رصد آن سوی مرز. گشت در سایت ها و مجله های خبری ویژه نابینایان در جهان

سلام و عرض ادب به شما عزیزان همراه مجموعه رصد آن سوی مرز.
این هفته، بر خلاف هفته های گذشته، اولین خبر ستون رصد، ربطی به اینترنت و دنیای مجازی ندارد و در دنیای واقعی اتفاق افتاده است. در آمریکا مردی زندگی می کند که می توان او را یکی از تأثیرگذارترین آدم ها در زمینه ی حفظ، توسعه و اشاعه ی استفاده از بریل در این کشور و برخی کشور های دیگر در دنیا به حساب آورد.
نام او Bill Raeder است و سال های طولانی، مدیریت مرکزی را در این کشور به عهده داشته به نام National Braille Press و در این مرکز، کتاب های بریل در زمینه های مختلف را برای نابینایان به بریل بر می گردانده و به دولت آمریکا در زمینه ی حفظ و توسعه ی بریل، مشاوره می داده است.
حالا او پیر مردی است با کوله باری از تجربه.
با وجود این که بازنشسته شده، اما همچنان در تیم اقتصادی National Braille Press فعالیت می کند.
اما نکته ی جالبش برای ما چیست؟ این که آقای Raeder این روز ها مشغول گشت و گذار در ایران است.
هفته ی گذشته به تهران آمده و بعد از بازدید از یکی از مراکز تولید کتاب در تهران، راهی سفری دو هفته ای به مناطق مختلف ایران شده و دارد از زیبایی های کشورمان لذت می برد.
Raeder در ۲۴ سالگی و در اثر انفجار ماده ی TNT علاوه بر بیناییِ هر دو چشم، دست راست و سه انگشت اول از دست چپش را هم از دست داده است. از قضا بسیار انسان اجتماعی و بذله گویی هم است.
او در باره خودش می گوید: «درست است که عمری را در حوزه ی بریل فعالیت کرده ام، اما نکته ی جالب در مورد من این است که خودم نمی توانم بریل بخوانم.» Bill تنها دو انگشت انگشتری و کوچک دست چپ را دارد و خب حتماً به او حق می دهید که با این دو انگشت، نتواند بریل بخواند.

خبر دوم ما اختصاصاً به علاقمندان ریاضی تقدیم می شود.
آنهایی که عشق ریاضی دارند، شاید از نداشتن منابع و ابزار های خاص نابینایان رنج می برند.
اما این نکته را هم باید در نظر گرفت که ممکن است امکاناتی وجود داشته باشد و ما از آن بی اطلاع باشیم.
سایت NFB، از سپتامبر ۲۰۰۶ به این طرف، صفحه ای را در وبسایت خود راه اندازی کرده به نام Blind math gems و در این صفحه، این امکان را فراهم کرده تا علاوه بر لینک هایی در زمینه ی امکانات مورد علاقه ی ریاضی دانان و ریاضی دوستان که خود جمع آوری کرده و در اختیار کاربران گذاشته، خودِ کاربران هم بتوانند با یکدیگر تشریک مساعی کنند و داشته هایشان را به اشتراک بگذارند.
اگر دوست دارید در این زمینه بیشتر بدانید، سری به
این آدرس
بزنید.

وزارت آموزش و پرورش اتیوپی، یک دوره ی چهل و سه روزه را برای معلمان نابینا ترتیب داده که طی این دوره که به میزبانی دانشگاه آدیس آبابا برگزار می شود، قرار است این معلمان با JAWS، ویندوز و نحوه ی استفاده از این ابزار ها برای مدیریت صحیح کلاس ها و محتوای آموزشی، آشنا شوند.
اگر می خواهید در باره ی این پروژه بیشتر بخوانید،
این لینک
را ببینید.
اتیوپی، چیزی در حدود صد و بیست معلم نابینا دارد.

در سانفرانسیسکوی آمریکا، مرکزی فعالیت می کند به نام «خانه ی نور نابینایان»، یا «light house for the blind» و مانند بسیاری از مراکز، خدماتی را ارائه می دهد که زندگی را برای نابینایان آسانتر می کند.
حالا این مرکز، برنامه ای را طراحی کرده که به کمک آن، نابینایان قادر خواهند بود در سینما ها یا سالن های تئاتر، از فیلم های توضیح دار به شکل ساده تری استفاده کنند.
این برنامه meet actiview نام گرفته و این مرکز، برای تست این برنامه، نیازی به استخدام تستر ندیده و راهی که به ذهنش رسیده این است که جلسه ای را در ده سپتامبر امسال ترتیب داده و در مطلبی در وبسایتش، بعد از توضیح مفصل در مورد کارکرد برنامه، یک آدرس ایمیل در اختیار کاربران قرار داده تا آنهایی که علاقمند به تست برنامه هستند، برای حضور در این جلسه اعلام آمادگی کنند و در مرکز حضور یابند و برنامه را تست کنند.
اگر می خواهید اطلاعات بیشتری در مورد نحوه ی کار برنامه و مدل رفتاری خانه ی نور سانفرانسیسکو داشته باشید،
این بخش
را مطالعه کنید.

4 دیدگاه دربارهٔ «رصد آن سوی مرز. گشت در سایت ها و مجله های خبری ویژه نابینایان در جهان»

    1. درود. چنانچه مطلب خاصی مد نظر داشتین که در مجموعه رصد آن سوی مرز بهش بپردازیم، به ما پیشنهاد کنید.
      تو هم موفق باشی مهدی عزیز.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

بیست − 19 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *