امکان استفاده از متون کتابخانه ای برای نابینایان با کمک برجسته نگار هوشمند فراهم شد

رئیس مرکز نوآوری جمعیت، سلامت و خانواده بنیاد ۱۵ خرداد از توزیع برجسته نگار هوشمند در میان کتابخانه های عمومی کشور خبر داد و افزود: این تبلت ها برای نابينايان و به ویژه دانش آموزان و دانشجویان امکان استفاده از متون کتابخانه ای را فراهم کرده است.

محمدرضا دهقان خاطرنشان کرد: با مشارکت بنیاد ۱۵ خرداد ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) تاکنون تعدادی از این برجسته نگارهای هوشمند تهیه و در اختیار کتابخانه های عمومی مناطق محروم کشور از جمله در استان های سیستان و بلوچستان، ایلام، بوشهر، گرگان، آذربایجان غربی، فارس و خراسان جنوبی قرار گرفته است.

رییس مرکز نوآوری «مثبت پنج» درباره ویژگی های برجسته نگار هوشمند توضیح داد: این تبلت مخصوص نابينايان توسط یک شرکت دانش بنیان ایرانی ساخته شده و با برخورداری از وزن و حجم کم صفحه کلید، نمایشگر بریل و خروجی صوتی، قابلیت تبدیل متن به گفتار را دارد.

دهقان تاکید کرد: از مزایای عمده این برجسته نگار هوشمند در مقایسه با نمونه مشابه خارجی می توان به پشتیبانی کامل از زبان فارسی، پشتیبانی فنی در داخل کشور، شناسایی خودکار توسط سیستم عامل و قیمت ارزان تر اشاره کرد.

به گفته رییس مرکز نوآوری جمعیت، سلامت و خانواده بنیاد ۱۵ خرداد، تبلت مخصوص نابينايان از قابلیت تنظیم میزان برجستگی نقاط بریل و ویرایش پایه دوزبانه فارسی و انگلیسی نیز برخوردار است.

دهقان تصریح کرد: این برجسته نگار هوشمند به دلیل داشتن خروجی های بریل و صوتی، سیستم عامل، قابلیت شارژ و وزن و حجم کم بهترین وسیله کمکی توانبخشی برای نابینایان ایرانی به شمار می رود.

منبع: بسیج نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

15 + 16 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *