استفاده از پرینت سه بعدی بافت چشم در تحقیقات پزشکی

دانشمندان در تحقیقات جدیدی، بافت چشم را پرینت کرده اند تا به یافتن روش هایی برای جلوگیری از نابینایی افراد کمک کنند.

مطالعه جدید دانشمندان از سلول های بنیادی بیمار و روش های «پرینت زیستی سه بعدی» به منظور ساخت بافت چشم جدید می توان از آن در تحقیقات بهره گرفت.

این به دانشمندان امکان داد مجموعه ای از سلول ها را پرینت کنند که با هم سد بین خون شبکیه (BRB) را می سازند، که خود، بافت چشمی است که به گیرنده های حسگر نور کمک می کند.

این پیشرفت بزرگ به دانشمندان امکان می دهد تا به لحاظ نظری، هر میزان بافتی را که می خواهند بسازند و به آنها در بررسی بیماری ها کمک می کند. دانشمندان می توانند قطعات جدیدی از چشم بسازند که به آنها امکان می دهد برای مثال بیماری های فرسایشی  تخریبی چشمی را که می توانند افراد را نابینا کنند، بررسی کنند.

پژوهش های قبلی در خصوص این بیماری ها مانند دژنراسیون ماکولا وابسته به سن یا «اِی ام دی» به خاطر دشوار بودن گردآوری داده ها از انسان متوقف شده است.

در دژنراسیون ماکولا، رسوباتی در چشم ایجاد می شود که عملکرد قسمت هایی از چشم را متوقف می کند. که به نوبه خود می تواند منجر به از دست دادن بینایی شود.

پژوهشگران توانستند برای بررسی بهتر نحوه شروع این فرآیند از بافت پرینت شده چشم استفاده کنند. آنها توانستند این تغییرات را که پیش از این، نظریه آن طرح شده بود ولی در واقع اثبات نشده بود، مشاهده کنند.

دانشمندان برای ساخت بافت چشم، باید داربستی پیدا می کردند که در پیرامون آن بچسبد و همچنین آن را در یک الگوی ثابت پرینت کنند.

سال های اخیر شاهد هیجان فزاینده ای در مورد پرینت سه بعدی در کاربردهای زیست پزشکی، از جمله برای تحقیق در مورد چشم بوده است. دانشمندان امیدوارند بتوانند بافت تشریحی را در انواع سلول ها و مواد زیستی مختلف بسازند.

منبع: سیتنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هفده + 8 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *