تازه های کتب صوتی در دیماه 99

نویسنده: رقیه شفیعی کتاب دار نهاد کتاب خانه های عمومی کشور

هدف از تألیف و تدوین این صفحه، معرفی کتاب هایی است که به تازگی در مراکز گوناگون تولید کتاب های گویا به زیور صدا آراسته شده اند. مبنای کار ما در هر شماره انتشار لیست نسخه صوتی کتب در ماه قبل از آن شماره خواهد بود

ابتدا به صورت کوتاه تعدادی را معرفی خواهیم کرد و سپس چند نمونه را به شکل مفصل تر مورد بررسی قرار خواهیم داد.

لازم به ذکر است شما می توانید همه کتاب های ضبط شده را از مراکز کتابخانه ای ویژه نابینایان و کم بینایان در سراسر کشور دریافت کنید.

در ادامه این نوشته با ما همراه شوید تا با هم کتاب هایی را مرور کنیم که در دی ماه گذشته به آرشیو کتب صوتی نابینایان اضافه شده اند.

گاه ی ممکن است از خود بپرسیم: پزشکان و سایر کسانی که در حوزه سلامت کار می کنند چگونه می توانند با این همه مریض، که هر کدام شرایط خاص دارند رو به رو شوند، ولی هیچ تأثیری در روح و روان خودشان ایجاد نشود؟

چگونه می شود شاهد جان باختن عزیز یک خانواده بود، اما خم به ابرو نیاورد!

راجع به این موضوعات و مسائلی از این دست، با کتاب دمی جانبخش به اقدامات بالینی (گروه بالینت چیست و چه فایده ای دارد؟) سعی شده تا راجع به گروه بالینت و شیوه ی کار آنها، و اهداف شان توضیحاتی داده شود، تا کسانی که در حوزه سلامت مشغول به کار هستند با آگاه ی وارد این گروه ها شوند. نویسندگان این کتاب ارزشمند در حوزه سلامت:لورل میلبرگ، کاترین نولتون و مترجمان: منصوره کیانی دهکردی، نیره احمدی، شکیبا غلامزاد هستند، نشر آزاد مهر نیز آن را در سال 1399 در 103 صفحه به چاپ رسانده است.

پایان یک مرد، کتابی 182 صفحه ای است که در آن فریبا کلهر داستان زندگی یک خانواده ایرانی بعد از جنگ را روایت می کند. در این داستان نه چندان بلند، با مسائل اجتماعی رو به رو هستیم که یک روزنامه نگار فارغ التحصیل فلسفه و دوست دار ادبیات با آنها مواجه است؛ اتفاقاتی نظیر: داشتن یک پدر عجیب، برادری اشتباهی، معشوقی زنباز و همکارانی که نمی داند واقعیت زندگی او را می دانند یا نه! نشر مرکز پایان یک مرد را روانه بازار کرده و چاپ پنجم سال 1399 منبع نسخه گویایی است که در دست ما قرار دارد.

همیشه بزرگان را سال ها بعد از کار هایی که کرده اند می شناسیم! یکی از آن تأثیر گذاران سیاست در دوره قاجار و خاصه زمانه ی  ناصر الدینشاه میرزامحمدتقی خان معروف به امیرکبیر است. راجع به زندگی شخصی، صدارت، کار های سیاسی، نامه های او و خدمات گسترده ای که در کشور انجام داده کتاب های بسیار نوشته شده و هر کدام از منظری خاص حیات او  را مورد بحث قرار داده اند. اینک نوبت به عباس اقبال آشتیانی است که کتابی با عنوان: میرزاتقی خان امیرکبیر (برآمدن، زندگی، صدارت و فرجام کار میرزاتقی خان امیرکبیر) را در مؤسسه انتشارات نگاه سال 1390 در 424 صفحه تقدیم کتاب دوستان در زمینه تاریخ بزرگان کند.

دوره نوجوانی یکی از بهترین دوران زندگی انسان هاست، دورانی که هر فرد از خواندن داستان های تخیلی لذت می برد و قهرمانان جنگ با هیولاها را قوی ترین افراد می پندارد. از قصه های حماسی مانند گیلگمش در گذشته گرفته تا داستان های فانتزی در زمان حال. کتابی که اکنون با نام تاریخچه ادبیات فانتزی در اختیار ما قرار دارد، به بیان تاریخچه ی ادبیات فانتزی از ابتدا تا زمان حال می پردازد. نویسندگان این اثر جذاب برای نوجوانان: ادوارد جیمز، و فارا مندلسون با ترجمه سمیه گنجی  هستند. نشر پریان سال 1399 در 405 صفحه آن را روانه بازار کرده است.

احمد خیامی، مردی که به همراه برادرش محمود خیامی، بزرگترین خودروسازی کشور یعنی ایران ناسیونال (ایران خودروی امروزی) را تأسیس کرده بود، در ۷۶ سالگی، در تنهایی و غربت در تورنتو درگذشت.

پیکان سرنوشت ما با بهره گیری از نوشته ها و خاطرات احمد خیامی. بنیان گذار ایران خودرو کتابی برای کارآفرینان،  مدیران و علاقه مندان به تاریخ ایران است؛ که فرزندش مهدی خیامی در 246 صفحه به چاپ رسانده.

این کتاب در چهار بخش اصلی تنظیم شده. ابتدا مقدمه ای از علی اصغر سعیدی آمده که به اهمیت کتاب و خلاصه ای از محتوای آن پرداخته است.

بخش دوم حجم اصلی کتاب است،  بر اساس نوشته ها و خاطرات احمد خیامی تدوین شده و گام به گام  تأسیس و توسعه ی ایران ناسیونال را روایت میکند، که بخش مهمی از تاریخ توسعه ی صنعتی ایران به شمار میرود.

سومین بخش کتاب که دو صفحه بیشتر نیست، روایت درگذشت و دفن احمد خیامی از زبان مهدی خیامی است.

بخش پایانی هم به تعدادی عکس از پیکان و جلسات خیامی و سایر محصولات ایران خودرو در آن دوران اختصاص یافته است.

کتاب را نشر نی در سال 1398 روانه بازار کرده است.

کتاب آنچه اتفاق افتاد با عنوان انگلیسی What Happened اثر سیاستمدار امریکایی،  هیلاری رادهام کلینتون است که در ایران دوبار در سال 1396 توسط انتشارات شمشاد با ترجمه فاطمه قربانپور در 462 صفحه همچنین در انتشارات نسل نو اندیش ترجمه فریبا نمینی جعفری در 454 صفحه به چاپ رسیده؛ سعید محمدی نیز ترجمه ای از آن را در 696 صفحه در انتشارات نگارستان معرفت در سال 1398 به چاپ رسانده و همین نسخه منبع کتاب گویایی است که در اختیار ما قرار دارد.

در این کتاب برای اولینبار، هیلاری کلینتون احساسات و تفکرات خود را در طول یکی از بحث برانگیزترین انتخابات در تاریخ امریکا آشکار کرده است. او اکنون، فارغ از محدودیتهای دوره مبارزات انتخاباتی، شما را با خود در یکی از بی نظیر ترین تجربهها به عنوان اولین بانوی نامزد انتخابات ریاست جمهوری از سوی یکی از بزرگترین احزاب سیاسی امریکا همراه خواهد کرد. شما در این سفر همراه با هیلاری، تبعیض جنسیتی، خشم، پستیهای ناامیدکننده و بلندیهای هیجانانگیز، پیچیدگیهایی عجیبتر از داستانهای تخیلی، دخالتهای روسیه و شکستن تمام قوانین توسط رقیب انتخاباتی را تجربه خواهید کرد. اینها خصوصیترین خاطرات هیلاری کلینتون هستند. وی در این کتاب از نحوه مبارزه علیه دونالد ترامپ خواهد گفت، اشتباهاتش را برایتان شرح خواهد داد، میگوید چگونه توانسته است بر این شکست  خرد کننده فائق آید و بار دیگر به زندگی شاداب خود باز گردد. هیلاری به شما خواهد گفت که زن بودن در عرصه ی سیاست، او را با چه چالشهایی رو به رو کرده است، از انتقادها درباره  صدا، سن و ظاهرش و همچنین کلیشههایی خواهد گفت که دیگران بدان  باور داشتند و از او نیز میخواستند آنها را بپذیرند. هیلاری با مدارک و شواهد نشان میدهد که در این انتخابات بیسابقه ترین اهانتها به دموکراسی شده است. او با در کنار هم قرار دادن اتفاقات، نقش هایی را ترسیم میکند که نشان میدهد چه خطراتی در برابر آینده ی امریکا قرار دارد و چرا باید آنها را دریافت تا بتوان از دموکراسی در جهان آینده محافظت کرد. انتخابات سال 2016 امریکا اتفاقی تاریخی است و کتاب «آنچه اتفاق افتاد» همه ی این داستان را بی کمو کاست برای شما شرح خواهد داد.

این کتاب جذاب تاکنون به زبان های زیادی ترجمه شده و عنوان پرفروش ترین اثر غیرداستانی سال 2017 را در ایالات متحده امریکا به خود اختصاص داده است.

کتاب «شهری بر لبه ی آسمان» نوشته ی الیف شافاک ترجمه رضا اسکندری آذر.

الیف شافاک، نویسنده مشهور و جسور ترک، این روزها نامی آشنا برای مخاطبان ادبیات در سراسر دنیا است. پیش از این دو رمان وی با عنوان «ملت عشق» و «سه دختر حوا» در صدر پرفروش های کتاب ایران و جهان قرار گرفته اند. حالا او در رمان «شهری بر لبۀ آسمان»بازه ای حدوداً صدساله از دوران امپراتوری عثمانی را روایت می کند. در قرن شانزدهم میلادی، پسری به نام جهان به استانبول قدم می گذارد. او در دربار عثمانی شغلی به عهده گرفته است و دیری نمی گذرد که به مهرماه بانو، دختر سلطان، دل می بندد. این رمان (با عنوان ترکی «من و استادم») داستانی به یادماندنی از عشق، آزادی و خلاقیت است و خواننده را به سفری اسرارآمیز در قلمرو ناشناخته های معماری، عرفان و اندرونی دربار عثمانی می برد. این اثر خواندنی را نشر نون در 460 صفحه به چاپ رسانده و منبع نسخه ی صوتی ما نیز چاپ سوم سال 1398 است.

رضا جولایی سال هاست که مشغول روایت داستان است از دل تکه های عمدتاً گم شده ی تاریخ ایران. نویسنده ی رمان درخشان «سوءقصد به ذات همایونی» بعد از انتشار کتاب «شکوفه های عناب» درصدد است تا نشان دهد نویسنده ای کاربلد در حوزه ی نگارش داستان کوتاه است. او در کتاب پاییز 32 در تکه هایی از تاریخ ایران» قهرمانی هایی را روایت می کند که تاریخ و فضا را در دست می گیرند؛ البته گاه بی توجه به آن، گیر افتاده اند و ماجراهایی می سازند که این جهان را جور دیگری می نمایانند.

جولایی در داستان های کوتاهش عشق، اضطراب و البته ترس را به کرات به کار گرفته است. هر هشت داستان کتاب برآمده از چهره هایی هستند که ناگهان از سایه به روشنایی می آیند و ردی از خود برجا می گذارند که بعید است مخاطب فراموششان کند. بنابراین داستان ها، با این کلیت، پیوستگی ساختاری دارند و همین امر کتاب را به اثری خواندنی بدل می کند. همچنین داستان های این مجموعه در فضای نوستالژیک تهران قدیم اتفاق می افتند که همین مسئله سبب می شود، علاقه مندان به مطالعه ی رمانی با حال و هوای خاطرات دیرین، از خواندن داستان های جذاب این کتاب لذت ببرند.

کتاب «پاییز 32 در تکه هایی از تاریخ ایران» را نشر چشمه سال 1398 در 173 صفحه روانه بازار کرده است.

سعید نفیسی در حوزه ی تاریخ، تصوف، فرهنگ و ادب ایران، یکی از دانشمندان خدمتگزار به ایران زمین بود که جوهر حیات را از آغاز جوانی تا دم آخر یکسره وقف زادبوم خویش کرد. او به فرهنگ، تاریخ و زبان کشورش خدمات بسیار کرد و یادش در صفحات کتب زبان فارسی و تحقیقات ایرانی جاودانه خواهد ماند.

سومین جلد از مجموعه مقالات او شامل 68 مقاله پیرامون ایران باستان، دوران اسلامی، مسیحیت، جشن ها و آئین ها، دوره ی قاجار، باستان شناسی و هنر،جغرافیای تاریخی و تصوف است که در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد. این مجموعه نفیس را بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار با همکاری انتشارات سخن در سال 1394 به چاپ رسانده است.

کتاب هزار و یک شب (قصه های شهرزاد) که ترجمان آن توسط عبداللطیف طسوجی تبریزی و به خواستۀ بهمن میرزا فرزند عباس میرزا در روزگار محمدشاه قاجار به انجام رسیده است. از مهمترین کتب در سرآغاز نهضت ترجمه در زبان فارسی است. نثر روان و شیوای آن همراه با انتخاب و ذوق ورزی های سروش اصفهانی در گزینش و سرایش اشعار پارسی به جای ترجمۀ عربی آنها، این اثر را تبدیل به کتابی یگانه و ماندگار کرده است. هزار و یک شب از قرن شانزدهم در اروپا شناخته و ترجمه و تفسیرهایی بر آن انتشار یافت، ترجمه ی فارسی آن از چاپ عربی کتاب در قاهره صورت گرفته است، تردید نیست که این اثر نیز در گذر از سده ها و سالیان و مهاجرت از زبانی به زبانی دیگر دچار دگرگونی و تغییرات فراوان شده و افتادگی ها و افزودگی های بسیاری در آن راه پیدا کرده است و کار تحقیقی بسیاری لازم است تا اصل آن به زبان سانسکریت احیاء شود. از دوران ترجمۀ این اثر تاکنون چاپ های زیادی از آن در ایران و دیگر کشورها صورت گرفته، اما با تأسف تاکنون چاپی منقح در اختیار علاقمندان نبوده است.

این کتاب شش جلدی برای آن دسته از دوست داران قصه های مطول بسیار جذاب خواهد بود. انتشارات نگاه این اثر فاخر را روانه بازار کرده و مبنای نسخه ی صوتی چاپ پنجم 1397 است.

منبع: ماهنامه ی مانا.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

بیست − دوازده =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *