رفع مشکل عدم اتصال گوشی اندروید به کامپیوتر

اگر به تازگی با مشکل متصل نشدن کامپیوتر ویندوزی یا مک با تلفن اندروید مواجه شده اید، همراه ما باشید تا نحوه ی حل این مشکل را بررسی کنیم.

تصور کنید پس از مدت ها تصمیم گرفته اید تصویرها و ویدئوهای موجود در گالری گوشی را به کامپیوتر منتقل و فضای ذخیره سازی تلفن را خلوت تر کنید؛ اما هرچه تلاش می کنید، اتصال بین رایانه و تلفن همراه برقرار نمی شود. در این صورت، چه باید کرد؟ آیا دلیل این مشکل را می دانید؟

وصل نشدن گوشی اندرویدی به رایانه ی شخصی ممکن است به دلایل زیادی رخ دهد که در این مقاله، تمامی دلایل احتمالی را بررسی خواهیم کرد. اگر نمی دانید چه مسئله ای مانع اتصال کامپیوتر و تلفن اندرویدی تان شده است، تا پایان مطلب با ما همراه شوید.

حالت اتصال گوشی را بررسی کنید

اگر دقت کرده باشید، پس از اتصال USB به لپ تاپ، چند حالت اتصال با هدفی متفاوت روی تلفن نمایش داده می شوند. برخی از این حالت ها باعث می شوند اطلاعات تلفن همراه روی رایانه نمایش داده نشود. برای مثال، ممکن است تلفن پس از اتصال USB تنها در حال شارژ شدن باشد و همین امر مانع تشخیص اطلاعات تلفن همراه در رایانه ی شخصی شود. با طی کردن مراحل زیر، می توانید مشکل مذکور را رفع کنید:

گوشی را با استفاده از کابل USB به رایانه وصل کنید.

با پایین کشیدن نوار اعلان، ورودی سیستم Android را مشاهده خواهید کرد که حالت اتصال فعلی را نشان می دهد.

روی حالت اتصال ضربه بزنید تا صفحه ی تنظیمات USB باز شود.

درنهایت، Transferring files (انتقال فایل ها) را انتخاب کنید.

اگر حالت اتصال مانع ایجاد اتصال میان دستگاه ها شده باشد، پس از انجام این مراحل، تلفن شما باید به عنوان درایو ذخیره سازی در File Explorer (ویندوز) یا Finder (Mac) ظاهر شود. حالا می توانید کپی کردن فایل ها را آغاز کنید.

از پورت و کابل USB دیگری استفاده کنید

اگرچه بدیهی به نظر می رسد، گاهی ممکن است تنها دلیل بروز مشکل و متصل نشدن دو دستگاه کابل آسیب دیده و پورت USB باشد؛  از این رو، پیش از اینکه به سراغ روش های بعد بروید، این مشکل را بررسی کنید. اگر درگاه USB یا کابلی که استفاده می کنید، معیوب یا آسیب دیده باشد، باعث می شود رایانه تلفن همراه را شناسایی نکند.

خوشبختانه اکثر کامپیوترها از چندین پورت USB برخوردارند. پورت دیگری را امتحان و سپس بررسی کنید که مشکل هنوز هم برقرار است یا خیر. علاوه بر این، اگر کابل USB دیگری در اختیار دارید، با کابل جدید سعی کنید تا مجدداً اتصال بین کامپیوتر و گوشی را بررسی کنید.

درایورهای USB MTP را به روز کنید (ویندوز)

یکی دیگر از راهکارهایی که می تواند مشکل برقراری ارتباط میان کامپیوتر و دستگاه اندرویدی را مرتفع کند، نصب یا به روزرسانی درایورهای MPT است. بیشتر کامپیوترهای ویندوزی، به طور پیش فرض از این درایورها بهره می برند و شما می توانید با استفاده از Device Manager به راحتی فرایند به روزرسانی را انجام دهید. برای به روزرسانی درایورهای MPT طبق مراحل زیر پیش بروید:

گوشی و کامپیوتر را با استفاده از کابل USB به یکدیگر متصل کنید.

کلید Windows + X را فشار دهید و روی Device Manager کلیک کنید.

روی Portable Devices دو بار کلیک کنید و پس از یافتن دستگاه اندرویدی تان، روی آن کلیک راست و گزینه Update driver را انتخاب کنید.

اکنون روی Browse my computer for drivers ضربه بزنید و سپس Let me pick from a list of drivers را انتخاب کنید.

در انتها، MTP USB Device را انتخاب کنید و Next را فشار دهید.

درایورهای گوشی را دوباره نصب کنید

درایور دستگاه اندروید یکی دیگر از بخش هایی است که باید بررسی کنید. برخلاف درایور MTP که وظیفه ی کنترل ذخیره سازی رسانه را به عهده دارد، درایور دستگاه مطمئن می شود که تلفن همراهتان به راحتی می تواند با رایانه ی شما ارتباط برقرار کند. اگر درایور قدیمی باشد، از نمایش تلفن در رایانه ی شخصی جلوگیری خواهد کرد.

اگر درایور MTP را با موفقیت به روزرسانی کرده باشید (همان طور که در بالا گفتیم)، دیگر به به روزرسانی درایور دستگاه نیازی ندارید؛ اما درصورتی که آپدیت MTP ناموفق بود، ابتدا نصب مجدد درایور دستگاه را امتحان کنید. قبل از حذف درایور، افزون بر اتصال تلفن همراه و کامپیوتر ازطریق کابل USB، به اتصال اینترنت کارآمد نیاز خواهید داشت.

Device Manager را باز کنید و سپس دستگاه Android خود را در فهرست بیابید.

روی نام گوشی خود کلیک راست و به جای به روزرسانی درایور گزینه ی Uninstall Device را انتخاب کنید.

حالا اتصال کامپیوتر و تلفن همراه را قطع و هر دو را ری استارت کنید.

وقتی تلفن همراه خود را مجدداً به کامپیوتر متصل می کنید، ویندوز باید به طور خودکار آن را تشخیص دهد و آخرین درایورهای دستگاه را نصب کند.

استفاده از برنامه ی Android File Transfer Utility (مک)

برخلاف ویندوز، شما نمی توانید مستقیماً فایل ها را از دستگاه Android به مک انتقال دهید. ابتدا باید ابزاری را روی مک نصب کنید تا به عنوان پل ارتباطی بین مک و دستگاه Android عمل کند. این ابزار Android File Transfer نام دارد که آن را از وب سایت رسمی اندروید می توانید دانلود کنید.

برنامه ی Android File Transfer را اجرا کنید و سپس آن را به پوشه ی Applications انتقال دهید.

اکنون روی فایل موجود در پوشه ی Applications دوبار کلیک کنید تا اجرا شود. همچنین، می توانید با استفاده از Spotlight با Cmd + Space آن را جست وجو کنید.

گوشی اندروید را با استفاده از کابل USB به رایانه وصل کنید.

اکنون گوشی شما باید در ابزار تازه نصب شده ظاهر شود.

هنگامی که تلفن خود را مشاهده کردید، فرایند انتقال فایل را می توانید شروع کنید.

USB Debugging را در گوشی اندروید فعال کنید

گزینه ی USB Debugging در گوشی های اندرویدی ویژگی پیشرفته ای است که معمولاً توسعه دهندگان برنامه آن را به کار می برند. این قابلیت به دستگاه اجازه می دهد مستقیماً ازطریق اتصال USB با Android SDK نصب شده روی رایانه ارتباط برقرار کند.

وقتی USB Debugging فعال می شود، با انجام بررسی های عیب یابی درباره ی وضعیت اتصال، به شما اطمینان می دهد که تلفن و رایانه به درستی با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند. برای یافتن USB Debugging، باید گزینه های Developer را در تلفن اندروید خود فعال کنید.

گزینه های Developer را باز کنید و به قسمت Debugging بروید.

روی گزینه ی USB Debugging ضربه بزنید و فعال شدن این قابلیت را تأیید کنید.

اکنون با راه اندازی مجدد تلفن، مطمئن شوید که چیزی در فرایند اشکال زدایی اختلال ایجاد نمی کند.

سایر ابزارهای اتصال اندروید را حذف نصب کنید (ویندوز و مک)

بعضی از تولیدکنندگان تلفن همراه راهکارهایی ازجمله Samsung SideSync را برای اتصال به شبکه ارائه می دهند. گاهی اوقات این ابزارها با روش های استاندارد اتصال Android تداخل پیدا می کنند و باعث می شوند کامپیوتر تلفن همراه را شناسایی نکند.

چنانچه یکی از این ابزارها را روی کامپیوترتان نصب کرده اید، با حذف آن ها از ایجاد تداخل جلوگیری کنید. پس از انجام این کار، تلفن همراه خود را مجدداً به کامپیوتر متصل کنید و ببینید که آیا به درستی عمل می کند یا خیر.

Troubleshooter را فعال کنید (ویندوز)

در ویندوز ۱۰ و ۱۱، چندین ابزار عیب یابی وجود دارد که به شما در یافتن و رفع مشکلات مختلف کمک می کنند. خوشبختانه یکی از این ابزارها برای عیب یابی دستگاه های خارجی مانند تلفن همراه استفاده می شود و با اینکه کامل نیست، ارزش امتحان کردن را دارد. با انجام مراحل زیر، از این ابزار برای رفع مشکلات اتصال کمک بگیرید.

مایکروسافت Troubleshooter یا عیب یاب سخت افزار و دستگاه ها را در ویندوز ۱۰ و ویندوز ۱۱ مخفی کرده است؛ اما همچنان ازطریق خط فرمان دردسترس قرار دارد:

Command Prompt را جست وجو و سپس Run as administrator را انتخاب کنید.

دستور زیر را وارد کنید:

msdt.exe -id DeviceDiagnostic

پس از انجام این کار، عیب یاب سخت افزار و دستگاه ها را مشاهده خواهید کرد. با کلیک روی Next به ابزار اجازه دهید تا مشکلات دستگاه را شناسایی کند. پس از اتمام، روش هایی برای رفع مشکلات شناسایی شده ارائه خواهد داد.

سیستم عامل را به روز کنید (مک)

در ویندوز، می توانید گوشی اندروید خود را بدون درنظرگرفتن نسخه ی سیستم عامل به رایانه متصل کنید؛ درحالی که نسخه های قدیمی تر MacOS ممکن است در اتصال به اندروید مشکلاتی داشته باشند. بنابراین، یکی از دلایل متصل نشدن مک به گوشی اندروید می تواند همین باشد. هنگامی که با چنین مشکلی مواجه شدید، نسخه ی macOS خود را به روز کنید. این فرایند را می توانید به صورت زیر انجام دهید:

روی لوگوِ اپل در گوشه ی سمت چپ بالا ضربه بزنید و تنظیمات سیستم را انتخاب کنید.

برای به روزرسانی نرم افزار مک خود روی General و سپس Software Update کلیک کنید.

اگر به روزرسانی macOS دردسترس است، آن را دانلود و روی دستگاه خود نصب کنید.

در این مقاله، سعی کردیم با بررسی دلایل احتمالی متصل نشدن کامپیوتر به تلفن اندرویدی، تمام روش های لازم برای حل این مشکل را توضیح دهیم. با این حال، اگر با انجام راهکارهای ذکرشده همچنان مشکل مذکور پابرجا است، حداقل تا زمانی که مشکل رفع می شود، می توانید از روش های جایگزین برای انتقال فایل ها استفاده کنید.

منبع: زومیت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

بیست − دو =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *