده.
    راستش ماههاست میخواستم یک آموزشی برای استفاده از این قابلیت بنویسم و بفرستم تا برام منتشر کنین، نگران بودم که افراد خودشون حتما متخصص هستن و شاید به درد کسی نخوره یا کسی باخبر نشه که بیاد بخونه!
    این بود که تا حالا چنین آموزشی ننوشتم.
    در فایرفاکس 50 تا 59 کلید میانبر فعال کردنش AltControlR هست و از فایرفاکس شصت به بعد، این کلید به f9 تغییر پیدا کرده.
    منتها مشکلی که من دارم اینه که وقتی میخوام یک صفحه ای رو به صورت web page, (html only) ذخیره کنم، یک صفحه خالیِ بدونِ متن برام ذخیره میشه!
    میگن با گزینه های developers میشه این مشکل رو حل کرد، اما من که بلد نیستم و به چنین قابلیتی واقعا نیاز دارم.
    ممنون میشم یه بررسی بفرمایین و خودتون راهنمایی بفرمایین که چطوری صفحات رو در این حالت ذخیره کنم!

    1. ممنون از اطلاع‌رسانی شما. البته می‌دونید که قابلیتی که توضیح دادید فقط در مرورگ\ر firefox تعبیه شده و بقیه مرورگر‌ها چنین امکانی رو نذاشتند. بنا بر این، این افزونه می‌تونه به کاربران Chrome یا IE هم این امکان رو بده. موردی رو هم که فرمودید حتماً بررسی خواهیم کرد.

      1. البته یادمه کروم هم چنین قابلیتی داره.
        خودم که از کروم استفاده نمیکنم. ولی در اینترنت خونده بودم که داره.
        ولی یه جا نوشته بود از یه ورژنی به بعد حذف شده که البته نمیدونم مال ویندوزه یا اندروید!
        موردی که نوشتم بررسی فرمودین که چطوری صفحات رو در حالت reader mode به صورت html only ذخیره کنم؟
        واقعا این قابلیت رو نیاز دارم.
        و بهترین فایرفاکس هم برای من 52 هست که با همه ویندوزها هم سازگاره و خودم در مقاله آموزشی درباره موارد امنیتی هم که نوشته بودم این نکته رو مطرح کردم که بهترین ورژنی که همیشه ازش استفاده میکنم 52 هستش.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سه + پانزده =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *