زینب میرلو بانویی که برای نابینایان کارآفرینی می کند را بیشتر بشناسیم

کاشی های نقش برجسته دست ساز و ظروف سفالینی که زیبایی متحیرانه آن چشم نوازی می کند، نتیجه دست رنج روشندلانی است که در سایه مربی گری بانویی کارآفرین با حس لامسه خود در خشت خام دمیده اند.

در همین حوالی، مکانی با همت بانویی کارآفرین بنا شده است که بوی خاک نم خورده و دستانی گل آلود مشخصه آن است و بر دیوارهایش نقش های برجسته ای از آیات قرآنی، داستان‌های شاهنامه ای و غیره جلوه نمایی می کند که روشندلان آفریده اند؛ روشندلانی که دستانشان به جای چشمانشان می بیند.

بانویی که خود معماری خوانده و بنا به رشته تحصیلی فعالیت خود را با این اعتقاد که نابینایان حس لامسه و ذائقه هنری قوی دارند با بکارگیری این افراد از سال ۸۷ آغاز کرده است.

زینب میرلو در گفت و گو با خبرنگار حوزه زنان و خانواده ایرنا، با تاکید بر اینکه همه این ها دست به دست هم دادند تا من بتوانم از حس لامسه آنان در راستای ارایه هنر استفاده کنم، می گوید: در ابتدای امر جنبه هنر درمانی کار برجسته بود زیرا از آنجا که همه انسان ها از گل هستند و انرژی های مثبت را انعکاس می دهد و انرژی منفی را خنثی می کند، این افراد ارتباط خوبی با گل برقرار کردند.

وی یادآور می شود: حال خوب دوستانی که شروع به کار کردن باعث شد که انگیزه من بیشتر شود و جدی تر وارد این عرصه شوم تا آنجا که شروع به ارایه آموزش های نوین و مختلف بنا به استعداد و ذوق آنان کردم.

این بانوی کارآفرین با تاکید بر اینکه کار سختی بود اما شیرینی های آن باعث شد تا با شوق و اراده ای قوی تر راه را ادامه دهیم و سختی ها را با جان و دل بپذیریم، یادآور می شود: خوشبختانه ساخت کاشی های دست ساز سفالی نقش برجسته با استقبال خوبی رو به رو شد، محصولی بسیار کاربردی و هنری که در صنعت ساختمان هم به کار می رود و مانا کننده هنر معماری ایرانی است.

میرلو که کارآفرین برتر طبق آرای مردمی است ادامه می دهد: با توجه به این که رشته معماری هستم توانستم به راحتی در این مسیر حرکت کنم که البته توجه و حمایت خانواده هم تاثیر بسزایی در ادامه دار شدن این مسیر داشت تا سر انجام شرکت تعاونی دستان بینای روشندلان تاسیس شد.

این کارآفرین برتر، در مورد کار هنرمندان خاطرنشان می کند: ساخت سفال‌های نقش برجسته دست‌ساز در طرح‌های سه‌بعدی نمای داخلی و خارجی ساختمان و ‌طراحی نقشه‌های فاز یک و دو معماری از فعالیت‌های اصلی گروه است و آثاری که هنرجویان نابینا در این کارگاه آماده می‌کنند در ساختمان‌های عمومی، فضاهای شهری، فرهنگی و مذهبی، لابی ساختمان‌های تجاری و مسکونی، استخر، شومینه، سردر و غیره قابل استفاده است.

برپایی و شرکت در نمایشگاه های مختلف با موضوعات مختلف، رویای دیگر این کارآفرین برتر بود که درباره آن توضیح می دهد: در نمایشگاه های مختلف، اساتید از نزدیک این فعالیت ها را نظارت و مورد تایید قرار دادند؛ موضوعی که مایه دلگرمی من شد تا این کار را ادامه دهم.

وی با یادآوری این موضوع که از ابتدا، هدف کار برطرف کردن دغدغه اشتغال نابینایان بود، می گوید: برای همگان، خیلی دور از ذهن است که یک نابینا، تابلوی برجسته بسازد اما خوشبختانه در کارگاه از حس لامسه استفاده می کنند و تابلوهای برجسته را شکل می دهند. مراحل بعدی یعنی آبکاری، پتینه کاری، کاشی شکسته، نقاشی ویترای، رنگ و لعاب زدن را سایر معلولان جسمی یا کم بینا انجام می دهند.

میرلو با یادآوری اینکه در حال حاضر نمونه کار افراد با نیازهای ویژه در معروف ترین رستوران شهر قابل مشاهده است، تشریح می کند: کرونا و محدودیت های خاص آن، هم نتوانست از خلق آثار بکاهد و تلاش کردیم در این مدت با رساندن مواد اولیه در منزل این هنرمندان، کار را ادامه دهیم. بنا داریم برای بازاریابی بیشتر به امر صادرات بپردازیم تا انگیزه روشندلان دوچندان شود.

این بانوی کارآفرین با تاکید بر اینکه باید به این افراد و امثال آن‌ها به جای ماهی دادن، ماهی گیری یاد دهیم، خاطرنشان می کند: یکی از راهکارهای توسعه این کارها و توانمندسازی معلولان برپایی نمایشگاه برای به نمایش گذاشتن کارهای آنان است ضمن اینکه مسئولان و مقامات دولتی با حمایت خود می توانند به این امر جهت دهی کنند.

وی یادآور می شود: به عنوان نمونه حداقل کاری که مسئولان و مدیران ارگان ها می توانند در حق این هنرمندان کنند این است که مطابق مصوبات خرید آثار هنری، برای هدایایی که می خواهند تهیه کنند از این کارها استفاده کنند تا هم در راستای اشتغال زایی چنین مجموعه هایی گام بردارند و هم حمایت از کالای داخلی و هنر ایرانی داشته باشند.

میرلو با تاکید بر اینکه کارآفرینی و ایجاد اشتغال برای جامعه معلولان، هنردرمانی و ارتقای اعتماد به نفس این قشر از جامعه، تغییر فرهنگ نگاه ترحم به احترام نسبت به معلولان، احیای هنر و فرهنگ ایرانی هدف ما است، خاطرنشان می کند: توانستیم این هدف را در شهرهای دیگر هم اشاعه دهیم.

این بانوی کارآفرین که توانسته برای ۲۰ نفر به طور مستقیم و تعدادی به صورت متغیر اشتغال زایی کند، تاکید می کند: در این مسیر کمک مالی از ارگان یا سازمانی نکردیم و به اصطلاح دست بر زانوی خود تا اینجا پیش آمده ایم.

وی خطاب به بانوان ایرانی که هنوز اندر خم خودباوری مانده اند، توصیه می کند: هر انسانی با توانایی خاصی خلق شده است فقط باید به خود باور داشته باشد و همت کند. موقعیت کاری برای کسانی که بخواهند کار کنند زیاد است پس هرگز نگوییم ما نمی توانیم.

منبع: ایرنا.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

4 × دو =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *