خط بریل نابینایان را در ایتالیا جذب اماکن تاریخی کرد

در قلعه تاریخی سنت اِلمو واقع در شهر ناپل ایتالیا، میله هایی تعبیه و روی آنها توضیحاتی در مورد مناظر اطراف و ویژگی  های این مکان تاریخی برای نابینایان به خط بریل نوشته شده است.

این ابتکار جدید علاوه بر اینکه این قشر جامعه ایتالیا را برای بازدید اینگونه اماکن به سرشوق آورده، سبب افزایش درآمدزایی این اماکن به خصوص با جذب بیشتر توریست از کشورهای مختلف شده است.

ایده ایجاد میله های بریل از کجا آمد؟

مسوولان حفاظت و توسعه گردشگری قلعه سنت  المو، مسابقه ای را برای بررسی ایده ها در خصوص فراهم کردن تجربه تماشای مناظر اطراف این اثر تاریخی برای نابینایان و کم بینایان برگزار کردند و در نهایت ایده پائولو پودو (Paolo Puddu) انتخاب شد.

پائولو پیشنهاد داده بود که توصیفی شاعرانه از مناظر اطراف سنت المو به خط بریل روی میله هایی در بالای دیوار این قلعه برای نابینایان نوشته شود.

پس از پذیرش ایده وی، میله ها از جنس فولاد ضدزنگ به طول ۹۲ فوت (۲۸ متر) روی دیوارهای این قلعه ایجاد شد تا فرصتی باشد برای بهره مندی افراد نابینا و کم  بینا از لذت تجربه این زیبایی ها.

قلعه سنت  اِلمو در سال ۱۳۲۹ میلادی توسط پادشاهی از خاندان آنژو روی تپه  ای مشرف به شهر ناپل ساخته شده و از تمام نقاط شهر قابل رویت است. به همین دلیل این قلعه به عنوان نمادی برای شهر ناپل به شمار می  رود.

در ایران

در ایران نیز اقداماتی برای ایجاد فرصتی جهت تجربه اماکن تاریخی برای نابینایان و کم بینایان انجام شده است. ازجمله این اقدامات می توان به تهیه کتابچه راهنمای گردشگری ویژه نابینایان در شهر شیراز و همچنین اجرای طرح ویژه گردشگری در این شهر اشاره کرد. در قالب این طرح در اماکن تاریخی شیراز لوحی حاوی نسخه های صوتی و بریل شامل اطلاعات تاریخی و مختصات آن مکان قرار داده شده است.

این راهنمای گردشگری روی صفحه ای چوبی نصب شده است و گردشگر نابینا می تواند با نصب هندزفری و فشردن کلیدهایی که در بخش جانبی این لوح تعبیه شده، از طریق فایل صوتی اطلاعات مکان مورد نظر را بشنود و به صورت همزمان نسخه بریل همین اطلاعات را بخواند.

همچنین گردشگر نابینا می تواند ماکت کوچک ۲ بعدی مکان مورد نظر را که در بخشی از لوح نصب شده است، لمس کند تا تصویری کلی از نمای بنا در ذهن او شکل گیرد.

لوح های راهنمای گردشگران نابینا در هفت مقصد گردشگری شیراز از جمله مجموعه فرهنگی تاریخی حافظیه تعبیه شده است.

تهیه بروشور آثار تاریخی دماوند به خط بریل، انتشار کتاب راهنمای گردشگری البرز به خط بریل برای نابینایان و با فونت درشت برای کم بینایان، چاپ کتابچه ویژه نابینایان حاوی اطلاعات تاریخی و گردشگری شهر شوشتر واقع در استان خوزستان و اقداماتی از این دست در سایر شهرها به خصوص شهرهای توریستی از دیگر تلاش هایی است که برای به تصویر کشیدن جهان بیرون برای نابینایان انجام شده است.

کدام مناطق جهان بیشترین شمار نابینایان را دارند و خواهند داشت؟

طبق بررسی داده های ۱۸۸ کشور، بیشترین نرخ نابینایی در کشورهای در حال توسعه است و در سال های آینده نیز این کشورها بیشترین نرخ نابینایی و کم بینایی را خواهند داشت.

آسیای جنوب شرقی دارای بیشترین تعداد افراد نابینا است و بعد از آن کشورهای شرق و غرب جنوب صحرای آفریقا و جنوب آسیا دارای بالاترین نرخ نابینایی در بین افراد سالمند هستند.

این اطلاعات شامل بررسی داده های ۲۵ ساله از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۵ است.

همچنین پیش بینی شده است تا سال ۲۰۵۰ تعداد افراد نابینای جهان از ۱۱۵ میلیون نفر فراتر رود و شمار افراد دارای محدودیت بینایی به ۵۸۸ میلیون نفر برسد.

به گفته محققان، از آنجایی که جمعیت جهان در حال پیر شدن است، بیشتر موارد نابینایی ناشی از سن بالا و پیری خواهد بود و پس از آن بیماری ها از جمله بیماری های ارثی و حوادث در این زمینه نقش خواهند داشت.

منبع: ایرنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پنج × 1 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *