سازگاری برجسته نگار با برنامه داکسبری، نرم افزار مبدل متن به نقاط بریل

برنامه داکسبری، برنامه ای است که به وسیله آن می توان متون بینایی را برای چاپ به وسیله چاپگر های بریل، تبدیل به نقاط بریل کرد. با پیشنهاد و پیگیری کاربران شرکت، امکان دسترسی به این نرم افزار با دستگاه برجسته نگار فراهم شده است.

حسن رجبی، معاون فرهنگی قرآنی مؤسسه نابینایان استان قزوین که خود از کاربران نرم افزار داکسبری و از افراد پیگیر در زمینه سازگاری برجسته نگار با برنامه dbt بوده است، در گفتوگو با وبسایت نابینایان پکتوس گفت: برنامه داکسبری که به صورت مخفف به آن dbt هم می گویند، قادر است متون بینایی در ورد را به خط و گرافیک بریل تبدیل کند. از دیگر امکانات داکسبری نیز می توان به تایپ بریل اشاره کرد که کاربران قادر هستند مثل دستگاه ماشین پرکینز، به راحتی تایپ شش نقطه را در اختیار داشته باشند.

رجبی ادامه داد: به وسیله دستگاه های برجسته نگار، می توان خروجی متون را لمس کرد، مشکلات موجود در متن را ویرایش کرد و پس از اطمینان از برطرف شدن مشکلات متن، دستور چاپ را برای پرینتر بریل ارسال کرد. معاون فرهنگی قرآنی مؤسسه نابینایان استان قزوین افزود: امروزه برنامه داکسبری، جزء کارامد ترین و بهترین نرم افزار های تبدیل متن به نقاط بریل است که با پرینتر های جدید بریل نیز کاملاً سازگار است. ما به اهمیت این مسئله واقف بودیم اما مشکل جدی ما در این راه، این بود که امکان مشاهده خروجی متن به وسیله داکسبری در دستگاه برجسته نگار فراهم نبود. به جهت ضرورت و اهمیت بالای این موضوع، حدود 18 ماه قبل بود که به شرکت پکتوس پیشنهاد دادیم همزمان با تکامل این دستگاه در محیط های مختلف ویندوز، امکان استفاده از داکسبری به وسیله برجسته نگار را در اولویت کاری خود قرار دهد.

رجبی بیان داشت: در این مدت، به صورت متقابل یک همکاری دو طرفه شکل گرفت، آزمون و خطا های زیادی انجام شد و در نهایت، امکان خروجی و تایپ بریل به وسیله برجسته نگار در داکسبری فراهم شد. البته از دید ما، در حال حاضر پروژه پیشرفت بیش از 90 درصدی داشته و نقایص اندکی نیز باقی مانده است. اما همکاری خوبی که در این مدت میان مؤسسه و شرکت پکتوس شکل گرفته، این نوید را به ما می دهد تا اندک مشکلات باقی مانده نیز به زودی برطرف شود.

رجبی در پایان گفته هایش با اشاره به متن نامه ارسالی به شرکت پکتوس بیان کرد: توقع و انتظار ما، این است که سهولت دسترسی با برجسته نگار در محیط های مختلف ویندوز چه به وسیله جاز و NVDA بیشتر شود تا کاربران نابینا در هر سطوحی اعم از کاربران حرفه ای و یا کاربران ساده، بتوانند به راحتی با آن کار کنند. در پایان جا دارد از انتقاد پذیری مدیر عامل شرکت پکتوس تقدیر و تشکر کنیم که نقایص و مشکلات موجود را پذیرفتند و همین پذیرش، باعث گام برداشتن در جهت رفع مشکلات موجود شد.

گفتنی است مصاحبه با حسن رجبی، معاون فرهنگی قرآنی مؤسسه نابینایان استان قزوین اولین مصاحبه با NGO های مرتبط با نابینایان است و شرکت پکتوس آمادگی خود را برای تعامل مستقیم و مؤثر با سایر انجمن های نابینایان در کشور برای رفع مشکلات مربوط به برنامه ها اعم از محصولات سخت افزاری و نرم افزاری خود اعلام می کند.

انتقادات، پیشنهادات و نظرات خود را می توانید از طریق بخش
تماس با ما
ارسال کرده تا در جهت رفع مشکلات یا عملیاتی کردن پیشنهادات شما در حد توان، گام برداریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

بیست − ده =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *