تلگرام قابلیت محبوبی به نام کانال (Channel) دارد که هر کدام از کاربران می توانند به آن دسترسی داشته باشند و پست مورد نظر خود را منتشر کنند.
جستجویی ساده در تلگرام افراد مختلف کافی است تا به محبوبیت و جا افتادگی کانال ها در بین کاربران پی برد. در حال حاضر شاهد کانال های بزرگی با اعضای چندصدهزار نفری یا حتی میلیونی هستیم که روز به روز نیز به تعداد اعضای آن ها افزوده می شود. کانال ها درواقع نسخه ای حرفه ای تر از گروه ها هستند که با چند تفاوت مهم که در ادامه به معرفی آن ها خواهیم پرداخت موفق شده است تا تریبونی محبوب و کاربردی را به وجود بیاورد.
اولین تفاوت این است که در کانال تنها ادمین توانایی ارسال پست خواهد داشت و مابقی اعضا نقش خواننده را خواهند داشت. این امر نکته ی مثبت فوق العاده ای است که مانع نشر مطالب غیر ضروری و اسپم در کانال می شود و مسیر کانال همیشه در جهتی ثابت ادامه پیدا خواهد کرد.
تفاوت دوم کانال با گروه نحوه ی عضویت در آن است. برای پیوستن به گروه باید از سوی یکی از اعضای فعلی دعوتنامه دریافت کنید اما کانال ها مانند پیج های عمومی اینستاگرام آزاد گذاشته شدند و کافی است تا با مراجعه به آن ها و لمس گزینه ی Join به عضویتشان در بیایید.
تفاوت سوم در تعداد اعضا است به طوری که ظرفیت گروه ها نهایتا ۵۰۰۰ نفر خواهند بود درحالی که کانال ها حتی تا میلیون ها عضو نیز می توانند داشته باشند.
تفاوت چهارم در مشاهده ی لیست اعضا است که برخلاف گروه ها که هر شخصی قادر به مشاهده ی دیگر کاربران عضو گروه بود، در کانال ها تنها ادمین این قابلیت را دارد و از همین جهت مزاحمت های احتمالی نیز به حداقل می رسد.
تفاوت های بالا باعث شده تا ساخت کانال برای اشخاص معروف، خبرگزاری ها، برندها و … بسیار ایده آل باشد و بعضا افرادی نیز هستند که بیشتر از پیج رسمی خود در اینستاگرام در کانال تلگرامی خود فعال هستند که البته دلایل آن نیز تا حدودی مشخص است.
ارسال پست در تلگرام فوق العاده سریع تر و ساده تر از هر شبکه ی اجتماعی دیگری است، محدودیتی در تعداد کاراکترهای متن، زمان ویدئو و فرمت فایل های ارسالی وجود ندارد، تعداد بازدید هر پست زیر آن نوشته می شود و باید اعتراف کرد که کانال تلگرام یکی از ایده آل ترین گزینه ها برای راه اندازی صفحه ی شخصی در دنیای مجازی محسوب می شود.
اما کانال تلگرام به هیچ وجه به افراد معروف یا برندها و خبرگزاری ها محدود نمی شود و تقریباً هر قشری که دسترسی به تلگرام داشته باشد قادر به ساخت کانال است و اتفاقا بزرگ ترین کانال های ایرانی از لحاظ تعداد عضو نیز به همین قشر غیرمعروف خلاصه می شوند که با راه اندازی کانال های سرگرمی، شوخی، آموزشی، آشپزی و … محبوبیت فوق العاده ای را در بین کاربران پیدا کرده اند. کمی جستجو در میان کانال های تلگرامی کافی است تا متوجه شویم که تقریباً هر موضوعی که فکرش را کنید در میان کانال ها پیدا می شود. علاوه بر کانال های تفریحی، کانال های بسیاری نیز در زمینه های آموزشی، خبری و … وجود دارد که برای کاربران بسیار مفید و آموزنده بوده و کاربران نیز به شدت از آن ها استقبال کرده اند.
به این موضوع هم باید اشاره کنیم که در صورتی که تعداد اعضای بالایی در کانال تلگرام خود داشته باشید حتی می توانید توسط تبلیغات درآمدزایی نیز کنید به طوری که کانال هایی وجود دارند که با تعداد اعضای بالا ماهانه چندین میلیون درآمد دارند. اگر این پتانسیل درآمدزایی و امکان ارائه ی مطالب شخصی یا عمومی به مخاطب شما را هم برای داشتن یک کانال وسوسه کرده است می توانید در ادامه ی متن، نحوه ی ساخت کانال تلگرام را بیاموزید و اقدام به تأسیس کانال شخصی خود کنید.
فرق کانال تلگرام عمومی و خصوصی چیست؟
ابتدا بیایید به سوالی مهم پاسخ دهیم؛ فرق کانال تلگرام عمومی و خصوصی چیست؟ این دو حالت دارای تفاوت های کوچکی با یکدیگر هستند که در ادامه به معرفی آن ها خواهیم پرداخت.
تفاوت اول: کانال های عمومی در نتایج جستجوی تلگرام نمایش داده می شوند اما کانال خصوصی از محدوده ی سرچ خارج خواهد بود و برای عضویت در آن ها «باید» لینک دعوت آن را در اختیار داشته باشید. در کانال های عمومی شما می توانید با مراجعه به کانال بدون عضو شدن در آن به مرور پست ها بپردازید اما در کانال های خصوصی ابتدا باید عضویت در کانال را تأیید کنید تا بعد از آن وارد محیط کانال شده و قادر به مشاهده ی پست ها باشید. البته این موضوع اهمیت چندانی ندارد چراکه می توانید با مراجعه به تنظیمات کانال، گزینه ی قرمز رنگ Leave را زده و کانال را ترک کنید.
تفاوت دوم: در کانال های عمومی تعداد اعضا یا ممبر های کانال زیر نام آن نوشته شده است و شما می توانید از تعداد اعضای کانال ها مطلع شوید. اما در کانال های خصوصی این تعداد به شما نمایش داده نخواهد شد و تنها از میزان بازدید پست ها می توانید تعداد اعضای کانال را حدس بزنید.
تفاوت سوم: اما مهم ترین تفاوتی که کانال های عمومی و خصوصی با یکدیگر دارند نحوه ی عضو شدن در آن ها است. کانال های عمومی قادر به ساخت آیدی و لینک کوتاه برای خود هستند. این موضوع در کانال های خصوصی امکان پذیر نیست و شما قادر به تعیین آیدی یا لینک کوتاه برای کانال خود نخواهید بود و لینک اشتراک گذاری شما چیزی شبیه به https://telegram.me/joinchat/ABUjtz2O-cIkbFXqqx-4tg خواهد بود که قطعاً اشتراک گذاری آن را به خصوص در اسناد چاپی مشکل خواهد کرد.
در ادامه نحوه ساخت کانال تلگرام با گوشی (اندروید و iOS) و کامپیوتر (نرم افزار و تحت وب) آموزش داده می شود.
ساخت کانال تلگرام با گوشی اندروید
در ابتدا قصد داریم نحوه ی ساخت کانال تلگرام با گوشی اندرویدی را به شما آموزش دهیم. به منظور آموزش نحوه ی انجام چنین کاری این بخش را تا انتها مطالعه کنید.
برای ساخت کانال ابتدا باید روی آیکون شبیه قلم در پایین دستگاه ضربه شده و گزینه ی New Channel را انتخاب کنید. سپس در صفحه باز شده روی Create Channel بزنید.
با صفحه ای رو به رو خواهید شد که باید نام، عکس و توضیحات کانال مورد نظرتان را وارد کنید. تمامی این موارد در آینده قابلیت ویرایش دارند و می توانید اقدام به تغییر دادن آن ها در هر زمانی کنید.
بعد از پر کردن نام و توضیحات و تعیین عکس مورد نظر برای آواتار کانال، با لمس گزینه ی تیک در منوی بالا به مرحله ی بعد بروید.
در این بخش از شما پرسیده می شود که قصد دارید کانال خود را به صورت Public تأسیس کنید یا Private که البته حتی بعد از ساخت کانال نیز قادر به تغییر حالت خصوصی یا عمومی کانال خواهید بود.
بعد از مشخص کردن حالت خصوصی یا عمومی و تعیین آیدی تلگرام (برای حالت عمومی) به مرحله ی بعد خواهید رفت که مربوط به دعوت مخاطبان خود به کانال است. شما می توانید از بین افرادی که در لیست مخاطبان شما وجود دارند افراد مورد نظر را به عضویت در کانال دربیاورید. در صورتی که چنین قصدی ندارید بدون انتخاب هیچ کاربری، گزینه ی تیک منوی بالا را لمس کنید تا کانال شما ساخته و آماده ی استفاده شود.
حال کافی است تا متناسب با نوع کانال، اقدام به اشتراک گذاری آیدی یا لینک عضویت آن کنید تا اعضای کانال خود را بالا ببرید. نحوه ی ارسال پست نیز مشابه با چت های خصوصی و عادی بوده و تنها گزینه ای اضافه به شکل زنگ دراختیار خواهید داشت که با روشن یا خاموش کردن آن می توانید مشخص کنید که پیام های ارسالی هنگام رسیدن به اعضای کانال به حالت صدادار، یا بی صدا تحویل داده شوند.
برای تعیین ادمین های بیشتر نیز کافی است تا به تنظیمات کانال، و سپس به بخش Administrator مراجعه کنید و اقدام به اضافه کردن شخص مورد نظر کنید.
ساخت کانال تلگرام با گوشی آیفون
اگر جزو کاربران دارای گوشی آیفون هستید، می توانید با کمک مراحل زیر کانال تلگرام جدیدی در آن ایجاد کنید. مراحل کار تقریباً یکسان هستند اما در ادامه آن ها را با هم مرور می کنیم.
برای ساخت کانال تلگرام اپلیکیشن تلگرام را در آیفون خود باز کنید.
روی آیکون پیام در گوشه سمت راست بالا کلیک و New Channel را در صفحه بعدی انتخاب کنید.
در صفحه معرفی کانال روی دکمه Create Channel کلیک کنید.
برای کانال تلگرام خود نامی بگذارید. سپس روی کادر توضیحات ضربه زده و توضیحی برای توصیف کانال خود اضافه کنید.
روی Next ضربه بزنید.
نوع کانال (خصوصی یا عمومی) را انتخاب کنید.
(نکته: اگر عمومی را انتخاب می کنید، لینکی برای آن در نظر بگیرید تا باقی کاربران بتوانند کانال را پیدا کنند.)
روی Next ضربه بزنید.
می توانید گزینه Restrict Saving Content را فعال کنید تا مشترکین نتوانند محتوا را در کانال ذخیره کنند.
اگر می خواهید افرادی را در لیست مخاطبان خود به کانال تلگرام خود اضافه کنید، می توانید این کار را در صفحه بعدی انجام دهید.
درنهایت روی Next کلیک کنید تا کانال شما ساخته شود.
به همین راحتی کانال تلگرام شما ساخته شد.
ساخت کانال تلگرام با نسخه دسکتاپ
پیام رسان مذکور در مک و ویندوز با نام تلگرام دسکتاپ دردسترس است. ابتدا نرم افزار آن را از سایت تلگرام دانلود کرده و نصب کنید. سپس مراحلی که در ادامه گفته می شود را انجام دهید.
برای ساخت کانال تلگرام روی آیکون سه خط ضربه زده و از آنجا New Channel را انتخاب کنید.
نامی برای کانال تلگرام خود بگذارید و توصیفی درباره آن در قسمت توضیحات اضافه کنید.
روی آیکون دوربین در کنار نام کانال ضربه بزنید و تصویری را به عنوان کاور انتخاب کنید.
روی Create ضربه بزنید.
نوع کانال (عمومی یا خصوصی) را انتخاب کنید.
(نکته: اگر می خواهید کانالتان عمومی باشد، لینکی دائمی برای آن ایجاد کنید.)
درنهایت، روی Done ضربه بزنید تا کانال تلگرام شما ساخته شود.
ساخت کانال تلگرام با نسخه وب
حال می خواهیم سراغ نسخه وب تلگرام برویم. هنگامی که شما قصد ندارید نرم افزار پیام رسان مذکور را نصب کنید، می توانید از نسخه ی وب که همیشه درحال به روزشدن است نیز استفاده کنید. در ادامه نحوه ساخت کانال تلگرام در نسخه وب آموزش داده می شود.
ابتدا وارد سایت تلگرام شده و نسخه تحت وب آن را اجرا کنید. پس از وارد کردن اطلاعات حساب خود، مراحل بعدی را انجام دهید.
با ضربه زدن روی آیکون شبیه قلم منوی کوچکی باز می شود که باید از میان گزینه های موجود New Channel را انتخاب کنید.
در صفحه ی باز شده اطلاعات لازم اعم از نام، توضیحات و همچنین تصویر مورد نظر کانال را انتخاب کرده و در نهایت روی علامت فلش در پایین صفحه کلیک کنید.
در این صفحه افرادی که قصد دارید از میان مخاطبان خود به کانال تلگرامتان اضافه کنید، بیابید. در نهایت روی آیکون فلش در پایین صفحه ضربه بزنید.
به همین راحتی کانال تلگرامی شما ساخته شد.
منبع: زومیت.