معرفی وبسایت‌های دسترس پذیر: آنچه باید در مورد TED بدانیم

این روز‌ها در هر محفل علمی یا نسبتاً علمی که رفت و آمد کنید، یک کلمه را بارها و بارها می‌شنوید. «TED». اما این واژه دقیقاً چیست و به چه چیزی اشاره می‌کند؟

تد نام سازمان بزرگی است که افراد مختلف را از سرتاسر جهان به کنفرانسی دعوت می‌کند تا نظریات خود را درباره جهان، فناوری، طراحی و دیگر حوزه‌های علمی و هنری با یکدیگر در میان بگذارند. آرشیو فیلم‌های این کنفرانس‌ها را می توان در وبسایت این سازمان مشاهده کرد. این وب سایت مطالب خود را در زبان‌های مختلف از جمله فارسی ارائه می‌کند.

اولین باری که متخصصان در قالب کنفرانس Technology, entertainment and design گرد هم آمدند به سال ۱۹۸۴ بر‌می‌گردد. کم کم از سه حرف اول این سه واژه، کلمه TED ساخته شد و وبسایتی هم برایش تأسیس شد که کاربران و علاقمندان از سر تا سر دنیا می‌توانند به آن مراجعه کنند و ویدئو‌های سخنرانی را در موضوعات مورد علاقه‌شان به رایگان تماشا و گوش کنند. حالا دیگر این موضوعات TED دیگر به فناوری، سرگرمی و طراحی هم محدود نمی‌شود و در هر موضوع علمی که فکرش را بکنید می‌توانید سخنرانی پیدا کنید.

طبیعی است که تمام سخنرانی‌ها به انگلیسی انجام شده‌اند اما زبان سخنرانی‌ها معمولاً برای کسانی که انگلیسی را در حد متوسط بدانند، قابل فهم خواهد بود. البته داوطلبانی پیدا شده اند که برخی ویدئو‌ها را به زبان مادریشان ترجمه کرده‌اند و در قالب زیرنویس در اختیار کاربران قرار داده‌اند. به عنوان مثال، اگر می‌خواهید از فایل‌هایی که زیرنویس فارسی دارند استفاده کنید باید از این صفحه دیدن کنید.

وبسایت تقریباً قابل دسترس است و امیدوار کننده‌ترین بخشش هم پخش کنندهٔ قدرتمند و تر و تمیزی است که برایش در نظر گرفته شده که کاملاً هم با keyboard می‌توان از آن استفاده کرد. پخش، حرکت بر روی فایل، رفتن به بخشی از فایل، کم یا زیاد کردن سرعت پخش از جمله امکاناتی است که پخش کنندهٔ وبسایت TED در اختیارتان قرار می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

شانزده − 7 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *