آموزش مشاهده ی سوابق بیمه ی تأمین اجتماعی

کارگران، کارمندان و بازنشستگانی که بیمه تامین اجتماعی هستند، می توانند سوابق بیمه خود را بدون مراجعه به شعبه های این بیمه، به صورت آنلاین دریافت کنند.

دریافت سوابق بیمه تامین اجتماعی دغدغه  کارگران، کارمندان و بازنشستگانی است که توسط این سازمان بیمه شده اند. همچنین برای این که بیمه شدگان تامین اجتماعی مطمئن شوند که کارفرمایان به صورت منظم سهم خود را از حق بیمه می پردازند، می توانند سوابق بیمه خود را بررسی کنند.

سابقه بیمه تامین اجتماعی مدت زمانی است که بیمه شده به هر یک از شعب سازمان تامین اجتماعی حق  بیمه پرداخت می کند و در سامانه سوابق بیمه شدگان این سازمان ثبت می شود.

سال هاست که برای بررسی این سوابق و مشاهده و دریافت آن دیگر نیازی به مراجعه حضوری به شعبه های بیمه تامین اجتماعی نیست و فرایند دریافت سوابق بیمه از طریق اینترنت و به صورت غیر حضوری ممکن شده است.

سازمان تامین اجتماعی با هدف ارائه خدمات غیر حضوری به بیمه شدگان خود امکان مشاهده و دریافت سوابق بیمه ای را فراهم کرده است. افراد برای استفاده از این خدمت می توانند به سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تامین اجتماعی مراجعه و سوابق بیمه ای خود را مشاهده کنند.

چطور سوابق بیمه تامین اجتماعی را مشاهده کنیم؟

برای مشاهده سوابق بیمه ای خود باید به سامانه خدمات غیرحضوری به نشانی es.tamin.ir مراجعه کنید. پس از آن، به بخش بیمه شدگان بروید، گزینه خدمات سابقه را انتخاب کنید و روی گزینه کلیه سوابق کلیک کنید.

در بخش سوابق هم امکان مشاهده تمام سوابق بیمه ای بیمه شدگان وجود دارد و هم می توانید مجموع سوابق بیمه ای خود را به تفکیک سال، ماه و روز پرینت بگیرید (چاپ کنید). برای ورود به این بخش لازم است از پیش در سامانه ثبت نام کرده باشید.

پیش از این که مراحل ورود به سامانه را شرح دهیم، لازم است چند نکته را درباره استفاده از سامانه بیمه تامین اجتماعی و استفاده از خدمات غیر حضوری آن ذکر کنیم:

رمز عبورتان را در فواصل زمانی کوتاه تغییر دهید

برای بالا بردن امنیت رمز عبور، هنگام ورود گذرواژه از صفحه کلید مجازی استفاده کنید

نام کاربری و رمز خود را در اختیار دیگران قرار ندهید

پس از انجام و اتمام کارتان با سامانه حتما از سیستم خارج شوید

ترجیحا از نسخه به روزشده مرورگرهای گوگل کروم و فایرفاکس استفاده کنید

مشاهده سوابق بیمه با کد ملی

پس از ثبت نام در سامانه تامین اجتماعی، هنگام ورود به سایت خدمات غیر حضوری تامین اجتماعی و مشاهده سوابق بیمه ای خود باید گزینه ورود با کد ملی را انتخاب کنید و سپس نام کاربری (کد ملی) و گذرواژه خود را وارد کنید. اگر هم از اتباع خارجی هستید باید گزینه ورود با کد فیدا را انتخاب و نام کاربری و گذرواژه را وارد کنید.

وقتی با کد ملی وارد سامانه می شوید صفحه «مشاهده کلیه سوابق» به شما نمایش داده می شود که در آن می توانید اطلاعات هویتی و لیست سابقه خود را ببینید. اطلاعات هویتی، مواردی مانند نام و نام خانوادگی، شماره بیمه، کد ملی و سایر اطلاعات شخصی شما را شامل می شود.

در لیست سابقه هم مواردی سال های بیمه، نوع سابقه، نام شعبه، شماره کارگاه، نام کارگاه و… نمایش داده می شود. علاوه بر این امکان برای بیمه شده فراهم است که فایل سابقه بیمه خود را دانلود کنید. در صورت دانلود، بخش لیست سابقه در قالب فایل پی دی اف در سیستم شما دانلود و ذخیره می شود.

همچنین می توانید گزینه ارسال به صندوق شخصی را انتخاب کنید تا این لیست در حساب کاربری شما در سایت تامین اجتماعی ذخیره شود. همچنین، پیامکی به شماره موبایل شما که در سامانه ثبت کرده اید ارسال می شود که به شما اطلاع می دهد «کلیه سوابق شما به صندوق شخصی شما ارسال شد».

مشاهده سوابق بیمه از طریق دولت من

علاوه بر امکان مشاهده سوابق بیمه ای با استفاده از کد ملی برای ورود، بیمه شدگان می توانند از طریق «دولت من» نیز سوابق خود را مشاهده و دریافت کنند. برای این کار لازم است در صفحه ورود به جای انتخاب ورود با کد ملی، گزینه ورود از طریق دولت من را انتخاب کنید.

صفحه جدیدی به شما نمایش داده می شود که می توانید با ثبت شماره موبایل و استفاده از رمز یک بار مصرف یا اسکن کد QR از آن عبور کرده و وارد همان صفحه خدمات غیر حضوری تامین اجتماعی شوید. در ادامه می توانید همان مسیر پیشین را طی کنید؛ یعنی در بخش بیمه شدگان، کلیه سوابق را انتخاب و اطلاعات کامل را دریافت کنید.

مشاهده سوابق بیمه با موبایل

علاوه بر مراجعه به سامانه تامین اجتماعی و خدمات غیر حضوری که در وب سایت این سازمان ارائه می شود، بیمه شدگان می توانند با موبایل هم سوابق بیمه ای خود را دریافت کنند. در شرایطی که بیمه شده دسترسی به اینترنت نداشته باشد یا به هر دلیلی نخواهد از امکان مشاهده و دریافت آنلاین سوابق بیمه استفاده کند، می تواند با موبایل و از طریق یک کد دستوری این کار را انجام دهد.

برای این کار باید چهار مرحله را طی کنید و پس از گذشت حدود ۳۰ ثانیه می توانید سوابق بیمه ای خود را مشاهده کنید. برای این کار مراحل زیر را انجام دهید:

۱. کد دستوری #1420*4* را در صفحه کلید بخش تماس های گوشی خود وارد کنید

۲. در صفحه جدیدی که به شما نمایش داده می شود، عدد 2 (استعلام ها) را وارد کنید.

۳. در صفحه جدید عدد 1 (آخرین سابقه) را وارد کنید.

۴. در صفحه جدیدی که مشاهده می کنید از شما درخواست شده کد ملی خود را وارد کنید. در این مرحله با استفاده از شماره گیر گوشی همراه خود کد ملی را وارد کنید.

پس از طی این مراحل آخرین در عرض چند ثانیه سابقه بیمه ماه گذشته به شما نمایش داده خواهد شد که تعداد روز و مبلغ کارکرد بیمه ای شما در این پیام مشخص شده است.

البته در روش مشاهده سابقه بیمه تامین اجتماعی از طریق موبایل شما اطلاعات مختصری از سوابق بیمه ای خود دریافت می کنید که صرفا مربوط به کارکرد یک ماه گذشته شما است؛ این در حالی است که با استفاده از روش آنلاین و مراجعه به سامانه خدمات غیر حضوری سازمان تامین اجتماعی اطلاعات جزئی تر و مفصل تری به شما ارائه می شود که تمام سوابق شما از روز اولی که بیمه شده اید تا لحظه درخواست سوابق در اختیار شما قرار می گیرد.

فراموشی رمز عبور برای مشاهده سوابق بیمه

اگر رمز عبور یا همان گذرواژه ورود به حساب کاربری خود در سایت تامین اجتماعی را فراموش کرده اید از دو طریق می توانید به حساب خود دسترسی پیدا کنید. روش اول این است که به جای ورود با کد ملی یا کد فیدا، که گذرواژه اش را به خاطر ندارید، از روش ورود از طریق دولت من اقدام کنید؛ این روش در بخش قبل به طور کامل توضیح داده شد.

راه دوم این است که رمز عبورتان را بازیابی کنید. برای این کار در صفحه ورود گزینه «گذرواژه را فراموش کرده ام» را انتخاب کنید.

بعد از انتخاب این گزینه صفحه جدیدی نمایش داده خواهد شد که باید در آن کد ملی یا کد فیدا (برای اتباع خارجی) را وارد کنید. برای این که سیستم رمز عبور به شما بدهد لازم است روش پیامک را انتخاب کنید تا یک کد به شماره ای که در سیستم وارد کرده اید ارسال شود. سپس روی گزینه مرحله بعد کلیک کنید.

در صفحه جدید، کد احراز هویتی را که به موبایل شما پیامک شده است، در کادر مشخص شده وارد کنید و گزینه مرحله بعد را کلیک کنید.

پس از ورود با کد احراز هویت، وارد مرحله گذرواژه جدید می شوید. در این صفحه باید گذرواژه جدیدی انتخاب کرده و آن را در کارد مشخص شده وارد کنید. در کادر بعد همان گذرواژه را یک مرتبه دیگر ثبت کنید و روی گزینه ثبت گذرواژه جدید کلیک کنید.

همان طور که سامانه هم شما را راهنمایی کرده است، رمز عبور شما باید حداقل هشت حرف داشته باشد که باید حروف کوچک و بزرگ لاتین و اعداد را شامل شود. این کد باید حداقل یک حرف کوچک، یک حرف بزرگ و یک عدد داشته باشد. یادتان باشد که نباید کد ملی خود را به عنوان گذرواژه  انتخاب کنید.

بعد از طی کردن این مراحل گذرواژه جدید برای شما ثبت می شود و پس از آن برای ورود به سامانه باید از همین گذرواژه استفاده کنید.

منبع: زومیت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

5 + نوزده =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *