عرضه ی نسخه ی جدید مرورگر موزیلا فایرفاکس با قابلیتهای جدید و معرفی مینی کیس MasterCase H100 Mini ITX توسط کول مستر در نوزدهمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر صفحه ی اخبار کامپیوتر

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در نوزدهمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار کامپیوتر، پنج خبر از دنیای سخت افزار و نرم افزار کامپیوتر یا رایانه تقدیم شما گرامیان میگردد.

موزیلا با عرضه فایرفاکس جدید از قابلیت ها و ویژگی های جدید این مرورگر رونمایی کرد

موزیلا با عرضه نسخه ۶۸ مرورگر فایرفاکس، بهبودها و قابلیت های جدیدی را به این مرورگر آورده است.

به گزارش زومیت، موزیلا،  فایرفاکس  ۶۸ را با حالت مطالعه با پس زمینه تاریک، فهرست پیشنهادی افزونه ها، راهی ساده تر برای گزارش افزونه های بد و گزینه های جدید سفارشی سازی برای مدیران فناوری اطلاعات منتشر کرده است.

ویژگی جدید مطالعه با پس زمینه تاریک با بهبود کنترل های موجود، خواندن متون را ساده تر کرده است. حال، وقتی کاربران حالت تیره را انتخاب می کنند، نوار جانبی و نوار ابزار هم به طور کامل به رنگ تیره تغییر پیدا می کنند. همچنین موزیلا فهرستی از افزونه های پیشنهادی را در صفحه Get Add-ons ایجاد کرده است تا از این به بعد یافتن افزونه ها راحت تر شود. همچنین در کنار نام برخی از افزونه ها که توسط موزیلا یا کارکنان آن ها مورد تأیید است، برچسب توصیه شده قرار می گیرد. این افزونه ها را می توان در سایت addons.mozilla.org نیز پیدا کرد.

بنا به اعلام موزیلا، تمام افزونه هایی که برچسب مذکور را دارند، تحت یک بررسی جامع فنی و امنیتی برای اطمینان از حفظ خط مشی موزیلا قرار گرفته اند. توسعه دهندگان نمی توانند با پرداخت پول افزونه خود را در این فهرست قرار دهند، اما می توانند پیشنهاد اضافه شدن افزونه خود به فهرست توصیه شده ها را بدهند.

فایرفاکس ۶۸ ویژگی جدید دیگری را نیز در بخش Add-ons قرار داده تا کاربران بتوانند هر افزونه ای را تهدید امنیتی قلمداد می کنند، گزارش دهند. موزیلا در این نسخه، مشکلی را که اوایل ماه توسط وب سایت ZDNet گزارش شده بود، رفع کرده است. در این گزارش آمده بود آنتیویروس  در هنگام مواجهه با سایت هایی که گواهی HTTPS دارند، در مرورگر فایرفاکس به مشکل برمی خورد.

فایرفاکس در این نسخه از WebRTC، استاندارد ویدئو و صدا در لحظه را به مرورگر خود آورده است. فایرفاکس حالا برای میکروفون و دوربین به گواهی HTTPS نیاز دارد تا از رمزنگاری اطلاعات و حفاظت آن ها در ارتباطات، اطمینان حاصل کند.

این قابلیت، فایرفاکس را به کروم نزدیک تر می کند و انتظار می رود در نسخه بعدی شاهد بهبودهای بیشتری باشیم.

پیشنهادات فایرفاکس

موزیلا مجموعه ای جدید از قوانین حریم شخصی خود را نیز به نسخه جدید اضافه کرده و این قوانین را در صفحه GitHub منتشر کرده است. همچنین یک منوی جدید برای کاربران تعبیه شده است که می توانند مشکلات خود را با تیم پشتیبانی در میان بگذارند.

اگر هیچ کدام از این قابلیت ها، شما را برای به روزرسانی به فایرفاکس ۶۸ قانع نکرده است، باز هم می توان به خاطر دو نقض امنیتی مهم مربوط به حافظه  و مسائل امنیتی، به روزرسانی به نسخه ۶۸ را انجام داد.

کول مستر مینی کیس MasterCase H100 Mini ITX را رونمایی کرد

کول مستر مینی کیس جدید خود با نام MasterCase H100 Mini-ITX را رونمایی کرد. نحوه ی طراحی این مینی کیس به گونه ای است که آن را می توان بین دو گروه مختلف Mini Cube و Micro Tower قرار داد.

به گزارش زومیت، افزایش ارتفاع در طراحی مینی کیس MasterCase H100 Mini-ITX باعث شده است فضای بیشتری در اختیار کاربر قرار بگیرد و برخی از اجزا با اندازه ی کامل مانند فن های RGB 200mm درون این محصول جای بگیرند.

در پشت این کیس، بخش اضافه ای طراحی شده که مخصوص جای گذاری منبع تغذیه است و این امکان را به کاربر می دهد تا بتواند از منبع تغذیه ای با اندازه ی ۱۶۰ میلی متر استفاده کند. این بخش اضافه افزایش چند سانتی متری در عرض و طول این مینی کیس را باعث می شود.

حداکثر ارتفاع موجود برای قراردادن خنک کننده ی پردازنده ۸۳ میلی متر است. این، یعنی کاربران فقط می توانند از خنک کننده های مایع کوچک و کامپکت استفاده کنند؛ اما درعوض، محل تعبیه شده برای جای گذاری فن ها به اندازه ی کافی بزرگ است و می توان از اندازه های مختلف ۱۲۰ و ۱۴۰ و ۲۰۰ میلی متری برای تهویه ی هوای درون کیس استفاده کرد.

استفاده از رادیاتور مجزا باعث کاهش اندازه ی کارت گرافیک از ۲۱۰ به ۱۶۰ میلی متر می شود که این ۵۰ میلی متر تفاوت محسوسی به حساب می آید؛ بنابراین، شرکت سازنده به منظور افزایش فضای درونی کیس به صورت پیش فرض فن هایی در بخش جلویی تعبیه کرده است که باعث می شود فضای بیشتری در اختیار کاربر قرار گیرد. با این حال، اگر کسی از رادیاتور های مجزا در ساخت این کیس استفاده کند با کمبود فضای درونی مواجه خواهد شد.

برای ذخیره سازی، شرکت تمهیدات مناسبی اندیشیده است که به کاربر راحتی عمل بیشتری برای انتخاب سخت افزارهای ذخیره سازی دهد. طراحی این کیس به گونه ای است که کاربر می تواند از حافظه های ذخیره سازی اینترنال ۲.۵ و ۳.۵ اینچی در زمان سرهم کردن کیس استفاده کند. شایان ذکر است جایگاه قرارگیری حافظه ی ذخیره سازی اینترنال در بخش پایین و کف کیس است.

این کیس با قیمت ۷۰ دلار به بازار عرضه شده است و هم اکنون کاربران می توانند آن را به صورت آنلاین از فروشگاه های معتبری نظیر آمازون بخرند.

انویدیا و معرفی نرم افزاری جدید برای گرفتن بنچمارک از کارت گرافیک

انویدیا با معرفی ابزار جدیدی برای بنچمارک گرفتن از کارت های گرافیک، انجام این کار را بسیار ساده و دقیق کرده است.

به گزارش زومیت، زمانی  که از بررسی عملکرد کارت گرافیک جدیدی صحبت می شود، ابزارهای دقیق ثبت فریم ریت می توانند بسیار کاربردی باشند. اکنون انویدیا با پی بردن به این نیاز مهم، اپلیکیشن جدیدی به نام FrameView را بدین منظور معرفی کرده که یکی از مهم ترین ویژگی های آن، رایگان بودنش است.

این ابزار جدید که به نسخه ای ارتقا یافته از نرم افزار PresentMon شباهت فراوانی دارد، امکان می دهد از عملکرد حداکثری پردازنده ی گرافیکی خود مطمئن شوید. یکی از قابلیت های برجسته ی این نرم افزار، امکان نظارت بر میزان برق مصرفی است؛ قابلیتی که ابزارهای مشابه همچون نرم افزار قدیمی و مطمئن FRAPS نیز از آن بی بهره هستند.

قابلیت های گنجانده شده در FrameView از اپلیکیشن های دایرکت ایکس ۹، ۱۰، ۱۱، ۱۲، OpenGL ،Vulkan و پلتفرم یونیورسال ویندوز (UWP) پشتیبانی می کنند. این ابزار ضمن جمع آوری اطلاعات، آن ها را در دو ستون مختلف به نمایش می گذارد: یک ستون مربوط به فریم ریت رندر شده و ستون دیگر مربوط به فریم ریت به  نمایش درآمده.

این نرم افزار می تواند داده ها را از تمامی API اصلی دریافت کند و درواقع، با تمامی بازی ها سازگار است. همچنین، FrameView به گونه ای طراحی شده است که تا حد ممکن عملکردی سبک داشته باشد و هنگام بنچمارک گرفتن، کمترین تأثیر را روی عملکرد پردازنده ی گرافیکی بگذارد.

البته، FrameView ضعف هم دارد و اگرچه با تمامی کارت های Nvidia و AMD سازگار است، ابزار نظارت بر مصرف برق آن در کارت های AMD دقت کمتری دارد که باعث می شود برای کاربران آن چندان مفید نباشد. انویدیا درباره ی این مشکل در اطلاعیه ای اعلام کرده است:

رابط برنامه نویسی (API) مصرف برق پردازنده های گرافیکی AMD به جای نمایش مقادیر واقعی، مقداری بین توان تراشه و توان بورد را نشان می دهد. بنابراین، باید با AMD تماس بگیرید و از آن  بخواهید که اطلاعات صحیحی درباره ی API خود ارائه کنند.

البته، از آنجا که FrameView فعلا در نسخه ی آزمایشی است، احتمال دارد این مشکل در آینده برطرف شود. شایان ذکر است هم اکنون می توانید این نرم افزار را به صورت رایگان از سایت انویدیا دریافت و نصب کنید.

کمپانی G.Skill از حافظه های رم جدید سازگار با پردازنده های رایزن ۳۰۰۰ رونمایی کرد

بعد از معرفی پر سر و صدای پردازنده های سری ۳۰۰۰ رایزن AMD، حالا نوبت به شرکت های ساخت رم رسیده تا یکی پس از دیگری، حافظه های سازگار با این پردازنده ها را معرفی کنند.

به گزارش زومیت، بعداز عرضه ی پردازنده های جدید AMD، برجسته ترین تأمین کنندگان رم حافظه های جدید DIMMs و سازگار با پردازنده های رایزن سری ۳۰۰۰ را رونمایی کردند. این بار برند G.Skill نه تنها ماژول های DRAM جدید خود، بلکه نسل جدید محصولاتش به نام Trident Z Neo را معرفی کرد. این حافظه های جدید برای پردازنده های AMD رایزن ۳۰۰۰ و مادربرد  X570 ساخته شده اند.

محصولات جدید G.Skill در مدل های DDR4-3600 CL14/CL16/CL18 ،DDR4-3200 CL14/CL16 ،DDR4-3000 CL16 و DDR4-2666 CL18 و با حافظه های ۱۶ و ۳۲ و ۶۴ گیگابایتی به بازار عرضه می شوند که همگی دوکاناله هستند. این حافظه ها به تغذیه ی ۱.۲ یا ۱.۳۵ یا حتی ۱.۴ ولتی نیاز دارند؛ به همین دلیل، برای استفاده از حداکثر کارایی آن ها به مادربردهای رده بالا احتیاج است.

G.Skill ماژول های DDR4-3600 را با مادربردهای ROG Crosshair VIII Formula ایسوس و MEG X570 Godlike ام اس آی آزمایش و ارزیابی کرده است. جدیدترین حافظه های این شرکت برپایه ی PCB با ۱۰ لایه سفارشی شده است و از LEDهای RGB کنترل  شدنی با نرم افزارهای مطرح دنیای سازندگان مادربورد نظیر ایسوس، ASRock، گیگابایت و MSI بهره می برد.

ماژول های پیشرفته ی این شرکت از تراشه  ی حافظه ی سامسونگ  استفاده می کنند؛ اما هیچ اطلاعاتی از ماژول های پایه ی این شرکت دردسترس نیست.

همچنین، G.Skill یادآوری می کند که حافظه های Trident Z Neo با نسل قبلی کاملا متفاوت است. ماژول های جدید ولتاژ مصرفی و نحوه ی زمان بندی متفاوتی دارند که برای پردازنده های AMD رایزن ۳۰۰۰ و مادربرد X570 بهینه و ساخته شده است.

در پایان، باید اشاره کرد که حافظه های جدید این شرکت از اواخر ماه جاری در سراسر دنیا دردسترس مشتریان قرار خواهد گرفت.

ساخت کامپیوترهای کوانتومی با الهام از قوانین گرانش

کارکرد کامپیوترهای کوانتومی با قوانین نسبیت عام و قوانین هندسی گرانش، ارتباط نزدیکی دارد.

به گزارش زومیت، اگر نحوه ی کار با سیستم ها ی رایانش کوانتومی را فرا بگیریم و بتوانیم آن ها را مهار کنیم، رایانش کوانتومی در آینده، قدرت و مقیاس سیستم ها ی محاسباتی ما را متحول خواهد  کرد. دانشمندان به تازگی با پی بردن به اینکه چگونه می توان به خوبی از رایانش کوانتومی استفاده  کرد،  دریافته اند که گرانش کلید رسیدن به این هدف است.

به صورت خاص، قوانین هندسی ای که به ما اجازه می دهند با توجه به گرانش در نسبیت عام کم ترین فاصله ی میان دو نقطه را در یک فضا ی خمیده پیدا  کنیم، می توانند بهترین و پر بازده ترین راه را برای پردازش اطلاعات در یک کامپیوتر کوانتومی پیدا کنند.

نکاتی که در مورد کوتاه ترین مسیر برای سفر بین دو نقطه چه روی سطح یک سیاره ی کروی و چه در یک کامپیوتر کوانتومی وجود  دارند، به نام ژئودزیک شناخته می شوند. پژوهشگرانی که در این پژوهش جدید نقش  داشتند گفته اند که با استفاده از یکی از شاخه ها ی ویژه ی محاسبات کوانتومی به نام نظریه ی میدان همدیس، می توانند سریع ترین محاسبات ممکن را انجام دهند.

پاول کاپیوتا، فیزیکدان دانشگاه کایوتو ژاپن به وب سایت Phys.org می گوید: در مرحله ای که ما در آن هستیم، یافتن طول کمینه در هندسه ی پیچیدگی با حل مسئله ی گرانش برابر است. این همان کاری است که با تنظیم قوانین گرانشی در نظریه ها ی میدان همدیس در فضا ی دو بعدی برای دستیابی به محاسبات مطلوب، قصد انجام آن را داشتیم.

تطبیق دادن امکانات رایانش کوانتومی با یک رویداد فیزیکی و کاربردی، یکی از بزرگ ترین چالش ها یی است که دانشمندان با آن مواجه هستند. اگر بخواهیم کامپیوتر ها ی کوانتومی را به بیرون از آزمایشگاه گسترش  دهیم، موارد کاهش نرخ خطا و کم کردن دخالت عوامل بیرونی در کارکرد این کامپیوتر ها، دو عامل کلیدی و مهم هستند.

پژوهش تازه ی دانشمندان برپایه ی پژوهشی انجام شده است که ارتباط بین رایانش کوانتومی و هندسه را بررسی کرده  بود؛ با این حال پژوهش اخیر با تکیه بر ارائه ی یک توصیف فراگیر از پیچیدگی پا را فراتر نهاده؛ بدین معنی که تلاش کرده است تا ارتباط پیش تر شناخته نشده ی میان پیچیدگی و گرانش را نشان دهد.

درحال حاضر، این شرایط تنها بر تعداد خاصی از حالت ها ی کوانتومی اعمال می شود؛ اما درنهایت یافته ها می توانند به صورت گسترده تری به کاربرده شوند. کاپیوتا به Phys.org گفت: ما نشان  دادیم که در نظریه ها ی میدان همدیس دو بعدی با دروازه ها ی کوانتومی داده شده توسط تانسور ها ی تکانه – انرژی، طول اینگونه ژئودزیک ها با اعمال گرانش دو بعدی محاسبه می شود.

محاسبات کوانتومی بر مبنا ی مفهوم کیوبیت (یک واحد اطلاعات که می تواند در یک زمان چندین حالت را نشان دهد)  پایه ریزی شده است. شبیه صفر و یک ها یی که بیت ها ی مورد استفاده درکامپیوتر ها ی کلاسیک با آن ها برنامه ریزی شده اند. اما کنترل این کیوبیت ها بسیار دشوار است و نیاز به دقت فراوان دارد.

در سال ها ی اخیر شاهد آن بودیم که فیزیکدان ها به تدریج فضا ی مورد نیاز برای ذخیره ی کیوبیت ها را کم و کم تر کردند. آن ها همچنین دقت کیوبیت ها را نیز بالا برده اند. درنتیجه، اکنون باید بتوانیم به نتایجی که از کامپیوتر ها ی کوانتومی به دست می آید اطمینان کنیم. به تازگی شاهد هستیم که کامپیوتر ها ی کوانتومی قدیمی تر کیوبیت های بیشتری را نگه می دارند و همین کیوبیت ها را برای مدت بیشتری در حالت ها ی کوانتومی حفظ می کنند.

هر بار که قسمت کوچکی از کل مشکل حل می شود ما یک قدم به فهم وعده ای که در مورد رایانش کوانتومی داده شده است نزدیک تر می شویم و قوانین هندسی توصیف کننده ی گرانش به ما کمک می کنند تا بتوانیم از این ظرفیت به نحو بیشتری استفاده کنیم. کاپیوتا به Phys.org گفت: ما نشان  دادیم که خانواده هایی از سامانه های کوانتومی وجود دارد که در آن ها، پیچیدگی وظایف فراگیر معین با استفاده از گرانش کلاسیک به خوبی بر آورد شده است.

این پژوهش در مجله ی Physical Review Letters منتشر شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

5 × پنج =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *