با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در یکصد و سومین شمارگان دکه ی خبر دنياي موبایل و کامپیوتر، 15 خبر مهم در طول هفته ی گذشته در دنیای تلفن همراه و رایانه تقديم شما گراميان مي شود.
بومی سازی تجهیزات اندازه گیری امواج
بر اساس گزارش معاون وزیر ارتباطات، تجهیزات تست و اندازه گیری امواج رادیویی و تشعشعات الکترومغناطیسی با همکاری مرکز تحقیقات مخابرات ایران، برای اطلاع رسانی به مردم و نصب در کل کشور بومی سازی شد.
به گزارش زومیت، حسین فلاح جوشقانی اعلام کرد که سامانه پایش امواج رادیویی در دو شهر کشور راه اندازی شده و تجهیزات فعلی این سامانه اسپانیایی است اما طی یک سال و نیم اخیر تلاش شده که با همکاری مرکز تحقیقات مخابرات ایران بتوانیم این تجهیزات را بومی سازی کرده و در کل کشور نصب و راه اندازی کنیم.
به گفته ی وی، فاز نخست راه اندازی سامانه ی پایش امواج در تهران و شیراز در نقاط معدودی به اجرا درآمده تا مردم بتوانند نسبت به اندازه گیری و اطلاع از میزان تشعشعات رادیویی آگاهی یابند. این سامانه اندازه گیری و میزان تشعشع در ۷۰ نقطه شهر تهران و ۱۷ نقطه در شیراز را ممکن کرده است که این تجهیزات برمبنای تراکم جمعیتی، میزان تجمع فرستنده موبایل، نقاط حساس مانند بیمارستان ها، مهد کودک ها و مدارس به صورت منتخب نصب و راه اندازی شده است.
وی همچنین گزارش داده که پوشش کل تهران نیازمند نصب تجهیزات در بیش از ۷ هزار نقطه است و در صورت بومی سازی، نصب این تجهیزات بومی در نقاط مد نظر، به تدریج تکمیل می شود.
فلاح جوشقانی با بیان اینکه تکمیل طرح بومی سازی سامانه اندازه گیری میزان تشعشعات به ۹۵ درصد رسیده و منتظر تاییدیه سازمان انرژی اتمی هستیم، خاطرنشان کرد درصورتی که این سامانه ها بومی سازی شوند، در همه شهرها قابل نصب خواهد بود و به این ترتیب مردم می توانند از میزان تشعشعات اطراف خود آگاه شده و نگرانی شان در مورد امواج کاهش یابد.
وی می گوید قرار نیست دیگر برای این پروژه محصول خارجی بخریم، چراکه تولید ۳۵ دستگاه از این محصول که در داخل کشور مهندسی و طراحی شده در فاز نخست، در دستور کار قرار دارد و برای ارزیابی عملکرد آن، این تعداد در شهرهای مختلف نصب و راه اندازی می شوند.
معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه این سنسورها میزان انرژی تجمعی همه امواج را بدون تفکیک نوع فرستنده آن، شناسایی می کند؛ گفت که این امواج می تواند مربوط به امواج موبایل، فرستنده رادیو تلویزیونی، آنتن های وایرلس یا هر گونه امواج دیگری باشد. مجموع این انرژی ها از طریق این سنسورها اندازه گیری شده و در سامانه مرکزی قرار گرفته و خروجی آن قابل دسترسی مردم خواهد بود.
بر اساس گزارش وی: «نصب این سنسورها در این مرحله متناسب با پارامترهایی مانند بیمارستان ها و اماکنی که سالمندان و کودکان بیشتر حضور دارند، صورت گرفته است. چرا که معتقدیم اگر امواج برای این اقشار آسیبی نداشته باشد، برای سایر مردم نیز نگرانی سلامتی وجود نخواهد داشت. ما بنابر وظیفه خود، اطلاع رسانی از وضعیت تشعشعات در کشور را در دستور کار قرار داده ایم و خوب یا بد بودن امواج را تفسیر نمی کنیم. بلکه سایر نهادهای متولی قانونی این حوزه باید درخصوص نتایج این تست ها اطلاع رسانی کنند. میزان تشعشعات قابل تفکیک است، اما ما در این سامانه مجموع تشعشعات را نشان می دهیم و اگر قرار باشد تشعشعات به صورت تفکیکی نشان داده شود، به مراتب اعداد پایین تری در سامانه نمایش داده خواهد شد».
سرویس تبدیل متن به گفتار ابری گوگل، به روزرسانی های جدیدی را دریافت می کند
گوگل اعلام کرده است که سرویس تبدیل متن به گفتار با به روزرسانی جدید می تواند ۲۶ صدای مختلف را با اتکا به برنامه ی WaveNet تولید کند.
به گزارش زومیت، سرویس تبدیل متن به گفتار و همچنین تبدیل گفتار به متن گوگل مبتنی بر هوش مصنوعی، درحال توسعه است. کاربرانی که از سرویس ابری گوگل یا گوگل کلاود استفاده می کنند، به زودی ویژگی های جدیدی دریافت خواهند کرد.
شرکت مانتین ویو اعلام کرد که به روزرسانی های قابل توجهی برای سرویس ابری تبدیل متن به گفتار در پیش است که می تواند متن نوشتاری را با الگوهای مختلف، تبدیل به گفتار کند؛ به طوری که قابلیت پخش شدن در دستگاه های مختلف را داشته باشد. ویژگی های جدید دیگری نیز به سرویس تبدیل متن به گفتار گوگل مبتنی بر هوش مصنوعی اضافه شده است که یکی از آنها، امکان تشخیص چند کانال نام دارد.
اولین ویژگی توسعه یافته در سرویس تبدیل متن به گفتار ابری گوگل، امکان سنتز پیشرفته ی گفتار را فراهم می کند. با این ویژگی جدید، با استفاده از برنامه ی WaveNet، نه تنها امکان تبدیل متن به گفتار وجود دارد، بلکه کاربران می توانند به خروجی نهایی در چندین زبان مختلف دسترسی داشته باشند. ویژگی جدید توسط دیپ مایند، یکی از شرکت های تابعه ی آلفابت و با فناوری مبتنی بر یادگیری ماشینی توسعه یافته است. همچنین، به روزرسانی جدید به سیستم اجازه می دهد تا الگوی متن را تشخیص دهد و براساس الگوی نوشتاری متن، کلمات و جملات را به گونه ای به گفتار تبدیل کند که آهنگ خوانش جملات و استرس روی کلمات به درستی ادا شوند و متن بازخوانی شده، هر چه بیشتر به الگوی خوانش انسانی نزدیک تر باشد. با کمک سخت افزار TPU ابری گوگل، متن تبدیل شده به فایل صوتی به صورت صحیح تر و نزدیک تر به ادای کلمات توسط انسان، بیان می شود. برنامه ی WaveNet می تواند نمونه ی اولیه ی یک ثانیه ای از متن تبدیل شده به گفتار را در زمانی کمتر از ۵۰ میلی ثانیه تولید کند.
در حال حاضر، سرویس تبدیل متن به گفتار ابری گوگل می تواند ۱۷ فرمت صدای مختلف ویونت را به کاربر پیشنهاد بدهد و از ۱۴ زبان مختلف پشتیبانی می کند. در کل، این سرویس می تواند ۵۶ صدای مختلف تولید کند، که ۳۰ صدای استاندارد و ۲۶ صدای ویونت به کاربر پیشنهاد داده می شود. فهرست کامل این صداها در وب سایت گوگل وجود دارد.
پشتیبانی گسترده تر و وسیع تر از صدای WaveNet، تنها ویژگی جدیدی نیست که به این سرویس اضافه شده است. علاوه بر افزایش تعداد صداهای ویونت، نسخه ی اصلی پروفایل های صوتی که پیشتر نسخه ی بتا آن در دسترس بود، منتشر می شود.
پروفایل های صوتی به کاربر اجازه می دهد تا او، گفتار تولید شده توسط APIهای سرویس تبدیل متن به گفتار ابری گوگل را برای پخش در سخت افزارهای مختلف بهینه سازی کند. کاربر می تواند نمایه ای برای دستگاه ها و گجت های پوشیدنی مختلف خود با اسپیکرهای کوچک تر ایجاد کند. ایجاد این نمایه، خصوصا برای دستگاه هایی که از فرکانس های خاصی پشتیبانی نمی کنند، بسیار مناسب خواهد بود و اگر صدای تولید شده خارج از محدوده ی فرکانسی شنوایی باشد، آن را به محدوده ی شنوایی تغییر وضعیت می دهد و صدایی با کیفیت بهتر را در اختیار کاربر قرار می دهد. تیم تحقیقاتی Google Cloud که روی توسعه ی سرویس تبدیل متن به گفتار فعالیت می کنند، اعلام کرده است:
ویژگی های فیزیکی هر دستگاه و همچنین محیطی که دستگاه در آن قرار دارد، روی فرکانس ها و برخی جزئیات سیگنال تاثیرگذار هستند؛ مثلا می توانند روی مواردی ازجمله باس، treble و حجم صدا تاثیرگذار باشند. نمونه ی اولیه ی صوتی که توسط سیستم تولید می شود، معمولا ممکن است در مقایسه با صدایی که در اسپیکر لپتاپ تولید می شود، بدتر و ضعیف تر باشد؛ ولی کیفیت صدای بهتری نسبت به صدایی که از خطوط تلفن منتقل می شود، خواهد داشت.
در به روزرسانی جدید، هشت دستگاه جدید پشتیبانی می شوند :
- گجت های پوشیدنی مثلا دستگاه های با سیستم عامل Wear OS
- گوشی های هوشمند
- هدفون
- اسپیکرهای کوچک با پشتیبانی از بلوتوث (مثل گوگل هوم مینی)
- اسپیکرهای با ابعاد متوسط با قابلیت پشتیبانی از بلوتوث (مثل گوگل هوم)
- سیستم های سرگرمی خانگی ( مثل گوگل هوم مکس)
- اسپیکر خودرو
- سیستم های پاسخ صوتی تعاملی (IVR)
به روزرسانی های مربوط به سرویس تبدیل گفتار به متن گوگل کلاود
گوگل در کنفرانس توسعه دهندگان Google Cloud Next در ماه جولای (تیرماه)، به برخی از ویژگی های جدید سرویس تبدیل گفتار به متن خود اشاره کرد و اکنون سه ویژگی را به صورت برجسته تری معرفی می کند؛ که عبارتند از : تشخیص چند کاناله (Multichannel Recognition) ، تشخیص خودکار زبان (Language Auto-detect) و بالا بردن درصد اطمینان ادای درست واژه (Word-level Confidence).
تشخیص چند کاناله یا Multichannel Recognition، امکان تخصیص کانال های صوتی چندگانه را فراهم می کند. امکان تخصیص اتوماتیک کانال های مختلف برای هر کلمه وجود دارد. گوگل متوجه شده است که با کمک این ویژگی و امکان تخصیص چندین کانال، امکان تهیه ی بهترین کیفیت خروجی برای کاربر فراهم می شود. برای نمونه های صوتی که به صورت جداگانه ضبط نمی شوند، سرویس ابری تبدیل گفتار به متن با کمک فناوری های مبتنی بر یادگیری ماشین، برای هر کلمه تگ یا برچسبی را تعیین می کند، که برچسب هر کلمه مربوط به یکی از اسپیکرهای سیستم خواهد بود. با گذشت زمان، دقت برچسب ها بهبود پیدا می کند.
ویژگی بعدی تشخیص خودکار زبان (Language Auto-detect) است، که می تواند زبان متن را به صورت اتوماتیک تشخیص دهد. سیستم می تواند کدهای مربوط به چهار زبان را به صورت همزمان در فهرست Query خود ارسال کند. API به صورت خودکار، زبان فایل صوتی را تشخیص می دهد و آن را به متن نوشتاری تبدیل می کند. روش کار تقریبا مشابه روشی است که گوگل اسیستنت زبان را تشخیص می دهد و پاسخ متناسب را ارائه می کند. البته، کاربران می توانند به صورت دستی نیز زبان مورد نظر خود را تنظیم کنند.
آخرین ویژگی، بالا بردن درصد اطمینان ادای درست واژه (Word-level Confidence) نام دارد که به توسعه دهندگان کمک می کند تا کنترل دقیقی بر موتور تشخیص گفتار گوگل داشته باشند. کاربران می توانند در برنامه های مختلف، کلماتی خاص را با تاکید به برنامه ادا کنند. مثلا گاهی لازم می شود کلماتی مهم و خاص در جمله، مجددا تکرار شوند تا کاربر مطمئن شود که سیستم، واژه را درست متوجه شده است. این ویژگی، کاربران را تشویق می کند تا کلمات را درست تر و دقیق تر ادا کنند و اگر لازم شد کلمات را با لحنی شمرده تر و آرام تر ادا کنند. گوگل در مورد این ویژگی توضیح می دهد: فرض کنید در اپلیکیشن این جمله را گفته اید: «قرار ملاقاتی با جان برای ساعت ۲ بعدازظهر فردا تنظیم کن». اگر کاربر تمایل داشته باشد، می تواند کلماتی مثل «جان» یا «ساعت ۲ بعدازظهر» را مجددا تکرار کند تا مطمئن شود برنامه اشتباه متوجه منظورش نشده است. می تواند حتی این دو کلمه را با لحنی آرام تر و شمرده تر ادا کند تا اطمینان حاصل کند که برنامه اشتباه متوجه نشده است.
قطعا ویژگی های جدید می توانند منجر به افزایش رضایت کاربران از سیستم تبدیل متن به گفتار و سیستم تبدیل گفتار به متن Google شوند.
گوگل از ابزار Touring Bird به عنوان راهنمای تعطیلات و گردشگری رونمایی کرد
گوگل به تازگی ابزار جدیدی را با نام Touring Bird معرفی کرد که اطلاعات جامعی را در مورد شهرهای جهان برای سفر ارائه می کند.
به گزارش زومیت، گوگل از ابزار جدیدی رونمایی کرده که به کاربران در برنامه ریزی سفر و گشت و گذار در شهرهای بزرگ و مطرح دنیا کمک می کند. این ابزار که در قالب وب سایتی با نام Touring Bird در دسترس قرار گرفته، تورها، جاذبه های گردشگری و فعالیت های محبوب در شهرهای مختلف دنیا را فهرست می کند.
کاربران می توانند برای هر فعالیت فیلترهای مختلفی نظیر قیمت، زمان، سیاست های لغو و… را اعمال کنند که قطعاً در بهبود تجربه ی سفرشان نقش به سزایی را ایفا خواهد کرد.
فعلاً تنها تعداد معدودی از شهرهای بزرگ و مطرح جهان در این وب سایت قرار گرفته اند که می توان به پراگ، تورنتو، شیکاگو، اورلاندو و آمستردام به عنوان نمونه اشاره کرد. با نگاه به فهرست شهرها، می توان متوجه تمرکز این وب سایت بر شهرهای اروپایی و آمریکایی شد؛ همچنین زبان مورد استفاده ی این وب سایت انگلیسی است.
با کلیک روی نامِ شهرها، می توانید در بالای صفحه، سه جاذبه ی مهم گردشگری آن شهر را مشاهده کنید. با اسکرول کردن به قسمت های پایینی صفحه نیز اطلاعاتی به نمایش در خواهد آمد که شاید بسیاری از محلی ها هم از آن ها مطلع نباشند. طبق گفته ی Google، آن ها برای جمع آوری این اطلاعات از متخصصانِ امر کمک گرفته اند.
با این اوصاف، یکی از مزایای اصلی این وب سایت دسترسی آسان به قوانین لغو مربوط به جاذبه های گردشگری است که پیش از این معمولاً برای مطلع شدن از آن ها نیاز به تماس تلفنی مستقیم بود. باتوجه به تأکید زیاد Touting Bird به فعالیت های رایگان و ارزان، کاربران می توانند به مرجعی کامل برای سفرهای خود دسترسی داشته باشند.
اهالی مانتین ویو وعده داده اند که در آینده ی نزدیک به تعداد شهرهای موجود در وب سایتشان افزوده خواهد شد و کاربران به گزینه های بیشتری دسترسی خواهند یافت.
آیفون XS و آیفون XS مکس اپل معرفی شدند؛ نمایشگر ۵.۸ و ۶.۵ اینچی OLED و پردازنده هفت نانومتری A12
اپل نسل جدید گوشی های هوشمند خود را با نام های آیفون XS و آیفون XS مکس، با نمایشگر های ۵.۸ و ۶.۵ اینچی OLED در کنار پردازنده ی هفت نانومتری A12 معرفی کرد.
به گزارش زومیت، سر انجام اپل با رونمایی از جدیدترین گوشی های هوشمند مورد انتظار خود، به یک سال انتشار بی وقفه و مداوم شایعات و گمانه زنی های گوناگون پایان داد. کوپرتینونشین ها جایگزین آیفون ۱۰ را در دو نسخه ی ۵.۸ و ۶.۵ اینچی با نام های آیفون ۱۰ اس و آیفون ۱۰ اس مکس رونمایی کردند که نسخه ی بزرگ تر ابعاد فیزیکی تقریبا یکسانی با آیفون ۸ پلاس ۵.۵ اینچی دارد.
پرچم داران جدید اپل همانند نسل گذشته از نمایشگر OLED با نام تجاری سوپر رتینا استفاده می کنند؛ اما پاسخ لمسی در آن ها به نرخ ۱۲۰ هرتز افزایش یافته است و گستره ی داینامیک نیز نسبت به گذشته افزایشی ۶۰ درصدی را نشان می دهد. نمایشگر آیفون ۱۰ اس و ۱۰ اس مکس از هر دو استاندارد دالبی ویژن و HDR10 پشتیبانی می کنند. نمایشگر iPhone Xs رزولوشنی مشابه با نسل گذشته را ارائه می دهد؛ اما نسخه ی ۶.۵ اینچی ۱۲۴۲ × ۲۶۸۸ پیکسل را در بطن خود دارد. نمایشگر آیفون های ۲۰۱۸ را اسپیکرهای استریویی همراهی می کنند که طبق ادعای اپل، صدای فراگیرتر و ۵۰ درصد بلندتری را ارائه می دهند.
از نقطه نظر طراحی، آیفون های جدید اپل تفاوت چندانی با نسل گذشته ندارد و از همین رو اضافه شدن حرف S به انتهای نام آیفون ۱۰ منطقی به نظر می رسد. همانند گذشته بریدگی کوچکی در بالای نمایشگر وجود دارد که از ماژول های مربوط به Face ID، اسپیکر و سایر سنسورها میزبانی می کند؛ اما این بار میزان مقاومت آیفون در برابر آب و گردوغبار با استاندارد IP68 هم خوانی دارد؛ به طوری که طبق اعلام اپل، گوشی های جدید این شرکت می توانند به مدت ۳۰ دقیقه، فشار آب در عمق ۲ متری را تحمل کنند. Apple نسل جدید پرچم دار خود را علاوه بر رنگ های خاکستری و نقره ای، در رنگ طلایی نیز روانه ی بازار خواهد کرد.
قلب تپنده ی آیفون ۱۰ اس و ۱۰ اس مکس، پردازنده ی اختصاصی جدید اپل موسوم به A12 Bionic است، این تراشه پس از کرین ۹۸۰ یکی دیگر از نخستین پردازنده های هفت نانومتری دنیا محسوب می شود و ۶.۹ میلیارد ترانزیستور را در بطن خود دارد. پردازنده ی جدید اپل از ۶ هسته ی پردازشی، شامل ۲ هسته ی قدرتمند و ۴ هسته ی کم مصرف استفاده می کند. هسته های قدرتمند A12 Bionic نسبت به A11 حدود ۱۵ درصد سریع تر و ۴۰ درصد بهینه تر است؛ در حالی که هسته های کم مصرف، حدود ۵۰ درصد بهینه تر از گذشته عمل می کنند.
پردازنده ی جدید اپل همانند گذشته، موتور عصبی هشت هسته ای مجزایی را برای پردازش های مربوط به یادگیری ماشین دارد؛ اما عملکرد این موتور، ارتقاء فاحشی را نسبت به نسل قبل تجربه می کند؛ بدین ترتیب که موتور عصبی A11 قادر به انجام ۶۰۰ میلیارد عملیات در ثانیه بود؛ در حالی که در نسل جدید این عدد به ۵ تریلیون عملیات را در هر ثانیه انجام می دهد. واحد پردازش گرافیکی A12 چهار هسته را در بطن خود دارد و نسبت به گذشته ۵۰ درصد قدرتمندتر است. به لطف ماژول مدیریت حافظه ی جدید A12، آیفون های جدید اپل در نسخه ی ۵۱۲ گیگابایتی نیز قابل سفارش خواهند بود.
اپل طبق عادت گذشته، اشاره ای به ظرفیت باتری در دستگاه های جدید خود نکرد و تنها روی افزایش ۳۰ دقیقه ای طول عمر باتری iPhone Xs نسبت به گذشته تاکید داشت و ادعا کرد که آیفون Xs مکس بزرگترین باتری تاریخ آیفون را در بطن خود دارد و ۹۰ دقیقه عمر بیشتر را نسبت به نسل قبل به ارمغان می آورد. برای نخستین بار در تاریخ اپل، آیفون های جدید این شرکت از دو سیمکارت پشتیبانی می کند؛ اما به استثناء چین، در سایر نقاط دنیا قابلیت دو سیمکارت از طریق ترکیب یک سیمکارت فیزیکی و یک eSIM میسر خواهد بود.
آیفون ۱۰ اس همانند نسل قبل از دوربینی دوگانه با ترکیب دو سنسور ۱۲ مگاپیکسلی که در پسِ لنز های واید و تله فوتو با دیافراگم f/1.8 و f/2.4 قرار گرفته اند؛ البته سنسور اصلی نسبت به گذشته ارتقاء یافته است. دوربین دوگانه ی آیفون ۱۰ اس را فلش TrueTone بهبودیافته ای همراهی می کند که اکنون سیستم تشخیص لرزش نیز دارد. در نمای جلوی هر دو گوشی نیز۷ دوربین سلفی ۷ مگاپیکسلی آن ها با لنز f/2.2 قرار دارد.
به مدد پردازنده ی سیگنال تصویر جدید در تراشه ی A12 Bionic، اکنون دوربین آیفون ۱۰ اس در زمینه ی کاهش افکت Red Eye و ثبت تصاویر پرتره نیز بهتر از گذشته عمل می کند. اپل قابلیتی جدید موسوم به Smart HDR نیز برای دوربین iPhone Xs معرفی کرد که با ثبت تصاویر اضافه از هایلایت ها و سایه های تصویر، سپس استفاده از موتور عصبی برای ترکیب بهینه ی آن ها، تصاویر HDR باکیفیتی را تولید می کند.
اپل افکت بوکه را نیز در دوربین آیفون ۱۰ اس بهبود داده است و بدین ترتیب گذار از مرز بین پس زمینه و سوژه به صورت نرم تری خواهد بود، ضمن اینکه به لطف اسلایدر جدید، کاربران می توانند پس از ثبت عکس نیز، عمق میدان را تغییر دهند. از نقطه نظر ثبت ویدیو نیز مهم ترین تغییر در پرچم داران جدید اپل، توانایی ضبط صدای فول استریو است.
هر دو گوشی آیفون ۱۰ اس و ۱۰ اس مکس در سه مدل ۶۴، ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایتی روانه ی بازار خواهند شد؛ کوپرتینونشین ها قیمت پایه ی ۹۹۹ دلاری را برای iPhone Xs در نظر گرفته اند؛ حال آنکه مدل پایه ی iPhone Xs Max را با قیمت ۱۰۹۹ دلار به فروش خواهند رساند. پیش سفارش آیفون های جدید اپل از تاریخ ۱۴ سپتامبر (۲۳ شهریور) و از تاریخ ۲۱ سپتامبر (۳۰ شهریور) نیز عرضه ی آن ها آغاز خواهد شد.
آیفون XR ارزان قیمت اپل در شش رنگ مختلف رونمایی شد
اپل در جریان کنفرانس معارفه ی آیفون ۲۰۱۸، از مدل مقرون به صرفه ی آیفون ۱۰ آر با قیمت پایه ی ۷۴۹ دلاری پرده برداری کرد.
به گزارش زومیت، اپل در کنار معرفی آیفون ۱۰ اس و آیفون ۱۰ اس مکس، به طور رسمی از آیفون 10 آر هم رونمایی به عمل آورد.
آیفون ۱۰ آر اپل به عنوان گوشی هوشمندی میان رده، مجهز به صفحه نمایش ۶.۱ اینچی بدون حاشیه ی مشابه با آیفون 10 معرفی شده در سال گذشته است. نمایشگر iPhone XR اپل با رزولوشن ۱۷۹۲ در ۸۲۸ پیکسل و از نوع LCD پیشرفته با صفحه ی لمسی خازنی ۱۲۰ هرتزی است. این نمایشگر از چگالی پیکسل ۳۲۶ نقطه در اینچ بهره می برد و دارای ۱.۴ میلیون پیکسل است. به ادعای سخن گوی اپل، صفحه نمایش آیفون ۱۰ آر که Liquid Retina نام گذاری شده، دارای برترین دقت رنگ بوده و پیشرفته ترین نمونه ی نمایشگر LCD موجود در جهان است. بریدگی موجود در صفحه نمایش گوشی هوشمند اپل محل قرارگیری سیستم تشخیص چهره ی Face ID و دوربین فیس تایم مشابه با دو آیفون جدید سری ۱۰ اس است که بخشی از این سیستم هم محسوب می شود.
به واقع اپل با معرفی مدل میان رده ی آیفون XR مجهز به سیستم تشخیص چهره ی فیس آیدی، به طور رسمی آیفون های مجهز به حسگر اثر انگشت و دکمه ی هوم را از رده خارج کرد.
دوربین تکی آیفون میان رده ی اپل دارای حسگر ۱۲ مگاپیکسلی عریض با رزولوشن 2160p مجهز به لرزش گیر اپتیکال است. اندازه ی پیکسل حسگر تصویر این دوربین برابر ۱.۴ میکرومتر است. به علاوه، دوربین یاد شده دارای دهانه ی دیافراگم f/1.8، لنز ۶ تکه و یک فلاش چهارگانه ی (Dual Tone) ال ای دی بهبود یافته است. فلاش یاد شده مجهز به حسگر تشخیص سوسو زدن تصویر است. دوربین سلفی گوشی آیفون XR اپل هم به حسگر ۷ مگاپیکسلی تجهیز شده که از قابلیت کنترل عمق جلوه ی ویژه ی بوکه بهره می برد.
بدنه ی گوشی هوشمند آیفون X آر از جنس شیشه و آلومینیوم ساخته شده است و در شش رنگ بندی جذاب مشکی، قرمز، سفید، زرد، مرجانی (نارنجی) و آبی در دسترس خریداران خواهد بود. آیفون یاد شده مشابه با iPhone 10 دارای گواهی IP67 به مفهوم توانایی مقاومت در برابر نفوذ آب به مدت سی دقیقه و به عمق ۱ متر است.
پردازنده ی مرکزی A12 Bionic استفاده شده در آیفون ۱۰ آر مشابه با پردازنده ی آیفون ۱۰ اس و آیفون ۱۰ اس مکس است. پردازنده ی A12 ساخت اپل از موتور شبکه ی عصبی ۸ هسته ای پشتیبانی می کند. این بخش از پردازنده، وظیفه ی پردازش امور مرتبط با یادگیری ماشین را به عهده دارد. موتور یاد شده قادر به پردازش ۵ تریلیون عملیات در هر ثانیه است. بدون وجود موتور شبکه ی عصبی، اپل نمی توانست سیستم تشخیص چهره ی خود را در آیفون به کار بگیرد.
پردازنده ی مجتمع A12 به واحد پردازش گرافیکی اختصاصی ساخت اپل مجهز شده و دارای CPU با ۴ هسته ی پردازشی و GPU با ۶ هسته ی پردازشی توانمند است. از دیگر مشخصات سخت افزاری مهم گوشی میان رده ی اپل، وجود حافظه ی رم ۳ گیگابایتی است. آیفون ۱۰ آر اپل فاقد جک صوتی ۳.۵ میلی متری است.
مهم ترین مساله در مورد آیفون ۱۰ آر اپل، قیمت پایه ی مقرون به صرفه ی ۷۴۹ دلاری آن است. همان طور که می دانید، طبق آمار منتشرشده از سوی موسسه ی Counterpoint، میزان فروش آیفون ۱۰، از مرز ۶۰ میلیون عبور کرده است. بدون شک، هدف اپل از رونمایی آیفون ۱۰ آر در قالبی مشابه با آیفون ۱۰ و با قیمتی پایین تر از آن، بالا بردن آمار فروش شگفت انگیز خود در آینده بوده است. نسخه ی ۶۴ گیگابایتی آیفون ۱۰ آر با قیمت پایه ی ۷۴۹ دلاری عرضه خواهد شد که شروع پیش فروش آن از ۱۹ ماه میلادی جاری خواهد بود.
حقیقت این است که اپل به منظور کاهش هزینه ی تولید گوشی هوشمند میان رده ی خود، از قطعات سخت افزاری و مواد اولیه ی ارزان قیمتی بهره برده است؛ با این حال موارد یاد شده از ارزش آیفون XR ساخت این شرکت سرشناس کم نمی کند.
اسپیگن از قاب آیفون 10 اس و آیفون 10 اس مکس رونمایی کرد
اسپیگن بهتازگی و پیش از معرفی رسمی آیفون ۱۰ اس و آیفون ۱۰ اس مکس، از قاب مخصوص این گوشیها رونمایی کرده است.
به گزارش زومیت، شرکت شناختهشدهی اسپیگن تصمیم گرفته پیش از رونمایی رسمی اپل از آیفونهای ۲۰۱۸، قاب مخصوص گوشیهای آیفون ۱۰ اس و آیفون ۱۰ اس مکس را معرفی کند. این قابهای جدید، نحوهی طراحی گوشیهای یادشده را بهخوبی نشان میدهند؛ گفتنی است که این شرکت تاکنون در مورد قاب گوشی آیفون ۲۰۱۸ اقتصادی (آیفون ۱۰ آر) سخنی بهمیان نیاورده است.
طبق گزارشات اخیر، گوشی iPhone Xs Max قرار است بزرگترین و در عین حال سنگینترین آیفون ساختهشده تا به امروز باشد؛ اپل در این گوشی از نمایشگر ۶.۵ اینچ OLED استفاده کرده است. در کنار اینها خاطرنشان میکنیم که قابهای جدید اسپیگن، استفاده از نمایشگر ۵.۸ اینچی را در آیفون ۱۰ اس تایید میکنند. بهعلاوه، موارد دیگری نظیر بریدگی نمایشگر و دوربین دوگانه، در هر دو گوشی وجود خواهند داشت.
پردازنده ی A12 بایونیک؛ اپل از نخستین تراشه ی ۷ نانومتری برای گوشی های هوشمند رونمایی کرد
طبق انتظارات، اپل از نسل جدید پردازنده ی موبایلی خود با نام A12 Bionic رونمایی کرد. این پردازنده قدرت بخش نسل جدید آیفون های اپل خواهد بود.
به گزارش زومیت، اپل علاوه بر معرفی از نسل جدید اپل واچ و آیفون، از پردازنده ی موبایلی مورد انتظار خود با نام A12 بایونیک نیز رونمایی کرد. طبق گفته ی این شرکت، پردازنده ی جدید آن ها برای نخستین بار از لیتوگرافی ۷ نانومتری بهره می برد که ۶.۹ میلیارد ترانزیستور را درون خود جای داده است. فیل شیلر، در گفته های خود از این پردازنده به عنوان «هوشمند ترین و قدرتمندترین تراشه در بین گوشی های هوشمند» یاد کرد.
در این نسل، اپل از ۶ هسته ی پردازشی استفاده کرده که تنها دو عدد از آن ها به پردازش های پیچیده می پردازند و مابقی به افزایش بهره وری اختصاص دارند؛ افزون بر این، بخش گرافیکی این پردازنده نیز پیشرفت هایی را نسبت به نسل پیشین تجربه کرده است. اهالی کوپرتینو ادعا می کنند که عملکرد گرافیکی A12 بایونیک با افزایش ۵۰ درصدی نسبت به A11 همراه بوده است.
از تغییرات چشمگیر این پردازنده در مقایسه با پردازنده ی سال گذشته، بهبود قابل توجه موتور عصبی است؛ این موتور وظیفه ی پردازش کارهای مربوط به هوش مصنوعی را برعهده دارد. در همین راستا، اپل تعداد هسته های این بخش را با افزایش ۶ عددی، به هشت هسته رسانده که قدرت بسیار بیشتری را در اختیار کاربران قرار می دهد.
در مقام مقایسه، خوب است بدانید که موتور عصبی نسل قبل در هر ثانیه قادر به پردازش ۶۰۰ میلیارد عملیات بود؛ در حالی که این مقدار در نسل فعلی به ۵ تریلیون عملیات در ثانیه افزایش پیدا کرده است
با این اوصاف، با وجود اینکه اپل در طول این مراسم از پردازنده ی جدیدِ خود به عنوان نخستین پردازنده ی ۷ نانومتری جهان یاد کرد، اما ماه گذشته، هواوی با معرفی تراشه ی کرین ۹۸۰، این کار را زودتر از اپل انجام داد؛ البته در این بین، باید به این موضوع اشاره کرد که تراشه ی هواوی تا ماه اکتبر به بازار عرضه نخواهد شد.
با توجه به اینکه روز به روز بر تعداد اپلیکیشن های پیچیده و پرحجم در فروشگاه های نرم افزاری موبایل اضافه می شود، مسلماً قدرت بیشتر پردازنده ی A12 بایونیک نقش به سزایی در بهبود تجربه ی کاربری مصرف کنندگان و اجرای سریع تر اپلیکیشن ها ایفا خواهد کرد.
پر ارزش ترین برند جهان در جریان مراسم خود از اپلیکیشن جدیدی با نام Homecourt رونمایی کرد که حرکات شما در طی یک مسابقه ی بسکتبال را زیر نظر می گیرد و با ارائه ی آمار شوت ها، پاس ها و دیگر موارد، در بهبود مهارت هایتان شما را یاری می کند؛ مشخصاً اینگونه موارد بدون وجود تراشه ی هوش مصنوعی قوی امکان پذیر نخواهد بود.
اوپو A7x معرفی شد؛ دوربین دوگانه، باتری ۴۳۲۰ میلی آمپرساعتی و طراحی شبیه به اوپو F9
اوپو در سکوت خبری، از جدیدترین گوشی هوشمند خود به نام Oppo A7x با طراحی شبیه به F9 رونمایی کرد.
به گزارش زومیت، گوشی جدید اوپو ای ۷ ایکس در حقیقت نسخه ی تغییر یافته ی گوشی اوپو اف ۹ است که با تعدادی تغییر و قیمتی معقول، در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت. اوپو اعلام کرده است که حافظه ی داخلی گوشی جدید این شرکت ۱۲۸ گیگابایت خواهد بود؛ موضوع عجیب، استفاده از ۴ گیگابایت رم در Oppo A7x است؛ در حالی که اوپو اف ۹ دو مدل جداگانه با ۴ و ۶ گیگابایت رم و حافظه ی داخلی ۶۴ گیگابایت داشت.
در کنار این ها، اوپو در اِی ۷ ایکس از دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.0 و قابلیت های هوش مصنوعی استفاده کرده است؛ همچنین در بخش پشتی گوشی شاهد دوربین دوگانه با سنسورهای ۱۶ و ۲ مگاپیکسلی به همراه فلش LED هستیم (دقیقا همچون Oppo F9). یکی از نکات منفی A7x نسبت به اف ۹، نبود فناوری شارژ سریع اختصاصی اوپو، یعنی VOOC در آن است.
اوپو A7x قرار است در دو رنگ بندی بنفش و آبی در دسترس مخاطبان قرار گیرد؛ البته این گوشی تنها در چین عرضه می شود و احتمالا هیچ گاه در خارج از بازار این کشور، شاهد آن نخواهیم بود؛ حداقل نه با این اسم.
ای ۷ ایکس قرار است از سیستم عامل اندروید ۸.۱ اوریو با رابط کاربری ColorOS 5.2 بهره مند باشد. نمایشگر اوپو ای ۷ ایکس از نوع 2.5D با اندازه ی ۶.۳ اینچ و وضوح ۲۲۸۰ در ۱۰۸۰ پیکسل است و در بالای آن، شاهد بریدگی قطره ای کوچکی هستیم؛ از میان دیگر مشخصات نمایشگر، می توان به نسبت تصویر ۱۹:۹، پشتیبانی از چند لمس به صورت همزمان و نسبت نمایشگر به بدنه ی ۹۰.۸ درصد اشاره کرد.
گوشی جدید اوپو به پردازنده ی هشت هسته ای هلیو P60 مدیاتک مجهز شده است که از میان این هشت هسته، چهار هسته از نوع A73 با فرکانس ۲ گیگاهرتز و چهار هسته ی دیگر از نوع A53 با فرکانس ۲ گیگاهرتز هستند؛ این گوشی هوشمند، علاوه بر موارد یاد شده، به پردازنده ی گرافیکی Mali-G72 MP3 آرم تجهیز شده است.
اوپو A7x از باتری ۴۳۲۰ میلی آمپرساعتی استفاده می کند؛ بنابراین احتمالا می تواند بیش از یک روز دوام بیاورد. در کنار موارد یادشده، قابلیت های ارتباطی این گوشی شامل وای فای 802.11 a/b/g/n، بلوتوث نسخه ی ۴.۲ و GPS می شوند. Oppo A7x دارای ابعادی معادل ۱۵۶.۷ در ۷۴ در ۷.۸۸ میلی متر است و تنها ۱۶۹ گرم وزن دارد.
اوپو اعلام کرده که قرار است فروش گوشی ای ۷ ایکس، در روز ۱۴ سپتامبر امسال (۲۳ شهریور) ساعت ۱۰ صبح به وقت محلی با قیمت ۲۹۰ دلار آغاز شود. گفتنی است که این شرکت به خریداران گوشی خود، هدفون MH133 را به صورت رایگان هدیه می دهد.
امکان ارسال و دریافت پیامک به نسخه پیش نمایش اسکایپ اضافه شد
نسخه ی پیش نمایش اسکایپ به ویژگی جدیدی مجهز شده است که به کاربران اجازه می دهد از طریق این اپلیکیشن به ارسال و دریافت پیامک بپردازند.
به گزارش زومیت، مایکروسافت به روزرسانی جدیدی را در اختیار کاربران نسخه ی پیش نمایش اسکایپ قرار داده است که به آن ها اجازه می دهد از طریق اسکایپ به ارسال و دریافت پیامک (SMS) بپردازند، این ویژگی برای اندروید، ویندوز ۱۰ و macOS ارائه می شود و به لطف آن کاربران اسکایپ خواهند توانست پیام های موجود در تلفن همراه خود را با اسکایپ همگام سازی (Sync) کنند. علاوه بر این، امکان خواندن پیام ها و پاسخ دادن به آن ها نیز وجود خواهد داشت.
در پیام منتشر شده توسط تیم توسعه دهنده ی اسکایپ چنین گفته شده است:
با ارائه ی نسخه ی پیش نمایش جدید برای اندروید، شما خواهید توانست رایانه ی مجهز به ویندوز یا macOS را به گوشیتان متصل کنید تا ارسال پیامک ها به رایانه ی رومیزی شما شروع شود. (هم گوشی و هم رایانه باید از نسخه ی پیش نمایش اسکایپ استفاده کنند). دیگر نیازی نیست با شنیدن صدای زنگ پیامک به سراغ گوشیتان بروید؛ بلکه می توانید به طور مستقیم و به وسیله ی رایانه به پیام ها پاسخ دهید.
با اضافه شدن این ویژگی که SMS Connect نام دارد، می توانید:
- پیامک های شخصی و گروهی را بخوانید و به آن ها پاسخ دهید.
- پیام چند رسانه ای (MMS) که شامل فیلم و عکس می شود، دریافت کنید.
- گفتگوی جدیدی را شروع کنید.
برای استفاده از ویژگی SMS Connect باید آخرین نسخه ی پیش نمایش اسکایپ را روی گوشی و رایانه ی شخصیتان نصب کنید. پس از آن، در نرم افزار اسکایپ در گوشی اندرویدی تان روی عکس پروفایلتان تپ کرده و سپس گزینه ی Settings (تنظیمات) را لمس کنید. بعد از آن وارد قسمت Messaging شوید و گزینه ی SMS را انتخاب کنید. سپس باید گزینه ی Enable SMS Connect را لمس کنید. در نهایت اسکایپ مراحلی را به شما نشان می دهد که با طی کردن آن ها می توانید گوشی را به رایانه ی خود متصل کنید.
تجربه ی استفاده از این ویژگی شبیه به ویژگی ارسال و دریافت پیام است که توسط مایکروسافت به اپلیکیشن Your Phone اضافه شده بود. در حال حاضر نمی دانیم که چرا مایکروسافت یک ویژگی را در قالب دو اپلیکیشن متفاوت ارائه می دهد؛ اما شاید با گذر زمان از هدف ردموندی ها آگاه شویم. فعلا تنها کاربران نسخه ی پیش نمایش اسکایپ شانس امتحان کردن این ویژگی را دارند و ساکنان ردموند قصد ندارند تا زمان رفع نواقص مربوط به ویژگی یادشده، آن را در اختیار عموم کاربران قرار دهند.
مایکروسافت با ویژگی بینگ اسپاتلایت توجه بیشتری به اخبار می دهد
چندی پیش مایکروسافت ویژگی جدیدی تحت عنوان Bing Spotlight را معرفی کرد که تجربه ی خبرخوانی در موتور جستجو بینگ را ارتقاء می دهد.
به گزارش زومیت، در حالی که شرکت های بزرگی همچون گوگل و اپل در سال های اخیر توجه ویژه ای به اپلیکیشن های خبرخوان نشان داده اند؛ اما مایکروسافت تاکنون اقدامی شایسته در این زمینه انجام نداده بود. حال به لطف ویژگی بینگ اسپاتلایت، مایکروسافت نیز به جرگه ی دیگر شرکت های فناوری پیوسته و قصد دارد از طریق این قابلیت با نمایش اخبار و مقالات مشابه با موضوع جستجو شده، تجربه ی خبرخوانی در موتور جستجوی بینگ را بهبود بخشد.
ویژگی اسپاتلایت اخبار و سرتیتر ها مربوط به جستجوی کاربران را در صفحه ی نتایج نمایش می دهد. بینگ برای دستیابی به این مهم، اخبار را از چندین منبع خبری جمع آوری می کند و چکیده ی آن را به صورت خلاصه نمایش می دهد تا کاربران در صورت تمایل ادامه ی آن را مطالعه کنند.
طبق گفته ی بینگ، آن ها برای نمایش ستونِ خبرات مقدار بسیار زیادی از وب سایت ها و مقالات را بررسی می کنند؛ در این بین نحوه ی پوششِ خبر، چگونگی پرداختن نویسنده به آن موضوع و زمان انتشار در نظر گرفته می شوند؛ همگی این مسائل به لطف الگوریتم های یادگیری عمیق و نمودارهای وب از سایت های برتر میسر شده است.
گوگل نیز به عنوان بزرگترین رقیبِ بینگ چنین ویژگی ای را تحت نام «Full Coverage» توسعه داده است؛ با این حال، آن دسته از افرادی که علاقه ای به استفاده از گوگل نداشتند، اکنون می توانند از قابلیت یادشده در موتور جستجوی بینگ بهره مند شوند.
اسپاتلایت روی نسخه ی دسکتاپ و موبایل، این موتور جستجو فعال است؛ با این وجود، فعلاً تنها کاربران ایالات متحده قادر به استفاده از آن خواهند بود.
اینستاگرام میانبر های اموجی را به بخش نظرات اضافه کرد
اینستاگرام برای ارسال و واکنش سریعتر کاربران در بخش نظرات، نوار میانبر جدیدی را با محوریت اموجی ها به بخش نظرات اضافه کرده است.
به گزارش زومیت، بالاخره پس از مدت ها انتظار، اینستاگرام به وعده ی خود عمل کرد و میانبر اموجی ها را به بخش نظرات افزود. این بخش که به صورت نواری در زیر کامنت ها نمایش داده می شود، براساس نحوه ی استفاده ی کاربر از این شکلک ها، اموجی پر استفاده را به او پیشنهاد می دهد؛ بنابراین کاربران برای ابراز احساساتشان دیگر نیازی به صفحه کلید ندارند و به سادگی می توانند از این نوار استفاده کنند.
این ویژگی از ماه می به صورت عمومی برای برخی از کاربران در دسترس قرار گرفته بود؛ اما از روز پنج شنبه، قابلیت یادشده به صورت جهانی برای کاربران در دسترس قرار گرفت.
اینستاگرام در پستی نوشت:
چه احساسی دارید وقتی اموجی های مورد علاقه تان، درست در مقابل شما قرار می گیرند!
باتوجه به اینکه عده ی کثیری از کاربران اینستاگرام ترجیح می دهند که احساسات خود راجع به یک موضوع را از طریق اموجی ها بروز دهند، قطعاً اضافه شدنِ این ویژگی قدم مثبتی برای شبکه ی اجتماعی محبوب تلقی خواهد شد.
شما می توانید از طریق به روزرسانی به آخرین نسخه ی Instagram، از ویژگی یادشده بهره ببرید.
فیسبوک برای شناسایی الگوهای رفتاری توهین آمیز، هوش مصنوعی توسعه می دهد
فیسبوک به توسعه ی هوش مصنوعی جدیدی مشغول است که الگوهای رفتاری توهین آمیز را تشخیص می دهد.
به گزارش زومیت، باتوجه به تعداد بسیار زیادِ کاربران فیسبوک، مدیران این شبکه ی اجتماعی برای حصول اطمینان از سلامت محتوای پلتفرم خود کار سختی را در پیش دارند.
از زمان شکل گیری فیسبوک تا امروز، این شبکه ی اجتماعی در سیستم تشخیصِ محتوای خود تغییرات بسیاری را اعمال کرده و اکنون در ادامه ی این تغییرات، آن ها به توسعه ی هوش مصنوعی جدیدی مشغول هستند تا الگوهای رفتاری (Meme) توهین آمیز را شناسایی کند.
فیسبوک مطلبی را در وبلاگ خود منتشر کرد که از توسعه ی سیستمی جدید برای شناسایی متن در فیلم و عکس خبر داد. این سیستم که رُزِتا نام دارد، محتوای موجود در فایل های چندرسانه ای را به کمک یادگیری ماشین رونویسی می کند تا برای سیستم قابل فهم باشد؛ سپس با بررسی متنِ موجود در تصویر، فیسبوک توهین آمیز بودنِ آن را تشخیص می دهد.
ابزارهای رونویسی، موضوع جدیدی در دنیای فناوری نیستند؛ اما Facebook به دلیل بزرگِ بودن پلتفرم خود با چالش های بسیاری روبرو است؛ چالش هایی که بسیاری از آن ها به تصاویر ارسال به این شبکه ی اجتماعی مربوط می شوند. طبق گفته ی این غولِ دنیای اینترنت، سیستمِ جدیدِ آن ها فعالیت خود را آغاز کرده و روزانه میلیاردها عکس و فریم در ویدیو را در فیسبوک و اینستاگرام بررسی می کند.
فعلاً مشخص نیست که این شبکه ی اجتماعی با داده های جمع شده چه کاری خواهد کرد؛ اما مشخصاً چنین ابزاری برای ویژگی هایی ابتدایی نظیر جستجوی تصاویر و خوانشِ صفحه نمایش کارآمد خواهد بود.
با این اوصاف، به نظر می رسد که فیسبوک با ساختِ سیستمِ جدید اهداف بزرگتری را در سر می پروراند. آن ها می توانند از طریق هوش مصنوعی یادشده علایق شما را تشخیص دهند و براساس آن ، فیذ خبری موردعلاقه تان را به نمایش درآورند؛ همچنین تشخیص تصاویر معنادار با درون مایه ی طنز یا توهین آمیز، از این پس بسیار راحت تر انجام خواهد شد.
طبق گفته ی غول شبکه های اجتماعی، این ابزار تنها به زبان انگلیسی محدود نیست و از همین ابتدا، چندین زبان را پوشش می دهد.
توییتر اکنون از پخش زنده صوتی پشتیبانی می کند
توییتر با همکاری پریکسوپ، قابلیت پخش زنده ی صوتی را به پلتفرم خود اضافه کرد.
به گزارش زومیت، توییتر چندین سال است که از طریق اپلیکیشن پریسکوپ خود نوعی از پخش زنده ی ویدیویی را در اختیار کاربران خود قرار می دهد؛ اما اگر تمایلی به برقراری ارتباط تصویری نداشته باشید، وضعیت به چه ترتیب خواهد بود؟ به نظر می رسد که دیگر به ارجاع دنبال کنندگان خود به سرویسی دیگری برای به اشتراک گذاری صدایتان نیازی نخواهید داشت؛ چرا که هم اکنون نسخه ی iOS اپلیکیشن های توییتر و پریسکوپ از قابلیت پخش زنده ی صوتی نیز پشتیبانی می کنند.
با اضافه شدن قابلیت پخش زنده ی صوتی، دیگر نیازی به حضور در مقابل دیدگان دنبال کنندگان نخواهید داشت. خاطرنشان می کنیم که درست مانند پخش زنده ی ویدیویی، توییتر در نسخه ی صوتی نیز امکان پایش آمار مخاطبان را در اختیار کاربر قرار می دهد. در حال حاضر صحبتی در خصوص پشتیبانی نسخه ی اندروید دو اپلیکیشن Twitter و Periscope از قابلیت پخش زنده ی صوتی به میان نیامده است؛ اما به نظر می رسد که پس از گذشت مدتی، کاربران پلتفرم اندروید نیز قابلیت یادشده را روی دستگاه های خود در اختیار خواهند داشت.
در حالی که توییتر، پخش زنده ی صوتی را به عنوان گزینه ای در قالب حریم خصوصی قلمداد می کند؛ اما این قابلیت می تواند درهای توییتر و پریسکوپ را به روی پخش های زنده ای بگشاید که پیش از این واقع گرایانه به نظر نمی رسیدند. شما می توانید مخاطب برنامه های رادیویی یا پادکست ها باشید یا به افرادی گوش فرا دهید که پیش از این برای بیان نظرات خود به توییت استورم (توییت های دنباله دار) نیاز داشتند.
علاوه بر موارد یادشده، پخش زنده ی صوتی می تواند در شرایطی مانند گزارش-از-سر-صحنه که در آن کاربر علاقه ای به آشکار شدن چهره ی خود ندارد یا در صورت استفاده از اتصال اینترنت با سرعت پایین، بسیار سودمند باشد، به نظر می رسد که توییتر نیز از این موضوع اطلاع دارد. چنانچه کاربر از این موضوع آگاه باشد که می تواند از طریق اپلیکیشن یک شبکه ی اجتماعی، شنونده ی ایستگاه رادیویی دلخواه خود باشد یا داستان خبری مهم را دنبال کند، احتمالا زمان بیشتری را در آن شبکه ی اجتماعی صرف خواهد کرد.
یاهو اپلیکیشن همه منظوره ای با هدف دسترسی وسیع تر کاربران منتشر کرد
یاهو، اپلیکیشن همه منظوره ای را منتشر کرد که سرویس های هواشناسی، اخبار، ورزش و موارد دیگه ای را در خود جای داده است.
به گزارش زومیت، یاهو به عنوانِ یکی از قدیمی های دنیای اینترنت، سرویس های گوناگونی نظیر ایمیل، جستجو، اخبار، هواشناسی و مالی را تاکنون راه اندازی کرده است. حال این شرکت کهنه کار در ادامه ی تلاش هایش برای خروج از بحران، اپلیکیشن همه منظوره جدیدی را برای دستگاه های اندرویدی منتشر کرده که تمام سرویس های فوق را در دلِ خود جای می دهد.
طبق گفته ی یاهو، اخبار و وقایعی که به اطلاع شما می رسد، همگی قابل شخصی سازی هستند و موضوعاتِ خبری به تناسب علاقه ی شما نمایش داده می شوند.
اگر تاکنون از اپلیکیشن گوگل استفاده کرده باشید، احتمالا متوجه شالوده ی کلی برنامه ی یاهو خواهید شد؛ با این حال، قرار نیست این اپلیکیشن به یک باره همه چیز را برای این کهنه سربازِ دنیای وب تغییر دهد و سلطنت وب را دوباره برای یاهو به ارمغان بیاورد. بی شک افرادی که از سرویس های یاهو استفاده می کنند، اپلیکیشنِ جدیدی برایشان کارآمد خواهد بود.
Yahoo قسمت فوقانی برنامه ی یادشده را به گزارشِ آب و هوا اختصاص داده است. در قسمت میانی نیز طبق سلیقه ی شما، اخباری از منابع گوناگون دستچین شده اند. دیگر بخش مهم یاهو میل یا همان سرویس ایمیل است که علاوه بر نمایشِ ایمیل های دریافتی، کوپن های تخفیفی رستوران های اطرافتان را نیز به شما پیشنهاد می کند؛ البته برای بهره مندی از این کوپن ها، دسترسی به موقعیت مکانیتان الزامی است. در انتها نیز یاهو فاینانس قرار گرفته که رویدادهای مالی را در طول هفته به اطلاعتان می رساند.
AMD از چهار پردازنده جدید سری ریزن رونمایی کرد
AMD به صورت رسمی از پردازنده های 2500X ،2700E ،2600E و 2300X رونمایی کرد.
به گزارش زومیت، AMD چهار CPU جدید سری 2000 را که مبتنی بر معماری ذن پلاس و لیتوگرافی ۱۲ نانومتری هستند، معرفی کرد. دو عدد از این پردازنده ها مربوط به سری X و دو پردازنده ی دیگر مربوط به سری E هستند؛ گفتنی است که پردازنده های جدید سری X دارای توان طراحی حرارتی (TDP) معادل ۶۵ وات و پردازنده های سری E دارای توان حرارتی ۴۵ وات هستند.
نکته ی عجیب اینجا است که رویداد برگزارشده توسط AMD، تنها شامل پردازنده های 2300X و 2500X بود و این شرکت بنا به دلایلی پردازنده های جدید سری E را با خود به کنفرانس نیاورده بود. گفته می شود که پردازنده های جدید سری X به صورت همزمان با کامپیوتر جدید Acer Nitro عرضه خواهند شد.
پردازنده ی 2500X دارای چهار هسته و هشت ترد و 2300X دارای چهار هسته و چهار ترد است. ای ام دی در مورد نحوه ی پیکربندی واحدهای CCX گفته که در هردوی این پردازنده ها به جای پیکربندی 2X2 از پیکربندی تکی استفاده شده است. این موضوع به این معنا است که کش L3 پردازنده های جدید سری X به جای ۱۶ مگابایت، تنها ۸ مگابایت است. با همه ی این ها، AMD مدعی شده است که این پردازنده های جدید نسبت به نسل قبلی شان، ۸ تا ۱۰ درصد بهبود عملکرد را تجربه خواهند کرد.
این شرکت همچنین گفته است که پردازنده های جدید از DDR4-2933 هم پشتیبانی می کنند؛ در ضمن، هیچ یک از آن ها دارای سیستم خنک کننده ی اختصاصی نخواهند بود.
Ryzen 5 2600E و Ryzen 7 2700E نخستین پردازنده های هشت و شش هسته ای شرکت AMD هستند که به صورت پیش فرض از توان حرارتی ۴۵ وات بهره می برند. این پردازنده ها، سازندگان کامپیوترها را قادر می سازند تا سیستم های نه چندان قدرتمندی را بدون نیاز به خنک کننده های رده بالا، تولید کنند؛ این پردازنده ها همچنین دارای سرعت کلاک ۳۰۰ تا ۴۰۰ مگاهرتز هستند. مورد مهمی که باید بدانید این است که پردازنده های یادشده از Precision Boost Overdrive پشتیبانی نخواهند کرد.
نکته ی مهم این است که پردازنده های جدید قرار است تنها برای شرکای سخت افزاری ای ام دی عرضه شوند و مردم عادی نمی توانند آن ها را خریداری کنند. گفتنی است که این پردازنده ها برای نخستین بار در کامپیوتر Nitro N50-100 ایسر با قیمت ۹۰۰ دلار مورد استفاده قرار می گیرند.
اگر به تهیه ی این پردازنده های جدید علاقه مندید و می خواهید حتما کامپیوتر جدید ایسر را تهیه کنید، بد نیست بدانید که این کامپیوتر دارای ۸ گیگابایت رم، کارت گرافیک Radeon RX 580 ای ام دی، یک ترابایت حافظه ی داخلی به همراه ماوس و کیبورد مخصوص خواهد بود. AMD اعلام کرده است که به زودی شرکت های بیشتری، کامپیوترهایشان را با پردازنده های جدید سری X و E خواهند ساخت. تاکنون جزئيات مربوط به قیمت این CPU-ها اعلام نشده است؛ اما طبق اعلام AMD، این پردازنده ها در آینده ای نزدیک در دسترس قرار خواهند گرفت.