دکه خبر دنیای تکنولوژی و فناوری/تاریخ انتشار، شنبه ۱7 مهر ۹۵

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه نابينايان شرکت پکتوس. در دوازدهمين شمارگان دکه خبر دنياي تکنولوژي و فناوري، 15 خبر تقديم شما گراميان مي شود.

WaveNet، نرم افزار جدید گوگل برای تبدیل متن به گفتار

به گزارش زومیت، یکی از زیرمجموعه های خانواده گوگل به نام دیپ مایند که پیش از این برای برنامه آلفاگو نامش بر سر زبان ها افتاده بود، به تازگی برنامه ای جدید برای تبدیل متن به گفتار معرفی کرده است.

اگر تابه حال در کوچه های تودرتوی یوتیوب، گشت وگذار کرده و به تماشای ویدیوهای مختلف نشسته باشید، احتمالا کلیپ هایی از کامپیوترهایی عجیب وغریب که در حال خواندن مقاله های خبری هستند، به چشمتان خورده است. البته صدای این کامپیوترهای متن خوان، بیش از آنکه شباهتی به صدای طبیعی انسان داشته باشد، یادآور حرف زدن مقطع و درهم وبرهم آدم آهنی ها در فیلم های سینمایی است. اما از حضور این آدم آهنی ها و ربات های نه چندان خوش صدا در فیلم ها و کارتون ها، زمان زیادی سپری شده است و نوبتی هم که باشد، نوبت کامپیوترهایی است که با تکیه بر دانش هوش مصنوعی می توانند دست به تقلید بی کم وکاست از صدای انسان بزنند.

به تازگی یک مدعی و رقیبی تازه نفس برای نرم افزارهای متن خوان وارد میدان شده است، نرم افزاری جدید که مغزهای درخشان کمپانی دیپ مایند (DeepMind) در پشت آن قرار دارند. این کمپانی بریتانیایی که دو سال پیش به خانواده بزرگ غول جست وجوی اینترنت یعنی گوگل پیوست، از یک برنامه تولید صدای مصنوعی به نام ویونت (WaveNet) رونمایی کرده که پشتش به دانش هوش مصنوعی عصبی ژرف یا Deep Neural AI گرم است.

پیش از این برنامه هایی از قبیل جست وجوی صوتی گوگل توانسته اند با اتکا به فناوری های تشخیص و پردازش گفتار، کلمات را از دل کلام انسان بیرون بکشند، اما با قطعیت می توان گفت توسعه برنامه ای برای تبدیل متن به گفتار، چالش های پیش روی محققان را دوچندان خواهد کرد.

فراگیرترین روشی که در حال حاضر برای تبدیل نوشتار به گفتار به کار می رود، روش Concatenative TTS یا تبدیل متن به صدا به شیوه الحاقی است. در این فناوری، اجزای یک صدای ضبط شده مانند قطعات یک پازل کنار هم چیده می شوند تا در نهایت یک کلمه یا جمله قابل فهم، تولید شود.

اما مشکل اینجا است که در این روش، صدای خروجی که از ادغام قطعات صوتی به هم حاصل می شود، بیش از آنکه به صدای یک انسان شبیه باشد، یادآور همان صدای عجیب وغریب ربات های سینمایی است.

روش دیگری که برای تبدیل متن به گفتار به کار می رود، روش Parametric TTS یا تبدیل متن به صدا به شیوه پارامتریک است. در این شیوه، صدای تولید شده از درون مجموعه ای از کدک های صوتی به نام vocoder عبور داده می شود که البته باز هم نتیجه به دست آمده چنگی به دل نمی زند.

اما برنامه تازه از راه رسیده گوگل از یک رویکرد کاملا متفاوت بهره می برد. ویونت به جای تجزیه وتحلیل صداهایی که به آن خورانده می شود، درست همانند سایر سیستم های عصبی ژرف، آن ها را یاد می گیرد. این برنامه با کار کردن بر روی ۱۶ هزار نمونه در هر ثانیه، می تواند نمونه های صوتی خام خود را تولید کند. ویونت تمامی این کارها را بدون کوچک ترین دخالت انسان انجام داده و به کمک روش های آماری، قطعات صوتی موردنیاز بعدی را پیش بینی می کند.

اگر علاقه دارید این فایل های صوتی را بشنوید، سری به این صفحه بزنید. در این صفحه، چندین نمونه صوتی به زبان های انگلیسی و چینی وجود دارد. علاوه بر صدا، ویونت با برخورداری از قابلیت تجزیه وتحلیل الگوهای صوتی می تواند از پس تولید موسیقی نیز بربیاید.

گفتنی است این برنامه بدون دریافت هیچ گونه ورودی قادر است دست به تولید گفتار بزند. درحالی که اکثر سیستم های TTS به دریافت ورودی نیاز دارند، ویونت می تواند بدون هیچ گونه نقشه راهی، آواهای صوتی تولید کند. اگرچه نتیجه حاصله تنها رشته ای از صداهای نامفهوم را در اختیار می گذارد، اما دربرگیرنده اصوات حرکات دهان و حتی تنفس نیز هست.

تمامی این شواهد و قرائن حاکی از آن است که سیستم های تبدیل متن به گفتار از ظرفیت و قابلیتی حیرت انگیز برای تقلید موبه موی صدای انسان برخوردار هستند.

آئودی خودروهای خودران را زودتر از پیش‌بینی‌ها وارد بازار خواهد کرد

آئودی اعلام کرد که نسل بعدی سدان لوکس A8 به سیستم خودران مجهز خواهد شد و این شرکت قصد عرضه ی آن در اروپا در سال ۲۰۱۷ و در استرالیا در سال ۲۰۱۸ را دارد.

به گزارش زومیت، دکتر دیتمار وگنریتر یکی از اعضای هیئت مدیره کمپانی آئودی طی مصاحبه ای با Caradvice عنوان کرد که با وجود محدودیت هایی که در اکثر کشورها برای استفاده از تکنولوژی های مرتبط با خودروهای خودران وجود دارد، این کمپانی با سرعت در حال حرکت به سمت استفاده از تکنولوژی رانندگی خودکار در خودروهای خود است. در این گزارش او همچنین تمام مسئولیت تلفات و تصادفات را در حین رانندگی با سیستم خودران Audi متوجه این کمپانی دانست. حرکتی که کمپانی ولوو در آن پیشگام است. در حالی که به نظر می رسد این اقدام از طرف این دو کمپانی حرکتی انقلابی است اما دکتر وگنریتر آن را امری طبیعی دانست و گفت زمانی که این امکان به راننده داده می شود تا دستان خود را از روی فرمان بردارد و به خواندن ایمیل هایش مشغول شود، بنابراین تمام مسئولیت اتفاقاتی که ممکن است رخ دهد، به عهده کمپانی سازنده خواهد بود.

دکتر ونگریتر همچنین خبر از به کارگیری سطح سوم سیستم خودران را در خودرو جدید A8 که سال ۲۰۱۷ در اروپا به بازار خواهد آمد با Caradvice در میان گذاشت. او گفت سال آینده کمپانی آئودی سیستم رانندگی خودکار را به صورت جهانی و در جاده های اصلی به وسیله مدل جدید خودرو A8 به اجرا در خواهد آورد.

زمانی که در حال رانندگی با این خودرو در آزادراه یا مناطق شهری هستید در سرعتهای کمتر از ۶۵ کیلومتر در ساعت قادر خواهید بود که دستانتان را از روی فرمان بردارید و تمام فعالیتها از جمله شتابگیری، ترمزگیری و حتی تعویض خطوط را به عهده خودرو بگذارید و خودتان به مطالعه کتاب یا هر چیز دیگری بپردازید.

بنا به گفته های دکتر ونگریتر، راننده خودرو که درحال گذراندن وقت خود با مطالعه کتاب، ایمیل یا فعالیت در رسانه های اجتماعی است می تواند با اطمینان خاطر به کار خود ادامه دهد چراکه خودرو از سیستمی بهره می برد که در مواقع بحرانی یا زمانی که نیاز است راننده کنترل خودرو را در دست بگیرد به او هشدار خواهد داد. برای مثال زمانی که خودرو وارد منطقه ای می شود که در دست بازسازی و تعمیر است، چیزی در حدود ۱۵ تا ۲۰ ثانیه قبل از رسیدن به این منطقه هشداری به راننده داده خواهد شد.

بنا بر اظهارات دکتر ونگریتر ، مانع اصلی بر سر راه این تکنولوژی، نبود دانش کافی یا عدم توانایی شرکت ها در توسعه سیستم های مرتبط نیست، بلکه قوانین و مقرراتی است که حضور خودروهایی از این دست را متاثر از آن می کند. در این میان، کشورهایی مثل چین و ایالات متحده اجازه ورود این خودروها را به جاده ها داده اند، اما در اروپا و استرالیا قوانین مقداری دست و پا گیرتر هستند. او همچنین گفت که این تکنولوژی در اختیار عموم مردم قرار خواهد گرفت تا بتوانند آن را مورد آزمایش قرار دهند. چگونگی ایمن بودن این مسئله برای قانون گذاران توضیح داده خواهد شد و به منظور متقاعد کردن آنها داده های جمع آوری شده در اختیار آنان قرار خواهد گرفت.

شوان کلیری سخنگوی کمپانی آئودی در استرالیا نیز از صحبت های اولیه ای که بین این کمپانی و قانون گذاران در رابطه با آینده خودروهای خودران صورت گرفته است، خبر داد اما در رابطه با استفاده از تکنولوژی جدید آئودی در خودرو A8 جدید که در سال ۲۰۱۸ به بازارهای استرالیا خواهد آمد، تردید داشت. بر اساس بیانات او همه چیز به این مذاکرات وابسته خواهد بود. همچنین اثبات توانایی های سیستم خودران جدید آئودی نیازمند خودرویی است که از این سیستم بهره می برد.

دکتر ونگریتر باور دارد که با به بازار آمدن خودروهای خودران هزینه های ناشی از تصادفات کاهش خواهد یافت. در دراز مدت نیز با روی کار آمدن سطح پنجم این سیستم ها که در آن فرمان و پدال ها به کلی از خودرو حذف خواهد شد، با کمی بلند پروازی میزان تلفات به صفر خواهد رسید. او همچنین اضافه کرد که از نقطه نظر تکنولوژی و دانش فنی این مسئله امکان پذیر است، اما پیش بینی زمان وقوع آن کار آسانی نیست.

فراهم شدن امکان استفاده از اینترنت بی سیم شهری در اماکن عمومی

به نقل از تک24، محمدرضا بیدخام ،سخنگوی شرکت مخابرات استان تهران خبر از اجرای طرح «اینترنت بی سیم شهری» جهت استفاده مردم از اینترنت مخابرات در اماکن عمومی داد.وی ضمن بیان اینکه فاز آزمایشی اجرای طرح «وای فای شهری» در بعضی نقاط تهران شروع شده است،گفت: به زودی این طرح با هدف ارائه اینترنت پرسرعت بی سیم در سطح اماکن عمومی شهر تهران، اجرا خواهد شد.

محمد رضا بیدخام اظهار کرد:پس از راه اندازی طرح وای فای شهری، مشترکان اینترنت پرسرعت مخابرات می توانند در مراکز منتخب از طریق نام کاربری و رمز عبور خود، بدون پرداخت هزینه مجزا، مشابه زمان استفاده از سرویس اینترنت در محل نصب سرویس، در مراکز شهری نیز از این سرویس استفاده کنند.

سخنگوی شرکت مخابرات استان تهران اضافه کرد:حتی سایر شهروندانی که درحال حاضر مشترک اینترنت پرسرعت مخابرات نیستند نیز می توانند بصورت آنلاین در هر یک از مکان های عمومی که امکان دسترسی به این سرویس وجود دارد، با دریافت نام کاربری و رمز عبور اختصاصی به اینترنت پرسرعت بی سیم مخابرات متصل شده و از این سرویس بهره مند شوند.

ورود اکسپریا ایکس زد به بازار کشور

به گزارش تک24، به تازگی گوشی هوشمند و پرچمدار اکسپریا ایکس زد(Xperia XZ)ساخت کمپانی ژاپنی سونی که در رویداد ایفا ۲۰۱۶ در شهر برلین آلمان رونمایی شد طی مراسمی در ایران،رونمایی شد.در این مراسم مدیرعامل جدید کمپانی سونی موبایل خاورمیانه،جیسون اسمیت،این گوشی را ضمن اینکه نمونه های نمایش فناوری عنوان کرد،از ایکس زد بعنوان ابزاری جهت کارامدتر کردن ارتباطات کاربران یاد کرد.

او علاوه بر این به توضیح استراتژی های جدید سونی پرداخت:

❝استراتژی آینده ی سونی-موبایل ادامه ی عرضه محصولاتی می باشد که در نزدیک ترین نقطه مصرف کنندگان قرار خواهند گرفت.ما قصد توانمند کردن شما برای کارهای بیشتر و سریعتر و راحت تر کردن ارتباطات شما داریم. ما تقاضا داریم با درک هوشمند نیازها، فعالیت ها و رفتارهای شما از ارتباطات ساده فراتر رویم. ما باور داریم که یک دستگاه هوشمند بایستی ارتباطات را بی دردسر کرده و موجب ایجاد زندگی خوشایندی برای شما شود.

اسمیت اشاره به بازخوردهای مثبت معرفی اکسپریا ایکس زد پس از نمایشگاه ایفا برلین داشت و عنوان کرد:

❝ما بازخوردهای مثبت و ابراز علاقه ی چشم گیری به این محصول را نظاره گر بوده ایم. Xperia XZ نگینی بر تاج ما است و همچنین پیشرفت بزرگی است که ما در گوشی های هوشمند ایجاد کرده ایم.

اکسپریا ایکس زد با استفاده از فناوری های پیشرفته سونی که شامل حسگر تصویر Exmor RS،لنز G و موتور پردازش تصویر BIONZ برای موبایل می شود،مجهز به یکی از پیشرفته ترین دوربین ها در گوشی های هوشمند است.ما نام ردیابی سه گانه تصویر را بر این فناوری گذاشته ایم.شما با کمک این فناوری قادر به ثبت هر لحظه به محض دیدن آن،بی هیچ تار شدگی، در روز یا شب به همراه رنگ های واقعی خواهید بود.

جیسون اسمیت در ادامه اشاره به ابزارهای جدید سونی موبایل داشت که اخیرا به بازار جهانی وارد شده اند:

❝Xperia Ear «گوشی دستیار شخصی»محصول هوشمند Hands free است که به ارائه شیوه ی جدید برقراری ارتباط می پردازد.شما با این هدفون بلوتوث کوچک میتوانید در حال حرکت یا انجام چند کار،ارتباط را بدون دخالت دست برقرار کرده و اطلاعات و راهنمایی های کاربردی ای را هم دریافت کنید.Xperia Ear به ارائه تعامل صوتی طبیعی و قابل اعتمادی می پردازد و به پاسخ به فرمان های صوتی با عملکردی حسی و با اتصال بی سیم به تلفن هوشمند شما می پردازد.

این گوشی در همین هفته به طور عمده در بازار کشور عرضه خواهد شد و طرح ویژه ای توسط سونی برای مشتریان اول این گوشی در نظر گرفته شده که جزئیات آن در آینده نزدیک اعلام خواهد شد. قیمت دقیق این گوشی هنوز مشخص نیست.

آزمایش نسل پنجم موبایل در کشور

نسل پنجم تلفن همراه با نام ۵G که دسترسی به سرعت بیشتر از یک گیگابیت بر ثانیه را ممکن می کند در کشور به طور موفقیت آمیز توسط اپراتور دوم تلفن همراه کشور،ایرانسل و باحضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات آزمایش شد.

به گزارش تک24، صبح روز دهم مهرماه، آزمایش پنجمین نسل موبایل در کشور توسط ایرانسل با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس بنیاد مستضعفان،محمود واعظی و محمد سعیدی کیا به همراه معاونان وزارت ارتباطات به موفقیت انجام شد.سرعت دانلود فناوری پنجمین نسل موبایل موسوم به ۵G در این مراسم که برای اولین بار در خاورمیانه آزمایش شد،۱۲۰۰ مگابیت بر ثانیه ثبت شده و سرعت آپلود هم با این فناوری به ۶۵ مگابیت بر ثانیه افزایش یافت.در آزمایش این فناوری،یک فیلم با حجم ۲ گیگابایت برابر با ۱۶ گیگابیت،در مدت ۱۵ ثانیه دانلود شد.

مای رند ، اولین و تنها اپلیکیشن تخصصی خرید و فروش سیم کارت درکشور

خرید سیمکارت های رند یکی از موضوعاتی است که شاید هر کسی به دنبال خرید آن یا فروش آن است . استفاده از سایت های خرید و فروش سیمکارت یکی از روش های حل این موضوع است ، اما بحث اینجاست راحت ترین راه برای حل این مشکل چیست ؟ استفاده از اپلیکیشن های شاید راهی مناسب برای اینکار باشد . در این مقاله به بررسی یک اپلیکیشن کاربردی در این حوزه خواهیم پرداخت.

به نقل از زومتک، اپلیکیشن مای رند یکی از نرم افزار های بسیار کاربردی برای یافتن سیمکارت با شماره رند است در ادامه به بررسی این اپلیکیشن کاربردی خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید .

این نرم افزار نه تنها برای خریدارها و فروشنده های سیم کارت مورد استفاده است بلکه برای افرادی که میخواهند از قیمت شماره شان خبردار شوند نیز کاربرد دارد. در خط کجاست ؟ هم شما میتوانید ۳ رقم اول شماره تان را وارد کنید چون به گفته سیم کارت فروشهای حرفه ای هر خطه ۰۹۱۲ ای تهران نیست و قیمت هایش متفاوت است.

یه سری دیگه از امکانات اپ مای رند هم هست که پایین آوردیم :

جست و جوی پیشرفته سیم کارت

امکان ایجاد پنل کاربری اختصاصی به همراه فروشگاه سیم کارت

امکان جست و جوی فروشندگان سیم کارت بر اساس نام استان

 همین الان با هر تلفن هوشمندی میتوانید نرم افزار را  رایگان دانلود کنید و سیم کارت خودتان را بفروشید یا سیم کارت جدیدی بخرید ، بله به همین راحتی .

برای شروع فقط کافیست آن را از مارکت های اندرویدی نظیر : گوگل پلی ، کافه بازار ، مایکت ، ایران اپس و… با حجم حدود ۴ مگابایت دانلود کنید. همچنین تیم مای رند ، نسخه iOS نرم افزار را نیز در اپل استور قرار دادن که به راحتی قابل دریافت می باشد.

اولین چیزی که بعد نصب نرم افزار می بینید لیست سیم کارت های آگهی شده توسط کاربران می باشد. برای فروش سیم کارت خود ، نیاز به ثبت نام دارید. لازم است که بدانید درج سیم کارت رایگان است به طور همزمان نیز در سایت قرار میگیرد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی خبر داد: ممنوعیت ورود گوشی هوشمند در حال نهایی شدن!

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در مصاحبه ای اعلام کرد که در حال نهایی کردن ممنوعیت ورود گوشی هوشمند به کشور هستیم و این اتفاق زمانی عملی خواهد شد که تولید گوشی های بومی رونق بگیرد و تا آن زمان باید آفت های گوشی های هوشمند را زدود.

به گزارش گجت نیوز، همزمان با گرامیداشت هفته ناجا، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی از پلیس فتا بازدید به عمل آورد. علاءالدین بروجردی در جریان این بازدید اظهار کرد که فضای سایبری در نزد کمیسیون امنیت ملی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

بروجردی در خصوص گوشی های هوشمند و تهدیدات امنیتی هشدار داد و گفت:

گوشی های هوشمندی که در دست نمایندگان و مقامات است باید بومی سازی شود تا از تهدیدات امنیتی به دور باشیم. ما به دنبال ساخت گوشی های بومی هستیم و این اتفاق باید هرچه زودتر رخ دهد.

وی در ادامه گفت که این برنامه در حال انجام شدن بوده و تا مراحل خوبی نیز پیش رفته است. در حال حاضر نمی توان در خصوص زمان اجرایی شدن این طرح سخن گفت اما هم اکنون مراحل طراحی و ساخت گوشی های بومی در جریان است.

به گفته رئیس سازمان امنیت ملی، با به نتیجه رسیدن این طرح می توان از نشت اطلاعات امنیتی به بیرون از کشور جلوگیری به عمل آورد. برای مثال اخیراً به طور مستمر، گروهک منافقین به دنبال شنود تلفن های اطلاعاتی هستند و به همین دلیل افراد باید به این نکات امنیتی توجه داشته باشند و در جلسات از تلفن همراه استفاده نکنند.

چندی است که خبرهایی مبنی بر اختلاف قوه قضاییه و پلیس در خصوص تلگرام به گوش می رسد. بروجردی در این مورد تاکید کرد که هر اقدامی که برای امنیت و منافع ملی لازم باشد باید صورت بگیرد. این اتفاقی است که در تمامی کشورها رایج بوده و حتی کشورهای توسعه یافته و سازنده نیز از گوشی ها و برنامه های خاصی استفاده می کنند.

علاءالدین بروجردی در پایان از طرح ممنوعیت ورود گوشی هوشمند خبر داد و اعلام کرد:

هم اینک در حال نهایی کردن ممنوعیت ورود گوشی هوشمند هستیم و تا زمانی که گوشی های بومی ساخته شده و جایگزین شوند باید مراقب آفت های گوشی های هوشمند خارجی باشیم. امیدواریم که این اختلاف نظرها در شورای عالی فضای مجازی حل و فصل شود.

بسته های اینترنت موبایل به سمت گران شدن حرکت می‌کنند

به نقل از دیجی رو، اگر به خاطر داشته باشید اوایل ماه تیر سال جاری بود که پس از تصویب تعرفه های کلی ارتباطات ثابت و سیار خبر از کاهش نرخ اینترنت موبایلی دادیم و اعلام کردیم که استفاده از اینترنت به صورت آزاد و بدون خرید بسته ارزان شده است. درست در همان زمان این حدس زده شد که این اقدام کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات فقط به گران تر شدن بسته های اینترنت موبایل کمک خواهد کرد و سود دیگری را برای مصرف کنندگان نخواهد داشت. لازم به ذکر است که این کمیسیون پس از برگزاری چندین جلسه و اختلاف نظرهای فراوان، سقف تعرفه اینترنت دیتای موبایلی را از 0.5 کیلوبایت به 0.4 کیلوبایت کاهش داد.

درست همان زمان بود که حدس هایی در خصوص گران تر شدن تعرفه ها از سوی اپراتورهای ارتباطی زده می شد. چرا که با ورود پیام رسان های اینترنتی، درآمد اپراتورها روز به روز از سمت مکالمات و ارسال پیامک رو به کاهش است و اینک دیگر می توان گفت که درآمد اصلی آن ها از طریق مصرف دیتا حاصل می شود. در این بین هرچند انتظار می رود به خاطر جبران عدم درآمدزایی پیامک و تماس تلفنی اپراتورها دست به افزایش تعرفه های دیتای خود بزنند، اما فضای رقابتی حاکم بر جامعه موجب شده تا آن ها روز به روز با کاهش قیمت تعرفه های اینترنتی خود بتوانند افراد بیشتری از جامعه را به سمت خود بکشند.

همین جریان موجب شده تا دیتای موبایل هر چه بیش از پیش گسترده تر شده و تجارت ADSL را تحت شعاع خود قرار دهد. در این راستا ریاست سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از خطر دامپینگ خبر داده بود و عنوان کرده بود که وظیفه ما حفاظت از سرمایه گذاری های صورت گرفته در سطح کشور بوده و باید شرایطی را ایجاد کرد که ADSL غرق در دامپینگ اینترنت دیتای موبایل نشود.

امروزه با توجه به تعرفه های مناسب اپراتورهای موبایل، کاربران زیادی استفاده از آن را به اینترنت ADSL ترجیح می دهند. به همین خاطر کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات با کاهش قیمت اینترنت ثابت (ADSL) شرایط را به سود این بخش رقم زد تا همچنان فضای رقابتی بین این دو اینترنت ثابت و همراه حفظ شود. از سوی دیگر ما شاهد کاهش قیمت استفاده آزاد از اینترنت دیتا بودیم تا در سمت مقابل آن اپراتورها با افزایش قیمت بسته های اینترنتی خود بتوانند به نوعی درآمدهای خود را همگام کنند.

حال پس از گذشت چند ماه از این قضیه بالاخره یکی از اپراتورهای موبایلی دستی بر تعرفه های خود کشید و برخی از آن ها را افزایش داد. این اپراتور بسته شش ماهه 30 گیگابایتی خود را به 24 گیگابایت (12 گیگ شبانه + 12 گیگ روزانه) با قیمتی معادل 55 هزار تومان تغییر داده است. علاوه بر این بسته یک ساله 100 گیگابایتی خود را نیز که با قیمت 175 هزار تومان به فروش می رساند به مدت شش ماه تغییر داد.

با این روند پیش بینی می شود که سایر اپراتورهای موبایل نیز چنین رویه ای را در پیش گرفته و به زودی شاهد افزایش قیمت بسته های اینترنت دیتا در سطح بالاتری باشیم.

ممنوعیت ارائه خدمات به گوشی‌های دارای گارانتی بین الملل

طبق ابلاغیه سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان، ارائه خدمات به گوشی های دارای گارانتی بین الملل و اینترنشنال و گوشی های غیررسمی توسط تمامی شرکت های خدمات پس از فروش موبایل و تبلت در ایران ممنوع شد.

به گزارش تکنولوژی نیوز، در حال حاضر گوشی های برخی برندها با گارانتی بین الملل در بازار عرضه می شوند و برخی شرکت های داخلی در قرارداد با شرکت مادر خارجی مسئولیت ارائه خدمات پس از فروش به این گوشی ها را در ایران پذیرفته اند.

اما از این پس شرکت های خارجی مستقر در کشور و ارائه دهندگان خدمات پس از فروش موظفند با اطلاع رسانی لازم به مصرف کنندگان اعلام کنند که فقط گوشی های دارای هولوگرام و دارای کارت گارانتی مشمول گارانتی و خدمات پس از فروش می شوند. این شرکت ها فقط به گوشی های رسمی خدمات ارائه کنند.

ایران بیستمین کشور استفاده کننده از اینترنت اشیا در جهان

اینترنت اشیا در زندگی روزمره، به مجموعه ای از اشیای متصل، از لوازم خانگی و اتومبیل ها گرفته تا دستگاه های پزشکی اشاره دارد که می توانند داده هایشان را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. این داده ها با حداقل مداخله انسان، مورد پردازش و تحلیل قرار می گیرند تا در نهایت خدمات ارزش افزوده را برای کاربران نهایی  ارائه  کنند.

به گزارش تکنولوژی نیوز، ایران بیستمین کشور استفاده کننده از فناوری پیشرفته اینترنت اشیا است؛ دانشگاه علم و صنعت به عنوان پنجمین دانشگاه دنیا که اینترنت اشیا را تدریس و پژوهش می کند، شناخته شده است. دستبند الکترونیکی زندانیان، پرونده الکترونیک سلامت، سامانه  هوشمند حمل و نقل و ترافیک و رفع بحران آلودگی  هوا، پروژه های مطرح در حوزه اینترنت اشیا در ایران هستند.

سامانه اطلاعات سلامت

HIS یا سامانه اطلاعات بیمارستانی  (Health Information System)، سامانه ای یکپارچه به منظور تولید اطلاعات لازم برای مدیریت تمامی فعالیت های مربوط به سلامت، از قبیل برنامه ریزی، نظارت، هماهنگی و تصمیم گیری است.

راه اندازی سامانه اطلاعات بیمارستانی با دیدگاه مدیریتی از سال 1376 در بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی آغاز شد. یکپارچه سازی اطلاعات بهداشتی و درمانی و الکترونیکی شدن سامانه ارجاع بیمار (EHR) مخفف Electronic Health Record، در حال حاضر در کشور ما یک ایده آرمانی است. یکی از سامانه های پیاده سازی شده در این زمینه طرح سپاس است، اما یک نرم افزار HIS کامل و جامع براساس استانداردهای جهانی هنوز هم در سطح کشور پیاده سازی نشده است.

سامانه پرونده الکترونیک سلامت

سامانه پرونده الکترونیک سلامت یا همان طرح سپاس، تمامی اطلاعات مرتبط با سلامت شهروندان، از پیش از تولد (شامل اطلاعات دوران جنینی و ماقبل آن مانند اطلاعات مربوط به لقاح آزمایشگاهی و سابقه مصرف داروهای باروری و ضدباروری در والدین) تا پس از مرگ (مانند اطلاعات به دست آمده از اتوپسی، پیوند اعضا، محل دفن و…) که به صورت مداوم و با گذشت زمان به شکل الکترونیکی ذخیره می شود و در صورت نیاز، بدون محدودیت مکانی یا زمانی، تمام یا بخشی از آن در دسترس افراد مجاز قرار خواهد گرفت.

شبکه ملی سلامت

شبکه ملی سلامت یا شمس یکی از زیرمجموعه های اصلی شبکه ملی اطلاعات است که وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی وظیفه اجرای آن را برعهده دارد. این شبکه زیرساخت اصلی ارتباطی بین همه مراکز بهداشتی، تشخیصی و درمانی کشور است که مستقل از اینترنت و بر بستر مستقل ارتباطی کشور با امنیت و سرعت بسیار بالا ایجاد شده است. این شبکه ملی، امکان تبادل اطلاعات و داده ها را بین مراکز بهداشتی و درمانی دولتی، داروخانه ها و همه مراکز ستادی و خدمات حوزه سلامت فراهم می کند و در حال حاضر پخش دولتی را پوشش می دهد و زیرساخت اصلی ارائه خدمات سلامت و خدمات آموزشی و پژوهشی وزارت بهداشت است.

سامانه های هوشمند حمل و نقل و ترافیک

تشکل ITS یا سیستم حمل  و نقل هوشمند (Intelligent Transportation System) با حضور جمعی از متخصصین و نمایندگان دستگاه ها و سازمان ها از تابستان 1392 شروع به فعالیت کرده است. از اهداف این تشکل می توان به مواردی نظیر گسترش و به کارگیری ITS در کشور، ارتقای سطح علمی، توجه بیشتر به ابعاد علمی و آکادمیک IT، توسعه یکپارچه نظام بهره برداری از ITS، اشاعه ITS انسان محور، ITS حمل و نقل همگانی و ایجاد بانک اطلاعات منابع ITS کشور اشاره کرد.

سامانه های نظارت تصویری از ابزار اصلی مدیریت ترافیک هستند و مزیت آنها فراهم کردن اطلاعات تصویری برای تصمیم گیری است. در سال 1392 رصد ترافیک جاده ها از طریق 397 دوربین نظارت تصویری و اطلاع رسانی آنلاین ترافیک توسط 170 دستگاه تابلو VMS L مخفف Video Management Software  انجام شده است. کنترل وضعیت جوی، کنترل و اطمینان از ایمنی حین انجام کار در کارگاه های جاده ای، مشاهده تصادف و اقدام سریع و به موقع و کنترل عادی بودن تردد و ارسال گشت راهداری در صورت وجود مشکل نیز از سایر ویژگی های این دوربین ها است.

حفاظت از محیط زیست و رفع بحران آلودگی  هوا

استفاده از فناوری های نوین می تواند نقش مهمی در کاهش ترددهای درون شهری و در نتیجه افت میزان آلودگی های ناشی از مصرف سوخت ایفا کند. به عنوان مثال بسیاری از ترددها در شهر برای جابجا کردن کالا یا خرید است. در صورتی که اگر این کالا دارای کد شناسایی بوده و به اینترنت متصل باشند می توان از طریق فرستادن کد، آنها را جابجا یا خریداری کرد، بدون آنکه به تردد در سطح شهرها نیازی باشد.

دستبند الکترونیکی برای زندانیان

در سال 1392 سازمان زندان ها طرح دستبند الکترونیکی برای زندانیان را براساس تجربیات موجود در کشورهای دیگر مطرح کرد. با کمک دستبند الکترونیکی می توان به راحتی تشخیص داد که در هر زمان زندانی در کجای کشور قرار دارد و مانع فرار وی از مرزهای کشور شد. در این طرح یک قطعه الکترونیکی تحت عنوان دستبند به محکوم متصل شده و از طریق سامانه موقعیت یابی کنترل می شود و بدین ترتیب فرد بدون حضور در زندان حق خارج شدن از یک منطقه مشخص را نخواهد داشت. این طرح توسط سازمان زندان ها به منظور کاهش جمعیت کیفری ارائه شده است. همچنین این دستبندها برای جلوگیری از تکرار جرم نیز بسیار مثبت ارزیابی شده، زیرا کسانی که مجرم بالفطره هستند ممکن است در زمان مرخصی از زندان هم دست به کارهای خلاف قانون بزنند.

هر چند هزینه تهیه دستبند الکترونیک بسیار بالاست، ولی این هزینه باید توسط زندانی تقبل شود، زیرا زندانی به آغوش خانواده برمی گردد و می تواند مشغول به کار شود. قانونگذار 10 هزار تومان را بابت هر روز استفاده پیش بینی کرده است و اگر زندانی قادر به تأمین هزینه استفاده از این سامانه نباشد باید مدت حبس خود را در زندان سپری کند.

از چشمان خود مراقبت کنید؛ Red Moon، برنامه ای برای کاهش نور آبی گوشی های اندرویدی

برنامه های فیلتر کننده ی نور آبی صفحه ی نمایش گوشی های هوشمند در دنیای این اسمارت فون ها، پدیده ی جدیدی به حساب نمی آیند و مدت ها است که در اختیار کاربران اندرویدی قرار دارند. به کمک همین اپلیکیشن ها است که از نورهای آبی آزار دهنده ای که از صفحه ی نمایش تلفن های هوشمندمان ساتع می شوند، فاصله می گیریم. این نورها می توانند در شب ها، پیش از خواب، عوارض جانبی بدی بر روی خواب شبانه ی ما بگذارند. بر اساس آزمایشات و تحقیقاتی که در این زمینه صورت گرفته، نور آبی ساتع شده از صفحه ی نمایش یک اسمارت فون، می تواند در هنگام خواب، ریتم شبانه روزی (بیولوژیک) بدن انسان را بر هم بزند و در نتیجه باعث شود تا شخص نتواند به راحتی به خواب فرو برود. این جا است که چنین برنامه هایی به کار می آیند. به کمک این برنامه ها، می توان رنگ آبی صفحه ی نمایش را فیلتر کرد و آن را به رنگی مایل به قرمز درآورد.

برنامه هایی چون f.lux و Twilight در این زمینه بر روی پلت فرم اندروید محبوبیت زیادی دارند، اما اگر این هیچ یک از این اپلیکیشن ها نتوانسته کار شما را به هر دلیلی راه بیندازد، توصیه می کنیم که حتماً شانس خود را یک بار دیگر با Red Moon امتحان کنید.

به گزارش دیجی رو، Red Moon برنامه ی متن بازی است که به فیلتر کردن رنگ آبی صفحه ی نمایش می پردازند و دارای تمام امکاناتی که یک برنامه ی این چنینی باید داشته باشد، می باشد. Red Moon به شما اجازه می دهد تا میزان گرمی فیلتر، شدت آن و نور صفحه ی نمایش را به دلخواه خود تنظیم کنید. هم چنین می توانید چند پروفایل مختلف، با تنظیمات متفاوت درست کنید.

علاوه ی بر همه ی این ها، می توانید برنامه ی Red Moon را طوری تنظیم کنید که به محض راه اندازی آن بر روی دستگاه خود، شروع به کار کند. و یا حتی ساعت مشخصی را در این اپلیکیشن قرار دهید که پس از آن، برنامه به صورت خودکار شروع به کار کند. دیگر چه چیزی می خواهید؟!

در حالی که Red Moon با قیمت 1.99 دلار در گوگل پلی استور برای خرید موجود می باشد، اما توسعه دهنده ی آن در حرکتی شایسته ی تقدیر، نسخه ای رایگان از برنامه ی خود را بر روی وب سایت F-Droid قرار داده است.

خرید Red Moon از گوگل پلی استور با قیمت 1.99 دلار

دانلود نسخه ی رایگان Red Moon از وب سایت F-Droid

افشاگری کارکنان سابق یاهو در خصوص همکاری با نهادهای جاسوسی آمریکا

به گزارش گجت نیوز، منابع مطلع اطلاعات تکان دهنده ای را از همکاری یاهو با نهادهای جاسوسی آمریکا افشا کرده اند. بر اساس افشاگری کارکنان سابق یاهو ، این شرکت تمامی جزئیات ایمیل های دریافتی کاربران را در اختیار پلیس اف بی آی (FBI) و سازمان جاسوسی سی آی ای (CIA) قرار می دهد.

میلیون ها ایرانی و تعداد زیادی از کاربران در سراسر جهان از خدمات پست الکترونیک یاهو استفاده می کنند. چهار منبع مطلع شامل سه تن از کارکنان سابق یاهو فاش کرده اند که این شرکت همکاری گسترده ای را با سرویس های امنیتی و جاسوسی آمریکا دارد. در سال 2015 دولت آمریکا از یاهو درخواست همکاری کرد و به دنبال آن یاهو برنامه های رایانه ای را بر روی سرورهای خود نصب کرد تا ایمیل های صدها میلیون کاربر خود را برای یافتن کاراکترها و اطلاعات مورد نظر جستجو کند.

مشخص نیست که دولت آمریکا با سرک کشیدن در ایمیل های یاهو به دنبال چه چیزی است اما می توان حدس زد که هدف از این اقدامات جاسوسی شناسایی افرادی است که به انجام فعالیت های تروریستی مظنون هستند. در سال 2013 نیز ادوارد اسنودن افشاگری های گسترده ای را بر علیه دولت آمریکا انجام داد. طبق اطلاعاتی که اسنودن منتشر کرد، تمامی مسلمانان آمریکا به چشم یک تروریست دیده می شدند و زیر نظر جاسوسی های سایبری دولت این کشور قرار داشتند.

پیش از این هم اعلام شده بود که شرکت های بزرگی مانند گوگل، فیسبوک، مایکروسافت، ای او ال و اسکایپ اجازه دسترسی به اطلاعات کاربران را برای آژانس امنیت ملی آمریکا صادر کرده اند؛ اما این مسئله هیچ گاه مورد پذیرش مدیران این شرکتها قرار نگرفت.

افشاگری کارکنان سابق یاهو موجب ایجاد تنش هایی در داخل شرکت شده است. «مریسا میر» مدیرعامل یاهو از مهندسان شرکت خواسته بود تا برنامه ای برای استخراج اطلاعات مختلف از ایمیل های کاربران ساخته شود و «الکس استوماس» مدیر امنیت اطلاعات یاهو چند هفته پس از آن متوجه این موضوع شده و از شرکت استعفا می دهد. استوماس که هم اکنون در فیسبوک مشغول به کار است، هشدار داده بود که به علت ضعف برنامه نویسی این برنامه جاسوسی، امکان دسترسی به ایمیل های ذخیره کاربران برای هکرها فراهم خواهد شد و طولی نکشید که این اتفاق رخ داد. بر اساس اطلاعات منتشر شده بیش از سه میلیارد حساب کاربری یاهو هک شده و اقدام اشتباه یاهو را می توان علت موفقیت هکرها دانست.

آپدیت فوق العاده تلگرام / اضافه شدن بازی های مهیج تحت ربات به این پیامرسان

تلگرام، پیامرسان محبوب و ارزشمند مورد علاقه کاربران کشور عزیزمان، انگار تصمیم ندارد تا همانند دیگر اپلیکیشن های پیامرسان پیشین بعد از گذر زمان منسوخ شده و جای خود را به برنامه دیگری بدهد.هرچه در زمان پیش می رویم، تلگرام با قابلیت های جدیدی که ارائه می کند چنان در زندگی افراد خود را جای می دهد که بعید به نظر می رسد بتوان به راحتی ریشه های آن را از جامعه مجازی جدا نمود.

به گزارش زومتک، در جدیدترین خدمت و آپدیت این پیامرسان این امکان به کاربران داده شده تا در چت خود و بدون نیاز به رفتن به محل دیگر به انجام بازی های مهیج بپردازند، بازی هایی که در عین سادگی به طور وحشتناکی اعتیاد آور بوده و نه تنها کاربران را برای ساعت ها به خود مشغول میکنند، بلکه رقابتی تنگاتنگ میان آنان ایجاد مینمایند.

برای ارائه این قابلیت از همان ابزارهای قدرتمند پیشین یعنی روبات ها کمک گرفته شده تا بدین وسیله بتوان بازی هایی مهیج، همراه با محیطی گرافیکی و صوت ایجاد نمود.

در نسخه ابتدایی تاکنون ۳۰ بازی به این پیامرسان پای گذاشته اند که طبق وعده سازنده به زودی و در یک ماه پیش رو به بالای ۱۰۰ عدد خواهد رسید.برای بازی کافی است تا با خود ربات به صورت مستقیم ارتباط برقرار کرده و یا نام آن یعنی @gamee را در درون یک گروه صدا بزنید (تایپ کنید) تا لیست بازی های موجود به نمایش در بیایند.

البته که میتوان به صورت انفرادی این بازی ها را انجام داد، اما با بازی در درون گروه ها این امکان مهیا می شود تا با دوستان خود به رقابت پرداخته و ساعت های زیادی خود را سرگرم نمایید.این ربات این قابلیت را دارد تا بر اساس امتیاز گرفته شده کاربران درون هر گروه، آن ها را رتبه بندی نموده و لیست را به نمایش بگذارد.

منتظر خبرهای بیشتری درباره این آپدیت شگفت انگیز تلگرام باشید.

فعالیت BitTorrent Now با اخراج مدیران عاملش متوقف شد

مدیرعامل بیت تورنت با اخراج دو مدیرعامل و تعطیلی دفتر لس آنجلس این کمپانی، فعالیت سرویس BitTorrent Now را متوقف کرد.

به نقل از زومیت، بیت تورنت با اخراج دو مدیرعامل خود و تعطیل کردن دفتر لس آنجلس کمپانی که در واقع استودیوی تولید محتوای این کمپانی بود، فعالیت سرویس   BitTorrent Now را متوقف کرد. بیت تورنت ناو سرویس جدیدی از این کمپانی بود که با هدف فعالیت در حوزه ی استریم ویدیو، ۶ ماه پیش کار خود را آغاز کرده بود. تغییرات جدید طی ایمیلی که برام کوهن، مدیرعامل بیت تورنت برای شماری از کارمندان این کمپانی ارسال شده، بصورت رسمی اعلام شده است. دیپاک جوشی، مدیر ارشد مالی بیت تورنت پس از اعمال تغییرات به عنوان جانشین مدیران عامل پیشین یعنی جرمی جانسون و رابرت دلامر که کمپانی را ترک کرده  اند، معرفی شد.

جانسون و دلامر علاوه بر از دست دادن پست جانشینی مدیرعاملی از هیئت مدیره نیز کنار گذاشته شده اند. این دو متخصص متعهد شده بودند تا با تمرکز و نگرش جدید در حوزه ی سرویس های استریم، فعالیت کنند که از این رو سرویس BitTorrent Now را ۶ ماه پیش بنیان نهاده و کار را آغاز کردند.  BitTorrent Now را باید سرویسی خواند که ترکیبی از نتفلیکس و اسپاتیافی است که در آن محتوای ویدیویی و صوتی تولید شده توسط تولیدکنندگان مستقل در اختیار کاربران قرار می گیرد. هنوز دلیل اخراج این دو تن و توقف فعالیت سرویس بیت تورنت ناو مشخص نیست، حال آنکه شنیده ها هزینه های چند میلیون دلاری بدون حساب و کتاب روی بیت تورنت ناو را دلیل اصلی این موضوع خوانده اند.

بیت تورنت یکی از سرویس های به اشتراک گذاری فیلم، شوهای تلویزیونی و موسیقی است، اما تلاش این کمپانی برای مطرح کردن نامش در حوزه ی صنعت سرگرمی با شکست روبرو شده است. بیت تورنت در سال ۲۰۰۸ مجبور به توقف فعالیت Torrent Entertainment Network شد که دلیل اصلی آن عدم استقبال از سوی کاربران بود. پس از آن بیت تورنت اقدام به راه اندازی شبکه ی خبری خود کرد که در واقع یک سرویس استریم ویدیو با نام BitTorrent Live بود. باید دید که این کمپانی در آینده چه ایده ای را برای حضور در میان بزرگان دنیای سرگرمی پیاده خواهد کرد.

۸۸ درصد کاربران فیس‌بوک اعتمادی به امنیت اطلاعاتشان ندارند

آمارهایی که براساس بررسی های موسسات معتبر امنیتی دنیا درباره حفظ حریم شخصی در شبکه های اجتماعی منتشر شده، نشان می دهد کاربران به شبکه های اجتماعی بی اعتماد هستند که باید در این خصوص نسبت به آگاهی سازی کاربران به ویژه نوجوانان اقدام شود.

به گزارش تکنولوژی نیوز، در حال حاضر حفظ حریم خصوصی به یکی از مطالبات اصلی کاربران در شبکه های اجتماعی تبدیل شده است. با توجه به اینکه اطلاعات ذخیره شده توسط کاربران در شبکه های اجتماعی می توانند مواردی مثل عکس، فیلم، اطلاعات شخصی و محل سکونت باشند، دریافت این اطلاعات توسط افراد غیرمجاز و با اهداف سوء، می تواند موجب ضررهای جانی و مالی و در کمترین حالت، آزار و اذیت روانی باشد.

در نتیجه یکی از چالش های کلیدی استفاده از این شبکه ها، چگونگی تضمین حفاظت از اینگونه اطلاعات توسط شبکه های اجتماعی است.

روند رو به رشد کاربران شبکه های اجتماعی در سطح جهان که توسط موسسه آمریکایی eMarketer  بررسی شده نشان می دهد که در سال ۲۰۱۸ بیش از ۲.۴ میلیارد کاربر شبکه اجتماعی در سطح جهان وجود خواهد داشت. به همین دلیل اهمیت رعایت حریم خصوصی در این شبکه ها بیش از پیش احساس می شود.

نتایج حاصل از تحقیقی که توسط مؤسسه CNBC در مورد میزان اعتماد کاربران شبکه اجتماعی فیس بوک به نگهداری از اطلاعات شخصی آن ها توسط این شبکه منتشر شده، نشان می دهد که حدود ۶۰ درصد از کاربران، تقریبا اعتمادی به فیس بوک در این زمینه ندارند. علاوه براین ۲۸ درصد از کاربران اعتماد متوسطی به این شبکه دارند و بنابراین این دسته از کاربران نیز اطلاعات حساس خود را در فیس بوک قرار نمی دهند.

در بررسی دیگر توسط مرکز تحقیقات Pew ، تنظیمات حریم خصوصی نوجوانان در کشور آمریکا برای شبکه اجتماعی فیس بوک مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج حاصل از این بررسی بیان می کند که ۶۰ درصد نوجوانان، دسترسی به اطلاعات خود را با بالاترین سطح حفظ حریم خصوصی تنظیم کرده اند. علاوه بر این، ۲۵ درصد از این گروه سنی، تنظیمات حریم خصوصی را در سطح متوسط و ۱۴درصد نیز در سطح عمومی قرار داده اند.

اگر چه نتایج فوق حاکی از تمایل و گرایش نوجوانان به حفظ حریم خصوصی آن ها در شبکه های اجتماعی است اما این آمارها مستقل از میزان آگاهی نوجوانان از لزوم حفظ حریم خصوصی استخراج شده است.

طبق نظرسنجی موسسه madia common sense، میزان آگاهی نوجوانان از سیاست های حفظ حریم خصوصی در شبکه های اجتماعی مناسب نیست. در این نظرسنجی، درصد افرادی که از سیاست های حریم خصوصی در شبکه های اجتماعی مطلع نیستند، با درصد افرادی که تنظیمات حریم خصوصی فیس بوک خود (به عنوان یک شبکه اجتماعی فراگیر) را در حالت عمومی قرار داده اند، مطابقت می کند.

آمارهایی که در خصوص اطلاعات خصوصی منتشر شده توسط نوجوانان در رسانه های اجتماعی توسط مرکز تحقیقاتی Pew  ارائه شده، نشان می دهد که این اطلاعات از نام، عکس و تاریخ تولد گرفته و تا روز تولد، آدرس رایانه، محل زندگی و شماره تلفن آن ها متغیر است. استخراج این اطلاعات توسط بدخواهان، می تواند منجر به سوء استفاده های تبلیغاتی، مالی و حتی جانی شود و طبیعتا انتشار این اطلاعات حساس می تواند به دو دلیل عدم آگاهی از مسائل امنیتی و حریم خصوصی در رسانه ها و شبکه های اجتماعی، با اعتماد کاذب به این شبکه ها انجام شده باشد.

نگرانی های حریم خصوصی در رسانه ها و شبکه های اجتماعی در سال ۲۰۱۴ از دیدگاه رده سنی ۱۵ تا ۳۵ سال در ایالات متحده، آمارگیری جالب دیگری است که توسط Fortinet در این زمینه انجام شده است. بر اساس این آمارگیری ، حدود ۲۷ درصد از افراد نگران شناسایی اطلاعات خصوصی شان مثل برنامه های کاری و تفریحی هستند. حدود ۲۵ درصد نگران دسترسی بازاریاب ها و سازمان های تبلیغاتی به اطلاعات آن ها هستند. حدود ۲۱ درصد نگرانی در این زمینه ندارند و ۲۳ درصد نیز اصلا اطلاعات خصوصی خود را منتشر نمی کند.

۳ نظرسنجی دیگر توسط موسسه تحقیقاتی Bitkom انجام شده است. در نظرسنجی اول از افراد پرسیده شده که چه جنبه هایی از تنظیمات حریم خصوصی شبکه های اجتماعی برای شما اهمیت دارد. در پاسخ به این سوال بیش از ۹۳ درصد افراد حذف اطلاعات موجود بدون هرگونه مشکلی را مهم ترین ویژگی حریم خصوصی برای شبکه های اجتماعی عنوان کرده اند. همچنین حدود ۹۱ درصد قابل تنظیم بودن مشاهده پذیری اطلاعاتشان برای افراد یا گروه های خاص را مطرح کرده اند. ۸۷ درصد نیز مشاهده پذیری پست هایشان توسط افراد مجاز را هم ارزیابی کرده اند. ۸۳ درصد عدم قابلیت شناسایی نمایه شان توسط موتورهای جستجو را مهم توصیف کرده اند. ۸۲ درصد قابلیت مسدودسازی و جلوگیری از برچسب گذاری آن ها در عکس ها و پست ها توسط افراد دیگر را به عنوان یک تنظیم مهم پیشنهاد داده اند. ۷۸ درصد به طور کلی عدم قابلیت مشاهده نمایه شان در شبکه اجتماعی را مهم جلوه  داده اند و ۷۰ درصد نیز مسدودسازی درخواست ها را مطرح  کرده اند.

با توجه به درصدهایی که در بالا ذکر شد، این موارد اهمیت حیاتی در شبکه های اجتماعی دارند.

در نظرسنجی دوم، میزان موافقت افراد با برخی نکات در مورد امنیت شبکه های اجتماعی پرسیده شده است. در طی این نظرسنجی حدود ۹۱ درصد از افراد تایید کرده اند که شبکه های اجتماعی باید روش های حفاظت از داده بهتری داشته باشند. ۹۰ درصد متذکر شده اند که شبکه های اجتماعی باید نحوه استفاده از اطلاعات خصوصی افراد را بهتر توضیح دهند. ۸۱ درصد اظهار داشته اند که باید یک مهر تایید کیفیت برای شبکه های اجتماعی در زمینه حفاظت از داده ها وجود داشته باشد. ۸۰ درصد نیز از حکومت درخواست داشته اند که مقررات سخت گیرانه تری را برای حفاظت از داده در شبکه های اجتماعی وضع و اجبار کند.

در همین حال ۶۵ درصد افراد اعلام کرده اند که اطلاعاتی در مورد چگونگی حفاظت از داده های خود در شبکه های اجتماعی ندارند. در این میان تنها ۴۰ درصد بیان داشته اند که سرویسی که شبکه اجتماعی ارائه می دهد، حق دسترسی به داده های شخصی را دارد. تنها ۲۲ درصد بیان کرده اند که مراقبتی روی اتفاقات رخ داده در داده هایشان در شبکه های اجتماعی ندارند.

در نتیجه باتوجه به نتایج این نظرسنجی می توان به بی اعتمادی کاربران به شبکه های اجتماعی پی برد.

در نظرسنجی سوم، اهمیت برخی نکات هنگام انتخاب یک شبکه اجتماعی برای استفاده توسط کاربران در نظر گرفته شده است. در طی این نظرسنجی ۹۵ درصد افراد حفظ امنیت و حریم خصوصی اطلاعات شخصی خود را به عنوان عامل کلیدی برای انتخاب شبکه اجتماعی مورد استفاده خود معرفی کرده اند. ۹۴ درصد تاکید داشته اند که باید کنترل و استفاده از داده های شخصی توسط شبکه اجتماعی طبق استانداردهای حفاظت از داده صورت پذیرد. ۹۳ درصد اظهار کرده اند که تنظیمات حریم خصوصی باید گسترده (یعنی در برداشتن تمامی حالت ها) و ساده باشد. ۸۸ درصد نیز ویژگی های شبکه را مدنظر قرار داده اند و ۸۱ درصد عضو بودن دوستان، همکاران و خانواده خود در آن شبکه را ملاک انتخاب خود قرار می دهند. ۶۰ درصد نیز بین المللی بودن شبکه اجتماعی را مورد توجه قرار داده اند. همان طور که دیده می شود، باز هم حفظ امنیت و حریم خصوصی در رأس مطالبات کاربران از شبکه های اجتماعی قرار گرفته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

13 + هفت =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *