دیابت نوع 2 نشانه ای از ابتلا به گلوکوم است

یافته های اخیر محققان، می تواند به بهبود پروتکل های غربالگری جدید برای تشخیص زودهنگام گلوکوم و حفظ بینایی بیماران بینجامد.

محققان مرکز پزشکی UT Southwestern در مطالعه اخیرشان گزارش داده اند که هرچه زودتر افراد به دیابت نوع 2 یا فشار خون بالا، مبتلا شوند احتمال ابتلای زودتر آن ها به گلوکوم با زاویه باز اولیه (POAG) که علت اصلی نابینایی غیرقابل برگشت در سراسر جهان است، نیز وجود دارد. این یافته ها می تواند منجر به بهبود پروتکل های غربالگری برای POAG بینجامد، که تا 90 درصد از کل موارد گلوکوم را تشکیل می دهد.

ده ها میلیون نفر در سراسر جهان دارای POAG هستند. محققان توضیح داده اند، از آنجایی که این بیماری در مراحل اولیه خود علائم کمی دارد، اغلب در مراحل بعدی، یعنی زمانی که بینایی به طور دائم آسیب دیده است، تشخیص داده می شود. تشخیص زودهنگام گلوکوم، کلید کنترل بهتر فشار داخل چشم و جلوگیری از نابینایی است.

اگرچه محققان چندین عامل خطر را برای POAG از جمله دیابت نوع 2، فشار خون بالا، میگرن و آپنه انسدادی خواب، شناسایی کرده اند چگونگی تاثیر این موارد بر شروع POAG، به خوبی شناخته نشده است.

برای این مطالعه، محققان داده ‌هایی را از سوابق پزشکی 389 بیمار POAG جمع ‌آوری کردند. با استفاده از مدل ‌سازی آماری، محققان هیچ ارتباطی بین میگرن یا آپنه انسدادی خواب و سن شروع POAG پیدا نکردند. با این حال، محققان دریافتند که سن تشخیص دیابت نوع 2 یا فشار خون به طور قابل توجهی با شروع POAG مرتبط است. به عبارت دیگر هر چه بیماران زودتر به هر یک از این شرایط یا هر دوی این بیماری ها مبتلا شوند، زودتر به POAG تمایل پیدا می کنند.

پژوهشگران اضافه کرده اند، که دیابت نوع 2 و فشار خون هر دو بیماری هایی هستند که عروق خونی عصب بینایی و شبکیه را تحت تأثیر قرار می دهند، بنابراین به طور بالقوه باعث ایجاد تغییراتی می شوند که بیماران را مستعد ابتلا به POAG می کند.

یافته های تحقیقاتی در مجله Clinical Ophthalmology منتشر شده اند.

منبع: سیناپرس.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

8 + هشت =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *