معرفی ابزار های کنترل اینترنت کودکان در گوشی

مدیریت دسترسی کودکان به برنامه ها و محتوا در فضای مجازی وظیفه والدین است که با کمک برنامه ها آسان می شود. در ادامه چند برنامه کاربردی را معرفی می کنیم.

دردسترس بودن اینترنت و خرید گوشی برای کودکان منعی ندارد و چه بسا که در صورت استفاده ی صحیح از آن، سبب شکوفایی استعداد در ابعاد مختلف شود؛ اما لازمه ی آن نظارت و کنترل اینترنت کودکان توسط والدین در مراحل ابتدایی است تا رفته رفته در این محیط نیز برای ایستادن روی پای خودشان آماده شوند.

اینترنت مانند تیغ دولبه  است و می توان از آن برای نجات جان افراد یا برای آسیب  رساندن به خود یا دیگری استفاده کرد؛ یعنی می توان استفاده از آن را به استفاده ی کودکان از چاقو میوه خوری شباهت داد که در مراحل ابتدایی توسط والدین انجام می شود، سپس تحت نظارت والدین، تا زمانی  که کودک خودش بتواند به تنهایی و به درستی از آن استفاده کند.

یکی از مسائلی که استفاده کودکان از اینترنت را تحت تأثیر قرار می دهد دردسترس بودن انواع محتوای نامناسب است. منظور از محتوای نامناسب صرفاً محتوای مبتذل نیست بلکه هر محتوای دارای رده بندی سنی از مستند گرفته تا فیلم های خشونت آمیز را شامل می شود. به عنوان مثال، فیلم های ابرقهرمانی یکی از رایج ترین محتواهایی هستند که با وجود خشونت و صحنه های مبارزه، سعی می شود تا جای ممکن بتوان آن ها را برای رده ی سنی پایین هم نمایش داد.

علاوه بر محتوا، ممکن است والدین بخواهند میزان استفاده یا دسترسی به برخی ویژگی های گوشی را مدیریت کنند. با این حال، یکی از اشتباهات رایج بین والدین، استفاده از ایمیل خود روی دستگاه فرزندان است؛ درصورتی که گوگل سرویسی دارد تا والدین برای ساخت ایمیل مخصوص فرزند خود با امکان نظارت  بر فعالیت های او اقدام کنند.

پیش از اینکه سراغ فهرست بهترین برنامه های کنترل اینترنت کودکان در گوشی برویم باید بررسی کنیم که بهترین گوشی برای کودکان کدام است.

برای استفاده کودکان اندروید بهتر است یا iOS؟

در پاسخ به این پرسش که در خرید گوشی برای فرزندتان سراغ چه سیستم عاملی بروید، با اولویت قرار دادن مسئله میزان کنترل و تسلط شما به گوشی فرزندتان، به سیستم عامل اندروید خواهیم رسید. به علاوه به علت تنوع زیاد در قیمت گوشی اندروید، بخش اعظمی از بهترین گوشی های بازار را محصولات اندرویدی تشکیل می دهند و این موضوع باعث می شود گزینه های بیشتری برای انتخاب دردسترس باشد.

دلیل انتخاب گوشی اندروید در مقایسه اندروید با iOS، برای کودکان این است که گزینه های بیشتری را در اختیار برنامه های نظارتی و مدیریتی قرار می دهد و والدین می توانند به گزارش های کامل تری دسترسی داشته باشند که در محیط بسته ی iOS، امکان ندارد.

بهترین برنامه های رایگان نظارت بر کودکان در گوشی

برنامه Google Family Link

این برنامه در سطح نظارتی و مدیریتی کاربری کودک از گوشی می تواند مورد استفاده قرار بگیرد. با راه اندازی برنامه Google Family Link روی گوشی خود و گوشی فرزندتان می توانید روی فعالیت های او و میزان زمانی که صرف هر برنامه می کند، نظارت کنید و برای هر برنامه محدودیت تعریف کنید.

امکان مسدودسازی برنامه های خاص و محتواهای دارای رده بندی سنی روی یوتیوب یا برخی وب سایت های دیگر را نیز با کمک برنامه Google Family Link به صورت رایگان در اختیار خواهید داشت. علاوه بر این، لایه ی امنیتی بیشتری برای محافظت از داده های شخصی کودک دارید و بدون نیاز به گوشی مقصد می توانید در گوشی مبدأ مجوزهای دانلود و نصب را بررسی کنید.

از دیگر ویژگی های برنامه Google Family Link می توان به قابلیت ردیابی موقعیت لحظه ای گوشی، زمان آنلاین بودن و درصد باتری گوشی اشاره داشت. این برنامه علاوه بر پلتفرم اندروید، امکان نصب روی آیفون را نیز دارد.

قابلیت Screen Time آیفون

بخش اسکرین تایم در آیفون راهکاری برای مدیریت زمان استفاده از گوشی هوشمند به حساب می آید. با کمک این برنامه که در قسمت تنظیمات آیفون ادغام شده است می توانید زمان معینی برای استفاده ی روزانه از هر برنامه تعریف کنید تا بعد از رسیدن به آن مقدار امکان استفاده از برنامه محدود شود؛ البته، همچنان می توان با ورود رمز این زمان را تمدید کرد.

قابلیت اسکرین تایم آیفون بخش دیگری با نام Screen Time for Family برای مدیریت آیفون و آپید کودکان دارد که نیازمند ساخت اپل آیدی متناسب با گروه سنی آن ها است. هرچند، به علت حساسیت اپل روی حریم شخصی گزینه های مشابه اندروید در اختیار سرپرست برای مدیریت و نظارت قرار نمی گیرد؛ اما اگر گزینه ی خرید گوشی اندرویدی برای فرزندتان دردسترس نباشد، همچنان می توان به آن اتکا کرد.

با راه اندازی اسکرین تایم روی آیفون فرزندتان، او برای نصب برنامه باید تأیید شما را دریافت کند. همچنین، امکان ردیابی موقعیت مکانی یا حتی اشتراک گذاری متقابل موقعیت مکانی نیز وجود دارد. تنظیم محدودیت های زمانی برای برنامه ها یا تعریف Downtime برای غیرفعال  شدن بسیاری از برنامه ها در یک زمان مشخص و تعریف مدت زمان استفاده از هر برنامه از دیگر ویژگی های اسکرین تایم اپل به شمار می رود.

بهترین برنامه های ثالث نظارت و مدیریت دسترسی کودکان (رایگان و پولی)

فارغ از برنامه های پیش فرضی که برای نظارت و مدیریت فعالیت دیجیتالی روی اندروید و iOS ارائه می شوند، برنامه های جانبی ای وجود دارند که قابلیت های بیشتری ارائه می دهند؛ اما اکثر این قابلیت ها به صورت پرداخت درون برنامه ای دردسترس قرار می گیرند.

برنامه Bark

بارک برنامه ای در سطح نظارتی است که گزارش های کاملی از تمام فعالیت های روی دستگاه فراهم می کند. هرچند از نظر مدیریت و ایجاد محدودیت نیز گزینه هایی ارائه می کند؛ اما نقطه ی تمرکز آن به تهیه ی گزارش معطوف می شود. بیش  از ۳۰ برنامه شبکه اجتماعی در این اپلیکیشن پشتیبانی می شوند و حتی لمس های روی نمایشگر برای کشیدن طرح و نقاشی را نیز در گزارش ثبت می کند.

برنامه ی بارک می تواند پیام های خصوصی ارسالی و دریافتی در برنامه هایی نظیر اینستاگرام، اسنپ چت فیسبوک، توییتر و تیک تاک را بررسی کند و در صورت وجود موارد مخاطره آمیز و نامناسب، به سرپرست نمایش دهد؛ همچنین برنامه ی یادشده می تواند از اسکرین شات های دارای محتوای نامناسب که حتی شامل کلمات می شوند، گزارش جمع آوری کند.

برنامه ی نظارتی بارک را می توان روی پلتفرم های ویندوز، مک اواس، اندروید و iOS و کروم بوک نصب کرد. امکان استفاده از برنامه به صورت یک دوره آزمایشی ۷ روزه وجود دارد و بعد از آن باید اشتراک ماهانه ۱۴ دلاری را برای بهره مندی از تمام امکانات خریداری کنید. البته، اشتراک آن در اپ استور می تواند با توجه به ریجن اپل آیدی متفاوت باشد.

ویژگی های کلیدی:

طرح رایگان هفت روزه

پشتیبانی از بیش  از ۳۰ برنامه شبکه اجتماعی

پشتیبانی از تعداد نامحدود دستگاه

امکان فیلتر کردن وب سایت و برنامه های خاص

ردیابی موقعیت مکانی

برنامه Boomerang

برنامه ی نظارتی دیگری که در این فهرست می توان قرار داد Boomerang نام دارد که نسبت  به بسیاری از برنامه های دیگر مزیت رقابتی خاصی دارد. علاوه بر قابلیت های تعریف زمان استفاده از هر برنامه، اشتراک گذاری موقعیت مکانی و مسدودسازی دسترسی به محتوای دارای رده بندی سنی، این برنامه امکانی برای مسدودسازی دسترسی به Safe Mode را در گوشی سامسونگ فراهم می کند.

برنامه نظارتی Boomerang روی گوشی سامسونگ با کمک قابلیت سامسونگ Knox لایه ی امنیتی ویژه ای ایجاد می کند تا بدون تأیید سرپرست امکان ورود به Safe Mode گوشی وجود نداشته باشد. افزون بر این، برخلاف برنامه ی بارک که چکیده ای از پیام ها را در اختیار سرپرست قرار می دهد، برنامه بومرنگ دسترسی کامل به تمام پیام های متنی را فراهم می کند و حتی اگر پیامی از شماره ای جدید دریافت شود نیز اعلانی برای سرپرست ارسال خواهد شد.

برنامه Boomerang برای نصب روی پلتفرم اندروید و آیفون توسعه داده شده و اشتراک آن بسیار ارزان تر از بارک است.

ویژگی های کلیدی:

مسدودسازی وب سایت

برنامه ریزی اسکرین تایم

تأیید مجوز نصب برنامه

موقعیت یابی و GPS

تهیه لیست از ویدئوهای تماشاشده در یوتیوب

برنامه Qustodio

برنامه Qustodio یکی از بهترین برنامه های نظارت و محدود کردن دسترسی کودکان به کامپیوتر و اینترنت شناخته می شود که طرح رایگان ارائه می کند. امکانات طرح رایگان این برنامه نظارتی شامل فیلتر کردن، اسکرین تایم، محدودیت زمانی برنامه ها و گزارش می شود. البته، طرح رایگان امکان نظارت به یک دستگاه را فراهم می کند و نمی توانید با یک حساب کاربری همزمان چندین دستگاه را کنترل کنید.

قابلیت مسدودسازی محتواهای مختلف در برنامه Qustodio بیش  از ۲۵ دسته بندی محتوایی را شامل می شود که حتی قدرتمندترین ابزار تغییر آی پی و VPN نیز نمی تواند آن را دور بزند.

برنامه ی Qustodio همچنین به والدین اجازه می دهد که تماشای ویدئو در یوتیوب را کنترل کنند و میزان ساعات فعالیت فرزندانشان در شبکه های اجتماعی را محدود کنند. درحال حاضر امکان استفاده از Qustodio در ویندوز، مک، اندروید، iOS، کیندل و Nook وجود دارد.

ویژگی های کلیدی:

طرح رایگان با قابلیت های اساسی نظارت و محدودیت برای یک دستگاه

فیلتر وب سایت با بیشتر از ۲۵ دسته بندی مختلف

نظارت و تهیه گزارش از میزان مدت زمان استفاده از دستگاه

تعریف محدودیت زمانی برای روزهای هفته با امکان قفل دستگاه و مخفی  کردن برنامه (روی iOS)

جمع بندی

برنامه های نظارتی و کنترل نوع کاربری کودکان در اینترنت و گوشی شامل موارد بیشتری از جمله انواع KeyLogger-ها می شود که امکان نظارت کامل روی فعالیت کاربران سیستم را فراهم می کند. همچنین، برای مدیریت دسترسی به وب سایت ها می توان از DNS مخصوص کودکان کمک گرفت. یکی دیگر از راه های مرسوم کنترل جست وجو در اینترنت، استفاده از قابلیت Safe Search گوگل روی پلتفرم های مختلف است.

منبع: زومیت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

16 − 5 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *