گزارشی از دیدار جمعی از نابینایان با وزیر ارشاد

روز دوشنبه بیست و هشتم فروردین جمعی از مدیران، اعضای هیئت مدیره انجمن نابینایان ایران به همراه دبیر محترم نهاد کل  کتابخانه های عمومی کشور با دکتر محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در محل این وزارتخانه دیدار و گفت و گو کردند.

در این نشست، مهدی رمضانی دبیرکل محترم نهاد کتابخانه های عمومی کشور، علی اکبر جمالی مدیرعامل انجمن نابینایان ایران، منصور شادکام قائم مقام انجمن و امیر سرمدی مدیر مسئول ماهنامه نسل مانا حضور داشتند.

ابتدا علی اکبر جمالی به معرفی انجمن و خدمات ارائه شده توسط این انجمن پرداخت و بیان کرد: علاوه بر حمایت های توانبخشی، آموزشی، مددکاری و حمایت های رفاهی و درمانی، عمده فعالیت های انجمن بر روی مسائل فرهنگی متمرکز شده است. وی با تشریح وضعیت فعلی روزنامه ایران سپید، خواستار بازگشت وضعیت این روزنامه به حالت اولیه شد. جمالی همچنین از وزیر ارشاد درخواست کرد به آن دسته از بند های برنامه جامع حمایت از حقوق معلولان که مربوط به وزارت ارشاد می شود و عملیاتی شدن معاهده مراکش اهتمام ویژه داشته باشند.

در ادامه منصور شادکام قائم مقام انجمن نابینایان ایران ضمن برشمردن فعالیت های انجمن در حوزه فرهنگی گفت: تأسیس 15 کتابخانه دیجیتال گویا با همکاری شرکت سامسونگ در 15 استان کمبرخوردار یکی از اقدامات مؤثر انجمن نابینایان ایران در راستای دسترسی جامعه هدف به منابع مطالعاتی روز دنیا بوده است که 8 کتابخانه در بخش نهاد کتابخانه ها واقع شده است. مهندس شادکام تصریح کرد: این کتابخانه ها باید به تجهیزات روز دنیا مجهز شوند تا شاهد افزایش کارکرد خدمات آنها باشیم. در حال حاضر با توسعه بریل الکترونیک در دنیا، می توان حجم زیادی از کتاب ها را در سریعترین زمان ممکن به صورت بریل در اختیار نابینایان قرار داد.

مهندس شادکام ضمن انتقاد از وضعیت فعلی رودکی گفت: یکی از مراکزی که خدمات توانبخشی و فرهنگی به نابینایان کشور ارائه می کرد در حال حاضر خدمت چندانی ارائه نمی کند و به مرز تعطیلی رسیده است و سازمان بهزیستی نیز حمایت چندانی از آن به عمل نمی آورد. در این هنگام دکتر اسماعیلی ضمن تماس با علی محمد قادری رئیس سازمان بهزیستی کشور به ایشان تأکید کرد برای ارتقای خدمات مرکز رودکی جلسه ای با مدیران انجمن نابینایان ایران برگزار و با آنها در این ارتباط مشورت شود. قائم مقام انجمن نابینایان ایران در ادامه افزود: انجمن ارتباط خوبی با مجموعه نهاد کتابخانه های عمومی کشور دارد که یکی از عوامل آن شخص آقای رمضانی است. ایشان و آقای مختارپور در سالهای اخیر توانسته اند حدود 60 نفر از نابینایان را در نهاد کتابخانه های عمومی کشور استخدام کنند و این امر نشان دهنده نگاه ویژه این عزیزان به حوزه اشتغال افراد نابینا و کم بینا است.

مهندس شادکام با اشاره به بیانات رهبری در خصوص توسعه عدالت فرهنگی در جامعه بیان کرد: روزنامه ای که پیشتر روزی 20 صفحه آن هم در سراسر کشور منتشر می شد، تبدیل به یک هفته نامه 12 صفحه ای آن هم تنها در استان تهران شده است. این امر با عدالت فرهنگی در تضاد است و مدیران مؤسسه مطبوعاتی ایران باید نسبت به این نابرابری پاسخگو باشند.

در ادامه امیر سرمدی عضو هیئت مدیره انجمن و مدیر مسئول ماهنامه نسل مانا ضمن تشریح وضعیت فعلی این ماهنامه افزود: 20 نفر از نابینایان کشور در این نشریه قلم می زنند. وی با اشاره به چالش های پیش روی ماهنامه نسل مانا بیان کرد: یکی از مشکلات جدی ما تأمین کاغذ بریل این نشریه است. کاغذ های بریل کاغذ های مخصوص 120 و 140 گرمی هستند و با توجه به وارداتی بودن آنها و نوسانات ارز، قیمت آن در دو سال اخیر حدود 300 درصد افزایش یافته است. متأسفانه هنوز قولهایی که از سوی معاونت مطبوعاتی به ما داده شده بود، یارانه کاغذ از سوی وزارت ارشاد تا کنون به نسل مانا تعلق نگرفته است. سرمدی نداشتن پرینتر بریل برای چاپ این ماهنامه در دفتر تحریریه نسل مانا را یکی دیگر از محدودیت های انتشار نسخه بریل این نشریه برشمرد و بیان کرد: در حال حاضر نسل مانا با همکاری بخش نابینایان نهاد کتابخانه های عمومی کشور در استان یزد منتشر شده و به سراسر کشور ارسال می شود. در حالی که اگر این زیرساخت در محل انجمن فراهم شود، علاوه بر بریل کردن ماهنامه نسل مانا می توان کتب و جزوات دانشجویان و دانش آموزان نابینا در استان تهران و سایر نقاط کشور را نیز به خط بریل تبدیل کرد.

سرمدی در پایان بیان داشت: یکی از طرحهایی که در سالهای اخیر در حوزه اهالی فرهنگ و رسانه اجرایی شده است، تشکیل صندوق هنر و طرح هنرکارت است. این در حالی است که هیچ کدام از نابینایان تا کنون تحت پوشش این صندوق، هنرکارت و خدمات آن قرار نگرفته اند. عضو هیئت مدیره انجمن نابینایان ایران از وزیر ارشاد درخواست کرد: ساز و کاری پیشبینی شود تا این صندوق انجمن را به عنوان یک مرجع تخصصی در حوزه نابینایان به رسمیت شناخته و طبق ضوابط صندوق، خبرنگاران و هنرمندان نابینا و کم بینایی که از طرف انجمن معرفی شوند، تحت پوشش هنرکارت قرار بگیرند.

در پایان وزیر ارشاد وعده داد: تمامی مشکلات اشاره شده از جمله بازگشت روزنامه ایران سپید به وضعیت اولیه به مرور زمان و با پیگیری جناب آقای رمضانی برطرف شود.

این دیدار در پایان با گرفتن عکسهای یادگاری به پایان رسید.

منبع: انجمن نابینایان ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

9 + یازده =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *