تازه های کتاب صوتی در شهریور 1400

نویسنده: رقیه شفیعی: کتاب دار بخش نابینایان نهاد کتابخانه های عمومی کشور

این ماه نیز با تقدیم معرفی کتاب هایی در موضوعات مختلف رمان، کودک و نوجوان، مذهبی، تجارت، سفرنامه و … در خدمت دوست داران کتاب و اهل مطالعه هستیم.

*جازمین دارزنیک در 5 سالگی همراه با خانواده اش ایران را به مقصد آمریکا ترک کرد و در حالی بزرگ شد که چیز زیادی از گذشته خانواده اش نمی دانست. در بیست و چند سالگی وقتی به مادرش کمک می کرد وسایلش را برای اثاث کشی از یک خانه جمع کند؛ عکسی میان یک دسته نامه قدیمی یافت. دختر توی عکس مادر جازمین بود در لباس عروسی اما کنار او مردی ایستاده بود که جازمین قبلاً هیچ وقت او را ندیده بود.

«دختر خوب زندگی پنهان مادرم» نوشته جازمین دارزنیک با ترجمه محمدعلی مهمان نوازان را نشر مروارید سال 1399 در 373 صفحه تقدیم علاقه مندان داستان های واقعی کرده است.

کتاب حاوی قصه ای است که خودش را از انبوه شرح خاطرات ایرانی-آمریکایی ها در سال های اخیر متمایز می کند. «دختر خوب» که شرح می دهد چگونه برخی زنان ایرانی صرفاً برای بقا باید خود و خانواده شان را نادیده می گرفتند، شاهدی است بر انعطاف پذیری آنها.

جزئیات روایت دارزنیک ایران را به گونه ای ترسیم می کند که در آن اهمیت خانواده به خوبی نشان داده می شود، باید توسط همه آنهایی که می خواهند با چشمی باز نگاهی به سایر فرهنگ ها داشته باشند خوانده شود.

*چارلی یازده سال دارد. او مثل بچه های دیگری که در این سن هستند حساس است و خودش هم می داند. برای نمونه هر وقت با مادر و پدرش فیلم غصه داری تماشا می کند؛ اولین فردی است که به هق هق می افتد و یا احساسات اش سر کوچکترین موضوعی به شدت جریحه دار می شود. زمانی که پدر و مادر چارلی با هم ازدواج کردند عاشق هم بودند ولی خیلی وقت است که با هم خوشبخت نیستند. در این کتاب ، چارلی برای این که مادر و پدرش از هم جدا نشوند کارهای مختلفی انجام می دهد ولی هیچ کدام فایده ای ندارد. او دیگر توجهی به دوستان، بازی ها، درس و خوراکی های مورد علاقه اش نمی کند تا جایی که مادر و پدرش تصمیم می گیرند او را پیش روانشناس کودک ببرند.

باربارا پارک شرایطی را که چارلی با آن درگیر است و راهکارهایی که برای رهایی از این درگیری ها برمی گزیند با زبانی طنز روایت می کند؛ طنزی که خواننده کتاب را می خنداند و او را با دردی که کودکان در آستانه جدایی والدینشان و پس از آن متحمل اند، آشنا می سازد.

«از من نخواهید لبخند بزنم» نوشته ی باربارا پارک را نشر ماهی سال 1389 در 112 صفحه برای کودکان و نوجوانان به چاپ رسانده است.

*اگر تمایل دارید مهارت های ارتباطی خود را بهبود بخشید، این کتاب گزینه ی بسیار مناسبی برای تان محسوب می شود. باید بیاموزیم چگونه با دیگران حرف بزنیم و مهم تر از آن چگونه به دیگران گوش دهیم. باید حرف زدن با مخالفان مان را بیاموزیم چراکه برخلاف دنیای مجازی در زندگی واقعی نمی توان از دوست بودن با همگان دست کشید. آن چه آزار دهنده است این است که ما نه با هم بلکه به هم حرف می زنیم و معمولاً خبری از گوش دادن نیست.

سلست هدلی در این کتاب تلاش می کند تکنیک هایی را آموزش دهد تا به واسطه ی آنها توان خود را در مهارت گفت وگو ارتقا دهید. نباید فراموش کرد که گفت وگو بخش مهمی از زندگی انسان محسوب می شود و در صورت استفاده ی صحیح از آن، می توانید گره از مشکلات بسیاری باز کنید و با دیگران به تعامل و ارتباطی مسالمت آمیز برسید.

«باید با هم حرف بزنیم چگونه گفتگویی به درد بخور داشته باشیم» اثر سلست هدلی را نشر مون با ترجمه علی موسوی ده شیخسال 1400 در 226 صفحه روانه بازار کرده است.

* سالانه میلیون ها نفر به سفرهای دور و نزدیک می روند. از مناظر طبیعی، اماکن تاریخی، موزه ها، پاساژها و… لذت می برند؛ ولی پاسخی برای این سؤالات پیدا نمی کنند: چرا در سفر از بعضی چیز ها لذت می بریم؟ چرا پیش از سفر سرشار از حس خوب هستیم، اما وقتی سفرمان آغاز می شود، نا امید می شویم؟ چرا حتی پدیده های به ظاهر پیش پا افتاده در سفر جذاب می شوند؟ هنر در این میان چه نقشی دارد و چگونه می تواند سفر را غنی تر کند؟

نویسنده در کتاب «هنر سیر و سفر» که مضمونی فلسفی دارد، برخلاف مؤسسات گردشگری که افراد را به اماکن خاص می فرستند، چگونه سفر کردن را به آن ها می آموزد. دوباتن برای پاسخ دادن به این سؤالات از آثار مکتوب نویسندگان بزرگ چون شارل بودلر و ادوارد هاپر، گوستاو فلوبر و جان راسکین بهره می گیرد. و سر انجام با استفاده از اثری از دومستر با نام «سفر به دور اتاقم،» بر اهمیت ذهن مسافر و نوع بینش  او تأکید می کند.

«هنر سیر و سفر» اثر آلن دوباتن با ترجمه گلی امامی است که نشر نیلوفر چاپ هفتم آن را سال 1398 در 286 صفحه روانه ی بازار کرده است.

*این کتاب در مورد زندگی نامه مارگارت تاچر، سیاست مدار و نخست وزیر سابق انگلیس است. نویسنده کتاب یکی از تأثیرگذارترین مبارزان نمونه اقتصادی بازار آزاد بوده و پیشرفت و رفاه را در سراسر دنیا گسترش داده است. بنابراین او به بهترین شکل می تواند اصول و باورهای «تاچریسم» را شرح دهد.

در کتاب «مارگارت تاچر، بانوی آهنین» جزئیات زندگی این زن آهنین، دیدگاه ها و علایق و دستاوردهای او به عنوان نخست وزیر بریتانیا شرح داده شده است. زنی که نقش بسزایی در نجات بریتانیا داشت و یکی از تاثیرگذارترین سیاستمداران قرن بیستم بود. او تنها نخست وزیر زن تاریخ بریتانیا از سال ۱۹۷۹ تا ۱۹۹۰ بود؛ رهبر حزب محافظه کار که سه بار پیاپی بر مسند ریاست دولت نشست و سیاست های او بویژه برای بازسازی نظام اقتصادی، آغاز فصل تازه ای در انگلیس بود. مارگارت تاچر سبب بیداری ملت شد و دوباره کشور انگلیس را تبدیل به یکی از رهبران بزرگ جهان کرد.

«مارگارت تاچر بانوی آهنین، زنی که چهره تاریخ را دگرگون کرد» نوشته جان بلاندل با ترجمه ی هانیه چوپانی را نشر کوله پشتی سال 1395 در 263 صفحه تقدیم علاقه مندان شناخت چهره های بزرگ کرده است.

*در این کتاب روایتی مهیج از دوستی یک ماشین و انسان با تمام ویژگی های عاطفی اش بیان می گردد. این رمان به شما امکان سفر در کالبد یک ربات بی جان را می دهد که ناگهان تمامی قواعد خشک و آهنین را کنار می گذارد و به ایجاد رابطه ای دوستانه با انسان ها علاقه مند می گردد!

«کلارا و خورشید» رمانی از کازوئو ایشیگورو با ترجمه شیرین شکراللهی است که نشر کوله پشتی سال 1399 در 304 صفحه به چاپ رسانده است.

کلارا ربات دوست داشتنی و مهربانی است که مانند ربات های دیگر نیرویش را از نور خورشید می گیرد. او در یک مغازه کنار ربات دیگری به نام رزا برای فروش گذاشته شده است. ربات ها فرصت دارند در مغازه برای مدت کوتاهی پشت ویترین بروند و در آنجا منتظر بمانند تا خریده شوند. این ربات ها برای کودکان ساخته شده اند. کلارا پشت شیشه منتظر است تا کسی او را بخرد. او پشت ویترین می آید و چند روز بعد با دختربچه ای به نام جوزی آشنا می شود. جوزی دختر رنگ پریده و لاغری است که از داخل یک تاکسی کلارا را دیده و فهمیده او را می خواهد. این آشنایی داستان را می سازد و شخصیت کلارا را در داستان شکل می دهد.

*دیوید سداریس متولد 1956 میلادی نویسنده، طنز پرداز و برنامه ساز رادیو مشهور در آمریکا است. در جهان او هیچ کس از نیش طنز اش در امان نیست. سداریس بیشتر شهرت اش را مدیون داستان های کوتاه از زندگی شخصی خویش است که ماهیتی فکاهی و طعنه آمیز دارند و نویسنده در آنها به تفسیر و طعنه به مسائل اجتماعی می پردازد.

«تب بشکه» نوشته ی دیوید سداریس را بنگاه ترجمه و نشر پارسه با ترجمه علی مجتهد زاده سال 1397 در 192 صفحه تقدیم دوست داران آثار طنز کرده است.

داستان هایی که در این کتاب می خوانیم عبارت اند از: رژه، موسیقی برای عشاق، آخرین حرف هایم، نسخه ی دست نویس رمان ام، آتش زنه، میگذرونیم دیگه، قصه ی دان، جمهوری، در جست وجوی ملیسون، تب بشکه، یادداشت های یک سیگاری، خانم غوله و از اون حلقه ایها.

*کتابی دیگر از خالق خانم مارپل و کاراگاه هرکول پوارو.

«ده بچه زنگی» اثر آگاتا کریستی را با ترجمه خسرو سمیعی نشر هرمس سال 1337 در 254 صفحه تقدیم دوست داران آثار پلیسی کرده است.

ده نفر دعوت می شوند تا تعطیلات خود را در قصری افسانه  ای در نیگر آیلند بگذرانند.

هر یک از این ده نفر رازی برای پنهان کردن دارد. آن ها در یک بعد از ظهر باشکوه تابستانی به وعده گاه می رسند؛ اما به زودی سلسله حوادثی پیش بینی نشده رخ می دهد و همه را در اضطرابی نفس گیر فرو می برد.

*کاپیتان چارلز فرانسیس مکنزی در سال ۱۸۴۵ میلادی با سِمَت پرچمدار وارد کمپانی هند شرقی شد. بعد از شکست ایران بر سر موضوع هرات و بنا بر معاهده پاریس و واگذاری امتیاز به دولت انگلیس در مورد حق گماشتن کنسول در شهرهای ایران، چارلز مکنزی در سال ۱۸۵۸ کنسول انگلیس در گیلان شد و تا سال ۱۸۶۰ میلادی در این سمت بود. وی در سال ۱۸۵۸ سفری از رشت به استرآباد نمود و طی این سفر گزارشی برای دولت خود تهیه کرد. مکنزی مشاهدات خود را با دقت توصیف می کند و به خصوص به شرح اوضاع جغرافیایی می پردازد. مکنزی از موقعیت کوه ها و رودخانه ها و راه ها مفصلاً سخن می راند. درباره مالیات، جمعیت و طوایف، تعداد دکان ها و خانه ها و قیمت ارزاق، درباره ابنیه تاریخی و امامزاده ها دقیقاً مطالبی می نویسد.

«سفرنامه شمال، گزارش سفر مکنزی در گیلان و مازندران در سال های 1858 و 1859 میلادی» نوشته ی چارلز فرانسیس مکنزی را نشر گستره با ترجمه منصوره اتحادیه (نظام مافی) سال 1359 به چاپ رسانده است.

*سارا، بزرگ ترین فرزند خانواده، پس از سانحه ای که منجر به از دست دادن پدر و مادرش شده، سرپرستی دو برادر و یک خواهر خویش را به عهده گرفته و با تمام سختی ها و مشکلات موجود در بزرگ کردن بچه ها، به تنهایی مبارزه می کند. او تمام جوانی و وقت خود را وقف آنها کرده و بارها و بارها تا مرز شکست پیش می رود. اما سر انجام همگی بچه ها را سامان داده و خود نیز در سن 36 سالگی ازدواج می کند.

«همدم خاطره ها» رمانی از منیر مهریزی مقدم است که نشر علی سال 1389 در 560 صفحه روانه بازار کتاب کرده است.

*در این کتاب ابتدا الهیات اجتماعی کاتولیک با بیان آموزه های اصیل حضرت عیسی (ع) و روند تبدیل آن به آیینی اقتدارگرا و منسجم و تبدیل شدن آن به آیینی حکومتی و گرایش به قدرت و نیز به انزوا افتادن این حکومت بررسی می شود و سپس نحوه مواجهه کلیسای کاتولیک با جهان مدرن و معضلات پیش روی آن به ویژه برای ایمان داران شرح داده می شود. در ادامه به نوع نگاه آیین پروتستان به دنیا، سیاست و حکومت پرداخته و الهیات اجتماعی آیین پروتستان در نظر و عمل و توجه ویژه به چند مکتب برجسته این رویکرد توضیح داده می شود. در پایان الهیات سیاسی آیین پروتستان مورد واکاوی قرار می گیرد.

«الهیات اجتماعی مسیحیت» نوشته اسماعیل علی خانی را موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران سال 1398 در 596 صفحه به چاپ رسانده است.

*کتاب حاضر با هدف بهره گیری از اقیانوس بیکران معارف و علوم قرآن و اهل بیت در باب دعا و اهمیت آن در نجات از فتنه ها و شرور نگاشته شده است و فقط قطره ای بسیار کوچک از اقیانوس بی کران است. در این کتاب سعی بر این است تا نشان داده شود که اگرچه نیت خالص و قلب پاک و دل سوخته از لوازم اجابت دعاست؛ اما این عبادت مهم باید همانند سایر عبادات واجب و مستحب به طور صحیح و مستند به قرآن و سنت و سیره چهارده معصوم علیهم السلام صورت گیرد تا به هدف اجابت نزدیک شود.

تلنگر: اخیراً با توجه به شرایطی که بیماری همه گیر ایجاد کرده است، شاهدیم پیام های متعددی روی گوشی های تلفن همراه و یا فضای مجازی ارسال می شود؛ مبنی بر انجام یک سری اعمال به ظاهر عبادی و ختومات و ادعیه. مراقب باشیم این چیز ها باید مستند به قرآن و روایات صحیح باشد. خدا نکند از این طریق به دام فتنه ها دچار شویم.

«اهمیت و جایگاه دعا در قرآن» تألیف زهره مسائلی است که نشر بنی هاشم سال 1399 در 144 صفحه تقدیم علاقه مندان به متون دینی و مذهبی کرده است.

*این کتاب نوشته ی مؤسس گروه صنعتی دوو در کره است که سرگذشت وی مجموعه ای از راهنمایی های خلاقانه و کاربردی در راه رسیدن به موفقیت در کار و زندگیست. وی پسر بچه فقیری بود که تلاش و کوشش های وصف ناپذیر اش سبب شد تا  رهبران جهان، نبوغ افسانه ای او را در کار و تجارت بستایند.

کیم وو چونگ نگران است که چرا جوانان گرایش دارند، افراد مسن و باتجربه تر را نادیده بگیرند و تلخ تر این که آن دسته که صاحب تجربیات گران بهایی هستند، در انتقال تجربیات خود به نسل جوان اکراه دارند. از همین رو در بهار 1989 تصمیم می گیرد آن چه از ساحل دریای زندگی به دست اش رسیده، همراه با تجربیات شخصی خود به گونه ای تنظیم و آنها را با جوانان در میان بگذارد. این اتفاق زمانی رخ داد که کارگران کشتی سازی در حالت اعتصاب و نا آرامی بودند.

«سنگ فرش هر خیابان از طلاست» اثر کیم وو چونگ است که نشر سیمین سال 1378 چاپ پانزدهم آن را با ترجمه محمد سوری در 280 صفحه تقدیم دوست داران تجارت و کسب و کار کرده است. این کتاب به دلیل کیفیت پایین فایل های صوتی دوباره ضبط شده تا علاقه مندان بتوانند آن را مطالعه کنند.

دانلود نسخه ی صوتی نوشته.

منبع: ماهنامه ی مانا.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

2 × 3 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *