رونمایی از نسخه ی جدید اماکن مناسب سازی شده ی معلولان و نابینایان در نرم افزار رایا

در نرم افزار «رایا» مکان ها و فضاهای مناسب سازی شده برای معلولان، توان یابان و نابینایان و ناشنوایان مشخص شده است.

13 آذرماه مصادف با روز جهانی معلولان از نسخه موبایلی اپلیکیشن «رایا» به آدرس map.tehran.ir رونمایی خواهد شد. این اپلیکیشن در بخش نقشه تهران، خدماتی مانند مسیریابی، اعلام ترافیک معابر، اماکن تهران که خود اماکن عمومی مانند مترو و بوستان هایی که برای معلولان و نابینایان مناسب سازی شده است را معرفی می کند، معرفی محدوده طرح ترافیک و طرح کاهش آلودگی هوا، مرز محلات، نواحی و مناطق، بخش قصه های خیابان ولیعصر (عج)، شماره شناسایی ملک و جستجوی بهشت زهرا (س) ارایه می شود.

آنطور که مهدی صالحی، مدیرکل معماری و ساختمان معاونت معماری و شهرسازی شهرداری تهران گفته است «در نرم افزار «رایا» مکان ها و فضاهای مناسب سازی شده برای معلولان، توان یابان و نابینایان و ناشنوایان مشخص شده است.»

به گفته او «البته پیش از این هم این قابلیت ها در نقشه وجود داشت فقط با رایانه  قابل استفاده بود اما حالا قرار است در تلفن همراه شهروندان نیز قابل استفاده شود. فعلا در این مرحله مکان های مناسب سازی شده مرتبط با شهرداری مشخص شده، اما پیشنهادمان این است که بتوانیم مجموعه های دولتی، خصوصی و عمومی هم به این مجموعه اضافه کنیم. در ستاد ملی مناسب سازی کشور هم این پیشنهاد داده شده که همه دستگاه ها به ما ملحق شوند.»

در نرم افزار رایا یا همان نقشه تهران، بخشی به نام لایه معلولان وجود دارد، با یک کلیک روی این آیکون، هشت دسته اطلاعات درباره مکان های مناسب سازی شده معلولان و نابینایان و ناشنوایان مشخص می شود. در این نقشه ایستگاه های مترو مناسب ویلچر، ایستگاه های مترو مناسب معلولان و نابینایان، ایستگاه های مترو مناسب نابینایان، بوستان های مناسب معلولان، سرویس بهداشتی های مناسب معلولان، ساختمان های اداری شهرداری، سرای محلات و بازار میوه و تره بار به طور دقیق مشخص شده است.

بر اساس اطلاعاتی که در نقشه رایا آمده است، چیزی در حدود 50 ایستگاه مترو، 19 ایستگاه مترو مناسب معلولان و نابینایان و نزدیک به 30 سرای محله در سطح شهر تهران مناسب سازی شده اند.

اپلیکیشن «رایا» نقشه  آفلاین تهران و کرج با آخرین تغییرات معابر آنهاست و مسیریابی سخنگو نیز محسوب می شود که امکان ارائه فرامین صوتی فارسی را هم دارد. همچنین می توان با ورود به این نرم افزار اماکن شخصی خود را ذخیره کرد و مسیرهای مورد نظر را به اشتراک گذاشت. وضعیت ترافیک معابر اصلی بر روی نقشه، قابلیت جستجوی آفلاین محلات، معابر و موقعیت ها، انواع قابلیت های مسیریابی های مختلف و بسیاری امکانات دیگر را می توان روی این اپلیکیشن جستجو کرد.

پیش از این هم عبدالرضا گلپایگانی، معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران در تیرماه امسال در نشست هماهنگی برنامه های سال 1399 ستاد مناسب سازی فضاهای شهری گفته بود «طبق برنامه ریزی صورت گرفته، قرار است در معابری که مناسب سازی در آن صورت می گیرد، چک لیستی جامع با در نظرگرفتن تمامی موارد فنی و مهندسی تهیه شده و گزارش آن به دبیرخانه ستاد مناسب سازی نیز ارسال شود. همچنین طبق این برنامه باید اطلاعات وضعیت مناسب سازی ایستگاه های مترو جهت درج در سامانه اطلاعات اماکن مناسب سازی شده در پرتابل شهرداری تهران و اپلیکیشن رایا ارائه شود، بر این اساس باید نسبت به نصب آسانسور و اجرای مسیر بساوایی ایستگاه هایی که مناسب سازی نشده اند اقدام شود.»

منبع: خبرگزاری آریا.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هفت − 5 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *