دکه ی خبر دنیای موبایل و کامپیوتر/تاریخ انتشار، شنبه 4 اسفند ۹۷

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در یکصد و بیست و چهارمین شمارگان دکه ی خبر دنياي موبایل و کامپیوتر، 15 خبر مهم در طول هفته ی گذشته در دنیای تلفن همراه و رایانه تقديم شما گراميان مي شود.

با خدمات کامپیوتری سیار، تعمیرات کامپیوتر را ساده تر کنید

کامپیوتر با ورود خود تحول بسیار بزرگی در زندگی و کسب وکار به وجود آورده و امروزه در بسیاری از خانه ها، مراکز اداری، سازمان ها، مراکز آموزشی و حتی فروشگاه ها از کامپیوترها استفاده می شود.

به گزارش زومیت، در سال های اخیر، استفاده از لپ تاپ ها رونق بیشتری گرفته؛ اما هنوزهم استفاده از رایانه های شخصی و رومیزی به دلیل قیمت مناسب تر و کارایی بیشتر رایج است. با وجود این، وقتی کامپیوتر به هر دلیلی خراب شود و به تعمیر نیاز داشته باشد، حمل و نقلش به تعمیرگاه کار ساده ای نیست. به همین دلیل، خیلی از افراد و شرکت ها از خدمات کامپیوتری سیار استفاده می کنند. سؤالی که پیش می آید این است: «چه خدماتی می توان از خدمات کامپیوتری های سیار دریافت کرد؟» با ما در ادامه همراه باشید تا نمونه ای از خدمات این مجموعه ها را برایتان بیان کنیم.

انجام تمامی خدمات کامپیوتری

اگر سیستمتان بالا نمی آید، کامپیوترتان ویروسی و اطلاعاتتان پاک شده است. از این رو، به شبکه سازی نیاز دارید. همچنین، اگر سیستمتان دچار مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری شده و وقت کافی برای بردن سیستم به مراکز خدمات کامپیوتری ندارید، از خدمات کامپیوتری در محل استفاده کنید. نصب ویندوز، ارتقای سیستم و قطعات سخت افزاری، نصب و ارتقای برنامه های کاربردی، نصب و راه اندازی شبکه، عیب یابی سخت افزاری و نرم افزاری و تمامی خدمات مد نظرتان را به راحتی می توانید با چند کلیک ساده از بهترین متخصصان و تعمیرکاران کامپیوتر درخواست کنید.

تعمیر سیستم در محل

یکی از ویژگی های مهم استفاده از خدمات کامپیوتری در محل این است که نیازی نیست کامپیوترتان را به تعمیرگاه ببرید. وزن سنگین و اطلاعات شخصی مهم ذخیره شده در سیستم  و تلف شدن زمان برای پیداکردن تعمیرکار همگی از دلایلی هستند که می توانید به جای بردن سیستم به تعمیرگاه، از تعمیرکار کامپیوتر بخواهید دستگاه را در محل مد نظرتان تعمیر کند.

اگر برای شما هم این سؤال پیش آمده که «چگونه می توان خدمات کامپیوتری سیار پیدا کرد؟»، باید بگوییم یکی از روش های راحت برای انجام این کار، استفاده از اپلیکیشن و وب سایت استادکار است. این مجموعه با بهره مندی از بهترین و متخصص ترین افراد درزمینه ی تعمیرات کامپیوتر کمک می کند از خدمات نصب ویندوز در محل گرفته تا خدمات مربوط به تعمیر و ارتقای سخت افزار کامپیوتر را به بهترین شکل ممکن انجام دهید.

خدماتی همچون تعمیر کامپیوتر و لپ تاپ، نصب برنامه های تخصصی و کاربردی، بک آپ گیری و ویروس یابی و حتی نصب بازی های مختلف را می توانید از این طریق سفارش دهید تا در سریع ترین زمان ممکن، خدمات دلخواهتان انجام شود. حتی برای نصب ویندوز در محل نیز می توانید از خدمات کامپیوتری سیار کمک بگیرید.

اپلیکیشن استادکار چیست و چه کارهایی انجام می دهد؟

استادکار اپلیکیشنی خدماتی است که برای یافتن متخصصان حرفه ای و مطمئن بدون صرف وقت و هزینه ی اضافی به شما کمک می کند. استادکار نه تنها در زمینه ی تعمیرات کامپیوتر، بلکه در زمینه ی خدمات ساختمانی، خدمات منزل، خدمات خودرو، خدمات زیبایی و سلامت و نیز تعمیر تأسیسات منزل به شما کمک می کند. درواقع، این اپلیکیشن رابطی بین متخصصان و افرادی است که به انجام کاری نیاز دارند.

از ویژگی های منحصر به فرد استادکار این است که بدون تلف کردن وقت و هزینه و با بررسی دیدگاه های مشتریان درباره ی هر متخصص و امتیازهای وی، کار خود را به یکی از آن ها بسپارید. تیم پشتیبانی استادکار نیز در تمام مراحل انجام کار در خدمت شما است تا درصورت داشتن هر سؤالی یا پیش آمدن هر مشکلی به شما کمک کند تا مشکلتان زودتر حل شود. بازدید و کارشناسی رایگان برای بسیاری از خدمات و اعلام قیمت های شفاف و کارشناسی شده  به وسیله ی متخصص قبل از شروع کار از دیگر ویژگی های این اپلیکیشن است.

اگر شما هم به خدمات منزل و خدمات ساختمانی و حتی خدمات کامپیوتری در محل نیاز دارید، همین حالا به اپلیکیشن و وب سایت استادکار سر بزنید و با بررسی قیمت ها، بهترین متخصص را برای انجام کارهایتان انتخاب کنید.

دلینو، تجربه ای از سفارش غذا بدون واسطه

سفارش غذا از سال ها پیش همواره یکی از موارد مورد توجه نسل های مختلف بوده، که با گذشت زمان تغییرات بسیاری را تجربه کرده است.

به گزارش زومیت، اگر بخواهیم به طور مختصر و بسیار ساده روند سفارش غذا از رستوران های مختلف را بررسی کنیم، باید به این نکته توجه داشته باشیم که این روند از قدیم با مشاهده منوی کاغذی رستوران و انتخاب غذاهای مورد نظر و سپس تماس با رستوران و ثبت سفارش صورت می گرفته است.

اما امروز این روند تغییرات بسیاری را تجربه کرده، مثلا در زمان های قدیم، مشتریان فقط حق انتخاب از بین منوهای کاغذی رستوران ها که در منزل موجود بود را داشتند، ولی در حال حاضر با حضور سایت های سفارش آنلاین غذا، مشتریان می توانند از میان هزاران رستوران موجود به همراه منوی کامل آن ها و عکس از غذاها، رستوران و سپس غذای مورد علاقه خودشان را انتخاب کنند. این مدل از انتخاب دیگر محدودیت های قدیم را ندارد و همچنین باتوجه به نمایش نظرات کاربران و امتیازی که کاربران به آن رستوران و غذا دادن، می توانیم انتخاب بسیار بهتری نسبت به گذشته داشته باشیم.

در کل تلاش تمامی سایت های سفارش غذا همیشه بر این بوده که مشتریان بتوانند به سریع ترین و راحت ترین شکل ممکن غذای خود را سفارش بدهند. اما در این  میان باید به نکات بسیار کلیدی توجه کرد، به  عنوان مثال مشتری به هنگام سفارش اینترنتی غذا انتظار دارد که سفارش ثبت  شده در کمترین زمان ممکن به دستش برسد.

سایت سفارش آنلاین غذای دلینو با اتصال بی واسطه به نرم افزار مدیریت رستوران سپیدز توانسته این زمان را به حداقل برساند. به این شکل که بعد از ثبت سفارش غذا توسط کاربر، سفارش به  سرعت و بدون واسطه به آشپزخانه رستوران پرینت می شود و رستوران سریعا شروع به آماده سازی و پخت غذای سفارش داده شده توسط مشتری می کند که همین امر باعث می شود تا سفارش مورد نظر در کمترین زمان ممکن آماده و برای مشتری ارسال شود.

خیلی اوقات هم منوی رستوران ها در بازه های زمانی کم تغییر می کند، به عنوان مثال یک مدل برگر و پیتزا به منوی رستوران اضافه و یا از آن کم می شود، که در این صورت سایت های سفارش غذا باید منوی رستوران مورد نظر را به روزرسانی کنند که ممکن است این روند حتی تا یک هفته هم طول بکشد. ولی در سایت دلینو این اتفاق پیش نمی آید و بعد از تغییر منو توسط رستوران، به صورت آنی و بسیار سریع منوی رستوران روی سایت دلینو هم به روزرسانی می شود و نیازی به انجام این موضوع به صورت دستی نیست، همین مورد باعث می شود تا شما بتوانید به  راحتی به منوی آنلاین و به روز رستوران دسترسی داشته باشید و با خیال راحت خریدتان را انجام دهید.

دلینو با بیش از هزاران رستوران در تهران و سایر شهرهای ایران از جمله یزد، گرگان، قم، بندرعباس، ارومیه، کرج و… توانسته که تجربه سفارش آنلاین غذا را برای کاربرهایش در این شهرها بسیار ساده و سریع کند و باعث شود که آن ها نه  تنها از اولین تجربه سفارش غذا از دلینو لذت ببرند، بلکه به  دنبال ثبت تجربه های خوب بعدی هم باشند و همچنین دوست دارند که این تجربه را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارند.

یکی از موضوعات مطرح برای تمامی سایت های سفارش آنلاین غذا این است که مشتریان بتوانند بهترین تجربه را در این پروسه داشته باشند و خیال آن ها از تمامی جوانب یک سفارش غذا راحت باشد، از انتخاب درست رستوران و غذا گرفته تا پرداخت آنلاین فاکتور و دریافت غذا درب منزل و محل کار که دلینو همواره در تمام این پروسه همراه آن ها است.

اسنپ از لوگوی جدید خود رونمایی کرد

اسنپ در آستانه ی سال نوی شمسی در یک اقدام مشترک بین تمام سرویس های این خانواده، لوگوی خود را تغییر داده است.

به گزارش زومیت، اسنپ با انتشار بیانیه ای از تغییر لوگو برای مجموعه ی اسنپ و ری برندینگ خانواده ی محصولات اسنپ خبر داد. به نظر می رسد اسنپ در نظر دارد تا در اولین قدم به یکپارچه سازی برند محصولات خود اقدام کرده و سپس هماهنگی و یکپارچه سازی محصولات و سرویس هایش را وارد مراحل بعدی کند. در ادامه می توانید متن بیانیه ی اسنپ در رابطه با تغییر برند را مطالعه کنید:

با نزدیک شدن به ماه  پایانی سال، گویی میل به نو شدن تکثیر می شود. هر کسی به نوبه خود تحت تاثیر حال و هوای این روزها قرار می گیرد و خانه تکانی و تغییر را از جایی آغاز می کند. امسال، نو شدن برای ما در خانواده اسنپ متفاوت تر از همیشه اتفاق افتاده است. در یک اقدام مشترک تصمیم گرفتیم هویت بصری مجموعه اسنپ را تغییر دهیم تا همه لباسی نو به تن کنیم و بیش از پیش به یکپارچگی برسیم. ما در خانواده اسنپ قصد داریم تا همسو با چشم اندازمان در مسیر رسیدن به زمین سبز قدم برداریم؛ به امید روز هایی که به یاری خدمات  هوشمند انرژی کمتری از زمین گرفته شود. به خوبی می دانیم هنوز انتظاراتی وجود دارد که برآورده نساختیم؛ اما همیشه نگا همان رو به جلو بوده و با درس گرفتن از تجربه ها، تلاش کردیم رویاهای مان را به واقعیت تبدیل کنیم.

این تغییر آغاز یک ماجراست!

امروز اسنپ به یک سبک زندگی تبدیل شده؛ امکانی که قصد دارد با گسترش خدماتش کیفیت زندگی همراهان خود را افزایش دهد. از همین رو، به زودی خدمات مختلف مجموعه اسنپ را به صورت یکپارچه در یک اپلیکیشن عرضه می کنیم و به این ترتیب تمام نیازهای روزمره شما را به صورت یکجا برطرف خواهیم ساخت؛ خدماتی از قبیل درخواست آنلاین خودرو و موتور، سفارش آنلاین غذا، رزرو آنلاین هتل، خرید آنلاین بلیت  هواپیما و مدیریت هوشمند  خریدهای روزانه.

سفر ما از چهار سال پیش شروع شد و در این مسیر تغییرات زیادی را پشت سر گذاشتیم، اما هنوز رویاهای زیادی داریم که هرگز آن ها را فراموش نمی کنیم. بدون شک این قدم پیش زمینه اتفاقات بزرگی خواهد بود که در مسیر بهتر شدن خدماتمان برای شما صورت می گیرد؛ پس صمیمانه می خواهیم که همراه این تغییر باشید.

در حال حاضر تمام کاربران اسنپ بعد از آپدیت اپلیکیشن خود می توانند با این تغییر همراه باشند.

نسخه به روزرسانی شده واتساپ، از فیس آیدی و تاچ آیدی پشتیبانی می کند

نسخه ی به روزرسانی شده ی واتساپ برای کاربران پلتفرم iOS از فناوری بیومتریک فیس آیدی و تاچ آیدی در چت های خصوصی پشتیبانی می کند.

به گزارش زومیت، براساس آخرین اخبار، واتساپ  در نسخه ی به روزرسانی شده ی جدید خود، لایه ی امنیتی دیگری برای رمزگذاری پیام ها در جهت حفظ حریم خصوصی کاربران سیستم عامل iOS اضافه کرده که از فناوری های بیومتریک فیس آیدی و تاچ آیدی پشتیبانی می کند.

پیش تر گفته شده بود که زیرساخت پیام رسان واتساپ، اینستاگرام و مسنجر فیسبوک ادغام می شوند. در نتیجه انتظار می رود شبکه  ی اجتماعی اینستاگرام و مسنجر فیسبوک نیز به تبعیت از واتساپ همین مسیر را طی کنند تا به این ویژگی دسترسی داشته باشند. البته اخبار بعدی تاکید می کرد که فیسبوک زیرساخت واتساپ، اینستاگرام و مسنجر را امسال ادغام نمی کند. ولی به هر حال انتظار می رود اینستاگرام و مسنجر فیسبوک نیز مسیر واتساپ را طی کنند.

به روزرسانی نسخه ی ۲.۱۹.۲۰ واتساپ، به کاربران اجازه می دهد تا پیام های خود را ازطریق فناوری های تأیید هویت بیومتریک گوشی های هوشمند آیفون از جمله فیس آیدی و تاچ آیدی قفل کنند. کاربران به راحتی می توانند با مراجعه به قسمت تنظیمات، انتخاب حساب کاربری (Account) و سپس حریم خصوصی (Privacy) و فعال کردن گزینه ی مربوط به فعال کردن قفل نمایشگر  (enable Lock Screen)، از این ویژگی استفاده کنند. همچنین کاربران می توانند مدت زمان فعال شدن این ویژگی را به صورت فوری، بعد از یک دقیقه، بعد از ۱۵ دقیقه یا یک ساعت تنظیم کنند.

درنظر داشته باشید که این ویژگی جدید تنها روی یک چت خاص اعمال نمی شود؛ بلکه کل اپلیکیشن را تحت تاثیر قرار خواهد داد. درصورتی که کاربران نمایش نوتیفیکیشن ها را فعال کرده باشند، نوتیفیکیشن ها روی نمایشگر نشان داده خواهد شد و می توانند ازطریق پاسخ سریع به پیام ها پاسخ بدهند. همچنین کاربران با فعال کردن ویژگی جدید کماکان امکان پاسخگویی به تماس ها را خواهند داشت. تاچ آیدی از زمان معرفی گوشی آیفون 5S و گوشی های آیفون بعدی آن در دسترس کاربران پلتفرم  iOS قرار گرفته است. همچنین کاربران آیفون ۱۰ به بعد نیز به فناوری فیس آیدی روی گوشی های هوشمند خود دسترسی دارند.

پایان کار اسکایپ کلاسیک

پس از گمانه زنی های مختلف درباره ی سرنوشت اسکایپ کلاسیک، مایکروسافت سر انجام فعالیت این نسخه از اسکایپ را متوقف کرد.

به گزارش زومیت، از نوامبر سال گذشته ی میلادی (برابر با آبان۱۳۹۷)، زمزمه هایی درباره ی توقف فعالیت اسکایپ کلاسیک (Classic Skype) شنیده می شد , سر انجام، مایکروسافت به حیات این نسخه از اسکایپ پایان داد.

کاربران نسخه ی کلاسیک اسکایپ (نسخه ۷.۴) با پیام زیر مواجه شدند. این پیام از کاربران می خواهد از برنامه خارج شوند یا اسکایپ را به نسخه ی ۸ به روزرسانی کنند و هیچ گزینه ی دیگری نیز موجود نیست.

از دیدگاه بسیاری از کاربران ویندوز ۷، نسخه ی هشتم اسکایپ درمقایسه با نسخه ی قبلی ضعیف تر است؛ زیرا برخی امکانات مانند Split View را ندارد. این ویژگی برای اسکایپ ۸ فقط در ویندوز ۱۰ فعال است.

کاربرانی که تمایل دارند همچنان از نسخه های قدیمی تر اسکایپ استفاده کنند، می توانند نسخه ی 7.36.0.101 را دانلود کنند. البته، این نسخه در وب سایت رسمی Microsoft موجود نیست و باید به سایر وب سایت های آرشیوی مراجعه کرد.

این اقدام مایکروسافت شاید نشانه ی آن باشد که کاربران ویندوز ۷ باید هرچه سریع تر به ویندوز ۱۰ کوچ کنند؛ چراکه طبق اعلام مایکروسافت، در ژانویه ی۲۰۲۰ این شرکت پشتیبانی از ویندوز ۷ را قطع می کند و احتمالا این نسخه ی ویندوز به سرنوشتی مشابه اسکایپ کلاسیک دچار خواهد شد.

سرویس استریم هولو، اسپانسر تخم مرغ معروف اینستاگرام شد

سرویس استریم فیلم و سریال هولو به تازگی اسپانسر تخم مرغ معروف اینستاگرام شده است؛ همان تخم مرغی که مدتی پیش رکوردهای عجیبی را به  ثبت رساند.

به گزارش زومیت، هولو که یکی از محبوب ترین سرویس های فیلم و سریال به شمار می آید و از بین محبوب ترین آثار اورجینال آن می توان به سرگذشت ندیمه اشاره کرد، در اقدامی هوشمندانه و جالب با مسئولان صفحه ی اینستاگرام World_Record_Egg ارتباط برقرار کرده و اسپانسر آن ها شده است تا از این طریق خود را بیشتر به مردم بشناساند.

صفحه  ی اینستاگرام مورد بحث، مدتی پیش راه اندازی شد و عکس یک تخم مرغ در آن قرار گرفت. این تخم مرغ سریعا معروف شد و توانست رکورد جهانی تعداد لایک های اینستاگرام را بشکند. اولین پست این صفحه ی اینستاگرام تا لحظه ی نگارش این خبر، بیش از ۵۲ میلیون بار لایک شده است، رکوردی که بی شک تا مدت ها دست نخورده باقی خواهد ماند. همان طور که می شد انتظار داشت، مسئولین این عکس تصمیم گرفته اند از طریق همین محبوبیتِ دیوانه وار، برای خود درآمد کسب کنند.

مدتی پیش پست جدیدی در صفحه ی Egg Gang منتشر و در آن اعلام شد که بلافاصله بعد از مسابقه ی بزرگ سوپر بول، همه چیز مشخص خواهد شد و انتظارات به  پایان خواهد رسید. سرویس استریم Hulu توانسته  با صرف هزینه ای زیاد، تبلیغی ۳۰ ثانیه ای در خلال برگزاری سوپر بول خریداری کند؛ البته تاکنون در مورد محتوای این تبلیغ ویدیویی، بحث نشده است.

The Handmaid’s Tale؛ از محبوب ترین آثار هولو

از زمان انتشار اولین عکس در صفحه ی Egg Gang، چند عکس دیگر نیز منتشر شده است که مراحل شکسته شدن تخم مرغ را به مرور زمان به تصویر می کشد. در واقع همین شکستن تخم مرغ، نشان می دهد که در آینده ای نزدیک قرار است خبر مهم و بزرگی اعلام شود. شاید پس از شکسته شدن تخم مرغ، مشخص شود که چه برندی پشت این حرکت خلاقانه بوده است. حتی این امکان نیز وجود دارد که برخی شرکت ها تنها برای این که اسم شان به هنگام شکسته شدن تخم مرغ به نمایش گذاشته شود، پول پرداخت کنند. شاید باورتان نشود، اما شرکت هایی پیدا می شوند که برای این کار حاضرند تا ۱۰ میلیون دلار هم بپردازند.

آیا هولو نیز چنین هزینه ای صرفا برای تگ شدن در پست جدید اینستاگرام Egg Gang پرداخت کرده است؟ هنوز مشخص نیست. رقم یادشده بسیار زیاد و غیرمنطقی است و تجربه نشان داده که مدیران اجرایی هولو بیشتر دست به کارهای منطقی می زنند و چنین هزینه هایی را صرف تبلیغات نمی کنند. گفتنی است که هولو چند روز پیش در صفحه ی توییتر خود، توییت جدیدی را با این محتوا منتشر کرد: EggGang#

حساب کاربری Egg Gang در اینستاگرام هم اکنون دارای ۱۰ میلیون فالوور است، بنابراین توسط افراد زیادی مورد بازدید قرار می گیرد و هر برندی در آن تبلیغات انجام دهد، شانس خوبی برای دیده شدن دارد.

هولو مدتی پیش برخلاف نتفلیکس، هزینه ی اشتراک ماهانه ی سرویس خود را از ۷.۹۹ به ۵.۹۹ دلار کاهش داد، بنابراین منطقی است که این شرکت بخواهد از طریق تبلیغاتی هدفمند، این موضوع را به سمع و نظر افراد بیشتری برساند و مشترکان جدیدی جذب کند.

خبرنگار وب  سایت آتلانتیک به نقل از منابعی آگاه می گوید که شرکت جری مدیا (کسب و کار ساخته شده از حساب اینستاگرام معروف فاک جری) می خواسته با پرداخت هزینه ای به هنگام شکسته شدن تخم مرغ، عبارت «ترامپ را استیضاح کنید» نمایش داده شود. اما ظاهرا این اتفاق نیافتاده و سرانجام هولو توانسته است اسپانسر تخم مرغ معروف اینستاگرام شود.

هم اکنون در بخش بیو صفحه ی اینستاگرام هولو، عبارت ‘Get crackin دیده می شود؛ گفتنی است که صفحه ی اینستاگرام Egg Gang مدعی شده است که این رونمایی بزرگ را خواهید توانست بعد از بازی سوپر بول، فقط در هولو تماشا کنید.

فلیکر، ذخیره‌ عکس و ویدئو حساب های کاربری رایگان را محدود کرد

از ۱۶ بهمن ماه، حساب های کاربری رایگان فلیکر مجاز به ذخیره ی ۱۰۰۰ عکس و ویدئو هستند. تعداد عکس و ویدئو بیش از این تعداد توسط فیلکر حذف خواهد شد.

به گزارش زومیت، اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۷، اسماگ ماگ، فلیکر را تصاحب کرد. نوامبر ۲۰۱۸، فیلکر اعلام کرد حساب های کاربری رایگان را محدود می کند و کاربران چنین حساب هایی تنها می توانند تعداد محدود ۱۰۰۰ عکس و ویدئو در حساب خود ذخیره کنند.

به نظر می رسد فلیکر در راستای این تصمیم خود، قصد دارد عکس ها و ویدئوهای بیش از این تعداد را از حساب های رایگان حذف کند.

براساس اعلام فلیکر، از تاریخ ۵ فوریه ۲۰۱۹ میلادی برابر با ۱۶ بهمن ماه ۱۳۹۷، حساب های کاربری رایگان تنها مجاز به ذخیره ی ۱۰۰۰ عکس و ویدئو در فلیکر هستند و تعداد بیش از این توسط فلیکر حذف خواهد شد. روال حذف کردن عکس ها و ویدئوها از قدیم به جدید خواهد بود. در اصل کاربران تنها می توانند در حساب کاربری خود ۱۰۰۰ عکس و ویدئو ذخیره کنند و هر تعدادی بیشتر از این تعداد مشخص شده، از عکس ها و ویدئوهای قدیمی تر از حساب آن ها حذف خواهد شد.

اگر تمایل دارید عکس های قدیمی تان دیلیت نشود، Gizmodo دو راهکار ارائه می دهد:

روش Camera Roll

در قسمت پایین نوار منوی بالایی You، ویژگی Camera Roll قرار دارد. به Camera Roll وارد شوید. روی Select All که در قسمت بالای تمام تصاویر قرار دارد، کلیک کنید تا حداقل ۵۰۰ تصویر را انتخاب کنید. درنهایت، Download را در قسمت پایین نمایشگر کلیک کنید تا فایل ZIP ایجاد شود. زمانی که فایل زیپ شده  آماده شد، پیام هشداری در قسمت بالای منو نمایش داده خواهد شد.

روش استفاده از Album

در قسمت پایین نوار منوی بالایی You، صفحه ی Album قرار دارد. به صفحه ی Album وارد شوید. ماوس خود را روی هر آلبومی که می خواهید، قرار دهید تا آیکون دانلود نمایش داده شود. با کلیک کردن روی این آیکون، می توانید فایل ZIP آن آلبوم را ایجاد کنید. وقتی فایل زیپ شده آماده شد، پیام هشداری برای شما به نمایش گذاشته خواهد شد. توجه داشته باشید که آماده شدن فایل ZIP ممکن است کمی طول بکشد. مدت زمان آماده شدن فایل زیپ شده به حجم اطلاعات شما بستگی دارد.

البته کاربرنی هم تمایل دارند با پرداخت حق اشتراک ۵۰ دلار در سال یا ۶ دلار در هر ماه (۷۲ دلار هر سال) ، از خدمات فلیکر پرو استفاده کنند تا بتوانند به صورت نامحدود عکس ها و ویدئوهای خود را در فلیکر ذخیره کنند.

فلیکر برای شفاف سازی طرح حذف عکس ها و ویدئوهای مربوط به حساب های کاربری رایگان، اطلاعیه ای منتشر کرده است:

«از ماه نوامبر، فلیکر برنامه ای را برای محدود کردن تعداد عکس ها و تصاویر حساب های کاربری رایگان درنظر گرفته است. برخی کاربران نگران طرح محدودسازی فضای ذخیره سازی فلیکر هستند. فلیکر بسیار خرسند است که توانسته فضایی را در اختیار عکاسان قرار دهد تا بتوانند عکس ها و ویدئوهای خود را در آن ذخیره کرده و به اشتراک بگذارند. ترجیح ما بر آن است که این داده ها را حذف نکنیم. اما براساس برنامه ریزی فلیکر، کاربرانی که عضویت رایگان فلیکر دارند و تعداد عکس ها و ویدئوهای آن ها بیش از ۱۰۰۰ عکس و ویدئو است، از تاریخ ۵ فوریه برابر با ۱۶اسفندماه، به ترتیب از داده های قدیمی به جدید دیلیت خواهد شد. فلیکر ابتدا به سراغ  حساب های کاربری می رود که رها شده اند ولی حجم زیادی عکس و ویدئو را در حساب کاربری خود ذخیره کرده اند.»

موتو جی 7‌ موتورولا در چهار نسخه عادی، پلاس، پاور و پلی معرفی شد

موتورولا گوشی هوشمند موتو جی ۷ را در چهار نسخه ی عادی، پلاس، پاور و پلی معرفی کرد.

به گزارش زومیت، موتورولا، نسل هفتم گوشی های هوشمند میان رده ی سری موتو جی را معرفی کرد. نسخه ی جدید سری جی از پردازنده های سریع تر، دوربین توانمندتر و طول عمر بیشتر باتری بهره می برد.

چهار مدل گوشی هوشمند جدید موتورولا، ابتدا در بازارهای برزیل و مکزیک در دسترس کاربران قرار خواهند گرفت و از اواسط ماه فوریه (اواخر بهمن ماه) در بازارهای اروپایی نیز عرضه خواهند شد.

موتو جی ۷ پلاس

موتو G7 Plus قدرتمندترین گوشی هوشمند سری G به حساب می آید و به نظر می رسد برای عکاسی قابلیت های خوبی داشته باشد. موتو جی ۷ پلاس از دوربین دوگانه ی ۱۶ و ۵ مگاپیکسلی در پنل پشتی بهره می برد که برای عکاسی در نور کم نیز مناسب است.

سنسور ۱۶ مگاپیکسلی دوربین اصلی دارای پیکسل های بزرگ ۱.۲۲ میکرومتری، لنزی با دیافراگم f/1.7، لرزش گیر اپتیکال تصویر، لرزش گیر الکترونیکی و حالت فیلم برداری هایپرلپس است. همچنین موتو جی ۷ پلاس از دوربین سلفی ۱۲ مگاپیکسلی با حالت پرتره و حالت سلفی گروهی بهره می برد.

ویژگی های مبتنی بر هوش مصنوعی همچون Smart Composition و Auto-Smile capture به کاربران کمک می کند تا بتوانند تصاویر خوبی تهیه کنند. دوربین پنل پشتی می تواند با وضوح 4K و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه یا با وضوح فول اچ دی و نرخ ۳۰، ۶۰ و ۱۲۰ فریم بر ثانیه فیلم برداری کند. دوربین ۵ مگاپیکسلی نیز وظیفه ی تشخیص عمق برای عکاسی پرتره با افکت بوکه را برعهده دارد.

توان پردازشی موتو جی ۷ پلاس را پردازنده ی هشت هسته ای اسنپدراگون ۶۳۶ با چهار هسته ی Kryo 260 Gold مبتنی بر کورتکس A73 و چهار هسته ی A53 تأمین می کند و این تراشه را ۳ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت حافظه ی داخلی با پشتیبانی از کارت حافظه تا سقف ۵۱۲ گیگابایت همراهی خواهد کرد. موتو جی ۷ پلاس با سیستم عامل اندروید ۹ پای روانه ی بازار خواهد شد.

از سوی دیگر، موتو جی ۷ پلاس، نخستین گوشی موتورولا با فناوری شارژ ۲۷ واتی TurboPower است، به موجب این فناوری، گوشی جدید موتورولا با ۱۵ دقیقه شارژ به مدت ۱۲ ساعت شارژدهی خواهد کرد. موتو جی ۷ پلاس از باتری ۳۰۰۰ میلی آمپرساعتی بهره می برد و با فناوری شارژ QC4.0 یا USB PD3.0 سازگاری دارد.

Moto G7 Plus از نمایشگر ۶.۲ اینچی LCD به همراه بریدگی قطره ای و رزولوشن ۲۲۷۰ × ۱۰۸۰ پیکسل بهره می برد و پوششی از جنس گوریلا از آن محافظت می کند. اسپیکرهای استریو به همراه Dolby Audio و جک ۳.۵ میلی متری هدفون، تجربه ی شنیداری خوبی را برای کاربران نوید می دهد. پشتیبانی از Bluetooth 5.0 LE با aptX نیز نشان از عملکرد خوب گوشی در ارتباط بی سیم دارد.

تمام مدل های Moto G7، از اواسط ماه فوریه در بازار اروپا در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت. قیمت گوشی موتو جی ۷ پلاس ۳۰۰ یورو خواهد بود.

موتو G7

موتو جی ۷ از نظر سخت افزاری شباهت بسیاری به موتو جی ۷ پلاس دارد؛ البته تفاوت هایی نیز بین این دو مدل وجود دارد که باعث تفاوت قیمت دو دستگاه می شود. موتو جی ۷ از نمایشگر ۶.۲ اینچی با رزولوشن +FHD و باتری ۳۰۰۰ میلی آمپرساعتی بهره می برد.

دوربین پشتی دوگانه ی موتو جی ۷ از سنسور اصلی ۱۲ مگاپیکسلی با اندازه پیکسل ۱.۲۵ میکرومتری و لنز f/1.8 در کنار سنسور تشخیص عمق ۵ مگاپیکسلی بهره می برد. دوربین موتو جی ۷ توانایی فیلم برداری 4K با نرخ ۳۰ فریم برثانیه یا فول اچ دی با نرخ ۳۰ / ۶۰ فریم برثانیه را دارد. قابلیت هایی همچون EIS و هایپرلپس برای فیلم برداری در نظر گرفته شده است. دوربین سلفی موتو جی ۷ نیز از سنسور ۸ مگاپیکسلی با اندازه ی پیکسل ۱.۱۲ میکرومتر استفاده می کند.

قلب تپنده ی موتو جی ۷ پردازنده ی اسنپدراگون ۶۳۲ است که شباهت بسیاری به اسنپدراگون ۶۳۶ دارد، با این تفاوت که CPU و GPU به کار رفته در آن، فرکانس پایین تری دارند. حافظه ی رم ۴ گیگابایتی و حافظه ی داخلی ۶۴ گیگابایتی از دیگر مشخصات فنی جی ۷ به حساب می آید.

موتو جی ۷ به لطف فناوری شارژ سریع ۱۵ واتی TurboPower با ۱۵ دقیقه شارژ، می تواند به مدت ۹ ساعت به انجام وظیفه بپردازد. موتو جی ۷ همانند بزرگ تر خود از پوشش نانوی P2i برای مقاومت در برابر آب بهره می برد.

موتو جی ۷ با قیمت ۲۵۰ یورو در اروپا و ۳۰۰ دلار در آمریکای شمالی به فروش خواهد رسید؛ البته انتظار می رود کاربران آمریکای شمالی در ماه مارس به این گوشی دسترسی داشته باشند.

موتو G7 Power

کاربرانی که ظرفیت باتری دو مدل موتو جی ۷ و جی ۷ پلاس را رضایت بخش نمی دانند، می توانند از گوشی هوشمند موتو جی ۷ پاور با باتری ۵۰۰۰ میلی آمپرساعتی استفاده کنند؛ دستگاهی که با یک بار شارژ، به مدت ۶۰ ساعت برابر با ۲.۵ روز شارژدهی خواهد داشت. موتو جی ۷ پاور از فناوری شارژ ۱۵ واتی TurboPower بهره می برد و با شارژرهای QC4.0 یا USB PD3.0 نیز سازگاری دارد. هرچند انتظار می رفت توان شارژر آن ۲۷ وات باشد.

موتو جی ۷ پاور مشخصاتی بین موتو جی ۷ پلاس و نسخه ی عادی جی ۷ دارد. نمایشگر ۶.۲ اینچی با رزولوشن ۱۵۲۰ × ۷۲۰ پیکسل، تراشه ی اسنپدراگون ۶۳۲ کوالکام با حافظه ی رم ۴ گیگابایتی و حافظه ی داخلی ۶۴ گیگابایتی از جمله ی مشخصات فنی این گوشی به حساب می آید. در پنل پشتی جی ۷ پاور، دوربین تکی ۱۲ مگاپیکسلی با لنز f/2.0 و ابعاد پیکسل ۱.۲۵ میکرومتری را شاهد هستیم و در پنل جلویی نیز دوربین ۸ مگاپیکسلی درون بریدگی عریضی قرار دارد. جی ۷ پاور می تواند فیلم هایی با وضوح 4K و نرخ ۳۰ فریم درثانیه ثبت کند.

موتو جی ۷ پاور با قیمت ۲۱۰ یورو در بازار اروپا و ۲۵۰ دلار در بازار آمریکای شمالی به بازار عرضه خواهد شد. انتظار می رود این گوشی در ماه آینده ی میلادی به بازار هند نیز راه یابد.

موتو G7 Play

از بین چهار مدل موتو جی ۷، نسخه ی Moto G7 Play با برچسب قیمتی ۱۵۰ یورویی، مقرون به صرفه ترین و جمع و جورترین گزینه با نمایشگر ۵.۷ اینچی +HD به حساب می آید. موتو جی ۷ پلی با پردازنده ی اسنپدراگون ۶۳۲ در کنار حافظه ی رم ۲ گیگابایتی و حافظه ی داخلی ۳۲ گیگابایتی عرضه خواهد شد و امکان ارتقاء حافظه ی آن تا سقف ۵۱۲ گیگابایت از طریق درگاه microSD فراهم خواهد بود. موتو جی ۷ پلی از باتری با ظرفیت ۳۰۰۰ میلی آمپرساعت بهره می برد؛ اما از شارژر ۵ واتی استفاده خواهد کرد.

موتو جی ۷ پلی دارای دوربین تکی ۱۳ مگاپیکسلی با لنز f/2.0 و اندازه ی پیکسل ۱.۱۲ میکرومتر است و از دوربین ۸ مگاپیکسلی با فلش LED برای ثبت عکس های سلفی استفاده می کند. گوشی اقتصادی موتورولا توانایی فیلم برداری 4K تصویربرداری نیز دارد. موتو جی ۷ پلی در بازار اروپا با قیمت ۱۵۰ یورو و در بازار آمریکای شمالی با قیمت ۲۰۰ دلار به فروش خواهد رسید.

اپل باگ امنیتی فیس تایم را رفع کرد

براساس اعلام اپل، باگ استراق سمع فیس تایم برای کاربران آیفون، آیپد و سیستم مک، با به روزرسانی نرم افزاری برطرف شده است.

به گزارش زومیت، مدتی پیش خبری منتشر شد که باگ جدید فیس  تایم شنیدن صدای طرف مقابل را قبل از برقراری تماس ممکن می کند. به دلیل بروز این باگ، حتی قبل از آنکه با دریافت کننده ی تماس ارتباط برقرار شود و او تماس دریافتی را تأیید کند، امکان استراق سمع و شنیدن صدا برای طرف مقابل وجود داشت. این باگ امنیتی از سوی اپل تأیید شد و کوپرتینونشین ها اعلام کردند با انتشار به روزرسانی نرم افزاری به مشکل رسیدگی خواهند کرد؛ اما در همین فاصله، شکایتی علیه اپل به دلیل نقض حریم خصوصی تنظیم شد و ظاهرا باگ استراق سمع فیس تایم، اپل را به دادگاه می کشاند.

بعد از بروز باگ فیس تایم، اپل Group FaceTime را غیرفعال کرد و مشخص شد قصد دارد با به روزرسانی نرم افزاری به مشکل رسیدگی کند. به نظر می رسد کوپرتینونشین ها به وعده ی خود عمل کردند و به روزرسانی به کاربران آیفون، آیپد و سیستم های مک اجازه می دهد مجددا Group FaceTime را فعال کنند و همچنین باگ استراق سمع نیز برطرف شده است. خبر باگ امنیتی فیس تایم به صورت گسترده در خبرگزاری ها و شبکه های اجتماعی منتشر شد؛ البته اپل ۴ روز بعد از رسانه ای شدن ماجرا و حداقل دو هفته بعد از اینکه موضوع برای اولین بار مطرح شد، دست به اقدام زد. در فاصله ی زمانی فاش شدن باگ تا به روز رسانی نرم افزاری، تنها کاری که اپل انجام داد، غیرفعال کردن Group FaceTime بود. در نظر داشته باشید باگ استراق سمع فیس تایم در تماس های تصویری نیز وجود داشت.

در تاریخ ۱۹ ژانویه، پسر ۱۴ ساله ی آریزونایی در حین برقراری تماس با Group FaceTime متوجه بروز باگ استراق سمع شد. ظاهرا مادر این پسر بارها و بارها با اپل تماس گرفته و موضوع را اطلاع رسانی کرده بود؛ ولی شرکت واکنش خاصی نشان نداده و به سرعت به موضوع رسیدگی نکرده بود. سخنگوی اپل اعلام کرد:

ما می خواهیم به کاربران اپل اطمینان بدهیم که به محض آنکه تیم مهندسی ما نسبت به بروز باگ اطلاع پیدا کرد،  Group FaceTime را سریع غیرفعال کرد تا به بررسی جزییات باگ بپردازد و به سرعت کار رسیدگی به باگ رخ داده را در دستور کار خود قرار داد. ما متعهد هستیم تا فرآیندهای رسیدگی به چنین گزارش هایی را بهبود ببخشیم تا در سریع ترین زمان ممکن بتوانیم به درخواست  های کاربران مان پاسخ بدهیم.

پیش آمدن چنین اتفاقی برای شرکتی که به صورت مداوم امنیت محصولات خود را ستایش می کند، بسیار خجالت آور است. ساعت ها پیش از آنکه کوپرتینونشین ها به صورت رسمی باگ امنیتی فیس تایم را که از آن با نام FacePalm یاد می شود، تایید کنند؛ تیم کوک، مدیرعامل این شرکت در توییتی اعلام کرد:

همه ی ما باید اقدامات و اصلاحات لازم را برای حفظ حریم خصوصی درنظر بگیریم.

پس از آنکه باگ استراق سمع، رسانه ای شد، متخصصان امنیتی و سیاستمداران، در مورد محصولات اپل ابراز نگرانی کردند. برای جلوگیری از حملات امنیتی، در سال ۲۰۱۶ اپل برای هک پلتفرم  های خود ۲۰۰ هزار دلار جایزه تعیین کرد؛ اما برخی از هکرها معتقد بودند که این برنامه شروع کُندی داشت؛ چرا که آن ها می توانند با فروش باگ های امنیتی در بازار سیاه، پول بیشتری به دست آورند.

همان طور که گفته شد اپل برای برطرف کردن باگ فیس تایم، به روزرسانی نرم افزاری منتشر کرده است، برای نصب این به روزرسانی، باید دستورالعمل ذیل را اجرا کنید:

کاربران آیفون و آیپد اپل: وارد تنظیمات شوید. سپس روی General ضربه زده و سپس روی Software Update ضربه بزنید. از این طریق می توانید جدیدترین نسخه ی سیستم عامل iOS یعنی iOS 12.1.4 را دانلود کنید. هنگامی که به روزرسانی تمام شد، Install Now را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که در حین به روزرسانی، آیفون یا آیپد شما به شارژر وصل باشد.

کاربران سیستم مک: اپ استور را باز کرده، به تب Updates بروید و روی کلید Update در کنار MacOS Mojave کلیک کنید. کاربرانی که از نسخه ی قدیمی سیستم عامل Mac استفاده می کنند، این گزینه را مشاهده نخواهند کرد و نیازی به دانلود این به روزرسانی ندارند. پس از اتمام دانلود، از اتصال کابل به سیستم مطمئن شوید و آن را مجددا راه اندازی کنید.

اپل اپلیکیشن های درون سازمانی گوگل را مسدود کرد

اپل پس از فیسبوک، گوگل را نیز از توزیع اپلیکیشن های داخلی مبتنی بر iOS منع کرد.

به گزارش زومیت، براساس اعلام یک منبع نزدیک به گوگل، اپل تنها دو روز پس از رسوایی فیسبوک، مجوز این شرکت را نیز برای توزیع اپلیکیشن های داخلی مبتنی بر iOS لغو کرد. پس از افشاگری وب سایت تک کرانچ مبنی بر تخطی دو شرکت یادشده از قوانین اپ استور با سوءاستفاده از برنامه ای که برای اپلیکیشن های درون سازمانی آن ها تدارک دیده شده، اپل دسترسی فیسبوک و گوگل را تعلیق کرد.

گوگل و فیسبوک به جای آنکه از برنامه ی Developer Enterprise منحصرا برای توزیع اپلیکیشن های درون سازمانی خود استفاده کنند، آن را به عنوان ابزاری برای جمع آوری اطلاعات از کاربران خود به کار می بردند. گفته می شود که تصمیم اخیر اپل، آسیب های بسیاری را در فیسبوک به جا گذاشته و احتمالا داخل گوگل نیز وضعیت به همین ترتیب است. براساس گزارش وب سایت ورج، ظاهرا اپلیکیشن داخلی حمل و نقل گوگل موسوم به Gbus و یک اپلیکیشن کافه تریا تحت تأثیر این مشکل هستند.

یکی از سخن گویان گوگل می گوید که شرکت متبوع او در حال کار با اپل برای «رفع کردن اختلالی موقتی در برخی از اپلیکیشن های سازمانی گوگل هستند». متأسفانه سخن گوی مانتین ویو از پاسخ دادن به این سؤال خودداری کرد که آیا این اختلال به دلیل حذف شدن گوگل از برنامه ی اینترپرایز اپل بوده یا خیر. خاطرنشان می کنیم که اپل نیز هم اکنون در این خصوص اظهار نظری نکرده است.

گوگل از سال ۲۰۱۲ با استفاده از برنامه ی اینترپرایز اپل به کاربران آیفون اجازه ی دانلود اپلیکیشن Screenwise Meter را می دهد، این ابزار با شبیه سازی عملکرد یک VPN، تاریخچه ی وب گردی و ترافیک اینترنت کاربران را پایش می کرده است. با کمک برنامه ی اینترپرایز، گوگل از انتشار اپلیکیشن یادشده در اپ استور خودداری می کرد. سران مانتین ویو در ازای نصب داوطلبانه ی اپلیکیشن Screenwise Meter به کاربران گیفت کارت خرده فروشی های مختلف را ارائه می دادند.

Screenwise Meter بخشی از برنامه ی گسترده تر گوگل برای پایش رفتار کاربران به حساب می آید، در این برنامه شرکت کنندگان در ازای نصب نرم افزار پایش کننده  روی روتر، مرورگر لپ تاپ و تلویزیون خود، مبالغی را دریافت می کردند. گوگل اعلام کرد که اپلیکیشن Screenwise Meter را از iOS حذف می کند؛ اما این اپلیکیشن کماکان در دسترس کاربران اندروید قرار دارد. یکی از سخن گویان گوگل طی بیانیه ای گفت:

اپلیکیشن Screenwise Meter در پلتفرم iOS نباید تحت برنامه ی اینترپرایز اپل ارائه می شد، این یک اشتباه بود و ما به خاطر آن عذرخواهی می کنیم. ما اپلیکیشن را در دستگاه های iOS غیرفعال کرده ایم. نصب اپلیکیشن Screenwise Meter همواره به صورت داوطلبانه انجام می شود و ما درباره ی نوع استفاده  مان از داده  های کاربران درون این اپلیکیشن صادق بوده ایم. ما به داده های رمزگذاری شده داخل اپلیکیشن ها و دستگاه ها دسترسی نداریم و کاربران در هر زمان دلخواهی می توانند از برنامه ی داوطلبانه ی [گوگل] خارج شوند.

فیسبوک نیز از سال ۲۰۱۶، برنامه ی اینترپرایز اپل را برای توزیع اپلیکیشن مشابهی موسوم به Research به کار می گیرد. به داوطلبان ۱۳ تا ۳۵ ساله برای استفاده از این اپلیکیشن ماهانه ۲۰ دلار پرداخت می شد. برخلاف Screenwise Meter، اپلیکیشن Research به فیسبوک اجازه می داد تا بخش عمده ای از ترافیک اینترنت کاربران را رمزگشایی کند. در حقیقت فیسبوک می توانست نام دقیق وب سایت بازدیدشده توسط فرد را پایش کند؛ درحالی که گوگل امکان مشاهده ی دامنه ها را نداشت. مشخص نیست که فیسبوک از Research با چه هدفی و جمع آوری چه داده هایی استفاده می کرد.

پس از افشاگری تک کرانچ درباره ی Research، اپل دسترسی فیسبوک به برنامه ی اینترپرایز این شرکت را متوقف کرد و طی بیانیه ای چنین هشدار داد:

هر توسعه دهنده ای که از گواهی اینترپرایز خود برای توزیع اپلیکیشن به کاربران عادی استفاده کند، گواهی او تعلیق خواهد شد. ما برای محافظت از داده های کاربرانمان، در این مورد هم همین استراتژی را در پیش گرفتیم.

تا روز پنجشنبه، حداقل در مورد فیسبوک، وضعیت اندکی بهبود پیدا کرد. یکی از سخن گویان این شرکت می گوید:

ما گواهی اینترپرایز خود را که توزیع اپلیکیشن های درون سازمانی مان را ممکن می کند، بازپس گرفته ایم و در حال کار روی بازگرداندن اپلیکیشن های داخلی خود هستیم. خاطرنشان می کنیم که این موضوع تأثیری روی سرویس های ما برای کاربران عادی نداشته است.

در هرصورت اقدامات اپل طی چند روز اخیر نشان از آمادگی این شرکت برای تنبیه بزرگ ترین مهره های سیلیکون ولی بر سر تخطی آن ها از قوانین حریم خصوصی این شرکت دارد.

سریع ترین ابرکامپیوتر جهان، رکورد جدیدی در هوش مصنوعی ثبت کرد

تلاش برای برتری در عصر هوش مصنوعی بین شرکت ها و سازمان های کوچک و بزرگ جریان دارد و در این میان، ابرکامپیوترها نقش برگ های برنده را دارند.

به گزارش زومیت، در ساحل غربی ایالات متحده، غول های فناوری تلاش می کنند تا با استفاده از منابع فراوان خود، هوش مصنوعی را هرچه بیشتر هوشمندتر کنند. گوگل و فیسبوک، با استفاده از میلیاردها عکس و هزاران پردازنده ی پرقدرت، تلاش هایی در این زمینه داشتند و به موفقیت هایی هم رسیدند. به هرحال باوجود تمام تلاش های غول های سیلیکون ولی، سال گذشته دستاورد مهم حوزه ی هوش مصنوعی در شرق آمریکا و منطقه ی تنسی و در یک پروژه ی دولتی رقم خورد.

پروژه ای که سال گذشته توانست رکورد جدیدی در حوزه ی هوش مصنوعی ثبت کند، از قوی ترین ابرکامپیوتر جهان یعنی Summit در آزمایشگاه Oak Ridge استفاده می کرد. این ابرکامپیوتر در ماه ژوئن سال گذشته ی میلادی (خرداد) توانست رکورد جدید در علم هوش مصنوعی را به نام آمریکایی ها ثبت کند و پس از ۵ سال، رتبه ی اول این رقابت را از چین برباید.

ابرکامپیوتر دولت آمریکا، در یک پروژه ی بررسی تغییرات اقلیمی و آب و هوایی به کار گرفته شد. این ابرکامپیوتر توانست سطوح جدیدی از یادگیری ماشین را پیاده سازی کند که سریع تر از هر نمونه ی قبلی بود.

Summit، ابرکامپیوتر سریع آمریکایی ها با ابعادی حدود ۲ زمین تنیس است. این غول پردازشی برای پروژه ی بررسی تغییرات اقلیمی، از ۲۷ هزار پردازنده ی گرافیکی استفاده کرد. پردازنده های گرافیکی، برای پیاده سازی هرچه بهتر الگوریتم های یادگیری ماشین، فناوری پیشگام صنعت هوش مصنوعی، استفاده شدند. سرعت سامیت در پردازش های مورد نیاز برای پروژه ی فوق، چندین میلیارد عملیات در ثانیه بود که در اصطلاحات ابرکامپیوتری با اکزافلاپ شناخته می شود.

آمریکا پس از ۵ سال جایگاه چین را در سرعت هوش مصنوعی تصاحب کرد

پرابات (Prabhat) یکی از دانشمندان هوش مصنوعی آمریکایی است که یک تیم تحقیقاتی را در آزمایشگاه ملی لارنس برکلی آن کشور رهبری می کند. گروه او با دانشمندان حاضر در اوک ریج و درگیر در پروژه ی سامیت همکاری می کرد. پرابات اعتقاد دارد یادگیری عمیق تاکنون به چنین سطحی از کارایی و سرعت نرسیده بود.

نکته ی خاص پروژه ی رکوردشکن آمریکایی ها، آن بود که از قوی ترین ابرکامپیوتر جهان، برای حل بزرگ ترین مشکل جهان یعنی تغییرات اقلیمی استفاده می کرد. شرکت های فناوری، از نوآوری های یادگیری عمیق و هوش مصنوعی خود برای تشخیص دادن چهره ها یا علائم راهنمایی و رانندگی استفاده می کنند. درحالی که محققان دولتی آمریکا، از آن برای پیش بینی شرایط آب و هوایی و تغییرات آتی آن استفاده کردند.

خروجی های فراوانی که از شبیه سازی های اقلیمی به دست می آیند، داده های تغذیه ای پروژه ی هوش مصنوعی ابرکامپیوتر سامیت بودند. این داده ها، نتایجی با ارزش از تغییرات آتی اتمسفر زمین عرضه می کردند که به صورت پیش بینی های ۳ ساعته از آینده ی یک قرن اتمسفر به سیستم ارائه شد. با تحلیل آن داده ها، می توان الگوهای آب و هوایی را برای مناطق مختلف پیش بینی کرد. البته مشخص نیست که برای پیاده سازی همین پروژه، چه مقدار انرژی مصرف شده یا چقدر کربن به اتمسفر زمین اضافه شده است.

این پروژه هم مرزهای هوش مصنوعی و هم پیش بینی آب و هوا را جابه جا کرد

پروژه ی سامیت، هم برای آینده ی علم آب و هوا و هم هوش مصنوعی، دستاوردهای متنوعی دارد. این پروژه، نشان دهنده ی ظرفیت علمی استفاده از یادگیری عمیق در ابرکامپیوترها است. ابرکامپیوترها، قبلا برای مواردی همچون شبیه سازی فرایندهای فیزیکی و شیمیایی مانند انفجارهای هسته ای، یا تحقیقات پیرامون سیاهچاله ها و کشف مواد جدید، استفاده می شدند. به علاوه، پروژه ی مذکور نشان می دهد که یادگیری ماشین، چه فواید زیادی از قدرت ابرکامپیوترها کسب خواهد کرد. درنهایت، می توان نتیجه گرفت که آینده ی روشنی از ترکیب این دو فناوری ساخته می شود.

گوگل نیز در پروژه ی ملی ابرکامپیوتر سامیت شرکت داشته است. آن ها نرم افزار یادگیری ماشین متن باز خود با نام TensorFlow را در اختیار ماشین سامیت گذاشتند تا برای فرایندهای تحقیقاتی از آن استفاده شود. راجات مونگا، یکی از مهندسان ارشد گوگل درباره ی دستاورد فوق می گوید خودشان نیز انتظار چنین دستاوردهای بزرگی را نداشتند و تنها پس از پیاده  سازی پروژه به ابعاد عظیم آن پی بردند.

اکثر پروژه هایی که با هدف مقیاس دهی به یادگیری عمیق انجام شده اند، در مراکز داده ی شرکت های اینترنتی شکل گرفتند. در آن فضاها، سرورها با همکاری یکدیگر مسائل پروژه را به قسمت های کوچک تر تقسیم کرده و آن ها را حل می کنند. در آن ساختارها، سرورها اتصالی موازی با یکدیگر دارند و به کامپیوتر عظیم مرکزی، وابسته نیستند.

ابرکامپیوترهایی همچون سامیت، ساختاری متفاوت با مراکز داده و خوشه های سرورها در شرکت های اینترنتی دارند. آن ها ارتباطاتی با سرعت بالا دارند که هزاران پردازنده ی درگیر را به یک سیستم مرکزی متصل می کند و آن سیستم، درنهایت به صورت یک کامپیوتر مستقل کار خود را انجام می دهد. تا چندی پیش، استفاده از چنین معماری برای پیاده سازی یادگیری ماشین، آن چنان مرسوم نبود و نمونه های اندکی از آن مشاهده می شد.

مونگا در ادامه ی صحبت هایش درباره ی پروژه می گوید پیاده سازی تنسورفلو در ابرکامپیوتر سامیت، تلاش های داخلی گوگل برای گسترش سیستم های هوش مصنوعی داخلی اش را نیز به خوبی نشان می دهد. مهندسان انویدیا نیز در این پروژه  همکاری داشتند. آن ها از اتصال و کارکرد هزاران پردازنده ی گرافیکی شرکت در پروژه ی ابرکامپیوتر، اطمینان حاصل کردند.

تلاش برای پیدا کردن راه های به منظور استفاده از قدرت پردازشی بیشتر در الگوریتم های یادگیری عمیق، در سال های اخیر بخش مهمی از تلاش های صنعت را به خود اختصاص داده است. فناوری یادگیری عمیق، همان فناوری است که به Siri امکان می دهد صدای شما را شناسایی کند. در کاربردی دیگر، یادگیری عمیق به کمک ماشین های Waymo می آید تا علائم راهنمایی و رانندگی را مشاهده کرده و تشخیص دهند. انفجار کاربردهای این فناوری، در سال ۲۰۱۲ و زمانی رخ داد که دانشمندان، توانستند از پردازنده های گرافیکی همچون محصولات انویدیا، برای افزایش کارایی آن استفاده کنند.

مؤسسه ی تحقیقاتی OpenAI یکی از سازمان هایی است که در سن فرانسیسکو قرار داشته و نام ایلان ماسک را در جایگاه بنیان گذاران یدک می کشد. آن ها در ماه می سال گذشته، تحلیلی از تحقیقات پیرامون یادگیری عمیق منتشر کردند. طبق تحلیل های منتشرشده، از سال ۲۰۱۲، قدرت پردازشی استفاده شده در بزرگ ترین پروژه های عمومی یادگیری ماشین در جهان، هر ۳.۴۳ ماه، ۲ برابر شده است. چنین تحلیلی، به معنای ۱۱ برابر شدن قدرت پردازشی مورد استفاده، در هر سال است.

گوگل و انویدیا، زیرساخت های نرم افزاری و سخت  افزاری پروژه را آماده کردند

افزایش قدرت پردازشی در پروژه های یادگیری ماشین و هوش مصنوعی، به معنای افزایش توانایی محصولات آن ها خواهد بود. همین قدرت پردازشی، به ربات هایی همچون محصول شرکت مادر گوگل (آلفابت) امکان داد تا غول های بازی های فکری همچون مسابقات بازی های تخته ای و بازی های استراتژی ویدئویی را شکست دهند. به علاوه، دقت سرویس ترجمه ی گوگل نیز با استفاده از همین توانایی های یادگیری عمیق افزایش یافت.

گوگل و دیگر غول های دنیای فناوری، اکنون به فکر توسعه ی تراشه های جدید هستند تا قابلیت های فناوری یادگیری عمیق را بیش از پیش توسعه دهند. تراشه های اختصاصی یادگیری عمیق، عموما با اصطلاح TPU شناخته می شوند. گوگل ادعا می کند خوشه هایی که از هزار عدد تراشه های اختصاصی این شرکت برای فرایندهای یادگیری عمیق استفاده کنند، توانایی ارائه ی ۱۰۰ پتافلاپ قدرت پردازشی دارند. چنین عددی، حدودا یک دهم قدرت پردازشی به کارگرفته شده در ابرکامپیوتر سامیت است.

پروژه ی سامیت، کاربرد بالایی در علم اقلیم شناسی داشت. نتایج پروژه نشان می دهد که چگونه یک هوش مصنوعی با قدرت پردازشی بسیار بالا، می تواند درک ما از تغییرات الگوهای آتی آب و هوایی را بهبود ببخشد. وقتی دانشمندان پیش بینی هایی برای یک قرن آینده ی آب و هوا ارائه دهند، خواندن پیش بینی های آن ها یک چالش بزرگ خواهد بود. پرابات در توضیح دشوار بودن خواندن این اطلاعات می گوید: «تصور کنید یک ویدئو در یوتیوب، به مدت ۱۰۰ سال پخش شود. قطعا نمی توان تمامی اجزای موجود در آن را تنها با دست شمرد».

روش های سنتی برای بهبود پردازنده های هوش مصنوعی کاربردی نیستند

نرم افزارهایی که قبلا برای خودکارسازی فرایند خواندن اطلاعات استفاده می شدند، برای پروژه ی پیش بینی اقلیمی، کاربرد زیادی نداشتند. نتایج ابرکامپیوتر سامیت نشان داد که هوش مصنوعی، این کار را بهتر انجام می دهد و در نتیجه، می توان عواقب تغییرات اقلیمی همچون سیل و زلزله را نیز بهتر تحلیل کرد. به هرحال تحقیقات انجام شده، جایزه ی Gordon Bell را به خاطر توسعه ی مرزهای پردازش ابرکامپیوتری برای مؤسسه ی اوک ریج، دانشگاه لارنس برکلی و دانشمندان انویدیا به همراه داشت.

پیاده سازی یادگیری عمیق در ابرکامپیوترها، ایده ای است که در زمان مناسب به کمک محققان آب و هوایی آمد. مایکل پیچارد، یکی از اساتید دانشگاه کالیفرنیا، ایروین چنین اعتقادی دارد. از نظر او، کاهش سرعت بهبود پردازنده های سنتی، مهندسان را به استفاده از پردازنده های گرافیکی مدرن در ابرکامپیوترها سوق داد که کارایی شان با سرعت بیشتری در این سال ها بهبود داشته است. پیچارد در ادامه ی صحبت هایش می گوید: «در ساختار سنتی، به نقطه ای رسیده بودیم که نمی شد قدرت پردازش را با روش های عادی بهبود بخشید».

تغییر مسیر دانشمندان به پردازنده های گرافیکی، چالش هایی را برای شبیه سازی های سنتی به همراه داشت و آن ها را مجبور به همگام شدن با حرکت جدید کرد. به هرحال، در های جدیدی هم در علم باز شد که منجر به پی بردن به ارزش های بالای یادگیری عمیق شدند. یادگیری عمیق، به بهترین نحو از قدرت پردازش پردازنده های گرافیکی بهره می برد و دستاوردهای جدید در آن حوزه، به نفع صنعت پردازنده ی گرافیکی نیز خواهد بود.

تحقیقات فوق و دستاوردهای آن، دید مناسب تری نسبت به تغییرات آتی آب و هوایی به ما می دهد. گروه پیچارد، سال گذشته نشان دادند که یادگیری عمیق می تواند شبیه سازی های واقعی تری از ابرها در پیش بینی های آب و هوایی ارائه کند. در نتیجه ی آن، پیش بینی تغییر الگوهای بارشی نیز آسان تر خواهد شد.

اسنپدراگون 712 با چند تغییر جزئی نسبت به اسنپدراگون 710 معرفی شد

کوالکام از جدیدترین تراشه ی میان رده ی خود رونمایی کرد. این تراشه که نسخه ی ارتقاء یافته ی اسنپدراگون ۷۱۰ محسوب می شود از کوییک شارژ ۴ پلاس پشتیبانی می کند.

به گزارش زومیت، کوالکام عضو تازه ای را به خانواده ی تراشه های اسنپدراگون اضافه کرد. اسنپدراگون ۷۱۲ جدیدترین تراشه ی شرکت آمریکایی با لیتوگرافی ۱۰ نانومتری به حساب می آید و به عنوان نسخه ی ارتقاء یافته ی اسنپدراگون ۷۱۰ معرفی شده است.

طبق اعلام کوالکام، این تراشه پردازنده ی هشت هسته ای سریع تری دارد و به همین جهت از لحاظ قدرت اجرایی قوی تر شده است که همین مسئله آن را به گزینه ی مناسبی برای انجام بازی ها و سایر پردازش های سنگین بدل می کند.

تفاوت اصلی بین اسنپدراگون ۷۱۲ و اسنپدراگون ۷۱۰ به فرکانس پردازشی بالاتر تراشه ی جدید بازمی گردد. هسته های Kryo 360 در تراشه ی جدید روی ۲.۳ گیگاهرتز تنظیم شده اند؛ در حالی که در اسنپدراگون ۷۱۰ حداکثر با فرکانس ۲.۲ گیگاهرتز قادر به پردازش هستند؛ کوالکام در نسخه ی جدید، نسخه ی کوییک شارژ را نیز بهبود داده و آن را از کوییک شارژ ۴ به کوییک شارژ ۴ پلاس ارتقاء داده است. همچنین، به لطف فناوری های TrueWireless استریو پلاس و Broadcast Audio دریافت صدا از طریق بلوتوث بهتر از همیشه خواهد بود.

واحد پردازش گرافیکی در اسنپدراگون ۷۱۲ همان آدرنو ۶۱۶ و باقی مانده و ریزپردازنده ی سیگنال های دیجیتال نیز Hexagon 685 است. مودم X15 با پشتیبانی از LTE Cat. 15 برای دانلود و Cat. 13 برای آپلود در این نسخه نیز وظیفه ی برقرارسازی اتصال دیتا را برعهده دارد تا اسنپدراگون ۷۱۲ نیز مانند ۷۱۰ بیشینه ی سرعت دانلود ۸۰۰ مگابایت بر ثانیه ای و آپلود ۱۵۰ مگابایت بر ثانیه ای داشته باشد.

از دیگر مشخصات مشابه دو پردازنده ی یادشده، می توان به پشتیبانی از حداکثر ۲۰ مگاپیکسل دوربین دوگانه و ۳۲ مگاپیکسل دوربین تکی در کنار استفاده از اسپکترا ۲۵۰ به عنوان پردازنده ی سیگنال تصویر اشاره کرد.

وقوع حادثه در خطوط تولید TSMC و خرابی ده ها هزار ویفر سیلیکون

حادثه ی پیش بینی نشده ای باعث بروز خسارت و آلودگی ده ها هزار تراشه  سیلیکون در خطوط تولید TSMC شده است که می تواند بازارهای پردازنده و پردازنده های گرافیکی را به شدت تحت تاثیر قرار دهد.

به گزارش زومیت، پس از آنکه در سال ۲۰۱۷ با گرم شدن بازار ارزهای دیجیتال و کاهش شدید پردازنده های گرافیکی در بازار، قیمت انواع کارت گرافیک سر به فلک کشید، در سال ۲۰۱۸ رفته رفته قیمت این پردازنده ها روند معکوسی در پیش گرفت و تقریباً به وضعیت طبیعی برگشت. اما براساس اخبار ناخوشایندی که از وضعیت تراشه های گرافیکی در خطوط تولید شرکت تایوانی TSMC به گوش می رسد، ممکن است بار دیگر با کمبود انواع تراشه های گرافیکی و افزایش قیمت سخت افزارهای مرتبط رو به رو شویم.

سایت چینی Expreview گزارشی در مورد رویداد ناخواسته ای در خطوط تولید TSMC داده است که عیناً نقل می شود:

کارخانه ی TSMC با اشکال امنیتی مواجه شد. ویفرهای سیلیکون با مواد اولیه ی کیفیت سنجی نشده ای آلوده شده است. می توان حدس زد که TSMC طی این رویداد ده ها هزار ویفر سیلیکون خود را از دست داده، به قطعات ساخته شده طی فرایندهای ساخت ۱۲ و ۱۶ نانومتری، پردازنده های گرافیکی انویدیا و تراشه های متعلق به سازندگان گوشی های هوشمند آسیب هایی وارد شده است.

استفاده از کلمه ی «امنیتی» در گزارش فوق کمی از نظر محتوا ناوارد است، ولی ممکن است فقط یک ترجمه ی اشتباه باشد. هیچ کجای این داستان حاکی از یک رویداد امنیتی نیست. این ماجرا گویای آن است که ویفرهای سیلیکون با مواد خام تأییدکیفیت نشده ای آلوده شده است.

این رویداد در کارخانه ی شماره ۱۴ در پارک فناوری Nanke رخ داده است. آلودگی هزاران ویفر سیلیکون (چنانچه این ارقام درست باشد) به معنای از دست رفتن حجم قابل توجهی از محصول خروجی ماهانه ی این شرکت تایوانی است. این رقم حتی می تواند دربرگیرنده ی تمامِ خروجی این کارخانه در برهه ای از زمان باشد و لذا همه ی این احتمالات بستگی به این دارد که عبارت «ده ها هزار ویفر سیلیکون» در این گزارش دقیقاً اشاره به چه عددی دارد. علت حادثه هم این است که احتمالاً مواد شیمیایی مورد استفاده در فرایند ساخت از خلوص کافی برخوردار نبوده یا کلاً ماده ای به اشتباه وارد چرخه ی تولید این کارخانه شده است.

TSMC تاکنون در مورد وسعت و مقیاس این حادثه اطلاع رسانی نکرده است. از طرفی با اینکه انویدیا در روزهای گذشته بیانیه ی کاهش درآمدی صادر کرد، هیچ اشاره ای به گزارشِ بروز خسارت در خطوط تولید TSMC در اسناد خود نکرده است. وقوع چنین رویدادی می تواند یک ادعای جدی باشد، اما میزان دقیق خسارت و رقم های کلی در هاله ای از ابهام است.

با این فرض که خسارات وارده مربوط به خطوط تولید ۱۲ و ۱۶ نانومتری کارخانه ی تایوانی بوده باشد، AMD احتمالاً تاثیر چندانی از این رویداد نپذیرفته است. با این حال ممکن است با از دست رفتن این میزان ویفر، بسته به خط تولیدی که دچار آسیب شده، تراشه های کنسول های Xbox One و PS4 Pro هم با مشکل تأمین مواجه شوند. AMD در حال حاضر برای تولید تراشه های ۷ نانومتری خود که در پردازنده های رایزن، پردازنده های گرافیکی Navi و همچنین کارت گرافیک پرچم دار نزدیک به عرضه اش Radeon VII استفاده خواهد شد، با TSMC در حال همکاری است.

تراشه های ۱۴ نانومتری این شرکت شامل پردازنده های گرافیکی پلاریس و وگا در کارخانه ی گلوبال فاندریز ساخته می شود. پردازنده های گرافیکی ۲۸ نانومتری این شرکت هم (اگر هنوز در حال تولید باشد) در خطوط تولید TSMC آماده می شود. با این همه گزارش ها حاکی از وقوع این رویداد در خطوط تولید ۱۲ و ۱۶ نانومتری شرکت تایوانی است.

اگر این گزارش درست و قابل استناد باشد، بایستی اقدامات عاجل هرچه زودتر از سوی TSMC انجام پذیرد. چنین خرابی گسترده ای در فرایند ساخت تراشه های ۱۲ و ۱۶ نانومتری، چیزی نیست که TSMC بر آن چشم بسته باشد؛ به خصوص اگر باعث خسارت به محصولات مشتریان اصلی این شرکت شده باشد. انویدیا و دیگر شرکت های متاثر از این رویداد بایستی منتظر رسانه ای شدن اطلاعات مربوطه به عنوان بخشی از سند هدایت مالی خود باشند.

دستگاه انعطاف پذیری که امواج وای فای را به برق تبدیل می کند

فناوری تازه ای می  تواند ضمن تأمین انرژی تلفن  های همراه از امواج وای  فای، یکی از مهم  ترین موانع را از سر راه توسعه  ی اینترنت اشیا بردارد.

به  نظر شما ناامیدکننده  ترین قطعه در میان متعلقات یک دستگاه تلفن   همراه هوشمند چه می  تواند باشد؟ بسیاری از افراد معتقدند که این قطعه احتمالا «کابل شارژ و آداپتور» است؛ چراکه حمل و نقل و استفاده از آن  ها یک دردسر واقعی محسوب می  شود. مسلما همه  ی ما دوست داریم تا حد امکان از این تجهیزات دست  و  پاگیر دوری کنیم. حالا، خبر خوب اینکه یک اختراع جدید ممکن است این امکان را برای ما فراهم کند. مهندسان یک دستگاه انعطاف پذیر تولید کرده اند که قادر به جذب و ذخیره  ی انرژی از سیگنال های وای  فای است.

به گزارش زومیت، این دستگاه جدید می تواند انرژی را به الکتریسیته تبدیل کند و از آن برای شارژ ادوات الکترونیکی (بدون نیاز به سیم یا باتری) استفاده کند. دستگاه جدید با عنوان رکتنا (واژه  ای ترکیب  شده   از عبارت rectifying antenna به  معنای آنتن یکسوکننده) شناخته می شود که درواقع نوعی آنتن است که انرژی الکترومغناطیسی را به جریان برق مستقیم تبدیل می کند.

این دستگاه که محصول تلاش گروهی از پژوهشگران به رهبری MIT و دانشگاه فنی مادرید است، از یک آنتن فرکانس رادیویی برای جذب امواج الکترومغناطیسی (مشابه فناوری مورد استفاده در وای  فای)  استفاده می کند. این امواج ماهیت برق متناوب (AC) را دارند.

امواج جذب  شده به یک نیمه هادی دو بعدی فرستاده می شوند و در آن، تبدیل به جریان مستقیم (DC) می شوند. انرژی تولیدی در این مرحله، ۴۰ میکرووات است که مقدار زیادی محسوب نمی  شود؛ اما همین میزان اندک، برای راه  اندازی یک لامپ ال  ای  دی یا یک تراشه  ی راه  انداز سیلیکونی کافی است.

از آنجا که رکتنا تجهیزی انعطاف پذیر است، می  توان از آن در سطوح وسیعی نظیر کاغذ دیواری منازل یا در دستگاه های کوچک و قابل حملی نظیر گوشی های هوشمند انعطاف پذیر استفاده کرد. این فناوری حتی می  تواند در ایمپلنت  های پزشکی و حسگرهای بلعیدنی نیز استفاده شود. مهندس عیسی گراجال از دانشگاه فنی مادرید می  گوید:

در حالت ایده آل شما تمایلی ندارید که برای این نوع سیستم  ها [ایمپلنت  های پزشکی و تراشه  های بلعیدنی] از باتری استفاده کنید؛ چراکه درصورت نشت لیتیوم، امکان مسمومیت و مرگ بیمار وجود دارد. [در چنین مواردی] بهتر است که انرژی را از محیط  برداشت کنیم و از آن برای راه  اندازی ادوات داخل بدن و نیز انتقال اطلاعات به رایانه  های خارجی استفاده کنیم.

با این  حال، واضح است که این اولین دستگاهی نیست که می تواند انرژی را از وای  فای به الکتریسیته تبدیل کند. چنین ایده  ای مدت  ها است که وجود داشته و مهندسان همواره با آن درگیر بوده  اند. موفقیت اصلی این تیم پژوهشی در به  کارگیری موادی متفاوت در ساختار یکسوکننده  ی دستگاه (مبدل جریان متناوب به مستقیم) بوده است.

در نمونه  های پیشین این دستگاه از ماده ای مانند سیلیکون یا گالیوم آرسناید استفاده می  شد که نه تنها ماده  ای صُلب و غیرقابل  انعطاف بود بلکه برای استفاده در سطوح وسیع، هزینه  ی زیادی را دربرداشت.

تیم پژوهشی از مولیبدن دی  سولفید (MoS2) برای ساخت رکتنای انعطاف  پذیر بهره برده است. این ماده ضخامتی تنها به  اندازه  ی سه اتم دارد و هنگامی که در معرض مواد شیمیایی خاصی قرار می گیرد، انتقال فازی بین مواد نیمه هادی و مواد فلزی ایجاد می کند.

همچنین می  توان این ساختار جدید را به  عنوان یک دیود شاتکی درنظر گرفت؛ نظیر این نوع کارکرد (با تقلید از خواص اتصال فلز و نیمه رسانا) قبلا برای کاهش اعوجاج  های خازنی مورد استفاده قرار می  گرفت.

دستگاه جدید قادر است فرکانس  های بالاتری را نسبت به یکسوکننده  های انعطاف  پذیر پیشین جذب کند؛ این فرکانس  ها شامل فرکانس  های رده  ی گیگاهرتزی نیز می  شود که برخی اپراتورهای وای  فای از آن بهره می  برند. ژو ژانگ، مهندسی از دانشگاه MIT می  گوید:

این طراحی به  معنای دستیابی به تجهیزی کاملا انعطاف  پذیر است که از سرعت کافی برای جذب پهنای باند فرکانس  های رادیویی مورد استفاده در بسیاری از تجهیزات روزمره ی ما نظیر وای  فای، بلوتوث و LTE تلفن همراه برخوردار خواهد بود.

به  علاوه پیش  بینی می  شود هزینه  ی این فناوری در مقیاس های بزرگ تر کاهش یابد؛ بنابراین می توان از آن برای کاربری  های بسیار بزرگ تری نیز استفاده کرد. توماس پالاسیوس از مرکز MIT/MTL کاربری تجهیزات گرافنی و سیستم  های دوبعدی در آزمایشگاه  های فناوری میکروسیستم می  گوید:

چه می شود اگر روزی انواعی از سیستم های الکترونیکی را توسعه دهیم که با ایجاد پوشش روی پل  ها، بزرگراه  ها یا دیوارهای دفاتر کارمان، بتوان هوش الکترونیکی در تمام جوانب زندگی اعمال کرد؟ چگونه باید انرژی مورد نیاز این ادوات الکترونیکی را فراهم کنیم؟

ما مسیر تازه  ای برای تأمین انرژی سیستم های الکترونیکی آینده در اختیار داریم؛ با جذب انرژی وای  فای به روشی قابل  ادغام با سطوح وسیع، ما درنهایت قادر خواهیم بود تمامی اشیا پیرامون خود را هوشمند کنیم.

در حال حاضر، این تیم تلاش دارد سیستم  های بزرگ  تری را بسازد و همچنین کارایی این نوع آنتن ها را افزایش دهد.

ساخت رباتی با توانایی خودشناسی

پس از سال ها جست و جو به دنبال هوش و خودشناسی در هوش مصنوعی، سر انجام، ربات ها ی خود شبیه ساز می توانند به شناخت از ذهن و فیزیک و جسم خود برسند.

به گزارش زومیت، مهندسان رباتی ساخته اند که می تواند بدون هیچ گونه اطلاعات اولیه ی فیزیک، جغرافیا یا دینامیک موتور، خودش را بشناسد. این ربات در ابتدا هیچ شناختی از شکل و ظاهر خود ندارد؛ اما تقریبا پس از یک روز کدنویسی فشرده، یک خود شبیه ساز می سازد که بعدا می تواند از آن برای سازگاری با شرایط مختلف استفاده  کند و در صورت خراب شدن و مشکل پیدا کردن، خودش را تعمیر  کند.

ربات ها ی خود آگاه، تا دهه ها، پای ثابت فیلم ها ی علمی-تخیلی بوده اند اما اکنون به واقعیت نزدیک شده اند. انسان ها موجوداتی هستند که می توانند خود را در سناریو ها ی آینده تصور  کنند؛ برای مثال می توانند خودشان را در یک روز آفتابی در حال قدم زدن در ساحل تصور  کنند. انسان ها همچنین می توانند اتفاقات گذشته را مرور  کنند، آن ها را بررسی کنند و متوجه درست با غلط بودن رفتار ها ی گذشته ی خودشان شوند. در حالی که انسان ها و حیوانات می توانند به تصوراتشان از خودشان احاطه داشته  باشند، بیشتر ربات ها از برنامه ها ی شبیه سازی و مدل ها ی ساخته ی انسان ها استفاده می کنند که آن هم با مراحل دشوار و پر زحمت و به شدت وقت گیر همراه است. ربات ها راه شبیه سازی خودشان را دقیقا مانند انسان ها نیاموخته اند.

این پژوهش به تازگی در مجله ی Science Robotics منتشر  شده است.

به گفته ی هاد لیپسون، پروفسور مهندسی مکانیک و مدیر آزمایشگاه ماشین ها ی خلاق، محل انجام پژوهش:

تابه حال ربات ها مستقیما از یک مدل انسانی برای کار کردن استفاده می کردند. اما ما می خواهیم ربات ها توانایی مواجه شدن با شرایط برنامه ریزی نشده را هم داشته  باشند. بنابر این لازم است که ربات ها بتوانند خودشان را شبیه سازی کنند.

لیپسون و دانشجو ی دکتری او برای این پژوهش از یک بازو ی رباتی با چهار درجه ی آزادی استفاده  کردند. ربات در ابتدا به صورت تصادفی، هزار مسیر مختلف را جمع آوری  کرد و هر  کدام از مسیر ها صد نقطه را در بر داشتند. پس از آن، ربات از یک تکنیک جدید یاد گیری ماشین، به نام یاد گیری عمیق، برای ساخت یک مدل از خودش استفاده می کند. اولین مدل ها ی ساخته شده دقت خوبی نداشتند و ربات کار کرد آن را دقیقا نمی دانست و حتی ربط بند ها ی مختلف آن به یکدیگر را تشخیص نمی داد. اما بعد از کم تر از ۳۵ ساعت، مدل ساخته شده با فیزیک ربات سازگاری پیدا کرد. مدل ساخته شده به شکل یک حلقه ی بسته است که به ربات کمک می کند تا بتواند در هر نقطه، طبق مدل داخلی خودش مکان اصلی خود را در میان هر قدم کالیبره  کند. با همین کنترل دوره ای، ربات می تواند با موفقیت صد درصد، اشیا ی مشخصی را برداشته و آن ها را در مخزن مشخصی بیندازد.

ربات حتی با یک سیستم دوره ای باز که کاملا به مدل داخلی ربات وابسته است نیز می تواند بدون هیچ گونه کمک خارجی، کار قبلی خود را با ۴۴ درصد موفقیت انجام  دهد.

کیاتکوفسکی، دانشجود ی دکتری لیپسون که در آزمایشگاه او نیز کار می کند، گفت:

این کار مثل این است که با چشمان بسته یک لیوان آب را از زمین بر دارید و در ظرفی آن را خالی کنید. این کار برای انسان ها نیز دشوار است.

مدل خود مدل ساز، کار ها ی دیگری از جمله نوشتن با ماژیک را نیز انجام می دهد. مدل مورد نظر باید خرابی بدنه ی ربات را نیز آشکار  کند. برای آزمایش این کار کرد، پژوهشگران یک قسمت از ربات را از شکل اصلی خود خارج  کردند و ربات توانست آن را تشخیص  دهد و مدل خود را باز سازی  کند. مدل جدید خودساخته، به ربات قابلیت این را می دهد که با اندکی تغییر در سیستم، کار ها ی خود را دوباره باز سازی  کند.

لیپسون که عضو مؤسسه ی داده ها ی علمی نیز هست، تاکید کرد که خود مدل سازی ربات ها، کلید دستیابی هوش مصنوعی به قابلیت ها ی بهتر و بیشتر است. به گفته ی او:

ربات در ابتدا شبیه به کودک تازه متولد شده ای است که در اتاق خود شروع به جست وجو و کنجکاوی می کند. گمان ما این است که این موضوع، حتی می تواند اساس خود شناسی در انسان ها باشد. این در حالی است که قابلیت خود شناسی ربات ها ی ما در مقابل قابلیت انسان ها هنوز بسیار خام است. ما بر این باور هستیم که در راه ماشینی کردن خود شناسی هستیم.

لیپسون باور دارد که روباتیک و هوش مصنوعی می توانند دریچه ی تازه ای رو به مسئله ی قدیمی دستیابی به شعور باز  کنند. روانشناس ها و فیلسوف ها، هزاران سال است که به دنبال دستیابی به ریشه و اصل شعور و خود شناسی هستند اما پس از این مدت به نتیجه ی قابل توجهی نرسیده اند. ما همچنان عادت داریم کم دانستن خود را با عبارت ها یی مانند «اتاقک حقیقت» پنهان  کنیم. اما اکنون ربات ها به ما نشان  دادند که باید این مفهوم مبهم را با الگوریتم ها ترجمه کنیم.

سیستم ها ی دارای شعور و خود شناسی، توانایی بیش تری برای ساز گاری با محیط های مختلف دارند. اما این تکنولوژی همچنین باعث کم شدن میزان کنترل بر سیستم ها می شود. باید به این هشدار توجه کرد که این تکنولوژی بسیار قدرتمند است اما باید با توجه بسیار آن را کنترل  کرد.

پژوهشگران در حال جست وجو برای مدل ها یی هستن که ربات ها بتوانند با آن ها نه تنها جسم فیزیکی خود، بلکه ذهن خود را نیز شبیه سازی  کنند و درنهایت بتوانند در مورد فکر کردن فکر  کنند.

4 دیدگاه دربارهٔ «دکه ی خبر دنیای موبایل و کامپیوتر/تاریخ انتشار، شنبه 4 اسفند ۹۷»

  1. سلام.
    دوتا سؤال داشتم ازتون و مثل همیشه هم از مطالب ارزشمندتون تشکر میکنم.
    1- اسکایپ کلاسیک از کار افتاده و فقط نسخه 7.36 قابل استفاده هست درسته؟
    من این نسخه رو از سایت مایکروسافت فقط تونستم نصب کنم و مثلا 7.36 که از یه سایت دیگه گرفته بودم برای من کار نمیکرد.
    اونوقت این نسخه برای همیشه کار میکنه یا اینم موقته و از کار می افته؟
    اگه کار کنه که عالیه برای من که xp دارم نگرانیم از بین میره.
    اما اگه از کار بیفته تکلیف من چی میشه که اسکایپ هشت در سیستمم جواب نمیده؟
    2- اینکه نوشتین موبایلهای آینده باتری نیاز ندارن منم قبلا در سایتا خونده بودم این مطلب رو و تشکر میکنم از یادآوری این خبر خوش.
    فقط میخواستم بدونم یعنی موبایلهای ما رو هم شامل میشه که الآن یا حتی سالهای قبل خریدیم یا فقط موبایلهایی که در آینده ساخته میشن رو در بر میگیره؟
    با تشکر مجدد اجرتون با خدا و اهل بیت.

  2. سلام،خانم آیت شما باید با این مشکل کنار بیاید و یا برای همیشه از ویندوز xp استفاده کنید و مسائب اون رو هم تحمل کنید و یا به ویندوز 10 کوچ کنید،
    شما برای داشتن ویندوز 10 قانونی دوتا راه دارید،یکی اینکه پولش رو فراهم کنید و بخریدش،و یکی اینکه لپتاپی بخرید که ویندوز 10 به صورت رایگان روی اون توسط مایکرو سافت ارائه شده.
    اینکه شرکت هایی در ایران مثل گردو ویندوز اصلی رو با قیمت کم عرضه میکنند مشکل از اوناست و نه من که خریداری میکنم،راجع به باتری هم باید بگم که شامل مبایل های ما نمیشه و یک تکنولوژی سخت افزاری جدید هست
    http://www.ir2t.com

    1. سلام.
      از ویندوز ده که شدیدا متنفرم و دربارش هم تحقیقات زیادی داشتم که به این نتیجه رسیدم اصلا برای من مناسب نیست.
      اینقدر به این موضوع یقین دارم که همیشه میگفتم اگه کسی یک مزیت برای من پیدا کنه که آرزوی ویندوز ده داشتن رو داشته باشم، من یک میلیارد بهش جایزه میدم!
      و کسی هم نتونسته مزیتی در ویندوز ده به من معرفی کنه که مخصوص ویندوز ده باشه و من پشیمون و غمگین باشم که چرا ویندوز ده ندارم!
      یکی از آرزوهای همیشگی من که از خدا خواستم اینه که تا آخر عمر چنین سیستم وحشتناک و فاجعه ای نصیبم نشه.

      1. کلا اعتبار مایکروسافت رو با خاک یکسان کردید خخخ.
        امیدوارم برنامه نویسان این شرکت به زودی این سیستم عامل وحشتناک رو توسعه بدن. حداقل به ویژگی های xp نزدیکش کنن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

11 − یازده =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *